|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XII
prince dziś Ci daruję ale od jutra masz jadać kolacje
![]() szukam jakiegoś fajnego,niespotykanego najlepiej bawełnianego kocyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mnie tz wnerwia ![]()
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Olcia, sprawdz na pakamera, na : http://www.calydlamamy.pl/ http://www.lamillou.com/ http://mamissima.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
też mi się wiele podoba, na pewno zakupię trochę gadżetów z tych stron
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
Witajcie wieczorową porą!
Ja znów albo spałam albo byłam poza domem. Zamówiłam już wózek i adaptery do MC - teraz trzeba poszukać fotelika. Ciastek nie denerwuj się! sas czekam na zdjęcia prezentów! Fajnie mieć taką przyjaciółkę ![]() depoison ja z moim mężem mam dokładnie to samo - nigdy nie chcę mu powiedzieć co chcę, żeby nie było, że wymyślam a on i tak jakimś cudem przywozi to na co mam ochotę. Norniczka buziaki dla Was! Maciejka super wieści! Gratki! |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||||||
Zadomowienie
|
Wy tak o tym piwie...a ja dostałam od męża 6-pak Bavarii 0,0%!!! Szaleństwo! Ale cieszę się jak dziecko! Bardzo mi smakuje
![]() Pumas- no własnie wiem, że miałam leżeć i leżę...znacznie więcej niż normalnie w ciągu dnia ![]() O Kathrina-a co to za sprzątanie? czyżby syndrom wicia gniazda ? ![]() Też lubię brytyjski-jest czarujący. A szkocki, irlandzki-łooo matko! MIałam kolegę Szkota, z którym pracowałam i czasami w ogóle nie miałam pojęcia co on ode mnie chciał haha a po angielsku mówię płynnie bo kilka lat spędziłam w USA ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja kuzynka z NIemiec jak szła do przedszkola mówiła tylko po polsku!!! A po roku już po niemiecku śmigała....... Cytat:
![]() Cytat:
O własnie. A co dobrego jadłaś? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do żylaka na nodze. Gin mówił, że z tego co zaobserwował żylaki, które pojawiają się w pachwinach czy hemoroidy w większości przypadków po ciąży ulegają całkowitemu wchłonięciu natomiast te na nóżkach już nie koniecznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam leżec przez skracająca się szyjkę. i staram się jak mogę. ogólnie odpoczywam teraz tyle ile nigdy w życiu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Anna, podejrzewam, jak się meczysz, bo sama też się męczę momentami, a jeszcze gdyby to była moja własna firma, to na bank bym w niej siedziała nie zważając na zalecenia lekarza.
Tak, A. Mucha robiła dla nich jedną linię, ale te dziewczyny były znane dużo wcześniej niż podjęły współpracę z Muchą. No ale się cenią ![]() Jadłam makaron z kurkami, kurczakiem, cukinia, pietruszką i bekonem, krewetki, pizze jakąś tam, tiramisu i winko argentino (żałuję, że tylko pół lampki, takie dobre było, a była caaałaaaa butla). Ale mała dziś fika, rany kochany, brzuch mi urwie!! W ogóle miałam dzisiaj tyle mocnych skurczy, że nie wiem, jak przeżyję te docelowe ![]() Trzymajcie za mnie i za małą jutro na usg - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
TŻ kazał mi przyjść i pochwalić się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- poka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
hej hej my wrocilysmy do domku, super spedzilam dzien
![]() nadrabianie Was zajelo mi 2 godziny! ale ie cytuje bo jestem padnieta... Gratki za wizyty trzymam kciuki za jutrzejsze! ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- zdjecie"! |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Za bajzel w tle przepraszamy, ale musimy to zaraz wszystko ogarnąć
![]() Jutro zrobię lepsze fotki jak dam tam pościel, bo póki co założyłam tylko ochraniacz na szczebelki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
No jego matka ma go ewidentnie gdzieś, nie interesuje się nim, myśli tylko komu by tu go podrzucić, na kogo zwalić opiekę. Bo ona ciągle musi gdzieś wyjść/odpocząć/coś obejrzeć. Teraz np pojechała sobie na urlop na tydzień, zostawiła go pod opieką dziadków, którzy cały czas się nim zajmują, więc nie dziwię się, że mają dość... Ojciec natomiast 5 lat temu wyjechał do pracy, niby żeby zarobić na dziecko, przez te 5 lat się nie odzywał, nie przysyłał pieniędzy i znalazł sobie inną. Teraz wrócił, założył sprawę o widzenia się z dzieckiem, niby zaczął alimenty płacić, ale z umówionych wizyt przyszedł może na 2, a do tego często jest widziany jak chleje... Cytat:
no co za idiota ![]() Cytat:
tu nie chodzi o zainteresowanie, bo gdyby on przychodził i chciał się pobawić, czy zagrać w jakąś grę planszową, czy coś takiego, to ja nie miałabym nic przeciwko, sama bym się nim zajęła. Ale on przychodzi i mówi, że przyszedł pograć, od samego wejścia. Siada i gra, a potem odciągnąć go nie można. A jak kończy już, to idzie do domu i tam gra. A tu poprostu ma grę, która mu się podoba, a nie ma jej w domu, bo słabszy komputer tam ma i gra nie działa. Cytat:
strasznie wam współczuję, ja nie wiem jak wytrzymam te 6 tyg po porodzie, a co dopiero teraz w ciąży, gdy chce mi się dużo bardziej niż normalnie... Cytat:
no to już niedługo ![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() I trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no właśnie się zdziwiłam. Niby materacyk ma 88x55 cm. Tylko niskie jest ![]() dziękuję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Rozeznanie
|
Jak tak dalej pójdzie, to jutro zaczniemy kolejną część
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny taki ten bobasek fajny dzisiaj byl ze masakra
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Dalej gorąco, wąteczku nie nadrobiłam, ale dzisiaj integrowałam się z małżem i oglądaliśmy mecz. Dzisiaj jest dla mnie bardzo milusi
![]() Uciekam spać, dobrej nocy ![]() Ps. Nie wygraliśmy w totka, a ja już zdążyłam wydać te miliony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
Soleilka śliczne łóżeczko, już teraz mi się bardzo podoba i łóżeczko i materacyk i ochraniacz
![]() A ja jem budyń waniliowy... tak mnie coś wzieło że musiałam zrobić. Chyba na pocieszenie bo tak mnie w pachwinach ciągnie że muszę leżeć wtedy nie boli, a jak wstanę to masakra... |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile miał ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
mnie tez strasznei boli dzisiaj spojenie kazdy ruch sprawia mi bol, nawet w srodku w pipce mnie boli
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- ma 2 miesiace ale jest taki malutki ze szok, on sie urodzil w 37 tc i wagowo byl niewielki jakos 2800 jak sie urodzil i taki slodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Już myślalam, ze Was nie nadrobie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale nie jest źle bo ma przy sobie telefon i 20min drogi do domu ![]() Cytat:
![]() powiem Wam, ze mój TŻ ma tu w UK dwóch dalszych kuzynów, taka piąta woda po kisielu, ale wychowywali sie w PL na jednym podwórku. utrzymujemy bliski kontakt, ale nawet na takich bliskich liczyć nie można... jednego z braci (ten akurat nie ma prawa jazdy) kobieta zaczela rodzic i dzwoni do 'szwagra' czy ja do szpitala zawiezie a on, ze przeciez mecz leci ![]() ja tez kiedys potrzebowalam pomocy od tejże rodzinki i usłyszałam, ze musza posprzatac w domu i teraz nie maja czasu... a chodzilo o poodkurzanie i takie pierdoły a ja zaryczana z bólu potrzebowałam transportu a TŻ w pracy... także ja to już wyznaje zasade ' umiesz liczyc? licz na siebie. ' i tak chyba zostanie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przyznam sie bez bicia, ze zdarzyło mi sie wypić w ciąży pół szkl piwa i lampke 5% czerwonego wina a gdy mówiłam o tym położnej to sie tylko uśmiechnela i mówiła, ze to nic takiego. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Etam ![]() Cytat:
I wygląda na to, że normalne jak najbardziej - właśnie się okazuje, że co druga na wątku to ma ![]() Cytat:
I zachodziłam w głowę, jak to możliwe, że niektóre rzucają z dnia na dzień, w chwili zrobienia testu. ![]() (aż TAK silna wola, czy tak słabe uzależnienie?) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cena emigracji. Co więcej - boję się, że nawet nie zauważę momentu, w którym dziecko zacznie mówić niepoprawnie. Ale oczywiście planuję jak najwięcej czytać, nawet bajki puszczać (byle po polsku), bezwzględnie pilnować męża, by nie zaczął z małą po niemiecku rozmawiać (jak to robi ze swoim rodzeństwem ![]() A odnośnie emocji - dla mojego małża właśnie polski jest językiem emocji. Językiem domu, miłości, fantazji czy czego tam jeszcze ![]() Niemiecki za to - językiem nauki, spraw oficjalnych, językiem pracy i konkretu ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny kochane, i za mnie, proszę, trzymajcie - jutro idę kontrolować Zosię (czy i jak rośnie). Po prostu MUSI być dobrze, niech bedzie choćby 200g na plusie! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.