Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-23, 21:55   #3871
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
pochodzę z Pisza. Tam się urodziłam i mieszkałam przez 20 lat No i w Piszu nad jeziorem Roś było nasze wesele. Suknię ślubną miałam z Łomży. W Łomży też mój A. zdawał egz.na prawo jazdy. A w Energetyku byłam w Rybitwach.
super. tez bym chciala wesele nad jeziorem, a masz jakas fotke? pokaz

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mamy dziewczynek, przeczytajcie sobie może, co?
przeczytalam
u nas jak narazie wsio ok w tym temacie, dzis specjalnie po kapieli obadalam

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość

Stronczek Uwielbiam filmy z udziałem Wiki-uśmiechniety diabełekjaka zajeta staniem-nawet nie zwraca na Ciebie uwagi

dzis nawet dreptala w prawo i w lewo przy tym lozku
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:00   #3872
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Hejjj

Co do ślubów to u nas robi się popołudniami, pierwszy raz słyszę o weselach o 11 czy 12 U nas o 14 robi się jak już nie ma miejsca na późniejsze godziny :P

Filip zdrowy już Byliśmy na dworze wczoraj godzinkę, i dzisiaj już normalnie. Ma jeszcze trochę tej wysypki, ale generalnie jest ok
I mam dobry humor

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:01   #3873
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to już ma 11 m-y i uwaga, uwaga ...

chodzi od paru dni

Wczoraj wpadła w pokrzywy bidulka nie było mnie przy tym, zostawiłam ją z mamą i tżtem, całe rączki poparzyła. Płakała strasznie, ale potem już jej nie dokuczło, teraz ma tylko kropki na rączkach.

No i już muszę uciekać
po pierwsze gratulacje za chodzenie
a po drugie współczuje wpadnięcia w pokrzywy, dorosłego piecze strasznie a co dopiero takiego maluszka który nie wie co się dzieje

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć
a ja kupiłam smarta i to nie za 400zl, z drugiej ręki znacznie taniej
jest wygodny dla dziecka, bezpieczny
ja jestem zadowolona
widzę, że szał na tego Smarta, my mamy po Filipie zwykły rowerek i dawał radę

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

U nas jakis wirus. Najpierw 2 dni temu Wiki wymiotowala w nocy, wczoraj miala biegunke. Dzis rano Zuzia wymiotowala i na razie raz zrobila rzadka kupke, no i niedawno Antek zwrocil caly krupniczek. Ale kupki poki co ok. Na szczescie calej trojce humor dopisuje.
uuu kiepsko, mam nadzieję, że dzieciaczki szybko wyzdrowieją

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wiecie, mój były ( 4 lata razem, swoją drogą dziwię się wiele razy, jak mogłam być z nim tyle lat ) wziął ślub tydzień temu. Cholera, jestem taka ciekawa zdjęć, bo widziałam, że ma już ustawione na ava zdjęcie z wesela, a nie wejdzie dalej, bo ma zablokowaną galerię. Oczywiście zaprosiłam go do znajomych, ale mnie nie przyjął
Wiem, głupie to. Ale to taka babska ciekawość
wiesz co Marina? zrobiłabym to samo... gdybym miała jakiegoś eks

Cytat:

Kupiłyśmy dzisiaj jagody-Ewa jak na Ewoluda przystało jadła raczkami-ODRADZAM! Ma wszystko czarne ząbki, paluszki,paznokcie-może do spotkania z dziewczynami sie doczyści
podejrzewam jak musi wyglądać Ewa, jak górnik po pracy w kopalnie hehe, ale ważne, że smakowało

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Załączam zdjęcie "Hani" wyrobów- ciacho i laurka.
Tż się bardzo ucieszył...
ale wypas, mój TŻ nic nie dostał, ale za to na ryby sobie pojechał, a niech ma chłop raz za czas frajdę

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

A u nas mega świetny dzień, ale wypompowane jesteśmy niesamowicie. Ala już śpi a ja nie mam na nic sił Byłyśmy na tych urodzinach. Myślałam, że dla Ali nie będzie tam zbytnio atrakcji, bo była tam najmłodsza i za bardzo nie miała towarzyszy do zabawy. Ale jej to nie przeszkadzało. Pchała się między przedszkolaków, pokonywała z nimi tor przeszkód, interesowało ją wszystko dookoła, jadła kolorowe chrupki 1,5h imprezowałysmy. Później obiad u teściowej i spacer, na którym spotkałam się z dziewczyną, która urodziłą córeczkę 4 godz. po mnie Ale nasze dzieci średnio były sobą zainteresowane za to jak jedna zaczęła jęczeć to druga nie pozostawała w tyle i tak były dwie jęczysławy

A w temacie wesel, my mieliśmy ślub na 16tą. W sam raz według mnie. Na sale dotarliśmy po 18tej i impreza do 5tej. Właśnie ochrzaniłam męża, że za chwilę druga rocznica ślubu, a my nadal nie daliśmy płytek z wesela najbliższym mamy swoje robocze 4 płytki, które mąż miał zmontować...do dzisiaj tego nie zrobił
to widzę, że udany dzień i tak trzymać

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

My po imprezce urodzinkowej.
Sara dostała stolik FP, maskotke Kubusia, taczke z Ikeii, interaktywną lale, szczeniaczka uczniaczka, dwie piżamki i od nas różowy samochód
prezenty pierwsza klasa, pewnie Sara zadowolona

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co Szymonowi, caly dzien marudzil a na wieczor dostal temperatury
oby to nic poważnego, zdrówka dla Szymona

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

już ponad 1,5 tygodnia Szymuś funkcjonuje podczas spania bez smoczka odstawilismy z dnia na dzień i ewidentnie zapomniał o nim
kolejny krok w dorosłość, brawa

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:20   #3874
pieleszka
Wtajemniczenie

hejka

solenizanci kochani: Krzyś i Szymon wielkie buziaki urodzinowe dla Was!! i dla świętujących dzisiaj dziewczynek również

Hanysa coś się mi co chwilę wybudza, więc czytam na raty i nie pamiętam co miałam komu odpisać...

brumku pamiętam, że pytałaś o bliznę pooperacyjną. już mozna powiedzieć, że się zagoiła bo mogę ją normalnie już dotknąć, podnieść pod paszki do góry i nie płacze. blizna spora - ok. 5 cm przez środek klatki i pod nią dwie okrągłe po drenie ... ale z czasem powinno to ładnie zblaknąć. ale i tak dekoltem to się chwalić moja córeczka nie będzie

co do slubów to mnie zszokowały te wczesne o 11 my co prawda mieliśmy o 15 (i dla niektórych gości było to bardzo wcześnie), ale to z tego względu, że na salę weselną dojeżdżaliżmy ok. godziny. więc nasze wesele zaczęło sie po 18. i to standard u nas. a latem to nawet ok. 20 się wesela zaczynają.

aha! przypomniało mi się: Scio sto lat

marinko no ja właśnie też chciałam kiedyś obejrzeć zdjęcia ślubne byłego, ale również nie zostałam przyjęta do znajomych

matko i córko-już po 22 a ja się bezczelnie ciastem obżeram..a potem się dziwię, że dupsko rośnie

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:29   #3875
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Podpinam się!!!

Wiecie, mój były ( 4 lata razem, swoją drogą dziwię się wiele razy, jak mogłam być z nim tyle lat ) wziął ślub tydzień temu. Cholera, jestem taka ciekawa zdjęć, bo widziałam, że ma już ustawione na ava zdjęcie z wesela, a nie wejdzie dalej, bo ma zablokowaną galerię. Oczywiście zaprosiłam go do znajomych, ale mnie nie przyjął
Wiem, głupie to. Ale to taka babska ciekawość
ha ha ha moj byly (bylam z nim 5,5 roku) tez wzial slub. Ale nie ma konta ani na NK ani na FB i nie ma bata abym zobaczyla zdjecia - zreszta uczciwie, jakos mi to wisi. Ale wiem co to babska ciekawosc On gorzej przezyl nasze rozstanie, i do dnia mojego slubu na kazde swieta i urodziny dostawalam od niego sms z zyczeniami - takiego milego i stonowanego. A wczesniej ciezko bylo, zeby pamietal chocby o urodzinach. Ale jak to napisal, po moim odejsciu wiele rzeczy zrozumial. Od dwoch lat cisza.

Witam sie. Ja dzis zabiegana ciocia mi dzis wypelniala ostatnie papiery ktore musze zlozyc, zanim zaczniemy kopac fundamenty i zalewac je. Takze mysle ze za okolo tydzien, bede miala zatwierdzone prace. Mam nadzieje ze geodeta w tym tyg wytyczy wszystko i od lipca ruszymy. Trzymac kciuki.
brumku kupilismy dzis kolejnego forda focusa - 2002 roku w diselku, hatchback (czy jak sie to pisze). rzecz jasna na handel - ale maz juz sie podnieca.
Bylam na 2 h u taty ugotowalam mu dzis rosolek i zmielilam makaron, miesko i marchewke i zawiozlam to sobie pozniej zje. Wrocilam to TZ z siostra i szwagrem na kolacje rozpalili grilla, wiec kielbaske wciagnelam i do domku. Marys cos mi nie moze usnac. Jutro plan jechac z dzieciakami na rowery

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:43   #3876
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ha ha ha moj byly (bylam z nim 5,5 roku) tez wzial slub. Ale nie ma konta ani na NK ani na FB i nie ma bata abym zobaczyla zdjecia - zreszta uczciwie, jakos mi to wisi. Ale wiem co to babska ciekawosc On gorzej przezyl nasze rozstanie, i do dnia mojego slubu na kazde swieta i urodziny dostawalam od niego sms z zyczeniami - takiego milego i stonowanego. A wczesniej ciezko bylo, zeby pamietal chocby o urodzinach. Ale jak to napisal, po moim odejsciu wiele rzeczy zrozumial. Od dwoch lat cisza.
ja nie muszę podglądać zdjęc mojego byłego bo mieszkamy na jednym osiedlu i chcąc nie chcąc widuję jego żonę i dziecko , jego na szczęście bardzo rzadko

Zanka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 22:44   #3877
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
ja nie muszę podglądać zdjęc mojego byłego bo mieszkamy na jednym osiedlu i chcąc nie chcąc widuję jego żonę i dziecko , jego na szczęście bardzo rzadko

Zanka
ha ha ha no to faktycznie. Moj mieszka 20 km ode mnie i jakos do tej pory go nie spotkalam.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 23:35   #3878
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
super. tez bym chciala wesele nad jeziorem, a masz jakas fotke? pokaz
Stronczku jutro pokażę bo mam na dysku zewnętrznym, a już dzisiaj nie chce mi się szukać

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-23, 23:54   #3879
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Scio 100 lat
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
tak - pewnie! To może wtorek 3 lipca?

ni to swietnie
Cytat:
Witam!

Czyli możemy sie wstepnie umawiać?
Ja pracuje do 13...14.30 moge byc na miejscu. Przepraszam z góry, że musicie dopasowac sie do mnie
Czyli Bajkolandia???
A może ktoś jeszcze chetny na spotkanie w TELIKOWIE????????
14.30 mi tez pasuje

Myśle ze bajkolandia będzie ciekawym miejscem a potem może lody( czytaj rożek do lodów)?

O tak zbieramy chętnych
Marzena- mniaaaaaaaaaam cudne ciacho
A laurka bardzo pomyslowa

AgaG zdrówka dla Antka. A wogole pisz jak było

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Brumeczku a jak tam wam poza domem?
Chwale się
http://shop.mango.com/PL/p0/mango/cl...=1340487621886

Stary 2012-06-23, 23:55   #3880
iustyna1
Wtajemniczenie

Krzysiu, Szymku wszystkiego co najlepsze i 100 lat!
Ja nadal nie mam kompa zasilacz już tydzień idzie i dojść nie może
po roku poszukiwań ZNALAZŁAM OBRĄCZKĘ! Była w pudełku, w którym trzymam spinki. Zaglądałam do niego średnio 2 razy dziennie... Spadła na samo dno pudełka i nie było jej widać. Tz mówi że to znak (wczoraj się pokłócilismy, jak zwykle o głupotę... ). Jutro minie 7 lat jak jesteśmy razem.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 00:00   #3881
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka trzymam za słowo.

Juz jest jutro wiec... Iustyna wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. 7 lat... Kawał czasu
Ja swoją Obraczke pilnuje jak oka w głowie i nigdzie sie bez niej nie ruszam. W domu czesto zdejmuje bo w rożnych pracach przeszkadza, ale jak wychodzę z domu to mam juz zakodowane by ja założyć. Inaczej czuje sie jakaś gola.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 01:10   #3882
brumek
Zakorzenienie

Mammamija, jakie piękne I jakie ceny genialne!
Telik, zdradź mi tu szybko jak na spowiedzi, jak Ty rozmiarowo trafiasz kupując w sklepach internetowych. Ja bym pół tego sklepu wykupiła najchętniej Ale bez przymierzania nie potrafię No, chyba ze mogę w domu przymierzyć, a potem oddać. A tu to nawet nie wiedziałbym jaki rozmiar zamawiac...

Resztę nadrobię jutro (dzisiaj ), bo padam na pyszczek
Stary 2012-06-24, 08:33   #3883
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Zapomniałam o wczorajszych solenizantach!
Krzysiu, Szymekkl aski:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja nadal nie mam kompa zasilacz już tydzień idzie i dojść nie może
po roku poszukiwań ZNALAZŁAM OBRĄCZKĘ! Była w pudełku, w którym trzymam spinki. Zaglądałam do niego średnio 2 razy dziennie... Spadła na samo dno pudełka i nie było jej widać. Tz mówi że to znak (wczoraj się pokłócilismy, jak zwykle o głupotę... ). Jutro minie 7 lat jak jesteśmy razem.
Nam w listopadzie stuknie 7...
http://m.kobieta.gazeta.pl/kobieta/1...y_prawda_.html
hehheheheh, co nie zmienia faktu, że my też jakoś częściej sie kłócimy w tym roku
TelikAle bombowe!Ceny lepsze niż w Outlecie
Nie wiem jak Ellika ale ja musze sie najpierw wyrwać na zakupy

dziubek79gratulacje za smoczek Moja znajoma właśnie walczy z 18 miesieczniakiem...teraz już chyba coraz trudniej odzwyczaic...

ellika,youyoudla chodziaży!!!ja dalej nie moge uwierzyć,że moje dziecko też już niedługo pójdzie...kiedy nasze dzieci tak urosły?!

marzenaS nie wiesz czy sie cieszyć bo praca nieciekawa czy nie chcesz zostawiać Hanuśki? To jest praca na cały etat? Bo nie pamietam? Ja po 5h dziennie widze,że sporo mnie omija ale nadrabiamy popołudniami. O dziwo bardziej mi sie chce i jestem bardziej zorganizowana-samopoczucie tez lepsze.Bedzie dobrze

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

My jeszcze w pizamkach ale już po śniadanku(miałyśmy pyszne,wiosenne kanapeczki)
Dzisiaj cały dzien zapełniony-życzymy równie udanej niedzieli
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 09:05   #3884
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Jasiu wszystkiego najlepszego z okazji roczku!

Kinga, Zuzia i wczorajsze Malwinka i Kornelia

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
AgaG zdrówka dla Antka. A wogole pisz jak było

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Brumeczku a jak tam wam poza domem?
Chwale się

Dziekuje Antos po wczorajszym incydencie wydaje sie byc ok. Ale to ewidentnie jakis wirus sobie krazy.

A bylo super. Troche na poczatku bylam rozczarowana pogoda, bo niby slonecznie, ale sporo chmur i wiatr. Dopiero jak przyszly upaly to docenilam ten wiatr, bo w ogole nie czul sie, ze czlowieka opala.
Miejsce swietne, plaza dluuuga, szeroka, dlugo plytko, w sam raz dla dziewczyn, choc i tak wolaly basen. Promenada to swietne miejsce do spacerow. Antek chodzil spac o 22, tyle mial energii, ale tez wstawal przed 9, dlatego drzemki mu sie przesuwaly. Niestety rozchorowal sie w drugim tygodniu, ale leki szybko pomogly, zreszta nawet chory rozrabial jak zawsze i nikt nie podejrzewal nawet, ze chory. Mysle, ze wszechobecna klima go zalatwila (w pokoju nie uzywalismy).
Majorka sliczna, pozwiedzalismy troche, choc za bardzo zdominowana przez Niemcow. Nie podobalo mi sie to robienie wszystkiego pod nich.
W samolocie ok. W jedna strone spal okolo godziny, a tak to sie bawil, a w druga jak usnal, to obudzil sie dopiero w domu (wracalismy w nocy).

Twoje zakupy sliczne, szczegolnie pierwsza sukienka mi sie podoba, ale tak jak Brumek boje sie kupowac bez przymierzania. A ile koszty wysylki?

Milej niedzieli!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 10:11   #3885
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Jasiu sto lat zdolniaku

Cytat:
Mammamija, jakie piękne I jakie ceny genialne!
Telik, zdradź mi tu szybko jak na spowiedzi, jak Ty rozmiarowo trafiasz kupując w sklepach internetowych. Ja bym pół tego sklepu wykupiła najchętniej Ale bez przymierzania nie potrafię No, chyba ze mogę w domu przymierzyć, a potem oddać. A tu to nawet nie wiedziałbym jaki rozmiar zamawiac...

Resztę nadrobię jutro (dzisiaj ), bo padam na pyszczek
Jak tam nocka?
Tymek spał spokojniej?

Z rozmiarami jakoś udaje mi się trafić sugeruje się ubrańiami które już kiedyś kupiłam w mango. Kupuje s i m zależnie od fasonu. Pozatym ciuszki można zwrócić lub wymienić odsylajac do mango albo w dowolnym sklepie.
Cytat:
Witam!
Zapomniałam o wczorajszych solenizantach!
[SIZE="5"]

My jeszcze w pizamkach ale już po śniadanku(miałyśmy pyszne,wiosenne kanapeczki)
Dzisiaj cały dzien zapełniony-życzymy równie udanej niedzieli
tez uwielbiam takie wiosenna letnie jedzeni
W końcu pomidory pachną pomidorami anie plastikiem

Cytat:

Dziekuje Antos po wczorajszym incydencie wydaje sie byc ok. Ale to ewidentnie jakis wirus sobie krazy.

A bylo super. Troche na poczatku bylam rozczarowana pogoda, bo niby slonecznie, ale sporo chmur i wiatr. Dopiero jak przyszly upaly to docenilam ten wiatr, bo w ogole nie czul sie, ze czlowieka opala.
Miejsce swietne, plaza dluuuga, szeroka, dlugo plytko, w sam raz dla dziewczyn, choc i tak wolaly basen. Promenada to swietne miejsce do spacerow. Antek chodzil spac o 22, tyle mial energii, ale tez wstawal przed 9, dlatego drzemki mu sie przesuwaly. Niestety rozchorowal sie w drugim tygodniu, ale leki szybko pomogly, zreszta nawet chory rozrabial jak zawsze i nikt nie podejrzewal nawet, ze chory. Mysle, ze wszechobecna klima go zalatwila (w pokoju nie uzywalismy).
Majorka sliczna, pozwiedzalismy troche, choc za bardzo zdominowana przez Niemcow. Nie podobalo mi sie to robienie wszystkiego pod nich.
W samolocie ok. W jedna strone spal okolo godziny, a tak to sie bawil, a w druga jak usnal, to obudzil sie dopiero w domu (wracalismy w nocy).
Nam tez się podobało na Majorce- szczególnie plaże urzekaja

Choć JasieK wiecznie chciał zjadać piasek
Mialas ten problem z Antkiem?
A Niemcy, no cóż już trzeba przywyknac ze ich zawsze pełno w prawie każdym turystycznym zakątku. A wogole to jestem ciekawa kolejnych zdjęć.

A przesyłka w mango - miałam za samo ( chyba jest jakiś limit cenowy od którego jest gratisowa przesyłka)
Stary 2012-06-24, 11:08   #3886
marzena_S
Zadomowienie

Żaneta, od razu mówię, że najlepsza pora na takie zabawy z farbami jest tuż przed kąpielą.

Telik, świetne te kiecki! Ja to sukienki tylko od święta zakładam, ale te mnie naprawdę urzekły.

Iustyna
, ale się pewnie ucieszyłaś,co?
Alibany, a jak poszukiwania Twojej obrączki?

Isiaok, praca ciekawa, tylko tej rozłąki z Hanią się boję. Z jednej strony już ciągnie mnie do ludzi, a z drugiej wiem że dużo z życia Hani mnie ominie... Praca jest na pełen etat+ dojazdy co da jakieś 9-10h poza domem. Jeśli nie spróbuję to będę pewnie żałować, że taka okazja przeszła mi koło nosa. Mam ten komfort, że będę mogła z niej zrezygnować, jeżeli Hania(a może bardziej ja ) będzie bardzo źle znosiła rozstanie.
Stary 2012-06-24, 11:30   #3887
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Na noc wróciliśmy jednak do domu. Ale jestem zachwycona, bo Tymuś wczoraj cały dzień (od 8 do 19.30) spędził na powietrzu Tylkok na kamienie UU wchodziliśmy do domu, bo inne posiłki też na dworze

Cytat:
Brumek dla męża zrobiłąm prezentacje z obrobionymi zdjęciami jego z Alą, przeplatane slajdami z jakimś komentarzem, podkład muzyczny z piosenką dla taty....wzruszył się jak to obejrzał i bardzo się cieszył. No i Alunia telefonicznie złożyła tatusiowi życzenia

Cytat:
Czesc dziewczyny. Szymon dziekuje wszystkim ciociom wizazowym za zyczenia. Niestety pierwsze urodziny nie były za szczesliwe, bo jubilat sie rozchorowal.
Ojej, co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
1. ja do tego samego wniosku doszłam przy Filipie i nie stresowałam się wit D
2. na razie cisza.. niestety nie załapaliśmy się na drugi dzień zdjęciowy (z tą fabryką dzieci) bo akurat w dniu kiedy to było, Lila miała wysypkę po trzydniówce
3.Jestem dziś słomianą wdową, w związku z tym oglądam mecz i wcinam lody
1. No bo Ty normalna babeczka jesteś
2. Szkoda... Mi się marzy taka sesja i rozglądam się za dobrym fotografem z okolic Warszawy. Na razie znalazłam jedną, która mi się podoba, ale za sesję krzyknęła sobie ... 1300 zł!!! A takie same piękne zdjęcia z Kielc czy Krakowa są po 300-400
3. To spędziłaś IDENTYCZNY wieczór jak ja dzień wcześniej Też sama, też z piłkarzami i też z lodami

Cytat:
już ponad 1,5 tygodnia Szymuś funkcjonuje podczas spania bez smoczka
Brawo za udaną akcję!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
przeczytalam
u nas jak narazie wsio ok w tym temacie, dzis specjalnie po kapieli obadalam
To super

Cytat:
Napisane przez pieleszka;34890944
[B
brumku[/B] pamiętam, że pytałaś o bliznę pooperacyjną. już mozna powiedzieć, że się zagoiła bo mogę ją normalnie już dotknąć, podnieść pod paszki do góry i nie płacze. blizna spora - ok. 5 cm przez środek klatki i pod nią dwie okrągłe po drenie ... ale z czasem powinno to ładnie zblaknąć. ale i tak dekoltem to się chwalić moja córeczka nie będzie
Najważniejsze że bedzie zdrowa. Na blizny to już kobiety swoje sposoby mają A i medycyna estetyczna i kosmetyki idą do przodu i za 15-20 lat z dużym prawdopodobieństwem będą sobie z tym już świetnie radzić

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No to super niespodziankę miałaś Może to jakiś znak pozytywny?

Cytat:
Kupiłyśmy dzisiaj jagody-Ewa jak na Ewoluda przystało jadła raczkami-ODRADZAM! Ma wszystko czarne ząbki, paluszki,paznokcie-może do spotkania z dziewczynami sie doczyści
Wróćiliśmy...
U nas było ciepło, ale nie upalnie Tak ok. 24 stopni.

A jagodową Ewę sobie wyobrażam

Cytat:
1. Tutaj jest przepis http://margarytka.blogspot.com/2012/06/waniliowo-cytrynowy-sernik-na-zimno-na.html
Ja nie dałam pasty waniliowej (bo nie miałam), a zamiast zwykłego serka homogenizowanego dałam danio waniliowe. Na wierzchu ułożyłam z truskawek serducho a wokoło borówki- wyszedł pyszny i leciutki.
Załączam zdjęcie "Hani" wyrobów- ciacho i laurka.
Tż się bardzo ucieszył...
Mniam A laurka piękna

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
brumku kupilismy dzis kolejnego forda focusa - 2002 roku w diselku, hatchback (czy jak sie to pisze). rzecz jasna na handel - ale maz juz sie podnieca.
Fajnie Ja zakochana w moim coraz bardziej

Cytat:
No to super

Cytat:
Z rozmiarami jakoś udaje mi się trafić sugeruje się ubrańiami które już kiedyś kupiłam w mango. Kupuje s i m zależnie od fasonu. Pozatym ciuszki można zwrócić lub wymienić odsylajac do mango albo w dowolnym sklepie.
No to może by tak zaryzykować

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

I oczywiście:

Jasiu roczniaku - sto lat!!!

Zuz i Kinga - też najlepszego, dziewczyny
Stary 2012-06-24, 11:31   #3888
Zmalowana
Zakorzenienie

Sto lat dla Jasia !! ))

I najlepszego z okazji miesięcznicy Kinga i Zuzia :))

Dzień Dobry,
zainspirowana zasypianiem dziubkowego Szymka bez smoka, właśnie uśpiłam swojego bezproblemowo bez smoka

Kiepską noc mieliśmy dzisiaj. Filip się budził często i ledwo siedzę. Zaraz legnę na kojku

Filip robi 2-3 kroczki puszcza się wersalki i idzie do mnie, albo jak ma rozłożoną kołdrę na dywanie to biegnie na kołdrę. No ale chodzeniem tego jeszcze nazwać nie można

No i mój:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0821.jpg (185,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0824.jpg (127,7 KB, 39 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 11:39   #3889
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Sto lat dla Jasia !! ))

I najlepszego z okazji miesięcznicy Kinga i Zuzia :))

Dzień Dobry,
zainspirowana zasypianiem dziubkowego Szymka bez smoka, właśnie uśpiłam swojego bezproblemowo bez smoka

Kiepską noc mieliśmy dzisiaj. Filip się budził często i ledwo siedzę. Zaraz legnę na kojku

Filip robi 2-3 kroczki puszcza się wersalki i idzie do mnie, albo jak ma rozłożoną kołdrę na dywanie to biegnie na kołdrę. No ale chodzeniem tego jeszcze nazwać nie można

No i mój:
Moja Lena potrafi przejść dwa pokoje i jest bum na pupę Lila boi się stać sama, przy meblach owszem ale sama nie...

dla Jasia i wcześniejszych Jubilatów:cmo k:

Zuzia i Kinga najlepszego z okazji miesięcznicy: cmok:
Stary 2012-06-24, 12:32   #3890
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Nam tez się podobało na Majorce- szczególnie plaże urzekaja

Choć JasieK wiecznie chciał zjadać piasek
Mialas ten problem z Antkiem?
A Niemcy, no cóż już trzeba przywyknac ze ich zawsze pełno w prawie każdym turystycznym zakątku. A wogole to jestem ciekawa kolejnych zdjęć.

A przesyłka w mango - miałam za samo ( chyba jest jakiś limit cenowy od którego jest gratisowa przesyłka)

Wiesz Antek jako tako nie rwal sie do jedzenia piasku, ale go jadl chcac nie chcac, bo mial go na raczkach, czy zabawkach, a on wszystko bierze do buzi.

Co do zdjec... moze sie zbiore w sobie i wrzuce, ale jak chcesz tak na juz, to jak dodasz mnie do przyjaciol, to w profilu mam album prywatny, dostepny wlasnie po zaprzyjaznieniu, wiec zapraszam. I inne chetne rowniez

Co do mango jeszcze, powiedz, czy ta pierwsza sukienka - granatowa jest faktycznie taka krotka? Dokad Ci siega?

Cytat:
Isiaok, praca ciekawa, tylko tej rozłąki z Hanią się boję. Z jednej strony już ciągnie mnie do ludzi, a z drugiej wiem że dużo z życia Hani mnie ominie... Praca jest na pełen etat+ dojazdy co da jakieś 9-10h poza domem. Jeśli nie spróbuję to będę pewnie żałować, że taka okazja przeszła mi koło nosa. Mam ten komfort, że będę mogła z niej zrezygnować, jeżeli Hania(a może bardziej ja ) będzie bardzo źle znosiła rozstanie.
Marzenko bedzie dobrze!

Cytat:
Dzień Dobry,

No i mój:
Brawa za kroczki! I za odsmoczkowanie!

Ja sie zastanawiam, czy nie zabrac malemu. Kurcze troche to dla mnie wygoda, wiem, ze umie zasnac bez smoka, ale czasami smoczek pomaga nam w przedluzeniu spania. Nie wiem, czy chce sie pozbawiac tego. Z drugiej strony wiem, ze teraz najlepszy moment.

A wlasnie Dziubku brawa za odsmoczkowanie!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 13:29   #3891
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmelita takie jak w załączniku poniżej https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Mama-n...ydream-Fun-Fit
. Coś miałam pisac. Nie pamiętam.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

e Carmela, to impreza jak ta lala

dzięki

JAŚ, KRZYŚ, SZYMULA

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 14:54   #3892
zanetaa88
Zakorzenienie

MArzena a kupiłaś jakies specjalne farbki ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 15:59   #3893
Shira_83
Zadomowienie

Bry kuny

wczoraj już nie dałam rady wejść na wizaż kochane cioteczki dziękujemy pieknię za pamięć i życzenia!!

kochany blizniaku szczególe życzenia dla ciebie
Cytat:
Shira, śniłaś mi się nad ranem
I to mi nasunęło pewien pomysł - wstaw zdjęcie Żbiczątka, co? Bo już tak dawno go nie było...
pomyślimy pomyslimy wybiorę coś ładnego

Cytat:
dzięki

JAŚ, KRZYŚ, SZYMULA

Jasieńku naj naj lepszego!

urodziny wyszły super mały dostał dużo zabawek koparę, słonia z FP pampki kasę, auto, wiaderko do piaskownicy wypasione z "nemo", piaskownicę muszelkę, łańcuszek ze św. Krzyśkiem i kaski też się sporo uzbierało mały był cudowny cały dzień jak zobaczył tort to o mało nie wyskoczył mi z rąk tylko teściówka była zbyt roztrzepana i przy zdjęciach "bo musi poprawić" strzeliła gumką z czapeczki małemu w brodę i pyło płączu 5 minut, hehehe ale jej było głupio!!!!!jednym słowem cudowny dzień no i nie mam już niemowlaka w domu
Stary 2012-06-24, 19:39   #3894
Marina1
Zakorzenienie

HEj!
ale puchy

Ja ledwo zipie - ząb.
Pozatym nudy.

Jasiu sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!111
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:00   #3895
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Nie działa mi powiadamianie o nowych postach a Wam?

Fotki z
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03107_2.jpg (43,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03113_2.jpg (45,0 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03133_2.jpg (38,7 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03148_2.jpg (32,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03150_2.jpg (28,3 KB, 38 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:05   #3896
Kajool
Zadomowienie

witam, Szymon ma opryszczkowe zapalenie gardla :/
Noc i dzien koszmarny, dwa razy na pogotowiu, temperatura 39 nie do zbicia nawet nurofenem, dopiero pomogly kapiele.

Sto lat dla naszego Jasia!!!
Stary 2012-06-24, 20:07   #3897
alibany
Rozeznanie

Cytat:
No i mój:
Mały przystojniacha

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
urodziny wyszły super mały dostał dużo zabawek koparę, słonia z FP pampki kasę, auto, wiaderko do piaskownicy wypasione z "nemo", piaskownicę muszelkę, łańcuszek ze św. Krzyśkiem i kaski też się sporo uzbierało mały był cudowny cały dzień jak zobaczył tort to o mało nie wyskoczył mi z rąk tylko teściówka była zbyt roztrzepana i przy zdjęciach "bo musi poprawić" strzeliła gumką z czapeczki małemu w brodę i pyło płączu 5 minut, hehehe ale jej było głupio!!!!!jednym słowem cudowny dzień no i nie mam już niemowlaka w domu
Super, że taki udany dzień mieliście Teściówka najlepsza, wyobrażam sobie jak jej głupio musiało się zrobić Jakieś zdjęcia poprosimy jubilata w czapeczce, torcik....

Jasiu z okazji urodzin życzę Ci samych radości z poznawania tego wielkiego świata. żebyś zawsze tak śmiało szedł przez świat jak przez te kałuże

padam na pyszczek. Ala już śpi i chyba ja zaraz do niej dołączę.
Ja postanowiłam sobie, że odsmoczkowywujemy się w pierwsze urodzinki...zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Bo mała potrzebuje smoka tylko do zasnięcie, później wypluwa i już go nie ma w buźce.....

Niemniej gratuluje Szymkowi i dla Filipa na zachętę by kolejne drzemki też obyły się bez smoka a zazdroszczę mamusiom dzieci bezsmoczkowych, że mają o jeden problem (o ile można tak to ująć) mniej

W załączeniu reklama kulek:d
http://www.youtube.com/watch?v=XNkUy...ature=youtu.be
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:09   #3898
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Noc i dzien koszmarny, dwa razy na pogotowiu, temperatura 39 nie do zbicia nawet nurofenem, dopiero pomogly kapiele.

kajool zdrówka dla Szymona :przytula:

Sara śliczna jak zawsze
Stary 2012-06-24, 20:11   #3899
alibany
Rozeznanie

Cytat:

O losie. Musicie strasznie cierpieć. Biedny Szymek, ale go dopadło. Zdrówka dla Was!!!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:46   #3900
isiaok
Rozeznanie

Cytat:

No i mój:
Ale przystojniak!!!I jaki czadowy dresik Brawa za kroczki i smoczek

Cytat:
Nie działa mi powiadamianie o nowych postach a Wam?

Fotki z
Działa Jaki słodziak! Widać prezenty udane, Sarka szcześliwa

Cytat:
O matko...pierwszy raz słysze...musi strasznie boleć i pewnie nie chce jeść...dużo zdrówka!

Cytat:

W załączeniu reklama kulek:d
http://www.youtube.com/watch?v=XNkUy...ature=youtu.be
[/COLOR]
Jak zgrabnie wpada na foczkeI pieknie stoi!
Ewka bezsmoczkowa...chociaż nie raz mnie kusiło wcisnąć do dziubka, pewnie dlatego taka nerwowa

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Na tym naszym super nowym placu zabaw sponsorowanym przez Nivea nie rośnie ani jedno drzewo a podłoże to najzwyklejszy piasek...przy 30 stopniach można poparzyć pułdupki na huśtwace a raczkowanie przypomina wedrówke po rozżarzonych węglach...eh...

evewee a jaki macie projekt domu wybrany? Lubie ogladac

Jasiu 100lat
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości