|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
przeczytalam u nas jak narazie wsio ok w tym temacie, dzis specjalnie po kapieli obadalam Cytat:
dzis nawet dreptala w prawo i w lewo przy tym lozku
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hejjj
Co do ślubów to u nas robi się popołudniami, pierwszy raz słyszę o weselach o 11 czy 12 Filip zdrowy już Byliśmy na dworze wczoraj godzinkę, i dzisiaj już normalnie. Ma jeszcze trochę tej wysypki, ale generalnie jest ok I mam dobry humor
|
#3873 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po drugie współczuje wpadnięcia w pokrzywy, dorosłego piecze strasznie a co dopiero takiego maluszka który nie wie co się dzieje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kolejny krok w dorosłość, brawa
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
solenizanci kochani: Krzyś i Szymon wielkie buziaki urodzinowe dla Was!! i dla świętujących dzisiaj dziewczynek również Hanysa coś się mi co chwilę wybudza, więc czytam na raty i nie pamiętam co miałam komu odpisać... brumku pamiętam, że pytałaś o bliznę pooperacyjną. już mozna powiedzieć, że się zagoiła bo mogę ją normalnie już dotknąć, podnieść pod paszki do góry i nie płacze. blizna spora - ok. 5 cm przez środek klatki i pod nią dwie okrągłe po drenie ... ale z czasem powinno to ładnie zblaknąć. ale i tak dekoltem to się chwalić moja córeczka nie będzie co do slubów to mnie zszokowały te wczesne o 11 my co prawda mieliśmy o 15 (i dla niektórych gości było to bardzo wcześnie), ale to z tego względu, że na salę weselną dojeżdżaliżmy ok. godziny. więc nasze wesele zaczęło sie po 18. i to standard u nas. a latem to nawet ok. 20 się wesela zaczynają.aha! przypomniało mi się: Scio sto lat marinko no ja właśnie też chciałam kiedyś obejrzeć zdjęcia ślubne byłego, ale również nie zostałam przyjęta do znajomych ![]() matko i córko-już po 22 a ja się bezczelnie ciastem obżeram..a potem się dziwię, że dupsko rośnie
|
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam sie. Ja dzis zabiegana ciocia mi dzis wypelniala ostatnie papiery ktore musze zlozyc, zanim zaczniemy kopac fundamenty i zalewac je. Takze mysle ze za okolo tydzien, bede miala zatwierdzone prace. Mam nadzieje ze geodeta w tym tyg wytyczy wszystko i od lipca ruszymy. Trzymac kciuki. brumku kupilismy dzis kolejnego forda focusa - 2002 roku w diselku, hatchback (czy jak sie to pisze) Bylam na 2 h u taty ugotowalam mu dzis rosolek i zmielilam makaron, miesko i marchewke i zawiozlam to sobie pozniej zje. Wrocilam to TZ z siostra i szwagrem na kolacje rozpalili grilla, wiec kielbaske wciagnelam i do domku. Marys cos mi nie moze usnac. Jutro plan jechac z dzieciakami na rowery
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zanka |
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3879 | |
|
Wtajemniczenie
|
Scio 100 lat
ni to swietnie Cytat:
Myśle ze bajkolandia będzie ciekawym miejscem a potem może lody( czytaj rożek do lodów)? O tak zbieramy chętnych Marzena- mniaaaaaaaaaam cudne ciacho A laurka bardzo pomyslowa AgaG zdrówka dla Antka. A wogole pisz jak było ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Brumeczku a jak tam wam poza domem? Chwale się http://shop.mango.com/PL/p0/mango/cl...=1340487621886 http://shop.mango.com/PL/p0/mango/cl...=1340487621886 http://shop.mango.com/PL/p0/mango/cl...=1340487621886
|
|
#3880 |
|
Wtajemniczenie
|
Krzysiu, Szymku wszystkiego co najlepsze i 100 lat!
Ja nadal nie mam kompa zasilacz już tydzień idzie i dojść nie może po roku poszukiwań ZNALAZŁAM OBRĄCZKĘ! Była w pudełku, w którym trzymam spinki. Zaglądałam do niego średnio 2 razy dziennie... Spadła na samo dno pudełka i nie było jej widać. Tz mówi że to znak (wczoraj się pokłócilismy, jak zwykle o głupotę... ). Jutro minie 7 lat jak jesteśmy razem.
|
|
#3881 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka trzymam za słowo.
Juz jest jutro wiec... Iustyna wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. 7 lat... Kawał czasu Ja swoją Obraczke pilnuje jak oka w głowie i nigdzie sie bez niej nie ruszam. W domu czesto zdejmuje bo w rożnych pracach przeszkadza, ale jak wychodzę z domu to mam juz zakodowane by ja założyć. Inaczej czuje sie jakaś gola. |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Telik, zdradź mi tu szybko jak na spowiedzi, jak Ty rozmiarowo trafiasz kupując w sklepach internetowych. Ja bym pół tego sklepu wykupiła najchętniej No, chyba ze mogę w domu przymierzyć, a potem oddać. A tu to nawet nie wiedziałbym jaki rozmiar zamawiac...Resztę nadrobię jutro (dzisiaj ), bo padam na pyszczek
|
|
#3883 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Zapomniałam o wczorajszych solenizantach! Krzysiu, Szymek ![]() kl aski:Cytat:
http://m.kobieta.gazeta.pl/kobieta/1...y_prawda_.html hehheheheh, co nie zmienia faktu, że my też jakoś częściej sie kłócimy w tym roku ![]() TelikAle bombowe!Ceny lepsze niż w Outlecie Nie wiem jak Ellika ale ja musze sie najpierw wyrwać na zakupy dziubek79gratulacje za smoczek Moja znajoma właśnie walczy z 18 miesieczniakiem...teraz już chyba coraz trudniej odzwyczaic...ellika,youyoudla chodziaży!!! ja dalej nie moge uwierzyć,że moje dziecko też już niedługo pójdzie...kiedy nasze dzieci tak urosły?!marzenaS nie wiesz czy sie cieszyć bo praca nieciekawa czy nie chcesz zostawiać Hanuśki? To jest praca na cały etat? Bo nie pamietam? Ja po 5h dziennie widze,że sporo mnie omija ale nadrabiamy popołudniami. O dziwo bardziej mi sie chce i jestem bardziej zorganizowana-samopoczucie tez lepsze.Bedzie dobrze ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- My jeszcze w pizamkach ale już po śniadanku(miałyśmy pyszne,wiosenne kanapeczki) Dzisiaj cały dzien zapełniony-życzymy równie udanej niedzieli |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu wszystkiego najlepszego z okazji roczku!
Kinga, Zuzia i wczorajsze Malwinka i Kornelia Cytat:
Dziekuje A bylo super. Troche na poczatku bylam rozczarowana pogoda, bo niby slonecznie, ale sporo chmur i wiatr. Dopiero jak przyszly upaly to docenilam ten wiatr, bo w ogole nie czul sie, ze czlowieka opala. Miejsce swietne, plaza dluuuga, szeroka, dlugo plytko, w sam raz dla dziewczyn, choc i tak wolaly basen. Promenada to swietne miejsce do spacerow. Antek chodzil spac o 22, tyle mial energii, ale tez wstawal przed 9, dlatego drzemki mu sie przesuwaly. Niestety rozchorowal sie w drugim tygodniu, ale leki szybko pomogly, zreszta nawet chory rozrabial jak zawsze i nikt nie podejrzewal nawet, ze chory. Mysle, ze wszechobecna klima go zalatwila (w pokoju nie uzywalismy). Majorka sliczna, pozwiedzalismy troche, choc za bardzo zdominowana przez Niemcow. Nie podobalo mi sie to robienie wszystkiego pod nich. W samolocie ok. W jedna strone spal okolo godziny, a tak to sie bawil, a w druga jak usnal, to obudzil sie dopiero w domu (wracalismy w nocy). Twoje zakupy sliczne, szczegolnie pierwsza sukienka mi sie podoba, ale tak jak Brumek boje sie kupowac bez przymierzania. A ile koszty wysylki? Milej niedzieli! |
|
|
|
|
#3885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu sto lat zdolniaku
Cytat:
Tymek spał spokojniej? Z rozmiarami jakoś udaje mi się trafić sugeruje się ubrańiami które już kiedyś kupiłam w mango. Kupuje s i m zależnie od fasonu. Pozatym ciuszki można zwrócić lub wymienić odsylajac do mango albo w dowolnym sklepie. Cytat:
W końcu pomidory pachną pomidorami anie plastikiem Cytat:
Choć JasieK wiecznie chciał zjadać piasek Mialas ten problem z Antkiem? A Niemcy, no cóż już trzeba przywyknac ze ich zawsze pełno w prawie każdym turystycznym zakątku. A wogole to jestem ciekawa kolejnych zdjęć. A przesyłka w mango - miałam za samo ( chyba jest jakiś limit cenowy od którego jest gratisowa przesyłka)
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
Żaneta, od razu mówię, że najlepsza pora na takie zabawy z farbami jest tuż przed kąpielą.
![]() Telik, świetne te kiecki! Ja to sukienki tylko od święta zakładam, ale te mnie naprawdę urzekły. Iustyna, ale się pewnie ucieszyłaś,co? Alibany, a jak poszukiwania Twojej obrączki? Isiaok, praca ciekawa, tylko tej rozłąki z Hanią się boję. Z jednej strony już ciągnie mnie do ludzi, a z drugiej wiem że dużo z życia Hani mnie ominie... Praca jest na pełen etat+ dojazdy co da jakieś 9-10h poza domem. Jeśli nie spróbuję to będę pewnie żałować, że taka okazja przeszła mi koło nosa. Mam ten komfort, że będę mogła z niej zrezygnować, jeżeli Hania(a może bardziej ja ) będzie bardzo źle znosiła rozstanie.
|
|
|
|
#3887 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Na noc wróciliśmy jednak do domu. Ale jestem zachwycona, bo Tymuś wczoraj cały dzień (od 8 do 19.30) spędził na powietrzu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Szkoda... Mi się marzy taka sesja i rozglądam się za dobrym fotografem z okolic Warszawy. Na razie znalazłam jedną, która mi się podoba, ale za sesję krzyknęła sobie ... 1300 zł!!! A takie same piękne zdjęcia z Kielc czy Krakowa są po 300-400 ![]() 3. To spędziłaś IDENTYCZNY wieczór jak ja dzień wcześniej Też sama, też z piłkarzami i też z lodami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A i medycyna estetyczna i kosmetyki idą do przodu i za 15-20 lat z dużym prawdopodobieństwem będą sobie z tym już świetnie radzić Cytat:
![]() Cytat:
U nas było ciepło, ale nie upalnie A jagodową Ewę sobie wyobrażam ![]() Cytat:
A laurka piękna ![]() Cytat:
Ja zakochana w moim coraz bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- I oczywiście: Jasiu roczniaku - sto lat!!! Zuz i Kinga - też najlepszego, dziewczyny
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Jasia !!
))I najlepszego z okazji miesięcznicy Kinga i Zuzia :)) Dzień Dobry, zainspirowana zasypianiem dziubkowego Szymka bez smoka, właśnie uśpiłam swojego bezproblemowo bez smoka ![]() Kiepską noc mieliśmy dzisiaj. Filip się budził często i ledwo siedzę. Zaraz legnę na kojku ![]() Filip robi 2-3 kroczki puszcza się wersalki i idzie do mnie, albo jak ma rozłożoną kołdrę na dywanie to biegnie na kołdrę. No ale chodzeniem tego jeszcze nazwać nie można No i mój:
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila boi się stać sama, przy meblach owszem ale sama nie... i wcześniejszych JubilatówZuzia i Kinga najlepszego z okazji miesięcznicy
|
|
#3890 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz Antek jako tako nie rwal sie do jedzenia piasku, ale go jadl chcac nie chcac, bo mial go na raczkach, czy zabawkach, a on wszystko bierze do buzi. Co do zdjec... moze sie zbiore w sobie i wrzuce, ale jak chcesz tak na juz, to jak dodasz mnie do przyjaciol, to w profilu mam album prywatny, dostepny wlasnie po zaprzyjaznieniu, wiec zapraszam. I inne chetne rowniez Co do mango jeszcze, powiedz, czy ta pierwsza sukienka - granatowa jest faktycznie taka krotka? Dokad Ci siega? Cytat:
Cytat:
Ja sie zastanawiam, czy nie zabrac malemu. Kurcze troche to dla mnie wygoda, wiem, ze umie zasnac bez smoka, ale czasami smoczek pomaga nam w przedluzeniu spania. Nie wiem, czy chce sie pozbawiac tego. Z drugiej strony wiem, ze teraz najlepszy moment. A wlasnie Dziubku brawa za odsmoczkowanie! |
|||
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki ![]() JAŚ, KRZYŚ, SZYMULA |
|
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
MArzena a kupiłaś jakies specjalne farbki ?
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zadomowienie
|
Bry kuny
wczoraj już nie dałam rady wejść na wizaż kochane cioteczki dziękujemy pieknię za pamięć i życzenia!! kochany blizniaku szczególe życzenia dla ciebie ![]() Cytat:
Jasieńku naj naj lepszego!urodziny wyszły super mały dostał dużo zabawek koparę, słonia z FP pampki kasę, auto, wiaderko do piaskownicy wypasione z "nemo", piaskownicę muszelkę, łańcuszek ze św. Krzyśkiem i kaski też się sporo uzbierało mały był cudowny cały dzień tylko teściówka była zbyt roztrzepana i przy zdjęciach "bo musi poprawić" strzeliła gumką z czapeczki małemu w brodę i pyło płączu 5 minut, hehehe ale jej było głupio!!!!!
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
HEj!
ale puchy ![]() Ja ledwo zipie - ząb. Pozatym nudy. Jasiu sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!111
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Nie działa mi powiadamianie o nowych postach
a Wam?Fotki z
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
witam, Szymon ma opryszczkowe zapalenie gardla :/
Noc i dzien koszmarny, dwa razy na pogotowiu, temperatura 39 nie do zbicia nawet nurofenem, dopiero pomogly kapiele. Sto lat dla naszego Jasia!!!
|
|
#3897 | |
|
Rozeznanie
|
Mały przystojniacha
![]() Cytat:
Teściówka najlepsza, wyobrażam sobie jak jej głupio musiało się zrobić Jakieś zdjęcia poprosimy jubilata w czapeczce, torcik....![]() Jasiu z okazji urodzin życzę Ci samych radości z poznawania tego wielkiego świata. żebyś zawsze tak śmiało szedł przez świat jak przez te kałuże padam na pyszczek. Ala już śpi i chyba ja zaraz do niej dołączę. Ja postanowiłam sobie, że odsmoczkowywujemy się w pierwsze urodzinki...zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Bo mała potrzebuje smoka tylko do zasnięcie, później wypluwa i już go nie ma w buźce..... Niemniej gratuluje Szymkowi i dla Filipa na zachętę by kolejne drzemki też obyły się bez smoka a zazdroszczę mamusiom dzieci bezsmoczkowych, że mają o jeden problem (o ile można tak to ująć) mniej W załączeniu reklama kulek:d http://www.youtube.com/watch?v=XNkUy...ature=youtu.be |
|
|
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara śliczna jak zawsze
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
O losie. Musicie strasznie cierpieć. Biedny Szymek, ale go dopadło. Zdrówka dla Was!!!
|
|
|
|
#3900 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Działa Cytat:
Cytat:
Ewka bezsmoczkowa...chociaż nie raz mnie kusiło wcisnąć do dziubka, pewnie dlatego taka nerwowa ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Na tym naszym super nowym placu zabaw sponsorowanym przez Nivea nie rośnie ani jedno drzewo a podłoże to najzwyklejszy piasek...przy 30 stopniach można poparzyć pułdupki na huśtwace a raczkowanie przypomina wedrówke po rozżarzonych węglach...eh... evewee a jaki macie projekt domu wybrany? Lubie ogladac ![]() Jasiu 100lat
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

No i w Piszu nad jeziorem Roś było nasze wesele. Suknię ślubną miałam z Łomży. W Łomży też mój A. zdawał egz.na prawo jazdy. A w Energetyku byłam 

nie było mnie przy tym, zostawiłam ją z mamą i tżtem, całe rączki poparzyła. Płakała strasznie, ale potem już jej nie dokuczło, teraz ma tylko kropki na rączkach.

zasilacz już tydzień idzie i dojść nie może 

kl aski:
A laurka piękna
zębole
a Wam?