Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-24, 16:08   #64861
milena798
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Też mam nadzieję, że to przejściowe. Akcja "MAski" i działam. Oby było lepiej.

Twoje włosy prawie proste? Nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić! Taki skręt!
Dla mnie Twoje są wzorem nawilżenia, zawsze błyszczą jak szalone!
będzie lepiej
a jednak..... miesiąc miałam lekkie fale z puchem przed chwilą przeglądałam zdjęcia włosowe chciałam Ci pokazać te włosy ale podobnie jak ty nie zrobiłam wtedy ani jednego zdjęcia
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 16:19   #64862
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kretoszczurek Pokaż wiadomość
Co ja miałam jeszcze aaaa pytanie czy pleciecie warkocze ?
Warkocz to bardzo dobre rozwiązanie Byle nie był za ciasny i z gumką ostrożnie.
(bardzo podobają mi się dobierańce, ale niestety - u mnie wychodzi tylko jak się czeszę po domu, jak mi zależy przed wyjsciem - nigdy się nie udaje )

Cytat:
Ja mam mgr z biologii i tego nie wiem za to narysuje przekrój poprzeczny przez cucurbita pepo (kokornak zwycz) a i wiedza przydaje się przy rozwiązywaniu krzyżówek
A bo nie uczą na studiach tego, czego powinni - o włosach

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Naturalnie mam bardzo niską porowatość, mam gładziutkie włosy. A te włosy, które przeżyły rozjaśniacz mają pewnie trochę wyższą porowatość, ale też nie jakoś dużo wyższą. Pasuje im to samo, co tym, które nie zaznały rozjaśniacza. Tylko częściej chcą pić Olej kokosowy dobrze na nie działa
Dzięki za odpowiedź
A widzisz - ja miałam dużą porowatość, a teraz wyewoluowała w kierunku niskiej i mrożący się lepiej odgniata. Czyli jakiś zwiazek chyba jest?
Porowatość łączy się z nawilżeniem, a to nieodgniatanie to pewnie woda pojawiająca się w strączkach? (szkoda że nie zawsze mogę eksperymentować - czasem trzeba wyjść z domu )

Dziewczyny z wysoką porowatością - jak u Was mrożący?

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Moje włoski lubią keratynę, zarówno w Artiste jak i taką dokopaną do odżywki.

Cytat:
Napisane przez les_nuages Pokaż wiadomość
Czy mogę Was prosić o jakąś łopatologiczną instrukcję odnośnie używania żelu lnianego? Jestem załamana, codziennie muszę związywać włosy, bo wyglądają na tłuste .. Posklejane, prawie żadnego skrętu, tylko odciśnięta gumka do włosów.

Jak go używam - nakładam od ucha w dół, nie odciskam, włosy schną sobie same. Rano smętne strąki. Help?
Sposoby są rózne, każdemu inaczej pasuje (ja wylewam gęstą płukankę lnianą na głowę i odciskam). Może dlatego że nie odciskasz, są ,,smętne"? Mokre włosy z żelem są ciężkie, więc zwyczajnie zwisają w dół, i nie mają siły żeby się skręcić, a w takiej pozycji ,,zastygają".

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
ja jak idę spać z sucharkami to też mam rano masakrę na głowie

włosy rano bez puchu :O ale i bez objętości, skręt taki-se...
E, jakoś nie wyobrażam sobie u Ciebie masakry, masz ładne loki w puklach A ta masakra jak wygląda?

Cytat:
Podejrzewam, że w ubiegłym roku kolor był równy, bo do lipca farbowałam chemią, która w miarę jednolicie pokrywa włosy o różnych odcieniach. A henna (zwłaszcza naturalna ruda, którą ja farbuję już prawie rok) daje kolor w zależności od koloru wyjściowego włosa. Jeśli te pasma wierzchnie są jaśniejsze od slońca-henna chwyci pomarańczowo. A te pod spodem i "młody" ciemniejszy odrost bedą kasztanowe. Tak właśnie mam. Dlatego zdecydowałam, ze trzasnę raz farbę dla wyrównania, a potem znów pojadę z henną.

Najgorsze, że działąjąc na ślepo kupiłam dziś piankę koloryzujacą Wellaton(bo nie było mojego koloru Castingu) i dopiero teraz poczytałam recenzje-zatrważające. Chyba już mi się nie chce farbować.
Nie malowałabym chemiczną - mnie się bardzo bardzo Twoja wielotonowość podoba. Ja z kolei cuduję, żeby ją uzyskać
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 16:34   #64863
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
E, jakoś nie wyobrażam sobie u Ciebie masakry, masz ładne loki w puklach A ta masakra jak wygląda?
wierz mi, że moje włosy niekiedy wyglądają gorzej bad hair day każdej z udzielających się zakręconych
hmm, jak nie odgniotę włosów na noc to rano mam takie płaskie, cienkie strączki, tak jakby były odgniecione i nie odgniecione, no nie wiem jak to wytłumaczyć niby są odgniecione, ale zbijają się w takie cienkie strączki jakby były nie odgniecione masakra

przeglądam fryzury z kręconych włosów na YT i CHCĘ MIEĆ DŁUGIE WŁOSY

za ewentualne bezsensowne posty ode mnie z góry przepraszam, bo nie mogę się dziś pozbierać po wczorajszym wieczorze.
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 17:41   #64864
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Nie malowałabym chemiczną - mnie się bardzo bardzo Twoja wielotonowość podoba. Ja z kolei cuduję, żeby ją uzyskać
No i nie pomalowałam. Wystraszyłam sie jeszcze większego przesuszenia.
To mnie przeraziło
W dodatku chciałam pofarbować bezpieczniej-na olej, a nie mam żadnego w tej chwili. Za to mam jeszcze zapas henny z amlą, więc położyłam. Chemiczną zawsze zdązę
Cytat:
wierz mi, że moje włosy niekiedy wyglądają gorzej bad hair day każdej z udzielających się zakręconych
hmm, jak nie odgniotę włosów na noc to rano mam takie płaskie, cienkie strączki, tak jakby były odgniecione i nie odgniecione, no nie wiem jak to wytłumaczyć niby są odgniecione, ale zbijają się w takie cienkie strączki jakby były nie odgniecione masakra

przeglądam fryzury z kręconych włosów na YT i CHCĘ MIEĆ DŁUGIE WŁOSY

za ewentualne bezsensowne posty ode mnie z góry przepraszam, bo nie mogę się dziś pozbierać po wczorajszym wieczorze.
Pamiętam Twoje włoski z początków pielęgnacji, dość niepokorne były i często na nie narzekałaś. Sądząc po zdjeciach , byłam przekonana, że juz doszliście do porozumienia, bo naprawdę świetnie wyglądają!

Pokaż fryzurki z długich włosów. Ja ogladam na kanale Lilith,ale u niej głownie zaplatańce, cuuuudowne, ale co z tego, skoro ja nawet zwykłego francuza, czy duńczyka nie potrafię.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:16   #64865
les_nuages
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
A rano ich nie odgniatasz?
Próbuję i nie widzę żadnych efektów, żadnej zmiany.

W innym wątku przeczytałam, że ten żel jakby się wykrusza - u mnie nic takiego nie ma. Rano włosy właściwie nie są sztywne, tylko jakby mokre i niedoschnięte. Ugniatanie nic nie daje. Co robię źle, mam nakładać żelu więcej, nakładać go później (jak już trochę przeschną)?
les_nuages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:33   #64866
claudiiin
Zadomowienie

Dziewczyny, tak sobie mysle jaki kupic nastepny szampon oczyszczajacy, wiem ze nie ma to wielkiego znaczenia gdy uzywa sie go raz na 3-4 tygodnie, ale takie poszukiwania to tez przyjemnosc dla wlosomaniaczki
Wpadl mi w oko Fitomed Mydlnica Lekarska do wlosow suchych, tylko ze jego sklad wyglada tak:
Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Peg-7-Glyceryl Cocoate, Lactic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne.

A wiec SLES dopiero na 6 miejscu, po lagodnych detergentach i dlatego chcialam Was zapytac czy on zmyje wszystko co ma zmyc czy lepiej kupic sobie jakas Barwe czy cos w tym stylu? Jesli tak, to ktora? Bo jest ich kilka i moze macie jakies ulubione?
Albo moze chwalicie sobie jeszcze cos innego w roli mocnego szamponu? Bo ja do tej pory mialam tylko ten Eva Natura czarny...

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 18:53   #64867
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
[/I]A wiec SLES dopiero na 6 miejscu, po lagodnych detergentach i dlatego chcialam Was zapytac czy on zmyje wszystko co ma zmyc czy lepiej kupic sobie jakas Barwe czy cos w tym stylu? Jesli tak, to ktora? Bo jest ich kilka i moze macie jakies ulubione?
Ja się nie znam na składach, ale mogę się wypowiedzieć jako użytkowniczka U mnie szampon czyści super, zmywam nim mieszankę "glut lniany + Jantar + dużo oleju" za pierwszy krótkim myciem bez żadnych problemów. Niestety sam w sobie zostawia włosy sztywne i takie jakieś "surowe" ale raz na jakiś czas to chyba nie przeszkadza Niestety słabo się pieni, trzeba zużyć dużo i przez to jest bardzo niewydajny...
Stary 2012-06-24, 18:56   #64868
kretoszczurek
Raczkowanie

Cytat:

A bo nie uczą na studiach tego, czego powinni - o włosach

aa to prawda

Ag Rafka właśnie tezna rudy chcę się farbnąć. 1 raz u fryzjera a jak mi sie spodoba chciałam henna i tu pyt czy pokryje siwki? ile jej trzeba za włosy do łopatek no może za te 100g co sprzedają na all wystarcza?

Mój wypad do rossmana zakończył się zakupem alterry odżywki i olejku do masażu. Nadaje sie do włochów?
pottersa tez dostała z aloesem i jedwabiem? dziwny w tych nowych opakowaniach.

Dziewczyny ten Bingo w tych małych tesco jest? bo w duzym niet

Dobrze o tym lnianym piszecie bo u mnie faktycznie na mokre po myciu ok ale już na suche do reanim strąki robi.

na razie mam żel bilendy i brak kasy mnie dopadł więc na joaśkę mrożąca muszę poczekac
Stary 2012-06-24, 18:59   #64869
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
No i nie pomalowałam. Wystraszyłam sie jeszcze większego przesuszenia.
To mnie przeraziło
W dodatku chciałam pofarbować bezpieczniej-na olej, a nie mam żadnego w tej chwili. Za to mam jeszcze zapas henny z amlą, więc położyłam. Chemiczną zawsze zdązę

Pamiętam Twoje włoski z początków pielęgnacji, dość niepokorne były i często na nie narzekałaś. Sądząc po zdjeciach , byłam przekonana, że juz doszliście do porozumienia, bo naprawdę świetnie wyglądają!

Pokaż fryzurki z długich włosów. Ja ogladam na kanale Lilith,ale u niej głownie zaplatańce, cuuuudowne, ale co z tego, skoro ja nawet zwykłego francuza, czy duńczyka nie potrafię.
dlatego ja zawsze zanim kupię jakiś kosmetyk, sprawdzam recenzje na KWC

ja już nie mówię nic o jakiś skomplikowanych fryzurach, ale nawet zwykły warkocz na bok średnio u mnie wygląda, bo jest za krótki i z tyłu wyłażą mi włosy w sumie jedyna opcja u mnie to rozpuszczone włosy, ew. bałaganiarski koczek wsuwkami, bo warkocze o których marzę, wyglądają średnio jak są takie krótkie w sumie co ja gadam, jak ja nawet francuza nie potrafię zrobić, choć marzę o takim na bok sięgającym do pasa

znalazłam wątek założony przeze mnie prawie 2 lata temu jako przestroga przed ścinaniem niepokornych włosów na krótkie, wymagające prostowania fryzurki: KLIK

Tak ogółem to doszłam już do porozumienia z moimi włosami, ALE stałam się też bardziej wymagająca, wszyscy powtarzają mi, że mam naprawdę ładne włosy i sama nie wiem czego chcę, ale wciąż widzę w nich jakieś braki i się frustruję
Stary 2012-06-24, 19:27   #64870
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretoszczurek Pokaż wiadomość
a

Ag Rafka właśnie tezna rudy chcę się farbnąć. 1 raz u fryzjera a jak mi sie spodoba chciałam henna i tu pyt czy pokryje siwki? ile jej trzeba za włosy do łopatek no może za te 100g co sprzedają na all wystarcza?
Przy hennie najważniejsze pytanie:jaki masz naturalny kolor włosów? Bo jeśli ciemny, to owszem farbowanie u fryzjera na rudo ciut rozjaśni i henna złapie ładnie, ale kolejne razy na naturalkach bedzie ciemniej wychodziło (u mnie właśnie ten efekt, o którym pisałam wcześniej-rudy mam tam, gdzie włosy były zniszczone prostowaniem i farbą chemiczną oraz ostatnio przypuszczalnie słońcem,a na ciemniejszych zdrowych naturalkach-ciemny kasztan). Siwe pokrywa, ale też jaśniej, ja nie mam bardzo dużo, wiec mieszają się takie pojedyncze pomarańczowe włoski z resztą. Jednak jeśli siwieją masowo-może wyjść pomarańczowy pasek przy skórze na siwym odroście.
Jeśli naturalny masz jasny, myślę, że zbędne jest farbowanie u fryzjera, blondy henna łapie na marchewkę.
Tylko pamiętaj, że henna (zwłaszcza naturalna ruda) raczej jest trudna do usunięcia. Jeśli zapragniesz wrócić do blondu-mogą wyjść cuda. Na ciemnych ryzyko chyba mniejsze, aczkolwiek nie sprawdzałam. No i trudno hennowane na ciemno włosy przywrocić do jaśniejszego odcienia (Rybiorek coś na ten temat wie, bo ściągała hennę, która wychodziła jej za ciemno, by móc potem farbować na czerwono). Po więcej szczegółów zapraszam na wątek hennowy. W pierwszym poscie najważniejsze info oraz Galeria do pooglądania.
Cytat:
dlatego ja zawsze zanim kupię jakiś kosmetyk, sprawdzam recenzje na KWC

ja już nie mówię nic o jakiś skomplikowanych fryzurach, ale nawet zwykły warkocz na bok średnio u mnie wygląda, bo jest za krótki i z tyłu wyłażą mi włosy w sumie jedyna opcja u mnie to rozpuszczone włosy, ew. bałaganiarski koczek wsuwkami, bo warkocze o których marzę, wyglądają średnio jak są takie krótkie w sumie co ja gadam, jak ja nawet francuza nie potrafię zrobić, choć marzę o takim na bok sięgającym do pasa

znalazłam wątek założony przeze mnie prawie 2 lata temu jako przestroga przed ścinaniem niepokornych włosów na krótkie, wymagające prostowania fryzurki: KLIK

Tak ogółem to doszłam już do porozumienia z moimi włosami, ALE stałam się też bardziej wymagająca, wszyscy powtarzają mi, że mam naprawdę ładne włosy i sama nie wiem czego chcę, ale wciąż widzę w nich jakieś braki i się frustruję
No, mój błąd, że nie sprawdziłam, ale szłam po mój sprawdzony Casting, a ze nie było koloru, to stwierdziłam,ze co będę dwa razy łazić-wzięłam, co było i masz babo placek.

Też uważam, że masz naprawdę ładne włosy (zwłaszcza w porównaniu do tych biednych prostowanych po cieciu).

EDIT:
Widać,ze dawno nie udzielałam się na forum, dałam link do starego wątku hennowego.
Tu nowy wątek.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-06-24 o 19:36
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:36   #64871
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
czemu nie poprosiłaś którejs z wizażanek żeby Ci kupiła i wysłała? u mnie też są po 7,5 i polecam się na przyszłośc
ok, chyba sobie to zapamiętam na zawsze.. tak przepłacić to trzeba być mną! ;P

Cytat:

aż nieprawdopodobne, że to Twoje włosy na tamtych zdjęciach..
wstydź się, że jeszcze czegoś od nich wymagasz..

dzisiaj mi kuzynka powiedziała, że włosy mi błyszczą i się cieszę... (chociaż w dotyku SUSZA niesamowita)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 20:44   #64872
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
aż nieprawdopodobne, że to Twoje włosy na tamtych zdjęciach..
wstydź się, że jeszcze czegoś od nich wymagasz..

dzisiaj mi kuzynka powiedziała, że włosy mi błyszczą i się cieszę... (chociaż w dotyku SUSZA niesamowita)
gratulacje

na tamtych zdjęciach włosy były zmasakrowane i nie chciały się kręcić, pamiętam, że kilka razy nawet płakałam przez to, że nie da się ich związać

muszę wymagać, żeby nie osiąść na laurach i nie zaprzestać pielęgnacji
http://www.youtube.com/watch?v=7_KBr...feature=relmfu
piękne

dzisiaj na noc Bingo z shea pod olejek Alterry granat&awokado
Stary 2012-06-24, 21:09   #64873
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
gratulacje

na tamtych zdjęciach włosy były zmasakrowane i nie chciały się kręcić, pamiętam, że kilka razy nawet płakałam przez to, że nie da się ich związać

muszę wymagać, żeby nie osiąść na laurach i nie zaprzestać pielęgnacji
http://www.youtube.com/watch?v=7_KBr...feature=relmfu
piękne

dzisiaj na noc Bingo z shea pod olejek Alterry granat&awokado
no dobra to wymagaj, ale na nie nie krzycz

no ładne to to.. oglądałam dużo jej filmików, ale na ten jakoś nie trafiłam..
ja umiem sobie robić i francuzy i kłosy i takie też bym pewnie dała radę tylko jakoś tak nie lubię chodzić w związanych chyba, że już z przymusu.. no i problem też tkwi w tym, że z rozczesaniem na sucho jest problem, a szkoda mi jakoś tak umyć włosy i od razu się bawić w związywanie- szkoda mi i koniec.

zdj. 1 i 2 wkurzyłam się i zrobiłam warkocza z kucyka chyba z jej kanału właśnie.. ale to trzeci dzień po myciu i z rozczesywaniem to miałam zabawę nigdzie w tym nie wychodziłam, żeby nie było, że wstydu nie mam - to tak na szybko..

PS; jakoś na ciemnych włosach takie fryzury nie wyglądają tak ładnie jak na blondyńskich, nie sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120618866.jpg (42,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120618868.jpg (37,7 KB, 40 załadowań)

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 21:42   #64874
szsz
Raczkowanie

Cytat:
JAKA RÓŻNICA!

Cytat:
No i nie pomalowałam.
Pewnie kiedyś i tak to zrobisz, nie pierwszy raz narzekasz na nierówne krycie henną,ale do tej pory jeszcze się ponapawam
(liczę na zdjęcia )

Cytat:
Napisane przez les_nuages Pokaż wiadomość
Próbuję i nie widzę żadnych efektów, żadnej zmiany.

W innym wątku przeczytałam, że ten żel jakby się wykrusza - u mnie nic takiego nie ma. Rano włosy właściwie nie są sztywne, tylko jakby mokre i niedoschnięte. Ugniatanie nic nie daje. Co robię źle, mam nakładać żelu więcej, nakładać go później (jak już trochę przeschną)?
A jaki to żel? I jaką masz porowatość? Też tak kiedyś miałam, do końca nie wiem, na czym to polega. Unikałam żelu (zaobserwaoałam też, że niektóre mają większą, inne mniejszą tendencję do sklejania), a jak już - to nie na noc, odgniatałam zaraz jak wysechł (dłuższe przetrzymanie powodowało powrót do miękkich strączków).

Cytat:
Albo moze chwalicie sobie jeszcze cos innego w roli mocnego szamponu? Bo ja do tej pory mialam tylko ten Eva Natura czarny...
Szukałam niedawno czegoś z możliwie krótkim składem, i zdecydowłam się na Pollene Malwe, potem tego samego dnia znalazłam ten brzozowy z Simply (skłąd podawałam wcześniej, ). Malwy jeszcze nie zdązyłam spróbować, myję tym brzozowym - standardowo wypada mi przy myciu 40-120 włosów, po tym brzozowym - 3-10! Nie umiem tego wyjaśnić, może jeszcze są jakieś inne czynniki, które to powodują.

Pati, codziennik obłędny

Edytowane przez szsz
Czas edycji: 2012-06-24 o 22:17
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 22:43   #64875
Maliniarka
Zakorzenienie

puk puk proszę mnie nie wyrzucać z foruma

pochwalę trochę, może się za mną wstawią kobitki

Natalcia włosy z wczoraj drobnica? niezadowolona jesteś? są wspaniałe spiraleski i jaka gładkość

Yarr co tam puch i tak wyglądają ślicznie!

Martek ombre bardzo subtelnie przechodzi ślicznie się zawijają u dołu

Pati aj ukradłaby Ci trochę tej objętości

szsz Cassia chyba nie zrobi nic za bardzo włosom ciemnym, na fotkach nie widać...ale może pod słońce jakieś refleksy są?

aaaa no i co tam u moich kłaków... zrobiłam Kalpi Tone z kawą zostawione na 12h, do mieszanki dodałam kilka łyżek Dolce Latte, dla poślizgu i lepszego nakładania (nie bardzo to się chyba sprawdziło)

właściwości przyciemniających nie zaobserwowałam: włoski chyba nawet pojaśniały albo mi się wydaje z powodu większego puszenia się, włoski są znowu rudawe pod słońce, chyba jestem na to skazana już

ale fajnie czuć większą objętość
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-06-24 o 22:47
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 22:45   #64876
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:

O moje często wyglądają tak jak twoje 2 lata temu, choć ich nie suszę ani nie prostuję i staram się dogadzać im jak mogę.
Dziś znowu mi ręce opadły, już mi się wydawało że jest trochę lepiej, a tu nagle klops przyklap totalny i skręt zanika:-(

Już nawet kupowanie kosmetyków do włosów przestało mi sprawiać przyjemność, bo boję się że kolejny raz wyrzucę kasę w błoto:-(
lulaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 22:46   #64877
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
puk puk proszę mnie nie wyrzucać z foruma
focie.

natalcia, teraz mnie olśniło!nie mogłam skojarzyć twoich włosów z początków pielęgnacji, nie pamiętałam ich.dzisiaj zajrzałam do twojego albumu. jaka różnica! pamiętam jak wrzucałaś to z wakacji, przed CG i pisałam, że będzie z tego coś pięknego. no i jest

szsz twoje niedługo będą Agrafkowe..albo Miśkowe. też dobrze idzie

dziuwlenka zdjęcia za dokładnie nie są, ale wydaje mi się, że ja bym z takim zaplatańcem bez wstydu do ludzi wyszła
Stary 2012-06-24, 22:50   #64878
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
PS; jakoś na ciemnych włosach takie fryzury nie wyglądają tak ładnie jak na blondyńskich, nie sądzicie?
nie, bardzo ładnie wyglądają na ciemnych!

ale ja nie umiem zaplatać
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-06-24, 22:50   #64879
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dziewczynki - codziennik obłędny parę dni mnie nie było - wchodzę i paczę mniam
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Troszkę Mgiełką mi tu pachnie ale mogę się mylić
Oł je

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ajrisz, Ty się znasz, powiedz mi proszę, czego unikać w pielęgnacji włosów po Cassii?
Protein, a kokos ostroznie
maski olejowo-odżywkowo-humektantowe TAK

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
CTylko chyba potrzebuję czegoś, żeby się nie puszyły

Nie wiem jak mogłam kiedykolwiek myśleć, że mam proste włosy
U mnie na puch kosmetyki z shea: krem z biedt jako b/s, Bingo shea (włosy o niziutkiej porowatości)

Cytat:
5. dziś(drugi dzień, mycie w czwartek wieczorem)-trochę podreperowane po masce nawilżającej wg Ajrisz nieco delikatnie zmodyfikowanej z powodu braku niektórych składników (Ajrisz, dzieki )

Cytat:
Zastanawiające jest dla mnie to, że Ajrisz, super-uczuleniowiec, może dodawać do henny i podobnych różne dodatki (cytryna!), a mnie jakikolwiek dodatek podrażnia, hm. Więc może to moje wypadanie to jakaś alergia na coś tajemniczego?
U mnie jak widzę obok podrażnień jest wysoko temat wysuszania - wiele składników przejdzie, jesli kosmetyk jest okraszony dodatkowo olejem, np szampon z SLS Lilliputz
ten sam szampon bez oleju robi kuku i dużo wypadania
a do cassii dałam wody z odrobiną soku z limonki bo łagodniej
Cytat:
Jak się cieszę, że jesteś Niedawno przeglądałam bloga Ajrisz (kopalnia informacji )i natknęłam się na uwagę, że fale mają to do siebie, że nie są idealne - od razu pomysłałam: jak to, a włosy Agrafki? Dla mnie Twoje są idealne, jetem pewna, że przesadzasz z tą samokrytyką
Tru
Większość może nie być - i nadal są pełnowartościowe i piękne

Pożegnałam puch PR spadł poniżej 15 i dokupiłam jednak Bingo shea
kocham Bingo shea nie wiem który raz to napiszę - mogłabym się z nim ożenić Moje fale niczego więcej nie potrzebują amen

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 22:56   #64880
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Szukałam niedawno czegoś z możliwie krótkim składem, i zdecydowłam się na Pollene Malwe, potem tego samego dnia znalazłam ten brzozowy z Simply (skłąd podawałam wcześniej, ). Malwy jeszcze nie zdązyłam spróbować, myję tym brzozowym - standardowo wypada mi przy myciu 40-120 włosów, po tym brzozowym - 3-10! Nie umiem tego wyjaśnić, może jeszcze są jakieś inne czynniki, które to powodują.
Simply to jakis sklep? Nie ma tego chyba w Wielkopolsce, nigdy nie widzialam ani nie slyszalam Szkoda, bo tak obiecujaco o tym szamponie piszesz... Składu tez nie moge znalezc, choc szukam i szukam, nic mi w tej wyszukiwarce takiego nie wyskakuje

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Ja się nie znam na składach, ale mogę się wypowiedzieć jako użytkowniczka U mnie szampon czyści super, zmywam nim mieszankę "glut lniany + Jantar + dużo oleju" za pierwszy krótkim myciem bez żadnych problemów. Niestety sam w sobie zostawia włosy sztywne i takie jakieś "surowe" ale raz na jakiś czas to chyba nie przeszkadza Niestety słabo się pieni, trzeba zużyć dużo i przez to jest bardzo niewydajny...
Wlasnie chodzi mi o taki mocny oczyszczacz, ktory wymyje z wlosow wszystko co sie na nich nabudowalo Ale jak sie slabo pieni to chyba nie ma tych silnych detergentow za wiele... Sama nie wiem.

Ogolnie czym powinnam sie przede wszystkim kierowac przy wyborze takiego szamponu? SLS/SLES koniecznie na wysokim miejscu w skladzie? Generalnie krotkim skladem czy wszystko jedno?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 23:11   #64881
Malwina_89
Zakorzenienie

Dziękuję Ajrisz

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 23:20   #64882
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
focie.

no narobiłam, ale i tak to nie wygląda jak na żywo, na jednych ziarno, na innych za ciemno
to rude cuś to zdjęcia na dworze w słoneczku

przy okazji można "podziwiać" płaskość i odstawaczność moich włosów po wysuszeniu suszarką (myte facelle+isana babassu kubeczkowo, bez d/s, żelu itd...)

no i gdzie to przyciemnienie?
objętość po kalpi jak marzenie (jak na moje możliwości oczywiście ), do tego puch, susza, poplątanie (jak ja się umęczyłam, żeby to rozczesać, a użyłam po płukaniu Garniera Aik jako d/s), potem standardowo żel i dyfuzor
no i ten zapaszek... ach...

chyba resztkę tych ziółek zużyję jako dodatku do masek lub d/s

powinnam podciąć końcówki chyba bo takie wyciepane troszkę, ale za tydzień mam wesele i chcę jakieś upięcie, więc muszą poczekać możliwe, że niepotrzebnie je dałam sobie cieniować tak mocno... widać to zwłaszcza przy "pseudo-prostych" włosach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kalpi1.jpg (69,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kalpi2.jpg (62,7 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kalpi4.jpg (48,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kalpi3.jpg (36,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kalpi6.jpg (45,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dwór.jpg (70,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dwór (2).jpg (73,0 KB, 27 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2012-06-24 o 23:28
Stary 2012-06-24, 23:25   #64883
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulaluna Pokaż wiadomość
O moje często wyglądają tak jak twoje 2 lata temu, choć ich nie suszę ani nie prostuję i staram się dogadzać im jak mogę.
Dziś znowu mi ręce opadły, już mi się wydawało że jest trochę lepiej, a tu nagle klops przyklap totalny i skręt zanika:-(

Już nawet kupowanie kosmetyków do włosów przestało mi sprawiać przyjemność, bo boję się że kolejny raz wyrzucę kasę w błoto:-(
a może pora na porządne oczyszczenie włosków?

teraz też pogoda się zmienia, może coś co wcześniej im pasowało teraz przeszkadza?
u mnie ostatnio susza jakaś... pokończyły się Garnier AiK, Alterra morelowa...ja chyba jestem od niej uzależniona
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Pożegnałam puch PR spadł poniżej 15 i dokupiłam jednak Bingo shea
kocham Bingo shea nie wiem który raz to napiszę - mogłabym się z nim ożenić Moje fale niczego więcej nie potrzebują amen
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2012-06-24, 23:25   #64884
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:

Wlasnie chodzi mi o taki mocny oczyszczacz, ktory wymyje z wlosow wszystko co sie na nich nabudowalo Ale jak sie slabo pieni to chyba nie ma tych silnych detergentow za wiele... Sama nie wiem.

Ogolnie czym powinnam sie przede wszystkim kierowac przy wyborze takiego szamponu? SLS/SLES koniecznie na wysokim miejscu w skladzie? Generalnie krotkim skladem czy wszystko jedno?
Też jestem ciekawa jakiegoś fajnego oczyszczacza. Ostatnio kupiłam szampon Yves Rocher Hamamelis, ale nie wiem czy on oczyszcza, chyba słabo. Uznałam że jak ma sls na początku to powinien być ok Pieni się bardzo.
Stary 2012-06-24, 23:29   #64885
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
przy okazji można "podziwiać" płaskość i odstawaczność moich włosów po wysuszeniu suszarką (myte facelle+isana babassu kubeczkowo, bez d/s, żelu itd...)
wyjdź! Kobieto, nie marudź znowu pięknie jest, nic nie podcinaj! Zazdroszczę...bardzo śliskie masz włosy? Klamra bez problemu trzyma?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 23:30   #64886
yarrowia
Zadomowienie

Malina, toż to ósmy cud świata!! nawet na prosto wysuszone wcale nie są takie płaskie - co widać na zdjęciach bokiem, a końcowki są takie fajne zadziorne
a w wersji pokręconej...przytuliłaby m się
Stary 2012-06-24, 23:35   #64887
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
wyjdź! Kobieto, nie marudź znowu pięknie jest, nic nie podcinaj! Zazdroszczę...bardzo śliskie masz włosy? Klamra bez problemu trzyma?
ja? nie marudzić? toż to by było nowe święto narodowe

po kalpi to zawijałam w banana i nawet 2 wsuwki trzymały, takie szorstkie były, na ogół raczej trudno z upinaniem, wszystko się rozwala
klamra taka z ząbkami daje radę na co dzień, ale włosy różnej długośći i wyłażą

a na wesele idę do fryzjerki się uczesać...chciałabym romantyczne upięcie na boku, może z jakimś francuzem, żeby się dobrze tańczyło, bo pewnie gorąco będzie...

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Malina, toż to ósmy cud świata!! nawet na prosto wysuszone wcale nie są takie płaskie - co widać na zdjęciach bokiem, a końcowki są takie fajne zadziorne
a w wersji pokręconej...przytuliłaby m się
taaa, przyklep i przyliz plus na dole odstawacze nie lubię... suszyłam na prosto,żeby łatwiej się nakładało kalpi

aaa własnie, mam z nałożonym kalpi jeszcze foto błotko i wodorosty

ja też bym się przytuliła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg błotko.jpg (27,7 KB, 54 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Czas edycji: 2012-06-24 o 23:37
Stary 2012-06-24, 23:42   #64888
yarrowia
Zadomowienie

Za czasów prostych włosów marzyłam,żeby mi się tak układały proste,płaskie i z końcami wywiniętymi w takim porządku. serio serio
oj no przytulałabym te twoje zwierzaki i tarmosiła i w ogóle boszzzz

a jak zdecyduję kiedyś skrócić włosy (cicho tam nie krzyczeć) to pójdę do fryzjerki z twoim zdjęciem, tym pierwszym,zdecydowanie
Stary 2012-06-24, 23:43   #64889
Malwina_89
Zakorzenienie

Maliniarka o mamo, ale piękne te Twoje włosy!! One Ci sie tak trzymają do kolejnego mycia?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-24, 23:55   #64890
lulaluna
Rozeznanie

Cytat:
a może pora na porządne oczyszczenie włosków?

teraz też pogoda się zmienia, może coś co wcześniej im pasowało teraz przeszkadza?

Chyba najbardziej przeszkadza im jak próbuję je stylizować czy chociaż nałożyć odżywkę b/s. Ostatnio kupiłam tigi b/s, liczyłam że będzie ochroną i lekkim stylizatorem ale gdzie tam! Myślałam że ona ma mało pq, ale moje włosy reagują na nią tak jakby miała go bardzo dużo- następnego dnia włosy oblepione nadają się tylko do mycia. Przeanalizowałam składy produktów które używałam kiedyś - wyszło na to że nigdy nie używałam niczego co ma pq! Silikonów było dużo, pq wcale.
Aktualnie mam 2 odżywki b/s i 2 środki do stylizacji, które mi nie służą. Nawet nie mam pomysłu co mogłabym włosom zaproponować. Jeszcze spróbuję zmniejszyć ilość odżywki, do wielkości połowy małego paznokcia.

Najgorzej, że one reagują wypadaniem na rzeczy które innym służą, a dodatkowo mam mega wrażliwą skórę i wielu rzeczy nie mogę używać ( w tym silnych szamponów)

Najlepiej wyglądają po deszczu- to dla nich najlepsza odżywka i stylizator;-) ale teraz lato, poza tym nie dogadam się się pogodą, żeby padało najlepiej co rano;-)

Znowu straciłam nadzieję, ostatnio wyglądały lepiej bo cały tydzień padało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości