|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64861 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() a jednak..... miesiąc miałam lekkie fale z puchem przed chwilą przeglądałam zdjęcia włosowe chciałam Ci pokazać te włosy ale podobnie jak ty nie zrobiłam wtedy ani jednego zdjęcia
|
|
#64862 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Warkocz to bardzo dobre rozwiązanie
Byle nie był za ciasny i z gumką ostrożnie.(bardzo podobają mi się dobierańce, ale niestety - u mnie wychodzi tylko jak się czeszę po domu, jak mi zależy przed wyjsciem - nigdy się nie udaje )Cytat:
![]() Cytat:
A widzisz - ja miałam dużą porowatość, a teraz wyewoluowała w kierunku niskiej i mrożący się lepiej odgniata. Czyli jakiś zwiazek chyba jest? Porowatość łączy się z nawilżeniem, a to nieodgniatanie to pewnie woda pojawiająca się w strączkach? (szkoda że nie zawsze mogę eksperymentować - czasem trzeba wyjść z domu )Dziewczyny z wysoką porowatością - jak u Was mrożący? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#64863 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
hmm, jak nie odgniotę włosów na noc to rano mam takie płaskie, cienkie strączki, tak jakby były odgniecione i nie odgniecione, no nie wiem jak to wytłumaczyć niby są odgniecione, ale zbijają się w takie cienkie strączki jakby były nie odgniecione![]() przeglądam fryzury z kręconych włosów na YT i CHCĘ MIEĆ DŁUGIE WŁOSY ![]() ![]() za ewentualne bezsensowne posty ode mnie z góry przepraszam, bo nie mogę się dziś pozbierać po wczorajszym wieczorze.
|
|
#64864 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To mnie przeraziło W dodatku chciałam pofarbować bezpieczniej-na olej, a nie mam żadnego w tej chwili. Za to mam jeszcze zapas henny z amlą, więc położyłam. Chemiczną zawsze zdązę ![]() Cytat:
Pokaż fryzurki z długich włosów. Ja ogladam na kanale Lilith,ale u niej głownie zaplatańce, cuuuudowne, ale co z tego, skoro ja nawet zwykłego francuza, czy duńczyka nie potrafię.
|
|
#64865 |
|
Przyczajenie
|
Próbuję i nie widzę żadnych efektów, żadnej zmiany.
W innym wątku przeczytałam, że ten żel jakby się wykrusza - u mnie nic takiego nie ma. Rano włosy właściwie nie są sztywne, tylko jakby mokre i niedoschnięte. Ugniatanie nic nie daje. Co robię źle, mam nakładać żelu więcej, nakładać go później (jak już trochę przeschną)? |
|
|
|
#64866 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak sobie mysle jaki kupic nastepny szampon oczyszczajacy, wiem ze nie ma to wielkiego znaczenia gdy uzywa sie go raz na 3-4 tygodnie, ale takie poszukiwania to tez przyjemnosc dla wlosomaniaczki
![]() Wpadl mi w oko Fitomed Mydlnica Lekarska do wlosow suchych, tylko ze jego sklad wyglada tak: Aqua, Herbal Extract, Coco Glucoside, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Peg-7-Glyceryl Cocoate, Lactic Acid, Fragrance, DMDM Hydantoin, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolino ne. A wiec SLES dopiero na 6 miejscu, po lagodnych detergentach i dlatego chcialam Was zapytac czy on zmyje wszystko co ma zmyc czy lepiej kupic sobie jakas Barwe czy cos w tym stylu? Jesli tak, to ktora? Bo jest ich kilka i moze macie jakies ulubione? ![]() Albo moze chwalicie sobie jeszcze cos innego w roli mocnego szamponu? Bo ja do tej pory mialam tylko ten Eva Natura czarny...
|
|
#64867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie szampon czyści super, zmywam nim mieszankę "glut lniany + Jantar + dużo oleju" za pierwszy krótkim myciem bez żadnych problemów. Niestety sam w sobie zostawia włosy sztywne i takie jakieś "surowe" ale raz na jakiś czas to chyba nie przeszkadza
|
|
|
#64868 |
|
Raczkowanie
|
aa to prawda
![]() Ag Rafka właśnie tezna rudy chcę się farbnąć. 1 raz u fryzjera a jak mi sie spodoba chciałam henna i tu pyt czy pokryje siwki? ile jej trzeba za włosy do łopatek no może za te 100g co sprzedają na all wystarcza? Mój wypad do rossmana zakończył się zakupem alterry odżywki i olejku do masażu. Nadaje sie do włochów? pottersa tez dostała z aloesem i jedwabiem? dziwny w tych nowych opakowaniach. Dziewczyny ten Bingo w tych małych tesco jest? bo w duzym niet Dobrze o tym lnianym piszecie bo u mnie faktycznie na mokre po myciu ok ale już na suche do reanim strąki robi. na razie mam żel bilendy i brak kasy mnie dopadł więc na joaśkę mrożąca muszę poczekac |
|
|
|
#64869 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() ja już nie mówię nic o jakiś skomplikowanych fryzurach, ale nawet zwykły warkocz na bok średnio u mnie wygląda, bo jest za krótki i z tyłu wyłażą mi włosy w sumie co ja gadam, jak ja nawet francuza nie potrafię zrobić, choć marzę o takim na bok sięgającym do pasaznalazłam wątek założony przeze mnie prawie 2 lata temu ![]() Tak ogółem to doszłam już do porozumienia z moimi włosami, ALE stałam się też bardziej wymagająca, wszyscy powtarzają mi, że mam naprawdę ładne włosy i sama nie wiem czego chcę, ale wciąż widzę w nich jakieś braki i się frustruję
|
|
#64870 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli naturalny masz jasny, myślę, że zbędne jest farbowanie u fryzjera, blondy henna łapie na marchewkę. Tylko pamiętaj, że henna (zwłaszcza naturalna ruda) raczej jest trudna do usunięcia. Jeśli zapragniesz wrócić do blondu-mogą wyjść cuda. Na ciemnych ryzyko chyba mniejsze, aczkolwiek nie sprawdzałam. No i trudno hennowane na ciemno włosy przywrocić do jaśniejszego odcienia (Rybiorek coś na ten temat wie, bo ściągała hennę, która wychodziła jej za ciemno, by móc potem farbować na czerwono). Po więcej szczegółów zapraszam na wątek hennowy. W pierwszym poscie najważniejsze info oraz Galeria do pooglądania. Cytat:
Też uważam, że masz naprawdę ładne włosy (zwłaszcza w porównaniu do tych biednych prostowanych po cieciu). EDIT: Widać,ze dawno nie udzielałam się na forum, dałam link do starego wątku hennowego. Tu nowy wątek.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-06-24 o 19:36 |
||
|
|
|
#64871 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wstydź się, że jeszcze czegoś od nich wymagasz.. ![]() dzisiaj mi kuzynka powiedziała, że włosy mi błyszczą ![]() i się cieszę...
|
|
#64872 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
na tamtych zdjęciach włosy były zmasakrowane i nie chciały się kręcić, pamiętam, że kilka razy nawet płakałam przez to, że nie da się ich związać ![]() muszę wymagać, żeby nie osiąść na laurach i nie zaprzestać pielęgnacji ![]() http://www.youtube.com/watch?v=7_KBr...feature=relmfu piękne dzisiaj na noc Bingo z shea pod olejek Alterry granat&awokado
|
|
#64873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ładne to to.. oglądałam dużo jej filmików, ale na ten jakoś nie trafiłam.. ja umiem sobie robić i francuzy i kłosy i takie też bym pewnie dała radę tylko jakoś tak nie lubię chodzić w związanych chyba, że już z przymusu.. no i problem też tkwi w tym, że z rozczesaniem na sucho jest problem, a szkoda mi jakoś tak umyć włosy i od razu się bawić w związywanie- szkoda mi i koniec. zdj. 1 i 2 wkurzyłam się i zrobiłam warkocza z kucyka chyba z jej kanału właśnie.. ale to trzeci dzień po myciu i z rozczesywaniem to miałam zabawę nigdzie w tym nie wychodziłam, żeby nie było, że wstydu nie mam - to tak na szybko.. PS; jakoś na ciemnych włosach takie fryzury nie wyglądają tak ładnie jak na blondyńskich, nie sądzicie?
|
|
#64874 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() (liczę na zdjęcia Cytat:
Cytat:
Pati, codziennik obłędny
Edytowane przez szsz Czas edycji: 2012-06-24 o 22:17 |
|||
|
|
|
#64875 |
|
Zakorzenienie
|
puk puk
proszę mnie nie wyrzucać z foruma pochwalę trochę, może się za mną wstawią kobitki ![]() Natalcia włosy z wczoraj drobnica? niezadowolona jesteś? są wspaniałe Yarr co tam puch i tak wyglądają ślicznie! ![]() Martek ombre bardzo subtelnie przechodzi Pati aj ukradłaby Ci trochę tej objętości szsz Cassia chyba nie zrobi nic za bardzo włosom ciemnym, na fotkach nie widać...ale może pod słońce jakieś refleksy są? aaaa no i co tam u moich kłaków... zrobiłam Kalpi Tone z kawą zostawione na 12h, do mieszanki dodałam kilka łyżek Dolce Latte, dla poślizgu i lepszego nakładania (nie bardzo to się chyba sprawdziło) właściwości przyciemniających nie zaobserwowałam: włoski chyba nawet pojaśniały ![]() ale fajnie czuć większą objętość
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-06-24 o 22:47 |
|
|
|
#64876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś znowu mi ręce opadły, już mi się wydawało że jest trochę lepiej, a tu nagle klops przyklap totalny i skręt zanika:-( Już nawet kupowanie kosmetyków do włosów przestało mi sprawiać przyjemność, bo boję się że kolejny raz wyrzucę kasę w błoto:-( |
|
|
|
|
#64877 |
|
Zadomowienie
|
focie.
![]() ![]() natalcia, teraz mnie olśniło!nie mogłam skojarzyć twoich włosów z początków pielęgnacji, nie pamiętałam ich.dzisiaj zajrzałam do twojego albumu. jaka różnica! pamiętam jak wrzucałaś to z wakacji, przed CG i pisałam, że będzie z tego coś pięknego. no i jest ![]() szsz twoje niedługo będą Agrafkowe..albo Miśkowe. też dobrze idzie ![]() dziuwlenka zdjęcia za dokładnie nie są, ale wydaje mi się, że ja bym z takim zaplatańcem bez wstydu do ludzi wyszła
|
|
#64878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja nie umiem zaplatać
|
|
|
#64879 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki - codziennik obłędny
parę dni mnie nie było - wchodzę i paczę mniamOł je ![]() Cytat:
maski olejowo-odżywkowo-humektantowe TAK Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ten sam szampon bez oleju robi kuku i dużo wypadania a do cassii dałam wody z odrobiną soku z limonki bo łagodniej Cytat:
![]() Większość może nie być - i nadal są pełnowartościowe i piękne Pożegnałam puch PR spadł poniżej 15 i dokupiłam jednak Bingo shea ![]() kocham Bingo shea nie wiem który raz to napiszę - mogłabym się z nim ożenić Moje fale niczego więcej nie potrzebują amen
|
|||||
|
|
|
#64880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogolnie czym powinnam sie przede wszystkim kierowac przy wyborze takiego szamponu? SLS/SLES koniecznie na wysokim miejscu w skladzie? Generalnie krotkim skladem czy wszystko jedno?
|
|
|
#64881 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Ajrisz
|
|
|
|
#64882 |
|
Zakorzenienie
|
no narobiłam, ale i tak to nie wygląda jak na żywo, na jednych ziarno, na innych za ciemno to rude cuś to zdjęcia na dworze w słoneczku ![]() przy okazji można "podziwiać" płaskość i odstawaczność moich włosów po wysuszeniu suszarką (myte facelle+isana babassu kubeczkowo, bez d/s, żelu itd...) no i gdzie to przyciemnienie? ![]() objętość po kalpi jak marzenie (jak na moje możliwości oczywiście ), do tego puch, susza, poplątanie (jak ja się umęczyłam, żeby to rozczesać, a użyłam po płukaniu Garniera Aik jako d/s), potem standardowo żel i dyfuzorno i ten zapaszek... ach... chyba resztkę tych ziółek zużyję jako dodatku do masek lub d/s powinnam podciąć końcówki chyba bo takie wyciepane troszkę, ale za tydzień mam wesele i chcę jakieś upięcie, więc muszą poczekać możliwe, że niepotrzebnie je dałam sobie cieniować tak mocno... widać to zwłaszcza przy "pseudo-prostych" włosach
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-06-24 o 23:28 |
|
|
|
#64883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też pogoda się zmienia, może coś co wcześniej im pasowało teraz przeszkadza? u mnie ostatnio susza jakaś... pokończyły się Garnier AiK, Alterra morelowa...ja chyba jestem od niej uzależniona Cytat:
|
|
|
#64884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pieni się bardzo.
|
|
|
|
|
#64885 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64886 |
|
Zadomowienie
|
Malina, toż to ósmy cud świata!!
![]() a w wersji pokręconej...przytuliłaby m się
|
|
#64887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po kalpi to zawijałam w banana i nawet 2 wsuwki trzymały, takie szorstkie były, na ogół raczej trudno z upinaniem, wszystko się rozwala ![]() klamra taka z ząbkami daje radę na co dzień, ale włosy różnej długośći i wyłażą a na wesele idę do fryzjerki się uczesać...chciałabym romantyczne upięcie na boku, może z jakimś francuzem, żeby się dobrze tańczyło, bo pewnie gorąco będzie... ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
aaa własnie, mam z nałożonym kalpi jeszcze foto ![]() ja też bym się przytuliła
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-06-24 o 23:37 |
||
|
|
|
#64888 |
|
Zadomowienie
|
Za czasów prostych włosów marzyłam,żeby mi się tak układały
proste,płaskie i z końcami wywiniętymi w takim porządku. serio serio ![]() oj no przytulałabym te twoje zwierzaki i tarmosiła i w ogóle boszzzz a jak zdecyduję kiedyś skrócić włosy (cicho tam nie krzyczeć) to pójdę do fryzjerki z twoim zdjęciem, tym pierwszym,zdecydowanie
|
|
#64889 |
|
Zakorzenienie
|
Maliniarka o mamo, ale piękne te Twoje włosy!! One Ci sie tak trzymają do kolejnego mycia?
|
|
|
|
#64890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aktualnie mam 2 odżywki b/s i 2 środki do stylizacji, które mi nie służą. Nawet nie mam pomysłu co mogłabym włosom zaproponować. Jeszcze spróbuję zmniejszyć ilość odżywki, do wielkości połowy małego paznokcia. Najgorzej, że one reagują wypadaniem na rzeczy które innym służą, a dodatkowo mam mega wrażliwą skórę i wielu rzeczy nie mogę używać ( w tym silnych szamponów) Najlepiej wyglądają po deszczu- to dla nich najlepsza odżywka i stylizator;-) ale teraz lato, poza tym nie dogadam się się pogodą, żeby padało najlepiej co rano;-) Znowu straciłam nadzieję, ostatnio wyglądały lepiej bo cały tydzień padało. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

przed chwilą przeglądałam zdjęcia włosowe chciałam Ci pokazać te włosy ale podobnie jak ty nie zrobiłam wtedy ani jednego zdjęcia

Byle nie był za ciasny i z gumką ostrożnie.

w sumie co ja gadam, jak ja nawet francuza nie potrafię zrobić, choć marzę o takim na bok sięgającym do pasa

drobnica? niezadowolona jesteś? są wspaniałe
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)