|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Dałam dziś Sarence czereśnie, PYCHAAA
![]() tak jej smakowały Zjadła z 10, bo więcej nie było... rodzicie wyjedli
|
|
|
|
#3902 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
)Wrzucam filmy na yt dla męża i mu podsyłam, to i Wam zarzucę tym razem piechurek na koniec z nerwem, bo dalej się pchać rowerku nie dało ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Vs8wn...ature=youtu.be A Sara superowa w tej bryce....tort od Sowy? wygląda na "królewski"?
|
|
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zmalowana Ty zgapiaczu nie wiem co chciałam , skleroza wycieczka do Krakowa udana choć skwar i tłum ludzi nie pomagały
|
||
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip rok temu przeszedł opryszczkowe zapalenie jamy ustnej i to było najgorsze co go do tej pory spotkało (tż go zaraził wirusem )Miał takie malinowe usta i bąble na dziąsłach, które były dosłownie fioletowe, nic nie jadł itd. Smarowaliśmy nystatyną i po paru dniach mu przeszło... ale niestety wirus w organizmie już pozostaje i teraz od czasu do czasu opryszczka pojawia mu sie na ustach, ale już nie w takiej silnej reakcji, tylko zwykłe "zimno". Trzymajcie się i oby szybko przeszło
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Carmelka tort strasznie mi się podoba taki elegancki. Zamawialiście ? Po ile kg ?
Dres składak Czyli każda część z innego zestawu w sumie
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas smoczek też miał taką funkcje jedynie ale widać i bez niego daje się Szymkowi zasypiać dołączam się do życzeń !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STO LAT Cytat:
dużo zdrówka super fotki , super Sarcia !!! |
||
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Na tym zdjęciu przy ławeczce Filip bardzo do Ciebie podobny
Cytat:
![]() Ale mieliście udane urodziny ![]() A czy Żbik, jako nie niemowlak, lepiej spał w nocy, czy ta przemiana będzie bardziej... stopniowa? ![]() Znowu??? Marsz do przystojniaka!!! Piękny, tort, piękna sukieneczka Sarenki, piękny uśmiech w aucie ![]() Cytat:
Cytat:
Reklama naprawdę zachęca do kupna ![]() Ala wydaje się taaaaka duża, jakby miała 2 latka :ehem;
|
|
#3909 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
soczysteCytat:
Ewka aż sie wyrywała do zabawy z dziecmi...szkoda słówCzyli Ala cały dzien tupta? Pieknie biega |
||
|
|
|
#3910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otwierał paszczę po więcej, ale tylko dwie mu dałam, żeby reakcję zobaczyć. Jutro pojemy więcej ![]() Cytat:
Naprawdę jak 2 latka
|
|
#3911 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
od SOWY, a skad wiesz
ten akurat cytrynowy. Królewskie pycha, a nasz najulubieńszy to ciasteczkowy Cytat:
Po 38zł/kg, chyba 55 za cały. |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smutno, bo tak szybko dzieciaki nam dorośleją ...
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Rozeznanie
|
Shira83 No właśnie...Żbik dziecko śpi????????Jak śpi to daje Ewce 2 miesiace i ma być poprawa
|
|
|
|
#3915 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chcecie nas ?? na pewno a jak nie to i tak wrzucę |
|
|
|
|
#3918 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3919 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasiu wszystkiego najlepszego od
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Szymek - ZIOM, chce więcej!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mogłam pomyśleć, że kupiłaś ![]()
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek ale ekstra fotaaaaa
Sarenka rewelka jak zwykle uśmiechnięta
|
#3925 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a swoja droga jakie paluszki dajecie?Ja kupiłam pierwszy raz Lajkonik Juniorki, tż jest strasznym przeciwnikiem paluszków także Ewcia jadła pierwszego paluszka w tym tyg
|
|
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
szymek przepięny! u jak pozuje! a Ty dziubku ( mimo wydarzeń, które Was miały nieszczęście spotkać
) wyglądasz przepięknie... podcięłas włoski jeszcze? fajny taki bob, miałam kiedyś ( 2,5 lata temu )A Saritka genialna. Przepiękna. Tort takie elegancki, dystyngowany. Filmików nie otwierałam, bo dzieć śpi ![]() Isiu ja obojętnie jakie, tylko unikam tych solonych. Np sezamowe, albo jakieś inne cebulowo serowe.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-06-24 o 21:45 |
|
|
|
#3927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie nie ma więcej bo fotograf nie był w formie ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
włosy ściełam bo dalej leciały mocno no i jakoś tak długie wisiały , nic się nie dało z nimi zrobić, podjęłam decyzję w niedzielę a w pon już miałam krótkie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3928 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie zdjęcia i filmiki dzieciaków cudowne
I Stronczku dla Ciebie jedno z jeziorem Roś w tle
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka
Pogoda chyba jednak średnio wam dopisała, co? |
|
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() hurtowo troszkę będzie - Szymek, Krzysiu, Scio, Jasiu, STO LAT!!!!!!!!!! Cytat:
pochwal się, co to za praca?dobrze mówi, polać jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() AgaG zdrówka dla wszystkich! Kajool, jak Szymuś? Zdrówka! ![]() Dziubasku, szkoda że dziś byłaś w Krakowie a ja weekend poza domem za smoczka ![]() ![]() iustyna, ale numer z obrączką ![]() Nadrobiłam pobieżnie, bo byliśmy przez weekend u mojej rodzinki, wróciliśmy niedawno. Zrobiłam w dwa dni 800 km za kierownicą Mojego tatę ugryzł pies, TŻa pszczoła, ale ogólnie wyjazd udał się super ![]() Uwaga, chwalę się, kto wrażliwy nie czytać ![]() 1. Adaś odkrył że można chodzić Ja co prawda twierdziłam i dalej twierdzę że nie będę go zmuszać i prowadzać, ale sam się o to dopomina. Łapie nas za ręce, po czym odwraca się tyłem do nas, a przodem do świata, i wyraźnie każe się prowadzić. A jaki przy tym szczęśliwy Od wczoraj nabija kilometry po trawnikach Raz chciał sam do mnie przyjść, ale puścił rękę TŻa, zrobił pół kroczku i siadł ![]() 2. Wczoraj mnie zagiął, bo stojąc przy fotelu, na moje pytanie co zrobił, zmarszczył nosek pokazując jak śmierdzi, i usłyszałam "UPA"! Noskiem daje do zrozumienia za każdym razem ale określenie słowne tylko raz się zdarzyło ![]() A teraz coś temperatura mu wyszła, mam nadzieję że tylko od ząbków.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

tak jej smakowały
Zjadła z 10, bo więcej nie było... rodzicie wyjedli
zębole

Moja znajoma właśnie walczy z 18 miesieczniakiem...teraz już chyba coraz trudniej odzwyczaic...

Filip rok temu przeszedł opryszczkowe zapalenie jamy ustnej i to było najgorsze co go do tej pory spotkało
(tż go zaraził wirusem

Czyli każda część z innego zestawu w sumie 
dużo zdrówka 

Naprawdę jak 2 latka 
smutno, bo tak szybko dzieciaki nam dorośleją ...