|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Wiesz co właśnie było w sam raz
W dzień było słonecznie, cieplutko, nie padało. Dopiero jak pojechaliśmy już na salę weselną to zaczęło się chmurzyć więc szybko musieliśmy się uwijać z sesją w plenerze, bo baliśmy się deszczu, ale zaczęło padać dopiero w nocy. I zapomniałam się pochwalić
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
ale jesteś słodka
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Filip je uwielbia, mamusia też
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Adasia to niezły jest, mądrala a ja mam ten sam "problem" , strasznie nie chciałam i nie chcę Szymka prowadzać za ręce ale co robić skoro on wstaje , łapie za palce i idzie no nie ma opcji jak tylko z nim iść
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu wszystkiego najlepszego roczniaku
![]() Madziulka śliczna z Ciebie czarnulka ![]() Chodzące dzieciaczki cudne
|
|
|
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziubku ja sie nie odezwalam, bo my zainfekowani. Aktualnie ja sie zle czuje, jezdzi mi po brzuchu i zbiera mnie na wymioty. A fotka, a raczej obiekty na niej cudne! |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek fajni jesteście z Szymkiem
![]() Ja też mam boba na głowie ale budowniczego ![]() Dziewczyny co jest złego w prowadzeniu malucha za rączki, zanim sam nie zacznie chodzić
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze foteczki
![]() Przytulaski z Dziadkiem, niestety dziś już wyjechał ![]() Spacer w szelkach, Sarenka absolutnie nie chce być łapana za rączke. Bylismy wczoraj na ognisku u Jana
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Lila identycznie z tym prowadzaniem
Ostatnio tylko to by robiła, wyciąga ręce i każe sie prowadzić. Samej jej jeszcze trudno chodzić, więc ciąga wszystkich za ręce i tak spaceruje zadowolona ![]() Wychodzę z założenia że skoro to ona chce to nic złego, jest juz na to gotowa.
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko na momencik - jutro o 11 mocneeee mega mocne kciuki poproszę
przydadza się boję się
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem kochana wiem, ja to tak pół żartem pisałam Cytat:
co do prowadzenia za rączki Maluch będzie dojrzewał stopniowo do umiejętności chodzenia bez pomocy. Ale żeby tak się stało, musi być spełnionych wiele warunków, z których najważniejszym jest sprawne posługiwanie się zmysłem równowagi. Drugi warunek to odpowiednie wyćwiczenie mięśni całego ciała. Matka prowadząca dziecko za rękę oddala chwilę samodzielnego chodzenia, ponieważ maluch w ten sposób ćwiczy tylko mięśnie, a w niewielkim stopniu zmysł równowagi. Równowagę zastępuje mu osoba prowadząca. ogólnie chodzi o gotowość dziecka ale skoro samo chce a nie jest "ciągane" to chyba nie jest złe
|
||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko będzie dobrze zobaczysz!! to tylko formalność
![]() Trzymam kciuki zaciśnięte i idę tak spać ![]() ![]()
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
Beata chciałam napisac tak samo jak Youyou. To tylko formalność. Strach ma tylko wielkie oczy
Nie mniej jednak zaciskam ![]() Daj znac juz PO ... |
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość że biorą Sarke notorycznie za chłopca (odpowiadam już znudzona, że to dziewczynka tylko łysa
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ale to było prawie 5 lat temu ![]() Cytat:
![]() No i Sarenka
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka to byłaś bardzo mlodziutka jak za maz wychodziłas
dlugo sie znaliscie z Tz przed ślubem ?Edit: kurcze karne. Włosi dajcie czadu. Nie jestem patriotka z odzysku. |
|
|
|
#3948 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Ty na tym zdjęciu jak dziewczynka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) na Tobie, nie łapie równowagi, wspina się na paluszkach, zamiast stawiać całe stopy itp itd. A odpowiednie stawianie stóp to ponoć profilaktyka przeciw koślawości. Ma, cytując książki, "nieodpowienie wzorce ruchu" ![]() Cytat:
Ale się napodróżowała, dziewczyno?2. Poczuł ten smak, to już nie odpuści ![]() 3. Coś Ty? Boski on jest
|
|
#3949 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brawa za pierwsze "puszczanie" się ![]() Cytat:
Ten sam dylemat mam ze smokiem Cytat:
![]() A powiedz kochana gdzie ty trzymasz te wszystkie pojazdy-/ zabawki/ sprzęty / itd bo u nas miejsce się wlasnieskonczylo Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak zwykle Adaś zdolniachaMam nadzieje ze temperatura zniknie Cytat:
A my dziś byliśmy na 3 urodzinach u pewnego Tymonka Jasiek kocha dzieci A pozatym serce mi się krajalo jak jeden maluch popchnał mojego Jasiula
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może, jak już zobaczyliście jak to jest na takich urodzinach Tymonka, to wpadniecie na następne? ![]() A co czułaś przy tym pchnięciu to sobie wyobrażam. Chciałoby się ochronić je przed całym świtem, zasłonić sobą, prawda? ![]() My dziś mieliśmy śmieszną sytuację Tam na działce Tymuś dostał ataku śmichu na widok mopa do podłóg. Chichrał jak stara ropucha przez parę minut, jak mu sie tym mopem machało. Poleciałam więc po kamerę i nagrałam kawałek tego show Dziś pokazywałam to na tym malutkim wyświetlaczu kamery mężowi i Tymek też widział. I za każdym razem jak pokazywał się choć fragment mopa w polu widzenia to znowu chichotał Bosko to wyglądało A on jak się śmieje to całym sobą - rechocze, szczerzy zęby, kiwa się na boki, brzuszek mu podskakuje
|
|
#3951 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatka
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
umieram...
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Aga co się dzieje? Bardziej Cię brzuch boli i wymiotujesz pewnie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na szybko. Nie nadrobię Was... Weekend spędzilismy tym razem w kieleckim. Jeszcze się nie wypakowałam. Powinnam być wypoczęta, ale nie jestem (a za 3 tygodnie mąż zaplanował tam tydzień urlopu - nie mam pojęcia, jak to przetrwam)... Mam tydzień na to - teściowie zostali tam (do niedzieli na pewno). Znowu będziemy się bawić w domek
|
|
|
|
#3955 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Beatko, ![]() Cytat:
też tak myślę A mam nadzieję że następnym razem się spotkamy ![]() Dziubek, Telik, Brumek ![]() Cytat:
Chyba nas jakiś wirus atakuje :/ Mały w nocy też miał gorączkę, teraz marudny, poszedł spać, TŻ też zrzędzi żę ma temp., mnie mdli :/ Muszę z małym do pediatry chyba jechać. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
zawsze to chociaż tydzien spokoju
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
za postępy wszystkich Maluchów!!!Marina gratuluję świetnej obrony! Czyli praca też była dobra ![]() Beata trzymam kciuki! ![]() Aga co się dzieje? |
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
mamad a myślałam o Tobie wczoraj... Mówisz, że wypoczynek się nie udał? ehh. Jak Patryk? może jakaś fotka? napewno sie zmienił. Brakuje Ciebie baaaaaaaarrrddzzzzzzzoooo !
Dziewczyny, jutro idziemy z małym na szczepienie. Wiecie to po roczku- chyba odra, świnka, różyczka. Szczepiła już któraś?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część zabawek, którymi Sara wcale się nie bawi (głownie pluszaki różnych rozmiarów) trzymamy w worach w piwnicy. Pozbyliśmy siś wszystkich pchachy, leżaczków bujaczków., żeby zrobić miejsce dla nowych gratów ![]() Beatka Aga co się dzieje? |
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
???? co się dzieje ????? przyłączam się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() a kto śmiał popchnąć naszego Jasia ???!!!!! ![]() Cytat:
jaki miły komplement w moim wieku
|
|
|
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aga co jest ? Idę o 11 na spacer z kolegą
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-25 o 09:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

zębole

za smoczka 

no nie ma opcji jak tylko z nim iść 

przydadza się

Ale się napodróżowała, dziewczyno?
a Wam?