|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
anulka i agatka dziękuję za opinie, zamówiłam już na allegro, mam nadzieję, że szybko przyjdzie, bo o ile z jednej piersi potrafię ręcznie ściągnąć łyżeczkę mleka tak z drugiej jakoś mi nie idzie ;/
Aaa i tak sobie myślałam, że wczoraj się zakręciłam i w końcu nie napisałam- Maya gratulacje!! Mój mały sobie chrapie, ale ma taki dziwny niespokojny ten sen od kilku dni, postękuje, wierci się, przeciąga, krzywi. z brzuszkiem ciut lepiej, nie wiem czy po tych kroplach czy po odgazowywaniu. Powiem Wam, ze bałam się go odgazowywać, ale ulgę po tym miał konkretną, więc widać, że mu pomogło. jeśli chodzi o teściową to ja swoją jestem już poprostu wykonczona, przyłazi co drugi dzień od porodu!! na kąpanie niby. My kąpiemy, ona patrzy i co chwilę wrzuca jakąś uwagę. Mały ani razu nie zapłakał jak go kąpiemy, jak ona pierwszy raz kąpała to darł się strasznie tak nim rzucała w tej wanience. Ostatnio tak mnie wkurzyła niemiłosiernie, bo stwierdziła, ze źle przystawiam do piersi. Mały nigdy nie miał problemów z ssaniem, nie zasysa powietrza a ona stwierdziła, że brzuch bo boli, bo ja źle przystawiam. Poza tym wkurza mnie, że siedzi i się gapi jak ja karmię. Wczoraj jej nie było, więc dzisiaj pewnie znów nas zaszczyci swoją obecnością... Ma ktoś opcję na pozbycie się natręta? |
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to siedzi i się gapi jak karmisz?
![]() Powiedziałabym po prostu grzecznie że chcę nakarmić dziecko i potrzebuję to zrobić w odosobnieniu. Ale ona już się pewnie tak przyzwyczaiła i teraz ciężko będzie...
|
|
#2855 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że ona wie, że mój M wraca o 19ej z pracy, więc 19:15 ona jest u nas. Ja nie wiem, ale wykończę się psychicznie jak ona będzie mi co drugi dzień tu przyłazić. Siedzi nieraz po 2 godziny, ja nie widzę się z mężem cały dzien a jak przyjdzie to mamy towarzystwo teściowej! Jak były mecze to oglądała u nas do połowy! ja już przysypiałam ze zmęczenia, chciałam iść się myć a ona przed 22 potrafiła dopiero wyjść.
Ostatnio jak karmiłam to zaczęła mi małego obracać, bo niby źle go trzymałam. Dopiero jak się na nią spojrzałam z miną mordercy to się uspokoiła. Czuję, ze skończy się to oficjalną wojną. |
|
|
|
#2856 | |
|
La Moderatoiure
|
Dziękuję za miłe słowa dziewczyny
Młoda spała od 12 w nocy do 5.30 rano bez przerwy na karmienie Dzisiaj mała się obsrała po pachy Kooooszmar. Ona tak lubi, bo to nie pierwszy raz ![]() Cytat:
Ja wejdę tylko w 1 parę jeansów na 10 i jestem załamana. U mnie nie brzuch jest problemem (bo prawie go nie mam) tylko biodra mi chyba się rozeszły ?! Koszmar. Przez tyłek nic mi nie wchodzi. Jestem 4 kg na plusie jeszcze, ale nie mogę ćwiczyć po cc ![]() Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem..też z chęcią gdzieś byśmy się wyrwali np w Tatry połazić...młoda jeszcze niemobilna na takie eskapady. Nawet na 1 dzień tylko. |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szymon przysypia ja idę umyć łepetynę,przez ten łupież zadrapię się na śmierć. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-27 o 10:16 |
|
|
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle,że ja mu tyłek w umywalce myję,bo nie chce mi się bawić chusteczkami _agata od razu zapytam,choć wiem,że temat był wałkowany już wielokrotnie.Chodzi mi o chustę Planuję kupić, nie wiem tylko jaką. Może polecisz coś?
|
|
#2859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po karmieniu nie płacze, przybiera i nie ma żadnych kolek ani wysypek wkurzają mnie takie posty matek polek Cytat:
Cytat:
jej nie da się przegonić, moja jak przyjechała pierwszy raz a karmiłam stanęła nade mną Karola ręką sobie cycka zasłoniła a ta podeszła i rękę jej wzięła i zaglądała najlepsze było jak dostała czkawki ja ją przystawiam do cyca by popiła a ta mi ją wyrywa w trakcie karmienia że ją weźmie bo na pewno jej przejdzie u niej na rękach
|
|
#2860 |
|
Zadomowienie
|
Mój M to zawsze twierdzi, że przesadzam, zresztą on jest tak wychowany, że nie daj Boże powiedzieć coś przeciwko rodzicom.
Tak naprawdę 100 razy bardziej jestem umęczona tą teściową niż Adsiem. Wczoraj aż się popłakałam z tego wszystkiego, bo ile można wysłuchiwać, że coś robię źle. Moje dziecko, na dodatek pierwsze, więc mam prawo robić coś źle, chociaż nie uważam, żeby tak było. Wcześniej powiedziała, że chyba coś pojadłam, że małego brzuch boli. Powiedziałam jej, że jem 3 rzeczy na krzyż od kilku dni i nie ma co zaszkodzić, no to potem wymyśliła właśnie to złe przystawianie. kurde, ma wnuczka 4 miesięcznego u swojej córki, szła by tam pouczać i patrzeć jak karmi. |
|
|
|
#2861 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Moja teściowa na szczęście mieszka daleko i rzadko się widujemy
Edytowane przez kasiuniap19872 Czas edycji: 2012-06-27 o 10:31 |
|
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa w ogóle nie przychodzi,choć od czerwca nie pracuje.Nie lubie jej,wnuczkami się nie interesuje.Czasami mogłaby przyjść ja bym wyszła do sklepu,bo jak np pada to nie wyjdę i zdarza się że nie mam co zjeść,bo ja baran zapominam zawsze kupić czegoś.Herbate kupowałam 4 dni tak teraz masło będe kupowała 4 dni muszę zawsze o wszystkim pamiętać żeby kupić(co w praktyce nie zawsze wychodzi) bo pózniej dupa blada nie mam jak wyjść a tarabanić się z załogą po masło mi się nie chce.
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skąd wiesz jakie mam problemy?? ![]() twoja trzecia wiadomość na forum a morały mi prawisz
|
|
#2864 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja sama karmię piersią, przyszło mi to naturalnie, nie miałam problemów i bardzo się z tego powodu cieszę, jednak nie rozumiem dlaczego obrzucasz błotem dziewczyny, które nie karmią naturalnie. Nie zawsze jest tak, że coś idzie po naszej myśli. Nie wiem, może przeczytaj jeszcze raz mój post, może czegoś nie zrozumiałaś. Każda Twoja wypowiedź (czytam od wczoraj) to jak atak. Od kiedy chustujecie swoje dzieci? Bo my mamy chustę ale neonatolog zalecił wstrzymać się do 2-go miesiąca żeby dziecko nie było w takiej pozycji.
Edytowane przez kasiuniap19872 Czas edycji: 2012-06-27 o 11:00 |
|
|
|
|
#2865 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hello
La Monica - śliczna córeczka gratulacje Cytat:
myślę, że w jakąś ładną sukieneczkę i coś cienkiego na wierzch, no zależy jaka pogoda w sumie będzie, ale chyba nie opłaca się niczego super drogiego kupować... mojemy chrześniakowi kupiłam taki garniturek biały ale ze sztruksu, do tego kamizelka z musznikiem i koszula, z tego co wiem to potem wykorzystała ten garniturek, koszule też, a kamizelka przydała się na nasz ślub Cytat:
po prostu celowałam tym szwem w środek i było ok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śliweńka - ślicznie Karola wyglądała na chrzcie moje dziecko jest słodkie jak mówię do niej to robi taaakie wielkie oczy
|
|||||||
|
|
|
#2866 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pozostaje nic innego niż znosic towarzystwo mamusi albo sama z nią pogadaj... Ja przede wszystkim na czas karmienia wyszłabym do drugiego pokoju, a nawet zamknęła się w łazience i na kiblu karmiła żeby pokazać, że sobie nie życzę żeby się gapiła. No cholera, żeby mi się teściowa w cycki gapiła... ![]() Cytat:
Jakby co to pytaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Taka mnie naszła refleksja...ciekawe jakimi my będziemy teściowymi zaborczymi, wtrącającymi się w sprawy naszych dzieci, dające ciągle dobre rady? Czy będziemy stać obok i czekać aż synowa/zięć poproszą nas o radę, pomoc itp.? Myślę, że dużo z nas wstrzeli się w pierwszą opcję boję się co będzie na starość Ja już teściowej zostawiłam wolną rękę, w granicach rozsądku oczywiście |
|
|
|
|
#2868 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bym mimo wszystko z tymi kupkami podeszła do lek w przyszłym tygodniu dla pewnosci. Mikolaj strasznie chrumnka. Mam wrażenie, że ma nos zatkany. Ale u niego to chyba przegroda krzywa bo lekarz nam powiedział. Cytat:
![]() Cytat:
Badanie słuchu prawidłowe. Kolejna wizyta we wrześniu.
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlaczego ma nie być w takiej pozycji? To zbawienie dla stawów biodrowych dziecka i bardzo zdrowe dla kręgosłupa malucha. Cytat:
![]() Zero taktu! Ja u teściów ię do sypialni i zamykam drzwi, ne ma mowy żeby ktoś mi tam wlazł...
|
|
|
#2870 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko pożarło, rzygnęło sobie u mnie na ramieniu, po czym włożyło w to twarz i usnęło!
|
|
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
aga_bre mój mały też własnie tak jakby miał nos zatkany. wczoraj próbowaliśmy mu aspiratorem wyciągnąć, bo gludka jakiegoś było widać w nosie, ale za nic nie chciał wyjść.
Dzisiaj ponowiłam próbę tyle, że najpierw psiknęłam mu solą morską i fajnie wyszło z noska. Mam nadzieję, że lepiej mu się będzie oddychało a jak nie to ponowimy wieczorem. agata, dobry jest Maciek, widać nie przeszkadza mu kompletnie nic. Nie wiem czy stosujecie witaminę C w kroplach na czkawkę. Nam położna kazała kupić, bo mały często ma czkawkę i to nieraz po 15-20 min. No i jak dostanie czkawki to daję mu jedną krople, miny jakie przy tym robi są nieziemskie, może jestem wyrodna, ale ze śmiechu nieraz nie możemy wytrzymać. No ale trzeba przyznać, ze w sekundzie mu przechodzi. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-06-27 o 11:39 |
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
może nasze teściowe to te same kobiety
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
tak piszecie o różnych problemach z karmieniem piersią, ja się tak zastanawiam jak to jest w przypadku dokarmiania, karmienia mieszanego, czy ktoś się spotkał albo korzystał z takiego czegoś http://www.smyk.com/medela-system-ws...t-niemowlaka-p
gdzies kiedyś w tv chyba widziałam i się tak zastanawiam czy jest to jakaś powiedzmy alternatywa dokarmiania butelką, czy właściwie tylko wymysł który jest np niepraktyczny?
|
#2875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
my po usg bioderek- ok, kontrola z 6 tyg
co do tesciowej moja przyjezdza na 4 dni podobny kaliber... a aa obsrał mi fasolke poduszke podczas karmieniaaaaaaaa i siebie |
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Maja konczy 2 tyg. wczoraj była położna, zważyła Ja i wazy 4020. Przybyło jej 0,5 kg w ciagu tygodnia
No i mamy kropelki delicol na brzuszek, zobaczymy czy cos zadziałają. |
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
ja też się jeszcze nie rozpakowuję, ciekawe czy ta luteina nadal działa? hihi
ja już torbę uszykowałam... ![]() ![]() Siostry męża zakupiły nam troszkę rzeczy dla dziecka jakieś ciuszki i kocyki - fakt, że nie chciałam takiego gestu - bo przecież sama mogę kupić, ale mąż mnie przekonał, że on też kupował ich dzieciom więc troszkę liczył, że jego potomek też coś dostanie tylko, że jego mama zaproponowała by przyjechał po to do nich... bo wiadomo pojedzie beze mnie, bo mnie już się nie chce ruszać i jechać nigdzie, ale powiedziałam żeby ich zaprosił do nas :P jak nie urodzę to będą w sobotę lub w niedzielę... na to teściowa stwierdziła, że lepiej nie bo co się będę męczyć przygotowywaniem czegokolwiek, a chodziło o sałatkę jarzynową to mąż jej powiedział że ja mu tylko powiem jak zrobić a on da radę czasem tylko zdarzyło mu się kanapki zrobić jak jego mama pracowała a od kiedy jest na emeryturze to nie musiał robić nic jak była w domu u mnie zrozumiał, że ja tak nie będę robiła i może chodzić głodny ![]() ogólnie to boję się że każda z nich będzie chciała udzielać mi jakichś dobrych rad, bo przecież moje pierwsze dziecko a one już po kilka odchowały i że będzie "a co ty tam wiesz" ... już mojej mamie czasem mówię, że teraz się tak nie robi... choć chyba jej najbardziej posłucham jakby miała jakiś dobry pomysł
Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-06-27 o 12:08 |
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastawiam się na lipiec
|
|
#2880 |
|
Rozeznanie
|
jestem 5 tyg po porodzie. Czy to mozliwe,ze dostalam okres?, 4 dni wczesniej mialam jakby sluz plodny, a teraz krwawie, krwią wodnistą
troche sie martwie, wizyta u gin za tydzien
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Kooooszmar. Ona tak lubi, bo to nie pierwszy raz 

po karmieniu nie płacze, przybiera i nie ma żadnych kolek ani wysypek
wkurzają mnie takie posty matek polek
najlepsze było jak dostała czkawki ja ją przystawiam do cyca by popiła a ta mi ją wyrywa w trakcie karmienia że ją weźmie bo na pewno jej przejdzie u niej na rękach 

boję się co będzie na starość 

troche sie martwie, wizyta u gin za tydzien