|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
SzmaragdowyKotku łatwiej będzie jak nam napiszesz na co nie jesteś uczulona
na serio to starsznie musisz się meczyćCytat:
Cytat:
i niby ma się wchłonąć ale się jeszcze nie wchłonęło i zapytam się dokładnie co to jest na szczepieniu za tydzień.
|
||
|
|
|
#2912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
Nie, naprawdę nie! tylko pyłki dają mi w kość
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-27 o 17:49 |
|
|
|
|
#2913 | |||
|
Rozeznanie
|
. My wczoraj kończyliśmy miesiąc. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byliśmy na badaniach i wszystko jest ok. Teraz kolejna wizyta we wrześniu. A no i jutro wykupujemy pakiet szczepień w luxmedzie. Dziewczyny wy też szczepicie na wszystko?? I czy szczepicie skojarzonymi?? Na pewno temat był wałkowany, a ja go ominęłam.
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
claudik do do wakacji, w gory chcialabym jechac dopiero na jesien jak beda pomaranczowe liscie,maly juz wtedy bedzie troche wiekszy i bede sie go bala mniej zostawic mamie.
millena dzieki, wies znie chce schizowac z tym jeddzeniem, oszukuje jak cos herbatka ale daje czesciej niz tam piszedzis mi sie konczy nan ha, w nocy jak sie skonczy zaczynam wyprobowywanie zwyklego bebiko. trzymajcie kciuki, bebiko by mnie taniej troche wynioslo dlatego chce je wyprobowac. nie chce zbankrutowac :P cycem byloby taniej, no ale... ![]() hmmm tak woglole spalam od 15 do teraz, bo tak sie zestresowalam ze szok, Maly pierwszy raz sie tak zakrztusil, ze przestal oddychac. Odswrocilam go na brzuch, glowa nisko i klepalam po plecach i troche potrzasalam. Nigdy mi tak serce chyba nie bilo. z nosa mu sie wylalo, a pil wtedy syrop na kolke. daje mu raz dziennie I tego sie boje zostawiajac malego z babcia lub mama. Musze je przeszkolic, puscic im jakies filmiki. ahaaa i piszecie o tych badaniach noworodkow i tp. Moj w spzitalu byl tylko ogladany, teraz bylam w poradni ortopedycznej, na usg kazal isc dopiero za 2 mce mam ta wizyte. Kto malym badal Wam jaderka, krew i woglole rzeczy o ktorych piszecie? Moj tak jak mowie mial tylko poradnie ortopedyczna no i teraz bylam u pediatry na szczepieniu i tyle.
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
ja szczepię na nfz
|
#2916 |
|
Rozeznanie
|
Ja na początku byłam bardzo sceptyczna do tych szczepiononek ponadprogramowych, ale z drugiej strony...zawsze to może być większą ochroną.
agatka u mnie sprawa wygląda inaczej, bo Mikolaj urodził się z niską wagą urodzeniową i jest pod kontrolą neonatologa.
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
mąż zabrał nas na spacer - do teściowej....
kupiłam sobie w końcu karmi. właśnie piję. Mała już śpi... ciekawe do której |
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Wnioskując po statusie Sailormaary na fejsbuku chyba rodzi
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
i raczej boli
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
heh a ja to chyba wiecznie będę chodzić w tej ciąży, naczytałam się o wywołaniach i już mi się nie uśmiecha tak rodzić ![]() w sobotę zarządzam spacer po mieście, jeszcze nad ZOO myślę (co jednak jest wyzwaniem z racji jego wielkości)
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() naprawde? wszyscy mowia ze caly tata ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- a co sie naczytalas?
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie chyba dziś ta pogoda na dzieci wpływa
bo ja też mama doooooooooossssssssssssyć ćććććććććććććććć
|
#2924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My popełnniliśmy meeeeeeeeeega bład. Obudzilismy Mikołaj do kąpieli i urządził nam taką awanturę, że mało mi bębenki nie pękły.
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
eee takie tam, że siedzą te babki w tym szpitalu, że zapodają te oksytocyny a nie zawsze się coś tam rusza, skurcze są a szyjka siedzi itp
ja tu liczę wciąż na skurcze w domu, poród i 3 dni w szpitalu i tyle ![]() a tu jak przyjmą to nie zawsze od razu coś tam robią, a nawet jak robią to nie zawsze jest od razu efekt, jeszcze na patologii siedzieć albo ruszy albo nie ruszy... nie ukrywajmy poród wywoływany to nie to samo co naturalny który sam z siebie występuje... jest trudniejszy, często dłuższy i obarczony większym ryzykiem cc na końcu... a jeszcze mały skubanieć wciąż sobie tam u mnie w brzuchu rośnie, a moje warunki są jakie są... jak ja go później wypchnę...
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
dziś pisałam o tym krwawieniu
byłam w toalecie i się przeraziłam, na papierze znalazłam 3 szwy, krew nadal leci taka jak z nosa miałam mieć rozpuszczalne, a te wiązania, nikt mi nie powiedział, że wypadną same,nie wiem czy to normalne wam też tak wylatywały?? jestem przerażona |
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
no nie zaprzeczę
![]() Cytat:
też miałam rozpuszczalne i też w trakcie mycia się znalazłam dwa na ręce niespecjalnie się tym przejęłam,bo to było 6 dni po porodzie i miałam ważniejsze zmartwienia jak mój syn w szpitalu niż moja potencjalnie rozchodząca się pipa. Na wizycie u lekarza 3 tygodnie później wszystko było okej,nic mi się nie rozjechało,rana ładnie sie zagoiła.A podkreślam,że te szwy znalazłam 6 dni po porodzie!U Ciebie już chyba więcej czasu minęło,więc bez paniki
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
organizm też sam może je "wypychać" z tkanek... krocza szytego co prawda nie miałam (jeszcze ) ale za to wiele znamion na skórze wycinanych miałam plus inny troche poważniejszy zabieg...i tak to z tymi szwami najczęściej bywa część się rozpuści, część pogubi, a jeśli któreś gdzieś zostaną to się ściąga...
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie robiłam przegląd szafy.
![]() Myślałam że szybko się zmieszczę w ciuchy sprzed ciąży. Ale to były tylko nadzieje.... Trzeba będzie zrobić zakupy. Nie chcę już chodzić w ciążowych rzeczach. I jeszcze przy karmieniu trzeba się zaopatrzyć w rozpinane. Szkoda tylko że wszystko trzeba kupić w większym rozmiarze. ![]() Z drugiej strony mimo że mam 11 kg na plusie też chcę jako tako wyglądać. I to nieważne że mało wychodzę. W domu też chciałabym się dobrze czuć. A jak tam u Was z gubieniem ciążowych kg. Na mecie miałam 23 kg na plusie. Po porodzie spadło 7, później jeszcze 5. Od paru dni waga stoi. Mam nadzieję że mi tak nie zostanie. Nie chcę tyle ważyć! A z ciekawszych wieści to ważyliśmy dziś Hanię. Od porodu ma 300 g na plusie. Czyli wszystko ok. Bo bałam się że za mało je. Uspokoiłam się.
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, że sobie tam nie zaglądałam bo bym na zawał zeszła ![]()
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ty dopiero 5t to czym się martwić, ja po połogu krwawiłam, a w połogu do 6tygodnia
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Zwykle. Choc wolę poema di cafe
Cytat:
Córka juz 2 godz spi. Ciekawe ile jeszcze... |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), pewnie do następnego skoku, kiedy znów będę chciała ją oddać do adopcjimartwi mnie tylko brak kupy, mogłaby się pojawić jeszcze dzisiaj
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dwa tygodnie po porodzie to zupełnie normalne że nie wyglądasz jak przed ciążą, to chociażby kwestia macicy ona się dopiero obkurcza. A karmisz piersią? I z ćwiczeniami ostrożnie, nie przeforsuj się, organizm musi się zregenerować po porodzie. Ciąża i poród to ogromny wysiłek dla organizmu, teraz będzie dochodzić do siebie. Jedz zdrowo, bez pustych kalorii, spaceruj, wszystko wróci do normy ![]() Ja jestem dwa miesiące po porodzie, waga wróciła do tej sprzed ciąży (przytyłam jakieś 13kg), ale brzuszek został, i ciągle nie mieszczę się w wiele rzeczy sprzed ciąży (także przez cycory - co mnie akurat cieszy )Super, ze Hania ładnie przybiera
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam nic złego nie ma,możesz spokojnie zajrzeć. A macica się może oczyszczać nawet do 8 tygodnia,spokojnie
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś to ja mam dosyć i od jakiś 3 dni usilnie myśle o wprowadzeniu mm
u mnie czas leci Olafek i Julka zabieraja trochę czasu zwlaszcza JUlka jak wisi przy stołówce a ja nie mogę nic zrobić najlepiej to prac, sprzatac prasowac gotowac teraz do 1 w nocy chyba mam depreche
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
napisalam takie cos na temat kolki-
moz esie komus przyda /pisalam to na konkurs pt, jak sobie radzisz z kolka, dodalam od siebie ze nosze w chuscie, a nie nosze ale cii :p male klamstewkooczywiscie u mnie to wystzko przeszlo jedynie po zmianie mleka, ale moze innym dzieciom pomoze ![]() Kolka dotyczy większości dzieci do 3mca życia. I nas niestety rownież nie ominęła. Przestudiowałam wszystko co sie dało na ten temat. Postaram się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Kolka zaczęła męczyć moje dziecko juz od 1tygodnia jego życia. Zaczęliśmy używać na początku kropelek- espumisan, następnie bobotic, infacol. Słyszałam również o kroplach sab simplex, ale nie wypróbowalam. Lekarka nam przepisala syrop- debridat i poleciła kupić Delicol (polecam wypróbować,ten lek jest na nietolerancje laktozy, Dostarcza on enzymu, który pomaga niedojrzałemu jeszcze układowi pokarmowemu dziecka w trawieniu cukru mlecznego. To naprawde pomogło. By ulżyć maluszkowi można rownież stosować masaże brzuszka, robienie nożkami ,,rowerka,,. Pomagało leżenie ,,brzuszkiem do brzuszka,, z mamusia, cieplo mojego ciala ogrzewało brzuszek malego co myśle, że również pomagało. Do odgazowywanie używalismy kateterów Windi, polecam. Jeżdziliśmy autem- małego to wyciszało tak samo jak suszarka. Czasami w ruch szło żelazko plus cieple pieluchy, czasami go kładłam na termoforze. Probowałam naprawde wielu rzeczy, na leki wydalam mnóstwo pieniędzy, ale uważam że bardzo ważna jest czułość matki, nie można dziecka winić za to, że ciągle płacze tylko byc blisko przy nim, nosic na rekach, w chuscie- to naprawde pomagało. Podziele się rownież jeszcze jedną rzeczą, którą robiłam by ulżyc mojemu maluszkowi. Bralam prysznic, następnie napuszczałam pełną wanne wody i mąż kładł mi na klatce piersiowej dziecko. Dziecko czuło moje ciepło, nie bało się tak jak w wanience, ja leżałam i masowałam mu brzuszek. Także oprócz leków uważam, ze równie istotne są bliskość, czułosc i miłość [IMG] )Polecam, nic nie kosztuje, a dziecko bedzie zadowolone i uśmiechnięte.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-27 o 21:58 |
|
|
|
#2938 | ||
|
Zadomowienie
|
u nas to jest tak, ze naszym pediatrą jest mama mojej przyjaciółki serdecznej. Od paru lat mamy ze soba ( z tą mamą) dobry kontakt, bo to super babka i dobry lekarz.
pytałam ją co mi doradza, nfz czy te płatne szczepienia i powiedziała mi, że swoim wnukom doradzała płatne i że mnie też by tak doradzała. Chyba się na to zdecydujemy. Cytat:
mało tego, nie wspominam go jakoś wyjątkowo traumatycznie.---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2939 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, u nas dzień był super. Hania tylko jadła i spała, a ja razem z Nią
![]() Wieczorem wybraliśmy się na spacer, po spacerze cyc, a po cycu kąpiel i się zaczęło Kąpaliśmy po 20tej, a do tej pory jest ryk. Po kąpieli dawałam już cyca chyba ze trzy razy pomimo tego, że przed kąpielą Mała pojadła. Trochę mnie martwi zachowanie Hani, bo jest cisza cisza, a nagle ryk. Ssie cycka, a nagle wypluwa i płacze. Przy tym nie ma żadnego prężenia, ani nic. Nie podejrzewam, że to przez brzuszek. A kupki wracają do normalności. Ostatnia była już zółta z drobnymi grudkami ciemnymi. Nie wiem, czy to po prostu marudzenie, czy coś mojemu dziecku dolega Szkoda, że nie może mi tego powiedzieć...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przerąbane. To ja ze swoją jeszcze nie mam najgorzej. Przynajmniej mnie nie "odwiedza", a już na pewno nie bez uprzedzenia. Cytat:
![]() za badanie słuchu.Cytat:
![]() Ja karmię zawsze z jednej piersi. Jem lody praktycznie codziennie. Czy to dobrze, czy źle- nie wiem. Ja już się nie wypowiadam w tym temacie, bo wczoraj zaczęłam wątpić w moje przekonanie co do jedzenia wszystkiego Może przesadziłam... konkretnie z bobem... Cytat:
Ja też już mam dosyć zastanawiania się, czy jeść wszystko, czy może jednak nie. Tak jak Ty zamierzam teraz słuchać własnej intuicji i bardzo wnikliwie przyglądać się Hani. Napiłam się dzisiaj trzy łyki normalnego piwa i zaspokoiłam swoją chcicę. Nie wiem na jak długo... Dobrze, że Ci dobrze u Rodziców Ja tylko pisałam, jak potencjalnie ja bym się zachowała w takiej sytuacji. Chociaż to też tak na sucho i mam nadzieję, że nigdy się nie przekonam, co się czuje w takich chwilach. Myślę, że Ty podjęłaś najbardziej słuszną dla siebie decyzję. Mam nadzieję, że w tym czasie, kiedy jesteś u Rodziców, Twój Mąż przemyśli swoje zachowanie, poukłada sobie w głowie wszystko i weźmie się w garść. I nie usprawiedliwiaj Go dużą ilością pracy, bo albo się czuje potrzebę bycia ze swoim dzieckiem, albo nie, niezależnie od tego ile się pracuje. Mój P może nie ma na głowie dwóch etatów, ale też pracuje ciężko po 9h dziennie. Jak wraca z pracy ma jednak ochotę jeszcze poprzytulać się z Małą, przewinąć Ją, wykąpać, iść z nami na spacer itp. Teraz właśnie pierwszą połowę meczu uspakajał Hanię (nosił, bujał, przytulał), a teraz padł. Hania leży spokojnie w wózku, a P śpi Także dla chcącego nic trudnego. Życzę Ci z całego serca, żebyś cieszyła się w pełni macierzyństwem i w końcu była dumna z tego, że wybrałaś takiego Tatusia dla swojego dziecka Cytat:
Ciekawe ile waży teraz ![]() My na zakupy zabraliśmy Hanię ze sobą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My szczepimy skojarzonymi. |
|||||||||
|
|
|
#2940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Czy on się kiedyś wchłonie??? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

na serio to starsznie musisz się meczyć
Młody nie wrzeszczy całymi dniami, wysypka pięknie nam zeszła, pierdy idą non stop
i kazała mu układać tym workiem do góry w pieluszce. Robię tak od wczoraj, ale Seba jak ma siurka skierowanego do góry to przesikuje ubranie, bo mu się wylewa górą z pieluchy i mnie to wkurza, bo co zmiena pieluchy to muszę go przebierać
Chyba zrezygnuję z takiego pieluchowania. Ma któraś z Was taki problem?

. My wczoraj kończyliśmy miesiąc.
a jak sie obudzi to juz nigdy nie zasnie jakos mocno i juz mam nocke z glowy, przebudza sie co godzinę na przykład, a jak dam mm to co 1,5h. dlatego ja chodzę na rzesach, bo w ciagu dnia nie ma drzemek, czasem tylko mu sie zdarzy 15-30 min.
przestanę się udzielać i nie będzie ziarna niezgody