Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-29, 04:15   #1531
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
(...)
propo smietnikow, wkurzaja mnie ludzie, ktorzy nie zgniataja butelek, 4 butelki i smietnik zapelniony. zgniecione zajmuja minimum miejsca i nie trzeba co pol dnia wyrzucac smieci. mieszkalam kiedys z taką dziewczyna, jeszcze szczelnie je zakrecala korkiem. oczywiscie do smietnika nie chodzila nigdy, chyba miala smietnikofobie:/
A teraz, jak już jest raczej standardem używanie jak najmniejszej ilości plastiku do produkcji to już w ogóle nie rozumiem wyrzucania niezgniecionych butelek kiedy one same się układają w dłoni do skręcenia Kocham to zaskoczenie, kiedy chcę pożłopać z gwinta a butelczyna wygina mi się w banan

Spełniam się w macierzyństwie
Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Andriejewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 04:23   #1532
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

jeszcze propo tych nieszczesnych zrywek, na pytanie kasjerki czy ktos zyczy sobie reklamowke, wiele osob sie oburza i rzuca jakis niezbyt przyjemny komentarz, spotkalam sie z tym nie raz. nawet w czasach, gdy zrywki byly za darmo w prawie kazdym sklepie.

przypomnialo mi sie tez, ze w jakims wątku dziewczyny sie oburzaly, gdy ktos uzywał jednorazowek jako workow na smieci, bo smietnik wyglada strasznie nieestetycznie, te wystające uszy przyprawiały je o mdlosci

za kazdym razem sie usmiechalam do mojego uszatego smietnika, gdy jeszcze uzywalam reklamowek jako glownego worka teraz kupuje biedronkowe, mocne worki z taśmą za 3,99, do wiekszego kubla w sam raz. jednak jak ktos produkuje duzo smieci, to sporo tez wydaje na glupie worki

---------- Dopisano o 04:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Andriejewna Pokaż wiadomość
A teraz, jak już jest raczej standardem używanie jak najmniejszej ilości plastiku do produkcji to już w ogóle nie rozumiem wyrzucania niezgniecionych butelek kiedy one same się układają w dłoni do skręcenia Kocham to zaskoczenie, kiedy chcę pożłopać z gwinta a butelczyna wygina mi się w banan :brzydal:
smieje sie teraz z tego jak glupia, chyba trza isc spac pij jak czlowiek, nalej do szklanki (to zawsze slyszalam, z gwinta pilam ukradkiem, smakuje najlepiej)

nakrętki tez warto zbierac, ale ciezko bawic sie w segregowanie jak wspoltowarzysze nie chca wspolpracowac albo nie ma osobnych kontenerow na plastik, szklo, papier

ja nie kupuje raczej napojow w plastiku, pyszna wode mam z kranu nie wynika to z bycia eko, po prostu wody mineralnej nie kupuje, a to co lubie, czesciej jest w szkle, puszce czy kartonie

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2012-06-29 o 04:25
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 04:40   #1533
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
(...)
smieje sie teraz z tego jak glupia, chyba trza isc spac pij jak czlowiek, nalej do szklanki (to zawsze slyszalam, z gwinta pilam ukradkiem, smakuje najlepiej)

nakrętki tez warto zbierac, ale ciezko bawic sie w segregowanie jak wspoltowarzysze nie chca wspolpracowac albo nie ma osobnych kontenerow na plastik, szklo, papier

ja nie kupuje raczej napojow w plastiku, pyszna wode mam z kranu nie wynika to z bycia eko, po prostu wody mineralnej nie kupuje, a to co lubie, czesciej jest w szkle, puszce czy kartonie
... albo sokowirówce

Ja mam uszaty śmietnik w życiu bym nie pomyślała, że może to burzyć czyjeś poczucie estetyki, jeszcze szczególnie, że podobno 99% Polaków ma śmietnik pod zlewem

Hehe też się mnie zawsze nad ranem żarty trzymają aż szkoda iść spać, jak wiem, że nad ranem się uchacham

Nakrętki to też fajna inicjatywa i nie rozumiem, jaki to problem je segregować u nas w szkole mocno propagowano ten pomysł, taak się chciałam przyłączyć i przez 2 lata uzbierałam aż pół reklamówki
Bo też mam swoją kranową mineralkę

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-06-29, 05:58   #1534
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Nie mam tendencji do teorii spiskowych i nie lubię podważania na wizażu każdego jednego słówka, które się napisze.
Nie udzielam się dużo na wizażu, ale takie akcje zniechęcają (ostatnio doświadczyłam na sobie).

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ----------

Cytat:
Swoją drogą, z tym nieznaniem sytuacji to też ciekawa sprawa. Jedni wykorzystują to, żeby walić głupie komentarze, inni - a tych na forum widzę mniej - skoro nie znają sytuacji to przyjmują to, co dana osoba mówi, zamiast robić z niej przewrazliwionego półgłówka.
Otóż to.

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:22 ----------

A mnie dziwi bezczelne kłamanie w żywe oczy, gdy wszyscy dookoła wiedzą, że łżesz jak pies. I po co to? To nie znaczy, że nie rozumiem, że ludzie mają powód do kłamania, ale chodzi o taką właśnie sytuację.

Dziwi mnie, jak można śmiać się z kogoś, kto zarabia mniej (pracując w tej samej branży). Miałam kiedyś taką sytuację i dotknęło mnie to bardzo (a dziwi do dziś). Praca X. Ja pracuję na etat, koleżanka dorywczo. Luźna rozmowa o zarobkach. Głupia byłam, że powiedziałam, ile mi wychodzi na godzinę (inna sprawa, że w rzeczywistości pracuję mniej). A laska do mnie: no proszę cię, to ja mam y zł/h.

A tak przy okazji: jest jakiś wątek, w którym można opisać, co nas wkurza? Tam miałabym niezłe pole do popisu
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:09   #1535
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
racja, co innego wrzucic do torby puszke kukurydzy, a co innego szklanke czy komplet talerzy

a lubicie kasy samoobslugowe? ja lubię, ale gdy mam malo rzeczy do skasowania raz bylam w Tesco po 22 i okazalo sie, ze normalne kasy sa nieczynne, zanim tabun ludzi skasowal pelne koszyki minela chyba godzina. nigdy wczesniej nie robilam nocnych zakupow w Tesco, to chyba nie jest norma, prawda?
Lubię nawet bardzo wtedy mam większe pole do popisu jeżeli chodzi o pakowanie właśnie zakupów, mogę rozłożyć trzy siatki na tej taśmie-wadze kasować produkty i rozdzielać od razu, trwa to dużo szybciej. I w ogóle jakoś tak fajnie tylko u mnie te kasy są w tesco i auchan eksperymentalnie chyba od roku bo ludzie dalej mają problemy z obsługiwaniem. Ja często jestem nocnym gościem w tesco i najczęściej czynna jest tylko jedna kasa i to nie jest kasa samoobsługowa. Więc nie wiem pewnie zależy ile osób jest w pracy i na co mają czas

Cytat:
A tak przy okazji: jest jakiś wątek, w którym można opisać, co nas wkurza? Tam miałabym niezłe pole do popisu
myślę że przy piątek części mogłybyśmy dopisać w temacie które dziwią i denerwują...?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 10:09   #1536
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Oczywiście, na wizażu jest wszystko

"co Wam psuje humor, irytuje i złości"
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613497

i całkiem świeżo założony "Co nas wkurza, co nas irytuje....":
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=624230
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:08   #1537
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
mi znosza czesto takie wielkie gazetki promocyjne sklepow, nadalyby sie
Aaa, rozumiem. Mnie tylko pizzerie nękają, a pizzerie mają małe uloteczki.

Cytat:
propo smietnikow, wkurzaja mnie ludzie, ktorzy nie zgniataja butelek, 4 butelki i smietnik zapelniony. zgniecione zajmuja minimum miejsca i nie trzeba co pol dnia wyrzucac smieci. mieszkalam kiedys z taką dziewczyna, jeszcze szczelnie je zakrecala korkiem. oczywiscie do smietnika nie chodzila nigdy, chyba miala smietnikofobie:/
Też mnie to dziwi. Jak już ktoś i tak nie wyrzuca do kosza na plastik (wiem, nie wszędzie takie kosze są), to niech chociaż te butelki zgniata...

Cytat:
przypomnialo mi sie tez, ze w jakims wątku dziewczyny sie oburzaly, gdy ktos uzywał jednorazowek jako workow na smieci, bo smietnik wyglada strasznie nieestetycznie, te wystające uszy przyprawiały je o mdlosci
Nie wpadłabym na to, że ktoś chodzi do śmietnika ze względu na własne potrzeby estetyczne

Cytat:
Po co zbierać nakrętki?
Stary 2012-06-29, 12:38   #1538
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Po co zbierać nakrętki?
http://www.zakretki.info/

Takie akcje są baaardzo popularne. Nic nie słyszałaś?

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Edytowane przez Naciaaa1991
Czas edycji: 2012-06-29 o 12:46
Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:58   #1539
invisible_01
Zakorzeniona

Ja zbieram zakrętki od bardzo dawna Butelki i tak się wyrzuca, a zakrętki można przeznaczyć na szczytny cel.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 12:59   #1540
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Np. po to -> http://majakropiwnicka.eu/formy-pomo...-plastikowych/

Takie akcje są baaardzo popularne. Nic nie słyszałaś?
Aaa, kojarzę jedną taką akcję... Jak ludzie poprzynosili nakrętki, to się okazało, że połowa się nie nadaje, bo jest nie tej wielkości, o którą chodziło Ale widzę, że zasady akcji, do której linka dałaś są sensowniejsze. Widać ja trafiłam na felerną akcję
Stary 2012-06-29, 13:05   #1541
Naciaaa1991
Zadomowienie

Cytat:
Aaa, kojarzę jedną taką akcję... Jak ludzie poprzynosili nakrętki, to się okazało, że połowa się nie nadaje, bo jest nie tej wielkości, o którą chodziło Ale widzę, że zasady akcji, do której linka dałaś są sensowniejsze. Widać ja trafiłam na felerną akcję
Hm, nie wiem skąd jesteś, ale na forum jednego z portali w moim mieście, rodzice wielokrotnie zakładali wątki o chorych maluchach, z prośbą o zakrętki. Wszystkie były brane pod uwagę. Polecam poszukać takich wątków i przyłączyć się do akcji Nas nic to nie kosztuje, a dziecku może pomóc.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:10   #1542
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Hm, nie wiem skąd jesteś, ale na forum jednego z portali w moim mieście, rodzice wielokrotnie zakładali wątki o chorych maluchach, z prośbą o zakrętki. Wszystkie były brane pod uwagę. Polecam poszukać takich wątków i przyłączyć się do akcji Nas nic to nie kosztuje, a dziecku może pomóc.
Poszukam Dziękuję za informację
Stary 2012-06-29, 13:12   #1543
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
ja czasem dziele zakupy na dwie torby, wygladam jak debil, ale mniej szkodze kregoslupowi. warto brac plecak
:d
A co jest takiego "debilnego" w noszeniu dwóch toreb z zakupami w dwóch rękach?

Bo dziwią mnie problemy ludzi w wieku ponadgimnazjalnym takie jak:
Nie będę szła z plecakiem przez miasto jak jakiś kretyn, albo przecież nie założe czerwonej koszulki bo będę wyglądać idiotycznie (a jest to np. jakaś okazyjna koszulka pracownicza) albo nie zwiąże włosów na fitesie bo jak będę wyglądać itp. poważne zmartwienia, które dość często wysłuchuje od koleżanek.
Podejrzewam, że nikt nie będzie zwracał uwagi na detale, które burzą krew takich pań.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2012-06-29 o 13:14
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:31   #1544
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
tylko u mnie te kasy są w tesco i auchan eksperymentalnie chyba od roku bo ludzie dalej mają problemy z obsługiwaniem. Ja często jestem nocnym gościem w tesco i najczęściej czynna jest tylko jedna kasa i to nie jest kasa samoobsługowa. Więc nie wiem pewnie zależy ile osób jest w pracy i na co mają czas
W moim Tesco też od jakiegoś roku są takie kasy i też widzę, że ludzie raczej ich unikają. Wolą postać w kolejce do zwykłej, niż podjąć próbę obsłużenia tej jakże skomplikowanej maszyny, ba, ja sama też przez długi czas tak robiłam, ale ja się w ogóle boję tego typu urządzeń
Cytat:
Napisane przez BioIvO
Nie będę szła z plecakiem przez miasto jak jakiś kretyn, albo przecież nie założe czerwonej koszulki bo będę wyglądać idiotycznie (a jest to np. jakaś okazyjna koszulka pracownicza) albo nie zwiąże włosów na fitesie bo jak będę wyglądać itp. poważne zmartwienia, które dość często wysłuchuje od koleżanek.
I to naprawdę są ludzie w wieku ponadgimnazjalnym?:brzyda l: Hmm, a mi się wydawało, że kończąc gimnazjum człowiek pomału wkracza w dorosłość i problemy rodem z wczesnej podstawówki znikają...
Stary 2012-06-29, 13:33   #1545
201604181004
Konto usunięte

Musisz się do tego przekonać metodą prób i błędów, właśnie dlatego ze zazwyczaj jest tam mniej ludzi a po drugie można sobie we własnym tempie wszystko robić
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 13:48   #1546
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wpadłabym na to, że ktoś chodzi do śmietnika ze względu na własne potrzeby estetyczne
chodzi o domowy smietnik, tym paniom bylo np. wstyd przed znajomymi, ze w łazienkowym smietniczku wyłażą uszy

Cytat:
z tego co wiem, firmy skupuja je na wage i przetwarzaja, nie musza to byc standardowe nakretki z butelek typu coca-cola

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość

Podejrzewam, że nikt nie będzie zwracał uwagi na detale, które burzą krew takich pań.
w rękach nie, ale jak mam na jednym ramieniu jedna plocienna torbe wypchana zakupami, na drugim identyczna, a do tego jeszcze damska torebke, to czuje sie dziwnie, ale czasem nie mam wyboru
Stary 2012-06-29, 15:00   #1547
Andriejewna
Zakorzenienie

GG do Andriejewna

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
(...)
Ja też tak zawsze mówię z przymrużeniem oka oczywiście jakoś bawi mnie to, jak sobie pomyślę jak muszę wyglądać taka obładowana z perspektywy przeciętnego Kowalskiego mającego samochód

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
W moim Tesco też od jakiegoś roku są takie kasy i też widzę, że ludzie raczej ich unikają. Wolą postać w kolejce do zwykłej, niż podjąć próbę obsłużenia tej jakże skomplikowanej maszyny, ba, ja sama też przez długi czas tak robiłam, ale ja się w ogóle boję tego typu urządzeń
(...)
Ja też tak robiłam jak w mieście postawili biletomaty to zaczęłam już wszędzie chodzić pieszo żeby nie musieć się z tym potworem mierzyć

Roz
Dwa
Trzi
Cztyry

(Ej mam blog )
Stary 2012-06-29, 15:06   #1548
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez wolę sobie poczekać w kolejce, bo się boję tego urządzenia
a najbardziej się boję, że wciągnie mi kartę, no chyba, że jest tam opcja płacenia kartą zbliżeniową, to się skuszę następnym razem
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 15:16   #1549
myny
Raczkowanie

apropo zgniatania butelek to kolezanka wyrzucala wlasnie butelke poltora litra zakrecona i mowie do iej zeby zgniotla bo caly smietnik zajmie na to ona zaczela zgniatac ta zakrecon a butelke... musialam jej powiedziec ze ona musi byc odkrecona zeby wylecialo z niej powietrze....
Stary 2012-06-29, 15:40   #1550
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myny Pokaż wiadomość
apropo zgniatania butelek to kolezanka wyrzucala wlasnie butelke poltora litra zakrecona i mowie do iej zeby zgniotla bo caly smietnik zajmie na to ona zaczela zgniatac ta zakrecon a butelke... musialam jej powiedziec ze ona musi byc odkrecona zeby wylecialo z niej powietrze....
nieźle!

Melduję posłusznie, że właśnie wypiłam i zgniotłam.
Stary 2012-06-29, 15:46   #1551
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Oczywiście, na wizażu jest wszystko

"co Wam psuje humor, irytuje i złości"
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=613497

i całkiem świeżo założony "Co nas wkurza, co nas irytuje....":
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=624230
Dziękuję, żółć wylana
Stary 2012-06-29, 15:48   #1552
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak zawsze mówię z przymrużeniem oka oczywiście jakoś bawi mnie to, jak sobie pomyślę jak muszę wyglądać taka obładowana z perspektywy przeciętnego Kowalskiego mającego samochód
oczywiscie, ze tez pisalam to z przymruzeniem oka, o nikim tak na ulicy nie mysle, ja tak obladowana czuje sie czesto frajersko, trzeba troche balansowac cialem, zeby ladnie isc z takim ładunkiem deszcz i klucze na dnie torebki potegują "dzien frajera"

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
a najbardziej się boję, że wciągnie mi kartę, no chyba, że jest tam opcja płacenia kartą zbliżeniową, to się skuszę następnym razem
mialam tak samo, ale pani kasjerka mnie zaczela namawiac, nie mialam sensownych argumentow na nie, wiec sie skusilam. moim zdaniem zwykla kasjerka ma wygodniej, w tych samoobslugowych z ktorych korzystalam, nie ma "wstepnego" pasu przed wagą, po kazda rzecz trzeba nurkowac do wozka. jak ma sie bardzo duzo produktow, nie idzie tak sprawie jak pani kasjerce
Cytat:
Napisane przez myny Pokaż wiadomość
moja ex wspolokatorke trzeba bylo uczyc takich trickow za kazdym razem, nie wystarczylo raz powiedziec
Stary 2012-06-29, 15:51   #1553
201708160922
Konto usunięte

Gdy u nas stanęły automaty biletowe byłam bardzo zadowolona, bo panie w punktach doładowań kart miejskich (niestety, u nas nie można było ładować w każdym niemal kiosku) były bardzo nieuprzejme. Bardzo.

A przy kasach samoobsługowych boję się, że ktoś będzie mnie podejrzewał, że nie skasowałam wszystkiego
Stary 2012-06-29, 15:53   #1554
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

mialam tak samo, ale pani kasjerka mnie zaczela namawiac, nie mialam sensownych argumentow na nie, wiec sie skusilam. moim zdaniem zwykla kasjerka ma wygodniej, w tych samoobslugowych z ktorych korzystalam, nie ma "wstepnego" pasu przed wagą, po kazda rzecz trzeba nurkowac do wozka. jak ma sie bardzo duzo produktow, nie idzie tak sprawie jak pani kasjerce
No i kasjerka też musi stać koło tego obsługowego i pomóc w razie czego, więc koszty wcale się nie zmniejszają ;d
Stary 2012-06-29, 15:59   #1555
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Melduję posłusznie, że właśnie wypiłam i zgniotłam.
odkręconą?

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

całkiem przyjemne te samoobsługowe kasy, najgorzej zacząć. Tylko mnei wkurza, że jak kupuje artykuły powyżej 18 roku życia trzeba prosić o przejechanie kartą zawsze to ciut dużej trwa
Stary 2012-06-29, 16:01   #1556
WhySoSerious
multitasking ninja

Faktycznie, z tym kupowaniem alkoholu to mogli jakoś inaczej wymyślić... np. zrobić możliwość przyłożenia dowodu osobistego do jakiegoś czytnika czy coś ;d
Stary 2012-06-29, 16:07   #1557
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
Ale jak to wciagnie karte?
Powaznie pytam
Ja korzystam non stop z samoobslugowych i tam karte wklada sie do polowy. Z reszta jak wszedzie. Czy przy placeniu karta w restauracji czy w supermarkecie. Nic mi w zyciu jeszcze nie wciagnelo

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-29, 16:21   #1558
WhySoSerious
multitasking ninja

Wracając do tematu, dziwią mnie ludzie, którzy idą do bierzmowania, biorą ślub kościelny albo chrzczą swoje dzieci, mimo że religię mają głęboko gdzieś. Hipokryzja w czystej postaci - nie mam pojęcia, skąd to się bierze.
Stary 2012-06-29, 16:25   #1559
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kasieńka_666 Pokaż wiadomość
Ale jak to wciagnie karte?
Powaznie pytam
Ja korzystam non stop z samoobslugowych i tam karte wklada sie do polowy. Z reszta jak wszedzie. Czy przy placeniu karta w restauracji czy w supermarkecie. Nic mi w zyciu jeszcze nie wciagnelo
Ja myślałam, że to wciąga jak bankomat
Mam lęki przed oddawaniem karty maszynom, bo koleżance kiedyś bankomat zeżarł
Stary 2012-06-29, 16:25   #1560
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Musisz się do tego przekonać metodą prób i błędów, właśnie dlatego ze zazwyczaj jest tam mniej ludzi a po drugie można sobie we własnym tempie wszystko robić
Ja się właśnie najbardziej stresuję jak ktoś za mną czeka i zerka jak kasuję kolejne produkty (robię to dość wolno, bo wprawy jeszcze nie mam), trochę tak jakby mi chciał powiedzieć streszczaj się kobieto! Ileż można kasować zakupy??!! Możliwe, że jestem przewrażliwiona
Cytat:
Ja też tak robiłam jak w mieście postawili biletomaty to zaczęłam już wszędzie chodzić pieszo żeby nie musieć się z tym potworem mierzyć
Do automatów z biletami czuję chyba największy uraz. Kiedyś wciągnęło mi kartę miejską i spędziłam jakieś pół godz. próbując ją odzyskać (udało się, ale od tamtej pory bilety zawsze kupuję w autobusie/tramwaju, nigdy w automatach)
Cytat:
Możesz zapłacić gotówką, ale kartą też - nie trzeba jej nigdzie wkładać (trzeba tylko przeciągnąć przez czytnik paskiem do dołu) także nie ma opcji, że coś ją połknie i nie będzie chciało oddać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości