|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Witam
Sailormary gratulacje Kapukat strasznie Ci współczuję... oby szybko zleciało Ale upał okropny, Wasze dzieciaki też takie marudne przy tej pogodzie? Siedzimy schowani w domu, zasłony u małego w pokoju zasłonięte, śpi w samej pieluszce a i tak potówki powyłaziły. Jeszcze wylazły mu na buźce straszne chrosty, mam nadzieję, że przejdą bo jak nie to znaczy, że Nutramigen zaś do zmiany ![]() I te kupy zielone... nic czekamy póki co coś czuję, że skończy się na mleku kozim jak przy starszej Jutro kończymy miesiąc ![]() Ostatni Cytat:
Jednak wiem, że dużo dzieci bardzo dobrze go toleruje, no i jest smaczniejszy niż Nutramigen Nie musieliśmy mieć żadnych testów ani stwierdzonej alergii... To zależy od lekarza ![]() Bebilon Pepti ma bardziej rozdrobnione te białka niż Nan Ha, no i obniżoną zawartość laktozy także jest jeszcze delikatniejszy |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze i Twoj Leon jakis taki problemowy
)...no to bed ejutro innego pediatre prosila o ten bebilon pepti. Poprosze jak cos 2 recepty, na jednej 1 szt na drugiej reszte, zobaczymy jak zareaguje. u nas upal, ze po D sie leje, zasloniete zaslony mamy, narazie nie wychodzimy. Komary takie i meszki, ze ja pierdu;/ ugryzie i babel jakby jakas pszczola urabala, a nie mamy komar Malego boli bardzo brzuch eh co chwile sie budzi z placzem...;/ A 2 Dni bylo juz tak super.... myslalam ze mu to bebilon zwykle nie szkodzi.
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko go boli brzuch i po tym bebilonie jakos inaczej ulewa;/ takim serkiem gestym, ze az sie tym dlawi No ale po bebilonie zas ma ladniejsz ejakies takie kupy- nie smierdza, wygladaja jak musztarda po nan ha byly takie, ze dom trzba bylo wietrzyc i byly brazowo-zielone eh nie wiem ....Zobaczymy co jutro powie inny lekarz, a od tamtej fR Ań Cy sie wypisuje;/ tyle lat do niej chodze jako do rodzinnego, wie ze na prawie wsyztko mam uczulenia a malemu nie chce mleka przepisac; /
|
|
#3186 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() póki co czekam jeszcze parę dni a potem to już sama nie wiem co Cytat:
trzymam kciuki żeby lekarz nie robił problemów ![]() taa u nas wygląda identycznie podam nowe mleko chwilę jest dobrze cieszę się jak głupia a zaraz zaś się zaczyna ![]() zwariować można ![]() ale i tak jest lepiej niż po moim mleku, brzuch ma normalne wymiary bo wcześniej to tragicznie wyglądało zresztą sam lekarz widział i położna jak przychodziła
|
||
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra czyli nie urodziłam jeszcze TYLKO ja i Izotropia
(no chyba, że dziś w nocy coś się jej zadziało)bo podejrzewam, że reszta już tuli swoje maluchy tylko się nie zameldowała po ![]() boszzz ja już nawet seksu mam dość
|
#3188 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
My dziś drugi tydzień skończyliśmy... Jakiś kryzys był w nocy... Nijak nie mogliśmy uspokoić... Myślicie już o kolejnych dzieciach a ja po tej nocy mam tak dość, że chyba nigdy więcej... Cytat:
Cytat:
Ja tylko w bodziaka z krótkim... W wózku i tak mu gorąco. Wczoraj u rodziców wystawiłam w cieniu i po pół godzinki zabrałam do domu, bo się zrobił czerwoniutki i spocił się... Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wyje i nozkami wierci, ale brzuch w miare miekki takze nei wiem czemu mu ten bebilon nie podchodzi dodaje do neigo delicol, daje infacol i 2x dziennie debridat;/ takze jest nafaszerowany porzadnie tymi lekami, a i tak placze jakby go obdzierali ze skory maz wrocil z nan ha, mlody do jutra bedzi juz nan ha dostawal a jutro sie zobaczy co powie lekarz i mam nadzieje, ze przpeisze mi tego bebilona pro. ![]() eh Leony Leonyyyyyy
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Polubił chyba Poza tym przyzwyczailiśmy go,że po jedzeniu jest od razu butla i spanie i ładnie zasypia.Od 20 mamy czas tylko dla siebie,potem robimy przerwę na karmienie o 24 i śpi potem do 6. Przerwa na jedzenie i śpi do 9.
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
Alfahelisa ta końcówka i czekanie jest okropne, oby jak najszybciej się coś ruszyło
Ja kąpie codziennie, ale nie wynika to z nadgorliwości tylko z tego, że młodego to doskonale wycisza i potem nie ma problemu z zasypianiem, taki nasz wieczorny rytuał kąpiel, butla i do spania ![]() Tacca oj tak mój też dostaje szału jak tylko mu się czapkę nałoży a już zwłaszcza wiązaną... agatko podaję delicol i bobotic teraz zwiększyłam mu dawkę i chyba to coś pomaga ![]() Pozostaje nam mieć nadzieję, że w końcu odnajdziemy to właściwe mleko ![]() ![]() uciekam sterylizować butelki, póki gadzina śpi
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
a co z dziewczynami? Coś pominęłam?
olla83 (Ula, 28l.).................... ...................tp 01.06.2012 tusia85 (Marta, 26l.).................... .............tp 02.06.2012 Helenka nasteczka83( Natalia, 29l. )....................tp. 08.06.2012 Zosia fonn (Anka, 26l.).................... ....................tp 17.06.2012 Kuba
|
#3193 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Podkład do przewijania? My kładziemy, jak bierzemy małego czasem do łóżka.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze, dziś mam nadzieję, że czujesz się lepiej... Ciekawe skąd ta gorączka.. Może być, że z nerwów. Jak byłam u swoich rodziców, to małego nawet na ręce nie chcieli wziąć, bo się bali... Bo on taki mały... Siostra go tylko trochę potrzymała. Ogólnie to tylko na niego wszyscy patrzą. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się urodziła była równo 1kg cięższa od mojego Piotrunia! Skąd mi się takie chuchro wzięło... Cytat:
Mój Piotruś też początkowo był grzeczny... ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wiązanej czapki, to ja nawet nie próbuję mu wkładać.... Czasem się na mnie patrzy tak, jakby zastanawiał się na ile może sobie pozwolić. Czuję się szantażowana...
|
|||||||||
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() trzymac kciuki
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola i tusia pewnie też. Fonn ma do mnie nr ale nic nie pisala, w sumie juz 2tyg po terminie jest |
|
|
|
|
#3196 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my byliśmy dzisiaj z MIkołajem w parku 3 godzin pod drzewem siedzieliśmy.
|
|
#3197 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze Wam zapomniałam napisać, że byliśmy w piątek u lekarza, bo weekend przed nami, a Hania miała lekkie wzdęcia i byłam ciekawa, co lekarka powie. Oczywiście nic mądrego się nie dowiedziałam i nic z rad pani dr nie wprowadzę w życie
![]() Jedyne co, to Hania znowu została zważona i....jestem w szoku jak Ona szybko przybiera na wadze. Nawet pielęgniarka była lekko zdziwiona W ciągu 9 dni Hania przytyła 440g. Teraz waży już 4020g Zamówiliśmy w tygodniu krople sab simplex, bo kilku znajomych zachwalało, że najlepsze na dolegliwości brzuszkowe. Krople przyszły na drugi dzień, ale zdecydowaliśmy, że jednak ich używać nie będziemy Przynajmniej na razie. Po pierwsze w dawkowaniu jest dawka dla niemowlaka, a o noworodkach nie ma mowy. Po drugie, przyszli do nas znajomi, którzy mówili, że ich dziecko miało uczulenie na te krople. Jak widać, wszystko ma swoich zwolenników i przeciwników Lecimy póki co na espumisanie i lakcidzie. Próbujemy stabilizować sytuację. Wierzę, że się uda
|
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
szczerze to sab ma chyba ten sam skład co espumisan więc nie wiem co mogło uczulić chyba substancja smakowa nie wiem czy sab ma smak, a poza tym jak już możemy się przekonać nie każde dziecko ma uczulenie na to samo i
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- sab Skład Składniki lecznicze: 1 ml (ok. 25 kropli) zawiesiny do zażycia zawiera 69,19 mg Simeticonu. Pozostałe składniki: Carbomer, kwasek cytrynowy, hypromellose, benzoesan sodu, substancja słodząca (aspartam), sacharyna, kwas sorbinowy, aromat malinowy, aromat waniliowy, woda espumisan substancja czynna: symetykon - mieszanina dimetykonu i dwutlenku krzemu (96:4) 40 mg. Substancje pomocnicze: hydroksypropyloceluloza, kwas sorbowy, cyklaminian sodu, sól sodowa sacharyny, aromat bananowy, woda oczyszczona. zapewne o noworodkach nie ma mowy bo zalecają dawać od 1m.ż. ja dawałam szybciej i lekarka mówiła że nic się nie stanie bo się nie wchłania to w przewodzie pokarmowym
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-07-01 o 14:45 |
|
|
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje! Kapukat - strasznie Ci współczuję no i wizyty jeszcze bardziej Ci współczuję...
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-07-01 o 18:19 |
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
śliweńka , czyli espumisan od kiedy dawałaś?
Adaś od wczoraj bierze delicol i bobotic, co prawda bobotica daje mu 4 krople, bo on jest niby od 28 dnia życia a adaś ma dopiero 20 dzień i tak farmaceuta polecił, ale chyba mu zwiększę, bo jakoś efektów nie widzę. Pręży się jak nie wiem i dopiero jak M go odgazuje to mu przechodzi. A jeszcze muszę Was zapytać o żółtaczkę. jutro Adaś skończy 3 tygodnie i o ile skóra jest raczej ok tak białka ma nadal trochę żółte. We wtorek była położna i powiedziała, ze ok, że nie trzeba kolejnych badań, ale wydaje mi się, że to przydługo i chyba jutro pójdę do lekarza z nim. po jakim czasie u Waszych dzieciaczków zeszło to dziadostwo? |
|
|
|
#3201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo, że każde dziecko (jak każdy człowiek po prostu) reaguje na w różny sposób na te same rzeczy. Ja nie twierdzę, że sab jest be, bo w większości przypadków, jak słyszę, pomogło. Napisałam tylko dlaczego my się wstrzymaliśmy z jego podawaniem. A noworodek jest chyba do 6 tyg życia, nie? Espumisanu dajemy rano 6 kropli i wieczorem 6 kropli, a Wy? |
|
|
|
|
#3202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet w ulotce boboticu pisze nie jest wchłaniany i że jest wydalany z kałem w postaci niezmienionej i nie zanotowano skutków ubocznych
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2012-07-01 o 16:20 |
||
|
|
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy dostałyście @? Tak się zastanawiam, dziś dostałam takiego krwawienia jak @, po porodzie już przestałam krwawić a dziś taka surprisa... I nie wiem co myśleć, bo nic mnie nie boli, poza tym nieszczęsnym tyłkiem... Hm...
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jakiś składnik w tym sab jest wchłaniany Na prawdę nie wiem, ale Ci znajomi twierdzą, że to od tego dziecko miało uczulenie. To jest tak, jak z jedzeniem pewnych rzeczy Ja też się dziwię, jak ktoś pisze, że dziecko dostało uczulenia, bo Mama zjadła ogórka Co nie znaczy, że to jest niemożliwe...podobno
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Nie @ chyba jeszcze nie jest możliwa u mnie... Bądź tu mądry człowieku...
|
|
|
|
#3207 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za opis, super, że Cię nie nacięli ani nie pękłaś Cytat:
co do pogrubionego to moja tesciowa tak robi...flaki mi się wtedy przewracają dzis bylismy pod kosciolem w samo poludnie, o ile pod kosciolem chlodek i cień o tyle po drodze skwar, mała spała jak zabita Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hemoroida tez nie ma wiec nie wiem czy te okolice sa jakies obrzekniete jeszcze od porodu to juz miesiac minąłCytat:
_agata - jaką dokładnie masz matę? p.s. Dziś Antosia kończy już miesiąc powiedzcie kiedy to zleciało???? oto ona w całej swej ozdobie
|
||||||
|
|
|
#3208 |
|
Wtajemniczenie
|
Antosia jaka słodka w tej kiecce
Ja kiedyś umrę...byliśmy na placu zabaw Filip skakał z takiego podestu i tak zleciał na brzuch,cały w piasku huk był jak nie wiem.Bolały go plecy i brzuszek a lament,płakał okrutnie.Mam czasami dośc,mam wrażenie że nie ogarniam wszystkiego.
|
|
|
|
#3209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antosia cudna
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

)...

może jakiś składnik w tym sab jest wchłaniany