|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Moje wczorajsze U
śniadanie: owsianka (7 lyżek platków owsianych, szklanka mleka 1,5%, szklanka jagód, szklanka malin, nektarynka) II śniadanie: grahamka z masłem, 2 plastrami schabu wędzonego, plasterkami ogórka i szczypiorkiem Obiad: spory kawałek schabu gotowanego, kiszona kapusta, 2 ziemniaki ze szczypiorkiem Podwieczorek: paczka [50g] herbatników; 2 brzoskwinie Kolacja: grahamka z masłem i 2 plasterkami polędwicy sopockiej; sałatka z pomidora, cebulki, czosnku i pieprzu; jajko na półtwardo |
|
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje wyjazdowo górskie U: Sb: I: chleb (4 kromki) ze smalcem i skwarkami, ogorkami kiszonymi i oscypkiem 5 h w górach - baaardzo stromo w międzyczasie: pączek, dużo wody, kompot, lody tradycyjne po zejsciu II: pizza z kukurydzą, szynką i oliwkami na spodzie z mąki kukurydzianej - pycha!, piwo III: princessa czekoladowa, kwasnica z żeberkiem, wątróbka drobiowa z cebulką, piwo ![]() Nd: I: nalesnik (wielki, złożony w kopertę) z malinami, borówkami i bita smietaną, kawa 6 h w górach ( w międzyczasie woda, sprite, lody w schronisku ), potem 3 h jazdy samochodem i w domu:II: grill: ok pół kg kiełbasy jagnięco wieprzowej, 4 grzanki, piwo Dopiero teraz widzę, że wczoraj pół dnia głodowałam, ale w ogóle nie byłam głodna a upał strasznie dawal w kosc. |
|
|
|
|
#1593 | ||
|
Zadomowienie
|
No tak, siedzę na uczelni w pracowni komputerowej celem szukania publikacji do pracy inż., no ale oczywiście musiałam zajrzeć na wizaż
![]() Cytat:
Na praktykach jadłam bardzo mało owoców i warzyw, bo miałam kiepski do nich dostęp, a jak już się trafiły, to bardzo drogie. Ale jednego dnia podczas spaceru dorwałam się do resztek mega dojrzałych truskawek na czyimś polu i na dodatek potem w lesie odnalazłam prawdziwy busz dzikich malin - do dziś mam nogi obdrapane - tego dnia najadłam się owoców bodaj za cały wyjazd![]() Cytat:
Choć rzeczywiście mało jak na górski wypad mimo wszystko, choć rozumiem, że upał robi swoje.
|
|
#1594 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj weszłam na wagę i kończę przygodę z P, wskakuję na U. Myślę, że kalorie lekko obniżę i dorzucę ćwiczenia, bo stęskniłam się za aktywnością. Czy lepiej nie obniżać ich, skoro będę część spalać? Doradzi któraś z Was? ;>
|
#1596 | |
|
Rozeznanie
|
imprezowe P ale raz na jakis czas nie zaszkodzi
![]() I duża grahamka z ziarnami opieczona na 3: - losoś, sałata, musztarda paprykowa, szczypior - wędlina drobiowa, sałata, kozi ser, pomidor - feta, sałata, oliwki, kapary + duża kawa II kawałek ciasta z jagodami i malinami, jakies pół czekolady gorzkiej z orzechami macadamia i chilli <3 III wariacja na temat gołąbków bez zawijania - zapieczone (biały ryż, kapusta młoda, puree sojowe, koperek) podane na kremie pomidorowym z bazylią IV kawał tortu lekko zmrożonego z różnymi masami, makiem i orzechami, bruscetta, muffina serowa, 2 reddsy, kilka kieliszków wódki ![]() V sałatka z brązowego ryżu z camembertem, orzechami, oliwkami, kaparami i sosem na bazie oliwy pepperoncino - duza porcja do picia: woda, woda z miętą i cytryną ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Gołąbki dzieło mamy ![]() Eeee blokady nie mam, wyszlam z tego gowna dawno temu i na pwno nie wroce ![]() przepis podam potem ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- spróbuj, naprawde warto ![]() sarayy i tapetka dzieki za zerknięcie
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-02 o 13:27 |
|
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Hohoh, aż tak?
Na praktykach nie było tak bosko z jedzonkiem, muszę nadrobić![]() Cytat:
Zwłaszcza, że nie piję alko, więc na imprezach mam zawsze więcej wolnego miejsca w żołądku ![]() No i oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie spytała - co to za czekolada i skąd ją masz?
|
|
#1598 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niedzielny też fajny, ale sama wiesz, że mało już całkiem U, bez R? ![]() Cytat:
Twój też fajny, tylko węgle z kolacji Ci uciekły No to dzisiejsze R/U (bo znowu troszkę schudłam )I: owsianka w słoiczku z resztkami masła orzechowego, z serkiem homo nat i bananem. big milk II: kawałek sernika na zimno z truskawkami, szklanka smoothie z mrożonych owoców (truskawki, maliny, banan) na serku homo i odrobinie mleka sojowego. wpadło kilka mini pieczywa szpinakowo-serowe (coś jak bake rolls, jakaś nowość, koleżanka częstowała )III: duża grahamka z grillowanym kurczakiem, pomidorem i kiełkami; porcja wczorajszej surówki z warzyw z sosem na oliwie. IV: serek wiejski z jagodami Będę wdzięczna za zerknięcie
|
||
|
|
|
#1599 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
chodzi mi w sumie bardziej o jakosc bo n wycieczce klorycznie pewnie wyszło R/U ze względu na ilosc ruchu ale wpadły lody, pączki, wafelki i dużo piwa więc dalej r/u z naciskiem na zdrowe jedzonko![]() twoje jedzonko jak zwykle super, dodałabym jedynie cos obiadowego chociaż pogoda nie sprzyja i sama mam z tym problemy zazdroszcze smoothie. sama bym zrobiła ale nie mam owoców a na zbieranie z krzaka za gorąco.
|
||
|
|
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z wagą jak ?---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki jeszcze raz
. No to wstawiam dzisiejsze, także smaczne U ![]() Śniadanie: tartinki z pszenno-żytniego chleba cebulowo-oliwkowego z wariacjami na temat: polędwicy sopockiej, żółtego sera, masła, 3 rodzajów sera pleśniowego, sałaty, pomidora, rzodkiewek Przekąska: malutkie kwaśne jabłko Obiad: polędwiczki wieprzowe smażone bez tłuszczu; 60g kaszy jęczmiennej perłowej; ogórki gruntowe z rzodkiewkami, szczypiorkiem, czerwoną cebulą i jogurtem naturalnym Przekąska: brzoskwinia Podwieczorek: miseczka wiśni i jeżyn z lodami śmietankowymi sandwich 220ml i garstką orzechów włoskich; cappucino czekoladowe Kolacja: na pewno będzie kromka lub dwie chleba takiego jak na śniadanie, zapewne z jakimś serem pleśniowym (mam zatrzęsienie urozmaicenia w lodówce, a poza tym uwielbiam!Do picia: woda źródlana, yerba mate, czarna kawa, mięta, zielona, czarna i owocowa herbata.
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Chleb Szlachecki z Carrefoura, akurat w promocji, więc się zainteresowałam, zwłaszcza, jak zobaczyłam oliwki i cebulę w składzie - no i ten cebulowy aromat unoszący się nad bochenkiem
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-02 o 18:31 |
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, będę bardzo wdzięczna za ocenę
moja docelowo luźna redukcja, w rzeczywistości dzisiaj niezbyt udana - to dlatego, że jestem na wakacjach w Sopocie (czekam do środy na openera ) i nie mam dostępu do swoich ulubionych produktów, nie mam też możliwości gotowaćśniadanie: serek wiejski z malinami, 2 nektarynki drugie śniadanie: banan, małe cappuccino z Coffee Heaven przekąska: garść migdałów 2 godzinny spacer brzegiem morza obiad: przystawka: śledź po kaszubsku, główne: pieczony dorsz (pycha, prosto z morza ) surówki : z marchewki i kapustkikolacja: jeszcze ciepła, chrupiąca kajzerka z makiem (nie mogłam się powstrzymać) , posmarowana masełkiem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem |
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BTW, ja mam Carrefoura praktycznie przy domu.
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-02 o 18:48 |
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT: Przepraszam za post pod postem, nie wiem dlaczego nie dodało się do poprzedniego, może przez cytat?
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-02 o 18:52 |
|
|
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
R
1. 2 jajka usmażone na teflonie, grahamka 2. mix sałat (z Biedry ), trochę mozzarelli - polane oliwą3. ugotowana pierś kurczaka, trochę brązowego ryżu i warzyw na patelnię 4. serek homo, garść słonecznika, średniej wielkości marchewka (surowa) 5. wieśniak, 1/2 ogórka, kilka rzodkiewek
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
A co mi tam, wstawię swój jadłospis ; )
U/r (dużo ćwiczę, dużo jem i jest dobrze, jak schudnę nie zaszkodzi ; )) Śniadanie: owsianka słoiczkowa na zimno z sojowym mlekiem waniliowym, jagodami i 1/2 banana , czarna kawa II: kostka czekolady z orzechami, duuuużo mrożonej kawy(mleko 0,5%, lód, kawa rozp.) robionej przez koleżankę : ] nektarynka, czereśnie -1300x skakanka, brzuszki itp. Obiad: sałatka( sałata lodowa, masłowa, pomidor, ogórki małosolne i zielone, kukurydza, twaróg, jajko, sos na bazie oliwy i musztardy, kalafior, fasolka) IV: Duża kawa mrożona na sojowym mleku, gorzka czekolada, brzoskwinia -bieganie Kolacja: pełnoziarnisty precel z masłem orzechowym, kilkoma plasterkami banana, dżemem, serkiem wiejskim z jagodami wpadną jakieś warzywka : ] Jestem wegetarianką; )
|
#1610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Czekolada robiona na zamówienie, booooska ervisha, tak /co do wagi zobaczę w środeDzisiejsze P wstawiam, ale ze względu na upał wyszło jak wyszło I ziarnista bułka z łososiem, fetą, sałatą, szczypiorkiem, papryką i pomidorem, tost francuski + duża kawa II mus z mrożonych bananów i malin, ze 2 garście orzechów macadamia i pecan III treściwa zupa jarzynowa z furą młodych warzyw (ziemniaki, fasolka zielona i żółta, marchewka, brokuły, podsmażana cebulka, groszek w strączkach) ze szczypiorkiem i kawałkami wołowiny lody- sorbet malinowy, pistacjowe i jogurtowe z wiśnią i polewą wiśniową V kawałek tarty na cieście ziemniaczano-serowym z cukinią, fetą, szczypiorkiem i ziołami podany z puree z bobu kawałek tarty jw do picia: woda, woda, woda i woda z miętą i cytryną ![]() przepis na krem pomidorowy dla zainteresowanych - 1 kg pomidorów - cebula - oliwa (użyłam oliwy z peperoncino) - ser feta - orzeszki pinii - świeża bazylia - sól, pieprz, czosnek granulowany, Pomidory zalewam wrzątkiem i obieram ze skórki, kroję w kostkę razem z cebulą i przesmażam na oliwie, dolewam odrobinę wody, wrzucam porwana bazylię i duszę az rozpadną się na papkę. Po tym czasie miksuję na gładki krem i wkruszam odrobinę fety dla smaczku. Doprawiam, doprowadzam do wrzenia i voila! Przelewam do miseczek, posypuje resztą pokruszonej fety, podprażonymi orzeszkami pinii i swieżą bazylią.
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-07-02 o 20:36 |
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-07-02 o 20:42 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
U (rowerowe):
I muesli z bakaliami na mleku; banan 15min ćwiczeń, 30min jazdy rowerem II bułka sojowa z ziarnami z ricottą, rzodkiewkami i szczypiorem; jabłko i cappuccino czekoladowe III kasza gryczana z kotletem mielonym i sałatka(sałata, pomidor, papryka, oliwki, oliwa z oliwek) 15min jazdy rowerem do sklepu IV serek wiejski ze szczypiorem, rzodkiewkami i oliwkami; szkl. galaretki wiśniowej z wkrojonymi owocami; ok. 25min rowerem i później spacer V 4 kromki żytniego: 2 z twarogiem półtłustym i pomidorem,szczypiorem; 2- z masłem orzechowym; anatol z mlekiem. zerknie ktoś? (Zaszalałam dziś z rowerem he he, a jutro tyłka nie będę czuła od niego )Cytat:
|
|
#1613 |
|
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE:
1. 3 nieduże przytostowane kromki chleba '7 ziaren': - z serkiem śmietankowym, domowym twarożkiem i miodem, - z serkiem śmietankowym, domowym twarożkiem i dżemem brzoskwiniowym niskosłodzonym, - z masłem orzechowym i plasterkami banana; kawa zbożowa z mlekiem 2. Kilka młodych ziemniaczków z koperkiem; miseczka mizerii na jogurcie greckim; pierś z kurczaka duszona na maśle z cebulą, czosnkiem, pomidorem, bobem i świeżą bazylią 3. Pyszna miseczka : serek wiejski- cząstki mandarynki- maliny- mus ze zmrożonej połówki banana- garść orzechów włoskich- garść błonnika kokosowego; kalarepa do pochrupania4. 2 kromki chleba jw. z serkiem śmietankowym, roszponką i: - pokruszonymi kosteczkami fety, pomidorem, zieloną papryką, cebulką i świeżą bazylią, - szynką (nie drobiową- nie wiem dlaczego, ale daaawno takiej nie jadłam- chyba jeszcze pozostałość przyzwyczajeń z diety ), pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, majonezem i szczypiorkiem
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
dzisiejsze
U i walka o @ I 6:00: omlet z 1 jajka plus 1 białko, ze szynką drobiową, wielki pomidor, kromka chleba żytniego graham z masłem II10:30: mieszanka musli (sante IQ bez cukru) ok 3 łyżki, siemie lniane do tego, maliny,truskawki i ser twaróg półtłusty, 2 marchewki młode III13:00: jogurt naturalny(opakowanie 180g),ciemna bułka ze szynką drobiową,sałatą,masłem,og orkiem konserwowym IV17:00: mięsko mielone z indyka i pieczarki podsmażone na oleju rzepakowym,gotowana marchewka z groszkiem,2 młode ziemniaczki z koperkiem i na to ciapnęte troche serka typu grani V19:30: opakowanie wieśniaka do tego siemie lniane i len mielony, spora garść dynii,nerkowców i pare rodzynek abs na brzuch i ok 50 minut biegu II i III jem w pracy, więc za dużo opcji nie mam do zabrania a i tak ciągle kombinuję aby sobie dogadzać w godzinach pracy ![]() jak to wygląda?
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak szczerze to mało, nawet pod lekkie eR podchodzi, tym bardziej, że tyle ćwiczysz i dużo nabiału chyba
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
dodam dzisiejsze jadło do oceny
1; grahamka z ziarnami, z masłem, serkiem wiejskim, gotowanym jajkiem i pomidorem 2; płatki kukurydziane z bananem i mlekiem 3; mięso z udka kurczaka gotowane z zupy, z sałatką szwedzką/domową/ 4; barszcz ukraiński z ziemniakami i mnóstwem innych warzywek 5; jogurt naturalny z otrębami, pł migdałowymi, pestkami dyni, porzeczkami, jagodami, czereśniami i kiwi 6; pół bułki orkiszowej z masłem, pomidorkiem i solą, 3 plastry twarogu pełnotł. czy to jest za dużo na U?
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnie i smacznie, naprawdę |
|
|
|
|
#1618 |
|
Raczkowanie
|
"P:
I. Jogurt naturalny z musli Vitella i truskawkami II. Naleśnik po francusku, czyli: dwa jajka sadzone, kilka plastrów szynki, ze dwa plastry sera mozzarella w środku naleśnika złożonego na pół III. Pierś z kurczaka pieczona i faszerowana szpinakiem z twarożkiem, duzo warzyw pieczonych w piekarniku (marchewka, cukinia, cebula, czosnek+ziemniaki), kilka szparagów żółtych, trochę surówki z pomidora IV. Lód Nogger jakiś czas później: około sześciocentymetrowy kawałek szynki domowej, upieczonej przez tatę ![]() wpadło parę gryzów tarty z truskawkami i kruszonką V. Grahamka z presidentem rzodkiewkowym, łososiem i rzeżuchą po: nowu kilka gryzów ciasta j.w. " Ponawiam tamten jadłospis, mimo, że został już oceniony, za co bardzo dziękuję. Chcę tylko powiedzieć, że na takim jadłospisie tyję. Przez weekend takiego jedzenia O,5kg na plusie. To wahania wagi, czy co? Nie wiem dlaczego, bo widzę, że niektóre dziewczyny jedzą więcej na P i nie tyją. Chcę mieć bardziej rozkręcony metabolizm |
|
|
|
#1619 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze.
1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, jogurtu naturalnego, truskawek i łyżeczki miodu herbata zielona z cytryną 2. bułka grahamka z masłem, serem żółtym, sałatą, pomidorem 3. bułka grahamka taka sama co wyżej 4. schłodzony koktajl z jogurtu naturalnego i banana, kilkanaście orzechów laskowych 5. sałatka z makaronu, mozzarelli, piersi z kurczaka grillowanej w oliwie i przyprawach, pomidora, bazylii i oliwy z oliwek herbata zielona z cytryną i miodem cukierek owocowy taka jakby żelka |
|
|
|
#1620 |
|
Zadomowienie
|
wczorajsze U:
woda z sokiem z cytryny, 1/4 grejpfruta 30minut biegu + ABS Ś: otrębowo-owsiano-razowe placuszki z nektarynką, truskawkami, serkiem wiejskim, twarogiem, serkiem homo owoce leśne i dżemem porzeczkowym (zdjęcie na blogu) wpadło kilka orzechów włoskich i archaidowych IIŚ: twaróg z nektarynką, truskawkami, morelą, zdrowym błonnikiem i połową loda truskawkowego w białej czekoladzie (nie dzielę lodów specjalnie, tylko robiłam 2 porcje, a miałam jednego loda )O: mięso mielone z łopatki z cukinią, kukrydzą, koncentratem pomidorowym i kaszą jęczmienną z soczewicą i suszonymi pomidorami K: omlet z 1 jajka, plasterka salami, plasterka sera żółtego, kukurydzy i papryki, zjedzony z ketchupem, pomidorek do picia duuuużo wody, czerwona herbata, 1,5l zielonej, sok z pokrzywy
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

wszak wakacje są (choć ja już pracująca i po studiach) ale młoda duchem nadal ;P
Choć rzeczywiście mało jak na górski wypad mimo wszystko, choć rozumiem, że upał robi swoje.

Na praktykach nie było tak bosko z jedzonkiem, muszę nadrobić

)

), pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, majonezem i szczypiorkiem