|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
A terazm właśnie wróciliśmy z mc donaldsa, chociaż się najadłam okropnym jedzeniem na poprawe humoru
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Witam drogie mamusie
![]() Podczytywałam Was będąc w ciąży, a ostatnio znowu zaglądam ciekawa jak się rozwijają Wasze maluchy i szukając wskazówek pomocnych w radzeniu sobie z moim potomkiem. Bardzo chciałabym się tutaj zadomowić, ale jak widać długo zbierałam się na odwagę i obawiam się, że włączenie do Waszej zgranej grupy może być trudne, o ile jest w ogóle możliwe
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas też skwar okropny dziś.... Lilę puszczam bez pampersa większość dnia żeby się nie odparzyła, bo straszne to musi być w taki upał kisić się w pampie
Cytat:
o kurcze zanetko współczuję przeżyć obyście się teraz szybko dowiedzieli co to za ustrojstwo małą dopadło
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Toska witaj
Jak najbardziej zapraszamy serdecznie napisz cos wiecej o Was
|
|
|
|
#4505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i można się naprawde zadomowić ![]() a z Krk mialabys tu chyba mocną grupe wsparcia ![]() Marina ale agent twój Igorzasty jak to na niego mówisz swoją drogą na pogotowiu tez agenci nie wiedzą co jest w termometrze ![]() Zaneta jak dobrze ze jestescie juz w domku |
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas dzis tylko 17 stopni było, i padało większa Czesc dnia buuuu.
I Wiki na dobranoc "spie ale smoka nie oddam !!!!!! "
|
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
albo i nie ![]() Dziewczyny na początek marudzenie - nie wyrabiam, nie mam siły. Maluchy, głownie mała, tak dokazują, że nie mam na nic siły. Koniec marudzenia .Zuzanna dziękuje reszcie cioteczek za życzenia roczkowe. Szymko najlepszego z okazji roczku! Zaneta super, że już jesteście w domu. Szpital to złooooo .Patik, szkoda słów... Shira szatanie, cóż Ci to łoże zawiniło?! Aniu, ale Adaś szaleje po nocach .Meszsares źle to zabrzmi, ale cieszę się, że nie tylko ja mam przekichane .My specjalnie ok 18.00 idziemy na dłuuugi spacer, żeby maluchy zmęczyć. Kończy się to raczej naszym wymęczeniem niż ich .Witaj Tośka, napisz więcej o Was ).aaaa tak na marginesie, to też jestem za tym, żeby dzieciaki nosiły kostiumy na plaży (albo chociaż gaciorki). Z dwóch powodów: * piasek, * nigdy nie wiadomo, kto na tej plaży oprócz nas jest (zboczeńcy itd.) Obok mnie leży wielka góra prania do złożenia (co do prasowania, to nieeeeeee - prasowania nie będzie). Ja nie chceeeee!
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
Aania a powiedz mi jak to jest u was do zoo, jak to odbierasz w ramach odczuć Adasia? on zwraca mocno uwage na zwierzęta i widać ze jest tym zafascynowany czy raczej jeszcze spacer jak spacer? bo ja się zastanawiam czy się nie przejechac ale u nas to wyprawa i nie wiem czy warto sie w tym roku wybierac czy na następny
|
|
|
|
#4511 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustyna witaj w klubie. Moja Mala tez ostatnio by tylko marudzila, i wisiała na mnie.
Dzis poszliśmy na spotkanie grupy (mamy z dziećmi przychodzą, dzieci sie bawią a mamy plotkuja) nie zlazla mi z rak. Cały czas musiałam stać z nią na rękach, nawet usiąść mi nie dała (razem z nią oczywiscie). Jak próbowałam ja posadzić na podłodze wsród dzieci to była jedna wielka syrena. Zmylysmy sie po 10 minutach, bo po pierwsze nie było sensu tam siedzieć jak Wiki z tego nie korzystała, a po drugie wstyd mi było za tego wyjca. Wyszła na dzikusa. Inne dzieci sie ładnie bawiły, a ta... Szkoda slow. Madziulka puk puk
|
|
|
|
#4512 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My się kąpaliśmy na golaska, bo we własnym ogródku, gdzie nikt obcy nie widzi. A elmo fajny, co? Od Dziubka zgapiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Też myślałam że mniejszy i w sumie uważam że mógłby być mniejszy, bo długo sie napełnia Cytat:
Może i ja coś usłyszę więcej na ten temat.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mi sie kiedyś wydawało, że trudno nowym osobom będzie się do nas przyłączyć, bo tyle czasy już razem jesteśmy... Ale potem pojawiły się np. Adrji, Alibany, Isia, Eve czy Piwnooka i co? I są już "nasze własne na dobre" Czyli można ![]() A Twoje dziecko ile ma/jakiej jest płci? Cytat:
![]() 2. Aniu, a takie maluchy jak te nasze to już zwracają uwagę na zwierzaki czy raczej inne atrakcje im w głowie? Bo chętnie bym sie wybrała do zoo, ale nie wiem czy Tymek by zauważył różnicę między nim a zwykłym parkiem
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-07-02 o 21:40 |
||||||||
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ząbkowanie
![]() Czujna, pilnuje swojego ![]() My wczoraj byliśmy na osiemnastce, TZ się bawił, ja biegałam za czortem |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nurofenu nie podaje się bo podraznia jelita, delikatniejszy jest paracetamol.
|
|
#4515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dopisać! Sarenka zrobiła dziś koope do wiadra, ostatni taki numer mieliśmy z rok temu
Ania jakie imię dla pieska wybraliście? |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
my prawie do 21 naq dworze byłyśmy a teraz spia
![]() Cytat:
|
|
#4518 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się
![]() Wiki i Sarenka No to na dokładkę Szymcio z narzeczoną
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kto za mnie poprasuje 3 kosze z praniem????
Cytat:
![]() Mi się wydaje że nasze maluchy jeszcze za małe do takiego "świadomego" oglądania w zoo. Byliśmy jakoś w kwietniu ze znajomymi w warszawskim zoo i dopiero wtedy Filip potrafił się zainteresować zwierzętami, posłuchac o nich coś ciekawego itp. Był z nami też nieznacznie młodszy rówieśnik Filipa, który od słoni i żyraf był bardziej zainteresowany zbieraniem kamyczków na drodze czy skakaniem przez kałuże ![]() a Luśka wszystko miała w nosie choć wiadomo że super to jako fajny spacer po prostu a i rodzice też mieli radochę
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Hej babeczki.
Denisie rozrabiako sto lat i samych słodkich dni! Widzę, że nie tylko ja mam podobne odczucia co do tych ostatnich bodziaków z biedry. Na wcześniejsze nie mogę narzekać, bo nic się z nimi nie działo i dobrze się nosiły (napy były metalowe, teraz będę to sprawdzać ).Carmela, w Nunie hamulec przestał działać. Po prostu nie dało się go wcisnąć. Myślałam że się zapiaszczył po naszym plażowaniu, ale rozkręciliśmy całe podwozie i piasku nie było. W ogóle zastanawiam się nad sprzedażą Nuny, bo ten brak regulacji podnóżka jednak doskwiera. Wcześniej Hania jakoś sobie podkurczała nóżki i się mieściła na siedzisku, a teraz jej wiszą i widzę, że się denerwuje...Żaneta, dobrze że jesteście już w domu. Oby to świństwo poszło precz. ![]() Patik, o kurczę ta Pani promotor faktycznie jest ciężka we współpracy. Ona w ogóle wie, że masz małe dziecko?Rysiki, jak Asia się dzisiaj czuje? Byłaś na pogotowiu? ![]() Telik, co Ciebie tak malutko? W ogóle ostatnio przeglądałam naszą listę mamuś i ubyło sporo. Wodaqua, Scio, brakuje Was!![]() Agulaa, jak fajnie że zajrzałaś. ![]() Toska, witaj! Opowiedz coś więcej o sobie i maluchu. ![]() Marina, no ładny łobuz - dobrze, że nic mu nie jest. Pamiętam, że nie rozumiałam czemu mama była tym faktem taka przerażona.![]() Eve, Brumek, ale dzieciaki miały wodną radochę! Co do dziecięcych golasów,to ja się tam zgorszona nie czuję jak widzę gdzieś małego naturystę, ale ze względu na wymienione przez Iustynę przyczyny sama będę ubierać. Stronczek, mały słodziak Co do smoczka to ja wczoraj Hanię próbowałam uśpić (a było już po 23), a ta mała paskuda wyciągała smoczek ze swojej paszczy i próbowała mi go włożyć mówiąc do mnie ammm. Dołączam do kupy, to co się u Nas w nocy dzieje to jakaś masakra. Hani idą czwórki i znowu zaczęło się podawanie dentinoxu i nurofenu- budzi się z wrzaskiem. W dzień jakby lepiej to znosi chociaż momentami też mi nie chce zejść z rąk. A tak generalnie to zadziwia mnie z dnia na dzień swoim rozwojem. Drepcze uczepiona ławy, łóżka, czy innych mebli. Dzisiaj nawet próbowała wgramolić się na sofę- wyglądało to komicznie. I wszystko papuguje:ja cmokam ona cmoka, ja mlaskam ona mlaska. Wasze maluchy też tak mają?![]() No i u Nas nastąpił smart trikowy zawrót głowy. Z racji braku wózka zrobiliśmy prezentowo-urodzinowy falstart. Jeździłyśmy Nim dzisiaj ponad godzinę i Hania była oczarowana.![]() Poniżej zdjęcia z telefonu+spacerowiczka w gratisie.
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Moje oczy
Narzeczona nieco potężniejsza od Szymka ![]() Sorki, nie tym razem
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiki dziekuje za miłe słowa
Marzena światło wlaczylam do zdjecia, wolalam to niż flesza w aparacie. Ale nie przeszkodziło jej wcale. Zwykle przy małej lampce śpi. A Hania dostojnie wyglada w tym rowerku Madziulka gdzie zniknelas na cały dzien? Pogoda nie sprzyjała dzis spacerom. A Szymcio jak zwykle hipnotyzuje swoimi oczami |
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też Nurofen na tapecie. Po nim zasypia ładnie, bez niego - dramat. W dzień dziś akurat miał boski humor, szalał i się cieszył, ale w pewnym momencie też zaczął płakać bez powodu, tulić się, marudzić. Dałam Nurofen i po 20 minutach było już dobrze ![]() CO do innych rzeczy to : - też drepczemy przy meblach Coraz śmielej i na coraz większe odległości - też dziś na kanapę się wdrapywał, ale mu nie wychodziło. Na to jeszcze za wcześnie, choć wyraźnie by chciał ![]() - też powtarza po mnie odgłosy i miny ![]() I nauczył się robić "pierdzioszki" ![]() 2. Ja tez chcę ![]() A Haneczka na rowerku cud-malina Macie żabę, tak? Ja się waham między nią a delfinkiem krowa też fajna, ale chyba przy tych jednolitych zostanę...
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
adrij, Brumek, nie wiem czy można uznać to za świadome, wiadomo że jeszcze wiele nie zapamięta z takiego wyjazdu, ale patrzył zafascynowany, zdecydowanie zauważał
I rozczarowany jak się okazywało że nie da się zwierzątek dotknąć Poza mini-zoo oczywiście, w którym można, więc tam radocha na maxa, piszczał, śmiał się, jak go zwierzak trącił pyskiem to aż się zanosił ze śmiechu, i pokazywał żeby je karmić. Panda bez sensu, nie? Ale powiedziałam kiedyś że taki z niej misio panda no i zostało ![]() wybacz, lubię Cię ale nie ma szans cześć Toska! Zapraszamy na dłużej ![]() Zaneta, nie zacytowało mi ciebie przedtem, zdrówka dla Emi!
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
Adrji, Brumku, my byliśmy w mini zoo (osły, strusie, wielbłądy, konie,kozy, kury itd.) i Hania była zachwycona przez duże Z!
To może od dziecka zależy, ale ona aż Nam się z rąk wyrywała- najbardziej do koni. Przez tą ekscytacje nie ma dziewczyna żadnego ostrego zdjęcia z tej wycieczki. Madziulka, fiu fiu, jakie przytulaski- chyba zaiskrzyło. Od razu widać, że z Szymka sportowiec, bardzo smukły jest. Brumku, zapomniałam wcześniej napisać. Teściowa faktycznie się nie popisała. Swoją drogą dziwne to jej zachowanie- czemu do niego się nie odzywa? No i fajnie, że Tymcio ma kuzyna w podobnym wieku, będzie miał kompana do zabaw. Jak ma na imię maluch? Chyba młodszy od Tymka?
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Szymonku wszystkiego najlepszego z okazji roczku
![]() Radek umie bić brawo!
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie !!!! - ja dolaczylam jak moja mala miala jakies 4-5 miesiecy i jzu zostalam
brumku me dziecie mialo radoche w takim duzym basenie - ja tez bo miala chwile wytchnienia witam sie troszke znowu mi przykro - tata (zle wiesci) jest zle i chca go dac na paliacje ale brak miejsc zostaje w szpitalu, ciezko mi tym bardziej, ze ja wiem co i jak, a on zyje w swoim swiecie (czyli ze zdrowieje i nie na darmo tak cierpi) i robi plany na nasza budowe i wogole - ryczec mi sie chce.....marinka Igi jest niemozliwy - trzymajcie sie kochani marzenkas zdjecie ponizej - poznajesz?? ha ha ha szwagierki malego rowerek - teraz matys chce juz w nim jezdzic. Hania superasnie na tym rowerku wyglada brumku drugie zdjecie dedykowane dla ciebie - z milosci do marki Ford ![]() carmela sarenka miala mega radoche - moja kocha balony a twoja??
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Shira z tym złamanym łóżkiem to Ty już nie zwalaj na Młodego Żbika
![]() Musiałaś nieźle figlować ze "starszym" Żbikiem
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dla naszych dzisiejszych solenizantów sto latek kochani
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem czemu tak ma, bo dla swoich dzieci była chyba bardzo czułą, dobrą mamą. Zapomniała czy co? :noniewiem". A Tymuś to czuje. Teścia bardzo lubi, za moją mamą szaleje, a za teściową nie przepada. Chyba nigdy się do niej nie uśmiechnął...A kuzyn to synek mojego brata ciotecznego. Tego który jest chrzestnym Tymcia (a w niedzielę ja zostaną jego chrzestną). Jest młodszy o 7 tygodni, więc niedługo to będzie nic Z tym, że na razie nie zwracają na siebie większej uwagi. Bawią się obok siebie, z dorosłymi albo zabawkami, a siebie olewają Tylko takie przebłyski chwilowe mają że się dotkną czy coś.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

A terazm właśnie wróciliśmy z mc donaldsa, chociaż się najadłam okropnym jedzeniem na poprawe humoru

obyście się teraz szybko dowiedzieli co to za ustrojstwo małą dopadło

ale agent twój Igorzasty jak to na niego mówisz

.

zębole
).
W ogóle ostatnio przeglądałam naszą listę mamuś i ubyło sporo.