|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
WItam
Dzieki za mile slowa o Marysi brumku no identyczna fota A ja padam,w pracy klimatyzacji brak, przeciagu brak i siedz i sie gotuj - dramat. Wrocilam do domu i obiad zdazylam zrobic i pranie wywiesic (na szczescie wyschlo) i zebrac bo burza wlasnie idzie... Marys raczkuje jak torpeda po domu i ani mysli chodzic, stoi i nozkami przebiera, ale nie pusci sie. Patki jaka sliczna zanetko co to za praca?? i nad czym myslisz??
|
#4622 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Długie wycieczki robicie? My na razie niezbyt długie, bo boimy się małego zbytnio wytrząść. Cytat:
![]() Cytat:
Przy jednym grzmocie blisko, jak huknęło, to aż młody się rozpłakał, bo się wystraszył. Nadal pada, ale chyba do sklepu wyskoczymy. Trochę deszczu nas nie rozpuści. Uszkodzeń auta współczuję ![]() Cytat:
Oprócz tego od mojej mamy pudło klocków dla maluchów i sorter jakiś. Na razie tyle wiem. Nie wiem co my kupimy, ale raczej nic grająco-świecącego
|
|
#4623 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak dzieci w żłobku? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Koło kupiliśmy przed samym niedzielnym wyjazdem i muszę powiedzieć super sprawa. Nadaje się nawet do normalnego basenu, bo w takim też Dominik pływał. Na początku stał cały czas na nóżkach, bał się puścić, ale po jakimś czasie się przyzwyczaił i sobie normalnie pływał, machał nóżkami i chlapał rączkami Także mogę spokojnie polecićCytat:
![]() Cytat:
1 km ![]() Dzisiaj już nie dzwoniła, Tż jej coś nagadał ![]() Cytat:
Muszę ją zdystansować. A z tym rozwojem to w ogóle kabaret, ostatnio mówi "ooo jejku ale Ty już masz te swoje pierwsze buciki zdarte, u nas pierwsze to były jak nowe!" ![]() Twierdzi, że w tamtych czasach nie puszczało się tak szybko dzieci samych (do chodzenia). Maż jej powiedział, że nic dziwnego, że chodził dopiero jak miał 1,5 roku skoro mu nie pozwalała W każdym bądź razie krzywdzę dziecko ![]() Dziewczyny, ja też chcę kupić fotelik i kask dla Domka na rower, co polecacie?
|
||||||||
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Ania współczuję i dokładnie takie same przeżycia mieliśmy w niedzielę, gradobicie i straszna ulewa . Dobrze ,że złapało nas pare km od domu bo wracalismy od mojej przyjaciółki i kawałek drogi jechaliśmy.
Żaneta jaka praca?? Patik Sarcia śliczna Aga jeszcze Tobie nie dziekowałam w imieniu Szymcia za życzenia dziękuję za komentarze odnośnie zdjęcia ale muszę się przyznać że to robota męża
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, to już widzę, że przygotowania w toku. W domu robicie imprezę, tak?
![]() Żaneta, a co to za praca? Wierzę Ci, że masz dylemat. ![]() Toska, ja tego scuttlebuga widziałam w Pati i Maksie. O to chodzi, tak http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...ucer=funtastic ? Tylko, że jak kupiliśmy rowerek to taki jeździk już chyba byłby przesadą. |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Blondynko, ooo a gdzie robicie, w jakimś lokalu?
![]() Telik, Isia (widzę Cię na pasku!
|
|
|
|
#4628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Siesta i Sleepy dodatkowo odchylają się trochę w tył do spania, a Kiss i Smiley nie. No i mają fajne pasy, których dziecko nie rozepnie. Za kaskiem zjeździliśmy całe miasto, bo nie mogliśmy wydać ponad 100zł, a kolei młody ma mały łebek ale się udało kupić coś takiego http://allegro.pl/kask-pirat-dla-chl...436832171.htmlCytat:
W podlinkowanym sklepie widnieje, że niedostępny i wszędzie tak, gdzie szukałam, a na ebay przesyłka wychodziła drugie tyle co wartość jeździka, więc kupiliśmy używany
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik nie wiem jak sie to ma do problemow Sary, ale moja Zuzia tez miala sucha pieluche po nocy jak byla mniej wiecej w wieku Antka, czyli okolo 10 m-ca. A dodam, ze ona nocy nie przesypiala i dawalam jej cyca. Nie niepokoilo mnie to, ale ona nie miala problemow z moczem.
|
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni u nas sprawa wyglądała tak: najpierw wystapilismy o polski akt urodzenia. Pozniej z tym aktem poszliśmy do USC i zameldowalismy Wiki u moich rodziców na pobyt tymczasowy dłuższy niż 3 m-ce (w sumie zameldowana bedzie 3 m-ce i tydzien jakoś tak) z tym meldunkiem wystapilismy o PESEL to trwało ok 3 tyg. Z gotowym Peselem złożyliśmy wniosek o dowód osobisty. Teraz Musze go tylko odebrać. Myśle ze z paszportem szybciej pójdzie
|
|
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam...i chyba nie nadrobie-jeden dzien upałow a Wy piszecie jak szlone
![]() A Telik boski, Johny boski,Ellika boska,Karolcia boska |
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
Może i mnie nie wywołałaś z krzaków, ale zmobilizowałaś do napisania![]() U nas po staremu. Jakoś ostatnio zaczęłam dużo myśleć i mam małego doła. Bo praca wielkimi krokami się zbliża i z jednej strony troszkę tęsknię już za pracą, a z drugiej to tak mi smutno zostawiać Dominika na tyle godzin z teściową. Po drugie u nas w firmie nieciekawa sytuacja i nie wiem jak długo jeszcze pociagniemy. Od sierpnia wracam, ale nie do swojego działu- będę zastepować koleżankę, która urodziła w maju. W moim dziale jak na razie nie ma dla mnie pracy... Nie wiem jak to wszystko ogarnę. Dominik chyba wchodzi w ostatni skok przed roczkiem, bo trochę marudny sie zrobił i ciężko mu usypiać. Ten ostatni miesiąc był na prawdę sielski, że teraz trudno będzie sie znowu przestwić na małego maruderka. dzisiaj u nas pogoda nieciekawa i wcale nie upalnie 17-19st, ale ma się to zmienić. Ja tam nawet lubię upały, więc nie narzekam. W pt Karol bierze urlop, wiec gdzieś sobie pojedziemy, może nad morze ![]() A i kupiliśmy Dominikowi pod katem roczka zestaw zabawek http://allegro.pl/hit-super-zestaw-11-zabawek-zebra-konik-domek-i2414698007.html Chciałam tylko domek odkrywczy Na razie tylko zebra juz stoi na macie i Dominik już załapał jak ją ujeżdżać
|
#4633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś nigdy mnie to nie zastanawiało ale nie wiem jak u Was skoro Sara ma nerkowe problemy ![]() Cytat:
Dziewczyny u nas roczek już w niedzielę i chrzestni i babcie dopytują czy robimy zrzutę i coś wspólnego kupujemy czy każdy coś od siebie (i co?). Chciałabym zrzutę i kupić jej jedną fajną rzecz, tylko co ![]() Zabawek nie chcę bo już nie mam ich gdzie upychać, rowerek też odpada, bo mamy jeździk Scuttle bug po Filipie.. Myślałam ze może kupimy dobre nosidło, przyda się na wakacje (chyba jedziemy na Chorwację) lub odtwarzacze dvd do samochodu na zagłówki - przyda się na długie trasy - tylko teraz to będzie bardziej dla Filipa, Lila jeszcze za mała ![]() hmm podsuwajcie pomysły Cytat:
http://allegro.pl/quick-smart-scuttl...446845227.html My mamy ten jeździk po Filipie, jeździł nim jeszcze do niedawna zanim nie przesiadł się na rowerek biegowy i potwierdzam ze ten jeździk jest ekstra ![]() Kupiłam go zachęcona przez laski z mojego Filipowego wątku i spokojnie mogę polecić ![]() Lila niedługo będzie go ujeżdżać
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-03 o 20:31 |
|||
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
patik mój pije w nocy, pieluchę ma zawsze suchą z rana, nawet mu jej po przebudzeniu nie zmieniam, tylko za jakiś czas, bo mi szkoda.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4635 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Lofju za takie słowa Pomysł z popołudniowym spacerkiem w przypadku takich upałów faktycznie dobry, choć u mnie w domku tez duchota Cytat:
Przecież Ty tez piękna i młoda Kasa raz jest raz jej ńie ma więc wierze ze niedługo wam tez sie pouklada Pozatym masz najfajńiesze przyjciołki w postaci ... Nas ![]() Cytat:
Naprawdę, lubię taka słowiańskich urodę i już widać ze Hanysek odziedziczył ja po tobie Cytat:
Cytat:
Pozatym ucieszymy sie z Duplo i bajeczek Uff nadrobilam Pogoda średnia, duszno i non stop pada Ale to nic bo dziś mieliśmy megaaaaaasny dzień Bardzo fajnie spędziliśmy czas w bajkolandia i na kawce ( isia nie dopila swojej ![]() )Karolcia to oaza spokoju, ale taka oaza z uśmiechem. Ślicznie chodzi ![]() Ewoludek to nasz mistrz kuchni ciekawy każdej zabawki A ich mamy to świetne kobitki, jednym słowem spotkanie uważam za bardzo udane i mam nadzieje ze ktoś sie jeszcze skusi następnym razem Uciekam kombinować fotki
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ale ona ma śliczne włoski
Jak sobie smacznie je ![]() Lila dziś na kolację jadła jagodziankę, wygladała potem jakby kogoś zamordowała i zjadła
|
#4637 | ||
|
Rozeznanie
|
Patik
Kiedy Sarka tak urosła?????????Piekna:lov e: Ewka ma zawsze zlana pieluche rano bo pije w nocy kilka razy-nie pomoge... marzena_S, Evecudne te Wasze rowrzystki ToskaKrkWitamy Gratuluje wszystkich pierwszych zabków i kroczków zapomniałam reszty... Cytat:
dziewczyny laseczki piekne, Karolinka chodzi jak szalona a Jasiu tak podrywał i czarował,że ochy i achy! Wysyłam zdjecia Teliczkowi to coś zaraz rzuci w klubie ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Nie gniewajcie się, że pojawiam się tak rzadko... Nie wyrabiam się, upały mnie dobijają - dużo czasu spędzamy w parku pod drzewami koło fontanny, bo tam jeszcze jakoś znośnie. W domu padam ze zmęczenia... |
|
|
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podnosi go (chyba naśladuje mamusię dygającą wózek po schodach ) Tylko teraz zastanowiłąbym się nad zakupem uzywki a nie nowego, bo to jednak ok 50%taniej, a nasz nowy po krótkim czasie użytkowania nie ma już naklejki fp, kółka troszkę porysowane, widać, że zajechany No i nie da sie nim jeździć po trawce, czy większych nierównościach.Ale gorąco polecam!!!! Co do prezentów to u nas już czeka prezent od chrzestnego kuchnia http://allegro.pl/wielka-elektronicz...447747818.html, od jednych dziadków wiem, że dostanie wózek dla lalek taki prawdziwy "wielofunkcyjny":brzy dal: od nas piaskownica to tyle co wiem. No i kaska. |
|
|
|
|
#4640 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pokazcie fotki z Telikowa tu. Dla nie klubowych
|
|
|
|
#4641 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, żeby nie było nie zawsze jest kolorowo, o wielu rzeczach nie piszę... Ale dziękuję Cytat:
Aga, 30 zł za 1,5h, za każde kolejne 30 min- 5zł. Dzieci do 4 roku wchodzą za darmo ![]() Kiedy jedziecie? ![]() Cytat:
Oooo matko, coś poważnego? ![]() Cytat:
Dominik pewnie dostanie od wszystkich kasę ![]() Cytat:
Jutro jadę do decathlonu. Cytat:
![]() U nas też paskudna burza przeszła, ale teraz fajne powietrze się zrobiło
|
|||||||||
|
|
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Trochę nadrobiłam.
Aania my w niedzielę też byliśmy w Lasku Wolskim, ale zoo objechalismy dookoła ![]() Toska witaj! Ja też mieszkam w Krakowie niedaleko Parku Wodnego Wygląda na to, że Twoje dziecko tylko dzień starsze od mojego. Gdzie rodziłaś? Ja na UjastkuGratuluję nowych umiejętności! Widzę, że coraz więcej dzieci chodzi ![]() I wszystkim jubilatom najlepsze życzenia! |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ale Sarka urosła
I jaka podobna do Ciebie! Jest śliczna |
|
|
|
#4644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze jak szukałam z miesiąc temu, to na bank nie było tych jeździków. Może producent z nową serią ruszył ![]() Tak czy siak mamy w jeździk za 85zł już z przesyłką i w ogóle niezniszczony. Fajnie, że potwierdzasz że dzieciom pasuje ten robal A co do nosideł, my mamy Patapum Baby upolowane na allegro. Fajne bardzo, ale jak młody będzie przybierał na wadze w tym tempie co teraz to długo go nie ponoszę ![]() Też chętnie zobaczę fotki ![]() A jak można się dostać do klubu? Jakie warunki spełnić? Poszliśmy całą trójką do sklepu, żeby się przewietrzyć po burzy. Młody w nosidle u mnie zaczepiał stojącego za nami w kolejce do kasy faceta i tak skutecznie to robił, że jak już wyszliśmy koleś nas dogonił i dał małemu lizaka Powiedziałam, że on za mały, ale cóż, dziecko lekko zszokowane zaczęło się dobierać do lizaka przez papierek, aż zła matka musiała zabrać (nie dostaje słodyczy na razie)Zupełnie się nie spodziewaliśmy takiej akcji zwłaszcza, że koleś na dresa wyglądał, w dodatku z tatuażami, na portfelu trupia czaszka itp. )
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde mam problem z karta pamięci z aparatu
![]() Dla mnie nie ma problemu z opublikowaniem fotek na ogólnym Więc jeśli ellika sie zgodzi to może Isia opublikujesz kilka ?
|
#4646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Telikowianki trzy - też o Was pół wieczoru myślałam
Jak się udało itp. I żałowałam, żałowałam, żałowałam ![]() A niedawno burza taka przeszła nad Warszawą, że szok! Grad wielkości piłek golfowych. A my staliśmy na balkonie i podziwialiśmy Tymuś się nie bał, ale i średnio był zainteresowany. Wołam patrzeć na kolorowy wiatraczek ![]() Poza tym moje dziecko to coraz większa przylepa ![]() Cytat:
Przepiękne dziecko masz Paticzku A na tym drugim zdjęciu wygląda jakby kogoś zamordowała gołymi rękami Np. swoją babcię Cytat:
Co to za robota? Coś kuszącego? Nie ma mowy! Na telefonach, jedzeniu i gazie oszczędzajcie, a internet musi być ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie myślałam, ze na spacerach dużo siedzisz... A kiedy wyjazd na urlop i do Twoich rodziców?
|
|
#4647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rodziłam w Siemiradzkim - wolę pamięcią za często nie wracać do tego
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powiedz mi czy ono nada się też dla nieco starszego malucha, jak Filip? Wydaje mi sie takie mocno zabudowane z myślą o tych najmniejszych.. a ja chciałabym by posłużyło też Filipowi.. doradź ![]() p.s. do nas ta burza nie dotarła, poszła na północ ale fajnie się ochłodziło więc zabieram się za to cholerne prasowanie grrr
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór!
Dziękuje Wam za zainteresowanie- u nas lepiej. Tej nocy kiedy pisalam do Was była masakra- termometr pokazywał 40,3 Nawet kąpiele niewiele pomagały. W poniedziałek znowu poszliśmy do pediatry. Gorączka była nadal (38,7). Pediatra uznała, że to jakaś bakteria i kazała podawac lek o nazwie baktrim. Czyli to jednak nie trzydniówka.. Dzisiaj już jest lepiej. Mała gorączkowała tylko rano. Jeszcze raz dziękuje Wam za pomoc. Patik - współczuje promotorki. Żanetka, ale Wam się paskudztwo przyplątało. Marinka uwierz mi, że też czasami zazdroszczę ludziom którzy nie muszą martwic o pieniądze. Ale nie załamuję się. Pracuje ile wlezie, chociaż i tak nie starcza do końca miesiąca. Nie wiem, co by było, gdybym nie miała tej pracy... U nas burza..
|
#4650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do Ustronia jedziemy teraz w sobote na 2 tygodnie i potem w sierpniu chyba na dluzej. Jak cos to zapraszam mamy ze Slaska na spotkanie. Wlasnie Shira zaraz ide do klubu szukac Twojego nr tel i mam nadzieje, ze teraz juz uda nam sie spotkac. Natko a powiedz jeszcze co Dominik dostal na ten alergiczny katar i czy mu pomaga? I czy wiesz na co ta alergia? Tak pytam, bo Antek tez ma katar i jestem prawie pewna, ze alergiczny. Mam skierowanie do alergologa, ale terminy koszmarne i na razie odpuscilam. Patik sliczna Twoja coreczka! Nie moge sie napatrzec. Youyou swietnie Lili wcina. Wydaje mi sie podobna do brata, mam racje? Toska ehhh daleko ode mnie jak zwykle. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

12.06.2010

siedzi dumna i rozglada się dookoła, ew. szczypie tatusia w tyłek
bo ja aż za blisko 

W głowie mam jedynie ten odkrywczy domek i wózek-pchacz.

I jaka podobna do Ciebie! Jest śliczna
). tylko potrzebny jest Pesel Emila, którego nie ma i nie będzie dopóki nie będzie miał meldunku w Polsce. no paranoja. ładnie mi to dziś pan wytłumaczył w Urzędzie w Białymstoku. także chyba będe musiała polecieć sama z Emilem tydzień wcześniej do Polski