Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-03, 18:19   #4621
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

WItam
Dzieki za mile slowa o Marysi
brumku no identyczna fota slodziak kochany

A ja padam,w pracy klimatyzacji brak, przeciagu brak i siedz i sie gotuj - dramat. Wrocilam do domu i obiad zdazylam zrobic i pranie wywiesic (na szczescie wyschlo) i zebrac bo burza wlasnie idzie... Marys raczkuje jak torpeda po domu i ani mysli chodzic, stoi i nozkami przebiera, ale nie pusci sie.
Patki jaka sliczna jakie ma sliczne wloski
zanetko co to za praca?? i nad czym myslisz??

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 18:24   #4622
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Lili to samo siedzi dumna i rozglada się dookoła, ew. szczypie tatusia w tyłek
Chociaż nasza ostatnia wycieczka chyba była dosyć nudna... foto w załączniku
Super Długie wycieczki robicie?
My na razie niezbyt długie, bo boimy się małego zbytnio wytrząść.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Toska witaj! Zdradzisz z jakiej czesci Krakowa jestes? Ja z Kurdwanowa.
Górka Narodowa

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

I zobaczyłaś? bo ja aż za blisko
Masakra dziewczyny. jechałam do domu, na obwodnicy Krakowa taka mnie burza złapała, że musiałam stanąć na poboczu. Żadne auto nie jechało dalej bo się po prostu nie dało, tak lało. Do tego biło potwornie gradem, na asfalcie moment warstwa lodu, drogi nie było widać. Auto mi uszkodziło
No zobaczyłam i usłyszałam.
Przy jednym grzmocie blisko, jak huknęło, to aż młody się rozpłakał, bo się wystraszył.
Nadal pada, ale chyba do sklepu wyskoczymy. Trochę deszczu nas nie rozpuści.

Uszkodzeń auta współczuję

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Powiedzcie jakie macie typy na urodzinowe prezenty dla maluchów?[/B] U Nas powoli zaczyna się wypytywanie, a ja nie wiem co podpowiedzieć. W głowie mam jedynie ten odkrywczy domek i wózek-pchacz.
Nasz młody dostanie od teściów jeździk Scuttlebug, wychwalany przez moją znajomą. Niestety nowych nigdzie poza ebay nie znalazłam, więc kupiliśmy używany w idealnym stanie i czeka sobie na urodziny u teściów.
Oprócz tego od mojej mamy pudło klocków dla maluchów i sorter jakiś.
Na razie tyle wiem.
Nie wiem co my kupimy, ale raczej nic grająco-świecącego
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 18:43   #4623
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Natka ale piękni jesteście Z mamą wyglądacie jak siostry, super wypad, wydaje się jakbyście byli tam na urlopie a nie na jednodniowej wycieczce
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Emilie poszła od poniedziałku do żłobka w którym była od 9-12 ,we wt 9-14 i we wt od 16 zaczęły się biegunki do samej 20stej miała ich 5. W śr została w domu i miała tylko jedną kupę w sumie rzadki stolec, w czwartek poszła do żłobka i też tam zrobiła kupke,potem po południu wszystko jako rzadki stolec - nie wodnisty. W pt poszłam do doktorka i w przychodni dostała gorączki, jak biegunki nie przejdą do soboty to jechać na pogotowie,w nocy cały czas gorączkowała ledwo jej spadała goraczka to znowu się podnosiła, nad ranem miała już krew w stolcu i co raz więcej kup, wysłali nas na IP i tam zostaliśmy...więc Ja przypuszczam że krew w stolcu poprzez podrażnione jelita i to pewnie przez nurofen :/ w Szpitalu dostała paracetamol i raz dwa gorączka przeszła...

Najgorsze jest to, że teścia już coś wzieło biegunki,wymioty,gorączka .Mąż w At i to samo dzisiaj teściowa dzwoni, że w robocie ją przegoniło...Ja piernicze :/
Ojjj widać jakiś wirus Was dopadł
A jak dzieci w żłobku?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Byliśmy. Wybadała, wymacała i "Coś tam jest"( czyt:przepuklina)
Dała nam skierowanie do chirurga. Termin mamy na poniedziałek za tydzień.

Nie mam na nic czasu
Czyli jednak przepuklina... Dobrze, że szybko zareagowałaś.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
10 dni. zobaczymy jak bedzie.

MAMY W KOŃCU 1GO ZĘBA!!!!!!!!!!!!!!!!! oczywiscie dwójkę, lewą

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

Natka no wow! pogoda dopisala wam tak ze naprawde ciężko uwierzyc że to Polska, a babcia zachwyt!
a o tym siedzisku kole opowiedz nadaje się to na zwykly basen zabieracie czy raczej do takich atrakcji?
Dziękuję
Koło kupiliśmy przed samym niedzielnym wyjazdem i muszę powiedzieć super sprawa. Nadaje się nawet do normalnego basenu, bo w takim też Dominik pływał. Na początku stał cały czas na nóżkach, bał się puścić, ale po jakimś czasie się przyzwyczaił i sobie normalnie pływał, machał nóżkami i chlapał rączkami Także mogę spokojnie polecić

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a to my-weekendowo-wypoczynkowo
tak sobie bym teraz posiedziała na plaży na słoneczku-bo tu szaro-buro-depresyjnie....
Widziałam już na fc, piękne dziewczyny jesteście Morza zazdroszczę!

Cytat:
Natko, wszyscy jesteście przepiękni w tych tropikach. A Ty jesteś skórą zdjętą z mamy.
To jak blisko będziecie mieli teraz do teściów? Musisz pamiętać o szczelnym wysokim płocie, żeby nie było wiadomo czy jesteście w domu.
Dziękuję
1 km Płot będzie wysoki na 2,15m betonowy!
Dzisiaj już nie dzwoniła, Tż jej coś nagadał

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Świetnie rozumiem, że to Cię drażni. Fajnie, że mąż jest po Twojej stronie, ale szczerze mówiąc obawiam się, że nawet jego prośba nie wpłynie na teściową. Z tego co piszesz, to taki typ, który i tak będzie się wciskał i robił swoje... Ale może, jak już zamieszkacie, przyzwyczai się, to trochę odpuści. Tylko od początku trzeba jasno postawić granice. Ale o to jestem spokojna, bo wiem już, że nie dasz sobie w kaszę dmuchać i jesteś asertywna

A z tym, że za szybko się rozwija, to nie rozumiem Co jej się w tym nie podoba Miałaś go siłą w pozycji leżącej w łóżeczku trzymać, zamiast pozwalać się bawić po swojemu i uczyć nowych rzeczy???
Dzisiaj już nie zadzwoniła, pomimo tego, że wiedziała że jesteśmy
Muszę ją zdystansować.

A z tym rozwojem to w ogóle kabaret, ostatnio mówi "ooo jejku ale Ty już masz te swoje pierwsze buciki zdarte, u nas pierwsze to były jak nowe!"
Twierdzi, że w tamtych czasach nie puszczało się tak szybko dzieci samych (do chodzenia). Maż jej powiedział, że nic dziwnego, że chodził dopiero jak miał 1,5 roku skoro mu nie pozwalała
W każdym bądź razie krzywdzę dziecko

Dziewczyny, ja też chcę kupić fotelik i kask dla Domka na rower, co polecacie?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 18:48   #4624
dziubek79
Zakorzenienie

Ania współczuję i dokładnie takie same przeżycia mieliśmy w niedzielę, gradobicie i straszna ulewa . Dobrze ,że złapało nas pare km od domu bo wracalismy od mojej przyjaciółki i kawałek drogi jechaliśmy.

Żaneta jaka praca??

Patik Sarcia śliczna taka delikatna a co do suchych pieluch to u nas zdarzyło się tak może kilka razy więc nie pomogę, badań moczu do tej pory nie robilismy.

Aga jeszcze Tobie nie dziekowałam w imieniu Szymcia za życzenia

dziękuję za komentarze odnośnie zdjęcia ale muszę się przyznać że to robota męża
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 18:50   #4625
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, to już widzę, że przygotowania w toku. W domu robicie imprezę, tak?

Żaneta, a co to za praca? Wierzę Ci, że masz dylemat.

Toska, ja tego scuttlebuga widziałam w Pati i Maksie. O to chodzi, tak http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...ucer=funtastic ? Tylko, że jak kupiliśmy rowerek to taki jeździk już chyba byłby przesadą.
Stary 2012-07-03, 18:59   #4626
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Blondynko, to już widzę, że przygotowania w toku. W domu robicie imprezę, tak?
My nie robimy w domu
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 19:23   #4627
marzena_S
Zadomowienie

Blondynko, ooo a gdzie robicie, w jakimś lokalu?

Telik, Isia
(widzę Cię na pasku! ), Ellika, jak tam spotkanie? Dawać jakieś zdjęciocha!
Stary 2012-07-03, 19:27   #4628
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja też chcę kupić fotelik i kask dla Domka na rower, co polecacie?
Najbardziej polecane jako bezpieczne są foteliki firmy Hamax.
Siesta i Sleepy dodatkowo odchylają się trochę w tył do spania, a Kiss i Smiley nie.
No i mają fajne pasy, których dziecko nie rozepnie.

Za kaskiem zjeździliśmy całe miasto, bo nie mogliśmy wydać ponad 100zł, a kolei młody ma mały łebek ale się udało kupić coś takiego http://allegro.pl/kask-pirat-dla-chl...436832171.html

Cytat:
Toska, ja tego scuttlebuga widziałam w Pati i Maksie. O to chodzi, tak http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...ucer=funtastic ? Tylko, że jak kupiliśmy rowerek to taki jeździk już chyba byłby przesadą.
My żadnego jeździka jeszcze nie mamy, a na ten namawiała gorąco znajoma.
W podlinkowanym sklepie widnieje, że niedostępny i wszędzie tak, gdzie szukałam, a na ebay przesyłka wychodziła drugie tyle co wartość jeździka, więc kupiliśmy używany
Stary 2012-07-03, 19:38   #4629
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Patik nie wiem jak sie to ma do problemow Sary, ale moja Zuzia tez miala sucha pieluche po nocy jak byla mniej wiecej w wieku Antka, czyli okolo 10 m-ca. A dodam, ze ona nocy nie przesypiala i dawalam jej cyca. Nie niepokoilo mnie to, ale ona nie miala problemow z moczem.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 19:43   #4630
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Agni u nas sprawa wyglądała tak: najpierw wystapilismy o polski akt urodzenia. Pozniej z tym aktem poszliśmy do USC i zameldowalismy Wiki u moich rodziców na pobyt tymczasowy dłuższy niż 3 m-ce (w sumie zameldowana bedzie 3 m-ce i tydzien jakoś tak) z tym meldunkiem wystapilismy o PESEL to trwało ok 3 tyg. Z gotowym Peselem złożyliśmy wniosek o dowód osobisty. Teraz Musze go tylko odebrać. Myśle ze z paszportem szybciej pójdzie
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 19:44   #4631
isiaok
Rozeznanie

Nadrabiam...i chyba nie nadrobie-jeden dzien upałow a Wy piszecie jak szlone
A Telik boski, Johny boski,Ellika boska,Karolcia boska
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:11   #4632
madzia1k1
Raczkowanie

hej Justyna Może i mnie nie wywołałaś z krzaków, ale zmobilizowałaś do napisania

U nas po staremu. Jakoś ostatnio zaczęłam dużo myśleć i mam małego doła. Bo praca wielkimi krokami się zbliża i z jednej strony troszkę tęsknię już za pracą, a z drugiej to tak mi smutno zostawiać Dominika na tyle godzin z teściową. Po drugie u nas w firmie nieciekawa sytuacja i nie wiem jak długo jeszcze pociagniemy. Od sierpnia wracam, ale nie do swojego działu- będę zastepować koleżankę, która urodziła w maju. W moim dziale jak na razie nie ma dla mnie pracy... Nie wiem jak to wszystko ogarnę.

Dominik chyba wchodzi w ostatni skok przed roczkiem, bo trochę marudny sie zrobił i ciężko mu usypiać. Ten ostatni miesiąc był na prawdę sielski, że teraz trudno będzie sie znowu przestwić na małego maruderka.

dzisiaj u nas pogoda nieciekawa i wcale nie upalnie 17-19st, ale ma się to zmienić. Ja tam nawet lubię upały, więc nie narzekam. W pt Karol bierze urlop, wiec gdzieś sobie pojedziemy, może nad morze

A i kupiliśmy Dominikowi pod katem roczka zestaw zabawek
http://allegro.pl/hit-super-zestaw-11-zabawek-zebra-konik-domek-i2414698007.html
Chciałam tylko domek odkrywczy Na razie tylko zebra juz stoi na macie i Dominik już załapał jak ją ujeżdżać

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:29   #4633
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I kolejne zmartwienie: ja wcz pisałam, ale nikt nie widział.
Sara przespała całą noc bez budzenia (wow!), nie jadła i nie piła. Rano pieluszka prawie sucha! Chyba coś nie tak? martwie się, co myślicie?
czy jak nie je i nie pije w nocy to może tak być?

W te upały w dzień mało co mi je. Dzisiaj zjadła 100 ml mleka rano jogurt i troszkę zupki.. no i pije w miare dobrze.
patik Lila nic nie je i nie pije w nocy i czasem zdarza się że ma mało w pieluszce rano, zawsze coś tam jest ale nie za dużo...
Jakoś nigdy mnie to nie zastanawiało ale nie wiem jak u Was skoro Sara ma nerkowe problemy

Cytat:

Powiedzcie jakie macie typy na urodzinowe prezenty dla maluchów?
U Nas powoli zaczyna się wypytywanie, a ja nie wiem co podpowiedzieć. W głowie mam jedynie ten odkrywczy domek i wózek-pchacz.
Podpinam się pod pytanie!!
Dziewczyny u nas roczek już w niedzielę i chrzestni i babcie dopytują czy robimy zrzutę i coś wspólnego kupujemy czy każdy coś od siebie (i co?).
Chciałabym zrzutę i kupić jej jedną fajną rzecz, tylko co
Zabawek nie chcę bo już nie mam ich gdzie upychać, rowerek też odpada, bo mamy jeździk Scuttle bug po Filipie..

Myślałam ze może kupimy dobre nosidło, przyda się na wakacje (chyba jedziemy na Chorwację) lub odtwarzacze dvd do samochodu na zagłówki - przyda się na długie trasy - tylko teraz to będzie bardziej dla Filipa, Lila jeszcze za mała

hmm podsuwajcie pomysły

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Nasz młody dostanie od teściów jeździk Scuttlebug, wychwalany przez moją znajomą. Niestety nowych nigdzie poza ebay nie znalazłam, więc kupiliśmy używany w idealnym stanie i czeka sobie na urodziny u teściów.
Oprócz tego od mojej mamy pudło klocków dla maluchów i sorter jakiś.
Na razie tyle wiem.
Nie wiem co my kupimy, ale raczej nic grająco-świecącego
toska ty z Krakowa więc czemu ebay? ja kupiłam na allegro, zobacz np ta aukcja:
http://allegro.pl/quick-smart-scuttl...446845227.html

My mamy ten jeździk po Filipie, jeździł nim jeszcze do niedawna zanim nie przesiadł się na rowerek
biegowy i potwierdzam ze ten jeździk jest ekstra
Kupiłam go zachęcona przez laski z mojego Filipowego wątku i spokojnie mogę polecić
Lila niedługo będzie go ujeżdżać

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-07-03 o 20:31
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:30   #4634
Marina1
Zakorzenienie

patik mój pije w nocy, pieluchę ma zawsze suchą z rana, nawet mu jej po przebudzeniu nie zmieniam, tylko za jakiś czas, bo mi szkoda.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:35   #4635
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Telik, czy Ty wiesz, jak ja tęsknię za Tobą

Lofju za takie słowa

Pomysł z popołudniowym spacerkiem w przypadku takich upałów faktycznie dobry, choć u mnie w domku tez duchota
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ahhh natko, ale Wy piękni...Wiesz co? napiszę prosto z mostu, bo Cię lubię- zazdroszczę Ci. Masz kochającego męża, mamę przyjaciółkę, nie narzekacie na problemy finansowe, budujecie się, jezdzisz sobie z malutkim gdzie chcesz, kupujesz ciuchy ( wiem, że dziecinne to )...mogłabym tak wymieniać i wymieniać...
ehhh.
Kochana Marinko
Przecież Ty tez piękna i młoda
Kasa raz jest raz jej ńie ma więc wierze ze niedługo wam tez sie pouklada
Pozatym masz najfajńiesze przyjciołki w postaci ... Nas

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a to my-weekendowo-wypoczynkowo
tak sobie bym teraz posiedziała na plaży na słoneczku-bo tu szaro-buro-depresyjnie....
Piękne jesteście
Naprawdę, lubię taka słowiańskich urodę i już widać ze Hanysek odziedziczył ja po tobie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
zapomniałeś napisać isia boska ewoludek boski

Cytat:

Powiedzcie jakie macie typy na urodzinowe prezenty dla maluchów?[/B] U Nas powoli zaczyna się wypytywanie, a ja nie wiem co podpowiedzieć. W głowie mam jedynie ten odkrywczy domek i wózek-pchacz.
Mamy takie same typy
Pozatym ucieszymy sie z Duplo i bajeczek

Uff nadrobilam

Pogoda średnia, duszno i non stop pada
Ale to nic bo dziś mieliśmy megaaaaaasny dzień

Bardzo fajnie spędziliśmy czas w bajkolandia i na kawce ( isia nie dopila swojej )

Karolcia to oaza spokoju, ale taka oaza z uśmiechem. Ślicznie chodzi

Ewoludek to nasz mistrz kuchni ciekawy każdej zabawki

A ich mamy to świetne kobitki, jednym słowem spotkanie uważam za bardzo udane i mam nadzieje ze ktoś sie jeszcze skusi następnym razem

Uciekam kombinować fotki
Stary 2012-07-03, 20:41   #4636
youyou
Zakorzenienie

Patik ale ona ma śliczne włoski
Jak sobie smacznie je

Lila dziś na kolację jadła jagodziankę, wygladała potem jakby kogoś zamordowała i zjadła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2898.jpg (67,9 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-07-03, 20:50   #4637
isiaok
Rozeznanie

Patik
Kiedy Sarka tak urosła?????????Piekna:lov e:
Ewka ma zawsze zlana pieluche rano bo pije w nocy kilka razy-nie pomoge...
marzena_S, Evecudne te Wasze rowrzystki
ToskaKrkWitamyJa też krzaczorowa a sie powoli wbijampisz,pisz,pisz
Gratuluje wszystkich pierwszych zabków i kroczków
zapomniałam reszty...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Pogoda średnia, duszno i non stop pada
Ale to nic bo dziś mieliśmy megaaaaaasny dzień

Bardzo fajnie spędziliśmy czas w bajkolandia i na kawce ( isia nie dopila swojej )

A ich mamy to świetne kobitki, jednym słowem spotkanie uważam za bardzo udane i mam nadzieje ze ktoś sie jeszcze skusi następnym razem

Uciekam kombinować fotki
To ja dodam,że mam Teliczkowa upiekła dla nas pyszne muffinki z rabarbarem i wogóle nas cudnie ugościła
dziewczyny laseczki piekne, Karolinka chodzi jak szalona a Jasiu tak podrywał i czarował,że ochy i achy!
Wysyłam zdjecia Teliczkowi to coś zaraz rzuci w klubie

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Patik ale ona ma śliczne włoski
Jak sobie smacznie je

Lila dziś na kolację jadła jagodziankę, wygladała potem jakby kogoś zamordowała i zjadła
!!!Jakie oczeta!!!!!!!!I jak cudnie je widelcem
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:52   #4638
mamad1
Zadomowienie

Nie gniewajcie się, że pojawiam się tak rzadko... Nie wyrabiam się, upały mnie dobijają - dużo czasu spędzamy w parku pod drzewami koło fontanny, bo tam jeszcze jakoś znośnie. W domu padam ze zmęczenia...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:55   #4639
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Alibany
, powiedz jak się u Was sprawdza ten wózek-pchacz z Fp? Jesteś zadowolona?

U Nas powoli zaczyna się wypytywanie, a ja nie wiem co podpowiedzieć. W głowie mam jedynie ten odkrywczy domek i wózek-pchacz.
U nas wózek robi cały czas mega furorę. Jeździ z nim jak szalona. Nauczyła się nim zawracać, wrzuca do niego cokolwiek (niekoniecznie lalki) i wozi Podnosi go (chyba naśladuje mamusię dygającą wózek po schodach ) Tylko teraz zastanowiłąbym się nad zakupem uzywki a nie nowego, bo to jednak ok 50%taniej, a nasz nowy po krótkim czasie użytkowania nie ma już naklejki fp, kółka troszkę porysowane, widać, że zajechany No i nie da sie nim jeździć po trawce, czy większych nierównościach.
Ale gorąco polecam!!!!

Co do prezentów to u nas już czeka prezent od chrzestnego kuchnia http://allegro.pl/wielka-elektronicz...447747818.html, od jednych dziadków wiem, że dostanie wózek dla lalek taki prawdziwy "wielofunkcyjny":brzy dal: od nas piaskownica to tyle co wiem. No i kaska.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 20:56   #4640
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziewczyny pokazcie fotki z Telikowa tu. Dla nie klubowych
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:03   #4641
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
NAtka szczęściaro masz w genach figurę i urodę i jestem zazdrosna :P
Skończcie z Tą zazdrością!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Aaaa pochwale sie, Julcia ma trzeciego zabka, wczoraj jej sie przebil, gorna lewa jedynka, prawa juz tez na wierzchu prawie, dwojki obie juz wiac przez dziasla wiec tez niebawem ujrza swiatlo dzienne - 4 zeby jej szly na raz... I od wczoraj namietnie zgrzyta zebami... Brrrr..... Poczula ze jej gorny zab wyszedl i zgrzyta.

Cytat:
Chociaż nasza ostatnia wycieczka chyba była dosyć nudna... foto w załączniku
Ooo jak słodko

Cytat:
Witam.

PROMOTORKA STORY ciąg dalszy!!
W tem ukrop dzisiaj bez klimy pojechałam do lbn z językiem na brodzie zrobić zdjęcia do dyplomu, obiegówę podbić i sprawy pozałatwiać. - wzięłam na klatę ten termin 14 go...
Co się okazało? że promotorka pomyliła wydziały i myślała że studiuję na innym niż w rzeczywistości. W dziekanacie powiedzieli mi że nie ma żadnego terminu wolnego na lipiec do obrony, a promo dowiadywała się nie tam gdzie trzeba!!! no szok! Kopara jej opadła jak ją oświeciłam.
Powiedziałam ze do 20 lipca ( wtedy idzie na urlop)ja chce to skonczyć i oprawić i mieć z głowy i czekać na wrzesień. Ciekawe!!
Idiotka taka że szok. Tyle nerwów zjadłam.

Natka
nie mam słów, Ty i mama, sielanka. ale podpisuję się pod tym co napisała Marina. Fajne macie życie
Ooo matko, widzę że Twoja promotorka przebija moją

Dziewczyny, żeby nie było nie zawsze jest kolorowo, o wielu rzeczach nie piszę... Ale dziękuję

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Natko sliczni Wy na tym basenie. A drogo tam wychodzi? Jade teraz do Ustronia do rodzicow, to juz rzut beretem do Wisly.
Dziękuję
Aga, 30 zł za 1,5h, za każde kolejne 30 min- 5zł. Dzieci do 4 roku wchodzą za darmo
Kiedy jedziecie?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
zwariowała chyba

Masakra dziewczyny. jechałam do domu, na obwodnicy Krakowa taka mnie burza złapała, że musiałam stanąć na poboczu. Żadne auto nie jechało dalej bo się po prostu nie dało, tak lało. Do tego biło potwornie gradem, na asfalcie moment warstwa lodu, drogi nie było widać. Auto mi uszkodziło
Zwariowała!

Oooo matko, coś poważnego?

Cytat:
Carmela, mam do Ciebie stomatologiczne pytanie. Co byś poradziła na krwawiące dziąsła? Stomatolog kazał mi stosować płyn do płukania Meridol- używam go+ pasta sensodyne, ale nie widzę zbytnio efektów. Może jakieś konkretne witaminy powinnam zażywać? Doradzisz coś?

Marzenko, ja nie Carmela, ale mi pomogła pasta parodontax.

Dominik pewnie dostanie od wszystkich kasę

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Najbardziej polecane jako bezpieczne są foteliki firmy Hamax.
Siesta i Sleepy dodatkowo odchylają się trochę w tył do spania, a Kiss i Smiley nie.
No i mają fajne pasy, których dziecko nie rozepnie.

Za kaskiem zjeździliśmy całe miasto, bo nie mogliśmy wydać ponad 100zł, a kolei młody ma mały łebek ale się udało kupić coś takiego http://allegro.pl/kask-pirat-dla-chl...436832171.html
Dziękuję za odpowiedź
Jutro jadę do decathlonu.

Cytat:
Niezły morusek

U nas też paskudna burza przeszła, ale teraz fajne powietrze się zrobiło
Stary 2012-07-03, 21:04   #4642
mamad1
Zadomowienie

Trochę nadrobiłam.

Aania my w niedzielę też byliśmy w Lasku Wolskim, ale zoo objechalismy dookoła

Toska witaj! Ja też mieszkam w Krakowie niedaleko Parku Wodnego Wygląda na to, że Twoje dziecko tylko dzień starsze od mojego. Gdzie rodziłaś? Ja na Ujastku

Gratuluję nowych umiejętności! Widzę, że coraz więcej dzieci chodzi

I wszystkim jubilatom najlepsze życzenia!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 21:05   #4643
Natka_
Zakorzenienie

Patik ale Sarka urosła I jaka podobna do Ciebie! Jest śliczna
Stary 2012-07-03, 21:12   #4644
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:

toska ty z Krakowa więc czemu ebay? ja kupiłam na allegro, zobacz np ta aukcja:
http://allegro.pl/quick-smart-scuttl...446845227.html

My mamy ten jeździk po Filipie, jeździł nim jeszcze do niedawna zanim nie przesiadł się na rowerek
biegowy i potwierdzam ze ten jeździk jest ekstra
Kupiłam go zachęcona przez laski z mojego Filipowego wątku i spokojnie mogę polecić
Lila niedługo będzie go ujeżdżać

Kurcze jak szukałam z miesiąc temu, to na bank nie było tych jeździków.
Może producent z nową serią ruszył
Tak czy siak mamy w jeździk za 85zł już z przesyłką i w ogóle niezniszczony.

Fajnie, że potwierdzasz że dzieciom pasuje ten robal

A co do nosideł, my mamy Patapum Baby upolowane na allegro. Fajne bardzo, ale jak młody będzie przybierał na wadze w tym tempie co teraz to długo go nie ponoszę

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokazcie fotki z Telikowa tu. Dla nie klubowych
Też chętnie zobaczę fotki
A jak można się dostać do klubu? Jakie warunki spełnić?

Poszliśmy całą trójką do sklepu, żeby się przewietrzyć po burzy.
Młody w nosidle u mnie zaczepiał stojącego za nami w kolejce do kasy faceta i tak skutecznie to robił, że jak już wyszliśmy koleś nas dogonił i dał małemu lizaka Powiedziałam, że on za mały, ale cóż, dziecko lekko zszokowane zaczęło się dobierać do lizaka przez papierek, aż zła matka musiała zabrać (nie dostaje słodyczy na razie)
Zupełnie się nie spodziewaliśmy takiej akcji zwłaszcza, że koleś na dresa wyglądał, w dodatku z tatuażami, na portfelu trupia czaszka itp. )
Stary 2012-07-03, 21:13   #4645
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Kurde mam problem z karta pamięci z aparatu
Dla mnie nie ma problemu z opublikowaniem fotek na ogólnym
Więc jeśli ellika sie zgodzi to może Isia opublikujesz kilka ?
Stary 2012-07-03, 21:16   #4646
brumek
Zakorzenienie

Telikowianki trzy - też o Was pół wieczoru myślałam Jak się udało itp. I żałowałam, żałowałam, żałowałam

A niedawno burza taka przeszła nad Warszawą, że szok! Grad wielkości piłek golfowych. A my staliśmy na balkonie i podziwialiśmy Tymuś się nie bał, ale i średnio był zainteresowany. Wołam patrzeć na kolorowy wiatraczek

Poza tym moje dziecko to coraz większa przylepa Bawi się, bawi, robi przerwę, "przybiega" do mnie się przytulić, łapie za szyję i się uwiesza, a za chwilę wraca do zabawy. I tak co chwilę, powtórka za powtórką A ja wtedy odlatuję ze szczęścia

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
konsulat polski w Londynie to najbardzoej niedostępna instytuacja z jaką mi się udało spotkac. chyba szybciej wesząłbym do Scotland Yardu niż do ambasady polskiej. Tragedia!!!!! mamy problem z wyrobieniem paszportu Emilowi. ważnośc wygasa 15 września, mniej wiecej wtedy jedziemy do Polski , bo przeciez wesele. ale jak teraz ma dziecko wrócić?? postanowiłam wyrobić w Polsce, gdzie na paszport tymczasowy czeka się około 2 tygodni(w UK 7 tygodni). tylko potrzebny jest Pesel Emila, którego nie ma i nie będzie dopóki nie będzie miał meldunku w Polsce. no paranoja. ładnie mi to dziś pan wytłumaczył w Urzędzie w Białymstoku. także chyba będe musiała polecieć sama z Emilem tydzień wcześniej do Polski. bo do konsulatu w Londynie od 3 dni próbuję siędodzwonić, strona internetowa jest do bani, a najbliższy termin, na który moge się umówić na spotkanie w konsulacie to 21 sierpień.!!! wyobrażacie sobie????. chyba będę się ubiegać o angielski paszport dla siebie bo to przecież jakaś paranja
Biurokracja to zmora naszych czasów

Cytat:
Moze mi się uda Sarę pokazać.
Przepiękne dziecko masz Paticzku I jakoś bardzo jej chyba włosy ostatnio urosły, co?
A na tym drugim zdjęciu wygląda jakby kogoś zamordowała gołymi rękami Np. swoją babcię

Cytat:

Ja oprócz rowerku nie mam żadnych. I nie sądzę, żeby ktokolwiek pytał, bo u nas raczej każdy da jakiś drobiażdżek.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dostałam ofertę pracy,
nie wiem co robic...
Co to za robota? Coś kuszącego?

Cytat:
a przynajmniej poki mi nie odetna za nieplacenie rachunkow
Nie ma mowy! Na telefonach, jedzeniu i gazie oszczędzajcie, a internet musi być

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Zdjęcia, zdjęcia!!!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
U nas po staremu. Jakoś ostatnio zaczęłam dużo myśleć i mam małego doła. Bo praca wielkimi krokami się zbliża i z jednej strony troszkę tęsknię już za pracą, a z drugiej to tak mi smutno zostawiać Dominika na tyle godzin z teściową. Po drugie u nas w firmie nieciekawa sytuacja i nie wiem jak długo jeszcze pociagniemy. Od sierpnia wracam, ale nie do swojego działu- będę zastepować koleżankę, która urodziła w maju. W moim dziale jak na razie nie ma dla mnie pracy... Nie wiem jak to wszystko ogarnę.
Współczuję dylematów To zawsze ciężka decyzja...

Cytat:
Myślałam ze może kupimy dobre nosidło, przyda się na wakacje (chyba jedziemy na Chorwację) lub odtwarzacze dvd do samochodu na zagłówki - przyda się na długie trasy - tylko teraz to będzie bardziej dla Filipa, Lila jeszcze za mała
You - jeśłi myślicie nad nosidłem, to zachęcam z całego serca. Ja naszą Tulę kocham, Tymuś tak samo. To najlepszy dzieciowy zakup, jaki od początku poczyniliśmy

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
fotki
Ja też chcę do Telikowa i tych wszystkich isio-ello-ewo-karo-asio-janów

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie gniewajcie się, że pojawiam się tak rzadko... Nie wyrabiam się, upały mnie dobijają - dużo czasu spędzamy w parku pod drzewami koło fontanny, bo tam jeszcze jakoś znośnie. W domu padam ze zmęczenia...
Tak sobie myślałam, ze na spacerach dużo siedzisz... A kiedy wyjazd na urlop i do Twoich rodziców?
Stary 2012-07-03, 21:16   #4647
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Toska witaj! Ja też mieszkam w Krakowie niedaleko Parku Wodnego Wygląda na to, że Twoje dziecko tylko dzień starsze od mojego. Gdzie rodziłaś? Ja na Ujastku

Gratuluję nowych umiejętności! Widzę, że coraz więcej dzieci chodzi

I wszystkim jubilatom najlepsze życzenia!
To właściwie rzut beretem ode mnie mieszkasz - około 30min spacerkiem z gnomem w wózku

Rodziłam w Siemiradzkim - wolę pamięcią za często nie wracać do tego
Stary 2012-07-03, 21:22   #4648
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

You - jeśłi myślicie nad nosidłem, to zachęcam z całego serca. Ja naszą Tulę kocham, Tymuś tak samo. To najlepszy dzieciowy zakup, jaki od początku poczyniliśmy
brumeczku właśnie myślę o Tuli i przeglądałam ich stronę z myślą o Tobie że pewnie zaraz się odezwiesz
powiedz mi czy ono nada się też dla nieco starszego malucha, jak Filip? Wydaje mi sie takie mocno zabudowane z myślą o tych najmniejszych..
a ja chciałabym by posłużyło też Filipowi..
doradź

p.s. do nas ta burza nie dotarła, poszła na północ
ale fajnie się ochłodziło więc zabieram się za to cholerne prasowanie grrr
Stary 2012-07-03, 21:23   #4649
rysiki
Raczkowanie

Dobry wieczór!
Dziękuje Wam za zainteresowanie- u nas lepiej. Tej nocy kiedy pisalam do Was była masakra- termometr pokazywał 40,3 Nawet kąpiele niewiele pomagały. W poniedziałek znowu poszliśmy do pediatry. Gorączka była nadal (38,7). Pediatra uznała, że to jakaś bakteria i kazała podawac lek o nazwie baktrim. Czyli to jednak nie trzydniówka.. Dzisiaj już jest lepiej. Mała gorączkowała tylko rano.
Jeszcze raz dziękuje Wam za pomoc.

Patik - współczuje promotorki.
Żanetka, ale Wam się paskudztwo przyplątało.
Marinka uwierz mi, że też czasami zazdroszczę ludziom którzy nie muszą martwic o pieniądze. Ale nie załamuję się. Pracuje ile wlezie, chociaż i tak nie starcza do końca miesiąca. Nie wiem, co by było, gdybym nie miała tej pracy...

U nas burza..
Stary 2012-07-03, 21:30   #4650
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękuję
Aga, 30 zł za 1,5h, za każde kolejne 30 min- 5zł. Dzieci do 4 roku wchodzą za darmo
Kiedy jedziecie?
Hmmm drogawo troche...
Do Ustronia jedziemy teraz w sobote na 2 tygodnie i potem w sierpniu chyba na dluzej. Jak cos to zapraszam mamy ze Slaska na spotkanie.

Wlasnie Shira zaraz ide do klubu szukac Twojego nr tel i mam nadzieje, ze teraz juz uda nam sie spotkac.

Natko a powiedz jeszcze co Dominik dostal na ten alergiczny katar i czy mu pomaga? I czy wiesz na co ta alergia? Tak pytam, bo Antek tez ma katar i jestem prawie pewna, ze alergiczny. Mam skierowanie do alergologa, ale terminy koszmarne i na razie odpuscilam.

Patik sliczna Twoja coreczka! Nie moge sie napatrzec.

Youyou swietnie Lili wcina. Wydaje mi sie podobna do brata, mam racje?

Toska ehhh daleko ode mnie jak zwykle.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości