Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-04, 15:05   #4741
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Madzik Dominik to śliczny chłopczyk Radość ma z basenu.
Na jeździku to już tak sam "jeździ"?

Iustyna też dziś dostałam przesyłkę z Perfecty. Dziękuję Wam za głosy
Reeboków jeszcze nie ma...

Żaneta cieszę się,że Emi nie ma tych bakterii i już lepiej u Was.

Kuzynka nie karmi UU. Pisała mi, że nie ma pokarmu.
W sumie to się nie dziwię, że nie ma jak butle dawała.

Patik ja bym już takiej zupy Radkowi nie podała.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:25   #4742
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Brumku a co Tymuś pije oprócz UU i ile?
Bo my też nadal na piersi, ale na spacerach nie wyskakuje już z bluzek tylko noszę zawsze butlę ze smokiem z wodą - młody dopiero z miesiąc temu zaczął z butli wodę pić.
Wcześniej prędzej pił ze zwykłej plastikowej butelki lub zwykłego kubka, ale zawsze był cały oblany przy okazji.
W zasadzie nic poza mlekiem nie pije. Czasem dla zabawy dałam mu 1 łyżeczkę wody albo swojej herbatki laktacyjnej, ale to trudno nazwać piciem. I wczoraj w sumie po raz pierwszy autentycznie go czymś napoiłam. Tzn. wypił 1/3 szklanki wody. Pił prosto z tej szklanki. Dziś też kilka łyków pociągnął.
Stary 2012-07-04, 15:31   #4743
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Natka Domek jaki elegancik
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Świetne zdjęcia! A gdzie te z mamusią, skoro mieliście jej pozować to domyślam się że mamusia tez na zdjęciach ujęta
Chyba źle wyszłam, bo znajoma wysłała tylko Domka

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Sarenka chce Domka za męża

Fiu fiu, ale mój syn ma wzięcie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Ojejku super zdjęcia, przystojniak z Domka Bardzo mi się podobaja szelki u małych dzieciaczków.

I jeszcze trzy fotki
Dziękuję
Dominiki to fajne chłopaki

Cytat:
Laski czy tylko ja tak źle znoszę upały? nie mam kompletnie siły, ledwo włosy umyłam i siedzę. Głowa pęka.
Sara jojczy od rana, i strasznie się poci. spała 15 minut i już marudzi.
Mocz rano pobrany. stresuję się.
Zamówiłam basen http://allegro.pl/basen-basenik-koje...435115893.html i 100 kulek.
Ja też źle ostatnio znoszę upały. Jest mi duszno, głowa boli, słabo... 36 stopi to gruba przesada!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzieciaczki: Lila z jagodzianką, Ewa, Karolinka, Jaś, Dominik Natki i Dominik Madzi ( mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam )
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
pamięta mnie ktoś jeszcze?
Oczywiście!!!! Pisz więcej

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

zazdrosna przecież Ty też jesteś cacy!
No właśnie!!!!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 15:41   #4744
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękuję
Natka, Ty się już znasz, więc doradź
Kupić to: http://www.dmuchane.pl/p888,kolo-fot...tex-56587.html
czy to: http://strzalwdziesiatke.com.pl/pl/p...LA-MALUCHA/102
Stary 2012-07-04, 15:53   #4745
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam

Ogłaszam że od dziś jestem na urlopie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi dziewczyny, jak nauczyć picia ze słomki? Wczoraj mu dałam na próbę, to ją gryzł, żuł, ale nie załapał, żeby zassać. Nie wiem, jak go do tego zachęcić? Czekać na przypadek?
ja najpierw pokazałam dość przesadnie jak to zrobić i zakumał

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Shirka kuno kochana jak Ty pięknie kłamiesz

ja>????? brzydzę się kłamstwa

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Shira będziecie w samym Zakopanem czy gdzieś w okolicach mieszkać?
Bukowina Tatrzańska dokładnie

no pewnie już nie będzie mnie dziś a jutro o 6 wyjazd pa Kunice będę tęsknić!
i trzymać kciuki proszę co by Żbik matki na tych "wczasach " nie zajeździł
Stary 2012-07-04, 16:00   #4746
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Świetnie, będziesz miała więcej czasu dla nas

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie najlepsze jest to, że nie pamiętam na co wysyłałam czy na sprzedawce czy na zastępce kierownika, rozmawiała babka ze mną przez telefon i interesowało ją w sumie tylko to co robiłam jako kierownik ( bez papierka) w poprzedniej pracy, tzn pełniłam funkcje PO, ma dzwonić jeszcze i mamy się umówić na rozmowę kwalifikacyjną.

Emilie nie ma ani salmoneli ani e-coli
dzisiaj idziemy na 16stą z wynikami do doktorka,
na moje oko załapała wirusa, a Ja jej dawałam nurofen na zęby i to chyba podrażniło jelitka

Popłakałam się ze szczęścia jak zobaczyłam że nie ma tych dziadostw !

Dałam jej wczoraj kostke czekolady gorzkiej aby kupkę zatwardzić i dzisiaj mamy wysypkę a jak jadła merci to jej nic nie było...

Lili Ja kiedyś kupiłam jej tego misia,ale sama go zjadłam.
Nie podobał mi się skład.Daję Emilie moje ciasta,owoce,
dzisiaj kupiłam w Biedronce paluszki junior i wcina je aż uszy jej się trzęsą,
jadła nawet sucharki ale to w formie aby kupka była lepsza.
Trzymam za pracę!
I przeogromnie się cieszę, że to nie te paskudztwa dopadły Emilie

Cytat:
A powiedzcie mi dziewczyny, jak nauczyć picia ze słomki? Wczoraj mu dałam na próbę, to ją gryzł, żuł, ale nie załapał, żeby zassać. Nie wiem, jak go do tego zachęcić? Czekać na przypadek?
Brumku, ja zaczęłam uczyć Domka pić ze słomki jakieś 3 m-ce temu. Kupiłam soczek w kartoniku i próbowałam naciskać, ale moje dziecko nic poza wodą nie chce pić, więc ja wypijałam sok a do środka wpuszczaliśmy wodę Za którymś razem załapał i dzisiaj ciągnie jak wściekły Ma swój bidon z rurką, z którego uwielbia pić. Ostatnio moja mama na basen kupiła mu jakiś soczek z tymbarku i o dziwo mu smakował, sam sobie go trzymał i pił

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Natka Dominik jak on pozuje! model!

Cytat:

I mamy nowy wózek jakby Nuna zawiodła :P
No proszę, Sarce obojętne w czym, byle miało kółka

Cytat:
Jakbym miała teraz kupować to zamówiłabym ten okrągły
Niestety w decathlonie był tylko kwadratowy
Np. Dominik podpływa sobie do brzegu i czasami ten kwadratowy kształt przeszkadza w złapaniu jakiejś zabawki, w okrągłym powinno być zdecydowanie łatwiej
Stary 2012-07-04, 16:07   #4747
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Mamy
Nie byłam tam nigdy, ale robiłam kiedyś wywiad w tej sprawie Kilka fajnych to:
http://www.kalimba.pl/flash_pl/
http://pomponart.pl/?page_id=81&lang=pl
https://www.facebook.com/dziecinada

A tu podsumowanie nawet jakieś jest
http://dziecisawazne.pl/kluby-kawiar...i-w-warszawie/
no coś tam mamy ale krucho jak na stolyce
kalimba najbardziej znana i zna nam tak, tylko szkoda ze wszedzie się trzeba tłuc poza centrum, o ale to ostatnie miejsce dziecinada nawet by pasowało
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 16:47   #4748
Marina1
Zakorzenienie

Hej kochane.
I ja mam gorszy czas - Igorowi wyszło na ramieniu znowu takie coś czarne, identyczne jak wtedy na pupie...Byłam oczywiście u derma - nie wie co to kazał smarować mascią.

Potem do okulisty, bo białka Igora są czerwone. Ostre alergiczne zapalenie spojówek i krople 5 razy po 2. A wkropić je do oczka igora graniczy z cudem.

Także mam dość
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 18:07   #4749
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej kochane.
I ja mam gorszy czas - Igorowi wyszło na ramieniu znowu takie coś czarne, identyczne jak wtedy na pupie...Byłam oczywiście u derma - nie wie co to kazał smarować mascią.

Potem do okulisty, bo białka Igora są czerwone. Ostre alergiczne zapalenie spojówek i krople 5 razy po 2. A wkropić je do oczka igora graniczy z cudem.

Także mam dość
Jejku, to Was dopadło Oby szybko przeszło!
Dziwne te wyskakujące czarne punkciki Ciekawe skąd to się bierze
Trzymaj się Marinko
Stary 2012-07-04, 18:40   #4750
alibany
Rozeznanie

Cześć!!!

Rok temu o tej porze zorientowałam się, że mam skurcze co 15min....mąż własnie kosi trawę, zupełnie jak rok temu, bo gdy mu powiedziałam o skurczach to zapierniczał z tą kosiarka jak szalony z wielkim wzruszeniem wspominam to wszystko, nie mogę uwierzyć, że rok temu to maleństwo pchało się dopiero na świat, a dziś biega mi po trawce no ale najważniejszy dzień jutro...będę pewnie cały dzień ryczeć, ze wzruszenia oczywiście
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 19:20   #4751
Lili 83
Zakorzenienie

Zosieńko z okazji miesięcznicy.

Alibany a już leciałam na pierwszą stronę patrzeć czy to dziś Ala ma roczek Jutro ważny dzień

Marina biedni jesteście. Trzyma się Was cholerstwo, ciągle coś

My już po kąpieli.
Zjadłam dzisiaj pizzę i lody. Grycan- dzisiaj biała czekolada. Pyszne są, ale już to wczoraj pisałam
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 19:53   #4752
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik jak mocz?

Marina to ponoć też jakiś wirus, córka od kuzynki załapała to samo co Igor do tego czerwone gardło zdrowia życzę !

My po wizycie u doktorka.
Dostaliśmy jeszcze smecte i mamy się powoli kurować.
Dama ma apetyt co mnie cieszy i poje też dużo

Co do pracy to chce wrócić,ale mam małe dylematy związane z damą.Czy kontynuować żłobek,czy niania ,czy coś innego.Pójdę na rozmowę i dowiem się co i jak...

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-07-04 o 19:55
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 20:18   #4753
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

no to ja przepłaciłam za basen na all, na tej stronce jest 15 zeta taniej..

Dziewczyny ja tu nie wytrzymam, chyba do lodówki wejdę. Jest 30 stopni w domu Po południu pojechałam do koleżanki, u niej deko chłodniej. Sara spałą tylko raz z 40 minut, zjadła 150 mm, malutki jogurt z roska i pół deserku. Malutko. Potówki ma okropne na szyi pod włosami. Marudzi że szok. Ale co się dziwić...też jej źle i goorąco.
Na dworze nawet o 18 było okropnie, ukrop.
Teraz grzmi, mogłoby popadać.

Marina przytulam. Też zła passa Cię nie opuszcza.

Wyniki moczu są ok, dopiero o 18 były wyniki, stresu co niemiara!

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Nie wiecie może gdzie jest promocja na pampersy?
Stary 2012-07-04, 20:21   #4754
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hi
Isia gdzie zniknelas

Cytat:
Ostatnio znajoma zaproponowała nam sesję zdjęciową, całkiem za darmo, mieliśmy jej tylko z Domkiem pozować. Zajmuje się fotografią od niedawna i chciała wykorzystać nasze fotki do stworzenia swojej strony internetowej itp. Zgodziłam się, wczoraj u nas była i świetnie się bawiliśmy! Dzisiaj wysłała mi kilka do obejrzenia:
Woooow jak zwykle elegancki
Szymek jak zwykle czaruje swoim Wzrokiem

Dominik -

Cytat:
Witam

Ogłaszam ze w ramach urlopu musisz spędzić wiecej czasu z nami

Cytat:
Może mate wodną, wpisz na all.

Sarka pije z bidonu, ale tylko tak dla rozrywki, w te upały wieksze ilości picia podaje jednak z butli

mamy ten sam bidon, i Jasiek wlasciwiemz nieomtylko pije, hydra ze zapomnę o z rureczki

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Cześć!!!

Rok temu o tej porze zorientowałam się, że mam skurcze co 15min....mąż własnie kosi trawę, zupełnie jak rok temu, bo gdy mu powiedziałam o skurczach to zapierniczał z tą kosiarka jak szalony z wielkim wzruszeniem wspominam to wszystko, nie mogę uwierzyć, że rok temu to maleństwo pchało się dopiero na świat, a dziś biega mi po trawce no ale najważniejszy dzień jutro...będę pewnie cały dzień ryczeć, ze wzruszenia oczywiście
ech ńiby tak niedawno a tyle rzeczybjuz zdążyło sie wydarzyć

Pisalyscie o przekaskach
W związku z tym ze coraz mniej UU Jasiek zjada ( chyba powoli będę chciała odstawić o od piersi) to przekąsek dużo:
Owocki ( banany, truskawy)
Jogurt naturalny z tymi to owocami
Chrupki kukurydziane, wafelka ryzowe, wafelki od lodów, biszkopty

Brumeczku właśnie miałam pisała ze u nas update w postaci słodkiego talent tez już nastąpił. A powiedz mi jak z mleczkiem - nadal często sie karmicie. I jak wyglada jedzenioy plan Brumiątka.

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-04 o 20:53 Powód: Wrrrrrr
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 20:56   #4755
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
sexy pani księgowa

A jesteś sama w biurze czy z kimś? Ogólnie miłych masz towarzyszy?
generalnie w pokoju jest 3 inne babeczki, ale docelowo będę w innym pokoju razem z przemiłym kolegą stażystą - młody chłopak po licencjancie ale on bardziej jako wsparcie marketingowe i kierowca będzie -

dziś mi właśnie zrobili kompa na moje stanowisko pracy, biurko trochę liche, ale komp działa, dostałam własne hasło do niego, i osobiste namiary na wejście hasło, login - do firmowego programu serwisowego - jednym słowem pełnoprawna stażystka ze mnie

a poza tym dowiedziałam się dziś że dziewczyna z mojego działu zajmująca się sprawami handlowymi i obsługa kontrahentów jest w ciąży i docelowo ja mam przejąc jej zakres obowiazków jak już pójdzie na chorobowe i macierzyńskie, więc pewnie po stażu mnie zostawią. Musze w trybie ekspresowym się uczyć wszystkiego i zapamiętywać bo nie wiadomo ile ta dziewczyna popracuje w ciąży - ma 26 lat.

generalnie towarzystwo miłe - kierowniczka działu trochę dretwa ale reszta super - moja koordynatorka stażu super babeczka - jej koleżanka z pokoju tez fajna - Pan prezes całkiem ok i nie widac żeby konfliktowy był

to tak w skrócie.
Cytat:
Beata co to za firma, podlinkuj gdzie pracujesz jak macie stronkę.

Moze mi się uda Sarę pokazać.

Uploaded with ImageShack.us

http://img839.imageshack.us/img839/7463/077ux.jpg
śliczna Sara

firma nazywa się AG Serwis - stronke mają ubogą nieco, ale generalnie firma mała nie jest - zatrudnia ok. 120 pracowników łącznie ze szwalnią, krojownią, działem serwisowym odzieży, pralnią i magazynami, kierowcami itd . w samej administracji jest ok. 11 osób.

firma zajmuje się produkcją, serwisem, praniem , konserwacją i wynajmowaniem specjalistycznej odzieży roboczej, fartuchów, dla zakładów przemysłowych, laboratoriów, obsługuje m.in. Hasco Lek, BRW, i wiele innych.

Cytat:
Beatko, nie zacytowąło mi Ciebie 2 razy Gratuluję nowej pracy!!!
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Beatka ja też gratuluję Ci pracy!
Super, że możesz w niej wizaż podglądać.
Kto zajmuje się Julką? Teściowa z tż tak jak pisałaś?
Jak sobie radzą? I jak Ty sobie radzisz bez Julci?

Póki co uciekam spać
ee tak podglądam z komórki Julką w tym tyg się zajmuje tż w następnym moja mama - w między czasie mój brat.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Lili brat Beatki miał sie zajac Julka...

Cytat:

super Sarcia
Cytat:
Hej kochane.

Także mam dość
o kurcze... znowu coś u Was... biedactwo.. no i wiadomo już skąd to się bierze? bo to chyba nie przypadek że w odstepnie tygodnia drugi raz wyszło...

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zjadłam dzisiaj pizzę i lody. Grycan- dzisiaj biała czekolada. Pyszne są, ale już to wczoraj pisałam
Lody Grycan będą teraz mi się kojarzyć wyłącznie z wielkimi Grycankami celebrytki z bożej łaski się znalazły i wszedzie ich pełno ale fakt - lody mają genialne

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:39
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 20:59   #4756
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja najpierw pokazałam dość przesadnie jak to zrobić i zakumał
Ta metoda tez póki co nie działa

Cytat:
1. Brumku, ja zaczęłam uczyć Domka pić ze słomki jakieś 3 m-ce temu. Kupiłam soczek w kartoniku i próbowałam naciskać, ale moje dziecko nic poza wodą nie chce pić, więc ja wypijałam sok a do środka wpuszczaliśmy wodę Za którymś razem załapał i dzisiaj ciągnie jak wściekły Ma swój bidon z rurką, z którego uwielbia pić. Ostatnio moja mama na basen kupiła mu jakiś soczek z tymbarku i o dziwo mu smakował, sam sobie go trzymał i pił

2. Jakbym miała teraz kupować to zamówiłabym ten okrągły
Niestety w decathlonie był tylko kwadratowy
Np. Dominik podpływa sobie do brzegu i czasami ten kwadratowy kształt przeszkadza w złapaniu jakiejś zabawki, w okrągłym powinno być zdecydowanie łatwiej
1. Dziękuję po raz pierwszy Też o tym dziś myślałam, ze kupię soczek, wypiję, a Tymcia będę wodą uczyć
2. Dziękuję po raz drugi O taką poradę mi chodziło

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
no coś tam mamy ale krucho jak na stolyce
kalimba najbardziej znana i zna nam tak, tylko szkoda ze wszedzie się trzeba tłuc poza centrum, o ale to ostatnie miejsce dziecinada nawet by pasowało
Ale chociaż zaparkowac sie da, bo w centrum to krucho

Cytat:
Hej kochane.

Także mam dość
NIE DO WIARY!!! Co to za plaga jakaś u Was? Jak nie urok to .. przemarsz wojsk.
A to czarne COŚ to dla mnie wielka tajemnica Kazał smarować, ale zasugerował chociaż co za za diabelstwo?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Fajnie tak powspominać

Cytat:
Uff
Stary 2012-07-04, 21:02   #4757
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Kurczę, youyou, ja się na starszakach nie znam zupełnie, więc nie jestem pewna Patrząc na Tymcia, to miejsca jest tam jeszcze mnóstwo na wysokość i pod kątem rozstawu nóg też... Ale naprawdę nie wiem, jak by było z Filipem. A ile on ma wzrostu? Chociaż podejrzewam, że dałoby radę, bo babeczka w sklepie, gdzie kupowałam nosidło mówiła, że swojego do 4 lat prawie nosiła, bo tak lubił. Tylko że pod koniec to już jego nogi wisiały aż do jej kolan
brumek dzięki za odpowiedź chyba będę musiała się wybrać do sklepu i naocznie wymacać
Tż chce takie nosidło na plecy, żeby on mógł tak Filipa nosić więc muszę się porządnie rozejrzeć.
Tule chyba można na plecach zarzucić

Cytat:
A jeśli chcesz coś sprawdzonego to na 100% polecam (i na pewno nasza Monia też ) książkę "Jak mówić, żeby dzieci na słuchały": http://merlin.pl/Jak-mowic-zeby-dzie....html#fullinfo. Świetna!
Nie taka jak te wszystkie popularne podręczniki, pełne złotych rad i nijak sie mające do rzeczywistości.
Mamy tę książkę , czytałam i jest przekonująca, staram się stosować te metody na Filipie i przyznam że działają (nieraz)
Teraz leży sobie w WC i tż czyta ją jak ma posiedzenie Rady Nadzorczej

Cytat:
Hej kochane.

Także mam dość
o kurcze biedni Wy...... znowu coś

Pisałyście o przekąskach... to u nas codziennie są owoce i jogurt (na drugie śniadanie i podwieczorek).
A czasem jeszcze jako typowe przegryzki paluszki, biszkopty i flipsy.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:03   #4758
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

no i mi nie zacytowało....

genialne foty ze spotkania w Telikowie

super że Wam się udało spotkać wreszcie.
dzieciaczki cudne i widać że miały frajdę w Bajkolandii

Patik - Julka też czasem ma prawie sucha pieluszke jak się mało budzi w nocy - jak się budzi często i kokosi przez sen to więcej,

w pon tż myślał że jej rano pieluche przed praca zmieniłam bo jak się obudziła to była niemal sucha.

Julka tez mało je przez te upały, mleko chętnie, serki homo chętnie, jogutr też, picie chętnie ale kaszka tylko z rana jak jest chłodniej a obiadek dosłownie kilka łyżek i już zatyka buzię rączkami i kręci głową że nie chce.

i też maruda strraszna bo jej gorąco.

wiecie co? mam wyrzuty sumienia bo mi w pracy dobrze bez dziecka jest i czuje się jak wyrodna matka bo za Julą jakoś nie tęsknie strasznie w pracy,

a po powrocie z pracy wiadomo - tylko mama i mama, nikomu się wziąc na ręce ode mnie nie pozwoli, i ja się muszę z nią bawić i karmić

w pracy mogę odetchnąć od domu, wyszłąm do ludzi - normalnie inny świat niż siedzenie cały czas w domu z dzieckiem.

ech no i jakoś mi tak dziwnie że nawet mi nie szkoda wychodzić rano do pracy - bo mi się tam bardzo podoba..

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:08
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:27   #4759
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Beatko fajnie sie czyta ze podoba Ci sie w pracy, nie czuj sie winna. Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko - powiem Ci szczerze ze ja tez odpoczywam w pracy. Tj na chwile przenosze sie do innego swiata. A potem Biegne steskniona do synka
Stary 2012-07-04, 21:28   #4760
isiaok
Rozeznanie

Jestem Teliczku!!!
Witam!
Wszystko nadrobiłam i znowu jestem w siodle...

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
[B]

Na tym tyle Ala od rana miała biegunkę ale póki co trochę przeszło. Nie mam sił na nic Dalej problemy ! Odechciało mi się już wszystkiego. Kochane wybaczcie, że nic więcej nie napiszę Tylko mnie nie wyrzucajcie.
Pisz jak tam Alutka teraz? Znowu jakieś paskudne wirusy biegunkowe krążą...dla bidulki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Dla wielbicieli mego biustu isia sprytnie złapała ujęcie z niekontrolowanym cycem
Sent from my iPad using Tapatalk HD
nie celowo, dopiero teraz zauważyłam

Natka
A cóż to za cudowny książe!!!!Domek jest niesamowity!!!Podkówka idealna do stylizacji Izapomniałąm wcześniej napisac ,że dodziś mam Ciebie i Twoja mame przed oczami-jesteście boskie!!!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziewczyny Lena ma chorobę lokomocyjną
znacie jakieś sposoby, żeby mi dziecko w aucie nie rzygało? bo już nie mam siły prać fotelika
Też słyszałam o imbirze...i na tym konczy sie moja wiedza-nie pomoge. Masz Ci los...nareszcie prawko...no to pojezdziłąs....mam nadzieje,że sa jakies leki

Cytat:
Witam

czyli 24h z Nami

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie najlepsze jest to, że nie pamiętam na co wysyłałam czy na sprzedawce czy na zastępce kierownika, rozmawiała babka ze mną przez telefon i interesowało ją w sumie tylko to co robiłam jako kierownik ( bez papierka) w poprzedniej pracy, tzn pełniłam funkcje PO, ma dzwonić jeszcze i mamy się umówić na rozmowę kwalifikacyjną.

Emilie nie ma ani salmoneli ani e-coli
dzisiaj idziemy na 16stą z wynikami do doktorka,
na moje oko załapała wirusa, a Ja jej dawałam nurofen na zęby i to chyba podrażniło jelitka

Popłakałam się ze szczęścia jak zobaczyłam że nie ma tych dziadostw !

Dałam jej wczoraj kostke czekolady gorzkiej aby kupkę zatwardzić i dzisiaj mamy wysypkę a jak jadła merci to jej nic nie było...

Lili Ja kiedyś kupiłam jej tego misia,ale sama go zjadłam.
Nie podobał mi się skład.Daję Emilie moje ciasta,owoce,
dzisiaj kupiłam w Biedronce paluszki junior i wcina je aż uszy jej się trzęsą,
jadła nawet sucharki ale to w formie aby kupka była lepsza.
To miejmy nadzieje,że na kierownika ja też PO i DECO bez papierka
I już doczytałam, że na szczeście tylko smecta
Ewie kupke zatwardzaja jagody(obojetnie czy słoiczek czy swieze)-robi wtedy królicze bobkiKupiłam już 4 litry i pomroziłam awaryjnie
Zmalowana Tż 5cio letnia chrześnica szaleje na punkcie małpek

Carmelasoprano
ale bryka Sarka kocha chyba wszystkie pojazdy

Toska Też w pierwszej chwili pomyślałam,że spróbuje nauczyć pic Ewe przez słomke naciskajac kartonik ale teraz to już nie wiem

Ewka najbardziej lubi pić prosto z litrowej butelki albo ze szkła

Nie zacytowało mi Szymka w basenie-czad!!!Jak urósł!!!

Dziekuje w imieniu córki wszystkim ciociomBajkolandia rzeczywiście super
Prezpraszam,że nie ma zdjec ze mna ale mam tylko 2 zdjecia-mimo,iż fotograf bardzo sie starał(Telik)mam takie pozy,że wyglądam jak rozjechana foka za to dzisiaj byłam u fryzjera, trzasne na dniach fote z moim nowym i wstawie zebyście wiedziały z kim piszecie
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:35   #4761
aania_20
Zakorzenienie

dobry wieczór
Cytat:
Oooo matko, coś poważnego?
na szczęście nie, w kilku miejscach odpryski lakieru, ale wgnieceń itp nie ma
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Aania my w niedzielę też byliśmy w Lasku Wolskim, ale zoo objechalismy dookoła
o nie..to minęłyśmy się o włos Mam nadzieję że wreszcie się spotkamy!
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Zupełnie się nie spodziewaliśmy takiej akcji zwłaszcza, że koleś na dresa wyglądał, w dodatku z tatuażami, na portfelu trupia czaszka itp. )

Rysiki, mnie też to wygląda na trzydniówkę. A swoją drogą, dziwnie ta lekarka, bez żadnych badan bakterię stwierdziła

Piękne zdjęcia i Natki, i ze spotkania w Telikowie!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Moja Julcia póki co siedzi w domku, a dzisiaj Ją babcia odwiedziła-mówiłam Wam, że zdała prawko za pierwszym razem? moja krew
o, to gratulacje!
Cytat:
‎1. Wejdź na stronę http://www.zus.pl/
2. Wybierz wirtualnego doradcę, włącz dźwięk.
3.Zapytaj "Do you speak English?"

padłam

Shira, udanego wypoczynku!!!
Cytat:

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Nie wiecie może gdzie jest promocja na pampersy?

super!!

a polecam stronę www.promobaby.pl

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Lody Grycan będą teraz mi się kojarzyć wyłącznie z wielkimi Grycankami celebrytki z bożej łaski się znalazły i wszedzie ich pełno ale fakt - lody mają genialne
pewnie że genialne, a myślisz że czemu tak wyglądają?
Cytat:
wiecie co? mam wyrzuty sumienia bo mi w pracy dobrze bez dziecka jest i czuje się jak wyrodna matka bo za Julą jakoś nie tęsknie strasznie w pracy,
No ale po co te wyrzuty sumienia? Zupełnie bezpodstawne

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:40   #4762
dziubek79
Zakorzenienie

Carmela super Sarcia na fotkach

Patik no nareszcie ulga że wyniki dobre

Beatka super,że atmosfera w porządku to duuuużo daje

MArinka no co to znów za gów...o się przywlokło

poniżej kolejna reklama smart trike nawet w wózku sie tak nie wyluzuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-07-04 18.36.48.jpg (187,5 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:42
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:43   #4763
isiaok
Rozeznanie

Beata Ja mam takie same odczucia odnośnie pracy brakowało mi już czegoś poza domem
Jak wchodze do domu to jest szybki rzut na mame

Potrzebowałabym nianie jeszcze na godz zeby sie wykapac,przebrac i ugotowac obiad

Patik

MarinaMarinko biedaczki Wy...już nawet nie wiem co Ci pisac...

zapomniałąm napisac, że mnie nie było gdyż byłyśmy na bilansie
koniec 10tego miesiaca:
waga 9700
wzrost 75,5
głowka 45
cyc 47

troszeczke mnie zaniepokoiły pielegniarki szersza klatka piersiowa,okazało sie ze pomyliły miesiace. Były niby przekonane,że Ewa ma skonczony 9 miesiac...i ponoc wszystko sie zgadza. Oczywiście już googlowałam i naczytałam sie jakiś bzdur...eh
No i mamy odparznie...walcze juz od niedzieli...moj brat przegapił 2 kupy, przez teupały o odparzenie nie trudno
smarujemy, wietrzymy, dzisiaj dostałysmy clorimazolum...mam nadzieje,ze cos pomoże bo serce mnie boli jak widze te czerwone ranki
Stary 2012-07-04, 21:46   #4764
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

a po powrocie z pracy wiadomo - tylko mama i mama, nikomu się wziąc na ręce ode mnie nie pozwoli, i ja się muszę z nią bawić i karmić

w pracy mogę odetchnąć od domu, wyszłąm do ludzi - normalnie inny świat niż siedzenie cały czas w domu z dzieckiem.

ech no i jakoś mi tak dziwnie że nawet mi nie szkoda wychodzić rano do pracy - bo mi się tam bardzo podoba..

Beata i właśnie o to chodziło! nie masz się czym stresować, chyba lepiej że idziesz do pracy zadowolona, wracasz zadowolona, niż gdybyś miałaa nienawidzieć swojej pracy..

Fajnie to wszystko brzmi, bardzo się cieszę że Ci się podoba i sa perspektywy na dłużej.
Stary 2012-07-04, 21:48   #4765
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Zosiu za 11 miesiecznice

Bylismy u tesciow caly dzien, dopiero wrocilismy. Fajnie bylo. A teraz spanie, bo jakos zle sie czuje.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 21:54   #4766
youyou
Zakorzenienie

aaaaaa Zanka czytałam gdzieś że na chorobę lokomocyjną skuteczne jest naklejenie plasterka na brzuch , w sensie chyba zaklejenie pępka... jak działa? nie wiem

i są też takie plasterki do naklejenia na nadgarstki, ale nie wiem czy nasze maluchy moga je stosować..
http://www.domzdrowia.pl/42279,trans...ej-1-para.html

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-07-04 o 21:57
Stary 2012-07-04, 21:57   #4767
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie towarzystwo miłe - kierowniczka działu trochę dretwa ale reszta super - moja koordynatorka stażu super babeczka - jej koleżanka z pokoju tez fajna - Pan prezes całkiem ok i nie widac żeby konfliktowy był
To najważniejsze, że atmosfera wydaje się być miła. W końcu przyjdzie Ci tam spędzać sporo czasu i MUSI być przyjaźnie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku właśnie miałam pisała ze u nas update w postaci słodkiego talent tez już nastąpił. A powiedz mi jak z mleczkiem - nadal często sie karmicie. I jak wyglada jedzenioy plan Brumiątka.
Teliczku, ale dziś to już mnie rozwaliłaś tym postem (a w zasadzie Mr iPad rozwalił) Na różne sposoby się głowię i nie mam pojęcia jakie słówko miało być zamiast "talent"?

No a jeśli chodzi o mleczko, to u nas bez zmian. Tyle samo co miesiąc, dwa miesiące i 5 miesięcy wcześniej Z tym że teraz coraz więcej nowych rzeczy, "normalnych".

Rano po przebudzeniu mleko
W południe mleko
Obiadek (albo to co sama ugotuję albo słoiczek albo - ale rzadziej - coś w rodzaju kanapeczki, czyli chleb z masłem i pomidorkiem na przykład)
Ok. 15 mleko
Ok. 18 mleko (ale malutko)
Tu różnie, bo czasem przed tą 18, czasem po, a czasem przed i po jest deserkowate coś. Owoce świeże, a czasami słoiczkowe. Dziś było i przed (2 małe kromki pieczywa czosnkowego własnej roboty of course ) i po (pół brzoskwini, ok. 10 borówek amerykańskich).
Przed spaniem mleko.
Jogurtów, twarożków itp jeszcze nie daję. A kaszek nie daję wcale

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
1. brumek dzięki za odpowiedź chyba będę musiała się wybrać do sklepu i naocznie wymacać
Tż chce takie nosidło na plecy, żeby on mógł tak Filipa nosić więc muszę się porządnie rozejrzeć.
Tule chyba można na plecach zarzucić

2. Mamy tę książkę , czytałam i jest przekonująca, staram się stosować te metody na Filipie i przyznam że działają (nieraz)
Teraz leży sobie w WC i tż czyta ją jak ma posiedzenie Rady Nadzorczej
1. Fajny sklep to Pieluszkarnia On do niedawna był na Nowym Świecie ale chyba już się przenieśli na Tamkę. Zapalone chustomaniaczki go prowadzą, można przymierzać, łazić, radzić się ich i marudzić. Wszystko zniosą

2. O, fajnie że tak mówisz, bo Twoje zdanie jakoś mnie przekonauje (ale się podlizałam, a co ) A tż jak widzę z należtym szacunkiem do tej poważnej lektury podchodzi i czyta w najświętszym-męskim-przybytku wiedzy-i-mądrości

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Prezpraszam,że nie ma zdjec ze mna ale mam tylko 2 zdjecia-mimo,iż fotograf bardzo sie starał(Telik)mam takie pozy,że wyglądam jak rozjechana foka za to dzisiaj byłam u fryzjera, trzasne na dniach fote z moim nowym i wstawie zebyście wiedziały z kim piszecie
Isia, jak wygląda rozjechana foka, bo nigdy nie widziałam

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
poniżej kolejna reklama smart trike nawet w wózku sie tak nie wyluzuje
Ale Panisko

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
zapomniałąm napisac, że mnie nie było gdyż byłyśmy na bilansie
koniec 10tego miesiaca:
waga 9700
wzrost 75,5
głowka 45
cyc 47
Ładne wyniczki
A odparzeniu na pewno też te upały sprzyjają
Stary 2012-07-04, 21:59   #4768
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

super!!

a polecam stronę www.promobaby.pl
aania dzięki za te stronę!!!, właśnie tego szukałam już sobie zalajkowałam do fb i będę na bieżąco
Stary 2012-07-04, 22:04   #4769
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

brumek tu koleżanka chce na sesje jechać:
https://www.facebook.com/fotomyk

cena podobno 700 za 100 fotek w 3 stylizacjach.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.

Edytowane przez CarmelaSoprano
Czas edycji: 2012-07-04 o 22:06
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-04, 22:05   #4770
isiaok
Rozeznanie

brumek a wiesz,że u nas jedzonko podobne?Tylko mleczko nie inne
Ewka tez nie je kaszek, z przekasek tylko paluszki, ciatsek,ciast nic(pierwszy raz Telikowa muffinke), nie lubi twarożkow,jogurtów-z reszta po którejs próbie wyszła wysypka wiec sie wstrzymałam.
U Nas kanapki zserem zółtym,jajkiem,pomodorkie m,ogorkiem,rzodkiewka,szc zypiorkiem.Obiadek,owoce i tyle...

a foka mało czarujaca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości