|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
wiesz, mnie ten odkurzacz jakoś nie przekonał, uważam,że dobry mop starczy, 2 tys to zbyt dużo, no chyba,że bym pałac miała
![]() hehe ale nie sądzę bym to wtedy ja sprzątała co do tych kasztanów to ja do prania raczej bym się nie skusiła- ponieważ jestem maniaczką pachnących ubranek i nie wyobrażam sobie,że moje ubrania mogłyby pachnieć octem ![]() te kasztany mi się spobodały w zastosowaniu właśnie do zmywarki i ona jeszcze jakiś płyn do czyszczenia robiła |
|
|
|
#782 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe czy by się sprawdził
|
|||
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie tego mopa też testowałą- fajny, tylko ten pojemniczek niezbyt duży, moim zdaniem można równie dobrze latać ze spryskiwaczem- no bo vileda do tanich nie należy |
|
|
|
|
#784 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję Cytat:
Witaj rzecz jasna Można kupić po prostu stetoskop Cytat:
tyle, że jakaś kalkulacja kariery odpadała, bo ja w szkole to względny luz pod kątem macierzyńskiego czy coś. A teraz nas w ciąży - uwaga - 4 i do tego kilka starających się. Co do mięsa, luzik. Cytat:
![]() ------------------ Zrobiłam z mężem napad na ciuchland, w efekcie mam kilka fajnych rzeczy dla siebie, córki i Zimorodka
|
||||
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
Ziorodek i ciuszki
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ chciał mnie kiedyś mopem "uszczęśliwić", ale wybiłam mu z głowy, zwłaszcza, że mamy bambusowe podłogi, których mopem nie można myć. Poza tym zajmuje sporo miejsca. Nie ma to jak porządne mycie szmatą
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię!
Uff, wróciłam z uczelni, znowu trochę do przodu, zostały 2 egzaminy za tydzień i wsio. A co do mopa - to ja mam chrapkę na mop parowy (niekoniecznie z Mango), ponąć bardzo fajne. Nienawidzę czekać jak podłoga wyschnie, a tam od razu jest prawie sucha, no i dezynfekuje przy okazji. Macie może? |
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, a szczególnie malizna777
Nie wiem co się ze mną dzieje, ale zupełnie nie mam na nic siły. Głowa mnie boli, laptop męczy, mdli mnie, spać nie mogę i łaże jak takie zombie, tylko kopnąć mnie w tyłek na rozpęd. Ma któraś też tak? Cytat:
Gratuluję zdrowych bobasków i fajnych zdjęć (pierwsze do albumu )
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
kasia- mi już większość przeszła- niechęć miałam okropną do wszystkiego a od ok 2 tygodni mogę góry przenosić
za to ciężko u mnie ze spaniem- nie umiem wygodnej pozycji znaleźć a na siusiu łazę mniej więcej z 2-3 razy w nocy wiecie co jest najśmieszniejsze? że moj TZ też to niesamowite, najepierw on a po nim lezę do wc jaa on tak wcześniej nigdy nie miał
|
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mojemu TŻ za to udzielają się moje zachcianki smakowe
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ale jestem zmęczona po weekendzie, po 6 tygodniowym zwolnieniu mogłam już wrócić do pracy. Na szczęście już mnie nie męczą, zaczęli moją ciążę uznawać za ciążę i mi odpuścili. Ale padam na pyszczek, nogi mi w tyłek wchodzą, a plecy od chodzenia aż palą ale co się dziwić jak po 6 tygodniach leżenia i nic nie robienia nagle przez prawie 10 h muszę być na nogach. Oj ciężko będzie się z powrotem przyzwyczaić ![]() a dzisiaj zaczynamy 11 tydzień |
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
o nie to nie kupie tych kasztanow,, skoro nie dopieraja to i naczyn moga nie domyc
Ja bym chciala ten odkurzacz albo irobota, co odkurzylby i zmyl podlogi za mnie rewelacja, ja mam tylko 74m2 ale odkurzac a pozniej latac z mopem, oj nie cierpie tego Mopa parowego mam i jest do d....., podlogo mokre zostawia i fug wcale nie czysci, myslalam, ze mam pechowego ale moja ciotka tez ma i tak samo, wiec albo obie mamy pecha albo one sa do d.... A ma ktora irobota? albo ten odkurzac co odrazu myje podlogi philipsa?? Dziewczyny farbowalyscie wlosy? ja moge po 20 tygodniu ale juz chce na wakacje, a mam fajna farbe ale jest z amoniakiem, i nie wiem, nie chcę zaszkodzić, jak bylam u fryca i chciala tez farbowac to powiedzial, ze nie ma udowodnionego faktu szkodliwosci farb ale skoro ginekolog powiedziala , ze po 20 tygodnoiu to lepiej słychać. |
|
|
|
#794 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jedną zjadasz???? ja bym musiala ze 3 albo 4 zjesc, chyba musze zaczac sie troche ograniczac |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
jak ostatnio babeczka w autobusie otworzyła wodę truskawkową, to myślałam, że umrę
musiałam się przesiąść.I właśnie wlałam w siebie 3 talerze zupy pomidorowej ![]() POLSKA WYGRAŁA LIGĘ ŚWIATOWĄ!!! oglądałyście??? U nas była istna strefa kibica hehe
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiemy wiemy pięknie chłopaki
|
|
|
|
|
#799 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Młody popisał mi wykładzinę pisakiem kiedyś i nie szło tego wyczyścić dopiero zmywacz do paznokci pomógł. Później drugi raz ale już miałam tego mopa i zeszło od tak aż uwierzyć nie mogłam. Bardzo bardzo fajne. Szybkie i praktyczne.---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
ale to jest fenomenalne a zarazem straszne jak ciąże się różnią. W pierwszej jadłam o połowe mniej i to jeszcze wmuszałam w siebie a teraz jem więcej i po chwili jestem mega głodna. Ogólnie to nie pamiętam żebym kiedyś była głodna, jadłam no bo trzeba zjeść tą kolację, obiad, śniadanie. A teraz co chwilę coś muszę przekąsić... Ale staram się tego małego głoda ograniczyć bo nie doprowadzę się do plus kilkudziesięciu kilogramów, co to, to nie.---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ogólnie to na tydzień wakacji przyjechali do nas Ciocia, Wuja, ich córka z mężem i dwójką dzieci najmłodsza ma dwa latka i synek ją uwielbia i jest mega słodka. Ale ich syn ma 7 lat i najchętniej to bym wrzasnęła na niego czasem. Zero kontroli nad nim nie mają. A on tylko chodzi i Antka mi wyciąga do psotowania. Ostatnio wpadł na pomysł żeby nic nie mówiąc weszli do basenu (dużego) ale że Antek nie mógłby sam wejść to przyniósł mi krzesło. Jak ja to zobaczyłam to mnie krew zalała ale co miałam zrobić???? Rodzice nic w tym złego nie widzą. A ja mam go dosyć. Rano mam mega mdłości ale staram się je przetrzymać w łóżku i na szczęście synek do 9-10 śpi, ale ten już o 7 do pokoju mi wchodzi bo mam go obudzić. A jak coś do niego mówię to nie słyszy. I jeszcze powrót męża przesunął sie o tydzień i sama nie wiem co zrobić, bo jeszcze nie byłam u lekarza z jednej strony ciekawość chciałabym wiedzieć czy wszystko ok, ale z drugiej strony wiem jak Tżtowi na tym ogromnie zależy.... I co mam zrobić???? ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Dziewczyny wszystko zaaktualizuję ale jak będzie mi troszkę lepiej bo na razie mdłości, bóle, upał i zgaga mnie zabijają.... ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Tak mi sie spodobała ta Nela że zastanawiam się nad zrezygnowaniem z Zuzanny...
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajjj... i po weekendzie, troche sie pokłociłam z Tztem.. i w ogole.. juz bym chciała wrzesień, praktyki... 14 tydz czas zacząć
|
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalejCytat:
![]() Gratulację pięknej kruszynki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mogę złego słowa powiedzieć o tych tabletkach.Onaella, 12 tydzień zaczynamy ![]() Witam nowe osoby ![]() Jak tak patrze na te Wasze USG, to się nie mogę doczekać środy. Póki co mam zdjęcie, jak bobo ma 1 cm. Teraz to chyba z 5-6 cm ma i zupełnie inaczej wygląda. Aż się doczekać nie mogę
|
|||||||
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
![]() U nas imiona są już od dawna ustalone. Będzie Aleksander albo Oliwia. Płci na razie nie znamy, będzie wiadomo dopiero na następnym USG - nie mogę się tego momentu doczekać. Byłam wczoraj na wyprzedaży w H&Mie, kupiłam sobie komplet czerwonej bielizny - stanik + majtki za 20zł! Stanik jest śliczny, z dużymi miseczkami, będzie dobry już do końca ciąży na jakieś wyjścia eleganckie, bo piersi wyglądają w nim szałowo. Jest przy tym bardzo wygodny, nie ciśnie i nie uwiera. Majtki też fajne - niskie stringi (nie przepadam za stringami, ale te są bardzo fajne) - będą dobre pod duży brzuch. ![]() Ps. MadamAgula - napisałam Ci kilka dni temu wiadomość prywatną z uzupełnieniem moich danych na 1. stronie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-07-09 o 09:11 |
|
|
|
#804 |
|
Przyczajenie
|
Witam się serdecznie
![]() chciałabym dołączyć do grona oczekujących. Poniżej mój suwaczek: Planowany termin to 10.02.2013 Od miesiąca męczą mnie nudności, a od dwóch tygodni wymioty. Wcześniej były lekkie zawroty głowy. Edytowane przez Ewcia_1983 Czas edycji: 2012-07-09 o 09:50 |
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj )) A ja już nie miałam ani nudności, ani wymiotów przez dłuższy czas, a tu w sobote rano jak zaczęłam wymiotować ale to już końcówka bo o niebo lepiej się czuje niż 2 tygodnie temu Cytrynowa hmm cholera ![]() Ajjj mmimo ze sie pokłociłam w sb z Tżtem to juz wczoraj bylo okej a dzisiaj dostał wolne chyba go namówie na zapiekanki ale jestem głodna.. a na kaanapki już nie mogę patrzeć, zjadłabym coś treściwszego np karkówke z grilla ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
ufarbowałam ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Taaak, skąd ja to znam też tak czasem mam ochotę zrobić ![]()
|
|
|
#806 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Do którego tygodnia należy brać kwas foliowy? Wczoraj wyczytałam, że do końca II trymestru, ale nie wiem czy to prawda? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi na szczęście wszelkie takie nieprzyjemności przeszły. Wczoraj pierwszy raz od dawien dawna zjadłam spaghetti bolognese
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda mineralna w ogóle mi nie podchodzi, z soków - grejfrutowy (ale już patrzeć na niego nie mogę). jabłkowy jest dla mnie za słodki, po pomarańczowym też się źle czuję ... Teraz w pracy popijam Tymbark jabłkowo-miętowy - od 8 męczę buteleczkę 250ml, gdzie normalnie wywpiłabym w minutę. Mam jeszcze 4 zaległe dni urlopu z tamtego roku, z tego ok 20 Nie lubię długich urlopów, wolę 1-2 dni.Co to się ze mną dzieje w trakcie mycia zębów to masakra jakaś .... Wieczorem w ogóle nie myję, rano się zmuszam, naciąga mnie jak nie wiem, dziś myślałam, że mi żołądek wyskoczy Jeszcze do teraz mnie w nim trzęsie.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-07-09 o 09:55 |
|
|
|
|
#809 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W kwestii farbowania włosów moja ginekolog powiedziała, że ona nie widzi przeciwwskazań, ale dla pewności poczekałaby do końca pierwszego trymestru i tak też czekam. A póki co włosy w kucyk ![]() Chociaż i tak teraz jestem już drugi tydzień na zwolnieniu ze względu na wymioty, później jadę na dwa tygodnie urlopu, więc jak z niego wrócę to już prawie będzie II trymestr ![]() DJERBA z moimi wymiotami jest tak, że ja jestem jednocześnie głodna i zemdlona...i mam codziennie na co innego smaki, więc spaghetti itp. jadam, bo u mnie to nie jedzenie powoduje dolegliwości! Edytowane przez Ewcia_1983 Czas edycji: 2012-07-09 o 10:00 |
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez skoczyłam 14 tydz i od dziś już 15 tydzień. SZOK! Jak ten cza szybko leci. Jeszcze nie tak dawno robiłyśmy teściki i czekałyśmy na dwie kreski
a tu juz II trymestr, usg genetyczne, następna wizyta być może już z rozpoznaniem płci, ehhh Witamy, witamy i serdecznie zapraszamy ![]() Kurka tez muszę się zafarbować od kiedy dowiedziałam się o ciąży to u mnie cichosza a włoski szybciutko mi rosną. Na szczęście mam wakacje, w tej chwili rzadko wychodzę z domu bo ukrop ale w sierpniu muszę się za siebie wziąć pod koniec sierpnia mamy weselicho wiec mam motywacje. Jak byłam na ostatniej wizycie (usg genetyczne) to z przejęcia i szczęścia zapomniałam się wypytac o kilka spraw a wapń jest raczej potzrebny. mówicie ze ten Femibion jest dobry? Chyba sie skusze na niego...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A u mnie już 14 tydzień... Zostaje chyba ten drugi termin, nie? Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku 
Gratuluję

musiałam się przesiąść.
pięknie chłopaki 
ale to już końcówka bo o niebo lepiej się czuje niż 2 tygodnie temu