Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2188 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-08, 20:38   #65611
nusia114
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość

Nusia u mnie się jak na razie sprawdza, ale ja eksperymentuję wiecznie
Może faktycznie pomysł z nakładaniem pianki NA żel nie jest zły... Nałożyłam przed żelem, na b/s i myślałam, że umrę włosy zrobiły sie tak matowe, że miałam problem z nałożeniem tego żelu, wiec musiałam to czym prędzej zmyć Nie wiem, może mam za suche włosy żeby piankę nakładać

Swoją drogą natknęłam się dziś na wizażu na ten oto produkt i pomyślałam, że jak znajdę to wypróbuję na włosach (na efekty na twarzy raczej nie liczę )

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:01   #65612
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez bazzy Pokaż wiadomość
dziewczyny, piankę dajecie na mokre włosy? i może mi któraś dać linka do tego kremu z Biedronki, bo nie mam pojęcia, jak on wygląda.
Nowy wątek: KLIK

PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE WĄTKU. Dziękuję

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:19   #65613
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Proszę o pomoc!
To mi wygląda na za małą ilość odżywki d/s jak dużo jej nakładasz?

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ja zakładać wątek? no co ty! wiesz ja tak żartem napisałam
Obosz :P

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
No czekałam i czekałam aż Milena założy.
A tu coraz więcej postów. A co, sama założyłam
Dobrze, że byłaś na posterunku

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Swoją drogą natknęłam się dziś na wizażu na ten oto produkt i pomyślałam, że jak znajdę to wypróbuję na włosach (na efekty na twarzy raczej nie liczę )
Mam nawet je w domu

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:20   #65614
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Może faktycznie pomysł z nakładaniem pianki NA żel nie jest zły... Nałożyłam przed żelem, na b/s i myślałam, że umrę włosy zrobiły sie tak matowe, że miałam problem z nałożeniem tego żelu, wiec musiałam to czym prędzej zmyć Nie wiem, może mam za suche włosy żeby piankę nakładać

Żel lniany nawilża, więc na pewno uchroni włosy przed wysuszającym wpływem innych stylizatorów.

I mam te kapsułki, ostatnio dodałam nawet jedną do maski

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:28   #65615
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość
Niestety muszę codziennie być szamponem z SLSem bo BD po prostu mi nie domywają. Umyję różowym i za 4h wyglądają już na tłuste o przeczekaniu nocy i dnia w pracy nie może być mowy. Ktoś się z czymś takim spotkał? Żeby nie służyły szampony delikatne ?
Proteiny się nie przejadły aby?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 21:41   #65616
hahihehy
Rozeznanie

właśnie ukręciłam maseczkę na włosy

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:01   #65617
szsz
Raczkowanie

Cytat:
oj przydała się twoja odpowiedź dzięki
będę hennować mojej mamie włosy a ona ma bardzo dużo siwych mogę zaryzykować z glosem i zobaczyć co wyjdzie bo jutro będziemy robić a jeśli nie będzie jej się podobało to zrobimy poprawkę samą henną

ja chcę sobie pomalować orzechowym brązem
pokaż się po hennie ok
Jeżeli tak, to super Jestem przykładem, że z henną można eksperymentować bez szkody dla włosów
Jeżeli to pierwsze hennowanie mamy, to gloss może nie chwycić (w ogóle pierwsza henna czasem nie chwyta, potem jest lepiej - ale co włosy, to inna historia), ale to nic, zobaczysz jak włosy się zachowują - najwyżej potraktujesz jako pierwszy etap w farbowaniu dwuetapowym (przy siwych tak się zaleca).

Więc już jestem po - wygląda bardzo ok, ale jest ciemno, więc pewności nie mam nie udało się też zrobić zdjęć akcepowalnej jakości niestety
Jakiejś różnicy chyba w stosunku do poprzedniego koloru nie ma, tyle że się bardziej błyszczą i kolor taki bardziej ,,konkretny"
Mnie orzechowy brąz bardzo przypasował, bo się wpisuje w te kolory, które już mam na głowie (w końcu mam wielotonowe włosy ), a to oznacza, że nie muszę się spinać i przykładać starannie do nakładania - zrobiłam ilość taką, jak zwykle, do pokrycia odrostów (ostatnio zostało i resztę nałożyłam na całość) tymczasem teraz starczyło mi na sam skalp w ścisłym znaczeniu

Cytat:
zrobiłam kolejny zakup włosowy kupiłam olej ryżowy. Był tani więc nie mogłam się opamiętać i wzięłam
Dobrze zrobiłąś, jak do włosów Ci nie przypasuje, to go zjesz - dobry do smażenia jest, można też do sałatek - ma taki prawie niewyczuwalny smak i zapach, doustnie też powinien zadziałać na włosy ja go dodaję nawet do mleka kotom na sierść (tak, wiem że koty nie powinny mleka z różnych powodów, ale jeden ma 16 lat i wolno mu wszystko )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:15   #65618
smoothly
Zakorzenienie

dziewczyny, ja ponownie z tym samym pytaniem ;-)
co możecie polecić na pierwszy zestaw? wybieram się do rossmana jutro i chciałabym się czymś konkretnym zasugerować. czytałam wszystko co się dało i jakoś za dużo opini, zdań. może któraś zaczyna z falami i może doradzić? coś lekkiego za suche, cienkie, ale całkiem gęste włosy.
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:17   #65619
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Żel lniany nawilża, więc na pewno uchroni włosy przed wysuszającym wpływem innych stylizatorów.
Myślę, że mimo wszystko odpuszczę sobie tą piankę

Cytat:
I mam te kapsułki, ostatnio dodałam nawet jedną do maski
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Mam nawet je w domu
I jak się sprawują?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:18   #65620
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja ponownie z tym samym pytaniem ;-)
co możecie polecić na pierwszy zestaw? wybieram się do rossmana jutro i chciałabym się czymś konkretnym zasugerować. czytałam wszystko co się dało i jakoś za dużo opini, zdań. może któraś zaczyna z falami i może doradzić? coś lekkiego za suche, cienkie, ale całkiem gęste włosy.
Alterra. Koniecznie kosmetyki Alterry
I żel mrożący, chociaż jak na początek może być za mocny, zwłaszcza, że suche włosy masz. Możesz zacząć od czarnego żelu Isany.
Stary 2012-07-08, 22:21   #65621
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Alterra. Koniecznie kosmetyki Alterry
I żel mrożący, chociaż jak na początek może być za mocny, zwłaszcza, że suche włosy masz. Możesz zacząć od czarnego żelu Isany.
z alterry posiadam już szampon i odżywkę morela i pszenica i dwa olejki - migdały i papaja oraz... oliwka i limonka.
zakupiłam dzisiaj joannę miód i cytryna.
szczerze - boję się tych żeli. nie będą obciążać włosów? wydobędzie to skręt włosów? może na początek jakaś lżejsza pianka, albo lżejszy krem ?
Stary 2012-07-08, 22:22   #65622
natalcia250
sentimental animal

melduję się w nowym wątku już po weselu, włosy rozpuszczone, bo nie było czasu nic z nimi robić, po domu kręcili się kamerzyści i ogólnie był chaos :P umyłam tylko włosy odżywką, dałam Bingo z shea na jakieś 15 min., spłukałam, no i tradycyjnie b/s i stylizacja. hmm, bywało lepiej już sama nie wiem, czy dawać na nie mniej czy więcej
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:25   #65623
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
z alterry posiadam już szampon i odżywkę morela i pszenica i dwa olejki - migdały i papaja oraz... oliwka i limonka.
szczerze - boję się tych żeli. nie będą obciążać włosów? wydobędzie to skręt włosów? może na początek jakaś lżejsza pianka, albo lżejszy krem ?
Trudno powiedzieć, bo różne włosy lubią różne rzeczy. Ja mam najlepszy skręt po żelach. Pianki słabo trzymają i do tego po użyciu pianki mam bardzo dużo pasemek, które się podczas dnia rozwalają. Żel lepiej trzyma pasemka.
Za kremami też nie przepadam, bo zwykle obciążają włosy i/lub je za bardzo wygładzają, co u mnie się źle kończy
Stary 2012-07-08, 22:26   #65624
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Trudno powiedzieć, bo różne włosy lubią różne rzeczy. Ja mam najlepszy skręt po żelach. Pianki słabo trzymają i do tego po użyciu pianki mam bardzo dużo pasemek, które się podczas dnia rozwalają. Żel lepiej trzyma pasemka.
Za kremami też nie przepadam, bo zwykle obciążają włosy i/lub je za bardzo wygładzają, co u mnie się źle kończy
czyli metoda prób i błędów pozostaje?
totalnie nie wiem na co się jutro zdecydować, na co polować i czego szukać..
Stary 2012-07-08, 22:31   #65625
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Proteiny się nie przejadły aby?
Raczej nie. Już jakiś czas temu przedawkowałam proteiny i po tym wypadku z pielęgnacją zaniechałam stosowania keratyny/elastyny/l-cysteiny Raz na 2 tyg coś zastosuje, a tak to nawilżam: HA, aloes 3x, gliceryna. Ogólnie włosy po umyciu BD są czyste w dotyku ale wygląd mają straszny: takie błyszczące u nasady (ale przy tym puszyste). I to nie wygląda za dobrze Nie wiem czy potrafisz sobie wyobrazić moje opisy

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:39   #65626
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
I jak się sprawują?
Jeszcze nie używałam

Cytat:
Żel lniany

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 22:44   #65627
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cześć wszystkim
Całe wieki mnie tu nie było, ileż nowych nicków i jakie piękne włosy się pojawiły od czasu mojego ostatniego posta na tym forum
Dziś całe popołudnie starałam się nadrobić zaległości, poczytałam stary watek i melduję się w nowym.

Niedawno w czerwcu stuknął mi rok CG Może zrobię niedługo jakieś podsumowanie?
Na razie szał włosowy mi minął, oczywiście nie zaprzestałam pielęgnacji, ale nie szukam ideału, czochram włosy jak zwykle i żyję z puszakiem :P
Odechciało mi się też trochę używać stylizatorów, bez nich wyglądam czasem jakbym miała rozczesane afro, ale co tam:P

Załączam dzisiejsze zdjęcie moich niezdefiniowanych kudłów, może nie spełniają forumowych standardów, ale czuję się z nimi ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg eire072012.jpg (69,9 KB, 123 załadowań)
Stary 2012-07-08, 22:59   #65628
bazzy
Raczkowanie

dziewczyny, piankę dajecie na mokre włosy? i może mi któraś dać linka do tego kremuz Biedronki, bo nie mam pojęcia, jak on wygląda.
bazzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:01   #65629
Rilla82
Zakorzenienie

Subskrybuję, i przy okazji po długiej przerwie pokażę, co u mnie. Ostatnio moje włosy pokochały babydream fur mama - skręt, zwłaszcza w spodnich warstwach idzie w kierunku 2c. No i słoneczko je trochę pocałowało i zniknął zimowy szarak. W zeszłym tygodniu klientka w pracy nijak nie chciała mi uwierzyć, że nie farbuję włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08.07.12 001.jpg (55,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 08.07.12 010.jpg (40,2 KB, 79 załadowań)
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:05   #65630
szsz
Raczkowanie

Cytat:
To masz już dobry zestaw, szampon alterry ma chyba całkiem silny detergent, o ile pamiętam, próbowałabym mycia odżywką (Isana z olejkiem babassu? ale ma IPA, niektórych uczula).
Każdy się boi na początku, z co tego wyjdzie (ja z wielką rezerwą podchodziłam do tych wynalazków CG, w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam nawet, że moje włosy mają potencjał do falowania) musisz się sama przekonać, co Ci pasuje, mnie super od początku podpasował z drogeryjnych zeli żel bielendy, on niewiele może utrwala, ale zawsze się odgniata do miękkości, inne żele u mnie czasem się sprawdzają, czasem nie tak samo pianki; nie spróbujesz - nie przekonasz się.
Gdzieś chyba był taki wątek dla początkujących z zestawami?
I popatrz w codzienniku, znajdz włosy podobne do Twoich i odgapiaj.

Cytat:
czyli metoda prób i błędów pozostaje?
totalnie nie wiem na co się jutro zdecydować, na co polować i czego szukać..
Tak, tylko metoda prób i błędów Z konkretnym problemem możesz pokazać włosy, może coś doradzimy wspólnie.

Cytat:
Ogólnie włosy po umyciu BD są czyste w dotyku ale wygląd mają straszny: takie błyszczące u nasady (ale przy tym puszyste).
Naprawde czasem ludzie to mają bardzo dziwne problemy - włosy puszyste i błyszczące, i to u nasady? nie wiem, co poradzić na taką tragedię, może obciąć na jeża?

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Całe wieki mnie tu nie było, ileż nowych nicków i jakie piękne włosy się pojawiły od czasu mojego ostatniego posta na tym forum
Dziś całe popołudnie starałam się nadrobić zaległości, poczytałam stary watek i melduję się w nowym.

Niedawno w czerwcu stuknął mi rok CG Może zrobię niedługo jakieś podsumowanie?
Na razie szał włosowy mi minął, oczywiście nie zaprzestałam pielęgnacji, ale nie szukam ideału, czochram włosy jak zwykle i żyję z puszakiem :P
Odechciało mi się też trochę używać stylizatorów, bez nich wyglądam czasem jakbym miała rozczesane afro, ale co tam:P

Załączam dzisiejsze zdjęcie moich niezdefiniowanych kudłów, może nie spełniają forumowych standardów, ale czuję się z nimi ok
Teskniłyśmy
Świetne, w moim guście bardzo Taką objętość chciałabym mieć, u mnie jednak szope trzeba trochę definiować, sama nie chce falować jak u Ciebie

A liczysz dalej? Mierzysz? Jakieś nowe metody na nowe babyhary?
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:17   #65631
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
To masz już dobry zestaw, szampon alterry ma chyba całkiem silny detergent, o ile pamiętam, próbowałabym mycia odżywką (Isana z olejkiem babassu? ale ma IPA, niektórych uczula).
Każdy się boi na początku, z co tego wyjdzie (ja z wielką rezerwą podchodziłam do tych wynalazków CG, w najśmielszych marzeniach nie przypuszczałam nawet, że moje włosy mają potencjał do falowania) musisz się sama przekonać, co Ci pasuje, mnie super od początku podpasował z drogeryjnych zeli żel bielendy, on niewiele może utrwala, ale zawsze się odgniata do miękkości, inne żele u mnie czasem się sprawdzają, czasem nie tak samo pianki; nie spróbujesz - nie przekonasz się.
Gdzieś chyba był taki wątek dla początkujących z zestawami?
I popatrz w codzienniku, znajdz włosy podobne do Twoich i odgapiaj.

Tak, tylko metoda prób i błędów Z konkretnym problemem możesz pokazać włosy, może coś doradzimy wspólnie.
już tyle się naczytałam, że głowa mi pęka od wszystkich tych kosmetyków, składów i całej reszty. chcę wypróbować metodę OMO, czytałam właśnie o tej odżywce z isany z olejkiem babssu, przyczaję się jutro na nią. żeli się boję, ale roważę to. ;-)

co do żelu lnianego, muszę doczytać o nim.
a aloesowy..?
Stary 2012-07-08, 23:18   #65632
Nekotka_
Raczkowanie

Melduję się

Cytat:
Aktualnie jest mały szał na piankę do loków Isany, której większość z dziewczyn z tego co widzę używa w zestawie z żelem, ale ja stosuję solo i też jest ok. Jeżeli boisz się żelu, to może to będzie dobra decyzja
Szampon z Alterry jest dosyć mocny (SCS), więc może jakieś delikatniejsze myjadło, jeśli nie odżywka? Na przykład Facelle, albo Babydream Chyba, że twój skalp potrzebuje mocnego oczyszczania.
Nekotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-08, 23:27   #65633
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Aktualnie jest mały szał na piankę do loków Isany, której większość z dziewczyn z tego co widzę używa w zestawie z żelem, ale ja stosuję solo i też jest ok. Jeżeli boisz się żelu, to może to będzie dobra decyzja
Szampon z Alterry jest dosyć mocny (SCS), więc może jakieś delikatniejsze myjadło, jeśli nie odżywka? Na przykład Facelle, albo Babydream Chyba, że twój skalp potrzebuje mocnego oczyszczania.
wolałabym chyba na początek piankę. poczytam i o tym i o tym trochę opinii odżywką jeszcze myć nie próbowałam, ale jutro zamierzam. babydream ale balsam do kąpieli używam do zmywania olejków.
jeśli kupię odżywkę z isany zastosuję metodę OMO i zrobię zdjęcie włosów.
Stary 2012-07-08, 23:43   #65634
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Czeeeeść . Gęste, zdrowe i objętościowo świetne.

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Subskrybuję, i przy okazji po długiej przerwie pokażę, co u mnie. Ostatnio moje włosy pokochały babydream fur mama - skręt, zwłaszcza w spodnich warstwach idzie w kierunku 2c. No i słoneczko je trochę pocałowało i zniknął zimowy szarak. W zeszłym tygodniu klientka w pracy nijak nie chciała mi uwierzyć, że nie farbuję włosów
Śliczny kolorek i falki

Cytat:
przyczaję się jutro na nią. żeli się boję, ale roważę to. ;-)
Nie za bardzo rozumiem czego tu się bać. Spróbować zawsze warto
Stary 2012-07-08, 23:49   #65635
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazzy Pokaż wiadomość
dziewczyny, piankę dajecie na mokre włosy? i może mi któraś dać linka do tego kremuz Biedronki, bo nie mam pojęcia, jak on wygląda.
Pianę daję na mokre włosy, po nałożeniu odżywki bs. Krem z Biedronki to ten zielony do rąk. Mają tylko jeden Biedronkowy do rąk w zielonym opakowaniu.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 00:03   #65636
bazzy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Pianę daję na mokre włosy, po nałożeniu odżywki bs. Krem z Biedronki to ten zielony do rąk. Mają tylko jeden Biedronkowy do rąk w zielonym opakowaniu.
dziękuję bardzo
ja nałożyłam piankę na żel lniany i mrożący, zobaczymy, co rano będzie na mojej głowie. a jutro pójdę, bo ten krem do biedronki.
Stary 2012-07-09, 01:01   #65637
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Teskniłyśmy
Świetne, w moim guście bardzo Taką objętość chciałabym mieć, u mnie jednak szope trzeba trochę definiować, sama nie chce falować jak u Ciebie

A liczysz dalej? Mierzysz? Jakieś nowe metody na nowe babyhary?
Nie liczę od jakiegoś czasu - miałam dosyć gorący okres w życiu, potem wakacje, potem wyjechałam za granicę i obecnie siedzę na północ od Bałtyku Tu nie mam możliwości rzetelnego podliczania włosów z prostej przyczyny, odpływ większość przepuszcza i na kratce zostają nieliczne - z 15 sztuk. Ale lecą bardziej niż zimą, aż ukułam teorię, że one tak już mają sezonowo, zimą śpią, latem lecą :P
Miesiąc temu byłam już porządnie zniechęcona, wykończyłam liposomy z kofeiną i argininą i nie kupiłam kolejnych, mam jakieś resztki innych półproduktów, ale nic z nimi nie robię - z lenistwa i z braku nowych pomysłów Mam za to baterię sklepowych wcierek - całego Jantara, połowę Seboradinu, całkiem nowy eliksir Green Pharmacy, którego w końcu dorwałam w Ross, żel Novoxidyl. Niedawno skończyłam lotion Prolabu - ale nie umiem powiedzieć jak działa, bo tyle rzeczy nakładam na skalp...
W każdym razie włosy sobie rosną, maluchy też, kucyk chyba znów minimalnie się pogrubił, jakieś 2,5mm a może to błąd pomiaru

A co u Ciebie kochana, doczytałam, że wynalazłaś jakiś szampon w Auchan i już Ci włosy nie wypadają?
Stary 2012-07-09, 01:14   #65638
bazzy
Raczkowanie

moje włoski na mokro, nałożyłam chyba wszystko co możliwe -,-
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2uoj3p0.jpg (65,3 KB, 102 załadowań)
Stary 2012-07-09, 07:20   #65639
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie. Już jakiś czas temu przedawkowałam proteiny i po tym wypadku z pielęgnacją zaniechałam stosowania keratyny/elastyny/l-cysteiny Raz na 2 tyg coś zastosuje, a tak to nawilżam: HA, aloes 3x, gliceryna. Ogólnie włosy po umyciu BD są czyste w dotyku ale wygląd mają straszny: takie błyszczące u nasady (ale przy tym puszyste). I to nie wygląda za dobrze Nie wiem czy potrafisz sobie wyobrazić moje opisy
maślanka obciąża inaczej niż keratyna
ale jak się upierasz to używaj dalej
zrób porządne oczyszczanie SLS, odstaw na tydzień-dwa i sama zobaczysz czy to to

Cytat:
Cze "
a tam nie spełniają bardzo wesoły bałagan sobie żyje

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

po mleku nadal fajnie
są miękkie trochę spuszone ale już się przywyczajam że moje się puszą na pogodę bez względu na wszystko

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 08:09   #65640
Karen15
Zakorzenienie

Hej
Polecacie jakieś kosmetyki Balea albo Alverde albo inne niemieckie do włosów?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (0 użytkowników i 13 gości)

Zasady wysyłania wiadomości