|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI
Anett- dla mnie to jest jakieś niemożliwe, aby całą ciążę nie czuc ruchów ! Jak idę do koleżanki, która jest w 9 m-cu i widzę jak jej mała się wypycha..będź jak ją trzaśnie nogą w żebro to aż się kuli.. Zawsze zastanawiałam sie nad tym programem - Ciąża z zaskoczenia- byłam pewna, że te dziewczyny występują tam za ładne pieniądze aby gadac takie farmazony..
No, ale może wszystko jest możliwe i tych ruchów nie czują
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zresztą rusza się czy nie najważniejsze aby dzidzia zdrowa była |
|
|
|
|
#3964 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mocno zaciskam! Ciesze sie ,ze maluszek szaleje i daje znac ,ze z nim wszystko dobrze.Cytat:
Cytat:
![]() Czesc dziewczynki. Jestem po pobraniu krwi. Jakos dalam rade,ale z glodu mnie skrecalo. 5 osob przede mna bylo to juz ostatnie 2 chcialam pogryzc. Ciekawe jak ja te 2 godziny przy glukozie wytrzymam, bo samo wypicie to pikus. Mialam kiedys w szpitalu robione i calkiem spoko. No ale teraz jestem juz po sniadanku
|
|
|
#3965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak byłam na pierwszej ciązowej wizycie u ginka to siedziała kobietka w ciąży z bliźniakami i tak się śmiała, że jej dzieci urządzaja sobie bijatyki i non stop się nawalają w jej brzuszku ..................... Kochane mam pytanko: Gdzie będziecie przebieraly i kąpały maluszki ? Łazienka, sypialnia ???
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nastawiam się na sypialnie,tzn tam gdzie dzieci będą spały i gdzie dla nich wszystko pod ręką będę miała. |
|
|
|
|
#3967 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wizyty to zgadza się, oby do Cytat:
I już lepiej gadasz Cytat:
|
|
#3968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mamy za wielkiej łazienki, więc nie wiem jak to będzie ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niestety jeszcze nie widziałam..mam za mały brzuch a za duże cycki (zasłaniają mi )
............ Dzięki za odpowiedzi ! Ja wlaśnie nadal sie głowie..gdzie robic miejscówkę..czy kupowac przewijak z półką czy tylko taki na łóżeczko..hmm...łazienkę mam sporą, ale z drugiej strony nie wiem czy wygodniej nie będzie w sypialni..
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
Witam, wszystkie mamusie. Czy moge do was dołączyć ???
Nasz maluszek przyjdzie na swit dokładnie w wigilie 24. 12 . Pozwiedzicie mi dziewczyny w którym momencie zaczelo byc uwas widać brzuszek i jak byłoz wagą od kiedy zaczełyście przybierać na wadze i jak. My kończymy 15 tydzień. Mieszcze się we wszystkie rzeczy z poprzeniego lata . |
|
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
Ja chce taki przewijak na lozeczko, a kapiel to pewnie w kuchni na stole.
|
|
#3972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Engi witaj Ładny termin masz ![]() Ja zaczęłam przybierać pomału od początku ciąży, a brzuszek zaczął się pojawiać już chyba ok.10 tygodnia. I jeszcze do niedawna mieściłam się w rzeczy sprzed ciąży, teraz jest już coraz gorzej
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-07-09 o 09:58 |
||
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki, miało być z samego rana a zeszła mi aż do 10 ; p
u nas dziś znów cieplutko, więc zaraz po śniadanku lecę umyć głowę i na miasto po drobne zakupy, i może lumpka jakiegoś odwiedzę... landi! trzymam kciuki za was na pewno jest wszystko dobrze engi111 witaj
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Madzius - śliczne zdjęcia Cytat:
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Witam sie z wami Wami chora ![]() w sobote juz mnie bralo, mialam stan podgoraczkowy, ale wzielam apap witaminy itp i poszlam na wesele kolezanki ![]() Caly czas czuje si eokropnie jeszcze to gardlo tak boli ze szok, dobrze ze temperatura spadla juz, co za wirus nikogo nie oszczedzil ale na weselu fajnie bylo, pzynjamniej sie najadlam Witaj Miciu Kiciu Witam nowa mamusie Engie Nawet nie chce sie mi nadrabiac ale co do przewijaka i kapania My stawialismy mala wanienke na kibelku i tam kapalismy, na pralce ubieralam tylko kladlam recznik i podklady do przewijania zeby bylo miekkoa przewijak mialam na lozeczku, dla mnie baaardzo to wygodne bylo jeszcze dzis tak goraco, a po poludniu, jedziemy na msze za mojego tate, Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-07-09 o 10:07 |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
my dopiero teraz musialysmy zrobic zakupy a rano byl u nas dziadziu bo wczoraj wrocila z iranu i mam duzy zapas migdalow landiii bedzie dobrze ja ostatnio jestem taaak padnieta ze nie mam ochoty na przytulanki ![]() mysti bedzie dobrze kamilka ja gabi kapalam w pokoju skonczylo sie tym ze panele w 1 miejscu szlak trafil mimo sicerania wody teraz o ile wyrobimy sie z przeprowadzka beziemy miec duza lazienke i tam zamierzam kapac dzieciaki i robic kolo nich a w pizamkach dopiero do sypialni po malu planuje jak to urzadzic i mysle ze damy rade zwlaszcze ze lazienka jest przy sypialni noiiii dzieciaki rownoczesnie kapac gabi w brrodziku kabiny a dzidzie we waniecne zwlaszcze ze bede sama zanim zrobie kolo dzidzi to gabi bedzie sie pluskac bo ona uwialbia dlugie kapiele
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że było fajnie ![]() DeKajka
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
I znów upał i duszno ..... w nocy była mega burza a po niej jest tylko gorzej.
Wczoraj skończyłam prać i układać ubranka z paczek z all w szafie niuni - przed porodem jeszcze raz je wypiorę w proszku dla dzieci - czekam jeszcze na jedną paczkę jak dojdzie to Wam wkleję garderobę mojej córeczki ![]() My planujemy kupić przewijak na łóżeczko a kąpać bedziemy w salonie na soliku kawowym i ubierać na kanapie ..... a jak tylko maluch zacznie siadać to zaczynamy pluskanie w głębokim brodziku.
|
|
#3980 |
|
Zadomowienie
|
judkmaduzo zdrowka
engi111 witaj
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Poczytywałam cały weekend, ale jakoś nie miałam siły pisać przez te upały...Nigdy tak ciężko nie znosiłam lata, chociaż generalnie rzecz biorąc jestem migrenowcem "na słońce", więc tej pory roku nie znoszę. Ale w tym roku, to już jest masakra. Na dworze 30, a ja mam wrażenie, że co najmniej z 45. Wczoraj byliśmy z Mężem i znajomymi na zamku w Mosznej. Rano było trochę chłodniej, więc liczyłam, że może da się to przeżyć, ale...Mąż mnie musiał ciągać za sobą, bo nie byłam w stanie zrobić kroku, a znajomi patrzyli z politowaniem, jaka marudna jędza się ze mnie zrobiła w ciąży ![]() ![]() Judka, wracaj do zdrowia! Landi,czekam na wieści. Jakbyś miała się bardzo stresować wizytą u tego zboczeńca, to daj znać - może podjadę tam, z kolejką za drzwiami chyba nie będzie świrował ![]() Kasia, gratuluję 24 tygodnia. ![]() --------dopisane 10:25-----------poprzedni post 10:24------------- Cześć Engi, fajne, że do nas dołączyłaś ![]() Z resztą, jak ubiorę przylegającą, to wyglądam na przejedzoną co najwyżej...w pasie mam aktualnie 90cm na wysokości pępka. Startowałam bodajże z 76.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-07-09 o 10:29 |
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze nie wiem gdzie bedę kąpać małego, to zależy gdzie będę mieszkać, bo na razie ciągle szukamy mieszkania... ; /
|
|
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam krwaweinie po stosunku 12 maja, nie martw sie to nic strasznego , to ejst otarcie blony sluzowej, u mnie bylo obfite to krwawienie bylo9 obfite leć dolekarza dostaniesz duphaston i luteine ale to nci groznego ps. no i prtzuygotuj sie na zakaz seksu u mie trwa to juz 2 miesiace |
|
|
|
|
#3985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki nadrobie was dopiero w domu bo w pracy kociol, dzisiaj mamy wyplaty dla pracownikow, i najechalo sie pelno menagerow. Ja mam polowkowe usg o 14 strasznie sie boje, ide sama bo maz nie moze sie zwolnic.
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi brzuch widac od tygodnia a jestem w koncowce 21 tygodnia wiec u mnie pozno |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dzięki za miłe słowa, Magdaef mysle ze obejdzie sie bez Twojej interwencji hehe ale dzieki za propozycje, jak cos bede pisac albo dzwonic
![]() ja leze, dobrze ze mam lapka to moge byc z Wami przynajmniej czas jakos leci i staram sie nie myslec o tym wszystkim. Marti mi smska napisała i bardzo jej za to dziękuję, bo w sumie nowa opcja jest w tym wszystkim... Ja ostatnio przecież miałam ucisk straszny na nerw, moze po prostu jakieś naczynko pękło. Krwawienie było jak przy obfitym okresie, teraz właściwie mam taki śluz zmieszany z krwią. Tylko w nocy dodatkowo przeraziły mnie skrzepy krwi ![]() No i witam nową mamusię
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic sie nie boj zobaczysz swoje malenstwo, moze do Ciebie pomacha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

kto nie widział na fb zobaczy tu ;]
mocno zaciskam! Ciesze sie ,ze maluszek szaleje i daje znac ,ze z nim wszystko dobrze.
bo mu sie przykro zrobiło jak mu chrzestna odmówiła przybycia na ślub o czym wiedzieliśmy wcześniej od innych osób!
zarzuciła mu wręcz, że miała za mało czasu ... o ślubie wiedziała już odkąd praktycznie date ustaliliśmy..