Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 09:18   #3961
kaaamila1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VI

Anett- dla mnie to jest jakieś niemożliwe, aby całą ciążę nie czuc ruchów ! Jak idę do koleżanki, która jest w 9 m-cu i widzę jak jej mała się wypycha..będź jak ją trzaśnie nogą w żebro to aż się kuli.. Zawsze zastanawiałam sie nad tym programem - Ciąża z zaskoczenia- byłam pewna, że te dziewczyny występują tam za ładne pieniądze aby gadac takie farmazony..

No, ale może wszystko jest możliwe i tych ruchów nie czują

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:24   #3962
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dobra moje kochane, uciekam, muszę trochę poleżeć.

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:25   #3963
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Anett- dla mnie to jest jakieś niemożliwe, aby całą ciążę nie czuc ruchów ! Jak idę do koleżanki, która jest w 9 m-cu i widzę jak jej mała się wypycha..będź jak ją trzaśnie nogą w żebro to aż się kuli.. Zawsze zastanawiałam sie nad tym programem - Ciąża z zaskoczenia- byłam pewna, że te dziewczyny występują tam za ładne pieniądze aby gadac takie farmazony..

Może to co ja czytałam to też jakieś bujdy

Zresztą rusza się czy nie najważniejsze aby dzidzia zdrowa była
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:27   #3964
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Aaaa ledwo przyjechałam do rodzicow to cykłam sweet focie kto nie widział na fb zobaczy tu ;]
Tylko tego no .. nieuczesana jestem ;]

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja to mam jakieś schizy...
Nie robiłam przezierności karkowej w 11-14 tygodniu... i teraz żałuje, bo ciągle sie boje, że moje dziecię będzie chore albo coś
Wiem, że trzeba byc dobrej myśli, czuje w głębi duszy, że będzie zdrowe, ale ta świadomość, że może sie myle?
Teraz jest znów możliwe badanie, zastanawiam sie czy na nie pójśc.
Fakt, że drogie jest to badanie i to byłby spory wydatek dla nas, ale może warto?
Ile z Was miało robione badania genetyczne?
I czy byłyście na tych drugich genetycznych "połówkowych"?
Mysti nie martw sie, na pewno wszystko bedzie dobrze. Jak Ci to pomoze to moze faktycznie idź na połowkowe prywatnie. Ja bylam w 13 tygodniu na USG prywatnie za 150zl, teraz tez pewnie bede musiala za polowkowe zaplacic, choc mi sie to nie usmiecha.
Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane, ja tylko na chwilę niestety nie przynoszę dobrych wieści.

koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego.
M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać
mocno zaciskam! Ciesze sie ,ze maluszek szaleje i daje znac ,ze z nim wszystko dobrze.
Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Wczoraj TŻ mi płakał do słuchawki... ryczał dosłownie... bo mu sie przykro zrobiło jak mu chrzestna odmówiła przybycia na ślub o czym wiedzieliśmy wcześniej od innych osób! zarzuciła mu wręcz, że miała za mało czasu ... o ślubie wiedziała już odkąd praktycznie date ustaliliśmy.. no ale jak woli jechać na wczasy .... które ma za darmo to niech jedzie.. a jeszcze 2 tygodnie temu mówiła, że bedzie na 100%, że jak to może jej zabraknąć, że nie ma opcji itp.. a teraz TŻ jest ten zły :/ serce mi pękało jak go słyszałam w słuchawce nie mogłam nic zrobić
Kazałam mu się nie przejmować ale wiadomo, że go to trafiło .. bardzo był zżyty z ciotką... w końcu także u niej się wychowywał ze swoim kuzynem. Spędził tam pół dzieciństwa. I nie dziwie mu sie, że jest mu mega przykro ..
To przykre,ze jej nie bedzie. Ja nie mam w ogole chrzestnych: stracilam ich tuz przed pierwsza komunia, chrzestna zginela 2 tyg. przed komunia a chrzestny wybral droge alkoholika i ma w dupie cala rodzine
Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam kochane

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni.

U nas od wczoraj 21 tc
gratulacje

Czesc dziewczynki. Jestem po pobraniu krwi. Jakos dalam rade,ale z glodu mnie skrecalo. 5 osob przede mna bylo to juz ostatnie 2 chcialam pogryzc. Ciekawe jak ja te 2 godziny przy glukozie wytrzymam, bo samo wypicie to pikus. Mialam kiedys w szpitalu robione i calkiem spoko.
No ale teraz jestem juz po sniadanku
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:31   #3965
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Może to co ja czytałam to też jakieś bujdy

Zresztą rusza się czy nie najważniejsze aby dzidzia zdrowa była
Wiesz..może zdarzają się jednak takie przypadki..No, ale ja myślę, że już za parę dni poczujesz maluszki

Pamiętam jak byłam na pierwszej ciązowej wizycie u ginka to siedziała kobietka w ciąży z bliźniakami i tak się śmiała, że jej dzieci urządzaja sobie bijatyki i non stop się nawalają w jej brzuszku

.....................

Kochane mam pytanko: Gdzie będziecie przebieraly i kąpały maluszki ? Łazienka, sypialnia ???

Stary 2012-07-09, 09:34   #3966
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Wiesz..może zdarzają się jednak takie przypadki..No, ale ja myślę, że już za parę dni poczujesz maluszki

Pamiętam jak byłam na pierwszej ciązowej wizycie u ginka to siedziała kobietka w ciąży z bliźniakami i tak się śmiała, że jej dzieci urządzaja sobie bijatyki i non stop się nawalają w jej brzuszku

.....................

Kochane mam pytanko: Gdzie będziecie przebieraly i kąpały maluszki ? Łazienka, sypialnia ???

Nastawiam się na sypialnie,tzn tam gdzie dzieci będą spały i gdzie dla nich wszystko pod ręką będę miała.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:35   #3967
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie !!!

Mojego męża dopadło choróbsko i leży biedny w łóżeczku..

Dzisiaj na szczęście pogoda lepsza, bo jest troszeczkę chłodniej, ale niestety dalej jest parno..

Aaaaaaa i chciałam Wam się pochwalic, że wczoraj mój mąż dwa razy poczuł kopniaczki maluszka Kopie z każdym dniem mocniej, ale na szczęście jest to przyjemne i przynosi wielką radochę

Mysti Kochana, spokojnie..te genetyczne nie są refundowane, dla kobiet w naszym wieku tak więc nie martw się..z tego co sie orientuje to bardzo mało kobiet je wykonuje.. No imała jest szansa, aby Twojemu maleństwu coś dolegało..
Ja akurat mialam je wykonywane, ponieważ jak już pisałam mój prowadzący załatwił mi je za darmo u swojego kolegi.

Jeżeli chodzi o połówkowe to będę je robiła, ponieważ mam taką samą możliwośc jak wyżej. Niby jest refundowane, ale mało, który lekarz na NFZ ma taki sprzęt aby je zrobic tak więc wysyłają do innych, na kaskę oczywiście- do prywatnych gabinetów..

Ale Ci fajno Jak woda w morzu? Słyszałam, ze nie jest aż taka lodowata?

Landi, zobaczysz, ze wszystko będzie ok ! Nie martw się!

Powiem Ci szczerze, że znam to, bo chrzestna mojego męża również nie pojawiła się na naszym ślubie..mojemu mężowi było strasznie przykro.. No, ale było minęło- chociaż żal z jego strony nie przeszedł do dzisiaj a juz od naszego ślubu minęły 2 lata.

Kasiu- dobrze, że jesteś ! Gratuluje 24 t.c. !
Marti leży i nie może się przemęczac, bo w przeciwnym razie jeżeli szyjka będzie w złym stanie założą jej szew bądź ten krążek (nie wiem dokładnie jak to się nazywa ) No, ale wpada czasami dac znac co tam u niej - niestety nie ma laptopa przy sobie.
Dzięki za odpowiedź Dbaj o męża i uważaj, żebyś się nie zaraziła

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hej

Micia piękny brzuś i buciki

Landi mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i że to tylko jakieś otarcie

Aerien dziękuję
Cieszę się, że Kubuś już zdrowy

Kasia gratuluję 24 tygodnia

Ale spiekota od samego rana
Ale zostały tylko dwa dni do wizyty i teraz tylko tym żyjemy z TŻ
Jak ten czas leci. Wydaję mi się, że niedawno pisałam wam, że mam córcię i czekałam na wieści co u Ciebie, a tu kolejna wizyta Zaczynam już trzymać kciuki.

Cytat:
Oj to szybkiego powrotu do zdrowia!!

Ale fajnie
Mój mąż jeszcze nie miał okazji poczuć kopniaczka, bo za każdym razem jak małe bryka i przykłada rękę do brzuszka to się uspokaja Ale w końcu i on poczuje nasze dziecko

U nas na ślubie nie pojawił się chrzestny mojego TŻ.
Najpierw mówił, że będzie na 100% ze swoją rodzinką, a gdzieś na początku czerwca powiedział, że jednak ich nie będzie i jakieś takie pokrętne tłumaczenia
TŻ się zdenerwował i jego rodzice też. No, ale cóż, skoro nie chciał to nie. Nie wie co stracił
Spokojnie na wszystko przyjdzie czas. Mój też na początku jak przykładał swoją dłoń to Nelka "uciekała", a teraz to jak nawet nie musi przykładać, bo jak się rozszaleje to wystarczy, że podniosę koszulkę i widzi jak kopie (przez skórę). No i dostaję już kopniaki na wysokości pępka, a nawet ciut wyżej

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj z mężem na zakupach i kupiliśmy 2 bodziaki na krótki rękaw po 5 zł sztuka
Super

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Coś jest na rzeczy z tymi rodzicami chrzestnymi, że na wesela nie przychodzą Ani mój ojciec chrzestny, ani mojego męża nie byli na naszym weselu, zupełnie jakby się zgadali. Jasne, że było przykro itd, ale teraz, z perspektywy czasu, widzę, że nie warto się było przejmować. Ich sprawa. A my tak czy siak pobraliśmy się i jesteśmy najszczęśliwsi na świecie - i nie przekreślił tego brak chrzestnych na weselu. Także głowa do góry

Kasiu gratuluję 24 tyg i razem odliczamy do wizyty Marti jest już w domku, ale niestety nie może się przemęczać i leży, czasami do nas zagląda

MiciaKicia śliczne butki

kaaamila1 o tak, dla mojego męża te wyczuwalne kopniaczki to też straszna frajda

Landi dobrze, że maleństwo uspokaja Cię kopniaczkami, oby do 13
Oj jest na rzeczy. Moja chrzestna też olała nasze wesele, mimo, że było w górach, które ona z mężem KOCHAJĄ (co podkreślają przy każdej okazji). Na szczęście nie przejmuję się takimi sprawami - jej wybór

A co do wizyty to zgadza się, oby do piątku

Cytat:
Aż zazdroszczę Twojemu mężowi

Co do ruchów u mnie to już zaczynam się oswajać z tą myślą,że być może będę jedną z tych nielicznych,które nie poczują ruchów w ciąży
Przesłodziachne
Czekaj cierpliwie i nie wymyślaj

Cytat:
Nie,nie,my nie będziemy jedną z nich....
I już lepiej gadasz

Cytat:

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale to musi być straszne..

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:37   #3968
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Przebierać na pewno w pokoju, a kąpać?? hmmm wyjdzie w praniu pewnie
Nie mamy za wielkiej łazienki, więc nie wiem jak to będzie

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Spokojnie na wszystko przyjdzie czas. Mój też na początku jak przykładał swoją dłoń to Nelka "uciekała", a teraz to jak nawet nie musi przykładać, bo jak się rozszaleje to wystarczy, że podniosę koszulkę i widzi jak kopie (przez skórę). No i dostaję już kopniaki na wysokości pępka, a nawet ciut wyżej
Ja już też widziałam parę razy kopniaki przez skórę
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:41   #3969
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już też widziałam parę razy kopniaki przez skórę
Ja niestety jeszcze nie widziałam..mam za mały brzuch a za duże cycki (zasłaniają mi )

............

Dzięki za odpowiedzi ! Ja wlaśnie nadal sie głowie..gdzie robic miejscówkę..czy kupowac przewijak z półką czy tylko taki na łóżeczko..hmm...łazienkę mam sporą, ale z drugiej strony nie wiem czy wygodniej nie będzie w sypialni..

Stary 2012-07-09, 09:52   #3970
engi111
Raczkowanie

Witam, wszystkie mamusie. Czy moge do was dołączyć ???
Nasz maluszek przyjdzie na swit dokładnie w wigilie 24. 12 .

Pozwiedzicie mi dziewczyny w którym momencie zaczelo byc uwas widać brzuszek i jak byłoz wagą od kiedy zaczełyście przybierać na wadze i jak. My kończymy 15 tydzień. Mieszcze się we wszystkie rzeczy z poprzeniego lata .

http://s2.suwaczek.com/20120811650113.png
engi111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:56   #3971
peperonik
Zadomowienie

Ja chce taki przewijak na lozeczko, a kapiel to pewnie w kuchni na stole.
Stary 2012-07-09, 09:57   #3972
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety jeszcze nie widziałam..mam za mały brzuch a za duże cycki (zasłaniają mi )

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi ! Ja wlaśnie nadal sie głowie..gdzie robic miejscówkę..czy kupowac przewijak z półką czy tylko taki na łóżeczko..hmm...łazienkę mam sporą, ale z drugiej strony nie wiem czy wygodniej nie będzie w sypialni..
Własnie wydaje mi się, że wygodniej w sypialni, bo chyba tam będzie większość rzeczy dziecka i tak będzie łatwiej, tak jak napisała Anett, wszystko będzie pod ręką

Engi witaj
Ładny termin masz
Ja zaczęłam przybierać pomału od początku ciąży, a brzuszek zaczął się pojawiać już chyba ok.10 tygodnia.
I jeszcze do niedawna mieściłam się w rzeczy sprzed ciąży, teraz jest już coraz gorzej

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-07-09 o 09:58
Stary 2012-07-09, 10:00   #3973
emylka86
Zakorzenienie

witam dziewczynki, miało być z samego rana a zeszła mi aż do 10 ; p

u nas dziś znów cieplutko, więc zaraz po śniadanku lecę umyć głowę i na miasto po drobne zakupy, i może lumpka jakiegoś odwiedzę...

landi! trzymam kciuki za was na pewno jest wszystko dobrze

engi111 witaj

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:05   #3974
DeKajka
Zakorzenienie

Dzien dobry

Madzius - śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość

Pozwiedzicie mi dziewczyny w którym momencie zaczelo byc uwas widać brzuszek i jak byłoz wagą od kiedy zaczełyście przybierać na wadze i jak. My kończymy 15 tydzień. Mieszcze się we wszystkie rzeczy z poprzeniego lata .
witamy

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:05   #3975
judkama
Zakorzenienie

Hej laseczki
Witam sie z wami Wami chora
w sobote juz mnie bralo, mialam stan podgoraczkowy, ale wzielam apap witaminy itp i poszlam na wesele kolezanki
Caly czas czuje si eokropnie jeszcze to gardlo tak boli ze szok, dobrze ze temperatura spadla juz, co za wirus nikogo nie oszczedzil
ale na weselu fajnie bylo, pzynjamniej sie najadlam

Witaj Miciu Kiciu
Witam nowa mamusie Engie

Nawet nie chce sie mi nadrabiac

ale co do przewijaka i kapania

My stawialismy mala wanienke na kibelku i tam kapalismy, na pralce ubieralam tylko kladlam recznik i podklady do przewijania zeby bylo miekko

a przewijak mialam na lozeczku, dla mnie baaardzo to wygodne bylo

jeszcze dzis tak goraco, a po poludniu, jedziemy na msze za mojego tate,

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:07
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:08   #3976
weronika23
Zakorzenienie

czesc kochane
my dopiero teraz musialysmy zrobic zakupy a rano byl u nas dziadziu bo wczoraj wrocila z iranu i mam duzy zapas migdalow

landiii bedzie dobrze ja ostatnio jestem taaak padnieta ze nie mam ochoty na przytulanki

mysti bedzie dobrze

kamilka ja gabi kapalam w pokoju skonczylo sie tym ze panele w 1 miejscu szlak trafil mimo sicerania wody teraz o ile wyrobimy sie z przeprowadzka beziemy miec duza lazienke i tam zamierzam kapac dzieciaki i robic kolo nich a w pizamkach dopiero do sypialni po malu planuje jak to urzadzic i mysle ze damy rade zwlaszcze ze lazienka jest przy sypialni noiiii dzieciaki rownoczesnie kapac gabi w brrodziku kabiny a dzidzie we waniecne zwlaszcze ze bede sama zanim zrobie kolo dzidzi to gabi bedzie sie pluskac bo ona uwialbia dlugie kapiele
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:08   #3977
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Witam sie z wami Wami chora
w sobote juz mnie bralo, mialam stan podgoraczkowy, ale wzielam apap witaminy itp i poszlam na wesele kolezanki
Caly czas czuje si eokropnie jeszcze to gardlo tak boli ze szok, dobrze ze temperatura spadla juz, co za wirus nikogo nie oszczedzil
ale na weselu fajnie bylo, pzynjamniej sie najadlam
Szybkiego powrotu do zdrowia Kochana!
Dobrze, że było fajnie

DeKajka
Stary 2012-07-09, 10:09   #3978
judkama
Zakorzenienie

Landi oby wszytsko bylo w porzadku
co ja gadam musi byc!!!

Madzius bardzo fajne zdjecia z sesji masz

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:13   #3979
Kamalika
Raczkowanie

I znów upał i duszno ..... w nocy była mega burza a po niej jest tylko gorzej.

Wczoraj skończyłam prać i układać ubranka z paczek z all w szafie niuni - przed porodem jeszcze raz je wypiorę w proszku dla dzieci - czekam jeszcze na jedną paczkę jak dojdzie to Wam wkleję garderobę mojej córeczki

My planujemy kupić przewijak na łóżeczko a kąpać bedziemy w salonie na soliku kawowym i ubierać na kanapie ..... a jak tylko maluch zacznie siadać to zaczynamy pluskanie w głębokim brodziku.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:13   #3980
peperonik
Zadomowienie

judkmaduzo zdrowka
engi111 witaj
Stary 2012-07-09, 10:21   #3981
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Madzius bardzo fajne zdjecia z sesji masz
Stary 2012-07-09, 10:24   #3982
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć Mamuśki!

Poczytywałam cały weekend, ale jakoś nie miałam siły pisać przez te upały...Nigdy tak ciężko nie znosiłam lata, chociaż generalnie rzecz biorąc jestem migrenowcem "na słońce", więc tej pory roku nie znoszę. Ale w tym roku, to już jest masakra. Na dworze 30, a ja mam wrażenie, że co najmniej z 45. Wczoraj byliśmy z Mężem i znajomymi na zamku w Mosznej. Rano było trochę chłodniej, więc liczyłam, że może da się to przeżyć, ale...Mąż mnie musiał ciągać za sobą, bo nie byłam w stanie zrobić kroku, a znajomi patrzyli z politowaniem, jaka marudna jędza się ze mnie zrobiła w ciąży
Judka, wracaj do zdrowia!
Landi,czekam na wieści. Jakbyś miała się bardzo stresować wizytą u tego zboczeńca, to daj znać - może podjadę tam, z kolejką za drzwiami chyba nie będzie świrował
Kasia, gratuluję 24 tygodnia. Dobrze, że jesteś, bo już się bałam, że też tak kiepsko znosicie z Nelą te upały i stąd Twoja absencja

--------dopisane 10:25-----------poprzedni post 10:24-------------

Cześć Engi, fajne, że do nas dołączyłaś Jeśli Cię to pocieszy, to wczoraj zaczęłam 18tc, więc zarazem 5 miesiąc, a jak ubiorę luźną bluzkę, to w ogóle nie widać, że mam lokatora Z resztą, jak ubiorę przylegającą, to wyglądam na przejedzoną co najwyżej...w pasie mam aktualnie 90cm na wysokości pępka. Startowałam bodajże z 76.

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-07-09 o 10:29
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:25   #3983
emylka86
Zakorzenienie

a ja jeszcze nie wiem gdzie bedę kąpać małego, to zależy gdzie będę mieszkać, bo na razie ciągle szukamy mieszkania... ; /

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:28   #3984
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
hej kochane, ja tylko na chwilę niestety nie przynoszę dobrych wieści.

koło północy zachciało nam się pobaraszkować, skończyło się krwawieniem. teraz już chyba nie krwawię, ale dzwoniłam w nocy do mojego lekarza, powiedział że on jest na wakacjach ale mam do pierwszego lepszego lekarza iść który ma w gabinecie USG i zaraz po badaniu mam się znowu z nim kontaktować, no chyba że krwawienie jest bardzo obfite to mam jechać do szpitala. Poczekaliśmy trochę i krwawienie się zmiejszyło do plamienia praktycznie, więc postanowiliśmy że poczekamy do rana. A że ten poprzedni lekarz- zbok, ma USG i przyjmuje rano to musze isc do niego.
M pojechal do pracy zalatwic sobie na dzis wolne, zeby w razie czego byc przy mnie. Boje sie strasznie dziewczyny ;( jak będę coś wiedziała to dam znać
kochana
ja mialam krwaweinie po stosunku 12 maja, nie martw sie to nic strasznego , to ejst otarcie blony sluzowej, u mnie bylo obfite to krwawienie bylo9 obfite leć dolekarza dostaniesz duphaston i luteine ale to nci groznego
ps. no i prtzuygotuj sie na zakaz seksu u mie trwa to juz 2 miesiace
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:29   #3985
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie wiem gdzie bedę kąpać małego, to zależy gdzie będę mieszkać, bo na razie ciągle szukamy mieszkania... ; /
NIe ma nic sensownego?
Stary 2012-07-09, 10:29   #3986
aniamotylek
Rozeznanie

Hej dziewczynki nadrobie was dopiero w domu bo w pracy kociol, dzisiaj mamy wyplaty dla pracownikow, i najechalo sie pelno menagerow. Ja mam polowkowe usg o 14 strasznie sie boje, ide sama bo maz nie moze sie zwolnic.
Stary 2012-07-09, 10:31   #3987
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki nadrobie was dopiero w domu bo w pracy kociol, dzisiaj mamy wyplaty dla pracownikow, i najechalo sie pelno menagerow. Ja mam polowkowe usg o 14 strasznie sie boje, ide sama bo maz nie moze sie zwolnic.
Będę zaciskać mocno i czekać na dobre wieści!
Stary 2012-07-09, 10:32   #3988
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engi111 Pokaż wiadomość

hej hej

mi brzuch widac od tygodnia a jestem w koncowce 21 tygodnia wiec u mnie pozno
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:33   #3989
landi0909
Zakorzenienie

dziewczyny, dzięki za miłe słowa, Magdaef mysle ze obejdzie sie bez Twojej interwencji hehe ale dzieki za propozycje, jak cos bede pisac albo dzwonic

ja leze, dobrze ze mam lapka to moge byc z Wami przynajmniej czas jakos leci i staram sie nie myslec o tym wszystkim. Marti mi smska napisała i bardzo jej za to dziękuję, bo w sumie nowa opcja jest w tym wszystkim... Ja ostatnio przecież miałam ucisk straszny na nerw, moze po prostu jakieś naczynko pękło. Krwawienie było jak przy obfitym okresie, teraz właściwie mam taki śluz zmieszany z krwią. Tylko w nocy dodatkowo przeraziły mnie skrzepy krwi

No i witam nową mamusię u mnie brzuszek zaokrąglił się już w 10 tygodniu, ale ciągle jeszcze chudnę - mam 10kg na minusie, tzn nie wiem jak teraz bo mąż mnie tuczy pączkami ostatnio, ale przy ostatniej wizycie tyle na minusie było.
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:34   #3990
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
nic sie nie boj zobaczysz swoje malenstwo, moze do Ciebie pomacha
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości