|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dziewczyny ma którą Nokie Lumia?
ja mam go od wczoraj i za nic w świecie nie umiem dzwonka ustawić |
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dla mojego P. bratowa, ale dla mnie juz chyba nie? Będzie bratowa mojego męża
|
|
|
|
#213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marinko a ja Ci polecam pojechać do sklepu z wózkami, powkładać Igiego, pojeździć po sklepie, a potem na all upolować taniej. Ja też miałam upatrzony wózek, pojechałam i okazał się do doopy. W końcu kupiłam na miejscu taki: http://allegro.pl/wozek-bebetto-mage...415720535.html Waży 9kg, a jest mega zwrotny, amortyzowany, siedzisko rozkładane i szeroki ! Z czystym sumieniem polecam. Swoją drogą oglądając go tylko na all w życiu bym go nie wybrała Tu masz za 280 zł http://allegro.pl/roczny-wozek-bebet...448952250.html
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-07-09 o 12:56 |
||
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
babka zgodziła się na 340 zł za tego buggstera. Brać?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
tu masz jeszcze filmik o Buggsterze
http://www.youtube.com/watch?v=xstqtxWSqoo |
|
|
|
#216 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z prezentów to smart trike , kasa,pampki, bluze,zabawki i to chyba wsio ![]() Cytat:
ja miałam już taka sytuacje i też sprzedawałam co się dało, jak leżą mało używane to wolałabym mieć kasę cudni jesteście a Igor przystojniak że hoho Cytat:
zapytaje lekarza, warto skonsultować ale pewnie ma swoje tempo Cytat:
wózek polecam, mam inny model bo Filippo ale mało się różnią. MArinko ten wózek polecam ze względu na rozmiar siedziska bo Igorek to duży chłopak jeszcze raz dziękuję za miłe słowa my po wizycie , po wirusowym zapaleniu gardła zaczyna się czyśic i stąd kaszel no to wrzucę nas z wczoraj
|
||||
|
|
|
#217 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W prezencie daliśmy i kasę, i zabawkę. Tzn huśtawkę: http://allegro.pl/hustawka-dla-dziec...446934461.htmlTymuś taką ma (nie identyczną, ale ten sam rodzaj) i ją bardzo lubi. A oni kiedyś wspominali, że chcą taką kupić. Zdjęcia będą za tydzień-dwa, jak im fotograf odda. Pochwalę się wtedy ![]() Mi niedziela na zlot w Wawie pasuje To będzie niedługo ciężarowcem ![]() Aniu, a jak się ma psinka? Już się zadomowiła? Lubią się z Adasiem? Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ile macie metrów działki?2. Co to za praca?3. ![]() Ale się fajnie na Tobie rozłożył ![]() Marinko, ale z Ciebie chudzinka! A nogi masz chyba dwumetrowe! Zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() 2. Fajne ![]() Czekam na fotki. P.S. u nas wczoraj zasypianie zajęło Tymkowi...4 godziny Nigdy jeszcze tak nie było.
|
|
#219 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Marinko a nie myślisz o kupieniu jakiegoś używanego?? tyle z nas chyba tak robi, a wydawać kase na nowy a tez nie wiadomo czy przypasuje i moze znowu za jakis czas bedzie trzeba podmienić, ja bym poszukala na all jest tyle licytacji zresztą coneco to i nowy prawie w tej cenie![]() Cytat:
Planujemy własnie teraz ślub mojej przyjaciółki, która zawsze chciala mieć na plaży albo wlasnie jakoś na powietrzu i będzie taki właśnie i powiem ci ze te wszystkie lamiony, kocyki piknikowe jakie wynalazłysmy i przybranie ogrodu to cudne my wczoraj bylismy na takim roczku i mozna na prawde fajnie zrobić. A własnie Lily you pewnie super sie udały wczoraj urodzinki przynajmniej pogodowo bo my tez bylismy w okolicy i wręcz za upal był caly dzień czekamy na zdjęcia![]() a wlasnie czy ja składałam wczoraj Lily zyczenia! bo juz sama nie wiem czy wczoraj wchodizłam Dziubek super wyprawiliście roczek! jeszcze solenizanta poprosimy ![]() Alibany śliczniawo u Was! Natka i u Was! dziewczyno ty to masz figure w tej bialej sukience wszystkie tort piękne! Crazy gratki! podobny troche do mojego pierwszego, wiem ze to nie łatwa sztukazrobić pierwszy ![]() iustyna ciesze sie ze smakowala wczoraj jadlam jeszcze pyszną z grilowanych warzyw tylko jeszcze nie wiem do konca jak zrobiona![]() Toska wdrażaj się!
|
||
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam! aż mi się słabo zrobiło z wrażenia..340 zł w tym przesyłka.
Część kasy z kolczyków, a część to zterroryzowałam tżta, że chodzę non stop na spacery z młodym i jakiś komfort nam się należy ![]() Filmik mnie przekonał, bo takie duże dziecko tam siedzi, a mój to kloc, więc mam nadzieję, że będzie akurat. dzięki blondynko, bo gdyby nie Ty, to nawet nie wiedziałabym, że taki wózek istnieje!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale z Ciebie laska Ten coneco co wczesniej pokazałaś to ma moja koleżanka ale nie wiem jak sie sprawuje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to przyszła żona Twojego brata czy Tża ?Zmieniłaś fryzurke ! A Szymek duży już i włoski fajne a jeśli chodzi o impreze to my mieliśmy robić w lokalu jak chrzciny . ale niestety kłopoty finansowe ( nasze auto hebel jeden pozarł tyle kasy , więcej niżsam wart) i robimy przyjęcie w domu |
||||
|
|
|
#224 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej drogie mamy!
U Was też upał? Wyszliśmy z młodym o 10 się przejść, ale tak się rozgrzało że ledwo wróciłam rozpływając się Uśpiłam młodego przy UU, a jak tylko weszłam pod prysznic usłyszałam płacz drugie usypianie trwało 40min, no ale śpi w końcu.Cytat:
W sumie przejechaliśmy 15km - niby niedużo ale dla mnie to kolejny krok naprzód ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja szczęśliwie wszystkie moje instrukcje przyjmuje bez szemrania i bardzo się pilnuje. Z teściem się kilka razy ścięłam, ale akurat nie o dziecko, a że mu się postawiłam, to już nie próbuje podskakiwać ![]() [QUOTE=aania_20;35182558] e tam, nie opowiadaj, rozkręcisz się ![]() Staram się ![]() Cytat:
Mój ma już 3 rok i działa idealnie, dość dobrze się prowadzi i wygodny jest dla małego, który taki mały nie jest - ponad 11kg. A widzę, że zeszłoroczne kolory są akurat wyprzedawane np. tu: http://allegro.pl/baby-design-travel...463590014.html Cytat:
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
[UOTE=Marina1;35188744]kupiłam! aż mi się słabo zrobiło z wrażenia..340 zł w tym przesyłka.
Część kasy z kolczyków, a część to zterroryzowałam tżta, że chodzę non stop na spacery z młodym i jakiś komfort nam się należy ![]() Filmik mnie przekonał, bo takie duże dziecko tam siedzi, a mój to kloc, więc mam nadzieję, że będzie akurat. dzięki blondynko, bo gdyby nie Ty, to nawet nie wiedziałabym, że taki wózek istnieje![/QUOTE] mam nadzieje że będziecie zadowoleni daj znać jak zaliczycie pierwszy spacer
|
|
|
|
#226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznie! Cytat:
![]() Cytat:
Adaś starszy a stosunkowo niedawno zaczął wszystko robić - stawać, raczkować, bierze się za chodzenie...Ale jeśli się niepokoisz to spytaj lekarza.Lubią się tylko pilnuję mocno bo mała jeszcze nie rozumie, że przy zabawie ząbkami może ukłuć dość mocno. A bawić się chce. Moja mama wymyśliła że trzeba ją przechrzcić, nie wiem skąd jej się wzięło ale Tola chyba zostanie.
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek ślicznie wyglądacie, co Ty chcesz od siebie . A szymek taki duży chłopczyk, już nie niemowlak
![]() Ania dzięki, potem spróbuję, jak nie to wyślę maila. Jak nadgarstek? Marina Igor wygląda na 2 latka minimum. Pasuje mu " Rogi" ale masz nogi, długaśneeeToska u nas też upał, od jutra ma podobno folgować. Po całych dniach w domu siedzimy.. Brumek ja z palcem chyba muszę o lekarza, inne buty poza japonkami nie wchodzą w grę. Boli mnie jak wyginam, urażę itp. Kośc jest naruszona lub coś takiego.. i też miałam siny i spuchnięty, ale tylko przez kilka dni. Nie dotarł kurier z basenem. Sara śpi już 3 godziny.
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
alem podekscytowana tym wózkiem
. Aż mi się z czoła leje hehDzięki za miłe słowa . A nogi fakt-długie, ale nie żebym była jakoś zadowolona z tego względu. Zawsze chciałam być niższa, mam 174-175 cm. Zawsze górowałam nad chłopakami, dopóki nie poznałam mojego równo 2 metrowego chłopa ![]() Dziubku ślicznie wyglądasz. Promiennie i młodo. A mały czaruje!
|
|
|
|
#229 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/barierka-palak-do-...448046500.html http://allegro.pl/barierka-palak-do-...448046501.html Cytat:
![]() Zresztą pytałam tutaj ostatnio czy jeszcze jakieś dzieci nie chodzą, bo widzę że większość w wątku już biega ![]() Może pogadaj z pediatrą na kontroli co o tym myśli Śliczni jesteście ![]() Cytat:
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
wy tu o upale a u mnie zqaraz lać bedzie
pogoda zdecydowanie nad morzem niebrumkowa toska - moje nie pali sie do chodzenia, nawet przy meblach. ale , jak wyczytalam na jakisms fajnym blogu, chyba tu cytwanym, "wczesny rozwój fizyczny dziecka świadczy o ... wczesnym rozwoju fizycznym dziecka. i nic poza tym Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-09 o 14:33 |
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubek śliczni jesteście
A u mnie deszcz kropi, a muszę iść do Lidla po kilka rzeczy.. Chyba zaryzykuję jak mały wstanie.
|
#232 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli coś faktycznie jest za wolno, to zleci jakąś rehabilitację krótką i będzie ok Szymek taki poważny, jak nigdy Chyba docenił powagę momentu ![]() A Ty Dziubku raz blondyna, raz brunetka, raz ruda Masz piękne zęby,wiesz? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż pocieszające to, że takich spraw i tak w gips sie nie wkłada, tylko ewentualnie każą usztywniać.
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy tez tak macie? http://www.styl.pl/magazyn/w-swiecie...-ja,nId,620274 bo ja tak...
|
|
|
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
marina doczytałam ze wozeczek zakupiony!
ja to czasami mam nawet siebie dość za to ze najprostszych niekiedy zakupów nie moge się zdecydować zastanawiam się i zastanawiam![]() Dziubek! ja nie wiem skąd ty mogłalabyś mieć kompleksy, nie znamy się "na zywo' ale na kazdym waszym zdjęciu wyglądasz super i uroczo |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
a wiesz że dużo lepiej? Dzięki że pytasz Koleżanka mówi że to efekt fizjoterapii bo ponoć rezultaty dopiero jakiś czas po zabiegach się pojawiają. Ale nie mówiłam wam jak mnie u neurologa rozbroili. Wyniki EMG miały być do 2 tygodni. Pani u lekarza mówi że zarejestruje mnie dop[iero jak przyjdą wyniki, więc myślę sobie że będzie szybko, skoro nie rejestrują wcześniej. A ona mi 2 tyg temu mówi że mnie może zapisać na 5 września .Maila dawaj śmiało. Pierwsza krew za nami Mały zanurkował (wpadł w poślizg ) w basenie tak że wydzwonił o zabawkę, wargę rozciął. W zasadzie niewiele się stało na szczęście, ryku było 10 sekund.
|
|
#236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki! O takie chodzi, nawet nie pomyślałam, że można dokupić ![]() A jeśli chodzi o chodzenie maluchów... Radek jest z 5 sierpnia- staje przy meblach, chodzi przy nich, z pchaczem od kilku dni go puszczamy ale sam bez trzymanki nawet parę sekund nie stanie. Nawet nie próbuje. Cytat:
Ania u nas też już po pierwszej krwi. Dla mnie widok straszny ![]() Takie niesamowicie dziwne uczucie mnie ogarnęło jak zobaczyłam Radka krew ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Jak byłam młodsza to goniła nas krowa u babci na wsi. Wścikła jakaś była, schowaliśmy się w samochodzie ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Boję się wszystkiego co jest większe ode mnie
|
|||
|
|
|
#237 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teściowa mnie bardzo lubi Opowiada dookoła jaką ma fajną synową, serio Często słyszę, że Tż nie mógł nic lepszego zrobić jak się rozwieść z wcześniejszą My ogólnie dogadujemy się dobrze, razem się wina nawet napijemy. To jest fajna babka, ale jeżeli chodzi o Dominika to się kompletnie nie dogadujemy. Ona żyje starymi czasami, niby da sobie powiedzieć żeby czegoś nie robiła, ale czasem wyskoczy jak Filip z konopi jak na urodzinach... Cytat:
Jak rozmowa? Co to za praca? Opowiadaj! Dziękujemy Marina jesteś naprawdę śliczna ![]() Ja z moich długich nóg też nie jestem jakoś bardzo zadowolona Ja mam 175 cm, ale marzyłam od zawsze o 168 ![]() Dziękujemy Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że ma rodziców bliskoCytat:
Super.Dziubku,cudne zdjęcia Ale Szymek się zmienił!! A Ty chyba fryzurkę zmieniłaś, co? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
laski znalazłam tani wózek na tablicy
![]() http://tablica.pl/oferta/pegperego-s...149a948d;r:;s: |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podoba misię. Ale nie ma kosza na zakupy i barierki dla mnie to ważne. |
|
|
|
|
#240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś musi być ten pierwszy raz
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

? jakiś prezent kupiłaś czy kase daliście? jak się chrześniak nazywa? 

Nigdy jeszcze tak nie było.

jak tak czytam o tych przygotowaniach do roczku, gosciach itd... u nas bedzie tylko moja siostra z mezem i dziecmi, bo nie mamy tu ani znajomych ani wiecej rodziny...
Adaś starszy a stosunkowo niedawno zaczął wszystko robić - stawać, raczkować, bierze się za chodzenie...Ale jeśli się niepokoisz to spytaj lekarza.