Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 12:52   #211
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

dziewczyny ma którą Nokie Lumia?
ja mam go od wczoraj i za nic w świecie nie umiem dzwonka ustawić
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:54   #212
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

3. Bratowa
Dla mojego P. bratowa, ale dla mnie juz chyba nie? Będzie bratowa mojego męża

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:55   #213
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/uwaga-zestaw-conec...458006071.html
Co myślicie o tym?

a ten feralny milo sprzedam na all.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Marinko a ja Ci polecam pojechać do sklepu z wózkami, powkładać Igiego, pojeździć po sklepie, a potem na all upolować taniej. Ja też miałam upatrzony wózek, pojechałam i okazał się do doopy. W końcu kupiłam na miejscu taki: http://allegro.pl/wozek-bebetto-mage...415720535.html
Waży 9kg, a jest mega zwrotny, amortyzowany, siedzisko rozkładane i szeroki ! Z czystym sumieniem polecam. Swoją drogą oglądając go tylko na all w życiu bym go nie wybrała Tu masz za 280 zł http://allegro.pl/roczny-wozek-bebet...448952250.html

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-07-09 o 12:56
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:59   #214
Marina1
Zakorzenienie

babka zgodziła się na 340 zł za tego buggstera. Brać?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:01   #215
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
tu masz jeszcze filmik o Buggsterze

http://www.youtube.com/watch?v=xstqtxWSqoo
Stary 2012-07-09, 13:07   #216
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Witam,

Dziubek i najważniejsze że się dobrze bawiliście, skromnie ale słodko i przyjemnie. To się liczy. Szczerze to ja nie lubię takich wystawnych imprez.. I zdrówka dla Szymka. Pochwal się co dostał z prezentów.

z prezentów to smart trike , kasa,pampki, bluze,zabawki i to chyba wsio

Cytat:
patik miałam jakiś wózek no name. I była gondola b. fajna, ale spacerówka była bez daszka, beznadziejna. Kupiłam za 100 używkę na all. Sprzedałam już daaawno za 50 zł dalszej sąsiadce.

Ja mam identycznie: nie lubię jak rodzina tżta się spotyka z moją. Na szczęście ma to miejsce b. rzadko, bo dzięki Bogu nie mają w zwyczaju razem "biesiadować". Tylko takie rodzinne imprezy typu chrzciny, roczek się spotkali.

monia dzięks za odp. o chodzeniu. Mój to nawet za rączki nie chodzi jeszcze. A wiesz, chyba z tego coneco coś kupię...

Wiecie, mam złote kolczyki ( 2 pary ) od mamy dostałam dawno i chyba pójdę je sprzedać dziś...(bo chcę wózek kupić ). Szkoda mi, mam takie wyrzuty sumienia trochę. W sumie rzadko w nich chodzę, szkoda mi, ale co mi z kolczyków.

ja miałam już taka sytuacje i też sprzedawałam co się dało, jak leżą mało używane to wolałabym mieć kasę

Cytat:
No to i my się wrzucimy.
Na jednym ze zdjęć przytulaski
cudni jesteście a Igor przystojniak że hoho

Cytat:
Dziewczyny wiecie że moja Sara jeszcze nie stoi na nóżkach? a gdzie mowa o chodzeniu...podciąga się tylko do wysokości kolan, coś cuduje na bok jedną nogę prostuje ale nie staje... a gdzie mowa o chodzeniu...martwić się? chyba już powinna stać...

zapytaje lekarza, warto skonsultować ale pewnie ma swoje tempo

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Marinko a ja Ci polecam pojechać do sklepu z wózkami, powkładać Igiego, pojeździć po sklepie, a potem na all upolować taniej. Ja też miałam upatrzony wózek, pojechałam i okazał się do doopy. W końcu kupiłam na miejscu taki: http://allegro.pl/wozek-bebetto-mage...415720535.html
Waży 9kg, a jest mega zwrotny, amortyzowany, siedzisko rozkładane i szeroki ! Z czystym sumieniem polecam. Swoją drogą oglądając go tylko na all w życiu bym go nie wybrała Tu masz za 280 zł http://allegro.pl/roczny-wozek-bebet...448952250.html
miałam wrzucić te same linki
wózek polecam, mam inny model bo Filippo ale mało się różnią.
MArinko ten wózek polecam ze względu na rozmiar siedziska bo Igorek to duży chłopak

jeszcze raz dziękuję za miłe słowa

my po wizycie , po wirusowym zapaleniu gardła zaczyna się czyśic i stąd kaszel

no to wrzucę nas z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00025.jpg (161,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00026.jpg (146,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00035.jpg (209,7 KB, 68 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:10   #217
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Co do wózków-strasznie spodobał mi się infinity, dla Julki. Ale słuchajcie i tu proszę o Wasze wypowiedzi
Mając dwa wózki-ten co do tej pory i ten przypuszczalnie infinity ZAWSZE będe musiała czekać aż ktoś do mnie przyjdzie(czyt. mama) żeby wyjść z dwójką dzieci na spacer, więc to chyba mija się z celem.
Chyba potrzebuję podwójnego wózka
Mi się wydaje, że najlepiej doradzi Ci youyou. Tylko ona ma dzieci z taką małą różnicą wieku i na pewno przećwiczyła juz wiele sposobów

Cytat:
Brumek w jakiej sukience byłaś na chrzcinach pochwal sie? jakiś prezent kupiłaś czy kase daliście? jak się chrześniak nazywa?
Sukienka krótka, granatowa z River Island. Chrześniak to Piotruś, 7 tyg młodszy od Tymcia W prezencie daliśmy i kasę, i zabawkę. Tzn huśtawkę: http://allegro.pl/hustawka-dla-dziec...446934461.html
Tymuś taką ma (nie identyczną, ale ten sam rodzaj) i ją bardzo lubi. A oni kiedyś wspominali, że chcą taką kupić.
Zdjęcia będą za tydzień-dwa, jak im fotograf odda. Pochwalę się wtedy

Mi niedziela na zlot w Wawie pasuje

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
to dopiero kurs, do egzaminu jeszcze troszkę
To będzie niedługo ciężarowcem

Aniu, a jak się ma psinka? Już się zadomowiła? Lubią się z Adasiem?

Cytat:
1. Wybrałam się do sklepu ale z racji tego, że dwie wielkie krowy stały na ścieżce to się wróciłam do domu. Nie ma takiej opcji żebym koło nich przeszła.

2. Dzisiaj jedziemy na usg tej nieszczęsnej przepukliny
Mam nadzieję, że to nic poważnego
1. Lili, czemu Ty się krów boisz?
2.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wczoraj teściowa zaczęła karmić Dominika tortem, a kiedy zwróciliśmy jej uwagę to próbowała dalej kiedy nie patrzeliśmy Wyobrażanie sobie co za głupota? Troszkę na nią naskoczyliśmy oboje, że zachowuje się jak typowa teściowa. Ja dodałam, że Dominik chyba nigdy nie będzie zostawał u babci, bo najgorsza babcia to taka, która nie stosuje się do zasad rodziców. Głupio się jej zrobiło strasznie. Zaczęła do gości mówić "ooo widzieliście jak oboje na mnie naskoczyli, jeszcze będą prosić żebym została". Zdenerwowała mnie. Mało tego, później jak pytałam teścia czy ma ochotę na tort albo jakieś ciasto to ona do mnie "nie pozwalam mu dawać takich rzeczy, tak jak Ty Dominikowi"- niby z żartem, ale jakoś jej nie wyszło, bo patrzyli wszyscy na nią jak na wariatkę... Tż jej tylko powiedział, że powinna siedzieć z dziećmi bo tak się też zachowuje i że słońce chyba jej trochę za bardzo przygrzało.
Wiesz co Ci powiem? ... głupi babsztyl i tyle. Taki natrętny, a to cecha, która strasznie mnie drażni. Dobre, że potraficie tak wprost ją temperować.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Sama sama, tż wsadzil ja do lozeczka i kazal spac, ale nie wytrzymalam i po 10min wycia powoziłam ją w wózku i zasnęła
Pytam, bo mi się jej szkoda zrobiło, że tak tam rozpacza samiusieńka

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Brumku powiedz mi, gdzie się wyłącza ta autokorekte w ipadzie bo pisanie do szału mnie doprowadza
Spytam męża jak wróci

Cytat:
Wiecie, mam złote kolczyki ( 2 pary ) od mamy dostałam dawno i chyba pójdę je sprzedać dziś...(bo chcę wózek kupić ). Szkoda mi, mam takie wyrzuty sumienia trochę. W sumie rzadko w nich chodzę, szkoda mi, ale co mi z kolczyków.
Ja bym pewnie sprzedała...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
3. brumek zaczerwieniłam się Ale cieszy mnie zachwyt nad moją trawką Cały miesiąc o nią dbałam by wyglądała tak jak wygląda, aż mąż jest ze mnie dumny Super, że chrzciny się udały!

2. o 15.20 idę na "rozmowę" o pracę. Pierwszym etapem rekrutacji jest test....

3. Wiecie co dziś zrobiłam w nocy.....mała po 2 się przebudziła i płakała w łóżeczku a ja siedziałam na łóżku nie mogąc się dobudzić. W końcu tż wstał i pyta się co robię, a ja, że nie wiem czy mam małej dać ogórka czy mleko zrobić
1. Piękna Jak taka z rolki-gęsta i równiutka A ile macie metrów działki?
2. Co to za praca?
3.

Cytat:
No to i my się wrzucimy.
Ale się fajnie na Tobie rozłożył
Marinko, ale z Ciebie chudzinka! A nogi masz chyba dwumetrowe! Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

1. Brumeczku-wcale się nie dziwie że Tymek był gwoździem programu
wkleisz jakieś fotki

2. Kochana nie bij ale my wczoraj cały dzień spędzilismy na wyściugu kolarskim-męża firma była organizatorem i cały dzien bylismy z ni ubrani w firmowe stroje
moze wkleje kilka fotek
wróciliśmy Późno i usypianie trwało ponad godzinę
1. Fotek mam na razie tylko kilka. Takich co sama robiłam już na przyjęciu. A te z kościoła i ze mną będą za 1-2 tygodnie dopiero
2. Fajne Ta firma mężą ciągle coś fajnego wymyśla. Bo bal misiowych przebierańców to tez oni, tak?
Czekam na fotki.

P.S. u nas wczoraj zasypianie zajęło Tymkowi...4 godziny Nigdy jeszcze tak nie było.
Stary 2012-07-09, 13:11   #218
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym nie wzięła 3-kołowego, bo dla mnie są mega niewygodne, niestabilne
Stary 2012-07-09, 13:13   #219
adrji
Raczkowanie

Cytat:

Wybrałam się do sklepu ale z racji tego, że dwie wielkie krowy stały na ścieżce to się wróciłam do domu. Nie ma takiej opcji żebym koło nich przeszła.
Lily serio?jakoś to sobie wyobraziłam a często zdarzają ci się takie przygody?

Cytat:
Dziewczyny, jaki jest porządny wózek spacerówka do 300 zł?? Pomóżcie!
Marinko a nie myślisz o kupieniu jakiegoś używanego?? tyle z nas chyba tak robi, a wydawać kase na nowy a tez nie wiadomo czy przypasuje i moze znowu za jakis czas bedzie trzeba podmienić, ja bym poszukala na all jest tyle licytacji rozejrzałam się na szybko dla ciebie, było dzisiaj tu coś o peg perego oro podoba mi się wygląda mi na taki solidniejszy, wogóle peg perego z takiego trwalszego materialu jak dla mnie dla wiekszych dzieci to moze własnie Igiemu byłby dobry, znajomi mający Mclareny tez sobie chwalą ze najbardziej wytrwałe uzywan da się kupic w dobrej cenie ale z tymi wózkami osobiście nie mialam do czynienia, coneco solidna polska firma robi na wzory innych "firmówek", mamy dwa foteliki używane długo i mamy okazje jezdzić wozkiem o tym coneco saturn, juz nie po piewrwszym dziecku i poweim ci że na prawde wporządku, a popatrzyłam ze jeszcze traper np chyba troche większy solidniejszy i do 300 zł takze ja bym sie na coś tak zdecydowała zresztą coneco to i nowy prawie w tej cenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Laski bo Ja sie zastanawiam nad grilem cały czas,
a co zrobicie jak będzie padać ?
I kurcze jak będzie hic to tak elegancko przy grillu będziemy siedzieć?
Zanetka mi się wydaje ze grill party garden party to można zrobić tak ze bedzie naprawde bardziej eleganckie niz nie jedno w domu można przybrać podwórko własnie te roczkowe ozdoby, balony, świece... a co do pogody no wiadomo trzebna sie z tym liczyć ale ze 2 dni wczesniej juz mniej wiecej wiadomo jaka bedzie w miare pogoda, jak popada chwile to nic, no ale fakt dobrze mieć choć troche zadaszenia, albo liczyc się z "wejsciem do domu".
Planujemy własnie teraz ślub mojej przyjaciółki, która zawsze chciala mieć na plaży albo wlasnie jakoś na powietrzu i będzie taki właśnie i powiem ci ze te wszystkie lamiony, kocyki piknikowe jakie wynalazłysmy i przybranie ogrodu to cudne

my wczoraj bylismy na takim roczku i mozna na prawde fajnie zrobić.
A własnie Lily you pewnie super sie udały wczoraj urodzinki przynajmniej pogodowo bo my tez bylismy w okolicy i wręcz za upal był caly dzień czekamy na zdjęcia
a wlasnie czy ja składałam wczoraj Lily zyczenia! bo juz sama nie wiem czy wczoraj wchodizłam sto lat! sto lat!

Dziubek super wyprawiliście roczek! jeszcze solenizanta poprosimy

Alibany śliczniawo u Was!

Natka i u Was! dziewczyno ty to masz figure w tej bialej sukience chcialabym mieć taką męską poprosze!

wszystkie tort piękne! Crazy gratki! podobny troche do mojego pierwszego, wiem ze to nie łatwa sztukazrobić pierwszy

iustyna ciesze sie ze smakowala wczoraj jadlam jeszcze pyszną z grilowanych warzyw tylko jeszcze nie wiem do konca jak zrobiona

Toska wdrażaj się!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:14   #220
Marina1
Zakorzenienie

kupiłam! aż mi się słabo zrobiło z wrażenia..340 zł w tym przesyłka.
Część kasy z kolczyków, a część to zterroryzowałam tżta, że chodzę non stop na spacery z młodym i jakiś komfort nam się należy
Filmik mnie przekonał, bo takie duże dziecko tam siedzi, a mój to kloc, więc mam nadzieję, że będzie akurat.

dzięki blondynko, bo gdyby nie Ty, to nawet nie wiedziałabym, że taki wózek istnieje!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-07-09, 13:16   #221
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja bym nie wzięła 3-kołowego, bo dla mnie są mega niewygodne, niestabilne
ten wózek jest bardzo stabilny.Nawet jak siatki wiszą na rączkach to nie ma opcji aby się przewrócił/
Stary 2012-07-09, 13:24   #222
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Moja koleżanka jak miała problemy finansowe to musiała obraczki sprzedać
Cytat:
No to i my się wrzucimy.
Ale z Ciebie laska a Igorek taki duży
Cytat:
a
już się na niego prawie zdecydowałam

Niech mi ktoś znajdzie wózek
Ten coneco co wczesniej pokazałaś to ma moja koleżanka ale nie wiem jak sie sprawuje
Cytat:
Dziewczyny wiecie że moja Sara jeszcze nie stoi na nóżkach? a gdzie mowa o chodzeniu...podciąga się tylko do wysokości kolan, coś cuduje na bok jedną nogę prostuje ale nie staje... a gdzie mowa o chodzeniu...martwić się? chyba już powinna stać...
Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju
Cytat:

Teraz to mam doła jak tak czytam o tych przygotowaniach do roczku, gosciach itd... u nas bedzie tylko moja siostra z mezem i dziecmi, bo nie mamy tu ani znajomych ani wiecej rodziny... może to głupie, ale nawet nie wiecie jak mi przykro że Lili nie będzie mieć urodzin z prawdziwego zdarzenia, z dziadkami, chrzestnymi itd... no i sie pobeczałam.. ide sprzątać...

Cytat:
Dla mojego P. bratowa, ale dla mnie juz chyba nie? Będzie bratowa mojego męża
Chyba źle Cie zrozumiałam to przyszła żona Twojego brata czy Tża ?
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Zmieniłaś fryzurke ! A Szymek duży już i włoski fajne
a jeśli chodzi o impreze to my mieliśmy robić w lokalu jak chrzciny . ale niestety kłopoty finansowe ( nasze auto hebel jeden pozarł tyle kasy , więcej niżsam wart) i robimy przyjęcie w domu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:25   #223
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziubek śliczne zdjęcia Taka jesteś sympatyczna

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:26   #224
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej drogie mamy!
U Was też upał? Wyszliśmy z młodym o 10 się przejść, ale tak się rozgrzało że ledwo wróciłam rozpływając się
Uśpiłam młodego przy UU, a jak tylko weszłam pod prysznic usłyszałam płacz drugie usypianie trwało 40min, no ale śpi w końcu.

Cytat:

Zazdroszczę wyprawy! Jutro jadę po Hamaxa dla Domka i też zacznę jeździć Tylko, że niestety sami, bo mąż takich sportów nie uprawia
My wczoraj znowu jeździliśmy. Tż wyciągnął mnie na rynek krakowski, a właściwie to po plantach jechaliśmy. W drodze powrotnej mały zaczął marudzić, więc w końcu dostał smoka i zasnął
W sumie przejechaliśmy 15km - niby niedużo ale dla mnie to kolejny krok naprzód

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
A co my robimy jak Sarenka wpada w dziki szał... zamykamy drzwiczki

(proszę nie dzwonić do Opieki Społecznej)
Super fotka

Cytat:
Wczoraj teściowa zaczęła karmić Dominika tortem, a kiedy zwróciliśmy jej uwagę to próbowała dalej kiedy nie patrzeliśmy (...)
Współczuję nerwów i problemów z teściową.
Moja szczęśliwie wszystkie moje instrukcje przyjmuje bez szemrania i bardzo się pilnuje. Z teściem się kilka razy ścięłam, ale akurat nie o dziecko, a że mu się postawiłam, to już nie próbuje podskakiwać

[QUOTE=aania_20;35182558]
e tam, nie opowiadaj, rozkręcisz się

Staram się

Cytat:
hejo!

My już po spacerze. Od 7.
Wózek mnie wykańcza. Strasznie się ciężko prowadzi.
Dziewczyny, jaki jest porządny wózek spacerówka do 300 zł?? Pomóżcie!
Ja kupiłam jako drugie wózek używany Baby Design Travel i mogę polecić.
Mój ma już 3 rok i działa idealnie, dość dobrze się prowadzi i wygodny jest dla małego, który taki mały nie jest - ponad 11kg.
A widzę, że zeszłoroczne kolory są akurat wyprzedawane np. tu: http://allegro.pl/baby-design-travel...463590014.html

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Smażony chleb znam i lubię, ale akurat walczę z nadwagą
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:26   #225
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

[UOTE=Marina1;35188744]kupiłam! aż mi się słabo zrobiło z wrażenia..340 zł w tym przesyłka.
Część kasy z kolczyków, a część to zterroryzowałam tżta, że chodzę non stop na spacery z młodym i jakiś komfort nam się należy
Filmik mnie przekonał, bo takie duże dziecko tam siedzi, a mój to kloc, więc mam nadzieję, że będzie akurat.

dzięki blondynko, bo gdyby nie Ty, to nawet nie wiedziałabym, że taki wózek istnieje![/QUOTE]
mam nadzieje że będziecie zadowoleni
daj znać jak zaliczycie pierwszy spacer
Stary 2012-07-09, 13:30   #226
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
wogóle okropny miałam wczoraj dzień wszystko przez P. ale wiecie kto mnie pocieszył, podniósł na duchu- teściowa-nie taki diabeł straszny

Cytat:
No to i my się wrzucimy.
ślicznie!
Cytat:
Dlaczego mi nikt nie odpowiedział na pytanie jak mam skopiowac wykresy z excela do worda?
jak najedziesz na wykres, to powinien się pojawić w lewym górnym rogu taki kwadratowy znaczek. Na nim kliknij prawym przyciskiem, wybierz opcję "kopiuj" i powinno się udać. Albo dawaj na maila
Cytat:
nie martw się Adaś starszy a stosunkowo niedawno zaczął wszystko robić - stawać, raczkować, bierze się za chodzenie...Ale jeśli się niepokoisz to spytaj lekarza.
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To będzie niedługo ciężarowcem

Aniu, a jak się ma psinka? Już się zadomowiła? Lubią się z Adasiem?
Lubią się tylko pilnuję mocno bo mała jeszcze nie rozumie, że przy zabawie ząbkami może ukłuć dość mocno. A bawić się chce. Moja mama wymyśliła że trzeba ją przechrzcić, nie wiem skąd jej się wzięło ale Tola chyba zostanie.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:37   #227
patik87
Zakorzenienie

Dziubek ślicznie wyglądacie, co Ty chcesz od siebie . A szymek taki duży chłopczyk, już nie niemowlak

Ania dzięki, potem spróbuję, jak nie to wyślę maila. Jak nadgarstek?

Marina
Igor wygląda na 2 latka minimum. Pasuje mu " Rogi" ale masz nogi, długaśneee

Toska
u nas też upał, od jutra ma podobno folgować. Po całych dniach w domu siedzimy..

Brumek
ja z palcem chyba muszę o lekarza, inne buty poza japonkami nie wchodzą w grę. Boli mnie jak wyginam, urażę itp. Kośc jest naruszona lub coś takiego.. i też miałam siny i spuchnięty, ale tylko przez kilka dni.

Nie dotarł kurier z basenem.

Sara śpi już 3 godziny. a ja siedzę na necie, chyba uzależnienie. Tyle mozna zrobić przez ten czas.
Stary 2012-07-09, 13:45   #228
Marina1
Zakorzenienie

alem podekscytowana tym wózkiem . Aż mi się z czoła leje heh

Dzięki za miłe słowa . A nogi fakt-długie, ale nie żebym była jakoś zadowolona z tego względu. Zawsze chciałam być niższa, mam 174-175 cm. Zawsze górowałam nad chłopakami, dopóki nie poznałam mojego równo 2 metrowego chłopa

Dziubku ślicznie wyglądasz. Promiennie i młodo. A mały czaruje!
Stary 2012-07-09, 13:51   #229
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ja mam taką używkę.
http://allegro.pl/wozek-coneco-joker...457633377.html
Tylko bez tego kapturka i bez rączki z przodu. Radek w tym jeździ ale na słońce nie wyjdę (dokupię parasolkę i będzie git).
A co jeśli chodzi o tę rączkę?
Młody nie ma się czego łapać, jak podciągnąć. Ciągle jeździ w jednej pozycji.
Takiej rączki nie dokupię co?
Powinnam się nią przejmować? Znaczy się jej brakiem ?
Znalazłam uniwersalne barierki, bo chyba o to chodzi ?
http://allegro.pl/barierka-palak-do-...448046500.html
http://allegro.pl/barierka-palak-do-...448046501.html

Cytat:
Mój Julian staje w łóżeczku i przy meblach, ale musi się trzymać, sam nie ustoi. Do chodzenia też daleka droga raczej
Zresztą pytałam tutaj ostatnio czy jeszcze jakieś dzieci nie chodzą, bo widzę że większość w wątku już biega
Może pogadaj z pediatrą na kontroli co o tym myśli

Cytat:
Śliczni jesteście

Cytat:

Toska
u nas też upał, od jutra ma podobno folgować. Po całych dniach w domu siedzimy..
Też masz wyrzuty sumienia, że dziecko za mało na powietrzu jest? Bo ja mam, ale fizycznie nie da się w taką pogodę wyjść, bo u nas żadnego cienia w promieniu 15-20min na piechotę z wózkiem, więc zanim dotrzemy do parku to padniemy z gorąca
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 13:57   #230
83monia
Zakorzenienie

wy tu o upale a u mnie zqaraz lać bedzie pogoda zdecydowanie nad morzem niebrumkowa

toska - moje nie pali sie do chodzenia, nawet przy meblach. ale , jak wyczytalam na jakisms fajnym blogu, chyba tu cytwanym, "wczesny rozwój fizyczny dziecka świadczy o ... wczesnym rozwoju fizycznym dziecka. i nic poza tym "

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-09 o 14:33
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:25   #231
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziubek śliczni jesteście

A u mnie deszcz kropi, a muszę iść do Lidla po kilka rzeczy.. Chyba zaryzykuję jak mały wstanie.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:31   #232
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
my jeszcze tydzien sie wczasujemy, jest fajnie, duuuzo slonca i duuuuzo wody
Kolinka

Cytat:
Nie mam pojęcia... Mi się wydaje, że Sara pewnie ma swoje tempo i wszystko jest ok, ale jeśli się martwisz, powiedz lekarzowi. Uspokoisz się, jak usłyszysz to od niego A jeśli coś faktycznie jest za wolno, to zleci jakąś rehabilitację krótką i będzie ok

Cytat:
Szymek taki poważny, jak nigdy Chyba docenił powagę momentu
A Ty Dziubku raz blondyna, raz brunetka, raz ruda Masz piękne zęby,wiesz?

Cytat:
kupiłam! aż mi się słabo zrobiło z wrażenia..340 zł w tym przesyłka.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
U Was też upał? Wyszliśmy z młodym o 10 się przejść, ale tak się rozgrzało że ledwo wróciłam rozpływając się
Też Mniejszy niż w ostatnie dni, ale i tak grzeje. Byliśmy z Tymkiem ze 40 minut, bo musiałam na bazar pójść, ale szybko wróciliśmy.

Cytat:
Lubią się tylko pilnuję mocno bo mała jeszcze nie rozumie, że przy zabawie ząbkami może ukłuć dość mocno. A bawić się chce. Moja mama wymyśliła że trzeba ją przechrzcić, nie wiem skąd jej się wzięło ale Tola chyba zostanie.
Tola jest fajnie Pasuje do takie puchatej, poczciwej buźki

Cytat:
Brumek ja z palcem chyba muszę o lekarza, inne buty poza japonkami nie wchodzą w grę. Boli mnie jak wyginam, urażę itp. Kośc jest naruszona lub coś takiego.. i też miałam siny i spuchnięty, ale tylko przez kilka dni.
Ja też tylko w japonkach, ale już czuję, że jest trochę lepiej. A u Ciebie ciągnie się strasznie długo Chociaż pocieszające to, że takich spraw i tak w gips sie nie wkłada, tylko ewentualnie każą usztywniać.
Stary 2012-07-09, 14:54   #233
83monia
Zakorzenienie

czy wy tez tak macie? http://www.styl.pl/magazyn/w-swiecie...-ja,nId,620274 bo ja tak...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:56   #234
adrji
Raczkowanie

marina doczytałam ze wozeczek zakupiony! gratuluje i zakupu i szybkiej deczyji! ja to czasami mam nawet siebie dość za to ze najprostszych niekiedy zakupów nie moge się zdecydować zastanawiam się i zastanawiam

Dziubek! ja nie wiem skąd ty mogłalabyś mieć kompleksy, nie znamy się "na zywo' ale na kazdym waszym zdjęciu wyglądasz super i uroczo
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:14   #235
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ania dzięki, potem spróbuję, jak nie to wyślę maila. Jak nadgarstek?

a wiesz że dużo lepiej? Dzięki że pytasz Koleżanka mówi że to efekt fizjoterapii bo ponoć rezultaty dopiero jakiś czas po zabiegach się pojawiają.

Ale nie mówiłam wam jak mnie u neurologa rozbroili. Wyniki EMG miały być do 2 tygodni. Pani u lekarza mówi że zarejestruje mnie dop[iero jak przyjdą wyniki, więc myślę sobie że będzie szybko, skoro nie rejestrują wcześniej. A ona mi 2 tyg temu mówi że mnie może zapisać na 5 września .
Maila dawaj śmiało.

Pierwsza krew za nami Mały zanurkował (wpadł w poślizg ) w basenie tak że wydzwonił o zabawkę, wargę rozciął. W zasadzie niewiele się stało na szczęście, ryku było 10 sekund.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:22   #236
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Krowy ???

Cytat:
Znalazłam uniwersalne barierki, bo chyba o to chodzi ?
http://allegro.pl/barierka-palak-do-...448046500.html
http://allegro.pl/barierka-palak-do-...448046501.html

Mój Julian staje w łóżeczku i przy meblach, ale musi się trzymać, sam nie ustoi. Do chodzenia też daleka droga raczej
Zresztą pytałam tutaj ostatnio czy jeszcze jakieś dzieci nie chodzą, bo widzę że większość w wątku już biega
Może pogadaj z pediatrą na kontroli co o tym myśli

Dzięki! O takie chodzi, nawet nie pomyślałam, że można dokupić

A jeśli chodzi o chodzenie maluchów... Radek jest z 5 sierpnia- staje przy meblach, chodzi przy nich, z pchaczem od kilku dni go puszczamy ale sam bez trzymanki nawet parę sekund nie stanie. Nawet nie próbuje.

Cytat:
Pierwsza krew za nami Mały zanurkował (wpadł w poślizg ) w basenie tak że wydzwonił o zabawkę, wargę rozciął. W zasadzie niewiele się stało na szczęście, ryku było 10 sekund. [/COLOR]

Ania u nas też już po pierwszej krwi.
Dla mnie widok straszny
Takie niesamowicie dziwne uczucie mnie ogarnęło jak zobaczyłam Radka krew

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Lily serio?jakoś to sobie wyobraziłam a często zdarzają ci się takie przygody?

Jak byłam młodsza to goniła nas krowa u babci na wsi.
Wścikła jakaś była, schowaliśmy się w samochodzie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
1. Lili, czemu Ty się krów boisz?
Boję się wszystkiego co jest większe ode mnie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:26   #237
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Super zdjęcia- uroczy ,,uciekający" Domek , a rodzice

Wygląda jakby szedł po czerwonym dywanie
Dziękujemy
Cytat:

Natka weź się schowaj Doskonale się prezentujecie.
A teściowa...temat rzeka jak ona Cię w ogóle ocenia? w sensie czy Cię lubi i nie obgaduje za plecami? ( ta jak moja )
Dziękujemy

Teściowa mnie bardzo lubi Opowiada dookoła jaką ma fajną synową, serio Często słyszę, że Tż nie mógł nic lepszego zrobić jak się rozwieść z wcześniejszą My ogólnie dogadujemy się dobrze, razem się wina nawet napijemy. To jest fajna babka, ale jeżeli chodzi o Dominika to się kompletnie nie dogadujemy. Ona żyje starymi czasami, niby da sobie powiedzieć żeby czegoś nie robiła, ale czasem wyskoczy jak Filip z konopi jak na urodzinach...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
d

Natka Wy to dopiero jesteście śliczni

o 15.20 idę na "rozmowę" o pracę. Pierwszym etapem rekrutacji jest test....

Dziękujemy
Jak rozmowa? Co to za praca? Opowiadaj!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Natka tworzycie przepiękną rodzinkę!

Dziękujemy

Cytat:
No to i my się wrzucimy.
Marina jesteś naprawdę śliczna Fajne z Was przytulaski
Ja z moich długich nóg też nie jestem jakoś bardzo zadowolona Ja mam 175 cm, ale marzyłam od zawsze o 168

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Natko ślicznie razem wyglądacie
taka atrakcyjna z was rodzinka

Dziękujemy

Cytat:
A ja pracowita od rana skosiłam trawnik i wlazłam w pokrzywy i piecze mnie
Przyjedź skosić też do mnie

Cytat:
N

Teraz to mam doła jak tak czytam o tych przygotowaniach do roczku, gosciach itd... u nas bedzie tylko moja siostra z mezem i dziecmi, bo nie mamy tu ani znajomych ani wiecej rodziny... może to głupie, ale nawet nie wiecie jak mi przykro że Lili nie będzie mieć urodzin z prawdziwego zdarzenia, z dziadkami, chrzestnymi itd... no i sie pobeczałam.. ide sprzątać...
Najważniejsze, że ma rodziców blisko

Cytat:

my po wizycie , po wirusowym zapaleniu gardła zaczyna się czyśic i stąd kaszel

Czyli nic nowego się nie przyplątało Super.
Dziubku,cudne zdjęcia Ale Szymek się zmienił!!
A Ty chyba fryzurkę zmieniłaś, co?

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Natka i u Was! dziewczyno ty to masz figure w tej bialej sukience chcialabym mieć taką męską poprosze!
Dziękujemy
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:38   #238
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

laski znalazłam tani wózek na tablicy

http://tablica.pl/oferta/pegperego-s...149a948d;r:;s:
Stary 2012-07-09, 16:45   #239
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
laski znalazłam tani wózek na tablicy

http://tablica.pl/oferta/pegperego-s...149a948d;r:;s:

Podoba misię.
Ale nie ma kosza na zakupy i barierki
dla mnie to ważne.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 16:50   #240
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
My wczoraj znowu jeździliśmy. Tż wyciągnął mnie na rynek krakowski, a właściwie to po plantach jechaliśmy. W drodze powrotnej mały zaczął marudzić, więc w końcu dostał smoka i zasnął
W sumie przejechaliśmy 15km - niby niedużo ale dla mnie to kolejny krok naprzód
My dzisiaj kup;iliśmy Hamaxa i kask, może uda nam się wybrać dzisiaj na pierwszą przejażdżkę
Cytat:
alem podekscytowana tym wózkiem . Aż mi się z czoła leje heh

Dzięki za miłe słowa . A nogi fakt-długie, ale nie żebym była jakoś zadowolona z tego względu. Zawsze chciałam być niższa, mam 174-175 cm. Zawsze górowałam nad chłopakami, dopóki nie poznałam mojego równo 2 metrowego chłopa

Dziubku ślicznie wyglądasz. Promiennie i młodo. A mały czaruje!
Gratuluję kupna nowego wózka

Cytat:

Ale nie mówiłam wam jak mnie u neurologa rozbroili. Wyniki EMG miały być do 2 tygodni. Pani u lekarza mówi że zarejestruje mnie dop[iero jak przyjdą wyniki, więc myślę sobie że będzie szybko, skoro nie rejestrują wcześniej. A ona mi 2 tyg temu mówi że mnie może zapisać na 5 września .
Maila dawaj śmiało.

Pierwsza krew za nami Mały zanurkował (wpadł w poślizg ) w basenie tak że wydzwonił o zabawkę, wargę rozciął. W zasadzie niewiele się stało na szczęście, ryku było 10 sekund.
Ooo kurka
Kiedyś musi być ten pierwszy raz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości