Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2189 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 08:49   #65641
smoothly
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nie za bardzo rozumiem czego tu się bać. Spróbować zawsze warto
a boję się tego, że za bardzo mogą mi obciążyć włosy, że nie będą chciały się układać, bo już różne próby miałam pianek i żeli w przeszłości, oczywiście bez dobranych odpowiednio pozostałych kosmetyków.
spróbować, spróbuję. nie wiem czy od razu, ale na pewno spróbuję
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 09:08   #65642
hahihehy
Rozeznanie

Tak się zastanawiam, czy są u jakieś włosomaniaczki z UK? Muszę wybrać kuzynce zestaw kosmetyków i potrzebuję pomocy

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:17   #65643
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazzy Pokaż wiadomość
moje włoski na mokro, nałożyłam chyba wszystko co możliwe -,-
Zapowiadają się całkiem nieźle

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:18   #65644
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ooo...i jak jest dzisiaj? jaka fajna długość i skręt też niczego sobie

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 10:22   #65645
tanizaki
Wtajemniczenie

Melduję się w nowym wątku
Kurcze pieczone Ja nie wiem (tak samo jak kilka tutaj wizażanek) jak znaleźć coś na ta stylizacje... Pianka to nie dla mnie, robi okropności z moich włosów, podkreśla każdy suchy włos i niszczy cały efekt. Jutro kupuje siemię lniane i robię żel. Zobaczymy co wyjdzie

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:26   #65646
anoska
Zakorzenienie

i ja melduję się w nowym wątku

u mnie dziś mycie szamponem, bo wczoraj było jeziorko
Stary 2012-07-09, 11:35   #65647
daria_z
Raczkowanie

I ja się melduję po 2 dniowej przerwie, w dostawie internetu. Piankę Isany i trzecie opakowanie I. z Babassu kuione

no i dzisiaj wyjazd
The Lying Game
Lindsey Stirling
daria_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 11:54   #65648
aleksandra987x
Rozeznanie

Ja też się melduję
Schnę sobie po porannej reanimacji, pierwszy raz chyba się udało

Powiedzcie, czy na taka pogodę (tzn. gorąco i wilgotno) psikadło z wody, odzywki (którejś z Joasiek, pewnie tej z lnem), oleju i keratyny się nada? Uzywane byłoby do reanimacji, poskramiania puszaka w ciągu dnia i lekkiego nawilżenia Z półproduktów mam tylko keratynę, a poza tym wszystko co w kuchni
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 12:57   #65649
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nie liczę od jakiegoś czasu - miałam dosyć gorący okres w życiu, potem wakacje, potem wyjechałam za granicę i obecnie siedzę na północ od Bałtyku Tu nie mam możliwości rzetelnego podliczania włosów z prostej przyczyny, odpływ większość przepuszcza i na kratce zostają nieliczne - z 15 sztuk. Ale lecą bardziej niż zimą, aż ukułam teorię, że one tak już mają sezonowo, zimą śpią, latem lecą :P
Miesiąc temu byłam już porządnie zniechęcona, wykończyłam liposomy z kofeiną i argininą i nie kupiłam kolejnych, mam jakieś resztki innych półproduktów, ale nic z nimi nie robię - z lenistwa i z braku nowych pomysłów Mam za to baterię sklepowych wcierek - całego Jantara, połowę Seboradinu, całkiem nowy eliksir Green Pharmacy, którego w końcu dorwałam w Ross, żel Novoxidyl. Niedawno skończyłam lotion Prolabu - ale nie umiem powiedzieć jak działa, bo tyle rzeczy nakładam na skalp...
W każdym razie włosy sobie rosną, maluchy też, kucyk chyba znów minimalnie się pogrubił, jakieś 2,5mm a może to błąd pomiaru

A co u Ciebie kochana, doczytałam, że wynalazłaś jakiś szampon w Auchan i już Ci włosy nie wypadają?
Tak, tak, odpukac - jest 1000 razy lepiej, jestem przeszczęśliwa - ale nie wiem, czemu to zawdzięczam: rzeczywiście jak umyję włosy szamponem brzozowym z Simply/Auchan, tym: http://www.auchandirect . pl/sklep/artykuly/1167_1236_1571/99400012/Higiena-i-kosmetyki/Do-wlosow/Szampony/Szampon-do-wlosow-Avea-brzozowy-300-ml to jest za każdym razem cud: wypada mi kilka włosów, 2-10; jak umyję czymkolwiek innym - jest wyrażnie gorzej, ale i tak nieporównywalnie lepiej, niż było.
Biorę poprawkę na bład ,,pomiaru" przy liczeniu, próbowałam zainstalować gęste sitko, ale wtedy włosy się rwały, nie dało się z niego wyplątać; obecna niemożliwość liczenia może podziałać ODPRĘŻAJĄCO na Twoje włosy (po takiej zmianie włosy się mogły zestresować...)

Nie wiem, co mi pomogło (jakoś nie mogę uwierzyć, że to ten szampon tylko). Używałam wszystkiego, co wymieniłaś (i PARĘ innych rzeczy też), ostatnio mniej, bo nie chcę popsuć obecnego efektu, a po jantarze było żle wizualnie - wyglądało, jakby się nadbudowywał (robiły się tłuste strączki).
Może dosuplementowałam się od wewnątrz? piłam 3 miesiące drożdze, pierwszy miesiąc bardzo sumiennie potem już mniej (miałam wrażenie kłopotów z żołądkiem pod koniec, ale nie mam pewności, czy to od tego). I jabłko z natką pietruszki, często. Plus słonecznik, pestki dyni, siemię lniane, ale to standard, nowością były jedynie drożdze i pietruszka.
Może też jakieś wcierki zadziałały, ale nie wiem kiedy i jakie - od jakiegoś czasu niczego nie używam systematycznie.
Po każdym myciu robię bardzo gęstą płukankę lnianą, może to ma znaczenie? (może wszystko mnie podrażnia, a kisielek łagodzi to?)

Bardzo chciałabym wiedzieć dlaczego przestały wypadać, a to właściwie chyba nie do ustalenia? (włosy wypadały mi od kilkunastu lat, czasami bardzo bardzo intensywnie)

Gratuluję pogrubienia kucyka (błąd nie błąd, pogrubienie jest! )
szsz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:16   #65650
Karen15
Zakorzenienie

czy masło shea należy trzymać w lodówce?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:31   #65651
smoothly
Zakorzenienie

dziewczyny, zainwestowałam w isanę z olejkiem babssu, piankę i żel.
jestem po pierwszym myciu zgodnie z CG. myślicie że coś z tego może być przy odpowiedniej pielęgnacji?
włosy są jeszcze troche mokre, dlatego takie strączki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2080 (2).jpg (136,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2076 (2).jpg (161,8 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-07-09, 14:34   #65652
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez smoothly Pokaż wiadomość
szczerze - boję się tych żeli. nie będą obciążać włosów? wydobędzie to skręt włosów? może na początek jakaś lżejsza pianka, albo lżejszy krem ?
Możesz spróbować pianki, ale efekt jest trochę inny niż po żelu. Może spróbujesz jakiegoś lekkiego żelu? Takiego, który lekko utrwala? Np. zielony żel z rossmana lub bielendę (mam białą). Zielony jest delikatny. Nie utrwala tak mocno jak joanna czy isana.

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Cześć
Cytat:
Na razie szał włosowy mi minął, oczywiście nie zaprzestałam pielęgnacji, ale nie szukam ideału, czochram włosy jak zwykle i żyję z puszakiem :P
Zdrowe podejście
Cytat:
Załączam dzisiejsze zdjęcie moich niezdefiniowanych kudłów, może nie spełniają forumowych standardów, ale czuję się z nimi ok
Mnie tam się bardzo podobają.

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu klientka w pracy nijak nie chciała mi uwierzyć, że nie farbuję włosów
Nie dziwię się, bo kolorek naprawdę ładny.

Cytat:
co do żelu lnianego, muszę doczytać o nim.
a aloesowy..?
Aloesowy dość trudno się odgniata. Taki gotowy, bo nie wiem jak robiony. Możesz ewentualnie troszkę alesowego dodać do zwykłego żelu. Ale na początek nie kombinowałabym za bardzo, bo możesz się zrazić.

Cytat:
Mokre, a jak pięknie zwijają się na dole. Jestem ciekawa jak wyglądają po wyschnięciu.

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
czy masło shea należy trzymać w lodówce?
Tak, czyste masło shea trzymam w lodówce.

Chyba jestem jedną z nielicznych, które nie narzekają na włosy w upały. Kręcą się jak zwykle. Dziś się trochę spuszyly (mam to w nosie, bo minimalnie), ale i tak są ładne. Musicie mi uwierzyć na słowo, nie mam weny na zdjęcia. Kiedyś wkleję, bo niedługo 2 lata z jakimś tam cg.

Edycja: Szsz, bardzo ładnie w codzienniku, zwłaszcza po reanimacji, super wyszło.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2012-07-09 o 14:35 Powód: dopisek
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 14:38   #65653
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Możesz spróbować pianki, ale efekt jest trochę inny niż po żelu. Może spróbujesz jakiegoś lekkiego żelu? Takiego, który lekko utrwala? Np. zielony żel z rossmana lub bielendę (mam białą). Zielony jest delikatny. Nie utrwala tak mocno jak joanna czy isana.

Aloesowy dość trudno się odgniata. Taki gotowy, bo nie wiem jak robiony. Możesz ewentualnie troszkę alesowego dodać do zwykłego żelu. Ale na początek nie kombinowałabym za bardzo, bo możesz się zrazić.
no, na pierwszy raz użyłam pianki i odrobiny żelu na końce i zawinęłam je sobie w 3 takie koczki i spięłam klamrami. kupiłam żel z bielendy z czarną rzepą. był jeszcze zwykły biały i niebieski, ale ten jakoś mi pierwszy w rękę wpadł.
co do żelu aloesowego, na razie chcę zobaczyć czy coś wyjdzie z tych moich włosów, a dopiero później kombinować, ale dziękuję ;*
Stary 2012-07-09, 14:56   #65654
584allie
Raczkowanie

Ja tutaj pierwszy raz Ale włosomaniactwem zajmuję się już dłuższy okres czasu Niestety nadal nie mogę się przekonać do tego, że mam kręcone/falowane włosy i marzę o prostych, lśniących, niepuszących się...
Tutaj zdjęcie: http://s1.directupload.net/images/120707/x646z7wx.jpg
W środę jestem zapisana do fryzjera, planowałam tylko podciąć końcówki ale mam ochotę skrócić gdzieś trochę za ramiona... :P
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:06   #65655
kascysko
Zakorzenienie

Kocham mężczyzn z mojej rodziny!

Byłam w Tesco z tatą, wchodzimy na dział olejowy (po zwykły Kujawski), no i zobaczyłam olej ryżowy. Wzięłam do ręki, odłożyłam. Rodziciel się mnie pyta, czemu nie biorę.
Ja: Bo mam zużyć to co mam.
Tata: Ale jak ja Ci kupię to się nie liczy?
Tatko

I mam coś dla Was, ale szał zerowy - po basenie i mocnym hmm, przygrzaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1525.jpg (137,6 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1526.jpg (110,7 KB, 69 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:08   #65656
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
Ja tutaj pierwszy raz Ale włosomaniactwem zajmuję się już dłuższy okres czasu Niestety nadal nie mogę się przekonać do tego, że mam kręcone/falowane włosy i marzę o prostych, lśniących, niepuszących się...
Tutaj zdjęcie: http://s1.directupload.net/images/120707/x646z7wx.jpg
W środę jestem zapisana do fryzjera, planowałam tylko podciąć końcówki ale mam ochotę skrócić gdzieś trochę za ramiona... :P
Nie obcinaj aż tyle! Bo już jest pięknie
W ogóle to witaj
Stary 2012-07-09, 15:12   #65657
bazzy
Raczkowanie

po wyschnięciu jest nieco gorzej, pokręciły się od ucha, zrobiłam koka, już wiem, że dzisiaj nie nałożę żelu ani pianki i zobaczę, może wtedy zostanie mi taki luźny skręt. ale przynajmniej u nasady się nie puszą!
bazzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:20   #65658
smoothly
Zakorzenienie

584allie, nie ścinaj, będziesz żałować! i masz bardzo ładne włosy ))

edycja:
dodaję zdjęcie włosów po lepszym podschnięciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2072.jpg (147,7 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez smoothly
Czas edycji: 2012-07-09 o 15:38
Stary 2012-07-09, 15:43   #65659
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Edycja: Szsz, bardzo ładnie w codzienniku, zwłaszcza po reanimacji, super wyszło.
Dziękuję
Ale one tylko ładnie wyglądały, w dotyku były sztywne i suche - na pewno po rozjaśnianiu potrzebują specjalnego traktowania, ale ta suchość była taka ,,miejscowa" na pewno coś im nie przypasowało - podejrzewam piankę Isany w kombinacji z całą resztą (za dużo dałam, biję się w piersi).
Nałożyłam na minutę Isanę babassu, tylko na długość, i spłukałam. Na to żółta Joaśka, Bielenda i ciut mrożącego. Dosycham

Cytat:
no, na pierwszy raz użyłam pianki i odrobiny żelu na końce i zawinęłam je sobie w 3 takie koczki i spięłam klamrami. kupiłam żel z bielendy z czarną rzepą. był jeszcze zwykły biały i niebieski, ale ten jakoś mi pierwszy w rękę wpadł.
Te żele Bielendy chyba wszystkie są mniej więcej podobne (tak tu czytałam) - mam tylko ten przeżroczysty z drobinkami, bardzo go lubię.
Jak to są pierwsze eksperymenty ze stylizacją, to nie kładłabym i pianki i żelu, bo nie będziesz wiedziała, co Ci przypasowało, a co nie (i kto to mówi.... ). Nie robiłabym też koczków, tylko sprawdzała różne metody stylizacji - ugniatanie, plunking - żeby zobaczyć, jaki jest potencjał we włosach, jak się będą skręcać same.
Podstawowa moja metoda jest taka: mokre włosy lekko odciskam (bawełniana kuchenna ściereczka), wgniatam odżywkę bs, odciskam drugi raz, wgniatam żel (Bielendy to łyżka stołowa albo i dwie), znowu odciskam, czasem na koniec jeszcze dodaję żelu.
Stary 2012-07-09, 15:51   #65660
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Te żele Bielendy chyba wszystkie są mniej więcej podobne (tak tu czytałam) - mam tylko ten przeżroczysty z drobinkami, bardzo go lubię.
Jak to są pierwsze eksperymenty ze stylizacją, to nie kładłabym i pianki i żelu, bo nie będziesz wiedziała, co Ci przypasowało, a co nie (i kto to mówi.... ). Nie robiłabym też koczków, tylko sprawdzała różne metody stylizacji - ugniatanie, plunking - żeby zobaczyć, jaki jest potencjał we włosach, jak się będą skręcać same.
Podstawowa moja metoda jest taka: mokre włosy lekko odciskam (bawełniana kuchenna ściereczka), wgniatam odżywkę bs, odciskam drugi raz, wgniatam żel (Bielendy to łyżka stołowa albo i dwie), znowu odciskam, czasem na koniec jeszcze dodaję żelu.
na pierwszy raz jak już mam wszystko nie mogłam się powstrzymać, hahaha ;-) pewnie jutro, albo za dwa dni bedę je myć znowu i wtedy już na spokojnie raz to, raz to ;-)
ale zasugeruję się tym, co Ty robisz
mam nadzieję, że z tych moich włosów jeszcze będzie coś dobrego. bo boki są całkiem całkiem, a tył.. prawie że prosty
Stary 2012-07-09, 15:52   #65661
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Byłam w Tesco z tatą, wchodzimy na dział olejowy (po zwykły Kujawski), no i zobaczyłam olej ryżowy. Wzięłam do ręki, odłożyłam. Rodziciel się mnie pyta, czemu nie biorę.
Ja: Bo mam zużyć to co mam.
Tata: Ale jak ja Ci kupię to się nie liczy?
Tatko
I co, pozwoliłaś kupić? Mój tata to co najwyżej się patrzy na mnie jak na wariata jak mnie gdzieś z olejem zobaczy, teściowa to samo -była wielce zniesmaczona jak TŻowi zabrałam koszulkę bawełnianą by nią wycierać włosy na drugi dzień kupiła mu nową, nawet dobrze na tym wyszedł bo zabrałam mu zwykłą biała taką najtańszą, a nowa fajna z nadrukami

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 15:53   #65662
szsz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
http://s1.directupload.net/images/120707/x646z7wx.jpg
Grzech byłoby obciąć te śliczności!
Po co Ci proste? Proste sa nudne
Stary 2012-07-09, 16:06   #65663
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
I co, pozwoliłaś kupić? Mój tata to co najwyżej się patrzy na mnie jak na wariata jak mnie gdzieś z olejem zobaczy, teściowa to samo -była wielce zniesmaczona jak TŻowi zabrałam koszulkę bawełnianą by nią wycierać włosy na drugi dzień kupiła mu nową, nawet dobrze na tym wyszedł bo zabrałam mu zwykłą biała taką najtańszą, a nowa fajna z nadrukami
Pewnie że pozwoliłam, nie będę się z tatą kłócić

Jesteś tu nowa, ale społeczność tego forum słyszała już o moim kuzynie, który sprezentował mi maski Bingo i bracie, który mi amlę w pudrze kupował w Indiach
Przyzwyczaili się już do moich dziwactw, ba, mama nawet pije drożdże, a tata pozwala ratować swój łysy już niestety skalp przed permanentnym wysuszeniem
Stary 2012-07-09, 17:09   #65664
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:
Teraz nigdzie, byłam niedawno. Ale za pół roku znów będę szukać kogoś, od kogo nie wyjdę w czapce na głowie
Z cięcia jestem zadowolona, ale zawsze może być lepiej.
Przez 4 lata chodziłam do Trendy koło Skrzynki. Z cięcia byłam zadowolona (u Kingi), z atmosfery w salonie już mniej.
Niedawno byłam w Estakadzie. Cięcie fajne, atmosfera też, ale szukam dalej.
Do kogo chodzisz?
ten światek taki mały, ja właśnie zaczełam chodzić do salonu na okolnej i tam pracują 2 dziewczyny, jedna to właśnie ta kinga z trendów na dąbrowskiego, ale ja akurat obcinam się u tej drugiej z kręconymi włosami

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

siedzę z maską bingo z glinką + troche oleju lnianego + trochę miodku. Chcę nawilzeniaaaa
a zmyję to issana babasu

Edytowane przez kasiaa87
Czas edycji: 2012-07-09 o 17:15
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:45   #65665
Zioło
Raczkowanie

Dziewczyny, chyba potrzebuję waszej pomocy!

Zawsze sądziłam, że moje włosy są proste, tylko jakieś takie krzywe Dbam o nie od jakiś 5 miesięcy i jakiś czas temu zaczęłam zauważać, że one jednak nie mogą być proste, bo się falują. Problem jest jednak taki, że każda część włosów robi to, co chce - część jest pofalowana, część prosta, niektóre się wywijają... tragedia po prostu
Załączam zdjęcie włosów i mam pytanie - co jestem w stanie osiągnąć z takich włosów przy właściwym ich traktowaniu? Chodzi mi o jakieś zdjęcie czy wizję potencjalnych fal, które mogę uzyskać - tak na pocieszenie, bo to, jak teraz wyglądają moje włosy, to jakaś tragedia Od jutrzejszego mycia rano przestaję rozczesywać po wyschnięciu, ale nie sądzę, by to wystarczyło do osiągnięcia czegoś sensownego...

Tragiczny wygląd włosów potęguje jeszcze fakt, że schodzę z bardzo mocnego cieniowania i końcówki w 2/3 długości włosów są w fatalnym stanie. Doradźcie mi coś dziewczyny, pocieszcie mnie jakoś, cokolwiek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wloski.jpg (71,6 KB, 54 załadowań)
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 17:49   #65666
claudiiin
Zadomowienie

Witam sie w nowej czesci... z nowym kolorem wlosow! Musialam juz pofarbowac bo 2-miesieczny odrost mnie denerwowal, ale szalu nie ma, bo uzylam popielatego ciemnego blondu (wizualnie popielaty brąz) celem powrotu do naturalnych - efekt to szarobury chlodny brąz Jednak widze ze nie pokrylo mi miejscami dokladnie poprzedniego koloru (mamie zabraklo farby choc mialam jej w sumie sporo - 150ml), co dalo gdzieniegdzie efekt zlotych refleksow. Pewnie sie z czasem bedzie wyplukiwac i troche ocieplac ale mam nadzieje, ze nie na tyle, by odrost sie odroznilal, bo bardzo nie chce juz farbowac wlosow, wczoraj przy myciu wychodzily garsciami, masakryczny widok. Dzis tez ich duzo wyciagam. Takze powiem Wam, ze nie ma znaczenia przy wypadajacych wlosach, czy sie uzyje zwyklej sklepowej tanizny czy "lagodnej", fryzjerskiej farby bez amoniaku. Wkleje jakies zdjecie jak sie uporam z lekkim przesuszem Licze jednak po cichu, ze z racji ciemniejszego koloru wloski beda bardziej sie blyszczec i wygladac zdrowiej. No i moje oczy dostaly bardziej intensywnej "niebieskosci"

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
Polecacie jakieś kosmetyki Balea albo Alverde albo inne niemieckie do włosów?
Z Balei polecam spray do wlosow z filtrem przeciwslonecznym, a z Alverde olejek do wlosow arganowo-migdalowy, fajny na koncowki, a nawet po myciu w malutkiej ilosci na calosc wlosow Nie wiem jak z olejowaniem bo nie probowalam.
Mam tez 2 odzywki i 2 maski Alverde, ale moge sie wypowiedziec na razie tylko o jednej - morelowej. U mnie dziala lekko prostujaco i wygladzajaco, nadajac tez wlosom polysk. Dla mnie osobiscie Alterra morelowa jest lepsza. Ale moim zdaniem warto kupic sobie chociaz z 3-4 rozne odzywki/maski Alverde bo skladowo sa fajne i wszystkie zgodne z CG
Mozesz tez zaopatrzyc sie w ktorys z szamponow Alverde. Sa tak jak Alterra na Sodium Coco Sulfate (z wyjatkiem szamponu przeciwlupiezowego), ale niektore maja ten skladnik dalej w skladzie (np. na czwartym czy szostym miejscu) wiec sa lagodne. Niektore maja alkohol w skladzie a inne nie lub daleko w skladzie. Prawie wszystkie sa zgodne z CG (traube avocado, hibiskus, birke salbei, zolty, czerwony, amarant, kofeinowy, przeciwlupiezowy, ultra sensitiv).

Cytat:
A moja tesciowa z kolei ma mnie za wlosowe guru Wlasnie mi sie przypomnialo, ze chciala zebym jej doradzila przy wyborze lokówko-suszarki, czy ktoras z Was ma moze jakies pojecie w tym temacie??? Bo ja nie mam zadnego Jeszcze poprzegladam wizaz, ale a nuz ktoras z Was orientuje sie w tym temacie

Widze, ze zrobil sie szal na pianke Isany, mam ja w domu od jakiegos czasu (moja prostowlosa siostra ma podatne na ukladanie wlosy i kiedys uzywala pianki do robienia leciutkich fal, takich 2a), tez sobie kiedys wyprobuje Do tej pory nie uzywalam, bo wydawala mi sie jakos tak... malo CG Pisalyscie cos chyba, ze nakladacie ja na zel, tak?

Eiri, wlasnie sobie ostatnio myslalam, ze dawno Ciebie nie bylo Fajne wloski!

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:15   #65667
pati_bc
Rozeznanie

Witam w nowej części

Eiri świetnie wyglądasz
i Twoje włosy są takie... takie moje

Claudiiin pokaż włoski

Rilla82 kolorek cudny

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Tak, tak, odpukac - jest 1000 razy lepiej, jestem przeszczęśliwa
Gratulacje

Bardzo podobają mi się Twoje włoski
I są dłuuugie

Cytat:
weśśśś...

Cytat:
I mam coś dla Was, ale szał zerowy - po basenie i mocnym hmm, przygrzaniu
milusio

Cytat:
Przyzwyczaili się już do moich dziwactw, ba, mama nawet pije drożdże, a tata pozwala ratować swój łysy już niestety skalp przed permanentnym wysuszeniem
żeby moi się przyzwyczaili

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba potrzebuję waszej pomocy!
Pewnie, że jest szansa
Zajrzyj do codziennika albo dziennika regeneracji. Znadziesz tam dużo motywacji

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-07-09 o 18:18
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 18:33   #65668
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Załączam zdjęcie włosów i mam pytanie - co jestem w stanie osiągnąć z takich włosów przy właściwym ich traktowaniu? Chodzi mi o jakieś zdjęcie czy wizję potencjalnych fal, które mogę uzyskać
o TO Ci grozi
albo nawet TO

Cytat:
Tragiczny wygląd włosów potęguje jeszcze fakt, że schodzę z bardzo mocnego cieniowania i końcówki w 2/3 długości włosów są w fatalnym stanie. Doradźcie mi coś dziewczyny, pocieszcie mnie jakoś, cokolwiek
No przydałoby się zejść z cieniowania trochę
Trzymam kciuki za zapuszczanie
Dbaj o nie, traktuj delikatnie. W miarę mozliwości nie czesz, myj odżywką / OMO itp
Próby stylizacji mogą przynieść dziwny efekt póki co, taki nie do ludzi.

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:00   #65669
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że pozwoliłam, nie będę się z tatą kłócić

Jesteś tu nowa, ale społeczność tego forum słyszała już o moim kuzynie, który sprezentował mi maski Bingo i bracie, który mi amlę w pudrze kupował w Indiach
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
A moja tesciowa z kolei ma mnie za wlosowe guru Wlasnie mi sie przypomnialo, ze chciala zebym jej doradzila przy wyborze lokówko-suszarki, czy ktoras z Was ma moze jakies pojecie w tym temacie??? Bo ja nie mam zadnego Jeszcze poprzegladam wizaz, ale a nuz ktoras z Was orientuje sie w tym temacie
Noo szczęściary no Ja tam się muszę ukrywać z swoimi pielęgnacyjnymi skarbami

kascysko -taka nowa nie nowa, bo ja tu zaglądam dosyć często, ale rzadko się udzielam, bo nie czuję się taką pełnowartościową kręconowłosą raz, że moim priorytetem są póki co naturalki, a dwa, że przez to moje włosy są coraz krótsze zamiast dłuższe na razie i trochę się czuję, że nie pasuję, ale zaglądam, bo macie takie piękne loki i mnóstwo świetnych pomysłów dot. pielęgnacji

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.

Edytowane przez kat123
Czas edycji: 2012-07-09 o 19:14
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-09, 19:08   #65670
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Noo szczęściary no Ja tam się muszę ukrywać z swoimi pielęgnacyjnymi skarbami
ohooo, to dokladnie tak jak ja.! chowam je i ukrywam jak mogę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 22 (0 użytkowników i 22 gości)

Zasady wysyłania wiadomości