|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
a boję się tego, że za bardzo mogą mi obciążyć włosy, że nie będą chciały się układać, bo już różne próby miałam pianek i żeli w przeszłości, oczywiście bez dobranych odpowiednio pozostałych kosmetyków.
spróbować, spróbuję. nie wiem czy od razu, ale na pewno spróbuję
|
|
|
|
#65642 |
|
Rozeznanie
|
Tak się zastanawiam, czy są u jakieś włosomaniaczki z UK? Muszę wybrać kuzynce zestaw kosmetyków i potrzebuję pomocy
|
#65643 |
|
Zakorzenienie
|
Zapowiadają się całkiem nieźle
|
#65644 |
|
Strażnik Wizażu
|
Ooo...i jak jest dzisiaj?
jaka fajna długość i skręt też niczego sobie
|
|
|
|
#65645 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się w nowym wątku
Kurcze pieczone Ja nie wiem (tak samo jak kilka tutaj wizażanek) jak znaleźć coś na ta stylizacje... Pianka to nie dla mnie, robi okropności z moich włosów, podkreśla każdy suchy włos i niszczy cały efekt. Jutro kupuje siemię lniane i robię żel. Zobaczymy co wyjdzie
|
#65646 |
|
Zakorzenienie
|
i ja melduję się w nowym wątku
u mnie dziś mycie szamponem, bo wczoraj było jeziorko
|
#65647 |
|
Raczkowanie
|
I ja się melduję po 2 dniowej przerwie, w dostawie internetu. Piankę Isany i trzecie opakowanie I. z Babassu kuione
![]() no i dzisiaj wyjazd
|
|
#65648 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się melduję
![]() Schnę sobie po porannej reanimacji, pierwszy raz chyba się udało ![]() Powiedzcie, czy na taka pogodę (tzn. gorąco i wilgotno) psikadło z wody, odzywki (którejś z Joasiek, pewnie tej z lnem), oleju i keratyny się nada? Uzywane byłoby do reanimacji, poskramiania puszaka w ciągu dnia i lekkiego nawilżenia Z półproduktów mam tylko keratynę, a poza tym wszystko co w kuchni
|
|
|
|
#65649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biorę poprawkę na bład ,,pomiaru" przy liczeniu, próbowałam zainstalować gęste sitko, ale wtedy włosy się rwały, nie dało się z niego wyplątać; obecna niemożliwość liczenia może podziałać ODPRĘŻAJĄCO na Twoje włosy (po takiej zmianie włosy się mogły zestresować...)Nie wiem, co mi pomogło (jakoś nie mogę uwierzyć, że to ten szampon tylko). Używałam wszystkiego, co wymieniłaś (i PARĘ innych rzeczy też), ostatnio mniej, bo nie chcę popsuć obecnego efektu, a po jantarze było żle wizualnie - wyglądało, jakby się nadbudowywał (robiły się tłuste strączki). Może dosuplementowałam się od wewnątrz? piłam 3 miesiące drożdze, pierwszy miesiąc bardzo sumiennie potem już mniej (miałam wrażenie kłopotów z żołądkiem pod koniec, ale nie mam pewności, czy to od tego). I jabłko z natką pietruszki, często. Plus słonecznik, pestki dyni, siemię lniane, ale to standard, nowością były jedynie drożdze i pietruszka. Może też jakieś wcierki zadziałały, ale nie wiem kiedy i jakie - od jakiegoś czasu niczego nie używam systematycznie. Po każdym myciu robię bardzo gęstą płukankę lnianą, może to ma znaczenie? (może wszystko mnie podrażnia, a kisielek łagodzi to?) Bardzo chciałabym wiedzieć dlaczego przestały wypadać, a to właściwie chyba nie do ustalenia? (włosy wypadały mi od kilkunastu lat, czasami bardzo bardzo intensywnie) Gratuluję pogrubienia kucyka (błąd nie błąd, pogrubienie jest! |
|
|
|
|
#65650 |
|
Zakorzenienie
|
czy masło shea należy trzymać w lodówce?
|
|
|
|
#65651 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, zainwestowałam w isanę z olejkiem babssu, piankę i żel.
jestem po pierwszym myciu zgodnie z CG. myślicie że coś z tego może być przy odpowiedniej pielęgnacji? ![]() włosy są jeszcze troche mokre, dlatego takie strączki
|
|
|
|
#65652 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cześć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aloesowy dość trudno się odgniata. Taki gotowy, bo nie wiem jak robiony. Możesz ewentualnie troszkę alesowego dodać do zwykłego żelu. Ale na początek nie kombinowałabym za bardzo, bo możesz się zrazić. Mokre, a jak pięknie zwijają się na dole. Jestem ciekawa jak wyglądają po wyschnięciu. Tak, czyste masło shea trzymam w lodówce. Chyba jestem jedną z nielicznych, które nie narzekają na włosy w upały. Kręcą się jak zwykle. Dziś się trochę spuszyly (mam to w nosie, bo minimalnie), ale i tak są ładne. Musicie mi uwierzyć na słowo, nie mam weny na zdjęcia. Kiedyś wkleję, bo niedługo 2 lata z jakimś tam cg. Edycja: Szsz, bardzo ładnie w codzienniku, zwłaszcza po reanimacji, super wyszło. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-07-09 o 14:35 Powód: dopisek |
||||
|
|
|
#65653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do żelu aloesowego, na razie chcę zobaczyć czy coś wyjdzie z tych moich włosów, a dopiero później kombinować, ale dziękuję ;*
|
|
|
|
|
#65654 |
|
Raczkowanie
|
Ja tutaj pierwszy raz
Ale włosomaniactwem zajmuję się już dłuższy okres czasu Niestety nadal nie mogę się przekonać do tego, że mam kręcone/falowane włosy i marzę o prostych, lśniących, niepuszących się...Tutaj zdjęcie: http://s1.directupload.net/images/120707/x646z7wx.jpg W środę jestem zapisana do fryzjera, planowałam tylko podciąć końcówki ale mam ochotę skrócić gdzieś trochę za ramiona... :P |
|
|
|
#65655 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham mężczyzn z mojej rodziny!
Byłam w Tesco z tatą, wchodzimy na dział olejowy (po zwykły Kujawski ), no i zobaczyłam olej ryżowy. Wzięłam do ręki, odłożyłam. Rodziciel się mnie pyta, czemu nie biorę.Ja: Bo mam zużyć to co mam. Tata: Ale jak ja Ci kupię to się nie liczy? Tatko I mam coś dla Was, ale szał zerowy - po basenie i mocnym hmm, przygrzaniu
|
#65656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to witaj
|
|
#65657 |
|
Raczkowanie
|
po wyschnięciu jest nieco gorzej, pokręciły się od ucha, zrobiłam koka, już wiem, że dzisiaj nie nałożę żelu ani pianki i zobaczę, może wtedy zostanie mi taki luźny skręt. ale przynajmniej u nasady się nie puszą!
|
|
|
|
#65658 |
|
Zakorzenienie
|
584allie, nie ścinaj, będziesz żałować!
i masz bardzo ładne włosy ))edycja: dodaję zdjęcie włosów po lepszym podschnięciu
Edytowane przez smoothly Czas edycji: 2012-07-09 o 15:38 |
|
|
|
#65659 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale one tylko ładnie wyglądały, w dotyku były sztywne i suche - na pewno po rozjaśnianiu potrzebują specjalnego traktowania, ale ta suchość była taka ,,miejscowa" na pewno coś im nie przypasowało - podejrzewam piankę Isany w kombinacji z całą resztą (za dużo dałam, biję się w piersi). Nałożyłam na minutę Isanę babassu, tylko na długość, i spłukałam. Na to żółta Joaśka, Bielenda i ciut mrożącego. Dosycham ![]() Cytat:
Jak to są pierwsze eksperymenty ze stylizacją, to nie kładłabym i pianki i żelu, bo nie będziesz wiedziała, co Ci przypasowało, a co nie (i kto to mówi.... ). Nie robiłabym też koczków, tylko sprawdzała różne metody stylizacji - ugniatanie, plunking - żeby zobaczyć, jaki jest potencjał we włosach, jak się będą skręcać same.Podstawowa moja metoda jest taka: mokre włosy lekko odciskam (bawełniana kuchenna ściereczka), wgniatam odżywkę bs, odciskam drugi raz, wgniatam żel (Bielendy to łyżka stołowa albo i dwie), znowu odciskam, czasem na koniec jeszcze dodaję żelu. |
||
|
|
|
#65660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zasugeruję się tym, co Ty robisz ![]() mam nadzieję, że z tych moich włosów jeszcze będzie coś dobrego. bo boki są całkiem całkiem, a tył.. prawie że prosty
|
|
|
|
|
#65661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata to co najwyżej się patrzy na mnie jak na wariata jak mnie gdzieś z olejem zobaczy, teściowa to samo -była wielce zniesmaczona jak TŻowi zabrałam koszulkę bawełnianą by nią wycierać włosy na drugi dzień kupiła mu nową, nawet dobrze na tym wyszedł bo zabrałam mu zwykłą biała taką najtańszą, a nowa fajna z nadrukami
|
|
|
#65662 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po co Ci proste? Proste sa nudne
|
|
|
|
|
#65663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś tu nowa, ale społeczność tego forum słyszała już o moim kuzynie, który sprezentował mi maski Bingo i bracie, który mi amlę w pudrze kupował w Indiach ![]() ![]() Przyzwyczaili się już do moich dziwactw, ba, mama nawet pije drożdże, a tata pozwala ratować swój łysy już niestety skalp przed permanentnym wysuszeniem
|
|
#65664 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- siedzę z maską bingo z glinką + troche oleju lnianego + trochę miodku. Chcę nawilzeniaaaa ![]() a zmyję to issana babasu Edytowane przez kasiaa87 Czas edycji: 2012-07-09 o 17:15 |
|
|
|
|
#65665 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chyba potrzebuję waszej pomocy!
Zawsze sądziłam, że moje włosy są proste, tylko jakieś takie krzywe Dbam o nie od jakiś 5 miesięcy i jakiś czas temu zaczęłam zauważać, że one jednak nie mogą być proste, bo się falują. Problem jest jednak taki, że każda część włosów robi to, co chce - część jest pofalowana, część prosta, niektóre się wywijają... tragedia po prostu ![]() Załączam zdjęcie włosów i mam pytanie - co jestem w stanie osiągnąć z takich włosów przy właściwym ich traktowaniu? Chodzi mi o jakieś zdjęcie czy wizję potencjalnych fal, które mogę uzyskać - tak na pocieszenie, bo to, jak teraz wyglądają moje włosy, to jakaś tragedia Od jutrzejszego mycia rano przestaję rozczesywać po wyschnięciu, ale nie sądzę, by to wystarczyło do osiągnięcia czegoś sensownego...Tragiczny wygląd włosów potęguje jeszcze fakt, że schodzę z bardzo mocnego cieniowania i końcówki w 2/3 długości włosów są w fatalnym stanie. Doradźcie mi coś dziewczyny, pocieszcie mnie jakoś, cokolwiek
|
|
|
|
#65666 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam sie w nowej czesci... z nowym kolorem wlosow!
Musialam juz pofarbowac bo 2-miesieczny odrost mnie denerwowal, ale szalu nie ma, bo uzylam popielatego ciemnego blondu (wizualnie popielaty brąz) celem powrotu do naturalnych - efekt to szarobury chlodny brąz Jednak widze ze nie pokrylo mi miejscami dokladnie poprzedniego koloru (mamie zabraklo farby choc mialam jej w sumie sporo - 150ml), co dalo gdzieniegdzie efekt zlotych refleksow. Pewnie sie z czasem bedzie wyplukiwac i troche ocieplac ale mam nadzieje, ze nie na tyle, by odrost sie odroznilal, bo bardzo nie chce juz farbowac wlosow, wczoraj przy myciu wychodzily garsciami, masakryczny widok. Dzis tez ich duzo wyciagam. Takze powiem Wam, ze nie ma znaczenia przy wypadajacych wlosach, czy sie uzyje zwyklej sklepowej tanizny czy "lagodnej", fryzjerskiej farby bez amoniaku. Wkleje jakies zdjecie jak sie uporam z lekkim przesuszem Licze jednak po cichu, ze z racji ciemniejszego koloru wloski beda bardziej sie blyszczec i wygladac zdrowiej. No i moje oczy dostaly bardziej intensywnej "niebieskosci" ![]() Cytat:
Nie wiem jak z olejowaniem bo nie probowalam.Mam tez 2 odzywki i 2 maski Alverde, ale moge sie wypowiedziec na razie tylko o jednej - morelowej. U mnie dziala lekko prostujaco i wygladzajaco, nadajac tez wlosom polysk. Dla mnie osobiscie Alterra morelowa jest lepsza. Ale moim zdaniem warto kupic sobie chociaz z 3-4 rozne odzywki/maski Alverde bo skladowo sa fajne i wszystkie zgodne z CG Mozesz tez zaopatrzyc sie w ktorys z szamponow Alverde. Sa tak jak Alterra na Sodium Coco Sulfate (z wyjatkiem szamponu przeciwlupiezowego), ale niektore maja ten skladnik dalej w skladzie (np. na czwartym czy szostym miejscu) wiec sa lagodne. Niektore maja alkohol w skladzie a inne nie lub daleko w skladzie. Prawie wszystkie sa zgodne z CG (traube avocado, hibiskus, birke salbei, zolty, czerwony, amarant, kofeinowy, przeciwlupiezowy, ultra sensitiv). Cytat:
Wlasnie mi sie przypomnialo, ze chciala zebym jej doradzila przy wyborze lokówko-suszarki, czy ktoras z Was ma moze jakies pojecie w tym temacie??? Bo ja nie mam zadnego ![]() Widze, ze zrobil sie szal na pianke Isany, mam ja w domu od jakiegos czasu (moja prostowlosa siostra ma podatne na ukladanie wlosy i kiedys uzywala pianki do robienia leciutkich fal, takich 2a), tez sobie kiedys wyprobuje Do tej pory nie uzywalam, bo wydawala mi sie jakos tak... malo CG Pisalyscie cos chyba, ze nakladacie ja na zel, tak?Eiri, wlasnie sobie ostatnio myslalam, ze dawno Ciebie nie bylo Fajne wloski!
|
|
|
#65667 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() Eiri świetnie wyglądasz ![]() i Twoje włosy są takie... takie moje ![]() Claudiiin pokaż włoski ![]() Rilla82 kolorek cudny ![]() Gratulacje Bardzo podobają mi się Twoje włoski ![]() I są dłuuugie weśśśś... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że jest szansa Zajrzyj do codziennika albo dziennika regeneracji. Znadziesz tam dużo motywacji
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-07-09 o 18:18 |
||
|
|
|
#65668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo nawet TO Cytat:
![]() Trzymam kciuki za zapuszczanie Dbaj o nie, traktuj delikatnie. W miarę mozliwości nie czesz, myj odżywką / OMO itp Próby stylizacji mogą przynieść dziwny efekt póki co, taki nie do ludzi. |
||
|
|
|
#65669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam się muszę ukrywać z swoimi pielęgnacyjnymi skarbami ![]() kascysko -taka nowa nie nowa, bo ja tu zaglądam dosyć często, ale rzadko się udzielam, bo nie czuję się taką pełnowartościową kręconowłosą raz, że moim priorytetem są póki co naturalki, a dwa, że przez to moje włosy są coraz krótsze zamiast dłuższe na razie i trochę się czuję, że nie pasuję, ale zaglądam, bo macie takie piękne loki i mnóstwo świetnych pomysłów dot. pielęgnacji
Aparatka od 11.10.2014 (góra). Dół od 11.04.2015. Edytowane przez kat123 Czas edycji: 2012-07-09 o 19:14 |
||
|
|
|
#65670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 23 (0 użytkowników i 23 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

jaka fajna długość i skręt też niczego sobie

a może to błąd pomiaru
(błąd nie błąd, pogrubienie jest! 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

raz, że moim priorytetem są póki co naturalki, a dwa, że przez to moje włosy są coraz krótsze zamiast dłuższe na razie