|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
Ale jeżeli moje dziecko by nie raczkowało/stawało mając prawie rok na pewno bym już była u lekarza. Halo! A któż to do nas zawitał? ![]() Ale Radek daje dzisiaj w |
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
rada dla mnie: ma któraś większy, taki 7os samochód? na co zwracać uwagę? bo się rozglądamy powoli...
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co to znaczy jak sie śnią pajaki? Kilka razy juz mi sie to zdarzyło w przeciągu kilku dni. Ide chyba w senniku popatrze
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo zostań z nami
![]() Skąd jesteś? Jak córeczka ma na imię? Kiedy rodziłaś? |
|
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam za to "cze" ale mój komputer ma automatyczny jez. ang. i jak nie przestawię to przy wpisywaniu "ś" wysyła mi posta
Cytat:
Jestem z Mielca Córeczka ma na imię Amelka, urodziła się 19. stycznia Jest małym chuliganem, ale jest przekochana ![]() Muszę teraz uciekać do lekarza, jak dzidziusia pozwoli, to zajrzę jeszcze później do Was
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ja bym dla swojego spokoju poszła do lekarza, żeby zbadał i obejrzał małą.
Hej Agawoo Mielczanko . Ulcia super impreza musiała być . Jak jeszcze bardziej schudniesz, to odwołam wakacyjne zaproszenie .Brumek Zuza też miała takie etapy z częstym budzeniem i właśnie do określonej godziny a potem spała już do rana normalnie. U nas się to wiązało z zębami albo ze skokiem. Przejdzie za kilka dni
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie pójdę do lekarza, dla świętego spokoju. Chyba się nakręcam patrząc na wasze dzieci, i za dużo bym chciała. Widzę że robi postępy, prostuje się na kolanach ale może ma za słabe mięśnie nóg, nie wiem. Albo tak ma. Za to rozwój intelektualny niej przewyższa ruchowy, dużo umie pokazać, zrobić i dużo rozumie.
|
#340 | |
|
Raczkowanie
|
hey hey!
wyczytałam ze dużo z nas zaczyna diete "od dziś" to może i ja z wami zaczne? kilka okazji przed nami gdzie przydałoby się wyglądac... w kupie raźniej ![]() Cytat:
![]() wogole to wieczorem troche przyszalałam na all i zakupiłam troche rzeczy na wyjazd żeby dzieciaki mialy na dzialce się nie nudziły zbytnio ![]() you super zdjęcia to z buziaczkiem urzekające! aż się rodzenstwa zachcialo......... agawoo miłe że napisałaś Amelka madzik no to korzystaj z dzisiejszego relaksowania tak cały dzien odetchniesz zapewne albo i nawet sie zaczniesz już nudzić ![]() natka hmm a może i ja bym kupila takie eleganckie spodnie Jaskowi kilka slubów przed nami![]() a z rowerkiem kurcze jest na prawde taka mozliwosc ze nic się nie da zrobić, może powinnas podjechac do tego sklepu wlasnie ze swoim rowerem powinni zamontować albo wymienic na pasujący? monia to planujecie jeszcze bardziej niż na trojeczke powiększyć rodznke? ze 7 os my mamy zafire, nie narzekamy choc nigdy wczesniej opla w domu nie było ale to wlasnie chyba najpierw musicie ustrzelic jakie marki wchodzą u was w gre bo wybor tych samochodow i cen jest w zasadzie w czym wybieraćcarmela jak Saren po wizycie? |
|
|
|
|
#341 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Jak?! jak?! jak?! Nigdy sobie nie umiałam zrobić porządnych brwi nawet nie wiem jakie mi bardziej pasuje... ![]() a mysmy w sumie tak w ciemno własnie wyjechali... Cytat:
![]() Spróbuje coś kupić do kontaktu bo oszaleje! Cytat:
![]() Cytat:
JAk sie macie z Amelką? pewnie już duża! Luudzieee! ktoś mi dziecko podmienił... nie wiem co jej dzisiaj jest ale zaraz nerwowo nie wytrzymam, o wszystko beczy, histeryzuje, cały czas marudzi mam dość.... ide z nia na spacer bo nie wytrzymam!Jakby tego bylo mało to dziś mam popołudnie z moimi siostrzenicami... nie trawie tych dzieciaków To tyle.. |
||||||
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 |
|
Wtajemniczenie
|
Z katarem mozna wychodzić na dwor? Wychodzicie czy siedzicie w domu. Miałam plany na dzis, ale boje sie Troche ja zabierać na powietrze. W moim mieście bedzie dzis "przechodził" znicz olimpijski. Chciałam iść zobaczyć, jedyna okazja w życiu ...
|
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Siema
![]() Filip chory :/ Zaczęło się katarem, teraz kaszle i mnie gardło zaczyna boleć. Idziemy do pediatry na 16. Lili Bebetto Magelan jest super naprawdę, ja do niego jeszcze dokupiłam koła pompowane na zimę, bo można zmieniać. Koła wyniosły z przesyłką 70 zł u producenta bo w sklepie zaśpiewali koło 150
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa, a za lampe zaplacilam w biedronie (widzialam ze chyba tez lidl i netto maja w ofercie) 29 zl. pewnie i u ciebie jakies teraz promocje powinny byc. no ale to zabija dopiero jak komar tam wleci, wiec ugryzc moze. ty w uk, tak? a moze pogryły cie bedbugs'y? Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-10 o 12:37 |
|
|
|
|
#346 |
|
Rozeznanie
|
To teraz was pomęczę.
Trochę Julka
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli nie wisza non stop gluty. no i jak tym katarem nie kaszle
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Rozeznanie
|
i jeszczę ciut :P
|
#350 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Buła rządzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A na komary kupiliśmy taka lampkę z lidla ale ona daje ostre światło i mnie to denerwuje w nocy, więc najwyżej włączamy ją przed zaśnięciem, żeby wyłapała komary. Cytat:
![]() A tak na poważnie to nie dziwie się Tobie, że jesteś zaskoczona takim czymś, bo ja tez nie wiedziałam co sie dzieje jak pierwszy raz Dominik tak w nocy dokazywał. Od ok. 8 miesiąca budzi się w nocy, tylko po to, żeby go przytulić. Teraz się już przyzwyczaiłam i stawiam na lęk separacyjny, bo jak tylko go biorę na ręce, to od razu się wtuli i zasypia. Czasami nie budzi się w ogóle (oprócz 1 pobudki na jedzenie), ale to rzadko. Ale u Was to ząbki też mogą być przyczyną Cytat:
![]() Cytat:
A dziewczyny jak to jest, w większości szczepicie na ospę czy nie? Bo już niedługo idziemy na szczepienie i zastanawiam się. A i zapomniałam Wam powiedzieć, w sobote i w niedzielę bylismy nad jeziorkiem. Było bardzo fajnie, Dominik raczkował, bo całej plaży, a jak wchodził na suchą trawę, która go kuła, to takie dziwne pozy robił, żeby tylko jak najmniej dotykać trawy, najlepiej to by na głowie stanął No i wypróbowaliśmy w końcu namiot z lidla. Do wody nie chciał wchodzić, bo za zimna dla panicza
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło, że się odezwałaś ![]() No to mamy zaliczoną kolejną udaną kampanię marketingu szeptanego ![]() Cytat:
![]() Za taki z 2008 r, diesel, zapłacił 43 tys. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
madzia1k1 my jesteśmy właśnie po pierwszej dawce przeciwko ospie
Z tym, że my mamy za free bo Fifi chodzi do żłobka. Jakbym miała płacić to bym nie zaszczepiła.
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
A i jeszcze Patik, bo nie zacytowało mi, ja pewnie juz bym poszła do lekarza dla świętego spokoju. A pediatra nie pytała się o rozwój przy wizytach? Bo przecież często byliście u lekarza nie? Ja mysle, że jeszcze do dwóch tygodni i Sara wstanie, z tego co piszesz, że staje na kolankach i próbuje jedna nogą. Właśnie tak to się zaczyna, Ważne, że próbuje na tych kolankach.
A i jeszcze, żeby pocieszyć - w szpitalu leżeliśmy z 15 miesiaczna dziewczynka i jej mama mówiła, że jej córeczka, bardzo szybko wstawała, ale za to dużo czasy jej zajęło przejście do pierwszych kroczków, a jej rówieśniczka tez się martwiła, że tamta już stoi a ona ciągle nie i się okazało, że jak tamta druga wystrzeliła to chodziła szybciej niż ta pierwsza, mimo, że o wiele później zaczęła wstawać na nóżki. Po prostu zrobiła to za jednym zamachem. Masło maślane mi wyszło, ale mam nadzieje, że mnie zrozumiałaś. I może właśnie tak będzie z Sarką, że pomiędzy wstaniem a samodzielnym chodzeniem będzie krótki okres.
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale on ma delikatną urodę ![]()
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
dziękujemy za komplementy Nie wiem czy zeszczuplałam, chyba tak, w te upały mi trochę spadło bo jeść sie nie chciało a zalatana byłam. Co z tego że ważę ok jak skórę na brzuchu to mogę chyba na cycki zaciągnąć ![]() Co do miłości rodzeństwa to rzeczywiście ostatnio żyć bez siebie nie mogą Na szczęście taki kryzys już chyba nam przeszedł i Filip zakochany w siostrze ( i vice versa). Uwielbiam patrzeć jak się razem bawią ![]() Jeszcze trochę i będę leżeć aa oni będą samowystarczalni ![]() karolinee tak to sukieneczka z reserved Lila dostała na dzień dziecka, rozmiar niby 86cm a taka krótka jak bluzka bardziej.Dziewczyny u Was też taki rój os w tym roku?? Nie pamiętam żeby kiedykolwiek tyle os było. u nas istne zatrzęsienie!! ![]() Wczoraj wybiłam grubo ponad 30! Jedna mnie dziabnęła jak się odganiałam.Dzieciaki muszę pilnować bo lecą i czepliwe są że szok
|
#358 |
|
Raczkowanie
|
a no i mialam zacząc wątek ząbkowo
(wiecie wogóle co ze mnie za matka )wcale nie przyuważyłam dopiero przypadkiem wyczułam że Jaś ma uwaga 3 czwórki! te biale potwory zaskoczyły nas zupelnie bo przeciez z nich takie przecież niby potwory a wyszły u nas zupełnie bezobjawowo niezauważalnie! za to spotkalam kolezanke z 3 miesiące starszym bo jakoś zakodowalam ze to narazie bedzie spokój ząbkowy ale uswiadomiła mnie ze jeszcze trójki i to dopiero jest podobno hardcore bo to jakieś zęby tak zwane oczne czy jakoś tak, że przy ich wychodzeniu może być nawet jakieś zapalenie oczu ale oby i te wyszly u nas lajtowo |
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka co do wózka to jest wiele aspektów które musisz wziąć pod uwagę
Moim zdaniem na pewno nie dasz rady w ten sposób żeby Julcia całe spacery (w zimie) przeszła na nóżkach. Na początku może tak, będzie chwilowa fascynacja samodzielnością, ale zaraz będzie zmęczona/zazdrosna o braciszka który jest wożony i będzie się pchała albo na ręce albo do wózka ![]() Przerabiałam to ![]() To jeszcze małe dziecko będzie 1,5 roczku, i nie da rady większych odległości pokonywac pieszo, szczególnie zimą. Więc radziłabym Ci chustę do której której wpakujesz któreś z nich +wózek zwykły. Na wiosnę teoretycznie Jula będzie już mogłaby jeździć w rowerku ale weź pod uwagę że neiźle się za nią nalatasz, szczególnie jeśli będziesz chciała załatwić jakieś sprawy na mieście... Wtedy wygodniej byłoby Ci mieć wózek bliźniaczy, ten kupiłabym jeśli mieszkałabym w mieście (a nie mieszkam ) i miałabym opcję postawienia gdzieś na dole na klatce, nie wyobrażam sobie wychodzenia na dwór z dwójka malutkich dzieci i tahania na dół wtedy wsadzasz obydwoje, masz dzieci przypięte i nie martwisz się czy córa nie wpadnie gdzieś pod koła samochodu czy nie dyskutujesz na środku skrzyżowania w którą stronę idziecie .Rowerek jest fajny na krótkie spacery, ale jak wypuszczasz się w miasto to już problem ![]() Albo na wiosnę zostawiasz chustę + lekką spacerówkę, Julę do spacerówki, a małego w chustę (i na zmianę), jak Julka będzie chciała pobiegać czy na placu zabaw do do spacerówki wrzucasz młodego..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-10 o 13:22 |
|
|
|
#360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas też- Jiulek ma 2 czwórki, reszta czwórek wyłazi. Nie ma jednej dolnej dwójki, trojek. Łącznie ma 10 zebów. Moja mama też mówi że trójki są oczne i że strasznie bolesne...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

to może i ja z wami zaczne? kilka okazji przed nami gdzie przydałoby się wyglądac... w kupie raźniej 
my mamy zafire, nie narzekamy choc nigdy wczesniej opla w domu nie było

nawet nie wiem jakie mi bardziej pasuje... 

Zakończone: 2