Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 11:24   #331
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Patrzcie, jakie fajne Nie słyszałam wcześniej o takim.
To nosidło, ale takie raczej do przenoszenia na krótko niż na długie wędrówki, jak te nasze mei-taje.
My nie potrzebujemy, ale fajne mi się wydaje, dlatego Wam wklejam
I to się zwija tak, że się mieści w kieszeni
https://mamotoja.pl/zakupy_rozmaitos...kul,11912.html
http://dziecisawazne.pl/nosidelko-tonga/
http://www.chusty.info/forum/showthr...t=60286&page=1
miałam kiedys chuste ktora sie tak zakładało i NIGDY WIECEJ! ręka boli bo nierówno wżyna sie materiał, dziecku niewygodnie, ręka i tak zajęta trzymaniem dziecka. tu jeszcze jest klamra która na bank by się wżynała w skórę. ja tam mówię nie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:25   #332
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Cze
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:29   #333
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Marina nie raczkuje, pełza i na inne sposoby sie przemieszcza. Układa nogi do raczkowania ale zaraz się kładzie na brzuch.
Patik jako, że nie moje dziecko to bym ci napisała żebyś się nie martwiła. Każde dziecko ma swoje tempo.
Ale jeżeli moje dziecko by nie raczkowało/stawało mając prawie rok na pewno bym już była u lekarza.

Cytat:
Cze
Halo!
A któż to do nas zawitał?

Ale Radek daje dzisiaj w

Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:29   #334
83monia
Zakorzenienie

rada dla mnie: ma któraś większy, taki 7os samochód? na co zwracać uwagę? bo się rozglądamy powoli...

Stary 2012-07-10, 11:32   #335
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziewczyny co to znaczy jak sie śnią pajaki? Kilka razy juz mi sie to zdarzyło w przeciągu kilku dni. Ide chyba w senniku popatrze
Stary 2012-07-10, 11:34   #336
Lili 83
Zakorzenienie

Agawoo zostań z nami
Skąd jesteś? Jak córeczka ma na imię? Kiedy rodziłaś?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:40   #337
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Halo!
A któż to do nas zawitał?
Przepraszam za to "cze" ale mój komputer ma automatyczny jez. ang. i jak nie przestawię to przy wpisywaniu "ś" wysyła mi posta Już edytowałam i dopisałam, co chciałam
Cytat:
Agawoo zostań z nami
Skąd jesteś? Jak córeczka ma na imię? Kiedy rodziłaś?

Jestem z Mielca
Córeczka ma na imię Amelka, urodziła się 19. stycznia Jest małym chuliganem, ale jest przekochana

Muszę teraz uciekać do lekarza, jak dzidziusia pozwoli, to zajrzę jeszcze później do Was

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:57   #338
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik ja bym dla swojego spokoju poszła do lekarza, żeby zbadał i obejrzał małą.

Hej Agawoo Mielczanko .

Ulcia super impreza musiała być . Jak jeszcze bardziej schudniesz, to odwołam wakacyjne zaproszenie . Wpędzasz mnie w kompleksy .

Brumek Zuza też miała takie etapy z częstym budzeniem i właśnie do określonej godziny a potem spała już do rana normalnie. U nas się to wiązało z zębami albo ze skokiem. Przejdzie za kilka dni . .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:09   #339
patik87
Zakorzenienie

Pewnie pójdę do lekarza, dla świętego spokoju. Chyba się nakręcam patrząc na wasze dzieci, i za dużo bym chciała. Widzę że robi postępy, prostuje się na kolanach ale może ma za słabe mięśnie nóg, nie wiem. Albo tak ma. Za to rozwój intelektualny niej przewyższa ruchowy, dużo umie pokazać, zrobić i dużo rozumie.
Stary 2012-07-10, 12:20   #340
adrji
Raczkowanie

hey hey!
wyczytałam ze dużo z nas zaczyna diete "od dziś" to może i ja z wami zaczne? kilka okazji przed nami gdzie przydałoby się wyglądac... w kupie raźniej

Cytat:
no dobra namówilyscie mnie kupiłam i ja
wogole to wieczorem troche przyszalałam na all i zakupiłam troche rzeczy na wyjazd żeby dzieciaki mialy na dzialce się nie nudziły zbytnio i nawet coś dla nas starych

you super zdjęcia to z buziaczkiem urzekające! aż się rodzenstwa zachcialo.........

agawoo miłe że napisałaś Amelka

madzik no to korzystaj z dzisiejszego relaksowania tak cały dzien odetchniesz zapewne albo i nawet sie zaczniesz już nudzić

natka hmm a może i ja bym kupila takie eleganckie spodnie Jaskowi kilka slubów przed nami
a z rowerkiem kurcze jest na prawde taka mozliwosc ze nic się nie da zrobić, może powinnas podjechac do tego sklepu wlasnie ze swoim rowerem powinni zamontować albo wymienic na pasujący?

monia to planujecie jeszcze bardziej niż na trojeczke powiększyć rodznke? ze 7 os my mamy zafire, nie narzekamy choc nigdy wczesniej opla w domu nie było ale to wlasnie chyba najpierw musicie ustrzelic jakie marki wchodzą u was w gre bo wybor tych samochodow i cen jest w zasadzie w czym wybierać

carmela jak Saren po wizycie?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:29   #341
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witamy sie póki co słonecznie

Zaraz jadę z Sarenka na kontrole do neurologa, mam nadzieje że to będzie ostatnia wizyta.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku
Wszystkie dzieciaczki takie cudne napatrzeć się nie można.
Co do wagi to ja przyjmę od was po kilka kilo Bo wstyd przyznać ale ja ważę tyle ile wazyłam przed ciążą. (158 cm i 42,5 kg). Chętnie bym troszkę nabrała ale się jakoś nie da.

U nas Juliś jeździ w wózku sklepowym takim zwykłym ale i tak zawsze musi mieć jakieś zajęcie bo marudzi.

Ostatnio zaczęliśmy z TŻ myśleć o emigracji...
Szukam jakiejś pracy, ale same nieciekawe oferty.
Chętnie oddam 8kg! nawet koszta wysyłki pokryje
Cytat:
1. No to łączę się w bólu Bo Tobie też do wielkiej tuszy sporo brakuje, ale i tak potrafi to człowieka wkurzyć

2. A wiesz, że dzięki Tobie moje brwi po raz pierwszy w życiu są ok?
Bo w sumie dzięki Tobie kupiłam tę hennę i jakoś sobie z nią daję radę
1. ojj tak...

2. Jak?! jak?! jak?! Nigdy sobie nie umiałam zrobić porządnych brwi nawet nie wiem jakie mi bardziej pasuje...

Cytat:
Też chętnie byśmy wyjechali ale boję się w ciemno

Idę co zjeść
a mysmy w sumie tak w ciemno własnie wyjechali...
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jako ze mnie dopadnie kazdy komar to odpowiem: siatka na muchy. ale nie taka przyklejana. mozna w firmach okniarskich albo robiacych rolety zamówic moskitiere montowana na rame okienna (nie jest wiercone nic tylko nakładane na okno). moi rodzice tak maja i koniec z owadami. ew mozesz kupic cos wlasnie w kontakt. na dzialce mam tez taka lampe uv do zabijania owadów
chciałabym takie ale zwyczajnie mnie nie stać w tym momencie
Spróbuje coś kupić do kontaktu bo oszaleje!
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja używam Raida, tego z wkładami do gniazdka i nie narzekam w sumie
nie wiem czy tu znajde raida... ale na pewno cos podobnego, dzięki
Cytat:
Czesc dziewczyny

Noszę się z zamiarem napisania na Waszym wątku już od początku lipca

Chciałam złożyć Waszym dzieciaczkom życzenia wszystkiego najelpszego z okazji roczku, zdrówka, radości, uśmiechu i energii, której i tak im nie brakuje A Wam wytrwałości i pociechy z małych szkrabów

Podczytywałam Was jakiś czas, śledziłam z wypiekami Wasze opisy porodów, ponieważ sama byłam w ciaży, tylko rodziłam kilka miesięcy później A na Waszym wątku odkryłam kilka dziewczyn z mojego miasta i kilka znajomych nicków, więc jakoś mi było miło Was czytać

Po narodzinach mojej córeczki nie mam już tyle czasu na czytanie wizażu, ale postanowiłam złożyć dzieciaczkom życzenia i przyznać się, że Was podczytywałam z ukrycia
I podziękować, bo wiele się od Was nauczyłam

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i już uciekam, żeby Wam nie zasmiecać
Heeeej JAk sie macie z Amelką? pewnie już duża!

Luudzieee! ktoś mi dziecko podmienił... nie wiem co jej dzisiaj jest ale zaraz nerwowo nie wytrzymam, o wszystko beczy, histeryzuje, cały czas marudzi mam dość.... ide z nia na spacer bo nie wytrzymam!
Jakby tego bylo mało to dziś mam popołudnie z moimi siostrzenicami... nie trawie tych dzieciaków
To tyle..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:29   #342
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

monia to planujecie jeszcze bardziej niż na trojeczke powiększyć rodznke? ze 7 os my mamy zafire, nie narzekamy choc nigdy wczesniej opla w domu nie było ale to wlasnie chyba najpierw musicie ustrzelic jakie marki wchodzą u was w gre bo wybor tych samochodow i cen jest w zasadzie w czym wybierać
wiesz, 3 dzieci=3 foteliki. niby mam 5osobowy ale 3 fotelik chyba w bagazniku by musiał byc

Stary 2012-07-10, 12:30   #343
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Z katarem mozna wychodzić na dwor? Wychodzicie czy siedzicie w domu. Miałam plany na dzis, ale boje sie Troche ja zabierać na powietrze. W moim mieście bedzie dzis "przechodził" znicz olimpijski. Chciałam iść zobaczyć, jedyna okazja w życiu ...
Stary 2012-07-10, 12:32   #344
Zmalowana
Zakorzenienie

Siema

Filip chory :/ Zaczęło się katarem, teraz kaszle i mnie gardło zaczyna boleć. Idziemy do pediatry na 16.

Lili
Bebetto Magelan jest super naprawdę, ja do niego jeszcze dokupiłam koła pompowane na zimę, bo można zmieniać. Koła wyniosły z przesyłką 70 zł u producenta bo w sklepie zaśpiewali koło 150 A ten model co ma Dziubek jest od razu z pompowanymi, i chyba podnóżek ma inny

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:33   #345
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

chciałabym takie ale zwyczajnie mnie nie stać w tym momencie
Spróbuje coś kupić do kontaktu bo oszaleje!
tu jest fajny kalkulator cen moskitier http://www.rolety-zaluzje-krakow.pl/...alc&Itemid=249 i wychodza tanio, w cenie w sumie takiego jednego do kontaktu ustrojstwa

aaa, a za lampe zaplacilam w biedronie (widzialam ze chyba tez lidl i netto maja w ofercie) 29 zl. pewnie i u ciebie jakies teraz promocje powinny byc. no ale to zabija dopiero jak komar tam wleci, wiec ugryzc moze.

ty w uk, tak? a moze pogryły cie bedbugs'y?

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-10 o 12:37
Stary 2012-07-10, 12:33   #346
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

To teraz was pomęczę.
Trochę Julka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2052.jpg (86,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2058.jpg (95,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2073.jpg (99,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2078.jpg (103,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2125.jpg (63,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2135.jpg (99,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2141.jpg (84,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2164.jpg (76,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2187.jpg (84,6 KB, 19 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:34   #347
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Z katarem mozna wychodzić na dwor? Wychodzicie czy siedzicie w domu. Miałam plany na dzis, ale boje sie Troche ja zabierać na powietrze. W moim mieście bedzie dzis "przechodził" znicz olimpijski. Chciałam iść zobaczyć, jedyna okazja w życiu ...
jak nie kszle to nawet zalecaja wychodzenie. ja wychodze jak katar powyżej pasa czyli nie wisza non stop gluty. no i jak tym katarem nie kaszle

Stary 2012-07-10, 12:35   #348
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie pójdę do lekarza, dla świętego spokoju. Chyba się nakręcam patrząc na wasze dzieci, i za dużo bym chciała. Widzę że robi postępy, prostuje się na kolanach ale może ma za słabe mięśnie nóg, nie wiem. Albo tak ma. Za to rozwój intelektualny niej przewyższa ruchowy, dużo umie pokazać, zrobić i dużo rozumie.
patik no a bywalyscie na wizytach u lekarza przy szczepieniu czy kilka razy ostatnio apropo badań albo w szpitalu, lekarze nic nie mowili czy zwracać na coś uwage? dane podają ze do 15 miesiąca dziecko ma prawo nauczyć się chodzić, więc pewnie wsio ok, a ty albo tż rodzice pamiętają kiedy zaczeliście chodzic? moze Sarenka ma po was podobnie?
Stary 2012-07-10, 12:35   #349
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

i jeszczę ciut :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2194.jpg (84,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2197.jpg (73,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2200.jpg (85,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2220.jpg (100,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2231.jpg (91,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2233.jpg (90,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2234.jpg (97,2 KB, 14 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-07-10, 12:36   #350
madzia1k1
Raczkowanie

mi sie podoba ten trzeci

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo dziekuje za wsparcie. Nie chce narzekac ale serio strasznie zmeczona ostatnio tym wszytskim jestem, a histerie mlodegopowoduja, ze czuje sie straszna matka, bo raz,ze nie wiem jak mu pomoc,dwa mam ochote wtedy uciec. Brakuje mi w takich chwilach tz. No i w ogole mam dola ostatnio ale nie bede smecic.
Domyslam się jak musi Ci byc ciezko bez TŻ..

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek zapomnialam pisać wcześniej , u nas też wózek sklepowy to szał ale ostatnio poszliśmy o krok dalej i poniżej na zdjęciu efekty wypożyczyliśmy te kolorowe-grające wózki -Szymek był przeszczęśliwy
Ale super wózki U nas takich nie ma..

Cytat:

.
Buła rządzi

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Impreza nam się bardzo udała, robiliśmy grill-party w ogrodzie, dzieciaki też basen zaliczyły.
Tort mi wyszedł nawet smaczny, wszyscy zachwalali
Lilka dostała śliczny płaszczyk z Motherhood na jesień, wózek dla lalek (który jest teraz ulubioną zabawką Filipa) , letnią sukieneczkę i kaskę, całkiem sporo więc i na nosidełko starczy i na coś jeszcze

kurcze coś mi szwankuje dodawanie zdjęc :/
Ile miłości na Waszych zdjęciach widać A ten buziak rodzeństwa cudowny. Też nie mogę się doczekać takiej parki

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja mam straszna tendencje do tycia muszę się bardzo pilnować a wcale dużo nie jem
Skąd ja to znam, żeby porządnie schudnąć to bym pewnie nie mogła nic jeść, tylko sama wodę pić. No i z wagi swojej nie jestem zadowolona. marzy mi się figura z czasów szkolnych..

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

U nas też sypialnia zamknięta, zwłaszcza odkąd Lila sama wchodzi na łóżko... poza tym jak wysunie szuflade w komodzie i zacznie sie o nią opierać to komoda na nią leci , no i nie chce mi się już 5 razy dziennie ukladac skarpetek i majtek w szufladach

Łazienka też musi być zamknięta bo Lili uwielbia spuszczać wodę w wc i... bawić się kostką toaletową nie wspomne o wchodzeniu do brodzika, bawieniu się szczotką do wc i spuszczaniu sobie klapy od wc na palce...

Aaa dziewczyny mam pytanie...

Macie jakieś sprawdzone sposoby na komary? bo zwariuje! przyjme wszystko od psikaczy, wkladek do gniazdka, lepcy itd..
Przez całe życie nie miałam tyle bąbli co przez ten czas jak tu mieszkamy.. w nocy zabiłam 9 w samej sypialni, siatki na oknach mi się non stop odklejają, wszyscy wygladamy jak po ataku ospy, aktualnie mam 46 ukąszeń (aż policzyłam z tych nerwów),a w nocy myslałam że wyjdę z siebie i stanę obok przez to bzyczenie
U nas i sypialnia i łazienka też zamknięta przed Dominikiem.
A na komary kupiliśmy taka lampkę z lidla ale ona daje ostre światło i mnie to denerwuje w nocy, więc najwyżej włączamy ją przed zaśnięciem, żeby wyłapała komary.

Cytat:

Dziewczyny, potrzebuję diagnozy Od 5 dni Tymek codziennie wieczorem wybudza się z płaczem. Dokładnie co godzinę. Od położenia spać do 1-1.30, a potem już spokojnie śpi do rana. Nigdy wcześniej mu się to nie zdarzało Te zęby (ale wcześniej mimo zębów inaczej się jednak zachowywał), skok (chociaż teorie skoków jakoś do mnie nie przemawiają ), Złe jakieś?
Muszę do niego iść, wziąć na ręce, przytulić i po minucie śpi dalej... I tylko ja, przy mężu nie uśnie.
Kurczę, a może ten lęk separacyjny tak mu się objawia dziwnie, że potrzebuje mnie poczuć w nocy? Tylko czemu potrzebuje do 1.30 a potem już nie?
Ha, ha witaj w klubie
A tak na poważnie to nie dziwie się Tobie, że jesteś zaskoczona takim czymś, bo ja tez nie wiedziałam co sie dzieje jak pierwszy raz Dominik tak w nocy dokazywał. Od ok. 8 miesiąca budzi się w nocy, tylko po to, żeby go przytulić. Teraz się już przyzwyczaiłam i stawiam na lęk separacyjny, bo jak tylko go biorę na ręce, to od razu się wtuli i zasypia. Czasami nie budzi się w ogóle (oprócz 1 pobudki na jedzenie), ale to rzadko.

Ale u Was to ząbki też mogą być przyczyną Bo co godzinę to dość często.

Cytat:
Czesc dziewczyny

Chciałam złożyć Waszym dzieciaczkom życzenia wszystkiego najelpszego z okazji roczku, zdrówka, radości, uśmiechu i energii, której i tak im nie brakuje A Wam wytrwałości i pociechy z małych szkrabów

Podczytywałam Was jakiś czas, śledziłam z wypiekami Wasze opisy porodów, ponieważ sama byłam w ciaży, tylko rodziłam kilka miesięcy później A na Waszym wątku odkryłam kilka dziewczyn z mojego miasta i kilka znajomych nicków, więc jakoś mi było miło Was czytać

Po narodzinach mojej córeczki nie mam już tyle czasu na czytanie wizażu, ale postanowiłam złożyć dzieciaczkom życzenia i przyznać się, że Was podczytywałam z ukrycia
I podziękować, bo wiele się od Was nauczyłam

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i już uciekam, żeby Wam nie zasmiecać
Witaj i zostań z nami

Cytat:

Jestem z Mielca
Córeczka ma na imię Amelka, urodziła się 19. stycznia Jest małym chuliganem, ale jest przekochana

Muszę teraz uciekać do lekarza, jak dzidziusia pozwoli, to zajrzę jeszcze później do Was
Czyli masz prawie 6 miesięczną córeczkę..Oh kiedy to było, Dominik wtedy jeszcze leżał na macie i jedynie się przekręcił się co jakiś czas, a teraz jest wszędzie. Aż musiałam sobie fotki ze stycznia obejrzeć..

A dziewczyny jak to jest, w większości szczepicie na ospę czy nie? Bo już niedługo idziemy na szczepienie i zastanawiam się.

A i zapomniałam Wam powiedzieć, w sobote i w niedzielę bylismy nad jeziorkiem. Było bardzo fajnie, Dominik raczkował, bo całej plaży, a jak wchodził na suchą trawę, która go kuła, to takie dziwne pozy robił, żeby tylko jak najmniej dotykać trawy, najlepiej to by na głowie stanął No i wypróbowaliśmy w końcu namiot z lidla. Do wody nie chciał wchodzić, bo za zimna dla panicza

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:39   #351
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A dziewczyny jak to jest, w większości szczepicie na ospę czy nie? Bo już niedługo idziemy na szczepienie i zastanawiam się.
gdyby nie to, że własnie rpzechodzi ospe, to bym szczepiła. a tak to chyba nie ma po co

Stary 2012-07-10, 12:40   #352
adrji
Raczkowanie

Cytat:
idzcie idzcie a na znicz no koniecznie tak okazja z gorączką tylko absolutnie nie wychodzić, a z katarem to jak najbardziej pediatrzy nawet polecają ze takie przewietrzenie może dobrze podzialać si

Cytat:
wiesz, 3 dzieci=3 foteliki. niby mam 5osobowy ale 3 fotelik chyba w bagazniku by musiał byc
no taa a do tego wózki i te wszystkie inne gadżety si si
Stary 2012-07-10, 12:41   #353
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny

Miło, że się odezwałaś

Cytat:
no dobra namówilyscie mnie kupiłam i ja
No to mamy zaliczoną kolejną udaną kampanię marketingu szeptanego

Cytat:
rada dla mnie: ma któraś większy, taki 7os samochód? na co zwracać uwagę? bo się rozglądamy powoli...
Osobuistego doświadczenia nie mam żadnego, ale wujek kupił niedawno VW Tourana. O może być 5- i 7-osobowy. Z jakiegoś powodu wujek polował właśnie na ten model, więc może jest dobry
Za taki z 2008 r, diesel, zapłacił 43 tys.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek Zuza też miała takie etapy z częstym budzeniem i właśnie do określonej godziny a potem spała już do rana normalnie. U nas się to wiązało z zębami albo ze skokiem. Przejdzie za kilka dni . .
Justyna, właśnie zostałaś moją najlepszą przyjaciółką

Cytat:
Idź, Paticzku, idź... Tak jak piszesz, dla świętego spokoju.
Stary 2012-07-10, 12:42   #354
Zmalowana
Zakorzenienie

madzia1k1 my jesteśmy właśnie po pierwszej dawce przeciwko ospie Z tym, że my mamy za free bo Fifi chodzi do żłobka. Jakbym miała płacić to bym nie zaszczepiła.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:54   #355
madzia1k1
Raczkowanie

A i jeszcze Patik, bo nie zacytowało mi, ja pewnie juz bym poszła do lekarza dla świętego spokoju. A pediatra nie pytała się o rozwój przy wizytach? Bo przecież często byliście u lekarza nie? Ja mysle, że jeszcze do dwóch tygodni i Sara wstanie, z tego co piszesz, że staje na kolankach i próbuje jedna nogą. Właśnie tak to się zaczyna, Ważne, że próbuje na tych kolankach.
A i jeszcze, żeby pocieszyć - w szpitalu leżeliśmy z 15 miesiaczna dziewczynka i jej mama mówiła, że jej córeczka, bardzo szybko wstawała, ale za to dużo czasy jej zajęło przejście do pierwszych kroczków, a jej rówieśniczka tez się martwiła, że tamta już stoi a ona ciągle nie i się okazało, że jak tamta druga wystrzeliła to chodziła szybciej niż ta pierwsza, mimo, że o wiele później zaczęła wstawać na nóżki. Po prostu zrobiła to za jednym zamachem. Masło maślane mi wyszło, ale mam nadzieje, że mnie zrozumiałaś. I może właśnie tak będzie z Sarką, że pomiędzy wstaniem a samodzielnym chodzeniem będzie krótki okres.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:00   #356
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Patik szczerze? Gdyby moje prawie roczne dziecko nie raczkowało i nie stawało napewno poszłabym do lekarza - tak dla swojego świętego spokoju A z Sarcią napewno wszystko jest ok tylko każde dziecko ma swoje tempo

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
To teraz was pomęczę.
Trochę Julka
Ale on ma delikatną urodę A na głowie staje jak Szymcio

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:01   #357
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

dziękujemy za komplementy
Nie wiem czy zeszczuplałam, chyba tak, w te upały mi trochę spadło bo jeść sie nie chciało a zalatana byłam.
Co z tego że ważę ok jak skórę na brzuchu to mogę chyba na cycki zaciągnąć

Co do miłości rodzeństwa to rzeczywiście ostatnio żyć bez siebie nie mogą jeszcze zdarza się ze Filip małą popchnie, zabiera jej zbaawki (ale to chyba ogólny standard).
Na szczęście taki kryzys już chyba nam przeszedł i Filip zakochany w siostrze ( i vice versa). Uwielbiam patrzeć jak się razem bawią
Jeszcze trochę i będę leżeć aa oni będą samowystarczalni

karolinee tak to sukieneczka z reserved Lila dostała na dzień dziecka, rozmiar niby 86cm a taka krótka jak bluzka bardziej.

Dziewczyny u Was też taki rój os w tym roku??

Nie pamiętam żeby kiedykolwiek tyle os było. u nas istne zatrzęsienie!!
Wczoraj wybiłam grubo ponad 30! Jedna mnie dziabnęła jak się odganiałam.
Dzieciaki muszę pilnować bo lecą i czepliwe są że szok
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:11   #358
adrji
Raczkowanie

a no i mialam zacząc wątek ząbkowo (wiecie wogóle co ze mnie za matka)
wcale nie przyuważyłam dopiero przypadkiem wyczułam że Jaś ma uwaga 3 czwórki!
te biale potwory zaskoczyły nas zupelnie bo przeciez z nich takie przecież niby potwory a wyszły u nas zupełnie bezobjawowo niezauważalnie!

za to spotkalam kolezanke z 3 miesiące starszym bo jakoś zakodowalam ze to narazie bedzie spokój ząbkowy ale uswiadomiła mnie ze jeszcze trójki i to dopiero jest podobno hardcore bo to jakieś zęby tak zwane oczne czy jakoś tak, że przy ich wychodzeniu może być nawet jakieś zapalenie oczu ale oby i te wyszly u nas lajtowo
Stary 2012-07-10, 13:18   #359
youyou
Zakorzenienie

Oliweczka co do wózka to jest wiele aspektów które musisz wziąć pod uwagę

Moim zdaniem na pewno nie dasz rady w ten sposób żeby Julcia całe spacery (w zimie) przeszła na nóżkach.
Na początku może tak, będzie chwilowa fascynacja samodzielnością, ale zaraz będzie zmęczona/zazdrosna o braciszka który jest wożony i będzie się pchała albo na ręce albo do wózka
Przerabiałam to

To jeszcze małe dziecko będzie 1,5 roczku, i nie da rady większych odległości pokonywac pieszo, szczególnie zimą.
Więc radziłabym Ci chustę do której której wpakujesz któreś z nich +wózek zwykły.

Na wiosnę teoretycznie Jula będzie już mogłaby jeździć w rowerku ale weź pod uwagę że neiźle się za nią nalatasz, szczególnie jeśli będziesz chciała załatwić jakieś sprawy na mieście...
Wtedy wygodniej byłoby Ci mieć wózek bliźniaczy, ten kupiłabym jeśli mieszkałabym w mieście (a nie mieszkam ) i miałabym opcję postawienia gdzieś na dole na klatce, nie wyobrażam sobie wychodzenia na dwór z dwójka malutkich dzieci i tahania na dół
wtedy wsadzasz obydwoje, masz dzieci przypięte i nie martwisz się czy córa nie wpadnie gdzieś pod koła samochodu czy nie dyskutujesz na środku skrzyżowania w którą stronę idziecie .

Rowerek jest fajny na krótkie spacery, ale jak wypuszczasz się w miasto to już problem

Albo na wiosnę zostawiasz chustę + lekką spacerówkę, Julę do spacerówki, a małego w chustę (i na zmianę), jak Julka będzie chciała pobiegać czy na placu zabaw do do spacerówki wrzucasz młodego..

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-07-10 o 13:22
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:18   #360
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
a no i mialam zacząc wątek ząbkowo (wiecie wogóle co ze mnie za matka)
wcale nie przyuważyłam dopiero przypadkiem wyczułam że Jaś ma uwaga 3 czwórki!
te biale potwory zaskoczyły nas zupelnie bo przeciez z nich takie przecież niby potwory a wyszły u nas zupełnie bezobjawowo niezauważalnie!

za to spotkalam kolezanke z 3 miesiące starszym bo jakoś zakodowalam ze to narazie bedzie spokój ząbkowy ale uswiadomiła mnie ze jeszcze trójki i to dopiero jest podobno hardcore bo to jakieś zęby tak zwane oczne czy jakoś tak, że przy ich wychodzeniu może być nawet jakieś zapalenie oczu ale oby i te wyszly u nas lajtowo
Madziulka
U nas też- Jiulek ma 2 czwórki, reszta czwórek wyłazi.
Nie ma jednej dolnej dwójki, trojek.
Łącznie ma 10 zebów.
Moja mama też mówi że trójki są oczne i że strasznie bolesne...

Kornelia 04.02.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości