Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2191 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 08:01   #65701
topsecri
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Witam witam i melduję stan włosów na dziś. Dziewczyny, nie wiem co się stało, ale po umyciu i nałożeniu jedynie później odżywki b/s (Loton), bez żelu itp., na drugi dzień włosy nie były skołtunione. Za te moje strąki winię żel Joanna. Styling Megamocny. Zwykle go nie używam, ale czasami się zdaży i widać to on mi szkodzi. Przepięknie podkreśla skręt, ale na drugi dzień włosy są posklejane, sztywne i wiszą w strąkach Ach, co ja mam z tymi włosami obiecałam fotki, ale Tż jest zajęty i nie ma kto ich zrobić. Ale postaram się go zmusić Pozdrawiam Kręconowłose
topsecri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:38   #65702
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Bardzo mi miło Urosły chyba rzeczywiście po drożdzach, podcięłam parę dni temu jakiś centymetr, i teraz wydają mi się TAKIE KRÓTKIE!
Krótkie... a phi chciałabym mieć już taką długoćć

Cytat:
ciągle patrzę i się jaram
(troche mi głupio ale co tam)
jaraj, jaraj bo miodzio

I znowu śliczne włoski

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
W ramach eksperymentu - nie czeszę jutro rano włosów na sucho i wam pokażę, co z tego wyjdzie Tylko zastanawiam się, czy myć je tym co zawsze - czyli balsamem Babydream fur Mama - czy lepiej jakąś odżywką? Nie mam w sumie zbyt dużego wyboru, bo mam tylko Isanę z Babassu... można nią myć włosy?
Możesz myć isanką włosy. A nóż przypasuje i możesz ją potem nałożyć na włosy

Masz fantazyjną fryzurę ale widać, że te długie chcą falować także walcz a będzie pięknie

A tak w ogóle to śliczna jesteś
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 09:40   #65703
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Mogłabym w sumie wstawić też moje zdjęcia w zupełnie krótkich i bardzo długich... ale to już chyba pod spam będzie podchodziło
Pokaż się w krótkich i długich, żaden spam

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:42   #65704
kataszka5
Raczkowanie

Melduję się

od miesiąca jestem wierna CG i widzę, że mi służy.. włosy mam falowane, ale niestety cięte są jak proste.. podczas ostatniej wizyty poprosiłam o delikatne cieniowanie i otrzyamałam włosy ścięte na prosto, jedynie kosmyki przy twarzy są krótsze niż reszta..Dodam, że włosy mam raczej delikatne i cienkie, czy myślicie, że właśnie to było powodem takiego cięcia oraz, że cieniowanie nie jest dla mnie?
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 11:46   #65705
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Masz fantazyjną fryzurę ale widać, że te długie chcą falować także walcz a będzie pięknie
To akurat fryzura sprzed 4 miesięcy od tamtego czasu dążę do wyrównania wszystkich włosów

Cytat:
A tak w ogóle to śliczna jesteś
Dziękuję kochana!

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Pokaż się w krótkich i długich, żaden spam
W takim razie załączam
1. Długie włosy, rok 2005. Włosy tuż po podcięciu o jakieś 15cm, bo przygotowywałam się do ścięcia do ramion Stan: koszmarny, kolor: też koszmarny, naturalny.
2. Początek roku 2011, włosy z tyłu miały długość kilku milimetrów, na górze dłuższe. Stan: jako-taki, kolor: naturalny.

Po drodze było mnóstwo fryzur i kolorów, ale z tego by można całą MWH zrobić... tylko że każde MWH kończy się pięknymi, długimi włosami w świetnym stanie, a u mnie tego zakończenie jeszcze nie ma...

Włosy schną mi już drugą godzinę i jeszcze nie wyschły, ale bez czesania niezły ☠☠☠☠☠☠☠nik się robi... nie jestem przekonana, wyglądam jak taka nieuczesana szczota
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dlugie3.jpg (102,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo.jpg (46,1 KB, 40 załadowań)
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:22   #65706
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
To akurat fryzura sprzed 4 miesięcy od tamtego czasu dążę do wyrównania wszystkich włosów

Dziękuję kochana!

W takim razie załączam
1. Długie włosy, rok 2005. Włosy tuż po podcięciu o jakieś 15cm, bo przygotowywałam się do ścięcia do ramion Stan: koszmarny, kolor: też koszmarny, naturalny.
2. Początek roku 2011, włosy z tyłu miały długość kilku milimetrów, na górze dłuższe. Stan: jako-taki, kolor: naturalny.

Po drodze było mnóstwo fryzur i kolorów, ale z tego by można całą MWH zrobić... tylko że każde MWH kończy się pięknymi, długimi włosami w świetnym stanie, a u mnie tego zakończenie jeszcze nie ma...

Włosy schną mi już drugą godzinę i jeszcze nie wyschły, ale bez czesania niezły ☠☠☠☠☠☠☠nik się robi... nie jestem przekonana, wyglądam jak taka nieuczesana szczota
Pokaż koniecznie tą nieuczesaną szczotę

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:27   #65707
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kataszka5 Pokaż wiadomość
Dodam, że włosy mam raczej delikatne i cienkie, czy myślicie, że właśnie to było powodem takiego cięcia oraz, że cieniowanie nie jest dla mnie?
Nie wiadomo. Może po prostu fryzjerka miała takie widzimisie

Cytat:
W takim razie załączam
Ja Ci dam koszmarny śliczny i włoski takie dłuuugie
Widać, że mają tendencje do falowania

Cytat:
Odważna jesteś, że z takich długaśnych zeszłaś do króciutkich

Cytat:
ale będzie i będzie piękne

Cytat:
Czyżby niska porowatość?
Nie czesałaś wcale? czy może podczas nakładania odzywki do spłukiwania? ja przeczesuje palcami zaraz po nałożeniu ale można też grzebieniem z szerokim rozstawem zębów.
Stary 2012-07-10, 12:42   #65708
Karen15
Zakorzenienie

Hej
Da radę masło shea zmyć BD??
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 12:58   #65709
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Czyżby niska porowatość?
Właśnie nie jestem pewna, bo niby schną dość długo i są raczej lśniące, ale po rozjaśnianiu powinny być chyba raczej porowate?

Cytat:
Nie czesałaś wcale? czy może podczas nakładania odzywki do spłukiwania? ja przeczesuje palcami zaraz po nałożeniu ale można też grzebieniem z szerokim rozstawem zębów.
Umyłam Isaną i potem nałożyłam jako odżywkę tę samą Isanę. Uczesałam grzebieniem po spłukaniu i wytarciu włosów - musiałam w miarę ułożyć włosy, czyli oddzielić grzywkę od kudełków z tyłu Potem trochę pougniatałam dłońmi, żeby nie były takie proste... chyba pomogło, bo się pofalowały, ale wyglądają dziwnie.
Załączam moją szczotę, tudzież mopa na głowie Wybaczcie za nieostre zdjęcie, ale nie mam doświadczenia w robieniu sobie samodzielnie słit foci, a chłopak jest w pracy.

Mnie się osobiście efekt niezbyt podoba, chyba spodziewałam się czegoś bardziej... zdefiniowanego. Tymczasem połowa włosów się faluje, druga połowa smętnie wisi. Pewnie będzie lepiej, jak użyję jakiegoś stylizatora, mam rację?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szczota.jpg (60,2 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez Zioło
Czas edycji: 2012-07-10 o 13:00
Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:07   #65710
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie nie jestem pewna, bo niby schną dość długo i są raczej lśniące, ale po rozjaśnianiu powinny być chyba raczej porowate?
Może masz z natury mocne włosy. Z czasem poznasz o nich więcej informacji

Cytat:
Umyłam Isaną i potem nałożyłam jako odżywkę tę samą Isanę. Uczesałam grzebieniem po spłukaniu i wytarciu włosów - musiałam w miarę ułożyć włosy, czyli oddzielić grzywkę od kudełków z tyłu
Czyli nie nałożyłaś niczego bs?
Nie masz tendencji do puszenia, prawda?

Cytat:
Mnie się osobiście efekt niezbyt podoba,
e no nie jest źle po Twoich słowach spodziewałam się czegoś innego

Cytat:
chyba spodziewałam się czegoś bardziej... zdefiniowanego. Tymczasem połowa włosów się faluje, druga połowa smętnie wisi. Pewnie będzie lepiej, jak użyję jakiegoś stylizatora, mam rację?
Stylizator pewnie by pomógł ale na początek polecałabym żel lniany - do samodzielnego upichcenia

Jesteś dopiero na początku drogi. Nie zawsze pierwszy zestaw daje efekt - wow. Mój pierwszy zestaw dał efekt czegoś co nie ma odpowiednika w polskim słowniku ale się nie poddałam i cieszę się z tego

Próbuj dalej. Może zrób małe zakupy włosowe. Eksperymentuj, pielęgnuj a zobaczysz, że włoski się odwdzięczą

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-07-10 o 13:08
Stary 2012-07-10, 13:14   #65711
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez kataszka5 Pokaż wiadomość
od miesiąca jestem wierna CG i widzę, że mi służy.. włosy mam falowane, ale niestety cięte są jak proste.. podczas ostatniej wizyty poprosiłam o delikatne cieniowanie i otrzyamałam włosy ścięte na prosto, jedynie kosmyki przy twarzy są krótsze niż reszta..Dodam, że włosy mam raczej delikatne i cienkie, czy myślicie, że właśnie to było powodem takiego cięcia oraz, że cieniowanie nie jest dla mnie?
Możliwe. Jednak ważniejsza jest tutaj ilość włosów oraz ich naturalna zdolność do układania się w określony sposób.
Dodatkowo dochodzi widzimisię fryzjerki plus jej indywidualne doświadczenie wdanej materii.

Cytat:
Daj im wyschnąć. Na tym etapie nie ma co nawet ich dotykać, a co dopiero mówić o czesaniu!
Kiedy będą zupełnie suche, zastanowisz się, co zrobić. Teraz rączki na kołderkę!

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
Da radę masło shea zmyć BD??
To zależy. U mnie nie daje rady.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:18   #65712
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Trochę go za dużo dałam, więc chyba sięgnę po sls'y
Stary 2012-07-10, 13:40   #65713
kataszka5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Możliwe. Jednak ważniejsza jest tutaj ilość włosów oraz ich naturalna zdolność do układania się w określony sposób.
Dodatkowo dochodzi widzimisię fryzjerki plus jej indywidualne doświadczenie wdanej materii.

Daj im wyschnąć. Na tym etapie nie ma co nawet ich dotykać, a co dopiero mówić o czesaniu!
Kiedy będą zupełnie suche, zastanowisz się, co zrobić. Teraz rączki na kołderkę!

w takim razie, jeśli zamieszczę zdjęcie powiecie mi, czy cieniowanie jest dla mnie?
kataszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 13:55   #65714
Malwina_89
Zakorzenienie

Jak u Was sprawuje się olej lniany?

Ja wczoraj nałożyłam go po raz pierwszy i to od razu na całą noc, w dodatku na odżywkę. Jestem ciekawa efektów

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:08   #65715
iwonsia01
Zadomowienie

hej loczki dla zainteresowanych chcę tylko przekazać, że Pottersy są na promocji w Carefurze za 5zł z groszami dziękuje, dobranoc.
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 14:33   #65716
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Jak u Was sprawuje się olej lniany?
Jest najlepszy!

Zioło - zniszczone niskoporowate mogą być nadal niskoporowate, mówię to ja
Zazdroszczę braku puchu ;]

Witaj Eloe

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:17   #65717
201605170931
Konto usunięte

Cześć wszystkim, sporo mnie tu nie było, ale pielęgnacji nie zaniedbałam
Jak dla mnie lniany sprawdzał się początkowo całkiem fajnie, a potem przestał robić na włosach cokolwiek. Zapach był dla mnie dość specyficzny, ale tak czy tak całkiem sympatyczny olej
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 15:43   #65718
vivinn
Zakorzenienie

Witam się i ja w nowej części
Od dwóch myć moje włosy są jakieś dziwne w dotyku, kiedy są mokre... Nie są ani suche od nadmiaru protein, ani gumowate od nadmiaru nawilżenia, ale takie nie-moje
Wiecie, zauważyłam, że od kiedy chodzę w kręconych włosach ludzie częściej się do mnie uśmiechają (albo do siebie, widząc takiego wypłosza)

Wstawiam kudełki:
1 - lewa strona
2 - prawa strona (da się coś z nią zrobić, żeby zaczęła wyglądać po ludzku?)
3 - tył
Jako stylizator: Joanna z Apteczki Babuni odżywka regenerująco-nawilżająca, Joanna len i rumianek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060134.jpg (46,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060135.jpg (51,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060137.jpg (156,9 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-07-10, 16:04   #65719
584allie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vivinn Pokaż wiadomość
Od dwóch myć moje włosy są jakieś dziwne w dotyku, kiedy są mokre... Nie są ani suche od nadmiaru protein, ani gumowate od nadmiaru nawilżenia, ale takie nie-moje
Wiecie, zauważyłam, że od kiedy chodzę w kręconych włosach ludzie częściej się do mnie uśmiechają (albo do siebie, widząc takiego wypłosza)

Wstawiam kudełki:
1 - lewa strona
3 - tył
Jako stylizator: Joanna z Apteczki Babuni odżywka regenerująco-nawilżająca, Joanna len i rumianek
Masz bardzo ładne włoski i prawa strona wygląda jak najbardziej po ludzku! Wyglądają na bardzo miękkie i nawilżone, no i ładnie lśnią
584allie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 16:09   #65720
201605170931
Konto usunięte

Cytat:

Wstawiam kudełki:
1 - lewa strona
3 - tył
piękne włoski, nie mam pojęcia dlaczego narzekasz na prawą stronę
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 17:32   #65721
vivinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 584allie Pokaż wiadomość
Masz bardzo ładne włoski i prawa strona wygląda jak najbardziej po ludzku! Wyglądają na bardzo miękkie i nawilżone, no i ładnie lśnią
Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
piękne włoski, nie mam pojęcia dlaczego narzekasz na prawą stronę
Dzięki
Cóż, nie miałabym nic przeciwko mojej-prawej-stronie, gdyby nie to, że po stylizacji zostaje tam pełno prostych pasemek i jest raczej falowana niż kręcona, co na jednej głowie wygląda ciut komicznie
A zdjęcia są z lampą - bateria siadała i nawet nie miałam czasu na zmianę ustawień
Stary 2012-07-10, 17:33   #65722
Karen15
Zakorzenienie

Jakiego półproduktu mogłabym użyć jeżeli mam maskę o takim składzie:

Skład: Aqua, Cetearyl Alocohol*, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate*, Heliantus Annuus Seed Oil*, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolized Sil, Sodium Benzoate*, Parfum, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Limonene, Eugenol, Citric Acid*

Stary 2012-07-10, 18:17   #65723
yarrowia
Zadomowienie

Chwilę człowieka nie ma i już nowy wątek zaczynają...
zaraz mi baterii i neta zabraknie yhh

Cytat:
Dziewczyny, chyba potrzebuję waszej pomocy!
O, znam te włosy heloł
no, dziewczyny już pomogły to się nie będę powtarzać

Cytat:
Coś w tym jest, też to zauważyłam
śliczne masz te włosy! mam ten sam problem, tzn z jednej strony włosy ledwo falują,a z drugiej się kręcą. nie pocieszę cię,po roku dalej jest duża różnica. tak już mam :/
u ciebie może potrzeba więcej czasu prawej stronie

vidia ten fryzjer od oleju to w którą stronę od Częstochowy? zaczynam robić sobie nadzieję...:p

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-07-10 o 18:19
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:16   #65724
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
vidia ten fryzjer od oleju to w którą stronę od Częstochowy? zaczynam robić sobie nadzieję...:p
W stronę Kielc, woj.świętokrzyskiego Mnie słuchać znajoma nie chciała co do oleju, teraz praktykuje i różnica jest już duża, na plus Fryzjera sprawdzę za pól roku , a może wcześniej kogoś zakręconego z rodziny wyślę
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 19:34   #65725
kasiaa87
Raczkowanie

Cytat:

Wstawiam kudełki:
1 - lewa strona
3 - tył

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

dziewczyny może mnie też coś pomożecie? cg na MAXA stosuję od niedawna, wczesniej była metoda 'łamana'. skręt włosów na dole jest ok ale u góry leżą smętnie i sa prawie proste - to po nocy. Miałam je mocno pocieniowane- tak że góra była dosyć krótka i w miarę wtedy się kręciła, ale ledwo urosły 3 cm i już przestały. Doradzicie mi co powinnam zrobić? ja cały czas myslę żeby ta górę znów taka krótką zrobić, ale ja chcę je zapuścić kręcone tak do zapięcia stanika albo dłuższe to nie bedzie to śmiesznie wyglądało?? a może zostawić tą górę, przeczekać i po dłuższym cg zacznie się kręcić. Ja już nie wiem co.... zna się któraś z Was na tym obcinaniu??
kasiaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 20:20   #65726
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
W stronę Kielc, woj.świętokrzyskiego Mnie słuchać znajoma nie chciała co do oleju, teraz praktykuje i różnica jest już duża, na plus Fryzjera sprawdzę za pól roku , a może wcześniej kogoś zakręconego z rodziny wyślę
Dzięki za odpowiedź szkoda, żę to jednak nie w moją stronę.... chociaż jeździmy tamtędy do rodziny na wakacje,ale wątpię,żeby rodzice byli chętni zrobić przystanek na fryzjera
ciekawe jak bardzo w temacie jest ogarnięty..
Stary 2012-07-10, 20:44   #65727
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź szkoda, żę to jednak nie w moją stronę.... chociaż jeździmy tamtędy do rodziny na wakacje,ale wątpię,żeby rodzice byli chętni zrobić przystanek na fryzjera
ciekawe jak bardzo w temacie jest ogarnięty..
Dokładnie nie tylko polecił jej olejki ;fryzjerskie', ale też takie popularne, spożywcze, te dostępne w niemieckich drogeriach również
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 21:05   #65728
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
o właśnie, a jak to jest - ja sobie przygotuję papkę wieczorem, a potem się okazuje, że jednak nie mogę hennowac, to ona może postać dłużej? jeszcze jeden dzień? czystą hennę można zamrozić, to wiem, ale ja mam zwykle jakieś mieszanki....
wiesz co do mieszanek to nie mam bladego pojęcia ale jak solo jest to może postać
Cytat:
Ale akurat na tym zdjęciu (dolna częśc włosów) to nie jest orzechowy brąz, to jest jakaś straszliwy piekielny mix
Orzechowy brąz mam tylko na odrostach (widać go na tych zdjęciach ,,z góry"). Jakieś blisko 20 cm od nasady mam malowane od roku henną (Khadi, różne rodzaje, od ciemnego brązu, po orzech, w różnych mieszankach z czystą henną, amlą, cassią, co tam mi przyszło do głowy eksperymentować).
A ten dół był malowany chemicznie ciemnymi-jasnymi brązami, wiele lat (od Palety, po Loreale i Garniery - kupowałam to, co akurat było w promocji ). Efekt był taki, że końce były prawie czarne - może już to po roku odstawienia chemicznych farb na rozpuszczonych włosach nie rzucało się w oczy (próbowałam rozjaśniania domowymi nieinwazyjnymi sposobami, tylko co pomoże na farbę chemiczną?), ale jak zebrałam je w kucyk, to miałam wrażenie, że to doczepka z innych włosów

Po długich wahaniach, kupiłam jakiś tydzień temu rozjaśniacz, i domową metodą, samodzielnie, dół jednak rozjaśniłam (teraz się trzęsę, że są suche końce, stąd łąduję na nie wszystko bez opamiętania), dla niepoznaki zrobiłam kilka pasemek na długości szczoteczką do zębów

Zdjęcia mogą być mylące co do koloru - generalnie chyba rzeczywiście wygladają, jakby wyjaśniały od słońca (bo nikt do tej pory nie zauważył ). Podoba mi się ta gra świateł, i że w każdym oświetleniu wyglądają inaczej.
aha i tak mi sie podoba ten dół ja też eksperymentowałam na głowie mamy z hennami powiedziała a rób co chcesz! no to robiłam Co te twoje włoski biedne przeszły przez te chemiczne farby

nawilżaj nawilżaj po tym rozjaśniaczu

zgadzam się zdjecia są mylące co do koloru. Mi się dopiero po długim czasie udało uchwycić na zdjęciach mój naturalny kolor w kuchni przy piekarniku

wiesz zrobiłam mamie tego glossa dzis.Wyschła już ale ma siwych jakaś masakra wyszła myslałam, że będzie troszkę lepszy efekt no ale nic w weekend położymy henne jeszcze raz bo siwy odrost wygląda tak jak na tym zdjęciu a reszta taki fajny miedziany brąz
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-07-10 o 21:06
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 21:49   #65729
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Gdzie dokładnie? W jakim sklepie?
przy wyjściu z metra od strony młocin masz taki bazarek. Sklep z kosmetykami jest blisko ulicy w pierwszym ciągu budek (haha ale wyjaśnienie) Taki mały z widokiem na pętle autobusową Jantar kosztuje 10zł

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 22:01   #65730
smoothly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
hej loczki dla zainteresowanych chcę tylko przekazać, że Pottersy są na promocji w Carefurze za 5zł z groszami dziękuje, dobranoc.
o mamo
jadę i kupuję ! nie odpuszczę. zapas chyba zrobię nawet

i muszę przyznać że zaplotłam dwa warkocze na noc i dzisiaj prawie cały dzien lekkie fale mi się trzymają *_* jestem w szoku i chcę więcej!
smoothly jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości