|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#65701 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Witam witam i melduję stan włosów na dziś. Dziewczyny, nie wiem co się stało, ale po umyciu i nałożeniu jedynie później odżywki b/s (Loton), bez żelu itp., na drugi dzień włosy nie były skołtunione. Za te moje strąki winię żel Joanna. Styling Megamocny. Zwykle go nie używam, ale czasami się zdaży i widać to on mi szkodzi. Przepięknie podkreśla skręt, ale na drugi dzień włosy są posklejane, sztywne i wiszą w strąkach
Ach, co ja mam z tymi włosami obiecałam fotki, ale Tż jest zajęty i nie ma kto ich zrobić. Ale postaram się go zmusić
|
|
|
|
#65702 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I znowu śliczne włoski Cytat:
i możesz ją potem nałożyć na włosy![]() Masz fantazyjną fryzurę ale widać, że te długie chcą falować także walcz a będzie pięknie ![]() A tak w ogóle to śliczna jesteś
|
|||
|
|
|
#65703 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65704 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się
![]() od miesiąca jestem wierna CG i widzę, że mi służy.. włosy mam falowane, ale niestety cięte są jak proste.. podczas ostatniej wizyty poprosiłam o delikatne cieniowanie i otrzyamałam włosy ścięte na prosto, jedynie kosmyki przy twarzy są krótsze niż reszta..Dodam, że włosy mam raczej delikatne i cienkie, czy myślicie, że właśnie to było powodem takiego cięcia oraz, że cieniowanie nie jest dla mnie?
|
|
|
|
#65705 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie załączam ![]() 1. Długie włosy, rok 2005. Włosy tuż po podcięciu o jakieś 15cm, bo przygotowywałam się do ścięcia do ramion Stan: koszmarny, kolor: też koszmarny, naturalny.2. Początek roku 2011, włosy z tyłu miały długość kilku milimetrów, na górze dłuższe. Stan: jako-taki, kolor: naturalny. Po drodze było mnóstwo fryzur i kolorów, ale z tego by można całą MWH zrobić... tylko że każde MWH kończy się pięknymi, długimi włosami w świetnym stanie, a u mnie tego zakończenie jeszcze nie ma... Włosy schną mi już drugą godzinę i jeszcze nie wyschły, ale bez czesania niezły ☠☠☠☠☠☠☠nik się robi... nie jestem przekonana, wyglądam jak taka nieuczesana szczota
|
||
|
|
|
#65706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65707 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ślicznyWidać, że mają tendencje do falowania Cytat:
![]() Cytat:
i będzie piękne![]() Cytat:
![]() Nie czesałaś wcale? czy może podczas nakładania odzywki do spłukiwania? ja przeczesuje palcami zaraz po nałożeniu ale można też grzebieniem z szerokim rozstawem zębów. |
|||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#65708 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Da radę masło shea zmyć BD?? |
|
|
|
#65709 | |
|
Raczkowanie
|
Właśnie nie jestem pewna, bo niby schną dość długo i są raczej lśniące, ale po rozjaśnianiu powinny być chyba raczej porowate?
Cytat:
Potem trochę pougniatałam dłońmi, żeby nie były takie proste... chyba pomogło, bo się pofalowały, ale wyglądają dziwnie.Załączam moją szczotę, tudzież mopa na głowie Wybaczcie za nieostre zdjęcie, ale nie mam doświadczenia w robieniu sobie samodzielnie słit foci, a chłopak jest w pracy.Mnie się osobiście efekt niezbyt podoba, chyba spodziewałam się czegoś bardziej... zdefiniowanego. Tymczasem połowa włosów się faluje, druga połowa smętnie wisi. Pewnie będzie lepiej, jak użyję jakiegoś stylizatora, mam rację?
Edytowane przez Zioło Czas edycji: 2012-07-10 o 13:00 |
|
|
|
|
#65710 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie masz tendencji do puszenia, prawda? Cytat:
po Twoich słowach spodziewałam się czegoś innego![]() Cytat:
![]() Jesteś dopiero na początku drogi. Nie zawsze pierwszy zestaw daje efekt - wow. Mój pierwszy zestaw dał efekt czegoś co nie ma odpowiednika w polskim słowniku ale się nie poddałam i cieszę się z tego![]() Próbuj dalej. Może zrób małe zakupy włosowe. Eksperymentuj, pielęgnuj a zobaczysz, że włoski się odwdzięczą
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-07-10 o 13:08 |
||||
|
|
|
#65711 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Dodatkowo dochodzi widzimisię fryzjerki plus jej indywidualne doświadczenie wdanej materii. Cytat:
Kiedy będą zupełnie suche, zastanowisz się, co zrobić. Teraz rączki na kołderkę! To zależy. U mnie nie daje rady.
|
|
#65712 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#65713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65714 |
|
Zakorzenienie
|
Jak u Was sprawuje się olej lniany?
Ja wczoraj nałożyłam go po raz pierwszy i to od razu na całą noc, w dodatku na odżywkę. Jestem ciekawa efektów
|
|
|
|
#65715 |
|
Zadomowienie
|
hej loczki
dla zainteresowanych chcę tylko przekazać, że Pottersy są na promocji w Carefurze za 5zł z groszami dziękuje, dobranoc.
|
|
|
|
#65716 |
|
Zakorzenienie
|
Jest najlepszy!
![]() Zioło - zniszczone niskoporowate mogą być nadal niskoporowate, mówię to ja ![]() Zazdroszczę braku puchu ;] Witaj Eloe
|
|
|
|
#65717 |
|
Konto usunięte
|
Cześć wszystkim, sporo mnie tu nie było, ale pielęgnacji nie zaniedbałam
![]() Jak dla mnie lniany sprawdzał się początkowo całkiem fajnie, a potem przestał robić na włosach cokolwiek. Zapach był dla mnie dość specyficzny, ale tak czy tak całkiem sympatyczny olej |
|
|
|
#65718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowej części
Od dwóch myć moje włosy są jakieś dziwne w dotyku, kiedy są mokre... Nie są ani suche od nadmiaru protein, ani gumowate od nadmiaru nawilżenia, ale takie nie-moje Wiecie, zauważyłam, że od kiedy chodzę w kręconych włosach ludzie częściej się do mnie uśmiechają (albo do siebie, widząc takiego wypłosza) ![]() Wstawiam kudełki: 1 - lewa strona 2 - prawa strona (da się coś z nią zrobić, żeby zaczęła wyglądać po ludzku? )3 - tył Jako stylizator: Joanna z Apteczki Babuni odżywka regenerująco-nawilżająca, Joanna len i rumianek
|
#65719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65720 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, nie miałabym nic przeciwko mojej-prawej-stronie, gdyby nie to, że po stylizacji zostaje tam pełno prostych pasemek i jest raczej falowana niż kręcona, co na jednej głowie wygląda ciut komicznie ![]() A zdjęcia są z lampą - bateria siadała i nawet nie miałam czasu na zmianę ustawień
|
|
#65722 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiego półproduktu mogłabym użyć jeżeli mam maskę o takim składzie:
Skład: Aqua, Cetearyl Alocohol*, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate*, Heliantus Annuus Seed Oil*, Panthenol, Polyquaternium-10, Hydrolized Sil, Sodium Benzoate*, Parfum, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Buthylphenyl Methylpropional, Limonene, Eugenol, Citric Acid* |
|
|
|
#65723 | |
|
Zadomowienie
|
Chwilę człowieka nie ma i już nowy wątek zaczynają...
![]() zaraz mi baterii i neta zabraknie yhh ![]() O, znam te włosy heloł no, dziewczyny już pomogły to się nie będę powtarzać Cytat:
![]() śliczne masz te włosy! mam ten sam problem, tzn z jednej strony włosy ledwo falują,a z drugiej się kręcą. nie pocieszę cię,po roku dalej jest duża różnica. tak już mam :/ u ciebie może potrzeba więcej czasu prawej stronie ![]() vidia ten fryzjer od oleju to w którą stronę od Częstochowy? zaczynam robić sobie nadzieję...:p
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2012-07-10 o 18:19 |
|
|
|
|
#65724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie słuchać znajoma nie chciała co do oleju, teraz praktykuje i różnica jest już duża, na plus Fryzjera sprawdzę za pól roku , a może wcześniej kogoś zakręconego z rodziny wyślę
|
|
|
|
|
#65725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- dziewczyny może mnie też coś pomożecie? cg na MAXA stosuję od niedawna, wczesniej była metoda 'łamana'. skręt włosów na dole jest ok ale u góry leżą smętnie i sa prawie proste - to po nocy. Miałam je mocno pocieniowane- tak że góra była dosyć krótka i w miarę wtedy się kręciła, ale ledwo urosły 3 cm i już przestały. Doradzicie mi co powinnam zrobić? ja cały czas myslę żeby ta górę znów taka krótką zrobić, ale ja chcę je zapuścić kręcone tak do zapięcia stanika albo dłuższe to nie bedzie to śmiesznie wyglądało?? a może zostawić tą górę, przeczekać i po dłuższym cg zacznie się kręcić. Ja już nie wiem co.... zna się któraś z Was na tym obcinaniu?? |
|
|
|
|
#65726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szkoda, żę to jednak nie w moją stronę.... chociaż jeździmy tamtędy do rodziny na wakacje,ale wątpię,żeby rodzice byli chętni zrobić przystanek na fryzjera ciekawe jak bardzo w temacie jest ogarnięty..
|
|
|
#65727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie tylko polecił jej olejki ;fryzjerskie', ale też takie popularne, spożywcze, te dostępne w niemieckich drogeriach również
|
|
|
|
|
#65728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też eksperymentowałam na głowie mamy z hennami no to robiłam Co te twoje włoski biedne przeszły przez te chemiczne farby ![]() nawilżaj nawilżaj po tym rozjaśniaczu ![]() zgadzam się zdjecia są mylące co do koloru. Mi się dopiero po długim czasie udało uchwycić na zdjęciach mój naturalny kolor w kuchni przy piekarniku wiesz zrobiłam mamie tego glossa dzis.Wyschła już ale ma siwych jakaś masakra wyszła myslałam, że będzie troszkę lepszy efekt no ale nic w weekend położymy henne jeszcze raz bo siwy odrost wygląda tak jak na tym zdjęciu a reszta taki fajny miedziany brąz
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-07-10 o 21:06 |
||
|
|
|
#65729 |
|
Wtajemniczenie
|
przy wyjściu z metra od strony młocin masz taki bazarek. Sklep z kosmetykami jest blisko ulicy w pierwszym ciągu budek (haha ale wyjaśnienie) Taki mały z widokiem na pętle autobusową
|
#65730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadę i kupuję ! nie odpuszczę. zapas chyba zrobię nawet ![]() i muszę przyznać że zaplotłam dwa warkocze na noc i dzisiaj prawie cały dzien lekkie fale mi się trzymają *_* jestem w szoku i chcę więcej! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

Ach, co ja mam z tymi włosami
obiecałam fotki, ale Tż jest zajęty i nie ma kto ich zrobić. Ale postaram się go zmusić

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

śliczny

)