Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 23:21   #451
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Uwaga ogłaszam, że pierwszy raz w życiu wyszedł mi słodki wypiek! Dla niezdecydowanych przepis, z którego korzystałam http://wypiekibeaty.wordpress.com/20...tsze-muffinki/
kl aski:

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Rozlozylo i mnie kompletnie. Gile jak stad do Polski
zdrówka

Natka dobrze ,że z mamą wszystko ok !!!!

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-07-10 o 23:26
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:22   #452
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Natka, Dziubek Buziak od smarkaczy
Natka okropna historia z Twoja mama. Dobrze ze sie tak skończyło, tylko auta szkoda
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:23   #453
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Rozmawiałam wczoraj chwileczkę z Jacie na gg, ale dosłownie minutkę, bo w pracy była. Nie ma czasu i weny. Powtórzę, że o nią pytałyście
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:30   #454
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga ogłaszam, że pierwszy raz w życiu wyszedł mi słodki wypiek! Dla niezdecydowanych przepis, z którego korzystałam http://wypiekibeaty.wordpress.com/20...tsze-muffinki/

Głodna jestem.
Idę spać
Dobranoc.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:31   #455
aania_20
Zakorzenienie

wreszcie moje dziecko zasnęło
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aniu, przestałabym się wtedy do Ciebie odzywać
no wiesz co? nie zrobisz mi tego
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Mam pytanie jakie biuro podrozy polecacie?? Gdzie jechac w sierpniu aby nie bylo za goraco?? mam zadanie od TZ do wykonania znalezc jakies wakacje dla nas i dla rodziny z UK, ktora ma doleciec z londynu. Nie wiem jak mam to zrobic. Oczywiscie Pan i Wladca wymysla, a ty kobieto realizuj i sie mecz.

Ja się skłaniam do Neckermanna, TUI albo Itaki, wydają mi się najpewniejsze, i polecam
TEN art., jest kilka nazw.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja też sie boje, ale nie o siebie tylko psy. Ronek jest mocno uczulony, raz jak go osa użądliła to spuchł cały, calusieńki! Był 2 razy wiekszy (łacznie z jajkami- które wtedy jeszcze miał )
coś Ty mu zrobiła?

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
..a ja tylko przysmuce na koniec dnia..
moja przyjaciolka poronila wlasnie w 11tc... fasolka przestala sie rozwijac, serduszko przestalo bic buuuu
poprosze o kciuki, zeby szybko zaszla w druga ciaze, bo z moich obserwacji wynika, ze ta druga przychodzi relatywnie szybko - ale jak bedzie- nie wiadomo (dziewczyna ma juz 37lat, wiec czasu tez niezbyt wiele).
straszne

Ja też za Krakowem Może sondę zrobimy?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:36   #456
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Odpisuje 20 minut i niechcący wszystko mi sie wywalilo
Cytat:
Telik a z czego Ty chcesz chudnąc ????
z oblesnego tluszczyku

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Telik
przesadzasz z dietą jakbym miała taką figurę to bym była najszczęśliwsza na świecie. Ja z moja chyba nie powinnam kompletnie nic jeść
w sumie waga nie jest zla.Ale zjadam tyle słodyczy ostatnio ze potrzebuje odtrutki. Poza tym boje sie ze jak odstawie Jasia od UU to przytyje
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
n

Idę wyregulować brwi póki małe śpi.
W ogóle się zapuściłam ostatnio.
ja tez chce
Tak wogole to powinnas sasiadkom/ znajomym robić w celach zarobkowych
Dzięki Tobie połowa wątku ma ładne brwi

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam nadrabiam od końca.

Telik u nas tez odstawianie od cycka i jakoś smutno mi z tym. Wczoraj pierwszy raz przed snem dostała butle a nie cyca, ona dała radę, wypila, szybko zasnela, ale mnie psychicznie gorzej z tym bo lubię karmić
Czyli nie jestem sama
A jak dziś u was?

Cytat:
Dzień dobry

Dziś sie Tymek wybudzał 5 razy, ostatnio o 2.30. Dziwne to i mam nadzieję, że przejściowe

Zuzia Stapelkowa ma dziś urodzinki! Pewnie tu nie zajrzy, ale i tak sto lat

BiednybTymek
Biedny Brumek
U nas za to ciąg marudzenia od 4 do 6
W pracy byłam tylko jako zombietelik ( mój iPad ma to słowo w pamieci)

Cytat:
Jak Wam się wydaje że Wasze dzieci są duże (np. Marina), to się mylicie Właśnie rozmawiałam ze znajomym - dziecko z I połowy grudnia, czyli 7 miesięcy - 13 kg!!!

Reguluję sobie tak na oko, bo też nie umiem tak ładnie, wg jakiś tam norm Ale z tą henną zawsze wyglądają lepiej. bo ja mam ciemne brwi, dość szerokie, ale miejscami (przy końcach) za rzadkie i to nieładnie wygląda. A to je przyciemnia, wyrównuje i jest cool Bałam sie tej henny upiornie, ale się przełamałam i okazało się że to banalnie proste. To taka w żelu: http://recenzjekosmetyczne.blogspot....ocil-nr-3.html Jest jej dużo na allegro.
Tylko koniecznie trzeba do niej wodę utl. mieć.

:
mega niemowlak
To sobie za długo w nosidełko nie pojeździł

A ja nabylam henne kremowa i tez fajna
Choć efekt taki delikatny

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki krój sukienki będzie trochę optycznie wyszczuplał..?
zależy od figury
Ale widzę ze Kajoolek Ci odpisał
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Bylam dzisiaj u lekarza i mlody zdrowy, ale ja nadal na antybiotyku. Pierwsza noc w lozeczku hmm polowiczny sukces, spal w nim do 2.

Mam pytanie jakie biuro podrozy polecacie?? Gdzie jechac w sierpniu aby nie bylo za goraco?? mam zadanie od TZ do wykonania znalezc jakies wakacje dla nas i dla rodziny z UK, ktora ma doleciec z londynu. Nie wiem jak mam to zrobic. Oczywiscie Pan i Wladca wymysla, a ty kobieto realizuj i sie mecz.
dobrze ze Szymula zdrowy
Teraz jeszcze Ty bidoku

Co do biura to my najczęściej jeździmy z Niemiec
I z tym dolotem z Londynu tez było by Ci łatwiej zoorganizowac
Masz koło siebie Berlin drezno i Lipsk
Polecam ta stronę http://www.ab-in-den-urlaub.de/

Cytat:
Heeej Byliśmy na basenie Z kółkiem Fajne

Początkowo dziecko było nieco zdziwione i dawało znaki, ze woli u mamy na rączkach, ale jakoś się oswoił i sobie dryfował Chociaż i tak u mamy było lepiej Spodobało mu się "skakanie" z brzegu do wody, zaśmiewał się przy tym

Niestety na sam koniec, jak już wychodziłam po drabince, łyknął sporo wody (a może nosem zaciągnął) i się mocno zakrztusił. Aż tchu nie mógł złapać i trochę się zdenerwowałam Machnęłam go główką w dół, poklepałam po plecach i przeszło. Choć kasłał i chrząkał jeszcze parę minut.

Ale generalnie basenowanie bardzo udane. Trzeba powtarzać częściej :

A teraz padł i śpi. Ciekawe jak długo

Aaaa, zapomniałam - czy na Waszych basenach niemowlaki muszą mieć czepki Bo na tych, na których dotąd bywaliśmy (dwa różne) dorośli oczywiście muszą, takie maluchy nie. A dziś podszedł do nas ratownik, że dziecko musi mieć czepek. I mąż leciał mokry w kąpielówkach do sklepiku (na szczęście jest tam na dole taki) po czepek. Czepeczek właściwie
A to basen kryty Brumeczku . Przyjedź do telikowa u nas nie trzeba na krytym ani otwartym

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-10 o 23:40
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 23:45   #457
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Rozlozylo i mnie kompletnie. Gile jak stad do Polski
Biedaku nasz

Cytat:
Moja bohaterka
A swoją drogą świetny pomysł miała autorka tego bloga, żeby je w takich ładnych foremeczka zrobić Nigdy mi to nie przyszło do głowy.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Dzisiaj rano moja mam jechała do pracy i uderzył w nią samochód. Trochę ją poobracało, ale całe szczęście nic poważnego się nie stało. Auto do remontu...

2. Brumku, Domek też miał taki okres że wybudzał mi się do godziny 1 w nocy, a później dalej spał... Całe szczęście minęło, więc pewnie i u Was to przejściowe
1. O rany, okropnie się musiała wystraszyć Chwałą Bogu, że nic się nie stało! A co się właściwie stało? W poślizg wpadł ten drugi, pijany, czy po prostu za szybko jechał?

2. Uff

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no wiesz co? nie zrobisz mi tego
Aniu, to trzymaj swoje kg z dala ode mnie Tzn. chętnie się z nimi wszystkimi spotkam i poznam osobiście, ale potem wrócą z Tobą

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Karoline - spytałam męża o tego iPada: wchodzisz w Ustawienia, w Ogólne, Klawiatura i tam jest Automatyczna Korekta i ją przestawiasz z 1 na 0

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1.BiednybTymek
Biedny Brumek
U nas za to ciąg marudzenia od 4 do 6
W pracy byłam tylko jako zombietelik ( mój iPad ma to słowo w pamieci)

2. A ja nabylam henne kremowa i tez fajna
Choć efekt taki delikatny

3. A to basen kryty Brumeczku . Przyjedź do telikowa u nas nie trzeba na krytym ani otwartym
1. Nie jest tak źle, bo jednak większą część MOJEJ nocy przesypia Ale patrz, jak się podzielili... Wachty normalnie mają Jeden pół nocy, drugi drugie pół

2. Kremowa to inna niż żelowa?

3. Kryty U nas w pobliżu nie ma otwartego, same kryte, a jechać mi się nie chce. NIe znoszę czepków
Stary 2012-07-10, 23:46   #458
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Stronczku, Zmalowana zdrówka
Lili ja tez głodna
Eve jak urodziny?

Justyna gratulejszyn kukmasterze

Cały dzień nie karmiłam ale przed snem butelka już nie przeszła
Brumku chyba inna ta henna bo chciałam zerowa a kobitka mi oznajmiła ze sie skończyła ale poleca mi kremowa

Basenie otwarty jest fajny bo słonko świeci

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-10 o 23:50
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:00   #459
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumku, Telik

Ide spać. Mam nadzieje ze dzis mnie pajaki w snach na nawiedza ...I Gile nie zadusza...

Dobrej nocy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 00:03   #460
iustyna1
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za gratulacje Zobaczymy, czy maluch jutro zjedzą .
Brumek ale mnie rozśmieszyłaś:"Aniu, to trzymaj swoje kg z dala ode mnie Tzn. chętnie się z nimi wszystkimi spotkam i poznam osobiście, ale potem wrócą z Tobą "

Spać idę, miłej nocy kochane (dziecko dało się wyspać, to i miła się zrobiłam )

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-11, 00:34   #461
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Cały dzień nie karmiłam ale przed snem butelka już nie przeszła

Basenie otwarty jest fajny bo słonko świeci
Ale to i tak dużo, że w dzień się Wam udało

W taką pogodę jak teraz to otwarty jest fajniejszy. Tylko, jak juz mówiłam, mam lenia, a dla lenia najfajniej ze wszystkiego jest udać się gdzieś blisko i mieć z głowy Tym bardziej że to leń z bolącą nogą

Cytat:
1. Brumek ale mnie rozśmieszyłaś:"Aniu, to trzymaj swoje kg z dala ode mnie Tzn. chętnie się z nimi wszystkimi spotkam i poznam osobiście, ale potem wrócą z Tobą "

2. Spać idę, miłej nocy kochane (dziecko dało się wyspać, to i miła się zrobiłam )
1. Miło mi że mogłam sie na coś przydać
2. Justyna, ja Cię nie poznaję "Kochane" do nas mówisz?
Stary 2012-07-11, 06:53   #462
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Lili jestem w stanie sobie to wyobrazić, bo jak mnie udziabała to cały plac zabaw o tym wiedział...i połowa miasta podejrzewam Jak coś koło mnie lata to jest panika w oczach. Pająków się nie boje a brzęczących owadów okropnie. A jeszcze się boję...chrabąszczy !!!!
z owadów to ja tylko lubie motyle, a reszta pomimo, że i pożyteczna dla mnie nie powinna istnieć.

Cytat:
Dzięki zawszystkie kciuki

Sara nie dała się zbadać Pani Doktor na leżance, musiałam ją mieć na kolanach, ale to podobno normalne u roczniaków i tak je neurolog zawsze bada.
Ciemiączko prawie zarośnięte, wymiary głowy i klaty :P OK, tylko kurka Sarcia krzyżuje nóżki, mam jej odwodzić. Kontrola za 2miechy.
Nawet nie wiedziałam, że takie krzyżowanie to coś złego, myślałam że tak robi bo jej wygodnie...

Zaraz poszukam jakiejś fotki jak nie powinna robić.

O tak nie wolno:
a ty wiesz, że Emil tez tak robi, ale nawet nie wiedziałam, że tak nie wolno. ciekawe dlaczego

a ja nie mam czasu , bo.... zwiedzam Londyn (tysięczny juz raz.) siostra z dzieciakami przyjechała i zwiedzamy

Ps. dziękujemy za gratulacje odnośnie chodzenia. Dziewczyny, których dzieciaczki nie chodzą. spoko. u nas to sie zaczęło nagle
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 06:56   #463
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ide spać. Mam nadzieje ze dzis mnie pajaki w snach na nawiedza ...I Gile nie zadusza...
przepraszam, ale
Cytat:
Spać idę, miłej nocy kochane (dziecko dało się wyspać, to i miła się zrobiłam )
Cytat:
Aniu, to trzymaj swoje kg z dala ode mnie Tzn. chętnie się z nimi wszystkimi spotkam i poznam osobiście, ale potem wrócą z Tobą
ale tak zupełnie wszystkie muszą wrócić?
Cytat:
2. Justyna, ja Cię nie poznaję "Kochane" do nas mówisz?

U nas na basenie ani raz nie zwrócili uwagi o czepek dla dziecka.
Łobuz nietypowo dziś, bo co prawda usypianie długo trwało, ale za to przed chwilą się dopiero obudził, żadnej pobudki w nocy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 08:13   #464
Natka_
Zakorzenienie

Dzień doberek

Domin jeszcze śpi, a mnie obudziła kosiara, która wyje za oknem

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Natka dobrze ,że z mamą wszystko ok !!!!
Cytat:
Natka okropna historia z Twoja mama. Dobrze ze sie tak skończyło, tylko auta szkoda
Cytat:
1. O rany, okropnie się musiała wystraszyć Chwałą Bogu, że nic się nie stało! A co się właściwie stało? W poślizg wpadł ten drugi, pijany, czy po prostu za szybko jechał?
Całe szczęście mam cała, jakieś lekkie zadrapania tylko ma. Wystraszona chodziła później cały dzień...
Mama skręcała, a facet wyjeżdżał i jej nie ustąpił, nie zatrzymał się i wjechał w mamę. Sam nie wie czy jej nie widział czy co, bardzo był wystraszony i przepraszał. Moja mama w tym szoku, wysiadła z auta i rzuciła się na tego chłopaka. Jak Tż przyjechał na miejsce to podobno był nieźle biedaczek wystraszony.

Kajool ja mogę polecić biura TUI i Neckermann. Zawsze byliśmy zadowoleni z jakości ich usług

Taka jakaś dziwna pogoda u nas. Może w końcu spadnie jakiś deszczyk

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 08:15   #465
iustyna1
Wtajemniczenie

szok, szok, szok- druga taka sama noc, bez jedzenia i spanie do 7.40. Coś mi się wydaje, że to cisza przed burza i małą chce uśpić moja czujność, bo planuje jakąś grubsza akcje . A tak serio, to może to być zasługa zmiany mleka na 3
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-11, 08:41   #466
karolinee1983
Zadomowienie

Witam. Chyba za duzo sie naczytalam o Tymkowych problemach z wybudzaniem, bo tej nocy to i moja sie kilka razy z placzem wybudzala ale mnie to juz nic nie dziwi

Cytat:

Czyli nie jestem sama
A jak dziś u was?
Jestem zdziwiona, ze w dzien poszlo tak dobrze. Przed snem, wieczorem dopiero drugi dzien dostaje butle, ale na razie jest ok. No, a w nocy jest cycek. Nie mam odwagi, zeby odstawic jej jeszcze niech sie przyzwyczaja powoli

Nasunelo mi sie pytanie

Jak bede mala odstawiac w nocy od cycka, to zamieniam na mm, czy moze juz jest za duza, zeby jesc w nocy i oszukiwac woda???? Gdzies sie spotkalam z takim pogladem i nie wiem ....

Cytat:

[/COLOR]Karoline - spytałam męża o tego iPada: wchodzisz w Ustawienia, w Ogólne, Klawiatura i tam jest Automatyczna Korekta i ją przestawiasz z 1 na 0:
Dzieki brumek. Przestawione juz co prawda pisze bez polskich znakow, ale i tak wole to niz te cuda na wianku

Cytat:
moja przyjaciolka poronila wlasnie w 11tc... fasolka przestala sie rozwijac, serduszko przestalo bic buuuu
poprosze o kciuki, zeby szybko zaszla w druga ciaze, bo z moich obserwacji wynika, ze ta druga przychodzi relatywnie szybko - ale jak bedzie- nie wiadomo (dziewczyna ma juz 37lat, wiec czasu tez niezbyt wiele).:
Straszne

Fifi zmalowanej, wszystkiego najlepszego z okazji roczku!!!!!

I dla Hani i Natana z okazji kolejnej miesiecznicy

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2012-07-11 o 08:43
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 08:56   #467
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki krój sukienki będzie trochę optycznie wyszczuplał..?
http://perfectpick.com.pl/pl/p/Dwukolorowa-sukienka-/41 i coś w tym stylu jesli chodzi o kolory (widzialam gdzies bezowo-brzoskwiniową i była miodzio!!! )

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek szczerzy
Ale ma je równo, tzn dolne nie wychodzą przed górne.
Ładnie prezentuje wszystkie 8

Mam problem z butami, Radek nie chce ich nosić. Cały czas mi się wydaje, że jest mu niewygodnie. Nie potrafię mu dobrać odpowiednich.
W sandałach leci mu stopa do przodu a jak ścisnę bardziej to się mu odgniata.
Generalnie to nie zakładałam mu wcześniej butków, wydawało mi się, że jak nie chodzi to nie ma potrzeby. I teraz mam, nie jest przyzwyczajony i chce ściągać.
Jak dobrać odpowiedni numer?
skąd mam wiedzieć czy nie są małe/duże?

gdzies wyczytałam ze idealne buty to takie, po wlozeniu ktorych mozna kciuk wsadzic na piecie i palce wtedy sa dpiero przy czubku buta. no i ja zawsze mierze dziecku w sklepie, w ciemno nie kupie. i dziwie sie ze kiedys mamy na patyk kupowaly (mierzyly długosc wkladki i odpowiedniej dlugosci patyk wsadzaly w but - musialo byc ok), bo moje ma szeroka stope i malo ktore na szerokosc sa dobre

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:04   #468
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Pasków nie widziałam, nie stosowałam ale wyglądają ciekawie.
Tylko to jeden rozmiar jest?
Bo chyba różnie może wyjść, zależy jakie kto ma brwi, układ ich
chyba jeden rozmiar, ale czy je sie przycina, czy uklada nie mam pojecia bo tylko wzielam do reki i odlozylam.
Cytat:
nie mam pojęcia.

Kupiłam sobie na urlopik Dzieciozmagania-format i ilość stron chyba trochę przesadzili, mogli 2 tomu zrobić czy coś, tego w ręku nie da się utrzymać
ja tez chorowalam na dzieciozmagania... kupilam na tablica.pl, babka sie zgdozila na wysyłke (to bylo koncem kwietnia), ksiazka do dzis nie dotarla, a do baby juz 10 smsow wyslalam o zwrot kasy
Cytat:
poprosze o kciuki, zeby szybko zaszla w druga ciaze, bo z moich obserwacji wynika, ze ta druga przychodzi relatywnie szybko - ale jak bedzie- nie wiadomo (dziewczyna ma juz 37lat, wiec czasu tez niezbyt wiele).

cudowne zdjecia wklejacie, musze w koncu tu kiedys tez pokazac moja mala zlosnice i jej madralinska siostre
Kurcze strasznie to przykre... trzymamy kciuki żeby się szybko udalo!
Cytat:
Dla mnie to totalna nowość, nigdy czegoś takiego nie używałam, nawet bym nie umiała
Poza tym ja mam2 0 lat
A ja się orzyznam że kompletnie nie kojarzę Twojej buzi wrzucałaś jakieś zdjęcia w klubie? niby przeglądałam zalegle klub ale za nim nie mogę sobie przypomnieć
Cytat:
to kiedy mamy przyjechać?

Natka kurcze najwazniejsze że mamie nic sie nei stało!

Wstalam o 8.10... za długo spałam i teraz jestem nie do zycia...

Filipku sto lat! rośnij zdrowo!

Ciekawe co u Brunetki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:21   #469
Marina1
Zakorzenienie

Boże, doprowadza mnie do szału to moje dziecko!!!

Dzień dobry.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:25   #470
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski
Dziękujemy za życzenia
Macie od nas (nie dzwońcie po opieke społ :P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0903.jpg (106,3 KB, 61 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:45   #471
pieleszka
Wtajemniczenie

Filip sto lat przystojniaku!!!!

dzień dobry
mam pytanie do mam karmiących UU i odstawiających: jak zacząć?? bo mam ambitny plan odstawić Hanyska. wiem, że lekko na pewno nie będzie, bo dziewczę uwielbia się przysysać, ale mamusia jest już zmęczona karmieniem... może to i egoistycznie brzmi, ale taka jest prawda. poza tym myślę, że im będzie Hania starsza tym będzie gorzej...
w ciagu dnia nie karmię jej za często, ale na noc i w nocy dostaje jeszcze UU. no i po moim przyjściu z pracy mała dosłownie się na mój biust (a raczej jego "karykaturę") rzuca. poradźcie co robić, żeby poszło jakoś w miarę

jestem w pracy, ale weny nie mam wcale...zawsze po długich weekendach mam megaaaaaa lenia

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:51   #472
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
szok, szok, szok- druga taka sama noc, bez jedzenia i spanie do 7.40. Coś mi się wydaje, że to cisza przed burza i małą chce uśpić moja czujność, bo planuje jakąś grubsza akcje . A tak serio, to może to być zasługa zmiany mleka na 3
Mamuśka Ty się ciesz, a nie węsz jakiegoś spisku!

Cytat:

Nasunelo mi sie pytanie

Jak bede mala odstawiac w nocy od cycka, to zamieniam na mm, czy moze juz jest za duza, zeby jesc w nocy i oszukiwac woda???? Gdzies sie spotkalam z takim pogladem i nie wiem ....
Hmm, nie mam pojęcia. Dominik już nie pije mleka w nocy, daję mu wodę.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
c

Natka kurcze najwazniejsze że mamie nic sie nei stało!

Marinko

Dominik ma takie małe samochodziki, koparkę itp i od wczoraj normalnie sobie nimi jeździ po podłodze i roku " brummm bruuum"
I jak jedzie auto to tez robi "brumm brummm". Moja mądrala mała

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Zmalowana Filip jest przecudny A te jego ząbki
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:01   #473
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
Dziękujemy za życzenia
Macie od nas (nie dzwońcie po opieke społ :P)
No no, impreza na calego

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Filip sto lat przystojniaku!!!!

dzień dobry
mam pytanie do mam karmiących UU i odstawiających: jak zacząć?? bo mam ambitny plan odstawić Hanyska. wiem, że lekko na pewno nie będzie, bo dziewczę uwielbia się przysysać, ale mamusia jest już zmęczona karmieniem... może to i egoistycznie brzmi, ale taka jest prawda. poza tym myślę, że im będzie Hania starsza tym będzie gorzej...
w ciagu dnia nie karmię jej za często, ale na noc i w nocy dostaje jeszcze UU. no i po moim przyjściu z pracy mała dosłownie się na mój biust (a raczej jego "karykaturę") rzuca. poradźcie co robić, żeby poszło jakoś w miarę

jestem w pracy, ale weny nie mam wcale...zawsze po długich weekendach mam megaaaaaa lenia

Pieleszko, nic odkrywczego pewnie nie napisze, ale u mnie bylo tak, ze po prostu zaczelam rezygnowac z kolejnych karmien w ciagu dnia, az stanelo na cycku rano i wieczorem plus noc. Pozniej wyrzucilam karmienie z rana, bo te wieczorne wazniejsze, dziecko sie do Ciebie przytula, czesto zasypia przy cycu itp. Od dwoch dni rezygnacja z wieczornego karmienia, i zostala tylko noc do wyeliminowania. TYLKO, ze Maja nigdy jakos specjalnie nie uwielbiala moich cyckow, owszem, jak dostawala to bylo milo i przyjemnie ale nigdy nie atakowala mnie jakos mocno.

Marina. Co tam Igi zmajstrowal?

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:04   #474
Marina1
Zakorzenienie

W końcu (chyba) usnął. 3 razy usypiałam za każdym razem po ponad pół h...A moje usypianie to takie mocne kołysanie sztywnego wózka na boki, żeby odchodził od ziemi ( wózek bez pasków). Wstał oczywiście przed 5.

Co do pająków i innych owadów. Ja uwielbiam. Pająki w szczególności. Nieraz brałam do rąk. Inne gady też lubię. W młodości łapałam różne paskudztwa do akwarium, na czele z jaszczurkami. Miałam też szczury. Węże są przepiękne, miałam zbożowe kiedyś. Wodne.
Natomiast nie lubię zbytnio kotów i psów.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Fifi sto lat nasz słodziaku!!!!!!!!!!!!!1
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-07-11, 10:27   #475
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzień dobry
Ja na dzień dobry pokłóciłam się z tż przez telefon, bo mu smsa wysłalam że zamiast wszystkim pomagać w jakiś chałturach (co zysku żadnego nie przynosi) to nauczyłby się niemieckiego i byśmy wyjechali (jest dużo pracy dla elektryków ale wszędzie chcą chociaż trochę niemieckiego). Oczywiście oburzony, że sobie takich smsów nie życzy.
A ja mam dość tego jego wiecznego pomagania komuś. Kompletnie niesamodzielni ludzie.

Wkurzył mnie, wrażliwiec się znalazł jeden!
W ogóle ostatnio źle się czuję w miejscu i sytuacji jakiej jestem.

Juliś śpi, ja dopiero jem śnaiadanie.
Marina przerażasz mnie tymi zainteresowaniami zwierzęcymi...
Iustyna :klaski: dla córci za ładne spanie i Ciebie za muffinki

Aha dziś wujek Julka ma roczek. I wiecie ile waży kolos? 16 kg!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2012-07-11 o 10:28
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:36   #476
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Nasunelo mi sie pytanie

mam ambitny plan przyzwyczaic mala by nie jadla w nocy jak meza nie bedzie wiec na pozcatku sierpnia bede wygładzac dziecko. teraz budzi sie o 24, 2 i 5:30 na jedzenie. staralam sie dac jej smoczka o 2 ale nie dala sie oszukać...

Cytat:
Napisane przez pieleszka
dawalam poczatkowo butle zamiast jednego karmienia, potem zamiast drugiego itd. ale wieczorem i w nocy nadal UU...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-07-11 o 10:37
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:36   #477
Marina1
Zakorzenienie

chelsea wiem, bo gdy byłam dzieckiem, to dziewczynki nie bawiły się ze mną Sami chłopcy. Ja w ogóle byłam chyba największą chłopczycą na świecie. Drzewa, stawy, bagna- to było moje życie.
A co do Twojego tżta to rozumiem Cię. Sama mówię nieraz mojemu byśmy wyjechali...Ale nie ma żywcem gdzie. Nie ma tu szans dla młodych,którzy nie mają poparcia w rodzicach na dom, pieniądze, pracę...
Stary 2012-07-11, 10:49   #478
zanetaa88
Zakorzenienie

Pieleszka ja tak samo jak Karlineee zamieniałam kolejne karmienie na MM albo na posiłki stałe obiad, kolacja itd.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:54   #479
zanka205
Zakorzenienie

mamy w końcu ostatnią dwójkę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 10:55   #480
agawoo
Zakorzenienie

Witam się

Nie mam za wiele czasu, nie wiem, czy pocytowałam wszystko to co chcialam, bo się spieszę - wysłalam mamę z Amelką na spacer, żeby poprasować - mam taką górę prasowania, że się o nią potykam
Cytat:
Witam (bardzo serdecznie, bo z jednego miasta) mielczankę!
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
miło bardzo , rozgość się
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Witaaamy! Koleżanko z mojej miejscowości
Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie
Cytat:
Boże, żebyście wiedziały jak ja się boję!
Panika, dreszcze,szok- jak tylko coś brzęczącego zbliża się do mnie.
Wychodzi na to, że ja cykor straszny jestem i mniejszych potworów też się boję, nie tylko krów
To ja tak reaguję na ryby
Cytat:
Ja pająków boje się przeokropnie. Krzycze, płacze i uciekam, no jak nienormalna. Ble.
A co do os czy pszczół to też się boje, bo to gryzie. Ostatnio siadła mi jakaś paskuda na ręce to oblałam mamie całą twarz jogurtem, bo akurat karmiłam małego
A co mama na to?
Cytat:
Ha, ale Ty chociaż zabijesz pająka, a ja się nie zbliże do niego choćby na 3 metry! Ja tylko się trzęse, zachodze się z płączu i krzycze, tragedia..... Także zazdroszcze, bo ja raz nawet po mojego H. dzwoniłam, żeby z pracy przyjeżdżał, bo pająk siedział w łązience No i biedny przyjechał.....
Współczuję
Ja pająków aż tak się nie boję, ale nie cierpię myszy i ryb ..
Jak otworzę lodówkę i znajdę tam np. wędzoną makrelę to zamykam z krzykiem i TZ albo mama wyciągają mi jedzenie z lodówki, bo tam nie zajrzę chocbym miała umrzeć z głodu ...

Swoja drogą niezła dieta
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Heeej ja tak zawsze mam.. pojawiam się i znikam
To może się pojawisz?
Cytat:
Przykro mi bardzo Oby szybko udało się znowu
Cytat:
W końcu (chyba) usnął. 3 razy usypiałam za każdym razem po ponad pół h...A moje usypianie to takie mocne kołysanie sztywnego wózka na boki, żeby odchodził od ziemi ( wózek bez pasków). Wstał oczywiście przed 5.

Co do pająków i innych owadów. Ja uwielbiam. Pająki w szczególności. Nieraz brałam do rąk. Inne gady też lubię. W młodości łapałam różne paskudztwa do akwarium, na czele z jaszczurkami. Miałam też szczury. Węże są przepiękne, miałam zbożowe kiedyś. Wodne.
Natomiast nie lubię zbytnio kotów i psów.

Dobrze, że Igi usnał ... ja też mam ostatnio problem, żeby uśpić Amelkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości