|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() kl aski:zdrówka Natka dobrze ,że z mamą wszystko ok !!!! Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-07-10 o 23:26 |
|
|
|
|
#452 |
|
Wtajemniczenie
|
Natka, Dziubek
Natka okropna historia z Twoja mama. Dobrze ze sie tak skończyło, tylko auta szkoda |
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Rozmawiałam wczoraj chwileczkę z Jacie na gg, ale dosłownie minutkę, bo w pracy była. Nie ma czasu i weny. Powtórzę, że o nią pytałyście
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głodna jestem. Idę spać ![]() Dobranoc. |
|
|
|
|
#455 | |||
|
Zakorzenienie
|
wreszcie moje dziecko zasnęło
![]() no wiesz co? nie zrobisz mi tego Cytat:
Ja się skłaniam do Neckermanna, TUI albo Itaki, wydają mi się najpewniejsze, i polecam TEN art., jest kilka nazw. Cytat:
Cytat:
![]() Ja też za Krakowem Może sondę zrobimy?
|
|
|
#456 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Odpisuje 20 minut i niechcący wszystko mi sie wywalilo
Cytat:
![]() Cytat:
Tak wogole to powinnas sasiadkom/ znajomym robić w celach zarobkowych Dzięki Tobie połowa wątku ma ładne brwi Cytat:
A jak dziś u was? Cytat:
Biedny Brumek U nas za to ciąg marudzenia od 4 do 6 W pracy byłam tylko jako zombietelik ( mój iPad ma to słowo w pamieci Cytat:
To sobie za długo w nosidełko nie pojeździł A ja nabylam henne kremowa i tez fajna Choć efekt taki delikatny Cytat:
Ale widzę ze Kajoolek Ci odpisał Cytat:
Teraz jeszcze Ty bidoku Co do biura to my najczęściej jeździmy z Niemiec I z tym dolotem z Londynu tez było by Ci łatwiej zoorganizowac Masz koło siebie Berlin drezno i Lipsk Polecam ta stronę http://www.ab-in-den-urlaub.de/ Cytat:
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-10 o 23:40 |
||||||||
|
|
|
#457 | |||
|
Zakorzenienie
|
Biedaku nasz
Cytat:
![]() A swoją drogą świetny pomysł miała autorka tego bloga, żeby je w takich ładnych foremeczka zrobić Cytat:
Chwałą Bogu, że nic się nie stało! A co się właściwie stało? W poślizg wpadł ten drugi, pijany, czy po prostu za szybko jechał?2. Uff Aniu, to trzymaj swoje kg z dala ode mnie Tzn. chętnie się z nimi wszystkimi spotkam i poznam osobiście, ale potem wrócą z Tobą ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Karoline - spytałam męża o tego iPada: wchodzisz w Ustawienia, w Ogólne, Klawiatura i tam jest Automatyczna Korekta i ją przestawiasz z 1 na 0 ![]() Cytat:
Ale patrz, jak się podzielili... Wachty normalnie mają ![]() 2. Kremowa to inna niż żelowa? ![]() 3. Kryty
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku, Zmalowana zdrówka
Lili ja tez głodna Eve jak urodziny? Justyna gratulejszyn kukmasterze ![]() Cały dzień nie karmiłam ale przed snem butelka już nie przeszła Brumku chyba inna ta henna bo chciałam zerowa a kobitka mi oznajmiła ze sie skończyła ale poleca mi kremowa Basenie otwarty jest fajny bo słonko świeci
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-07-10 o 23:50 |
|
|
|
#459 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku, Telik
Ide spać. Mam nadzieje ze dzis mnie pajaki w snach na nawiedza ...I Gile nie zadusza... Dobrej nocy |
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
Brumek ale mnie rozśmieszyłaś:"Aniu, to trzymaj swoje kg z dala ode mnie Tzn. chętnie się z nimi wszystkimi spotkam i poznam osobiście, ale potem wrócą z Tobą ![]() Spać idę, miłej nocy kochane )
|
|
#461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W taką pogodę jak teraz to otwarty jest fajniejszy. Tylko, jak juz mówiłam, mam lenia, a dla lenia najfajniej ze wszystkiego jest udać się gdzieś blisko i mieć z głowy Tym bardziej że to leń z bolącą nogą ![]() Cytat:
2. Justyna, ja Cię nie poznaję "Kochane" do nas mówisz?
|
|
#462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja nie mam czasu , bo.... zwiedzam Londyn ![]() Ps. dziękujemy za gratulacje odnośnie chodzenia. Dziewczyny, których dzieciaczki nie chodzą. spoko. u nas to sie zaczęło nagle |
||
|
|
|
#463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas na basenie ani raz nie zwrócili uwagi o czepek dla dziecka. Łobuz nietypowo dziś, bo co prawda usypianie długo trwało, ale za to przed chwilą się dopiero obudził, żadnej pobudki w nocy
|
|
|
#464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() Domin jeszcze śpi, a mnie obudziła kosiara, która wyje za oknem ![]() Cytat:
Cytat:
Mama skręcała, a facet wyjeżdżał i jej nie ustąpił, nie zatrzymał się i wjechał w mamę. Sam nie wie czy jej nie widział czy co, bardzo był wystraszony i przepraszał. Moja mama w tym szoku, wysiadła z auta i rzuciła się na tego chłopaka. Jak Tż przyjechał na miejsce to podobno był nieźle biedaczek wystraszony. Kajool ja mogę polecić biura TUI i Neckermann. Zawsze byliśmy zadowoleni z jakości ich usług ![]() Taka jakaś dziwna pogoda u nas. Może w końcu spadnie jakiś deszczyk ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA FILIPKA |
||
|
|
|
#465 |
|
Wtajemniczenie
|
szok, szok, szok- druga taka sama noc, bez jedzenia i spanie do 7.40. Coś mi się wydaje, że to cisza przed burza i małą chce uśpić moja czujność, bo planuje jakąś grubsza akcje
. A tak serio, to może to być zasługa zmiany mleka na 3
|
|
#466 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam. Chyba za duzo sie naczytalam o Tymkowych problemach z wybudzaniem, bo tej nocy to i moja sie kilka razy z placzem wybudzala
ale mnie to juz nic nie dziwi ![]() Jestem zdziwiona, ze w dzien poszlo tak dobrze. Przed snem, wieczorem dopiero drugi dzien dostaje butle, ale na razie jest ok. No, a w nocy jest cycek. Nie mam odwagi, zeby odstawic jej jeszcze niech sie przyzwyczaja powoli ![]() Nasunelo mi sie pytanie Jak bede mala odstawiac w nocy od cycka, to zamieniam na mm, czy moze juz jest za duza, zeby jesc w nocy i oszukiwac woda???? Gdzies sie spotkalam z takim pogladem i nie wiem .... ![]() Cytat:
co prawda pisze bez polskich znakow, ale i tak wole to niz te cuda na wianku ![]() Cytat:
![]() Fifi zmalowanej, wszystkiego najlepszego z okazji roczku!!!!! ![]() I dla Hani i Natana z okazji kolejnej miesiecznicy
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2012-07-11 o 08:43 |
||
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie to przykre... trzymamy kciuki żeby się szybko udalo!Cytat:
wrzucałaś jakieś zdjęcia w klubie? niby przeglądałam zalegle klub ale za nim nie mogę sobie przypomnieć![]() Cytat:
to kiedy mamy przyjechać?![]() Natka kurcze najwazniejsze że mamie nic sie nei stało! Wstalam o 8.10... za długo spałam i teraz jestem nie do zycia... Filipku sto lat! rośnij zdrowo! Ciekawe co u Brunetki
|
|||||
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, doprowadza mnie do szału to moje dziecko!!!
Dzień dobry.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Dziękujemy za życzenia Macie od nas (nie dzwońcie po opieke społ :P)
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Filip sto lat przystojniaku!!!!
![]() dzień dobry mam pytanie do mam karmiących UU i odstawiających: jak zacząć?? bo mam ambitny plan odstawić Hanyska. wiem, że lekko na pewno nie będzie, bo dziewczę uwielbia się przysysać, ale mamusia jest już zmęczona karmieniem... może to i egoistycznie brzmi, ale taka jest prawda. poza tym myślę, że im będzie Hania starsza tym będzie gorzej... w ciagu dnia nie karmię jej za często, ale na noc i w nocy dostaje jeszcze UU. no i po moim przyjściu z pracy mała dosłownie się na mój biust (a raczej jego "karykaturę") rzuca. poradźcie co robić, żeby poszło jakoś w miarę ![]() jestem w pracy, ale weny nie mam wcale...zawsze po długich weekendach mam megaaaaaa lenia ![]() |
|
|
|
#472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marinko ![]() Dominik ma takie małe samochodziki, koparkę itp i od wczoraj normalnie sobie nimi jeździ po podłodze i roku " brummm bruuum" I jak jedzie auto to tez robi "brumm brummm". Moja mądrala mała ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Zmalowana Filip jest przecudny |
||
|
|
|
#473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pieleszko, nic odkrywczego pewnie nie napisze, ale u mnie bylo tak, ze po prostu zaczelam rezygnowac z kolejnych karmien w ciagu dnia, az stanelo na cycku rano i wieczorem plus noc. Pozniej wyrzucilam karmienie z rana, bo te wieczorne wazniejsze, dziecko sie do Ciebie przytula, czesto zasypia przy cycu itp. Od dwoch dni rezygnacja z wieczornego karmienia, i zostala tylko noc do wyeliminowania. TYLKO, ze Maja nigdy jakos specjalnie nie uwielbiala moich cyckow, owszem, jak dostawala to bylo milo i przyjemnie ale nigdy nie atakowala mnie jakos mocno.Marina. Co tam Igi zmajstrowal? |
||
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu (chyba) usnął. 3 razy usypiałam za każdym razem po ponad pół h...A moje usypianie to takie mocne kołysanie sztywnego wózka na boki, żeby odchodził od ziemi ( wózek bez pasków). Wstał oczywiście przed 5.
Co do pająków i innych owadów. Ja uwielbiam. Pająki w szczególności. Nieraz brałam do rąk. Inne gady też lubię. W młodości łapałam różne paskudztwa do akwarium, na czele z jaszczurkami. Miałam też szczury. Węże są przepiękne, miałam zbożowe kiedyś. Wodne. Natomiast nie lubię zbytnio kotów i psów. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Fifi sto lat nasz słodziaku!!!!!!!!!!!!!1
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#475 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ja na dzień dobry pokłóciłam się z tż przez telefon, bo mu smsa wysłalam że zamiast wszystkim pomagać w jakiś chałturach (co zysku żadnego nie przynosi) to nauczyłby się niemieckiego i byśmy wyjechali (jest dużo pracy dla elektryków ale wszędzie chcą chociaż trochę niemieckiego). Oczywiście oburzony, że sobie takich smsów nie życzy. A ja mam dość tego jego wiecznego pomagania komuś. Kompletnie niesamodzielni ludzie. Wkurzył mnie, wrażliwiec się znalazł jeden! W ogóle ostatnio źle się czuję w miejscu i sytuacji jakiej jestem. ![]() Juliś śpi, ja dopiero jem śnaiadanie. Marina przerażasz mnie tymi zainteresowaniami zwierzęcymi... Iustyna :klaski: dla córci za ładne spanie i Ciebie za muffinki Aha dziś wujek Julka ma roczek. I wiecie ile waży kolos? 16 kg!
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-07-11 o 10:28 |
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec na pozcatku sierpnia bede wygładzac dziecko. teraz budzi sie o 24, 2 i 5:30 na jedzenie. staralam sie dac jej smoczka o 2 ale nie dala sie oszukać...Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-07-11 o 10:37 |
||
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
chelsea wiem, bo gdy byłam dzieckiem, to dziewczynki nie bawiły się ze mną
Sami chłopcy. Ja w ogóle byłam chyba największą chłopczycą na świecie. Drzewa, stawy, bagna- to było moje życie.A co do Twojego tżta to rozumiem Cię. Sama mówię nieraz mojemu byśmy wyjechali...Ale nie ma żywcem gdzie. Nie ma tu szans dla młodych,którzy nie mają poparcia w rodzicach na dom, pieniądze, pracę...
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszka ja tak samo jak Karlineee zamieniałam kolejne karmienie na MM albo na posiłki stałe obiad, kolacja itd.
|
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
mamy w końcu ostatnią dwójkę
|
#480 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Nie mam za wiele czasu, nie wiem, czy pocytowałam wszystko to co chcialam, bo się spieszę - wysłalam mamę z Amelką na spacer, żeby poprasować - mam taką górę prasowania, że się o nią potykam Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja pająków aż tak się nie boję, ale nie cierpię myszy i ryb .. Jak otworzę lodówkę i znajdę tam np. wędzoną makrelę to zamykam z krzykiem i TZ albo mama wyciągają mi jedzenie z lodówki, bo tam nie zajrzę chocbym miała umrzeć z głodu ... Swoja drogą niezła dieta To może się pojawisz? Cytat:
Oby szybko udało się znowu Cytat:
Dobrze, że Igi usnał ... ja też mam ostatnio problem, żeby uśpić Amelkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

kl aski:

nie zrobisz mi tego 

)

Zakończone: 2