|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XIV
Agunia dziękuję Ci za wczorajszą wiadomość o odciąganiu, od wczoraj pompuję wg Twojej instrukcji i dziś odciągnęłam już 50ml
|
|
|
|
#2822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nadalka dobrze sobie poradziłaś
.Cytat:
Cytat:
Jak teraz czuje sie Twój mąż? ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Ciekawa jestem co u Irmusi? Pewnie jest już po. |
||
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Ale one obie rodziły przez cesarkę. Tutaj nikt mi nic takiego nie robił-rodziłam naturalnie. Położna w szpitalu (do domu nie przychodziła, bo ja długo w tym szpitalu byłam) tylko mi szwy sprawdzała i brzuch czy macica się obkurcza, ale nikt mi nic nie wyciskał. Możliwe że ten zastrzyk właśnie pomógł.
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możliwe, ze ma na to wpływ porod przez cc a moze sprawe załatwia ten zastrzyk... |
|
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wróciłam do mamusi i widzę, że przybyło nam dzieciaczków ![]() Maciejka, blueberry, cynamonowy_deser, nicki, prince_polo wielkie gratulacje!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Wiem, że kobiety przez to przechodzą i dają radę. Rozmawiałam w pon. podczas wizyty z moim gin. Powiedział mi żebym się nie bała, że to naturalne, on też by się bał ale dam radę. Mówił, że mam warunki (ach, te szerokie biodra) i w razie czego zawsze mogę poprosić o ZZO. Pytałam też o cesarkę i wyobraźcie sobie, że trafił mi się chyba jeden z niewielu lekarzy, którzy tego nie robią bez powodu. Powiedział, że on nie robi bo uważa, że to głupi pomysł kazać się ciąć bez powodu. Facet nie jest zainteresowany "dorobieniem" do pensji Ale przez to lubię go jeszcze bardziej. No i po rozmowie z nim zdecydowałam, że próbuje sn, a jak już będzie bardzo źle to mąż będzie gadał z lekarzem na dyżurze
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj o 8 rano przyszła moja kolezanka(5 tc
![]() Ciastek Serdeczne gratulacje ![]() To wyciskanie o którym pisala ciastek i Solejka to chyb atylko po cc . Ja po sn nic takiego nie miałam osia86 Mam nadzieje że z mężem już ok ![]() Ciekawe czy Irmusia już po.. |
|
|
|
#2828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Mam nadzieję, że zdążę chociaż wrócić do siebie i dzieciaczek urodzi się jakoś tak bliżej sierpnia. Też zaciskam nogi bo jak mam być sierpniówką to już się przywiązałam do tej myśli Ale Kubuś tak strasznie już chce być po drugiej stronie brzuszka
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Blue napisała:"Dziekujemy za wszytskie gratulacje i miłe słowa! Mała stracila tylko 130g na wadze, a od wczoraj przybrała (!) 10g, co mnie bardzo cieszy bo jest tylko na piersi. Jest słodziutka
Biust mam ogromny! Tym,które wybierają się na cc polecam słomki - łatwiej się napić na leżąco. Zdjeli mi dziś rano wenflon i nie dostaję już przeciwbólowych. Pytają czy napewno nie chcę, ale mysle, że ból jest do zniesienia- zobaczymy jak przeżyję noc. Nie takie cięcie straszne..."
|
|
|
|
#2830 | |||||||
|
Zadomowienie
|
A ja już po wizycie. Na szczęście szyjka pozamykana chociaż króciutka. Mam leżec z pupą do góry.A co do moich ostatnich bóli i ucisków to za mało piłam wody...i dzidziuś miał za mało miejsca i bardzo się o mnie obciera z każdej strony. Podobno całym ciężarem naciska na pęcherz. Musze pic przynajmniej 3l wody dziennie. Poza tym Franio waży już 2570
do schrupania Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GOFRA?? ale bym zjadła
|
|||||||
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oby Twe słowa były prorocze
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2834 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw się ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziś usłyszałam od TŻta?
Mam czas do grudnia, zeby wrócić do figurki, bo inaczej pomimo stałej umowy (małżeństwa) będzie rozpatrywał jeszcze raz warunki bycia ze mną ![]() ![]() Nie ma to jak motywacja
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Zadomowienie
|
Ach tak?? TO powiedz mu, że jak mu się obwód brzucha zwiększy o 5cm to również zrywasz umowę.
|
|
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko, ze mu dwa razy szybciej pojdzie zrzucenie tego małego brzuszka niz mi tłuszczu z ud ![]() jeszcze mi cwaniak kupił na wieczór pączki i pojechał do pracy ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- lubi sobie chłopak jaja robić no nie?
|
|
|
|
|
#2841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w końcu będziesz karmic, a on nie
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on wie, ze mi samej zalezy na powrocie do figury, pewnie dlatego tak gada nie wyobrażam sobie wymieniac calej garderoby na rozmiar wieksza, a jesli chodzi o spodnie to przestalam sie miescic w te sprzed ciazy bluzeczek mam troche ciążowych to w nich chodze, ale wiadomo, ze po porodzie kazda chcialaby jak najszybciej wskoczyc w swoje ulubione ciuchy ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- z Paulą miał sie chyba ktoś kontaktować ? żadnych wieści?
|
|
|
|
|
#2844 |
|
Raczkowanie
|
Po kolei może jakoś nadrobię
Zaczęłam Was czytać od 1. postu, ale zrezygnowałam, bo tam pisałyście o tym, jak to zrobiłyście test i jesteście np. w 2. tc My nie planowaliśmy dzidziusia, więc jak w Sylwestra zaczęłam się źle czuć, przespałam cały dzień aż do imprezy i w ogóle już nie miałam ochoty na kawę, to pomyślałam, że jestem chora, a to był już chyba 7. tc. Potem tak jeszcze z 1,5 tyg. aż zrobiłam test i po chwiluni już okazało się, że jestem w ciąży, biegiem do lekarza i w karcie mam napisane, że 1. wizyta była w 9 tc Mimo że przed ciążą wcale jeszcze nie chciałam mieć małego potomka w domu (bo dopiero kilka m-cy byliśmy po ślubie i jeszcze chciałam cieszyć się mężem), to od dnia testu cieszyłam się ogromnie z tej ciąży i tak jest aż do teraz (34 tc) I tylko w skrócie napiszę, że jak do 4. m-ca było wszystko OK, bo w ogóle nie wymiotowałam i tylko mi wszystko śmierdziało i było mi gorąco, tak od 5 m-ca zaczęły się wszystkie możliwe dolegliwości: zgaga, puchnące nogi i ręce, cukrzyca ciążowa, przodujące łożysko, miękka szyjka, niedoczynność tarczycy i nie wiem, co tam jeszcze. Przeleżałam na razie tydzień w szpitalu i b. się z tego cieszę, bo mogłam poznać oddział, personel, technicznie się przygotować do porodu, bo nigdy wcześniej nie leżałam w życiu w szpitalu Teraz - tak jak Wam pisałam - od m-ca jestem codziennie w szpitalu na neurologii, bo mój mąż po tym pobiciu ma ostre zapalenie opon mózgowych. Zewnętrznie już czuje się dobrze, ale lekarze wciąż szukają przyczyn, bo miał wcześniej (4 i 3 lata temu) 2 operacje "na głowę" ;( Do 10.06. nie mieliśmy praktycznie nic, potem zaczęłam panikować, bo ta szyjka się rozmiękczyła i bałam się, że albo mnie położą, albo urodzę, a tu ani 1 pieluchy. Teraz nie jest lepiej, ale mamy przynajmniej wózek, łóżeczko, trochę ubranek od bratowej i 1 pampersa z materiałów promocyjnych Ale jeszcze dużo przed nami i nie chcę kupować niczego sama, bez niego, więc się ws3muję. Jak już nie będzie wyjścia - to mówi się trudno, ale do 23.08. jeszcze trochę czasu i mam nadzieję, że jeszcze trochę połażę :PUff, rozpisałam się na wieczór, ale co tu robić, jak od m-ca siedzę sama w naszym pięknym, wyremontowanym mieszkanku i gapię się w sufit, bo muszę leżeć i tęsknić, zamiast cieszyć się ciążą
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2846 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2847 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe tylko, czy dzidziuś nie zamarzy sobie wyjść wcześniej lub - jak to z chłopakami bywa - posiedzieć dłużej. Gdyby to miałoby być wcześniej, to chciałabym 17, 20 lub 21 sierpnia, bo to nasze daty rodzinnie, ale co ma być, to będzie przecież
Czekamy cierpliwie!
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na watku na razie przyjmuje sie teoria ze to dziewczynki zdecydowanie wola dluzej posiedziec :P
|
|
|
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy ma wyjśc ze szpitala?? Szkoda, że wczesniej do nas nie zaczęłaś zaglądac... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

.
one są na tyle fajne że można jakby coś założyć jeden na drugi
Wiem, że kobiety przez to przechodzą i dają radę. Rozmawiałam w pon. podczas wizyty z moim gin. Powiedział mi żebym się nie bała, że to naturalne, on też by się bał 

, wkońcu pierwszeństwo mają lipcówki, a nam pozstaje poczekać

. W razie jakby cokolwiek się zaczęło dziać mam przyjechać do szpitala do Bydgoszczy. Jak wracaliśmy z tż, to zahaczyliśmy o Obi w celu zakupu dywanu do pokoju Gosi, ale mała tak nisko się ułożyła, że ledwo szłam... Zrezygnowaliśmy z dywanu i udaliśmy się do domu. Po drodze pomyślałam, że możemy pójść na łatwiznę i pojechać na obiad do teściów (i tak nie miałam żadnego pomysłu na obiad), ale przed obiadem wjechaliśmy do szpitala w moim mieście na ktg - przy okazji porozmawiałam sobie z moim ginem o dzisiejszej wizycie u diabetologa. Ktg wyszło ok, wyszły malutkie skurcze a tętno małej trzymało sie granicy 125, więc jest ok
ale bym zjadła