|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Tak apropos dostosowywania miejsc do dzieci, dzisiaj poszłam do baru mlecznego, kolejka stała aż na zewnątrz, 20 minut czekania do kasy. Jak już usiadłam z boku na miejscu widzę że wjeżdża facet z wózkiem pcha się lawiruje (a ludzi była kupa i jeszcze więcej......) i jeleń jeden zamiast usiąść przy pierwszym wolnym to się pchał na sam koniec między stołami zastawiając mi drogę, a potem cmokał że musi rączkę do prowadzenia jakby schować, zgiąć żebym mogła się wydostać...
nie wiem, zero pomyślunku. Dodam że w wózku było dziecko wielkości noworodka ;p ciekawe miejsce do zabierania dzieci, nie powiem... Ale to już nie moja sprawa
|
|
|
|
#2522 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie, że w niektórych konkursach fotograficznych (i nie tylko) o wygranej decyduje ilość głosów. Wystarczy tylko zaangażować znajomych do kliknięcia i już nagrodę masz w kieszeni. Szkoda, że obecnie o nagrodzie decyduje ilość znajomych, a nie ocena kompetentnego jury.
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Jadę dzisiaj autobusem, usiadłam na "czwórce". Przed chwilą była straszna ulewa i burza. Wsiada babcia z wnuczkiem (na oko 10 lat) i wnuczką (na oko 3 lata), wnuczka usiadła naprzeciwko mnie. W ciągu 15 minut zostałam kopnięta około 8 razy, wybłoconymi, zmoczonymi buciorami
. Babcia kompletnie nie zareagowała (no tak, bo przecież jak to można zwracać uwagę swoim ukochanymi wnusiom ). Chłopak fajny, uspokajał ją (strasznie się wierciła, wcinała płaszcz przeciwdeszczowy), przeprosił mnie jak siostra na mnie wpadła podczas wycieczek z siedzenia do okna. Babcia siedziała i szczerzyła się do wnuczki, przecież to takie słodkie, że pokopała jakąś panią To mnie dziwi.
Edytowane przez Stace Czas edycji: 2012-07-12 o 01:20 |
|
|
|
|
#2526 |
|
Konto usunięte
|
no przy okazji autobusów mnie dziwi że ludzie odbierają troskę tak agresywnie.
np dzisiaj wsiadła babcia o lasce z tobołami do autobusu pustego w sumie. no i na dole przy największym wejściu są takie miejsca dla osób starszych bez podwyższeń na płaskim poziomie a ona przeszła dalej wdrapując się na schody itp. ktoś zwrócił uwagę może będzie wygodniej pani tam może pomóc. to fuknęła że doskonale wie co robi i się przez kolejne 5 minut wdrapywała na miejsce które upatrzyła
|
|
|
|
#2527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a moim skromnym zdaniem lepiej być zadowolonym z siebie i swojego życia egoistą niż sfrustrowanym męczennikiem który robi coś wbrew sobie i przez to uprzykrza życie innym.Masz rację, nie każdy się nadaje na rodziców, nie każdy tego chce i dobrze, że ludzie albo się decydują albo nie - tylko szkoda że jeszcze tak wielu ulega głupiej presji - bo trzeba.
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2530 | |||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
W moim bloku na 8 rodzin mieszka 5 rodzin starszych . Czasem jest masakra z dogadaniem się. Przeszkadzają im moje psy, koty sąsiadki , samochód na podwórku itd. W drugim bloku też mieszka chyba 8 rodzin. Są tam 4 rodziny z dziećmi (dzieci łącznie 5, jedna nastolatka). Mają psy, koty. Nie ma problemów, że twój pies nie może biegać po podwórku, bo dzieci. Albo odwrotnie. Jakoś się wszyscy godzą. Dużo osób ma samochody i nie ma problemów z ich zaparkowaniem, bo dzieci muszą biegać czy psy. Maluchy mają plac zabaw, miejsce do grania. Ja nie wiem co by było, gdyby do nas sprowadziła się rodzina z dzieckiem/ dziećmi. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Dziecko ciągle krzyczy, a czasem, kiedy się zapyta, czy coś się stało to zaraz : to dziecko, czego się pani czepia!? W marketach czasem irytuje mnie kiedy dzieci same sobie biegają . Rozumiem, że dzieci są żywiołowe, ale trzeba mieć oczy na około głowy, żeby któreś nie wpadło na wózek, pod nogi. Dostosowywanie stolików w restauracjach dla rodzin z dziećmi popieram zdecydowanie. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wnerwiają biegające i drące ryja dzieci w marketach
.Co mnie dziwi... jak rodzice mają maleńkie dziecko i wychowują je w totalnej ciszy. Wiecie... dziecko śpi, to ściszony albo wyłączony tv, chodzą na paluszkach i mówią szeptem. Potem marudzą, że im dziecko płacze i nie umieją go uspokoić, bo za oknem przejedzie samochód albo ktoś robi remont . Dużo osób się nam dziwi, że my mamy normalnie włączony telewizor a nawet kibicowaliśmy dość głośno, jak mała spała. Oczywiście mała miała to w nosie i chrapała w najlepsze. Skutek mamy taki, że jak idziemy po zakupy czy musimy coś załatwić na mieście, to ona przesypia całą wyprawę. Jak takim ludziom mówimy, że lepiej dziecko przyzwyczajać do normalnych odgłosów życia w domu, to "no tak tak tak" a robią swoje.
|
|
|
|
#2532 |
|
Szef ds. Wymianek
|
[1=a40adf61f4fa839fc993774 57d0e94ddcb8a5d57;3524513 3]Bo jesteś egoistką... Ale wiesz co? To Twoje święte prawo
a moim skromnym zdaniem lepiej być zadowolonym z siebie i swojego życia egoistą niż sfrustrowanym męczennikiem który robi coś wbrew sobie i przez to uprzykrza życie innym.[/QUOTE]a posiadanie progenitury robi z kogos automatycznie altruiste? jak slysze argumenty o podawaniu wody na starosc i checi "uksztaltowania" od podstaw malego czlowieka, to smiem w to watpic...
|
|
#2533 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale też śmieszne jest, że np moja córa mogła spać jak muzyka grała, albo wiertarka sąsiada jej nie przeszkadzała... a już jak ja czytałam gazetę trzy metry od niej to przewracaniem kartek mogłam ją obudzić ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
A jeśli chodzi o wychowywanie dzieci "pod siebie" i żeby nam miał kto wodę na starość podać... hmm... nie skomentuję. Jeszcze na studia lekarskie posłać, żeby się miał kto steraną i schorowaną matką na koniec zaopiekować...
Edytowane przez a40adf61f4fa839fc99377457d0e94ddcb8a5d57 Czas edycji: 2012-07-12 o 10:31 |
|||
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
No wiadomo, że jakiegoś skrajnego hałasu nie mamy. Chodzi mi o normalne życie w domu a nie chodzenie na paluszkach, bo dziecko.
Co do podawania wody... taaa, potem się okaże, że dziecko ma nas w nosie i mieszka w jakiejś Nowej Zelandii. Może mi się jeszcze hormony nie uspokoiły, ale walczę ze sobą o poczucie zdrowego egoizmu. Jak już napisała nefty wcześniej, zadowolona mama to zadowolone dziecko. Poza tym nie wyobrażam sobie wszystkiego odmawiać, bo dziecko. Jakbym miała tutaj zaufaną fryzjerkę, to już dawno bym poszła podciąć włosy, tak to sobie poczekam na wyjazd grudniowy do PL. A co do ciuchów, kupiłabym coś sobie, ale póki co zadowalam się od nowa starymi , w które bez problemu się mieszczę, tylko mi skóra na brzuchu wisi .
|
|
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
w tych fotograficznych, to chyba znajomi glosują, bo nie wierzę, że obcy człowiek mógłby zagłosować, widząc jakieś brzydkie zdjęcie. Ba, na przekór zagłosowałabym... ale na inne ;D
Co do autobusów... Dziwią mnie starsze kobiety z zakupami. Jakiś czas temu pojechałam z Tż w dłuższą podróż. Wsiedliśmy jako ostatni, ale nie przejmowaliśmy się, bo nie wsiadało dużo pasażerów. No tak, ale to były starsze kobiety, które musiały zająć 2 miejsca dla zakupów i jedno siedzące. Wkurza mnie takie trzymanie siatek, toreb na fotelu obok, tylko po to, by nikt nie mógł zająć koło Ciebie miejsca. Jedna kobieta przeszła samą siebie. położyła siatki na 2 siedzeniach, kule na 2 z tyłu a obok usiada ona. Na 2 siedzeniach oczywiście. |
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle takie baby powinny kupować 2 bilety... jeden dla siebie, drugi za bagaż. |
|
|
|
|
#2537 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale chciałam napisać o odwrotnej sytuacji. Babka ma dwoje dzieci, jakieś 13-14 lat, chowa się toto samo, dzikie i nieokrzesane, a w mieście się dosłownie maminego płaszcza trzyma co by przyoadkiem się nie zgubić ![]() A tu okres młodzieńczego buntu się zbliża, po gimnazjum wypadałoby do szkoły średniej iść... Nie wiem, jak ona chce te dzieciaki do życia w społeczeństwie przystosować ![]() Cytat:
a potem wyrasta taki delikatniś, co mu przeszkadza, że sąsiedzi za głośno chodzą
|
||
|
|
|
#2539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja zawsze omijałam takie linki
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się chce śmiać z tego, że byle dziewczyna pokazująca w co się ubiera na blogu, dzisiaj uważa się za mega gwiazdę i znawczynię mody
|
|
|
|
#2541 |
|
Flawless
|
Mnie to bardzo irytuję, więc nie umiem się powstrzymać i zawsze pytam "rozumiem, że plecak/torba/zakupy też muszą siedzieć?"
|
|
#2542 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
jest nawet cały wątek o tym https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611385
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie osoby są realne i mogą podpisać odbiór nagrody ![]() Gdzieś kiedyś czytałam, że noworodki i małe niemowlaki są bardzo wrażliwe na dźwięki i ostre światło. I dlatego nie powinno sie katować ich delikatnych uszu hałasami.
|
|
|
#2544 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Do Michała Rusinka, poety (jakże ja lubię jego sprośno-absurdalne limeryki), tłumacza (dzięki za „Fistaszki”!), tropiciela dziecięcych perełek lingwistycznych, wykładowcy akademickiego, wreszcie sekretarza Wisławy Szymborskiej, zadzwoniła pani z banku. „Czy mogę rozmawiać z panem Michał Rusinek?”. „Tak, przy telefonie, ale ja się deklinuję”. Na co pani: „A to przepraszam, zadzwonię później”. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem właśnie takim typem, pracuję, ale pędem do kariery bym tego nie nazwała, już studiowanie bardziej mnie cieszy, dzieci nie mam. No odstrzelić po prostu darmozjada. Cytat:
A ja nie chcę, żeby w moim domu odmieniano np. słowo "stół". Będę mówiła "Zasiądźmy do stół". No co to znowu za pomysły? Cytat:
Edytowane przez megamag Czas edycji: 2012-07-12 o 11:38 |
||||||
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Czy nazwiska pochodzące od popularnej nazwy lub rzeczownika odmieniamy tak jak ten rzeczownik?
np. Ewa Luty ? |
|
|
|
#2546 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mirosław Bańko (tak, ten językoznawca) chce żeby się nie odmieniało jego nazwiska Na jego usprawiedliwienie mam to, że słowiańskie nazwiska męskie zakończone na „o” naprawdę dziwnie się odmieniają.
|
|
#2547 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2548 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Podejrzewam, że odmiana wygląda tak: M. Dariusz Luty D. Dariusza Lutego C. Dariuszowi Lutemu B. Dariusza Lutego N. Dariuszem Lutym Mc. Dariuszu Lutym
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
A ja w życiu nie zrozumiem dlaczego nazwiska "Lato" nie możemy odmieniać jak rzeczownika "lato"
Bo dla mnie np Laty czy Lacie brzmi głupio ![]() Czytałam gdzieś, że nazwisko "Lato" odmienia się według takiego schematu jak "Fredro". |
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ślub się bierze, żeby nie być starą panną, bo co ludzie powiedzą
![]() .Rok temu, jak byliśmy rozdzieleni z mężem, bo ja byłam w PL a on w NL, to słyszałam teksty: eee na pewno chleje i cię zdradza. No ja pierniczę , jak można dowartościowywać się na czyjejś złej sytuacji, szczególnie, że ludzie widzieli, jak ja to przeżywam. Gdyby nie wsparcie najbliższej rodziny i to, że miałam w porządku promotorkę, to bym olała bronienie magisterki, spakowała się i pojechała do niego. Najgorsze jest to, że takie chamskie teksty słyszałam od kuzyna . Nie ma to jak rodzina, srał go pies .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.

nie wiem, zero pomyślunku. Dodam że w wózku było dziecko wielkości noworodka ;p ciekawe miejsce do zabierania dzieci, nie powiem... Ale to już nie moja sprawa

. Babcia kompletnie nie zareagowała (no tak, bo przecież jak to można zwracać uwagę swoim ukochanymi wnusiom 

.
. Dużo osób się nam dziwi, że my mamy normalnie włączony telewizor a nawet kibicowaliśmy dość głośno, jak mała spała. Oczywiście mała miała to w nosie i chrapała w najlepsze. Skutek mamy taki, że jak idziemy po zakupy czy musimy coś załatwić na mieście, to ona przesypia całą wyprawę. Jak takim ludziom mówimy, że lepiej dziecko przyzwyczajać do normalnych odgłosów życia w domu, to "no tak tak tak" a robią swoje.

Ja jestem właśnie takim typem, pracuję, ale pędem do kariery bym tego nie nazwała, już studiowanie bardziej mnie cieszy, dzieci nie mam. No odstrzelić po prostu darmozjada.