Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 21:08   #1471
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

dzięki eff- a Ty się denerwujesz porodem siostry?

to siostra z tymi wodami powinna do szpitala chyba jechać co?

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ABSOLUTNIE nie słuchaj się swojej mamy i zacznij kupować tak jak napisałaś we wrześniu/październiku

spytaj się jej, czy pampersy też masz kupić po porodzie?
dokładnie tak jak mówi Djerba- do szpitala też musisz rzeczy zabrać, a po porodzie owiniesz w tetre i do domu pójdziesz? w środku zimy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:08   #1472
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzięki eff- a Ty się denerwujesz porodem siostry?

to siostra z tymi wodami powinna do szpitala chyba jechać co?
no stresuje sie strasznie nie wiem czy usne dzis

no ja ją wysłałam do szpitala tyle ze ona mowi ze w Anglii jak sie przyjedzie z rozwarciem mniejszym niz 4 cm to odsylaja spowrotem
no ale jak wody odeszly to trzeba jechac bo sie zaczelo

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:09   #1473
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no stresuje sie strasznie nie wiem czy usne dzis

no ja ją wysłałam do szpitala tyle ze ona mowi ze w Anglii jak sie przyjedzie z rozwarciem mniejszym niz 4 cm to odsylaja spowrotem
no ale jak wody odeszly to trzeba jechac bo sie zaczelo
z tego co słyszałam to u nas też odsyłają
Stary 2012-07-13, 21:12   #1474
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co słyszałam to u nas też odsyłają
ja pojawilam sie z 9 cm wiec mnie juz nie odeslali

a siostrze odeszly znowu wody i zadzwonili do szpitala i kazali przyjechac wiec chyba sie zaczyna

Stary 2012-07-13, 21:14   #1475
BlackSanctum
Zakorzenienie

Wstawiałyście dzisiaj fotki, to i ja się zebrałam, żeby sobie cyknąć, tzn TŻ zrobił. Przy okazji zdjęcie moich najnowszych zakupków.

Eff8, nie stresuj się, będzie dobrze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 127614021.jpg (19,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0810.jpg (119,5 KB, 42 załadowań)
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:16   #1476
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Wstawiałyście dzisiaj fotki, to i ja się zebrałam, żeby sobie cyknąć, tzn TŻ zrobił. Przy okazji zdjęcie moich najnowszych zakupków.

sliczny brzusio widze ze termin mamy podobny 2 dni roznicy to ja jutro zrobie jakies zdjecie brzuszka i wstawie dla porownania ja mam wrazenie ze duzy juz

Stary 2012-07-13, 21:18   #1477
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ja pojawilam sie z 9 cm wiec mnie juz nie odeslali

a siostrze odeszly znowu wody i zadzwonili do szpitala i kazali przyjechac wiec chyba sie zaczyna
no to 3mamy kciuki

to jej pierwsze dziecko?
Stary 2012-07-13, 21:20   #1478
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
no to 3mamy kciuki

to jej pierwsze dziecko?
tak pierwsze i do tego niespodzianka bo płci nie znają

Stary 2012-07-13, 21:29   #1479
marsi11
Zakorzenienie

to super- ja w pierwszej też nie wiedziałam i to byłanajpiękniejsza niespodzianka mojego życia
bo generalnie w życiu za mało ich mamy dlatego nie chcieliśmy wiedzieć hehehe

no to z niecierpliowścią czekam na newsy- ale fajnie,że z siostrą będziecie mieć dzidzie z małą różnicą wieku
Stary 2012-07-13, 21:34   #1480
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
to super- ja w pierwszej też nie wiedziałam i to byłanajpiękniejsza niespodzianka mojego życia
bo generalnie w życiu za mało ich mamy dlatego nie chcieliśmy wiedzieć hehehe

no to z niecierpliowścią czekam na newsy- ale fajnie,że z siostrą będziecie mieć dzidzie z małą różnicą wieku
no fajnie fajnie a bratowa ma termin na listopad takze jeszcze mniejsza roznica wieku bedzie

ok na pewno dam znac

Stary 2012-07-13, 21:39   #1481
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
no fajnie fajnie a bratowa ma termin na listopad takze jeszcze mniejsza roznica wieku bedzie

ok na pewno dam znac
no to będziecie mieć wesoło- a Ty pewnie ubranek sporo odziedziczysz

zmykam bo zaraz na kino polska jest Nic śmiesznego- kupe lat nie oglądałam a uwielbiam

do jutra kochane
Stary 2012-07-13, 21:40   #1482
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
ABSOLUTNIE nie słuchaj się swojej mamy i zacznij kupować tak jak napisałaś we wrześniu/październiku

spytaj się jej, czy pampersy też masz kupić po porodzie?
dokładnie, parę bodziaczków, kilka pampersów najmniejszych i dwa staniczki do karmienia

Cytat:
poka zdjęcie
mi włosy nie lecą ale zrobiły się strasznie suche,wczoraj w superpharm kupiłam dwie odżywki l'biotica i biosilk w bardzo dobrej cenie

pokłoćiłam się z TZ- w zasadzie on się darł ja się nie odzywałam
kurde jeszcze tak nigdy nie było
nigdy
mam go dość, wsiadłam w samochód i pojechałam przed siebie, miałam ochotę nie wracać, serio
oj kochana, przejdzie mu..... Może mu za dobrze u mamusi z Tobą i odbija palma

Cytat:
tak pierwsze i do tego niespodzianka bo płci nie znają
super, trzymamy kciuki)

Bokeh czadowe zdjęcie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:54   #1483
Ewik86
Zakorzenienie

bokeh świetna fotka

eff trzymam kciuki za Twoją siostrę

Widziałam się dziś z dwiema koleżankami. Znamy się od zawsze. No i okazało się, że jedna z nich też jest w ciąży, termin ma na sylwestra

marsi jak Ty wytrzymałaś? Nie zżerała Cię ciekawość czy to chłopiec czy dziewczynka? Ja bym chyba nie wytrzymała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:59   #1484
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
pochwal sie
Wrzucę do klubu

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
szaja też mam boba, ale wyglądam jak dziecko hm.....

ale się wkurzyłam!!! Gadałam z mamą i mówię, że takie fajne zestawy na allegro i że niedrogo wychodzą, że wrzesień/październik już pierwsze rzeczy będziemy kupować, a moja mama, że.......... ABSOLUTNIE!!! Że do porodu 4 bodziaki na zmianę 2 staniczki do karmienia i TYLE!!! Nawet wózek i łóżeczko, mebelki po porodzie!!! I dopiero JAK WSZYSTKO BĘDZIE OK to wystarczy, że tylko słowo powiem, a KTOŚ przecież zawsze pójdzie!!! nosz kurde, a to nie można się cieszyć z dzidzioszka wcześniej bo wszystko się może stać?! AAAAAAAAAAAAAAAA a gdzie dziecko ma spać po wyjściu ze szpitala?! A że się czeka czasem k. miesiąca na mebelki czy wózek? I może chciałabym sama decydować, co mojemu dziecku kupować do ubrania?! Kurde kurde kurde!!!!!!!!!!!!!!! :[
Nie słuchaj

Cytat:
Dziewczyny.... te ktore rodzily albo wieca cos o tym
mozliwe jest ze wody odeszly jak skurczy brak ??????????????????
oczywiście, ja tak miałam Wody odeszły rano w niedzielę, a skurcze pojawiły się po oxy dopiero w poniedziałek w połowie dnia.

Cytat:
rodzice mojej koleżanki też tak jej mówili.....a potem dziecko urodzilo sie wczesniej i nie mieli ani wózka ani łóżeczka.... jak coś ma sie stać (odpukać) to na pewno nie maja na to wpływu przedwcześnie kupione ubranka.......

My sobie z tż zrobilismy zdjęcie i co nieco do niego dorobiłam pochwale się Wam oczywiście mój tż już sie nim po całym internecie będzie chwalił ... ja tylko po całym wizażu
Moje dwie koleżanki rok temu tak - jedna termin na 30 czerwca, druga na połowę sierpnia. I jedna 4, druga 8 czerwca urodziły, nie mając NIC. Szlag by mnie trafił chyba.

Cytat:
poka zdjęcie
mi włosy nie lecą ale zrobiły się strasznie suche,wczoraj w superpharm kupiłam dwie odżywki l'biotica i biosilk w bardzo dobrej cenie

pokłoćiłam się z TZ- w zasadzie on się darł ja się nie odzywałam
kurde jeszcze tak nigdy nie było
nigdy
mam go dość, wsiadłam w samochód i pojechałam przed siebie, miałam ochotę nie wracać, serio
Ja tez suche cholernie mam.

Ściskam

Cytat:
właśnie o nic
wiesz,teraz mamy przejściową sytuację bo od 2-3 miesięcy mieszkamy z teściową, on się tu bardzo zmienił, kiedyś dużo mi pomagał w obowiązkach a tutaj? hm czuję się jak kucharka a nie partnerka- dogadzam pod nos podaje, kiedyś było inaczej- po partnersku
on u mamy nie robi nic, kiedyś to były wspólne kolacyjki, pichcenie, razem zakupy, razem sprzątanie a teraz zachowuje się jak panicz

zrobił awanture,że nie mógł skarpet znaleźć ( które nota bene był w szufladzie tylko nie poskładane w pary) oczywiście wydarł się na mnie przy swojej matce, wiesz nie wiem co w niego wstąpiło a to było takie upakarzające

jesteśmy ze sobą 15 lat a on na mnie nigdy nie krzyczał...dlatego boli jeszcze bardziej
poczułam się jak sprzątaczka, zabolało strasznie......
normalnie to pierd.... ne skarpetki a ja się popłakałam
Dobrze zrobiłaś, i też pewnie bym się poryczała...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:12   #1485
elllmi
Zakorzenienie

hej
miałam tygodniowy odwyk od wizażu i ogólnie od komputera; jakiś taki niechciej mi się włączył i tylko spałam; wczoraj byłam u ginki no i wyszło, że mam w brzuchu dzidziaka z myrdkiem, więc nie będzie Lena ani Blanka, tylko pewnie Filip jeszcze pytałam lekarki, czy na pewno się już nic nie zmieni, ale podobno już mu nie zniknie
z gorszych wiadomości, to chyba zaczyna mnie dopadać przypadłość rodziny mojego taty, czyli rwa kulszowa, bo normalnie cały czas mnie boli w jednym miejsu i promieniuje do nogi, a najgorzej wieczorem jak już treaz tak jest, to co bedzie pod koniec ciąży

Cytat:
My sobie z tż zrobilismy zdjęcie i co nieco do niego dorobiłam pochwale się Wam oczywiście mój tż już sie nim po całym internecie będzie chwalił ... ja tylko po całym wizażu
świetne

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:30   #1486
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No to gratuluję fiutka

Mnie rwa dorwała... w trakcie porodu

A co z Madam Agulą? Nie odzywa się ostatnio?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 22:43   #1487
kasia_heaven
Raczkowanie

Cześć Nadrobić Was to nielada wyczyn
Ja też jest z północy tj. z Gdyni, także wcale nas tu niemało z górnej Polski
Witam nowe Mamusie i cieszę się, że wszystkie badania ok i dzieciaczki zdrowe

Brzuszki też już macie ładne, u mnie cokolwiek widać wieczorem, bo tak to po prostu najedzona wyglądam

Cytat:
hehehe no chyba tak :P tak jakoś mu się urosło hehe
jedyne co dobre to to, że mam filmik na płytce w 4d
a co do informowania...to na to liczyłam..mój ginekolog mówi i objaśnia non stop..ten nic...

aa i termin mi się przesunął z 14go stycznia na 11go
djerba mam prośbę mogłabyś napisać do jakiego ginekologa chodzisz i czy na NFZ czy priv, a jeśli tak to ile kosztuje. Ja ze swojego jestem średnio zadowolona, jakoś mi przestał leżeć, czuję sie taka zbagatelizowana, ale nie mam dobrej alternatywy w zanadrzu

Będę bardzo wdzięczna
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, witam się z Wami już w II trymestrze i jako pani magister
Gratuluję Pani Magister

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wiecie co, jakiś czas temu przyszedł mi e_mail - Zostań ambasadorką marki NATALIA Vital Touch - kosmetyki dla kobiet w ciąży. Chodziło o to, aby napisać dlaczego chce się wypróbować te kosmetyki, potem jak się je dostanie to napisać opinie i umieścić na jakiś stronach i im podać te strony. Dziś odebrałam telefon, że zostałam wybrana i jeszcze dziś mi wyślą te kosmetyki- poszukałam na necie i patrzę a tam cena za 1 kosmetyk około 100 zł, a dostanę 3
Cytat:
Wow zdjęcie jest SUPER W ogóle fajna z Was para, jeśli chodzi o Twojego Tż to nie wiem jak wyglądał w dugich włosach, ale krótkie bardzo mu pasują

Mnie dzisiaj boli bardzo żołądek i tak sie zastanawiam czy to może od leków, bo codziennie na podtrzymanie biorę 3x1 duphaston i 3x2 no-spa, strasznie tego dużo męczy mnie też ostatnio zatwardzenie, jest to takie bolesne, hmm sama nie wiem.
Stary 2012-07-13, 22:54   #1488
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
eeee moja córka ma co prawda 2 lata i 2 miesiące..więc do 2,5 już blisko...ale nosi pampersa nie z mojej wygody i lenistwa...ale ona po prostu boi się siadać na wszelkiego rodzaju nocniki...jak je widzi to ucieka z płaczem...coś sobie zakodowała w głowie...
a ja robiłam wiele różnych podchodów, opracowałam wiele strategii ale zero efektów, więc...odpuściłam na pewien czas, bo nie będę katować dziecka..no i przy okazji nie miałam czasu ostatnio..ale chcę w przyszłym tygodniu ponownie zacząć...
uwierz mi, że wcale nie jest łatwo

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

zapniesz zapniesz..są takie śpiworki specjalne z miejscami na przeciągnięcie pasów.
o np taki : http://sprzedajemy.pl/spiworek-carte...iesiecy,320489

Wiem że takie są ale ja mam taki zwykły bez dziurki i użyłam go z dwa razy tylko bo zupełnie nie przydatny... Ale na szczęście mam jeszcze dwa kombinezonki tylko że niebieskie więc nie wykluczam i zakupienia takiego wynalazku

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
ja znam babeczkę- z mojego dzieciństwa-sąsiadka, która swojemu synowi dużemu koniowi do buzi dmuchała, jak mówił,że żarcie gorące

moje dwie sąsiadki zostały porzucone przez mężów i były wielce zdziwione,że mąż był oburzony,że musi spać w salonie i znalazł sobie inną kobietę- chyba nie po to się żenił z kobietą by spać osobno
tak jak powiedziała szaja, łózko nie musi służyć tylko do seksu ale dla niektórych dorosłych jest to pewien azal i ich miejsce czułości chociażby poprzez wspólne przytulanie podczas snu
No właśnie ja tak mam że nie zasnę jeśli nie jestem wtulona do męża więc nijako nie ma miejsca w naszym łóżku dla maludy bo to mój świat i koniec kropka.
Nawet jak jesteśmy pokłóceni i mamy gorsze dni, to czekam aż zaśnie i później się w niego wtulam i rano już jest ok
Stary 2012-07-13, 22:56   #1489
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Cześć Nadrobić Was to nielada wyczyn
Ja też jest z północy tj. z Gdyni, także wcale nas tu niemało z górnej Polski
Witam nowe Mamusie i cieszę się, że wszystkie badania ok i dzieciaczki zdrowe

Brzuszki też już macie ładne, u mnie cokolwiek widać wieczorem, bo tak to po prostu najedzona wyglądam

djerba mam prośbę mogłabyś napisać do jakiego ginekologa chodzisz i czy na NFZ czy priv, a jeśli tak to ile kosztuje. Ja ze swojego jestem średnio zadowolona, jakoś mi przestał leżeć, czuję sie taka zbagatelizowana, ale nie mam dobrej alternatywy w zanadrzu

Będę bardzo wdzięczna

Gratuluję Pani Magister

Wow zdjęcie jest SUPER W ogóle fajna z Was para, jeśli chodzi o Twojego Tż to nie wiem jak wyglądał w dugich włosach, ale krótkie bardzo mu pasują

Mnie dzisiaj boli bardzo żołądek i tak sie zastanawiam czy to może od leków, bo codziennie na podtrzymanie biorę 3x1 duphaston i 3x2 no-spa, strasznie tego dużo męczy mnie też ostatnio zatwardzenie, jest to takie bolesne, hmm sama nie wiem.
Ja chodzę do dr. Szczypka. Kosztuje 100zł razem z cytologią i usg.
Przyjmuje teraz na wiczlinie na patio róży, bo wcześniej na chwarznie..
Ja jestem bardzo zadowolona aha, no i przystojny całkiem jest hehehe
A Ty do jakiego chodzisz?
Stary 2012-07-13, 23:00   #1490
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

też mam te kroksie słodziaśne

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:12   #1491
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A ja mam pytania do doświadczonych mamusiek? Jak to jest z takim zimorodkiem? Kiedy można na spacerek się jakiś wybrać? Koleżanka z pracy która urodziła w styczniu mówiła że dopiero po 3 miesiącach wyszła z małą. Wiem że to zalezy od pogody ale np załóżmy że nie będzie mrozów. I jeszcze jedno? Jaka wyprawka dla takiego dzieciątka urodzonego w styczniu? Co oprócz takiego kombinezonika kupić? Będę miała ciuszki po synku brata który się w niedzielę urodził, ale to wiadomo letni dzieciaczek. A co naszym zimorodkom będzie niezbędne?

I jeszcze najserdeczniejsze zyczenia dla Marsi
Co? Po trzech miesiącach? Nie...Już nie pamiętam dokładnie ale w pierwszym miesiącu życia jest najpierw werandowanie. (Ubierasz maluszka tak jakbyś wychodziła na spacer tylko że otwierasz wszystkie okna w pokoju w którym się to odbywa) i później można zacząć spacery najpierw kilkuminutowe a później coraz dłuższe...

Co do ubranek to sprawdzają się bardzo rajstopki, zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca. W styczniu ubierałam A. na spacer tak że body na długi rękaw, rajstopki, spodnie, bluza, skarpetki i wtedy do kombinezonu, wiadomo czapeczka, rękawiczki i cieniutki kocyk.

Trudno jest takie zimowe dziecko ubrać w ubranka po domu... Przynajmniej ja z teściową nie mogłam się dogadać... Dla niej mały powinien mieć body, kaftanik, śpiochy, skarpetki, bluze, spodnie i w rożku być jeszcze ja się na to nie zgadzałam i stawiałam na jakiś dresik, albo cieplejszy kaftanik i śpioszki. No i wiadomo że dziecko zwykle w rożku nosisz choćby podczas tego pierwszego miesiąca więc w domku powinno mu być ciepło.

I śpiworek do spania to fajna rzecz bo wiesz że maluch się nie odkryje w nocy.

I kremik na mróz na zimę.
Stary 2012-07-13, 23:15   #1492
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
Ja chodzę do dr. Szczypka. Kosztuje 100zł razem z cytologią i usg.
Przyjmuje teraz na wiczlinie na patio róży, bo wcześniej na chwarznie..
Ja jestem bardzo zadowolona aha, no i przystojny całkiem jest hehehe
A Ty do jakiego chodzisz?
Dziękuję
Ja chodzę do dr Wiesława Bednarz, przyjmuje na Śląskiej, bierze 150 zł, czasem jest promocja 120 zł Chodziłam do niego już wcześniej, jego plusem jest, że pracuje w Szpitalu Miejskim w Gdyni, więc jak szłam na operację gin to on ją przeprowadzał, jest też położnikiem, ale w tym szpitalu już nie ma porodówki. Mam wrażenie, że denerwują go moje pytania i męczą, bo ma tyle pacjentek w poczekalni, a tu jakaś baba zawraca mu głowę. W ogóle mi jakoś nie leży...
Stary 2012-07-13, 23:17   #1493
LadyWhisper
Zakorzenienie

no a ten rożek? To tak naprawdę.....po co to?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:20   #1494
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
No na pewno żeby było ciepło, ale w sumie dlaczego nie używać zwykłego kocyka, to nie wiem. Sama się nad tym jakiś czas temu zastanawiałam, wiem, że potem można nim właśnie przykrywać maluszka jak kocykiem
Stary 2012-07-13, 23:35   #1495
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
w sobotę wyjeżdża
Mój też wyjeżdża w sobotę wieczorem po pracy to już jutro i w niedziele nad ranem będzie już u mnie

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
Bo się lepiej dziecko trzyma może nie tyle Tobie bo Ty to w mik łapiesz ale wracasz do domu i co chwilę jakiś wuja ciocia chcą potrzymać to dajesz im go w rożku i wiesz że jest bezpieczniejsze. I dziecko też lepiej się czuje gdy jest ściśnięte i ma tak jak w brzuszku u mamy przynajmniej podobnie. i wygodne bo zapinasz a kocyk może odkopać

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
hej
Marsi spełnienia marzeń

Ja wiem od kolezanki o czyms takim jak niania z monitorem i chyba kupię, bo ja urodziła się moja siostra to byłam w klasie maturalnej i jak z Nią zostawałam, Ona sobie spała w łóżeczku a ja się uczyłam, i co chwila do Niej podchodziłam sprawdzac czy oddycha i boję się, że tak będę miała przy swojej Dzidziusi - więc chyba kupię.

Wiecie co moja kolezanka z pracy tez pisala na takim forum jak my i teraz po 2 latach pisaniny, spotykają się w te wakacje z całymi rodzinami Wybrały takie miejsce żeby mieć mniej więcej taką samą drogę, noclegi już zamówione.

U nas na forum większość z dołu Polski, jedynie Djerba z Gdańska no i do Meduzy mam blisko 130km.

Trzymam kciuki za badania genetyczne

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Idę spać i znowu nic w domku nie zrobię a mam taki bajzel, że szok, ale nie przytomna jestem. Usprawiedliwiacie mnie?
Ja z wielkopolski

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Hej Wam!
Słodkie fotki, fajnie, że wszystko dobrze.
Wczoraj wieczorem brzuch mnie bolał, i to przez kilka godzin, za nic w świecie nie chciało przejść... Nie wiem, czy się tym martwić, nie był to mocny ból, ale trwał dość długo - może to od tego, że przez cały dzień byłam na nogach i chodziłam po mieście? Jak myślicie? TŻ mówi, że to na pewno nic strasznego, żebym nie panikowała...

Chyba się nie doczekam tej aktualizacji danych na pierwszej stronie...
Spokojnie od wczoraj nie miałam mdłości jeśli mi napisałaś PW to dzisiaj będzie
Stary 2012-07-13, 23:36   #1496
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ja chodzę do dr Wiesława Bednarz, przyjmuje na Śląskiej, bierze 150 zł, czasem jest promocja 120 zł Chodziłam do niego już wcześniej, jego plusem jest, że pracuje w Szpitalu Miejskim w Gdyni, więc jak szłam na operację gin to on ją przeprowadzał, jest też położnikiem, ale w tym szpitalu już nie ma porodówki. Mam wrażenie, że denerwują go moje pytania i męczą, bo ma tyle pacjentek w poczekalni, a tu jakaś baba zawraca mu głowę. W ogóle mi jakoś nie leży...
A to nie kojarzę go
Szczypek pracuje w Redłowie, także tutaj też jest plus
Jak chcesz to mogę Ci już paru odradzić : Miśkiewicz, Trawiński (chodziłam do niego kiedyś, ale drogo kasował i stary sprzęt miał..no ale był plus bo robił mi cc, Augustyniak ( to ten u którego robiłam usg genetyczne... i to ten który nic nie mówił i nie objaśniał )

aaaaa bym zapomniała o tej wredocie : Piskulak... niestety pracuje też w Redłowie...i miałam to nieszczęście z nim wymienić kilka zdań i wrednych spojrzeń nie chciałabym na niego trafić, jak będę rodzić

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-07-13 o 23:47
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 00:00   #1497
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MadamAgula Pokaż wiadomość
Bo się lepiej dziecko trzyma może nie tyle Tobie bo Ty to w mik łapiesz ale wracasz do domu i co chwilę jakiś wuja ciocia chcą potrzymać to dajesz im go w rożku i wiesz że jest bezpieczniejsze. I dziecko też lepiej się czuje gdy jest ściśnięte i ma tak jak w brzuszku u mamy przynajmniej podobnie. i wygodne bo zapinasz a kocyk może odkopać
Aaaaa
A to sobie też kupię, bo tak się zastanawiałam nad jego użytecznością, ale w kokoniku rzeczywiście będzie łatwiej (oczywiście pełno tego na allegro)
http://allegro.pl/edisa-rozek-baweln...478961789.html

Cytat:
A to nie kojarzę go
Szczypek pracuje w Redłowie, także tutaj też jest plus
Jak chcesz to mogę Ci już paru odradzić : Miśkiewicz, Trawiński (chodziłam do niego kiedyś, ale drogo kasował i stary sprzęt miał..no ale był plus bo robił mi cc, Augustyniak ( to ten u którego robiłam usg genetyczne... i to ten który nic nie mówił i nie objaśniał )
Ja byłam na genetycznym u dr Preisa w Gdańsku, podobno jest najlepszy, ale ceny chyba też ma najlepsze bo zapłaciłam 300zł, a dostałam tylko 2 zdjęcia usg z tego samego rodzaju co Ty otrzymałaś, do tego zdecydowałam się na badanie PAPPA to kolejne 200zł.
Tak jak któraś z dziewczyn pisała, rynek "ciążowy" będzie tak drożał powoli bo przecież zapłacisz za badania by mieć pewność, i witaminy kupisz droższe bo chcesz wszystko co najlepsze dla maleństwa.
Nie wiem czy słyszałaś ale dziewczyny bardzo narzekają na szpital Redłowski. Ja się tam boję rodzić, choć mam rzut mokrym beretem do niego, bo mieszkam w Orłowie
Stary 2012-07-14, 08:26   #1498
BlackSanctum
Zakorzenienie

Zdjęcie mojego brzucha chyba pozostało w cieniu innych.

Ja wysłałam mojego TŻa po dżem do sklepu. Nienawidzę dżemu, a mam ochotę na brzoskwiniowy albo malinowy. Do tego świeże bułeczki, ciepłe mleko - mmmmniam.
Dzisiaj rano stanęłam na wadze przy mamie, bardzo się zdziwiła, gdy zobaczyła, że mimo 3. miesiąca ważę wciąż 59kg... No ale ja nie wiem, jem dość dużo w porównaniu do tego, co wcześniej jadałam, a na razie przybyło mi raptem 0,5kg (i to przy dobrych wiatrach - czasem przy porannym ważeniu zdarza mi się widzieć 58,8kg, a przed ciążą ważyłam 58,6kg)...

MadamAgula, ok. Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy.

Djerba, trafił Ci się wredny lekarz? Masakra. Nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza, jak są wredni dla kobiety podczas porodu... Chyba bym takiego zamordowała.

Widzę, że większość z Was chodzi prywatnie? Ja chodzę na NFZ, bo mam akurat takie szczęście, że najbardziej rozchwytywany w Olsztynie lekarz przyjmuje w moim miasteczku (15km pod Olsztynem) na NFZ (w Olsztynie prywatnie). Naprawdę świetny z niego człowiek, trochę starszy, ale z dużym doświadczeniem i mam na wizytach wszystko, co bym chciała. Nie wypycha mnie na siłę z gabinetu, na ostatniej wizycie trzymał mnie 30minut, bo mi tłumaczył różne rzeczy, zrobił piękne USG - mogłam sobie popatrzeć na moje maleństwo itp itd. Także nie każdy lekarz przyjmujący na NFZ jest do dupy. :P Dlaczego miałabym płacić, skoro mam super lekarza pod ręką i za darmo? Co prawda kolejki w miejscowej przychodni do niego są kilometrowe, ale jak prowadzi ciążę, to przyjmuje bez zapisu i bez kolejki.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-07-14 o 08:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 08:53   #1499
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:

Jaki piękny efekt synergii

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 09:05   #1500
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcie mojego brzucha chyba pozostało w cieniu innych.

Ja wysłałam mojego TŻa po dżem do sklepu. Nienawidzę dżemu, a mam ochotę na brzoskwiniowy albo malinowy. Do tego świeże bułeczki, ciepłe mleko - mmmmniam.
Dzisiaj rano stanęłam na wadze przy mamie, bardzo się zdziwiła, gdy zobaczyła, że mimo 3. miesiąca ważę wciąż 59kg... No ale ja nie wiem, jem dość dużo w porównaniu do tego, co wcześniej jadałam, a na razie przybyło mi raptem 0,5kg (i to przy dobrych wiatrach - czasem przy porannym ważeniu zdarza mi się widzieć 58,8kg, a przed ciążą ważyłam 58,6kg)...

MadamAgula, ok. Ulga, co? Bez mdłości człowiek jest jak nowy.

Djerba, trafił Ci się wredny lekarz? Masakra. Nie rozumiem takich ludzi, zwłaszcza, jak są wredni dla kobiety podczas porodu... Chyba bym takiego zamordowała.

Widzę, że większość z Was chodzi prywatnie? Ja chodzę na NFZ, bo mam akurat takie szczęście, że najbardziej rozchwytywany w Olsztynie lekarz przyjmuje w moim miasteczku (15km pod Olsztynem) na NFZ (w Olsztynie prywatnie). Naprawdę świetny z niego człowiek, trochę starszy, ale z dużym doświadczeniem i mam na wizytach wszystko, co bym chciała. Nie wypycha mnie na siłę z gabinetu, na ostatniej wizycie trzymał mnie 30minut, bo mi tłumaczył różne rzeczy, zrobił piękne USG - mogłam sobie popatrzeć na moje maleństwo itp itd. Także nie każdy lekarz przyjmujący na NFZ jest do dupy. :P Dlaczego miałabym płacić, skoro mam super lekarza pod ręką i za darmo? Co prawda kolejki w miejscowej przychodni do niego są kilometrowe, ale jak prowadzi ciążę, to przyjmuje bez zapisu i bez kolejki.
Heya z rana

Mój TŻ wczoraj był w szoku hahaha bo w poniedziałek pojechał a wczoraj w nocy przyjechał i mówi o BOZE JUŻ WIDAĆ BRZUSZEK! hahah no i mu powiedziałam że dzidźka już się odzywa no i ciuszki mu pokazałam hehe .. no ale o 4 rano musiał zmykać do Łodzi;/

co do tycia, jak byłam na wizycie akurat był 3 miesiąc i przytyłam tylko 0.5kg. tak więc chyba nie ma reguły ;]
ja chciałam chodzić na NFZ no ale... niestety nie było nikogo komu mogłabym zaufać na NFZ, wszyscy lepsi lekarze przyjmują prywatnie, jest jeden co na NFZ i prywatnie chodziłam do niego, ale burak straszny... kiedyś byłam u niego na wizycie nie chciał mi zrobić cytologi, bo teraz cytologie robi się co 2 LATA państwowo, zlecił mi USG i już na tym usg po badaniu się go pytam czy jest wszystko dobrze itd a on do mnie "głupie pytania pani zadaje" wyszłam wkur@#@@# i wiecej tam nie pójde.
mam swoją babeczkę wizyta 150zł no ale... jestem zadowolona

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości