|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
To nie majątek więc spróbuj
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
U
1.grahamka z margaryna i dżemem jagodowym, jogurt naturalny 2.nektarynka 3.ziemniaki, kotlet jajeczny, fasolka gotowana 4.2 mlode jablka, 6 czeresni 5.2 kromki chleba z margaryna, pomidorem i cebula, 1 parowka z szynki w ciagu dnia troche ziaren slonecznika, podjedzona granola Sante, do picia herbata bez cukru, woda bez cukru z cytryna |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1. Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałową kruszonką, twaróg półtłusty z domowym dżemem rabarbarowo-waniliowym i płatkami bran flakes. Kawa mrożona. 2. Zupa wiśniowa z makaronem pełnoziarnistym. Garść migdałów. 3.Jajecznica z dwóch jaj z kurkami i cebulką. Do tego bułka razowa z serkiem łososiowym i pomidorem. 4. Jabłko, morele dwie. Kawa z mlekiem. 5. Domowa pizza bianca z brokułami i pieczarkami - ostatnie dwa kawałki jakąś sobie marchewkę pochrupię wieczorem może. coś mi się z @ dzieje niepokojącego nie wiem, z jakich powodów, tak czy inaczej z tej okazji trochę zwiększyłam ilość jedzenia. ;/
|
|
|
|
#1924 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tej sprawy ze słodyczami, Bellamy ma rację. Cytat:
Nie znalazłabyś czasu na ciepły posiłek między 2 a 3? Kurczak/ryba z kaszą/ryżem i warzywami?Cytat:
ale jeśli lubisz owsiankę, to jaglanka też Ci powinna zasmakowaćCytat:
Jeśli Ci nie posmakuje, zawsze możesz ją gotować na wodzie do obiadu, wtedy będzie trochę jak jęczmienna ![]() Cytat:
Cytat:
Choć zabrakło mi obiadu z prawdziwego zdarzenia, znaczy ciepłego posiłku.warto się wybrać do ginekologa, tylko on oceni prawidłowo, co się dzieje Dzisiejsze stajenne U (wiadomo, jedzenie robię w domu i zabieram, nie mam możliwości odgrzewania na miejscu): I kasza manna z jagodami w soku własnym (mega porcja); kawa z mlekiem 45 min na rowerze II nektarynka, podłużna kromka razowca z polędwicą sopocką, serem camembert, papryką i kapustą pekińską III serek wiejski, kromka jw. z fetą (półtłusty) i pomidorem 45 min na rowerze IV sałatka z bobu (najlepsza sałatka jaką w życiu jadłam, poleeeecaaaam! ), 1/4 makreli; kawa z mlekiemw trakcie dnia: sporo łażenia, czyszczenia koni, tego typu ruch PS. Chodzi za mną kisiel żurawinowy- smak dzieciństwa, jutro robię
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-13 o 20:57 |
|||||||
|
|
|
#1925 |
|
Rozeznanie
|
u
rzucćie okiem, please...
|
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
R/U
![]() Ś;Owsianka kawowa na wodzie z dodatkiem1 łyżki lnu,kakao,odrobiny kawy,musu porzeczkowo-agrestowego,trochę wiórek kokosowych,3 orzechy włoskie nie pamiętam chyba kanapka z wędliną z indykaO;1/2 woreczka kaszy gryczanej,leczo warzywne(cukinia,cebula,p apryka,kalafior,brokuł) polane łyżką oliwy z oliwek sałatka 1 płat śledziowy,2 ogórasy gruntowe, 2 garśćie fasolki szparagowej,jeden mały ziemniak polane 3 łyżkami jogurtu nat. 50 minut biegu przed i po treningu kromka zytniego chleba z dzemem z jabłek własnej produkcji K;Twaróg polany szklanką zielonego smoothie (sałta,ogórek,pomidor, kilka czarnyh porzeczek i agrest z kefirem) do oceny
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-07-13 o 21:42 |
|
|
|
#1928 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze U = długi dzień, milion spraw, stres na przemian z relaksem...
Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie, z kurkami, czarnymi oliwkami, prażoną cebulką i tymiankiem; 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i jasnymi winogronami Przekąski: pasek mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, 5 moreli Obiad: zupa wiśniowa na chudym mleku, z makaronem z pszenicy durum z dodatkiem otrąb (+ 2 dokładki) Do kawy: 4 cukierki w czekoladzie Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z wędliną z indyka, serem gołka zakopiańska, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami; piętka jasnego chleba pszenno-żytniego z masłem i ziołami prowansalskimi Do picia: woda źródlana, kawy: czarna i zbożowa, herbaty: zielona, 2x ziołowa Błagam, niech nadejdzie @...
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-13 o 21:54 |
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaparz sobie dobrej herbatki albo kawy i odsapnij, bo po takim dniu na pewno padasz...Poza tym maławo dzisiaj zjadłaś, brak porządnego podwieczorku, obiad taki się wydaje ubogi mimo dokładek (przez brak białka i warzyw pewnie)...
||
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz to już pójdę w kimę, od kawy do teraz miałam burzę mózgu przed kompem, ale przynajmniej praca umysłowa pozwoliła mi zapomnieć o tym, że czekam na pierwszy beztabletkowy okres ...Oj tam, dla mnie obiad też musi mieć białko i warzywa, ale zupy owocowe są wyjątkiem . Tą zupą tak się najadłam, że jedząc ją w południe, a jadąc potem do stajni, zgłodniałam dopiero z 2 godziny temu
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-07-13 o 22:25 |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
To moje z dziś U:
późno wstałam znów1. o takie śniadanie 2. duża micha z dokładką czyli prawie dwie, zupy Tż-eta, bardzo treściwa na mięsku z pływającymi kawałkami tego mięska, grochem,marchewką,kapustą , grzybami i różnymi innymi, gęsta i pożywna ![]() 3. pół dużej wędzonej makreli ze szczypiorkiem i cebulką i dużo pysznych warzyw: sałata, pomidory malinówki z cebulką, młode marcheweczki, rzodkiewki,kalarepa, sałata po: micha młodej kapustki na deser kawałek tego ciasta 4. około 21 micha sałatki greckiej : sałata, papryka czerwona, pomidory, cebulka, szczypiorek, i ser feta oczywiściena deser kawałek ciasta j.w. 5. i teraz nawet nie jestem głodna, ale mam tak dużo pysznych działkowych warzywek, że nie mogę się powstrzymać i sobie teraz zajadam miseczkę twarożku z cebulką i szczypiorkiem, do tego sałata,rzodkiewki, kalarepa, młode malutkie marchewki i dużo ogórasów i czekam na Tż który wróci o 1 w nocy z pracy ![]() do tego piłam wodę, herbaty różne, dwie kawy z napojem ryżowym i trochę samego napoju i co?? Alpina jedziesz na kolejne praktyki?? ja się boję sama nie wiem czego, teraz jem na zapas warzywka i owoce i same dobre rzeczy, bo potem nie będzie
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
u:
I. serek wiejski 200g,kromka żytniego z masłem i miodem, jabłko czarna kawa 1,5h roweru II. kromka z szynką swojską, jogobella light z łyżeczką kakao III.porcja pierogów ruskich polanych tłuszczem, szlanka kefiru IV. batonik muesli, kiść wonogron V. kromka z serkiem topionym i ogórkiem, jogurt naturalny 180g z 2 łyżeczkami dżemu, jabłko herbata miętowa
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze u/P:
1. 2 domowe gofry marchewkowe z golden syrupem, jagodami i malniami (byłoby więcej, ale późno wstałam )2. 200 g jogurtu naturalnego z granolą, jagodami i sporą łyżeczką masy krówkowej (jak płaska łyżka) w międzyczasie jakieś maliny i wyjadanie masy krówkowej prosto z puszki ![]() 3. Miseczka gęstej pomidorowej z makaronem i warzywami, 4 duże pierogi ze szpinakiem 4., Kawałek domowego ciasta z jagodami i masą krówkową 5. 2 kromki z chleba graham z twarożkiem/serem capri, pomidor, trochę papryki i ogórka I znowu jakieś maliny, trochę dżemu prosto ze słoiczka Nie za dużo słodkiego?
|
#1936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak to ostatnia w sezonie? Ja jeszcze w tym roku wiśni nie jadłam! Tylko czereśnie, ale zawsze mam problem z rozróżnieniem jednych od drugich Cytat:
Bardzo fajny, przepyszny, luźny jadłospis, wszystko mi się podoba i wszystko bym pochłonęła, mimo że jestem zaraz po II śniadaniu
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-07-14 o 10:53 |
||
|
|
|
#1937 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsza R'ka:
1. płatki żytnie z mlekiem sojowym, jabłkiem i garścią nerkowców 2. pół kalafiora, kalarepa (nie miałam już nic w lodówce a nie miałam co z nimi zrobić )3. 100g mintaja pieczonego, dużo surówki z pomidora i cebulki 1h rowerek 4. pół kostki twarogu półtłustego z dużą ilością kiełek brokuła & rzodkiewki dzisiejsza, planowana R'ka: 1. płatki żytnie z mlekiem sojowym, 1/2 szkl. maślanki, jabłko, garść nerkowców 20' hulahop 2. reszta kalafiora gotowana na parze, surówka z pomidorów 3. udko z kurczaka pieczone, surówka z warzyw 1h rowerek 4. pół kostki twarogu z kiełkami (dodaję do niego szczyptę soli i bardzo mi zasmakowało) |
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
R
I: jajecznica z dwóch jajek na teflonie, 1/3 kostki drożdży II: gotowany na parze cały brokuł z amarantusem, sezamem i ziołami. III: pół kalarepy, marchewka, garść migdałów. IV: sałatka grecka w knajpie ze znajomymi V: pół kostki twarogu półtłustego z orzechami arachidowymi
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śniadanie; 2 naleśniki posmarowane grubo philadelphią o smaku milki i plasterkami dojrzałego banana+ 10 biszkoptów waniliowych. 2Śniadanie; kromka chleba żytniego na zakwasie z polędwicą drobiową x2, sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem+ kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego. Obiad; połowa opakowania warzyw na patelnię (około 350gram) z połową woreczka kaszy jęczmiennej. ( uprzedzając, nie zawsze mam w domu mięso). Podwieczorek; mały serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie. Kolacja; duża grillowana pierś z kurczaka w ziołach + warzywka. |
|
|
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super U : D a oto moje dzisiejsze P (muszę nabrać trochę ciałka )2 szklanki wody z cytryną na czczo I) kawa rozpuszczalna z mlekiem, pół omletu biszkoptowego (zjadłabym cały, ale zapachy ściągnęły moją mamę i się podzieliłam ) z malinami i jogurtem greckimII) tost żytni pełnoziarnisty z oliwą i pomidorem III) 2 michy zupy po meksykańsku IV) koktajl banan-magno V) micha owoców VI) McFlurry z lionem, bułka jęczmienna z oliwą, szczypiorkiem, rzodkiewką, jajkiem i ogórkami małosolnymi, kawałek kurczaka pieczonego w podróży (to taki mój tradycyjny "podróżny" posiłek, a podróżuję w nocy) do picia: dużo wody, herbata mój dzisiejszy jadłospis jest dość...hm, dziwny. wszystko dlatego, że mam mnóstwo pakowania, musiałam jechać jeszcze do sklepu i zrobić zakupy. Cały czas gdzieś biegam i nie zastanawiam się nad tym, że trzeba coś zjeść... _________ http://kathyincookingland.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Jak poszłam na R, to okres zrobił mi się bardzo skąpy i długi. Dopiero po przejściu na U i spożywaniu większej ilości tłuszczów wróciło do normy. Nie spodziewałam się, że tłuszcze mają aż tak wielki wpływ na te sprawy... Mam teraz ok 27% tłuszczu w organiźmie i boję się znowu iść na R, żeby tym razem mi okres nie zaniknął
Moje U: Ś - 2 pancakes pszenne przełożone masłem orzechowym pod pierzynką z serka homogenizowanego naturalnego O - ryż, kotlety drobiowo-warzywne, surówka z czerwonej kapusty 2 Ś - jogurt 0% owoce leśne (nie było nic lepszego)+ szaszetka musli bananowo-czekoladowego (wszystko by biedronka) P - suchy pancake ze śniadania, kawałek gorzkiej czekolady kolacja - pierogi ruskie z tłuszczykiem i skwarkami, trochę młodych ziemniaków z koperkiem kefirem, pistacje No i pół Radlera ;D Jak to wygląda? |
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do @ i tłuszczu to Ci powiem ,że sama mam odrobinkę mniej go niż ty, może teraz tyle samo (?) ( mówię o %) i niby też by mogło z wagi spaść, ale już nie ryzykuję, zmądrzałam, i boję się o okres, bo kiedyś mi zniknął, więc się zastanów co jest dla Ciebie ważniejsze
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Warzywa lubię, w postaci surówek najchętniej, lub gęstego sosu do mięs, ale jem je głównie do obiadu, no i czasami na kanapkę jakiś pomidor, teraz jakoś kiepsko mi idzie ich jedzenie, ale się poprawię ![]() Radler jest super, uwielbiam jego smak i właśnie z tego powodu mam tendencje do wypicia zbyt dużej ilości (dużo pustych kalorii) więc staram się wypić maksymalnie jednego. Najchętniej pół od męża ![]() Teraz ważę 58 kg przy wzroście 164cm, więc w normie. Chciałam zrzucić jeszcze 4 (tak zresztą zalecał trener na siłowni), ale bez zmiany diety musiałabym znacznie intensywniej ćwiczyć, a nie mam tyle czasu, żeby 4 razy w tygodniu na siłowni przebywać po 2 godziny. Dla dobra okresu chyba sobie odpuszczę - teraz na U ćwiczę średnio 2 razy w tygodniu (siłka lub siłka+fit) i trzymam wagę, ale jak trochę spadnie przez przypadek to nie będę płakać. |
|
|
|
|
#1946 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przydałby się 5-ty posiłek i więcej węglowodanów (raz dziennie to za mało!). Cytat:
Żywisz się warzywami, w tym jadłospisie nie ma nawet 500kcal. Czy jest tu jakiś moderator? Przecież to się nadaje tylko do Krzywego Lustra...Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#1947 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile gramów jest w słoiku, bo duży, chyba się opłaca bardziej niż np. M&S/Sante? I powiedzcie mi, ten "tydzień amerykański" trwa do jutra? Jeśli im zostanie asortyment (bo dziś były pełne półki jeszcze), bo będzie jakaś przecena może? ![]() I które lepsze- crunchy czy smooth?
|
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje U ( I faza) - proszę o ocenę
![]() Śniadanie: owsianka na mleku 0,5% z rodzynkami, orzechami włoskimi, migdałami, brzoskwinią, jabłkiem, borówkami i malinami Obiad: gotowany kalafior, fasolka szparagowa, pomidor i jajko sadzone na kropli oliwy z oliwek Przekąska: borówki amerykańskie i maliny (ok szklanki) Kolacja: lód rożek czekoladowy (wiem...masakra jak na kolację)45 min intensywne cardio z Jillian Michaels + po treningu jogurt naturalny Dodam, że jestem wegetarianką, waga: 43 kg wzrost 153 cm
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U 9 km biegu I.Razowe pancakes z borówkami amerykańskimi, wiórkami kokosowymi, kawałem mlecznej Toblerone, serkiem Capri i miodem. II. Banan, dwie brzoskwinie i duża garść truskawek posypane pokruszonym serkiem j.w. i pestkami dyni. III. Solidna miska rosołu z babcinym makaronem i dużą piersią z kurczaka, talerzyk marchewek, pietruszki, selera i pora gotowanych z wywarem. IV. jakieś 30-40 dag czereśni V. Bułka pseudorazowa z ziarenkami z masłem na pół: -jajkiem, majonezem i szczypiorkiem, - gotowanym udkiem z kurczaka, ketchupem i cebulą, pomidor. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

dwa kawałki
nie wiem, z jakich powodów, tak czy inaczej z tej okazji trochę zwiększyłam ilość jedzenia. ;/

) plus reszta salatki parówki to syyyyf (nawet takie "wysokomięsne") i mnóstwo kalorii, wal je z redukcji!
Nie znalazłabyś czasu na ciepły posiłek między 2 a 3? Kurczak/ryba z kaszą/ryżem i warzywami?

Zaparz sobie dobrej herbatki albo kawy i odsapnij, bo po takim dniu na pewno padasz...
Zaraz to już pójdę w kimę, od kawy do teraz miałam burzę mózgu przed kompem, ale przynajmniej praca umysłowa pozwoliła mi zapomnieć o tym, że czekam na pierwszy beztabletkowy okres
...