Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-13, 19:56   #1921
Delli
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
troche sie boje ją kupowac bo jak mi nie posmakuje to co z nia zrobie
To nie majątek więc spróbuj jak coś to ktoś z domowników wszama
Stary 2012-07-13, 20:44   #1922
biedroneczka94
Raczkowanie

U
1.grahamka z margaryna i dżemem jagodowym, jogurt naturalny
2.nektarynka
3.ziemniaki, kotlet jajeczny, fasolka gotowana
4.2 mlode jablka, 6 czeresni
5.2 kromki chleba z margaryna, pomidorem i cebula, 1 parowka z szynki
w ciagu dnia troche ziaren slonecznika, podjedzona granola Sante, do picia herbata bez cukru, woda bez cukru z cytryna
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:47   #1923
poppy seed
Zakorzenienie

U.

1. Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałową kruszonką, twaróg półtłusty z domowym dżemem rabarbarowo-waniliowym i płatkami bran flakes. Kawa mrożona.

2. Zupa wiśniowa z makaronem pełnoziarnistym. Garść migdałów.

3.Jajecznica z dwóch jaj z kurkami i cebulką. Do tego bułka razowa z serkiem łososiowym i pomidorem.

4. Jabłko, morele dwie. Kawa z mlekiem.

5. Domowa pizza bianca z brokułami i pieczarkami - ostatnie dwa kawałki

jakąś sobie marchewkę pochrupię wieczorem może.

coś mi się z @ dzieje niepokojącego nie wiem, z jakich powodów, tak czy inaczej z tej okazji trochę zwiększyłam ilość jedzenia. ;/

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 20:54   #1924
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:

Ś: Kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia- z dżemem ananosowym i serem gouda light; 1 jogurt actiregularis-musli; kawa parzona z mlekiem ten dżem to średnio, bezwartościowy w sumie jest
II Ś: Kanapka jw. z sałatą, krakowską drobiową i papryką czerwoną; kawa parzona z mlekiem trochę mało, dorzuć owoc
O: Makaron pełnoziarnisty świderki; klops gotowany z indyka; groszek z marchewką gotowany gotowana marchewka ma wysokie IG, więc średnio zalecana
Od razu po: kawa parzona z mlekiem; 1 snickers maximus rozumiem "wpadkę", ale widzę, że z jej powodu nie zjadłaś kolacji, a to jest WIELKI BŁĄD- nie obcinaj posiłków!!!
Mnóstwo ruchu

R:

Ś: Musli owocowe ok 120 g. z mlekiem lepsze by było z serkiem/jogurtem + owoc
Kawa parzona z mlekiem
IIŚ: Kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, krakowską suchą i papryką czerwoną; pomidorki koktajlowe; kawa parzona z mlekiem ok
O: Zupa pomidorowa z piersią z kurczaka i ryżem brązowym ok
K: Twarożek lekki z warzywami różnorodnymi ok
Pół lampki dużej wina czerwonego znowuuu?

I jak? jutro jadę na panieńskie i nie wiem co zrobić, bo mam dietę, a wiecie jak ciężko 140 km od domu w spartańskich warunkach i nocnym życiu utrzymać R no i co z alkoholem? doradzi ktoś. 21 kg. do zrzucenia.
Staraj się jeść sałatki (zazwyczaj jakieś są), po prostu rozsądnie wybieraj i nie przesadź z alkoholem

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość
Utrzymanie;

Śniadanie; owsianka na szklance mleka(pół szklanki płatków owsianych górskich, opakowanie(około 250gram) malin + 6 pokruszonych biszkoptów). bardzo ładnie

2Śniadanie; serek danio średni z wkrojonymi 2 morelami + kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego. troszkę mało, przydałby się dodatek muesli np.

Obiad; 3 naleśniki smażone na patelni teflonowej z opakowaniem serka wiejskiego i miodem naturalnym. niech będzie, skoro tak lubisz

Podwieczorek; 2 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, jajkiem na twardo i szczypiorkiem. ok

50 minut siłowni.

Kolacja; puszka tuńczyka w sosie własnym + 2 kromki chleba żytniego z sałatą i szczypiorek. ok
Zabrakło mi dzisiaj warzyw i zdrowego tłuszczu.
Co do tej sprawy ze słodyczami, Bellamy ma rację.

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
R

1. dwie kromki razowca ze slonecznikiem z maslem, szynka parmenska i serem brie ( jedna) , wiśnie ok
2. salata- rukola, tuńczyk, jajko,pomidor,papryka,ceb ula plus sos z oliwy z oliwekm, cytryny ,zioł itd ok
3. dwie parówki 93 proc miesa z szynki ( ) plus reszta salatki parówki to syyyyf (nawet takie "wysokomięsne") i mnóstwo kalorii, wal je z redukcji!
4. serek wiejski, banan banan nie nadaje się na kolację, zamień na warzywa

nie daje rady jesc 5 posilkow, za pozno wstaje
Brakuje tutaj obiadu Nie znalazłabyś czasu na ciepły posiłek między 2 a 3? Kurczak/ryba z kaszą/ryżem i warzywami?

Cytat:
powie mi któras jak smakuje jaglanka... do czego jest podobna w smaku ?
ciężkie pytanie ale jeśli lubisz owsiankę, to jaglanka też Ci powinna zasmakować

Cytat:
a jak ją przyrządziłaaś??? Jest moze mdła? Podobna do kaszy jęczmiennej ?
Ja zagotowuję szklankę mleka, solę odrobinę, wrzucam 5łyż kaszy (przepłukanej na sitku wodą), gotuję ok.15-20 min, mieszając i dolewając mleko/wodę gdy za bardzo wchłonie. Gdy jest już miękka i taka trochę lepiasta (lubię rozgotowaną, jak na owsiankę), słodzę i dodaję ewentualnie dodatki.

Jeśli Ci nie posmakuje, zawsze możesz ją gotować na wodzie do obiadu, wtedy będzie trochę jak jęczmienna

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
U
1.grahamka z margaryna i dżemem jagodowym, jogurt naturalny ok
2.nektarynka za mało, dorzuć wieśniaka z muesli/ kanapkę z obkładem
3.ziemniaki, kotlet jajeczny, fasolka gotowana jeżeli porcja słuszna, to ok
4.2 mlode jablka, 6 czeresni ok, ale mogłaś więcej
5.2 kromki chleba z margaryna, pomidorem i cebula, 1 parowka z szynki super
w ciagu dnia troche ziaren slonecznika, podjedzona granola Sante, do picia herbata bez cukru, woda bez cukru z cytryna
jw.

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
U.

1. Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i migdałową kruszonką, twaróg półtłusty z domowym dżemem rabarbarowo-waniliowym i płatkami bran flakes. Kawa mrożona. ciasto...

2. Zupa wiśniowa z makaronem pełnoziarnistym. Garść migdałów.

3.Jajecznica z dwóch jaj z kurkami i cebulką. Do tego bułka razowa z serkiem łososiowym i pomidorem.
4. Jabłko, morele dwie. Kawa z mlekiem.

5. Domowa pizza bianca z brokułami i pieczarkami - ostatnie dwa kawałki

jakąś sobie marchewkę pochrupię wieczorem może.

coś mi się z @ dzieje niepokojącego nie wiem, z jakich powodów, tak czy inaczej z tej okazji trochę zwiększyłam ilość jedzenia. ;/
Pysznie jak zwykle Choć zabrakło mi obiadu z prawdziwego zdarzenia, znaczy ciepłego posiłku.
warto się wybrać do ginekologa, tylko on oceni prawidłowo, co się dzieje

Dzisiejsze stajenne U (wiadomo, jedzenie robię w domu i zabieram, nie mam możliwości odgrzewania na miejscu):
I kasza manna z jagodami w soku własnym (mega porcja); kawa z mlekiem
45 min na rowerze
II nektarynka, podłużna kromka razowca z polędwicą sopocką, serem camembert, papryką i kapustą pekińską
III serek wiejski, kromka jw. z fetą (półtłusty) i pomidorem
45 min na rowerze
IV sałatka z bobu (najlepsza sałatka jaką w życiu jadłam, poleeeecaaaam! ), 1/4 makreli; kawa z mlekiem

w trakcie dnia: sporo łażenia, czyszczenia koni, tego typu ruch

PS. Chodzi za mną kisiel żurawinowy- smak dzieciństwa, jutro robię
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-07-13 o 20:57
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:17   #1925
Magdalena0603
Rozeznanie

u
  • parówka na ciepło z chrzanem, grahamka z masłem, indykiem, sałatą
  • mleko 1,5 + miseczka kuleczek czekoladowych (płatki takie)
  • pół kilo czereśni
  • krem brokułowy + ziemniaki puree, jarzyny gotowane, schab w sosie kurkowym, mizeria
  • puszka tuńczyka wsw + 2 pomidorki koktajlowe

rzucćie okiem, please...
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:40   #1926
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
u
  • parówka na ciepło z chrzanem, grahamka z masłem, indykiem, sałatą parówka to syf i tektura, zjedz lepiej jakąś rybkę albo serek wiejski np
  • mleko 1,5 + miseczka kuleczek czekoladowych (płatki takie) bezwartościowe żarcie, ani witamin, ani minerałów, nic... lepiej jogurt+muesli/owsianka
  • pół kilo czereśni
  • krem brokułowy + ziemniaki puree, jarzyny gotowane, schab w sosie kurkowym, mizeria ok, ładnie
  • puszka tuńczyka wsw + 2 pomidorki koktajlowe co tak redukcyjnie? dorzuć chleb

rzucćie okiem, please...
You're welcome
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-13, 21:41   #1927
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

R/U

Ś;Owsianka kawowa na wodzie z dodatkiem1 łyżki lnu,kakao,odrobiny kawy,musu porzeczkowo-agrestowego,trochę wiórek kokosowych,3 orzechy włoskie

nie pamiętam chyba kanapka z wędliną z indyka

O;1/2 woreczka kaszy gryczanej,leczo warzywne(cukinia,cebula,p apryka,kalafior,brokuł) polane łyżką oliwy z oliwek

sałatka 1 płat śledziowy,2 ogórasy gruntowe, 2 garśćie fasolki szparagowej,jeden mały ziemniak polane 3 łyżkami jogurtu nat.

50 minut biegu
przed i po treningu kromka zytniego chleba z dzemem z jabłek własnej produkcji

K;Twaróg polany szklanką zielonego smoothie (sałta,ogórek,pomidor, kilka czarnyh porzeczek i agrest z kefirem)

do oceny

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-07-13 o 21:42
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:49   #1928
Poa alpina
Zadomowienie

Dzisiejsze U = długi dzień, milion spraw, stres na przemian z relaksem...

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie, z kurkami, czarnymi oliwkami, prażoną cebulką i tymiankiem; 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i jasnymi winogronami

Przekąski: pasek mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, 5 moreli

Obiad: zupa wiśniowa na chudym mleku, z makaronem z pszenicy durum z dodatkiem otrąb (+ 2 dokładki)

Do kawy: 4 cukierki w czekoladzie

Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z wędliną z indyka, serem gołka zakopiańska, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami; piętka jasnego chleba pszenno-żytniego z masłem i ziołami prowansalskimi

Do picia: woda źródlana, kawy: czarna i zbożowa, herbaty: zielona, 2x ziołowa

Błagam, niech nadejdzie @...

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-07-13 o 21:54
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 21:52   #1929
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie, z kurkami, czarnymi oliwkami, prażoną cebulką i tymiankiem; 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i zielonymi winogronami

Obiad: zupa wiśniowa na chudym mleku, z makaronem z pszenicy durum z dodatkiem otrąb (+ 2 dokładki)

Kolacja: 2 kromki ziarnistego razowca z wędliną z indyka, serem gołka zakopiańska, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami; piętka jasnego chleba pszenno-żytniego z masłem i ziołami prowansalskimi

Stary 2012-07-13, 22:04   #1930
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
R/U

Ś;Owsianka kawowa na wodzie z dodatkiem1 łyżki lnu,kakao,odrobiny kawy,musu porzeczkowo-agrestowego,trochę wiórek kokosowych,3 orzechy włoskie pyyyycha!

nie pamiętam chyba kanapka z wędliną z indyka no i fajnie, chociaż przydałyby się warzywa na to

O;1/2 woreczka kaszy gryczanej,leczo warzywne(cukinia,cebula,p apryka,kalafior,brokuł) polane łyżką oliwy z oliwek fajnie fajnie

sałatka 1 płat śledziowy,2 ogórasy gruntowe, 2 garśćie fasolki szparagowej,jeden mały ziemniak polane 3 łyżkami jogurtu nat. brzmi smacznie

50 minut biegu
przed i po treningu kromka zytniego chleba z dzemem z jabłek własnej produkcji jak własnej produkcji, to ufam, że nieprzesłodzony

K;Twaróg polany szklanką zielonego smoothie (sałta,ogórek,pomidor, kilka czarnyh porzeczek i agrest z kefirem) ładnie, redukcyjnie

do oceny
Dla mnie jak najbardziej R, żadne U

Cytat:

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie, z kurkami, czarnymi oliwkami, prażoną cebulką i tymiankiem; 2 kromki ziarnistego razowca z serami pleśniowymi, sałatą, pomidorem i jasnymi winogronami suuuuper!

Obiad: zupa wiśniowa na chudym mleku, z makaronem z pszenicy durum z dodatkiem otrąb (+ 2 dokładki) jak zup owocowych nie lubię, tak tę bym zjadła z chęcią

Zaparz sobie dobrej herbatki albo kawy i odsapnij, bo po takim dniu na pewno padasz...

Poza tym maławo dzisiaj zjadłaś, brak porządnego podwieczorku, obiad taki się wydaje ubogi mimo dokładek (przez brak białka i warzyw pewnie)...
Stary 2012-07-13, 22:23   #1931
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Zaparz sobie dobrej herbatki albo kawy i odsapnij, bo po takim dniu na pewno padasz...

Poza tym maławo dzisiaj zjadłaś, brak porządnego podwieczorku, obiad taki się wydaje ubogi mimo dokładek (przez brak białka i warzyw pewnie)...
Zaraz to już pójdę w kimę, od kawy do teraz miałam burzę mózgu przed kompem, ale przynajmniej praca umysłowa pozwoliła mi zapomnieć o tym, że czekam na pierwszy beztabletkowy okres...
Oj tam, dla mnie obiad też musi mieć białko i warzywa, ale zupy owocowe są wyjątkiem . Tą zupą tak się najadłam, że jedząc ją w południe, a jadąc potem do stajni, zgłodniałam dopiero z 2 godziny temu. Musiałam się nią nasycić, to już ostatnia w tym sezonie... W poniedziałek znowu wyjazd na praktyki, czyli kolejna era fasolek po bretońsku

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2012-07-13 o 22:25
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:36   #1932
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

To moje z dziś U:
późno wstałam znów

1. o takie śniadanie
2. duża micha z dokładką czyli prawie dwie, zupy Tż-eta, bardzo treściwa na mięsku z pływającymi kawałkami tego mięska, grochem,marchewką,kapustą , grzybami i różnymi innymi, gęsta i pożywna
3. pół dużej wędzonej makreli ze szczypiorkiem i cebulką i dużo pysznych warzyw: sałata, pomidory malinówki z cebulką, młode marcheweczki, rzodkiewki,kalarepa, sałata
po: micha młodej kapustki
na deser kawałek tego ciasta
4. około 21 micha sałatki greckiej: sałata, papryka czerwona, pomidory, cebulka, szczypiorek, i ser feta oczywiście
na deser kawałek ciasta j.w.
5. i teraz nawet nie jestem głodna, ale mam tak dużo pysznych działkowych warzywek, że nie mogę się powstrzymać i sobie teraz zajadam miseczkę twarożku z cebulką i szczypiorkiem, do tego sałata,rzodkiewki, kalarepa, młode malutkie marchewki i dużo ogórasów
i czekam na Tż który wróci o 1 w nocy z pracy

do tego piłam wodę, herbaty różne, dwie kawy z napojem ryżowym i trochę samego napoju
i co??
Alpina jedziesz na kolejne praktyki?? ja się boję sama nie wiem czego, teraz jem na zapas warzywka i owoce i same dobre rzeczy, bo potem nie będzie

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 23:55   #1933
Margolcia0703181
Raczkowanie

u:

I. serek wiejski 200g,kromka żytniego z masłem i miodem, jabłko
czarna kawa

1,5h roweru

II. kromka z szynką swojską, jogobella light z łyżeczką kakao

III.porcja pierogów ruskich polanych tłuszczem, szlanka kefiru

IV. batonik muesli, kiść wonogron

V. kromka z serkiem topionym i ogórkiem, jogurt naturalny 180g z 2 łyżeczkami dżemu, jabłko

herbata miętowa
Stary 2012-07-14, 06:59   #1934
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
u:

I. serek wiejski 200g,kromka żytniego z masłem i miodem, jabłko
czarna kawa

1,5h roweru

II. kromka z szynką swojską, jogobella light z łyżeczką kakao

III.porcja pierogów ruskich polanych tłuszczem, szlanka kefiru

IV. batonik muesli, kiść wonogron

V. kromka z serkiem topionym i ogórkiem, jogurt naturalny 180g z 2 łyżeczkami dżemu, jabłko

herbata miętowa
mało warzyw
Stary 2012-07-14, 10:14   #1935
Amy366
Raczkowanie

Wczorajsze u/P:
1. 2 domowe gofry marchewkowe z golden syrupem, jagodami i malniami (byłoby więcej, ale późno wstałam)
2. 200 g jogurtu naturalnego z granolą, jagodami i sporą łyżeczką masy krówkowej (jak płaska łyżka)
w międzyczasie jakieś maliny i wyjadanie masy krówkowej prosto z puszki
3. Miseczka gęstej pomidorowej z makaronem i warzywami, 4 duże pierogi ze szpinakiem
4., Kawałek domowego ciasta z jagodami i masą krówkową
5. 2 kromki z chleba graham z twarożkiem/serem capri, pomidor, trochę papryki i ogórka
I znowu jakieś maliny, trochę dżemu prosto ze słoiczka

Nie za dużo słodkiego?
Stary 2012-07-14, 10:51   #1936
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz to już pójdę w kimę, od kawy do teraz miałam burzę mózgu przed kompem, ale przynajmniej praca umysłowa pozwoliła mi zapomnieć o tym, że czekam na pierwszy beztabletkowy okres...
Oj tam, dla mnie obiad też musi mieć białko i warzywa, ale zupy owocowe są wyjątkiem . Tą zupą tak się najadłam, że jedząc ją w południe, a jadąc potem do stajni, zgłodniałam dopiero z 2 godziny temu. Musiałam się nią nasycić, to już ostatnia w tym sezonie... W poniedziałek znowu wyjazd na praktyki, czyli kolejna era fasolek po bretońsku
Wszystko będzie dobrze, tylko się nie spinaj, bo stres też rozregulowuje menstruację
Jak to ostatnia w sezonie? Ja jeszcze w tym roku wiśni nie jadłam! Tylko czereśnie, ale zawsze mam problem z rozróżnieniem jednych od drugich

Cytat:
Napisane przez Amy366 Pokaż wiadomość
Wczorajsze u/P:
1. 2 domowe gofry marchewkowe z golden syrupem, jagodami i malinami (byłoby więcej, ale późno wstałam) mniaaaaaaam!! widzę przepis na gofry na blogu, zapisuję
2. 200 g jogurtu naturalnego z granolą, jagodami i sporą łyżeczką masy krówkowej (jak płaska łyżka)
w międzyczasie jakieś maliny i wyjadanie masy krówkowej prosto z puszki też ją kocham, gdyby tylko nie ten tryliard kalorii...
3. Miseczka gęstej pomidorowej z makaronem i warzywami, 4 duże pierogi ze szpinakiem
4., Kawałek domowego ciasta z jagodami i masą krówkową
5. 2 kromki z chleba graham z twarożkiem/serem capri, pomidor, trochę papryki i ogórka
I znowu jakieś maliny, trochę dżemu prosto ze słoiczka

Nie za dużo słodkiego?
Słodkiego nigdy nie za dużo! Bardzo fajny, przepyszny, luźny jadłospis, wszystko mi się podoba i wszystko bym pochłonęła, mimo że jestem zaraz po II śniadaniu

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-07-14 o 10:53
Stary 2012-07-14, 12:26   #1937
Oscar Wilde
Raczkowanie

wczorajsza R'ka:
1. płatki żytnie z mlekiem sojowym, jabłkiem i garścią nerkowców
2. pół kalafiora, kalarepa (nie miałam już nic w lodówce a nie miałam co z nimi zrobić )
3. 100g mintaja pieczonego, dużo surówki z pomidora i cebulki
1h rowerek
4. pół kostki twarogu półtłustego z dużą ilością kiełek brokuła & rzodkiewki

dzisiejsza, planowana R'ka:
1. płatki żytnie z mlekiem sojowym, 1/2 szkl. maślanki, jabłko, garść nerkowców
20' hulahop
2. reszta kalafiora gotowana na parze, surówka z pomidorów
3. udko z kurczaka pieczone, surówka z warzyw
1h rowerek
4. pół kostki twarogu z kiełkami (dodaję do niego szczyptę soli i bardzo mi zasmakowało)
Oscar Wilde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 12:36   #1938
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
wczorajsza R'ka:
2. pół kalafiora, kalarepa (nie miałam już nic w lodówce a nie miałam co z nimi zrobić )
3. 100g mintaja pieczonego, dużo surówki z pomidora i cebulki
1h rowerek

20' hulahop
2. reszta kalafiora gotowana na parze, surówka z pomidorów
3. udko z kurczaka pieczone, surówka z warzyw
1h rowerek
4. pół kostki twarogu z kiełkami (dodaję do niego szczyptę soli i bardzo mi zasmakowało)
a kasze, makarony,ryż?
Stary 2012-07-14, 13:22   #1939
Ainnel
Zadomowienie

R
I: jajecznica z dwóch jajek na teflonie, 1/3 kostki drożdży
II: gotowany na parze cały brokuł z amarantusem, sezamem i ziołami.
III: pół kalarepy, marchewka, garść migdałów.
IV: sałatka grecka w knajpie ze znajomymi
V: pół kostki twarogu półtłustego z orzechami arachidowymi

Ainnel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 14:30   #1940
daria715
Raczkowanie

Utrzymanie:

Śniadanie; 2 naleśniki posmarowane grubo philadelphią o smaku milki i plasterkami dojrzałego banana+ 10 biszkoptów waniliowych.

2Śniadanie; kromka chleba żytniego na zakwasie z polędwicą drobiową x2, sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem+ kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego.

Obiad; połowa opakowania warzyw na patelnię (około 350gram) z połową woreczka kaszy jęczmiennej. ( uprzedzając, nie zawsze mam w domu mięso).

Podwieczorek; mały serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie.

Kolacja; duża grillowana pierś z kurczaka w ziołach + warzywka.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 14:45   #1941
DemiRose13
Raczkowanie

Cytat:
Utrzymanie:

Śniadanie; 2 naleśniki posmarowane grubo philadelphią o smaku milki i plasterkami dojrzałego banana+ 10 biszkoptów waniliowych.

2Śniadanie; kromka chleba żytniego na zakwasie z polędwicą drobiową x2, sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem+ kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego.

Obiad; połowa opakowania warzyw na patelnię (około 350gram) z połową woreczka kaszy jęczmiennej. ( uprzedzając, nie zawsze mam w domu mięso).

Podwieczorek; mały serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie.

Kolacja; duża grillowana pierś z kurczaka w ziołach + warzywka.

super U : D

a oto moje dzisiejsze P (muszę nabrać trochę ciałka )

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) kawa rozpuszczalna z mlekiem, pół omletu biszkoptowego (zjadłabym cały, ale zapachy ściągnęły moją mamę i się podzieliłam) z malinami i jogurtem greckim

II) tost żytni pełnoziarnisty z oliwą i pomidorem

III) 2 michy zupy po meksykańsku

IV) koktajl banan-magno

V) micha owoców

VI) McFlurry z lionem, bułka jęczmienna z oliwą, szczypiorkiem, rzodkiewką, jajkiem i ogórkami małosolnymi, kawałek kurczaka pieczonego w podróży (to taki mój tradycyjny "podróżny" posiłek, a podróżuję w nocy)

do picia: dużo wody, herbata

mój dzisiejszy jadłospis jest dość...hm, dziwny. wszystko dlatego, że mam mnóstwo pakowania, musiałam jechać jeszcze do sklepu i zrobić zakupy. Cały czas gdzieś biegam i nie zastanawiam się nad tym, że trzeba coś zjeść...

_________
http://kathyincookingland.blogspot.com/
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:03   #1942
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Staraj się jeść sałatki (zazwyczaj jakieś są), po prostu rozsądnie wybieraj i nie przesadź z alkoholem

Zabrakło mi dzisiaj warzyw i zdrowego tłuszczu.
Co do tej sprawy ze słodyczami, Bellamy ma rację.

Brakuje tutaj obiadu Nie znalazłabyś czasu na ciepły posiłek między 2 a 3? Kurczak/ryba z kaszą/ryżem i warzywami?

ciężkie pytanie ale jeśli lubisz owsiankę, to jaglanka też Ci powinna zasmakować

Ja zagotowuję szklankę mleka, solę odrobinę, wrzucam 5łyż kaszy (przepłukanej na sitku wodą), gotuję ok.15-20 min, mieszając i dolewając mleko/wodę gdy za bardzo wchłonie. Gdy jest już miękka i taka trochę lepiasta (lubię rozgotowaną, jak na owsiankę), słodzę i dodaję ewentualnie dodatki.

Jeśli Ci nie posmakuje, zawsze możesz ją gotować na wodzie do obiadu, wtedy będzie trochę jak jęczmienna

jw.

Pysznie jak zwykle Choć zabrakło mi obiadu z prawdziwego zdarzenia, znaczy ciepłego posiłku.
warto się wybrać do ginekologa, tylko on oceni prawidłowo, co się dzieje

Dzisiejsze stajenne U (wiadomo, jedzenie robię w domu i zabieram, nie mam możliwości odgrzewania na miejscu):
I kasza manna z jagodami w soku własnym (mega porcja); kawa z mlekiem
45 min na rowerze
II nektarynka, podłużna kromka razowca z polędwicą sopocką, serem camembert, papryką i kapustą pekińską
III serek wiejski, kromka jw. z fetą (półtłusty) i pomidorem
45 min na rowerze
IV sałatka z bobu (najlepsza sałatka jaką w życiu jadłam, poleeeecaaaam! ), 1/4 makreli; kawa z mlekiem

w trakcie dnia: sporo łażenia, czyszczenia koni, tego typu ruch

PS. Chodzi za mną kisiel żurawinowy- smak dzieciństwa, jutro robię
Wielkie dzięki

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:34   #1943
uroczysko
Zadomowienie

Jak poszłam na R, to okres zrobił mi się bardzo skąpy i długi. Dopiero po przejściu na U i spożywaniu większej ilości tłuszczów wróciło do normy. Nie spodziewałam się, że tłuszcze mają aż tak wielki wpływ na te sprawy... Mam teraz ok 27% tłuszczu w organiźmie i boję się znowu iść na R, żeby tym razem mi okres nie zaniknął A z 4 kilo jeszcze mogłabym zrzucić.

Moje U:
Ś - 2 pancakes pszenne przełożone masłem orzechowym pod pierzynką z serka homogenizowanego naturalnego
O - ryż, kotlety drobiowo-warzywne, surówka z czerwonej kapusty
2 Ś - jogurt 0% owoce leśne (nie było nic lepszego)+ szaszetka musli bananowo-czekoladowego (wszystko by biedronka)
P - suchy pancake ze śniadania, kawałek gorzkiej czekolady
kolacja - pierogi ruskie z tłuszczykiem i skwarkami, trochę młodych ziemniaków z koperkiem kefirem, pistacje

No i pół Radlera ;D

Jak to wygląda?
uroczysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 15:51   #1944
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uroczysko Pokaż wiadomość
Jak poszłam na R, to okres zrobił mi się bardzo skąpy i długi. Dopiero po przejściu na U i spożywaniu większej ilości tłuszczów wróciło do normy. Nie spodziewałam się, że tłuszcze mają aż tak wielki wpływ na te sprawy... Mam teraz ok 27% tłuszczu w organiźmie i boję się znowu iść na R, żeby tym razem mi okres nie zaniknął A z 4 kilo jeszcze mogłabym zrzucić.

Moje U:
Ś - 2 pancakes pszenne przełożone masłem orzechowym pod pierzynką z serka homogenizowanego naturalnego
O - ryż, kotlety drobiowo-warzywne, surówka z czerwonej kapusty smakowicie
2 Ś - jogurt 0% owoce leśne (nie było nic lepszego)+ szaszetka musli bananowo-czekoladowego (wszystko by biedronka) ten jogurt to wiesz, ale lepsze to niż nic
P - suchy pancake ze śniadania, kawałek gorzkiej czekolady taka przekąska raczej, ok
kolacja - pierogi ruskie z tłuszczykiem i skwarkami, trochę młodych ziemniaków z koperkiem kefirem, pistacje mniam, ale bym zjadła

No i pół Radlera ;D smakował Ci??, ja się przymierzam

Jak to wygląda?
Wygląda całkiem fajnie i luźno, mógłby wpaść jakiś owoc jeszcze no i może warzywka, nie wiem czy lubisz? teraz jest ich dużo

co do @ i tłuszczu to Ci powiem ,że sama mam odrobinkę mniej go niż ty, może teraz tyle samo (?) ( mówię o %) i niby też by mogło z wagi spaść, ale już nie ryzykuję, zmądrzałam, i boję się o okres, bo kiedyś mi zniknął, więc się zastanów co jest dla Ciebie ważniejsze

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 18:06   #1945
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Wygląda całkiem fajnie i luźno, mógłby wpaść jakiś owoc jeszcze no i może warzywka, nie wiem czy lubisz? teraz jest ich dużo

co do @ i tłuszczu to Ci powiem ,że sama mam odrobinkę mniej go niż ty, może teraz tyle samo (?) ( mówię o %) i niby też by mogło z wagi spaść, ale już nie ryzykuję, zmądrzałam, i boję się o okres, bo kiedyś mi zniknął, więc się zastanów co jest dla Ciebie ważniejsze
Dodałabym jakichś owoców, ale niestety wszystkie mi wyszły Warzywa lubię, w postaci surówek najchętniej, lub gęstego sosu do mięs, ale jem je głównie do obiadu, no i czasami na kanapkę jakiś pomidor, teraz jakoś kiepsko mi idzie ich jedzenie, ale się poprawię
Radler jest super, uwielbiam jego smak i właśnie z tego powodu mam tendencje do wypicia zbyt dużej ilości (dużo pustych kalorii) więc staram się wypić maksymalnie jednego. Najchętniej pół od męża

Teraz ważę 58 kg przy wzroście 164cm, więc w normie. Chciałam zrzucić jeszcze 4 (tak zresztą zalecał trener na siłowni), ale bez zmiany diety musiałabym znacznie intensywniej ćwiczyć, a nie mam tyle czasu, żeby 4 razy w tygodniu na siłowni przebywać po 2 godziny. Dla dobra okresu chyba sobie odpuszczę - teraz na U ćwiczę średnio 2 razy w tygodniu (siłka lub siłka+fit) i trzymam wagę, ale jak trochę spadnie przez przypadek to nie będę płakać.
Stary 2012-07-14, 18:37   #1946
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
wczorajsza R'ka:
2. pół kalafiora, kalarepa (nie miałam już nic w lodówce a nie miałam co z nimi zrobić ) gdzie białko?
3. 100g mintaja pieczonego, dużo surówki z pomidora i cebulki dołóż węgle, skoro przed wysiłkiem
1h rowerek

20' hulahop
2. reszta kalafiora gotowana na parze, surówka z pomidorów znowu brak białka
3. udko z kurczaka pieczone, surówka z warzyw znowu brak węgli
1h rowerek
Poza tym brak zdrowych tłuszczów (uwierz mi, od łyżki oliwy się NIE TYJE).
Przydałby się 5-ty posiłek i więcej węglowodanów (raz dziennie to za mało!).

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
R
I: jajecznica z dwóch jajek na teflonie, 1/3 kostki drożdży
II: gotowany na parze cały brokuł z amarantusem, sezamem i ziołami.
III: pół kalarepy, marchewka, garść migdałów.
IV: sałatka grecka w knajpie ze znajomymi
V: pół kostki twarogu półtłustego z orzechami arachidowymi
Znowu jadłospis głodowy? Litości... Żywisz się warzywami, w tym jadłospisie nie ma nawet 500kcal. Czy jest tu jakiś moderator? Przecież to się nadaje tylko do Krzywego Lustra...

Cytat:
Utrzymanie:

Śniadanie; 2 naleśniki posmarowane grubo philadelphią o smaku milki i plasterkami dojrzałego banana+ 10 biszkoptów waniliowych. dobry ten serek? myślę czy by nie kupić tak czy owak- pycha

2Śniadanie; kromka chleba żytniego na zakwasie z polędwicą drobiową x2, sałatą, ogórkiem i szczypiorkiem+ kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego. fajnie, ale mogły być 2 kanapki

Obiad; połowa opakowania warzyw na patelnię (około 350gram) z połową woreczka kaszy jęczmiennej. ( uprzedzając, nie zawsze mam w domu mięso). może być

Podwieczorek; mały serek wiejski ze świeżym szczypiorkiem + 2 kromki chleba żytniego na zakwasie. fajnie

Kolacja; duża grillowana pierś z kurczaka w ziołach + warzywka.redukcyjnie, ale podwieczorek był bardzo sycący, także ok
Cytat:
Napisane przez DemiRose13 Pokaż wiadomość
super U : D

a oto moje dzisiejsze P (muszę nabrać trochę ciałka )

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) kawa rozpuszczalna z mlekiem, pół omletu biszkoptowego (zjadłabym cały, ale zapachy ściągnęły moją mamę i się podzieliłam) z malinami i jogurtem greckim troszku mało

II) tost żytni pełnoziarnisty z oliwą i pomidorem znowu mało, powinny być 2 tosty (i dołożony do nich jeszcze np ser) i owoc/jogurt

III) 2 michy zupy po meksykańsku z ziemniakami i mięsem? na P staramy się jeść obiady 2-daniowe

IV) koktajl banan-magno ok

V) micha owoców ok

VI) McFlurry z lionem, bułka jęczmienna z oliwą, szczypiorkiem, rzodkiewką, jajkiem i ogórkami małosolnymi, kawałek kurczaka pieczonego w podróży (to taki mój tradycyjny "podróżny" posiłek, a podróżuję w nocy) ten McFlurry mógł wpaść nieco wcześniej, ale w gruncie rzeczy- ok

do picia: dużo wody, herbata

mój dzisiejszy jadłospis jest dość...hm, dziwny. wszystko dlatego, że mam mnóstwo pakowania, musiałam jechać jeszcze do sklepu i zrobić zakupy. Cały czas gdzieś biegam i nie zastanawiam się nad tym, że trzeba coś zjeść...

_________
http://kathyincookingland.blogspot.com/
Cytat:

Moje U:
Ś - 2 pancakes pszenne przełożone masłem orzechowym pod pierzynką z serka homogenizowanego naturalnego trochę mało, nie byłaś głodna?
O - ryż, kotlety drobiowo-warzywne, surówka z czerwonej kapusty
2 Ś - jogurt 0% owoce leśne (nie było nic lepszego)+ szaszetka musli bananowo-czekoladowego (wszystko by biedronka)
P - suchy pancake ze śniadania, kawałek gorzkiej czekolady
kolacja - pierogi ruskie z tłuszczykiem i skwarkami, trochę młodych ziemniaków z koperkiem kefirem, pistacje

No i pół Radlera ;D

Jak to wygląda?
Reszta ok
Stary 2012-07-14, 18:53   #1947
uroczysko
Zadomowienie

Cytat:
Reszta ok
Dosyć grube były te pacakesy, pozatym nie żałowałam masła orzechowego (crunchy z lidla ) Byłam najedzona
Stary 2012-07-14, 18:58   #1948
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Dosyć grube były te pacakesy, pozatym nie żałowałam masła orzechowego (crunchy z lidla ) Byłam najedzona
A propo tego masła- byłam dzisiaj i widziałam, ale szkoda mi było 10 zł Ile gramów jest w słoiku, bo duży, chyba się opłaca bardziej niż np. M&S/Sante? I powiedzcie mi, ten "tydzień amerykański" trwa do jutra? Jeśli im zostanie asortyment (bo dziś były pełne półki jeszcze), bo będzie jakaś przecena może?
I które lepsze- crunchy czy smooth?
Stary 2012-07-14, 19:30   #1949
Jula84
Wtajemniczenie

Moje U ( I faza) - proszę o ocenę

Śniadanie: owsianka na mleku 0,5% z rodzynkami, orzechami włoskimi, migdałami, brzoskwinią, jabłkiem, borówkami i malinami

Obiad: gotowany kalafior, fasolka szparagowa, pomidor i jajko sadzone na kropli oliwy z oliwek

Przekąska: borówki amerykańskie i maliny (ok szklanki)

Kolacja: lód rożek czekoladowy (wiem...masakra jak na kolację)

45 min intensywne cardio z Jillian Michaels

+ po treningu jogurt naturalny

Dodam, że jestem wegetarianką, waga: 43 kg wzrost 153 cm

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-14, 19:48   #1950
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
A propo tego masła- byłam dzisiaj i widziałam, ale szkoda mi było 10 zł Ile gramów jest w słoiku, bo duży, chyba się opłaca bardziej niż np. M&S/Sante? I powiedzcie mi, ten "tydzień amerykański" trwa do jutra? Jeśli im zostanie asortyment (bo dziś były pełne półki jeszcze), bo będzie jakaś przecena może?
I które lepsze- crunchy czy smooth?
słoik ma ok 450g, jutro jeszcze powinny być z przeceną wątpię a co do wersji smakowej, ja lubię obie, ale dziewczyny zachwalały crunchy.

U
9 km biegu
I.Razowe pancakes z borówkami amerykańskimi, wiórkami kokosowymi, kawałem mlecznej Toblerone, serkiem Capri i miodem.
II. Banan, dwie brzoskwinie i duża garść truskawek posypane pokruszonym serkiem j.w. i pestkami dyni.
III. Solidna miska rosołu z babcinym makaronem i dużą piersią z kurczaka, talerzyk marchewek, pietruszki, selera i pora gotowanych z wywarem.
IV. jakieś 30-40 dag czereśni
V. Bułka pseudorazowa z ziarenkami z masłem na pół: -jajkiem, majonezem i szczypiorkiem, - gotowanym udkiem z kurczaka, ketchupem i cebulą, pomidor.
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości