Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-12, 19:43   #1891
dance makabre
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U pt upały mi służą, dodaja energii i chęci do życia

śniad; grahamka z twarożkiem z cebulką i rzodkiewką, pomidorem i ogóreczkiem/ serkiem smietankowym i miodem spadziowym; mus z mrożonych malin, melona i jogurtu nat

2śniad; pieczony owsiankowy pudding z jabłkiem i jogurtem nat podany z mlinkami z ogródka

40 min z Ewą Chodakowską

obiad; leczo z warzywkami działkowymi ( cukinia, papryka, pomidory, pieczarki, czerwona cebulka) z mięskiem z indyka, kasza jeczmienna, mizeria z jogurtem nat

przekąska żółty melon i działkowe borówy amerykańskie

kolacja; cały wędzony pstrag + pomidor, rzodkiewka, ogór, grzanka z razowca

w cągu dnia duzo wody z lodem i cytryną
Wzorowo Wszystko bym zjadła!

Cytat:
Napisane przez iloveyou2 Pokaż wiadomość
R:

Śniadanie: trzy kromki pieczywa chrupkiego z serkiem Almette i wędliną pieczywo chrupkie to syf zamień na razowca i koniecznie dodaj warzywa!
Drugie śniadanie: brzoskwinia za mało, dorzuć serek/jogurt albo kanapkę z obkładem
Obiad: Spaghetti (niezbyt dietetycznie, ale niestety nie gotuję sobie sama obiadów. Zjadlam niewielką porcję) ok, ale na diecie nie powinnaś chodzić głodna, więc dojedz surówką
Podwieczorek: trzy kromki pieczywa chrupkiego z Almette kiepsko, lepszy byłby twaróg z warzywami/serek wiejski z orzechami
Kolacja: mleko z otrębami mleko to same węglowodany i kiepsko przyswajalna laktoza, więc kiepski wybór; lepiej zjedz jajecznicę/omlet z warzywami

I jabłko gdzieś pomiędzy. Jak oceniacie? Zależy mi na schudnięciu okolo 5 kg.
Nie tędy droga, niestety Za mało białka (mleko to kiepskie źródło), brak zdrowych tłuszczów, syfne chrupkie pieczywo i brak warzyw. No i chemia w postaci Almette. Może i jesz niskokalorycznie, ale bezwartościowo.

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze trochę dziwne U, ale wstałam, ekhmm, dosyc późno

1. domowa pizza bianca z brokułami i pieczarkami - dwa kawałki. kawa z mlekiem mniaaaaaaaam zjadłabym!

2. makaron razowy z twarogiem półtłustym, masłem orzechowym i bananem to też

3. brzoskwinie 2, kawa z mlekiem

4. zjem sobie 2 jajka na twardo z majonezem i szczypiorkiem, do tego maca razowa z serkiem łososiowym, pomidorem i bazylią
Faktycznie dziwne, ale za to jakie pyszne

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
Dopiero zaczynam redukcję, chciałam taką z prawdziwego zdarzenia, a'la low carb. Ale jeśli jest tak jak mówisz, to zmienię to. Może zamiast omleta rano owsianka? Co jeszcze zmienić?
Owsianka z owocami to dobry pomysł na śniadanie (zwłaszcza jeśli dodasz otręby, syci na długo) Możesz ugotować na wodzie, i do ugotowanej dodać jogurt/serek wiejski/serek homogenizowany, bo to lepsze źródło białka (aczkolwiek mi na mleku smakuje dużo bardziej ). Omlety i jajecznice dobrze nadają się na kolację- do tego porcja warzyw.
Zasada jest taka, że od rana jemy węgle, a potem konsekwentnie ucinamy, ostatnie 2 posiłki już białkowe + warzywa/dobre tłuszcze. Chyba że jesz przed treningiem, wtedy możesz sobie pozwolić na jakiś węglowy dodatek
Także do II śniadania spokojnie możesz jeszcze dorzucić jakąś kanapkę, a do obiadu duuużą garść makaronu/pół torebki kaszy lub ryżu/ kilka małych ziemniaków.
Przede wszystkim słuchaj swojego organizmu i nie chodź głodna

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Pudding opierał się na kaszy mannej, więc węgle jakieś były. A w zupie pojawiły się oczywiście ziemniaki.

Co do jabłek to ciasto robiłam stąd http://siaskowe-gotowanie.blogspot.c...ane-jabko.html tylko nadziałam konfiturą. Jabłka zrobiłam zresztą 2, a z pozostałego ciasta powstały kuleczki drożdżowe z bananem, czekoladą mleczną i orzechami laskowymi.
Pyszności! W weekend będzie na śniadanie, koniecznie.

Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Niby mogę, ale z drugiej strony jakoś źle się wtedy czuję. 2 lata temu miałam ed, być może nawrót .
Cytat:
Napisane przez Ainnel Pokaż wiadomość
Tak, akurat włosów też mi szkoda, bo zapuszczam je już od dawna i właśnie po ed straciłam połowę, no i reszty organizmu w sumie też .
Poczekam jeszcze trochę, nawet nie mam do jakiego lekarza pójść, zobaczymy.
Być może masz nawrót ED i nie masz zamiaru nic z tym zrobić?
I jak to nie masz do jakiego lekarza pójść? Jeśli chcesz- znajdziesz sposób. Jeśli nie chcesz- znajdziesz powód. Ot co. Dla mnie po prostu masz wyrąbane na siebie, a szkoda.

Moje dzisiejsze U (! ):
I jaglanka kakaowa z brzoskwinią i jogurtem naturalnym; kawa z mlekiem
II 2 kanapki domowego chleba wieloziarnistego (): 1 z twarogiem, pomidorem i odrobiną domowego pesto bazyliowego, 2 z kapustą pekińską i polędwicą sopocką; duży kiszony ogóras
III makaron pełnoziarnisty z ziołowymi drobiowymi klopsikami w sosie pomidorowym; surówka z pomidora, ogórka zielonego i kiszonego i szczypiorku (z oliwą)
IV miseczka czereśni, gałka lodów bakaliowych, 2 kostki gorzkiej czekolady; kawa z mlekiem
V miseczka zupy jarzynowej i kromka razowca z jajkiem na twardo

w trakcie dnia wpadły ze 2 śliwki i trochę borówki amerykańskiej

PS. Jezu, jak fajnie jeść to, na co się ma akurat ochotę, bez planowania dzień wcześniej i nie możesz zjeść chleba na kolację
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-07-12 o 20:05
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:55   #1892
Milka1224
Rozeznanie

U górskie (duuuzo chodzenia cały dzien)

I opieczona razowa bułka z ziarnami z sardynkami, pomidorem malinowym, papryką i bazylią + duza kawa

2 gałki lodów - sorbet ananasowy i bakalia

II pełnoziarnisty wrap z tunczykiem, pastą z awokado, sałatą i fasolką szparagową

III 2 duże szaszłyki wieprzowe z cebulką grillowane na pikantnie, zestaw surówek: sałata, ogórek, papryka, kukurydza oraz marchewka, młoda kapusta, jabłko, przyprawy, natka i rodzynki

IV jogurt nat z musli bio, nerkowcami i jabłkiem

V grillowany oscypek z żurawiną

do picia: herbata zielona, woda, pokrzywa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 19:59   #1893
Oscar Wilde
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Owsianka z owocami to dobry pomysł na śniadanie (zwłaszcza jeśli dodasz otręby, syci na długo) Możesz ugotować na wodzie, i do ugotowanej dodać jogurt/serek wiejski/serek homogenizowany, bo to lepsze źródło białka (aczkolwiek mi na mleku smakuje dużo bardziej ). Omlety i jajecznice dobrze nadają się na kolację- do tego porcja warzyw.
Zasada jest taka, że od rana jemy węgle, a potem konsekwentnie ucinamy, ostatnie 2 posiłki już białkowe + warzywa/dobre tłuszcze. Chyba że jesz przed treningiem, wtedy możesz sobie pozwolić na jakiś węglowy dodatek
Także do II śniadania spokojnie możesz jeszcze dorzucić jakąś kanapkę, a do obiadu duuużą garść makaronu/pół torebki kaszy lub ryżu/ kilka małych ziemniaków.
Mam problem z węglami, bo nie mam możliwości ćwiczyć w porze porannej (dzisiaj wyjątek, mam wolne), więc jeśli ćwiczę wieczorem (przed kolacją) to do kolacji mam dodać węgle? Chodzi o to, że wolałabym nie, myślisz, że gdybym tak czy owak zjadła posiłek czysto białkowy (z warzywami) na kolację to coś by się stało?
Dzięki za rady, postaram się zastosować i jutro wkleję jadłospis.
Oscar Wilde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:09   #1894
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oscar Wilde Pokaż wiadomość
Mam problem z węglami, bo nie mam możliwości ćwiczyć w porze porannej (dzisiaj wyjątek, mam wolne), więc jeśli ćwiczę wieczorem (przed kolacją) to do kolacji mam dodać węgle? Chodzi o to, że wolałabym nie, myślisz, że gdybym tak czy owak zjadła posiłek czysto białkowy (z warzywami) na kolację to coś by się stało?
Dzięki za rady, postaram się zastosować i jutro wkleję jadłospis.
Nic się nie stanie Możesz dodać jakieś węgle przed ćwiczeniami, czyli na podwieczorek. Kolacja już białkowo-warzywna, ale porządna, nie żadne tam 100g twarogu, bo kto by się tym najadł
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-07-12, 20:17   #1895
Jorelia
Rozeznanie

Odpowiadając na Wasze pytania, dziewczyny - tak, akcja "tycie" zakończona sukcesem Co prawda nie zmartwiłabym się gdyby wpadło jeszcze 1-2 kg bo moje bmi jest na granicy i muszę bardzo uważać, żeby waga nie spadała - ale nie muszę już na szczęście nic wciskać na siłę i chodzić przejedzona

Dzisiejsze:

I. Placuszki owsiane z brzoskwinią, rodzynkami i pestkami słonecznika, polane jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem.

II. Grahamka z masłem, szynką drobiową, camembertem, sałatą, pomidorem i rzodkiewką;
trochę borówek, sok marchewkowy jednodniowy.

III. Makaron razowy z tuńczykiem, szpinakiem i sosem śmietanowym.

IV. Serek wiejski z borówkami, bananem i masłem orzechowym;
kawa mrożona z lodami waniliowymi.

V. Sałatka z rukolą, tofu, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, oliwą i dużą ilością ziół + grzanka z chleba razowego z masłem;
kubek kakao na mleku, miseczka owoców: borówki, agrest, porzeczki.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:18   #1896
Poa alpina
Zadomowienie

U

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi, mielonym siemieniem lnianym i kakao naturalnym na chudym mleku; z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi

Obiad: smażony bez tłuszczu kawałek mięsa z szynki, w sosie pieczarkowym z pieczarkami, bobem gotowanym na parze (ok. 300g) i kaszą jęczmienną (60g)

Podwieczorek: brzoskwinia, 2x morela, cukierek arachidowy w czekoladzie (z Mieszanki Teatralnej)

Kolacja: 2 kromki ziarnistego chleba żytniego z wędliną z indyka, żółtym serem, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami

Do picia: woda źródlana, kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, czarna, ziołowa

Cytat:
Moje dzisiejsze U (! ):
II 2 kanapki domowego chleba wieloziarnistego (): 1 z twarogiem, pomidorem i odrobiną domowego pesto bazyliowego, 2 z kapustą pekińską i polędwicą sopocką; duży kiszony ogóras
III makaron pełnoziarnisty z ziołowymi drobiowymi klopsikami w sosie pomidorowym; surówka z pomidora, ogórka zielonego i kiszonego i szczypiorku (z oliwą)
IV miseczka czereśni, gałka lodów bakaliowych, 2 kostki gorzkiej czekolady; kawa z mlekiem

PS. Jezu, jak fajnie jeść to, na co się ma akurat ochotę, bez planowania dzień wcześniej i nie możesz zjeść chleba na kolację
No wiadomo, że fajnie jest tak jeść! Super jadłospis dzisiaj, choć jak zawsze uczepię się morderczego dla witamin połączenia świeżego ogórka z pomidorem Już mogłaś zostawić samego kiszonego w surówce

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 20:31   #1897
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
U

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, otrębami owsianymi, mielonym siemieniem lnianym i kakao naturalnym na chudym mleku; z wiśniami, orzechami włoskimi i zbożowymi chrupkami czekoladowo-orzechowymi ale mi zrobiłaś smaka na mannę, chyba jutro sobie ugotuję

Obiad: smażony bez tłuszczu kawałek mięsa z szynki, w sosie pieczarkowym z pieczarkami, bobem gotowanym na parze (ok. 300g) i kaszą jęczmienną (60g)

Podwieczorek: brzoskwinia, 2x morela, cukierek arachidowy w czekoladzie (z Mieszanki Teatralnej) a cóż to za mieszanka? pierwsze słyszę

Kolacja: 2 kromki ziarnistego chleba żytniego z wędliną z indyka, żółtym serem, sałatą, pomidorem i rzodkiewkami

Do picia: woda źródlana, kawa zbożowa z przyprawą do szarlotki, herbaty: zielona, czarna, ziołowa

No wiadomo, że fajnie jest tak jeść! Super jadłospis dzisiaj, choć jak zawsze uczepię się morderczego dla witamin połączenia świeżego ogórka z pomidorem Już mogłaś zostawić samego kiszonego w surówce
Nigdy chyba nie spamiętam, że się tego nie łączy
Stary 2012-07-12, 20:53   #1898
Ervisha
Zakorzenienie

Moje U
I 1/2 kostki twarogu wymieszana z jogurtem naturlanym+truskawki+pozi omki+maliny+zdrowy błonnik+3 wkruszone chlebki typu Wasa
II 4 duże kromki razowego z Brie i pomidorem
III duży talerz zupy kalafiorowej na śmietanie z kalafiorem, ziemniakami, marchewką (3 pełne chochle)
IV jabłka, porzeczki, maliny, poziomki, 10 kromek chleba Wasa do pochrupania
V 4 kromki razowego podpiekane w tosterze każda z serem Brie (kostka 125g)i ogórkiem zielonym

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:03   #1899
Poa alpina
Zadomowienie

dance makabre, to mieszanka czekoladowych cukierków z Goplany. Moim zdaniem o niebo lepsza od przereklamowanej Mieszanki Wedlowskiej, która zepsuła się na przestrzeni lat
Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Moje U
I 1/2 kostki twarogu wymieszana z jogurtem naturlanym+truskawki+pozi omki+maliny+zdrowy błonnik+3 wkruszone chlebki typu Wasa
II 4 duże kromki razowego z Brie i pomidorem
III duży talerz zupy kalafiorowej na śmietanie z kalafiorem, ziemniakami, marchewką (3 pełne chochle)
IV jabłka, porzeczki, maliny, poziomki, 10 kromek chleba Wasa do pochrupania
V 4 kromki razowego podpiekane w tosterze każda z serem Brie (kostka 125g)i ogórkiem zielonym
Pięknie. Ilość pieczywa na pierwszy rzut oka wydaje się duża, ale przecież w reszcie posiłków praktycznie nie ma innych konkretnych złożonych węgli - więc jest ok. Na tą Wasę to już nie mogę patrzeć, brrr, ale mi obrzydło! Ale za to jest brie... Dla mnie sery pleśniowe i długodojrzewające to istny raj dla podniebienia Też mogę jeść na tony, aż czuję się przetłuszczona
Skąd masz poziomki? Masz własne krzaczki, czy też gdzieś kupujesz? A może prosto z lasu?

Stary 2012-07-12, 21:08   #1900
sm1307
Rozeznanie

Cytat:
Smacznie, zdrowo, pożywnie
DZIĘKUJĘ

Mój jadłospis pod hasłem: nie mam czasu jeść, bo przewalam obornik
7:00 owsianka nocna z małym jabłkiem, rodzynkami i przyprawą piernikową; kawa z mlekiem
45 min rower, noszenie drewna na ognisko, ok 1h oprowadzania konia, inne prace
13:00 podłużna kromka razowca z polędwicą sopocką, pekinką, papryką i ogórkiem; pomarańcza Myślę, że mogłaś 2 takie kanapki wsunąć, bo sporo wysiłku miałaś
sprzątanie boksów, inne takie takie
20:00 podłużna kromka razowca z twarogiem i dżemem śliwkowym
45 min rower
21:00 kawa z mlekiem, 2 kostki gorzkiej czekolady, 2 garści borówki amerykańskiej
Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
wczorajsze U:
1; owsianka z kawałkiem banana, kiwi, wiórkami,pestkami dyni, rodzynkami i jogurtem nat
duża parzona kawa z mlekiem, herbatnik
2; makaron razowy z sosem ze świeżych pomidorów i innych warzywek, z kurczakiem
3; kilka wafli ryżowych, mrożony brzoskwiniowy jogurt
4; danio śmietankowe z orzechami włoskimi i ziemnymi
miseczka bobu
5; jajko gotowane, wędlina, ogóras małosolny, oliwki

czy to możliwe by na tym tyć??
Moim zdaniem nie jest tego dużo, tzn. jedzenia. Widocznie metabolizm słabo rozkręcony jest skoro tyjesz.
Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Utrzymanie:

I. 100g twarogu z puddingiem kakaowym z dużym bananem i orzechami laskowymi posypane dodatkową porcją kakao

II. jabłko nadziewane konfiturą wiśniową w cieście drożdżowym brzmi fenomenalnie

III. miska zupy kalafiorowej; gotowane mięso z zupy

IV. domowy chleb z ziarnami z masłem i serkiem wiejskim, pomidorem/ serem zółtym, gotowanym jajkiem i sosem czosnkowym; kawałki kalarepy

Naprawdę lepiej się czuję jedząc 4 posiłki + ew. pomiędzy nimi podjadam owoce lub warzywa Poza tym może być?
Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
U pt upały mi służą, dodaja energii i chęci do życia

śniad; grahamka z twarożkiem z cebulką i rzodkiewką, pomidorem i ogóreczkiem/ serkiem smietankowym i miodem spadziowym; mus z mrożonych malin, melona i jogurtu nat

2śniad; pieczony owsiankowy pudding z jabłkiem i jogurtem nat podany z mlinkami z ogródka

40 min z Ewą Chodakowską która płytka ?

obiad; leczo z warzywkami działkowymi ( cukinia, papryka, pomidory, pieczarki, czerwona cebulka) z mięskiem z indyka, kasza jeczmienna, mizeria z jogurtem nat

przekąska żółty melon i działkowe borówy amerykańskie

kolacja; cały wędzony pstrag + pomidor, rzodkiewka, ogór, grzanka z razowca

w cągu dnia duzo wody z lodem i cytryną
smakowicie
Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
Odpowiadając na Wasze pytania, dziewczyny - tak, akcja "tycie" zakończona sukcesem Co prawda nie zmartwiłabym się gdyby wpadło jeszcze 1-2 kg bo moje bmi jest na granicy i muszę bardzo uważać, żeby waga nie spadała - ale nie muszę już na szczęście nic wciskać na siłę i chodzić przejedzona

Dzisiejsze:

I. Placuszki owsiane z brzoskwinią, rodzynkami i pestkami słonecznika, polane jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem.

II. Grahamka z masłem, szynką drobiową, camembertem, sałatą, pomidorem i rzodkiewką;
trochę borówek, sok marchewkowy jednodniowy.

III. Makaron razowy z tuńczykiem, szpinakiem i sosem śmietanowym. uwielbiam to połączenie smaków

IV. Serek wiejski z borówkami, bananem i masłem orzechowym;
kawa mrożona z lodami waniliowymi.

V. Sałatka z rukolą, tofu, oliwkami, pomidorkami koktajlowymi, oliwą i dużą ilością ziół + grzanka z chleba razowego z masłem;
kubek kakao na mleku, miseczka owoców: borówki, agrest, porzeczki.
U:
I nocna owsianka na budyniu czeko z bananem, wiórkami, serkiem wiejskim
II sałatka z tuńczykiem(sałata, pomidor, rzodkiewka, oliwki, oliwa z oliwek); nektarynka
III (powtórka z wczoraj) 2 gołąbki z brązowym ryżem w środku
po kostka czekolady gorzkiej
nieco później jabłko, salaterka lodów bakaliowych
ponad 4km chodzenia

IV omlet biszkoptowy z 2 jajek podany z dżemem truskawkowym
40 min treningu z Ewą Ch. (kardio)
V 4 kromki razowca: 2 z masłem, szynką, sałatą, pomidorem/rzodkiewką i szczypiorem i kolejne 2- z serkiem kanapkowym i te same warzywa.

sm1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:11   #1901
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dance makabre, to mieszanka czekoladowych cukierków z Goplany. Moim zdaniem o niebo lepsza od przereklamowanej Mieszanki Wedlowskiej, która zepsuła się na przestrzeni lat

Pięknie. Ilość pieczywa na pierwszy rzut oka wydaje się duża, ale przecież w reszcie posiłków praktycznie nie ma innych konkretnych złożonych węgli - więc jest ok. Na tą Wasę to już nie mogę patrzeć, brrr, ale mi obrzydło! Ale za to jest brie... Dla mnie sery pleśniowe i długodojrzewające to istny raj dla podniebienia Też mogę jeść na tony, aż czuję się przetłuszczona
Skąd masz poziomki? Masz własne krzaczki, czy też gdzieś kupujesz? A może prosto z lasu?
Poziomki z ogródka. codziennie po nie chodze i wracam zgryziona przez komary. I do lasu mam za daleko z 10 km
co do pieczywa to przez tydzień go nie jadłam tylko sałatki z makaronem czy ryżem i miałam ochotę
brie przecenili całą zgrzewkę z 3 zł na 1 w tesco aż byłam zła ze miałam pieniądze tylko na 2 kostki następnego dnia już nie było. a od niedawana pokochałam ten ser pomimo iż jest mega tłusty ale tłuszcz jest dobry na włosy i paznokcie

Stary 2012-07-12, 21:18   #1902
N_tt
Raczkowanie

P.
na czczo: siemię lniane (kleik)
1. 8:00 grahamka 100 g z masłem: pół z 2 plasterkami polędwicy miodowej, sałatą; pół z jajkiem na półmiękko, sałatą, rzodkiewkami, pomidorem z solą, herbata zielona z cytryną
2. 11:00 jogurt naturalny 180 wkrojonym bananem, truskawkami, zdrowym błonnikiem (6 łyżek), orzechami nerkowca
3. 14:00 talerz zupy krem warzywnej buraczkowej
pierś z kurczaka (ok 150g) grillowana na oliwie w przyprawach (pycha wyszła), makaron pełnoziarnisty z koperkiem, ogórki małosolne
4. 17:30 mniejsza grahamka z masłem orzechowym (2,5 łyżeczki), kubeczek 150g jogurtu naturalnego wymieszanego z łyżeczką miodu
5. 20:15 grahamka 100g z masłem: pół z 2 plasterkami polędwicy miodowej, sałatą; pół z twarożkiem domowym (cały 150g), rzodkiewkami, plasterkami pomidora z solą, bazylią, herbata zielona z cytryną i miodem

z ruchu: spacery + jakieś 25 min ćwiczeń rozciągających + 40 min nordic walking

wydaje mi się, że dzisiaj z nabiałem przesadziłam? i chyba z pieczywem:P

i pękam. zaparcia jak były, tak są. i uczucie pełności, mdłości, mam nadzieję, że minie

Edytowane przez N_tt
Czas edycji: 2012-07-12 o 21:20
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:44   #1903
starsipanowie
Raczkowanie

U
8:30 3 kromki chleba żytniego z pastą jajeczną
kawa z mlekiem
12:00 kawałek twarogu wiejskiego z pomidorem (symboliczna porcja, żeby nie zgłodnieć u fryzjera)
13:00 śliwki
15:00 2 mielone z surówką (pekińska,pomidor,ogórek, papryka,rzodkiewki)
18:00 twaróg z pomidorem i bazylią
21:00 omlet z wkładką (papryka,cebula,pomidor,b azylia), surówka podobna jak przy obiedzie
starsipanowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-12, 21:54   #1904
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starsipanowie Pokaż wiadomość
U
8:30 3 kromki chleba żytniego z pastą jajeczną
kawa z mlekiem
12:00 kawałek twarogu wiejskiego z pomidorem (symboliczna porcja, żeby nie zgłodnieć u fryzjera)
13:00 śliwki
15:00 2 mielone z surówką (pekińska,pomidor,ogórek, papryka,rzodkiewki)
18:00 twaróg z pomidorem i bazylią
21:00 omlet z wkładką (papryka,cebula,pomidor,b azylia), surówka podobna jak przy obiedzie
Piękny jadłospis REDUKCYJNY. Po śniadaniu jakieś złożone węgle też by się przydały... I ta symboliczna porcja twarogu? O 12stej to już mogłaś się zdobyć na normalne 2gie śniadanie.

Stary 2012-07-12, 22:13   #1905
starsipanowie
Raczkowanie

Cytat:
Piękny jadłospis REDUKCYJNY. Po śniadaniu jakieś złożone węgle też by się przydały... I ta symboliczna porcja twarogu? O 12stej to już mogłaś się zdobyć na normalne 2gie śniadanie.
Mogłam, zazwyczaj jem więcej, ale wyjątkowo się śpieszyłam. Staram się ograniczać węgle, bo są zgubne dla mnie. Dzięki za ocenę jadła.
starsipanowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 00:08   #1906
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Sliczne, luzne, normalne jadlospisy, po prostu cudne Oby wiecej takich!
Moje U:

I: malinowe pancakes z ricotta i syropem klonowym.
II: grahamka na pol: jedna czesc z bieluchem, 3 plastrami sopockiej drobiowej, ogorkiem, cebula i kielkami; druga z pasta z suszonych pomidorow, tunczykiem, pomidorem, cebula i kielkami.
III: chinszczyzna: porcja makaronu chow mein, filet z kurczaka, mrozonka chinska i pieczarki w sosie sojowym i domowym slodko-kwasnym.
IV: ryba i cukinia z grilla i pewnie kilka mac do tego wpadnie / albo wiejski z jagodami i ze dwie mace z twarogiem i domowym dzemem (zalezy od pogody)

spacer, rower, 4 posilki bo pozno wstalam
dzięki, ostatnie jadło było mega luźne, bez zbędnego myślenia i dobrze mi z tym, Twoje też smakowite, ta IV grilowa cudo, udało się??
i dodaję swoje, dość późno dziś wstałam, cały dzień leniuchuję, trochę dziś gotowałam
a i wyszło mi dziś sporo nabiału, ale nie licząc wczoraj, to ostatnio jadłam go mało, więc mam nadzieję że będzie ok
moje z dziś U:
1. dwa jaja na miękko, dwie malinówki z cebulką, kawałek czerwonej papryki, sałata i wielgachna, grubachna kroma chleba z soją z grubo masłem i świeżą natką pietruszki
2. duża micha wiśni, cały serek nat.250g z dosypaną łyżeczką wiórek kokosowych i duża garść nerkowców
3. gotowana młoda kapustka z smażoną kiełbaską i innymi dodatkami, zapiekana cukinia faszerowana dużą ilością kiełbaski, pomidorami,cebulką,i cukinią, wszystko zapieczone pod serem żółtym
4. ponad 200g twarogu, nie wiem więcej nawet, zmieszane pół na pół twaróg chudy i tłusty z cebulką, szczypiorkiem i pietruszką, ogórki gruntowe, szklarniowe, sałata, młode małe marcheweczki chrupane z porządną garścią pestek dyni

wypiłam dodatkowo 3 kawy z napojem ryżowym Alpro i trochę samego napoju, herbaty różne i woda,
może się mało wydawać, ale było bardzo konkretnie, poza tym mój dzień dziś był krótki.dobranoc

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/

Edytowane przez teczowa dlolinka 21
Czas edycji: 2012-07-13 o 00:44
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 01:06   #1907
Phynn
Zakorzenienie

1;razowiec z masłem, serkiem wiejskim, ogórkiem
duża parzona kawa z mlekiem, kilka herbatników
2; ziemniaki z koperkiem, kefir, 2jajka sadzone
3; ok.100g jogurtu naturalnego z kawałkiem banana, morelą, rodzynkami, otrębami, wiórkami i płatkami kikurydzianymi
4; kilka pralinek 'owoce morza' kawa z mlekiem
5;saltka z brokulem, pomidorem, jajakiem, kalafiorem(+majonez)
6;serek wiejski, kilka plastrów wędliny i żółtego sera, oliwki

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:13   #1908
ciemna_noc
Raczkowanie

Wczorajsze U/P

I. Grahamka z margaryną, sałatą, wędliną drobiową, ogórkiem i szczypiorkiem
II. Jogurt naturalny z musli i malinami
III. Udko z kurczaka pieczone, porcja ryżu z warzywami, sos tzatzyki
łyżka lodów
IV. Wielki i pyszny gofr ze świeżymi owocami (btw. dzisiaj próbuję zrobić takiego samego w domu, ciekawe, czy mi się uda, bo był genialny)
V. Naleśnik gryczany z kurczakiem grillowanym, szpinakiem z serem feta i pomidorem (naleśnikarnia)

I jak?
ciemna_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 08:56   #1909
mpati86
Zadomowienie

R:

Ś: Kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia- z dżemem ananosowym i serem gouda light; 1 jogurt actiregularis-musli; kawa parzona z mlekiem
II Ś: Kanapka jw. z sałatą, krakowską drobiową i papryką czerwoną; kawa parzona z mlekiem
O: Makaron pełnoziarnisty świderki; klops gotowany z indyka; groszek z marchewką gotowany
Od razu po: kawa parzona z mlekiem; 1 snickers maximus
Mnóstwo ruchu

R:

Ś: Musli owocowe ok 120 g. z mlekiem
Kawa parzona z mlekiem
IIŚ: Kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, krakowską suchą i papryką czerwoną; pomidorki koktajlowe; kawa parzona z mlekiem
O: Zupa pomidorowa z piersią z kurczaka i ryżem brązowym
K: Twarożek lekki z warzywami różnorodnymi
Pół lampki dużej wina czerwonego

I jak? jutro jadę na panieńskie i nie wiem co zrobić, bo mam dietę, a wiecie jak ciężko 140 km od domu w spartańskich warunkach i nocnym życiu utrzymać R no i co z alkoholem? doradzi ktoś. 21 kg. do zrzucenia.
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 09:48   #1910
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Wzorowo Wszystko bym zjadła!

Nie tędy droga, niestety Za mało białka (mleko to kiepskie źródło), brak zdrowych tłuszczów, syfne chrupkie pieczywo i brak warzyw. No i chemia w postaci Almette. Może i jesz niskokalorycznie, ale bezwartościowo.

Faktycznie dziwne, ale za to jakie pyszne

Pyszności! W weekend będzie na śniadanie, koniecznie.

Być może masz nawrót ED i nie masz zamiaru nic z tym zrobić?
I jak to nie masz do jakiego lekarza pójść? Jeśli chcesz- znajdziesz sposób. Jeśli nie chcesz- znajdziesz powód. Ot co. Dla mnie po prostu masz wyrąbane na siebie, a szkoda.

Moje dzisiejsze U (! ):

dziekuje za zerknięcie twój jeszcze pyszniejszy a zwłaszcza domowy chleb którego ja niestety nie umiem upiec- zawsze mi wychodzi taki płaski niewyrośnięty;/
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 09:50   #1911
daria715
Raczkowanie

Utrzymanie;

Śniadanie; owsianka na szklance mleka(pół szklanki płatków owsianych górskich, opakowanie(około 250gram) malin + 6 pokruszonych biszkoptów).

2Śniadanie; serek danio średni z wkrojonymi 2 morelami + kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego.

Obiad; 3 naleśniki smażone na patelni teflonowej z opakowaniem serka wiejskiego i miodem naturalnym.

Podwieczorek; 2 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, jajkiem na twardo i szczypiorkiem.

50 minut siłowni.

Kolacja; puszka tuńczyka w sosie własnym + 2 kromki chleba żytniego z sałatą i szczypiorek.

Od kilku dni dręczy mnie jedno ważne dla mnie pytanie... Od 3 lat choruję na zaburzenia odżywiania, od ponad 2 są to napady kompulsywnego objadania się, z których powoli staram się wychodzić. Na co dzień jadam +/- 2 tysiące i ćwiczę 4-5 razy w tygodniu. W każdym tygodniu zdarza się przynajmniej jeden taki dzień, kiedy jem więcej, ale nie są to już napady, gdzie potrafiłam zjeść na raz po kilka tysięcy, aż mój brzuch pękał z przejedzenia. Po prostu odczuwam straszną ochotę na coś słodkiego, głównie czekoladę, którą uwielbiam i wtedy staram się zjeść tyle ile chcę, oczywiście nie zastępuje nią posiłku, tylko traktuje to jako przekąskę. Wiem, że jeśli sobie odmówię, to później będzie napad i zjem nie tylko czekoladę,ale także masę innych rzeczy. Często po takim dniu towarzyszą mi wyrzuty sumienia, że zjadłam w ciągu dnia dużo słodkiego, gdzie na co dzień staram się jeść ich racjonalne ilości, niczego sobie nie zabraniam. Zaczynam się zastanawiać czy mogę sobie pozwalać na takie dni, max raz w tygodniu, gdzie powiedzmy jem 2,5 tysiąca i nie odbije się to negatywnie na mojej wadze, czy raczej powinnam unikać takich sytuacji? Jak sobie z tym radzić? Z góry przepraszam, jeśli zapytałam nie tu, gdzie trzeba.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:03   #1912
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość
Utrzymanie;

Śniadanie; owsianka na szklance mleka(pół szklanki płatków owsianych górskich, opakowanie(około 250gram) malin + 6 pokruszonych biszkoptów).

2Śniadanie; serek danio średni z wkrojonymi 2 morelami + kawa rozpuszczalna z mlekiem i łyżeczką syropu klonowego.

Obiad; 3 naleśniki smażone na patelni teflonowej z opakowaniem serka wiejskiego i miodem naturalnym.

Podwieczorek; 2 kromki chleba żytniego na zakwasie z sałatą, jajkiem na twardo i szczypiorkiem.

50 minut siłowni.

Kolacja; puszka tuńczyka w sosie własnym + 2 kromki chleba żytniego z sałatą i szczypiorek.

Od kilku dni dręczy mnie jedno ważne dla mnie pytanie... Od 3 lat choruję na zaburzenia odżywiania, od ponad 2 są to napady kompulsywnego objadania się, z których powoli staram się wychodzić. Na co dzień jadam +/- 2 tysiące i ćwiczę 4-5 razy w tygodniu. W każdym tygodniu zdarza się przynajmniej jeden taki dzień, kiedy jem więcej, ale nie są to już napady, gdzie potrafiłam zjeść na raz po kilka tysięcy, aż mój brzuch pękał z przejedzenia. Po prostu odczuwam straszną ochotę na coś słodkiego, głównie czekoladę, którą uwielbiam i wtedy staram się zjeść tyle ile chcę, oczywiście nie zastępuje nią posiłku, tylko traktuje to jako przekąskę. Wiem, że jeśli sobie odmówię, to później będzie napad i zjem nie tylko czekoladę,ale także masę innych rzeczy. Często po takim dniu towarzyszą mi wyrzuty sumienia, że zjadłam w ciągu dnia dużo słodkiego, gdzie na co dzień staram się jeść ich racjonalne ilości, niczego sobie nie zabraniam. Zaczynam się zastanawiać czy mogę sobie pozwalać na takie dni, max raz w tygodniu, gdzie powiedzmy jem 2,5 tysiąca i nie odbije się to negatywnie na mojej wadze, czy raczej powinnam unikać takich sytuacji? Jak sobie z tym radzić? Z góry przepraszam, jeśli zapytałam nie tu, gdzie trzeba.
omg, jasne, że tak! jest to jedna z metod na przyspieszenie metabolizmu, tym bardziej, że dużo ćwiczysz (4-5 razy w tygodniu to dużo na utrzymanie, 3 to jest ultimatum, ale rozumiem, że to lubisz, więc ok ) myślę, że nie powinnaś sobie odmawiać, nawet codziennie trochę czekolady nie zaszkodzi.

natomiast mi apetyt na słodkie zmalał odkąd zaczęłam brać magnez w tabletkach - spróbuj, u Ciebie to nawet zalecane ze względu na to, że ćwiczysz.

a jadłospis bardzo fajny, ale na kolacje mogły wpaść węgle złożone - szczególnie, że to po siłowni.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
R:

Ś: Kanapka: 2 kromki chleba zdrowie życia- z dżemem ananosowym i serem gouda light; 1 jogurt actiregularis-musli; kawa parzona z mlekiem
II Ś: Kanapka jw. z sałatą, krakowską drobiową i papryką czerwoną; kawa parzona z mlekiem
O: Makaron pełnoziarnisty świderki; klops gotowany z indyka; groszek z marchewką gotowany
Od razu po: kawa parzona z mlekiem; 1 snickers maximus
Mnóstwo ruchu

R:

Ś: Musli owocowe ok 120 g. z mlekiem
Kawa parzona z mlekiem
IIŚ: Kanapka: 2 kawałki chleba zdrowie życia z sałatą, krakowską suchą i papryką czerwoną; pomidorki koktajlowe; kawa parzona z mlekiem
O: Zupa pomidorowa z piersią z kurczaka i ryżem brązowym
K: Twarożek lekki z warzywami różnorodnymi
Pół lampki dużej wina czerwonego

I jak? jutro jadę na panieńskie i nie wiem co zrobić, bo mam dietę, a wiecie jak ciężko 140 km od domu w spartańskich warunkach i nocnym życiu utrzymać R no i co z alkoholem? doradzi ktoś. 21 kg. do zrzucenia.
wiesz, nie jest to typowa redukcja jak już większość pewnie zdążyła zauważyć ale zawsze chudłaś na takich jadłospisach (z tego co pamiętam) więc jeśli kg spadają przy jedzeniu snickersa wieczorową porą to ja Ci bardzo zazdroszczę i jest to jak najbardziej ok.
co do alkoholu - raz na jakiś czas - czemu nie? chociaż ja na R bym unikała, bo zwykle na 2. dzień obserwuję spadek formy (powiedzmy, że nie wiem, nie znam się )

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-07-13 o 10:05
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 10:19   #1913
daria715
Raczkowanie

Bellamy: Dzięki za odpowiedz To nie jest tak, że nie jem na co dzień słodyczy, bo codziennie sobie na coś pozwalam, tylko są czasem takie dni, gdzie zjadam ich wiąkszą ilość. Tego dotyczyło moje pytanie

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 15:42   #1914
Narc
Wtajemniczenie

R

1. dwie kromki razowca ze slonecznikiem z maslem, szynka parmenska i serem brie ( jedna) , wiśnie
2. salata- rukola, tuńczyk, jajko,pomidor,papryka,ceb ula plus sos z oliwy z oliwekm, cytryny ,zioł itd
3. dwie parówki 93 proc miesa z szynki ( ) plus reszta salatki
4. serek wiejski, banan

nie daje rady jesc 5 posilkow, za pozno wstaje
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 17:58   #1915
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
dzięki, ostatnie jadło było mega luźne, bez zbędnego myślenia i dobrze mi z tym, Twoje też smakowite, ta IV grilowa cudo, udało się??
i dodaję swoje, dość późno dziś wstałam, cały dzień leniuchuję, trochę dziś gotowałam
a i wyszło mi dziś sporo nabiału, ale nie licząc wczoraj, to ostatnio jadłam go mało, więc mam nadzieję że będzie ok
moje z dziś U:
1. dwa jaja na miękko, dwie malinówki z cebulką, kawałek czerwonej papryki, sałata i wielgachna, grubachna kroma chleba z soją z grubo masłem i świeżą natką pietruszki
2. duża micha wiśni, cały serek nat.250g z dosypaną łyżeczką wiórek kokosowych i duża garść nerkowców
3. gotowana młoda kapustka z smażoną kiełbaską i innymi dodatkami, zapiekana cukinia faszerowana dużą ilością kiełbaski, pomidorami,cebulką,i cukinią, wszystko zapieczone pod serem żółtym
4. ponad 200g twarogu, nie wiem więcej nawet, zmieszane pół na pół twaróg chudy i tłusty z cebulką, szczypiorkiem i pietruszką, ogórki gruntowe, szklarniowe, sałata, młode małe marcheweczki chrupane z porządną garścią pestek dyni

wypiłam dodatkowo 3 kawy z napojem ryżowym Alpro i trochę samego napoju, herbaty różne i woda,
może się mało wydawać, ale było bardzo konkretnie, poza tym mój dzień dziś był krótki.dobranoc
Dzieki, grill sie udal Twoj tez bardzo smakowity, a jesli chodzi o nabial to mi tez sporo wychodzi ostatnio, ale w upaly moglabym sie zywic tylko nim i owocami

Cytat:
Napisane przez hauuu Pokaż wiadomość
Mniammmm
Wszystko pysznie jak zwykle!

Ja nie mam czasu na wstawianie jadłospisów ale podczytuje was regularnie i przez was wstręciuchy pojechałam przed pracą do lidla po masło orzechowe crunchy Pychota!!!
Dzieki, jak znajdziesz czas to zarzuc swoim uwazaj, maslo z lidla uzaleznia, kupilam 4 sloiki

No to dzisiejsze U, mocno zabiegany dzien i jakies dlugie przerwy miedzy posilkami dzis, zapomnialam troche o jedzeniu

I: serek wiejski z owocami (jagody, banan), platkami (granola, fitnessy, kuleczki czekoladowe granexu) i orzechami.
i tu byl godzinny spacer i dluuuga przerwa..
II: grahamka na pol, obie polowy z bieluchem, tunczykiem, pomidorem i po plasterku sera mierzwionego.
III: powtorka z wczoraj, czyli makaron chow mein, piers z kurczaka, warzywa chinskie z pieczarkami.
wpadlo kilka bake-rollsow od kolezanki
IV: chyba zjem sobie dwie mace miodowe z twarogiem i dzemem, i serek wiejski z jagodami.
Ciagnie mnie do nabialu niesamowicie, jak widac. Mialam w planach wieczorem rower, ale mi sie nie chce i chyba bedzie padac.
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-13, 18:16   #1916
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, grill sie udal Twoj tez bardzo smakowity, a jesli chodzi o nabial to mi tez sporo wychodzi ostatnio, ale w upaly moglabym sie zywic tylko nim i owocami

Dzieki, jak znajdziesz czas to zarzuc swoim uwazaj, maslo z lidla uzaleznia, kupilam 4 sloiki

No to dzisiejsze U, mocno zabiegany dzien i jakies dlugie przerwy miedzy posilkami dzis, zapomnialam troche o jedzeniu

I: serek wiejski z owocami (jagody, banan), platkami (granola, fitnessy, kuleczki czekoladowe granexu) i orzechami.
i tu byl godzinny spacer i dluuuga przerwa..
II: grahamka na pol, obie polowy z bieluchem, tunczykiem, pomidorem i po plasterku sera mierzwionego.
III: powtorka z wczoraj, czyli makaron chow mein, piers z kurczaka, warzywa chinskie z pieczarkami.
wpadlo kilka bake-rollsow od kolezanki
IV: chyba zjem sobie dwie mace miodowe z twarogiem i dzemem, i serek wiejski z jagodami.
Ciagnie mnie do nabialu niesamowicie, jak widac. Mialam w planach wieczorem rower, ale mi sie nie chce i chyba bedzie padac.
Smacznie. Nie wiedziałam ze Granex ma jakieś czekoladowe kulki co do płatków to w Lidlu widziałam na promocji podróbe fitensów. jak zobaczyłam skład to sie przestraszyłam. Truskawkowe - 5 łyzeczek cukru w 100g
tropikalne 8.... to o wiele za dużo...
powie mi któras jak smakuje jaglanka... do czego jest podobna w smaku ?

Stary 2012-07-13, 18:52   #1917
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Smacznie. Nie wiedziałam ze Granex ma jakieś czekoladowe kulki co do płatków to w Lidlu widziałam na promocji podróbe fitensów. jak zobaczyłam skład to sie przestraszyłam. Truskawkowe - 5 łyzeczek cukru w 100g
tropikalne 8.... to o wiele za dużo...
powie mi któras jak smakuje jaglanka... do czego jest podobna w smaku ?

Dzieki Granex ma duzo roznych platkow, sa w Kauflandzie.
A jaglanka.. ciezko powiedziec, do czego jest podobna. Sprobuj, a nuz Ci posmakuje ja lubie, choc za pierwszym razem mi nie wyszla smaczna i sie zrazilam, ale sprobowalam drugi raz i bingo
Stary 2012-07-13, 19:04   #1918
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki Granex ma duzo roznych platkow, sa w Kauflandzie.
A jaglanka.. ciezko powiedziec, do czego jest podobna. Sprobuj, a nuz Ci posmakuje ja lubie, choc za pierwszym razem mi nie wyszla smaczna i sie zrazilam, ale sprobowalam drugi raz i bingo
a jak ją przyrządziłaaś??? Jest moze mdła? Podobna do kaszy jęczmiennej ?

Stary 2012-07-13, 19:16   #1919
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
a jak ją przyrządziłaaś??? Jest moze mdła? Podobna do kaszy jęczmiennej ?
Za pierwszym raz po prostu ugotowalam i wlasnie wyszla mdla. Za drugim skorzystalam z tego przepisu Elin - http://poziomkowyelinownik.blogspot....ena-owcow.html i wyszla przepyszna.
Stary 2012-07-13, 19:35   #1920
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Za pierwszym raz po prostu ugotowalam i wlasnie wyszla mdla. Za drugim skorzystalam z tego przepisu Elin - http://poziomkowyelinownik.blogspot....ena-owcow.html i wyszla przepyszna.
troche sie boje ją kupowac bo jak mi nie posmakuje to co z nia zrobie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości