|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- http://ssaniekciuka.pl/index.php/sklep-2 |
|
|
|
|
#872 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ale własnie w temacie wcześniaków przeczytałam jaki dziewczyny maja problem ze ssaniem kciuka i padł tam ten link.
|
|
|
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kciuk u mnie normalny ale widziałam zdeformowane , za to mam krzywa górna dwójke![]() Pytałam kiedyś o to mame, mówiła,że próbowała wszystkiego co możliwe a i tak ssałam
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Agni przeczytaj tylko skład kostek drobiowych, nie jest to nic zdrowego. Lepiej będzie jak zwyczajnie sobie ugotujesz rosół i weźmiesz go zamrozisz w kostkach na lody do drinków - tylko nie wiem czy wtedy na daną zupę 1 kostka starczy,oczywiście rosół bez kostki i z taką ilością soli nad którą Ty masz kontrolę.
Co do imprezy to nie lubię takiego czegoś "zrobię bo ktoś robi" i zgadzam się z Tobą że bez sensu taka impreza...na drugi roczek ok,ale nie na rok.. Isiaok u mnie też nocki to masakra...zwalałam na Szpital i wsumie nadal zwalam, ale do tego ząbkowanie i miała potówki które ją swędzą w nocy i komary ![]() Carmela a pomaga to coś na tego kciuka? mam kuzyna który ma 10 lat i namiętnie nadal go ssie :| |
|
|
|
#876 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadążam za moim TZ. Oczywiscie rodzina z UK nie przyleci, ale namawiaja nas abysmy my przylecieli. Ja nie bardzo sie chce zgodzic, no bo w UK co za wakacje jak leje tak samojak w Polsce :P Moiwe TZ, to jak juz chce odwiedzac rodzine, to jedzmy do Hiszpanii, do jego kuzyna. (To byl zart). A on do mnie, ze jestem genialna.
A ja chcialam tylko zwykly pobyt nad morzem, w hotelu, zebym nie musiala gotowac,ot po prostu byczyc sie. A teraz bede odwiedzac rodzine
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool no to zamówcie hotel na neutralnym gruncie w Hiszpanii, żebyście nie musieli być zależni od rodziny Tż.Ja bym tam była zadowolona, bo nie przesiadywałabym w domu tyle z rodziną, bo chciałabym podróżować po Hiszpanii
no i u mnie jest tak, że jak się jedzie do rodziny to jak na wakacje, mimo że jestem prawie u siebie to obijam się jak mogę i robimy sobie wycieczki bo to koło Karpacza itd.
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jestem, żyję i nawet jakoś się mam
![]() A piszę "nawet", bo zaliczyliśmy najgorszą noc ever (w domu, bo te wyjazdowe bywały równie złe Najpierw w ogóle spać nie chciał. Na rękach od razu się uspokoił, ale wpatrywał się we mnie szeroko otwartymi oczami i wtulał mocno. I tak siedzieliśmy, chodziliśmy, bujałam go na rękach... Każda próba odłożenia kończyła się rozdzierającym krzykiem. W końcu zaczęło mu się chcieć spać i przysnął mi w ramionach. Odłożyłam - krzyk, druga próba - to samo. Plecy już mi strzykały, kolana też i nogi mi sie plątały.No i w końcu uśpiłam go w siebie na rękach i od momentu, jak zasnął, odczekałam siedząc z nim w fotelu 30 minut, żeby naprawdę twardo zasnął. I wtedy dał sie już odłożyć, nie zorientował się nawet. Ale w międzyczasie zrobiło sie całkiem widno ![]() A rano pojechaliśmy na działkę i wróciliśmy dopiero niedawno. teraz padł, bo w dzień praktycznie nie spał. Humor na szczęście miał super ![]() Ale trochę mnie ciarki przechodzą na myśl, co to dzisiaj będzie ![]() Cytat:
![]() My też o roczku jeszcze nie myślimy. Tzn. ja myślę, ale tylko o tym, ze się zbliża i że to NIE-DO-WIARY!!! i że impreze pewnie dużą zrobimy. Al eo konkretach jeszcze nie ![]() A co u Was poza tym Teliczku? Jak Dżonemu się żyje? I Tobie, i Większej wersji Dżonego, zwanej Twoim mężem? ![]() Lecę czytać...
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Blana na szczescie nie je tylko ciumka, wiec jest szansa, ze ja nauczymy lepiej spac w nocy... zobaczy sie niedlugo ![]() Cytat:
![]() Agni - ja bym nic nie robila. Po co sie zmuszac? witam sie wieczorową pora wczoraj padlam, bo moj TZ nie zwazajac na moje protesty poszedl do fryzjera i scial swoje dlugie wlosy na krotko - granda normalnie! |
||
|
|
|
#881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biedna łapeńka? Cytat:
![]() Tymek generalnie śpi w nocy i nie je, i to już od miesięcy, ale jak mu się zdarzy tak jak ostatnio, że się budzi, to zawsze mu proponuję pierś. Cytat:
![]() Ja mam ergonomiczne Tula: http://www.babytula.pl/pages/faq To to samo co Mei Tai, tylko zamiast pasów do wiązania ma klamerki z tyłu. Kręgosłup mnie ni eboli, nawet jak dość długo noszę Tymcia. Ale to mnie, bo mąż już po 4 minutach noszenia narzeka na plecy
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Brumek
Ja bym skapitulowała na pewno,może dlatego że już kładę się nie raz o 21 spać,ale nie dla mnie takie czekanie aż zaśnie biorę do siebie i śpimy :P---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Faceci tak mają ![]() EDIT : znalazłam cenę
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja do siebie Tymka nie biorę, bo ani ja ani tym bardziej on tak byśmy nie potrafili spać...
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
:wow:
To jedyna rzecz której najbardziej mi brakuje odkąd wyjechaliśmy z Ie - wyprzedaże w Next :P |
|
|
|
#885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sprawie nocnego karmienia. Niestety choć pracowałam nad tym ostro, powraca ono jak bumerang. Nic na to nie poradzę, dziecko głodne, musi zostać nakarmione, inaczej nie zaśnie. Któraś tu pisała, że na to może pomóc zmiana mleka na następne - bardziej kaloryczne. A my po urodzinowym grillu. Jestem zmęczona, ale zadowolona. Ida chyba też, choć miała dziś płaczliwy i wymuszający dzień. Największą frajdą było.... galopowanie na czworakach po trawie. |
|
|
|
|
#886 |
|
Wtajemniczenie
|
O jaaa napisałam posta i padł prąd...
No to jeszcze raz: Brumuś kurczę, jakieś straszne zębiska? Zaneta ja kupiłam mei tai za 85zł+przesyłka. Tylko z przeznaczeniem na urlop. Jeszcze nie doszedł więc nie wiem jak się nosi i czy nie za ciepły. Patrząc na pogodę... Shirka o coś mnie pytałaś, muszę się cofnąć i odpiszę ![]() Agni nie ma co się męczyć, to ma być Wasz dzień Isia ![]() Meszsares Tż ściął włosy?! Oł noł ![]() Zaraz walka! Chisora i Haye ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Shira, Zaneta złomy i wywroty -> http://www.forum.lasypolskie.pl/viewtopic.php?t=6249 Mi się tylko kojarzyło ze złomem i wywrotkami
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Co za walka, ja chyba nie na czasie
![]() A u nas, Justynko, zębiksa owszem idą, ale to nie je obwiniam za te nocne hulanki Bardziej obstawiam, że on się budzi, a mnie nie ma i chce do mnie. Czyli to chyab ten lęk separacyjny. A może i to i zębiska Co by to nie było, niech się kończy ![]() Dziś na razie 1 pobudka była. Aaa, zrobiłam wczoraj to: http://www.youtube.com/watch?v=yWN-LupVMlQ&feature=plcp ![]() Lepszego shake'a nigdy nie piłam. Obłędny, pyszny, mega kaloryczny ![]() To ten gościu, od którego Zmalowana chipsy polecała.
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
brumek o matulu, co to się Tymciowi poprzestawiało, odrabia noworodkowe idealne spanko?
![]() tak serio, to współczuję szczerze ![]() Moja królewna (tfu, tfu) ostatnio super w nocy śpi, zasypia po 20 i do ok 7:30- 8 śpi w swoim łóżeczku, rano jak się obudzi to jeszcze coś tam do siebie gada, i dopiero po chwili wstaje i nas woła żeby ją wyjąć ![]() nic nie je i nie pije od dawna w nocy. żeby nie było tak różowo to Filip budzi się czasem , przyłazi do nas i gada coś przez sen, albo chce siku, albo pić, albo mu za gorąco, albo coś tam jeszcze ![]() karolinee ja też bym dawała MM, najwyraźniej Maja tego potrzebuje. Starałabym się tylko w dzień więcej jej dawać, bo może po prostu nie dojada i w nocy musi nadrobić? Lila też buja się w MC Tobi ![]() Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-07-14 o 22:59 |
|
|
|
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie dla mnie
Brumek Chisora to ten świr, co spoliczkował jednego Kliczkę a drugiemu napluł w twarz. Potem się na konferencji po walce pobił z Haye'm
|
|
#890 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam popatrzeć na ta walkę ale nie dziala mi Polsat sport hd. Przeklety deszcz !!!!
Oglądam za to porodowke na TLC |
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poprzestawiało się, poprzestawiało Faktycznie pierwszy raz w życiu tak mu się dzieje. Ale to by mi pasowało do tego, co się dzieje w dzień. Tzn. choć humor ma zawsze świetny, jest radosny, spokojny i uśmiechnięty, to jednak stale chce być obok mnie, łapie, przytula się, wspina po mnie. Więc może i w nocy o to chodzi, że potrzebuje mamy...Na szczęście to mija
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
wygrał Haye
|
|
#893 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza ?
|
|
|
|
#894 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za opinie
![]() brumku - i jak noc? lepiej? stronczku - chyba tak. a ja druga a wiesz, że i u mnie większość programów nie odbiera jak tak leje. i tak sobie siedze w ciszy, którą przerywa co jakiś czas bąk dyskretnie wypuszczony przez Emila ![]() Carmelo, wiem że temat był już wałkowany chyba z milion razy, ale jak moge delikatnie wybiekic zęby przed weselem. chodzi mi o najmniej inwazyjny sposób i kiedy powinnam zacząć. ślub 22 września.
|
|
|
|
#895 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
U nas jakiś armageddon ostatnio z zasypianiem Nie wiem, co się Amelce dzieje, ale wieczorem są takie dzikie wrzaski, że sąsiedzi niedługo do jakiejś opieki społecznej zadzwonią W końcu padła wczoraj przy grającym misiu w łóżeczku, po godzinie wrzasku Chyba jej było gorąco od tego krzyku, bo zaczeła zasypiać jak ją przebierałam w body z krótkim rękawem ![]() Nie mam pojęcia od czego to ... Nawet dostała wczoraj po raz pierwszy MM, bo od pewnego czasu mam wrażenie, że się nie najada, ale to i tak nic nie pomogło Teraz wstała i znowu kwęczy ![]() Cytat:
Skończyło się na pogotowiu, ale na szczęście nie trzeba było szyć Od tej pory nie wybieram się na takie spędy, a na chrzciny bratanka Tzta pojechaliśmy bez Amelki ![]() No to niezłe zakupy zrobiłaś Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja dzisiaj w nocy nawet nioe grasowała,za to wieczorem - makabra :/ Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-15 o 08:08 |
|||||
|
|
|
#896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Shira czy Ty jesteś jeszcze w posiadaniu tej broni, z której chciałaś odstrzelić psa sąsiada? Jak tak to zapraszam do mnie i palniesz mi w łeb bo nie mam siły. Dominik wczoraj marudził okropnie. Po drugiej drzemce to już nie przestawał płakać. TŻ stwierdził, że dziecko śpiące jeszcze, no to poszliśmy spać ... do 18tej . Potem objechaliśmy wszystkie dyskonty spożywcze, bo TŻ "czegoś tam szukał", choć chyba bardziej dla zabicia czasu. Na koniec się pokłóciliśmy. Noc jeszcze gorsza jak dzień. Kaszle mnie tak, że zaraz płuca wypluję Chyba wyślę chłopaków na obiad do teściów, a sama legnę na łóżko ... Adaś 13-ty
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-07-15 o 08:05 |
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
laski mi wczoraj dosłownie serce na parę sekund stanęło
![]() byliśmy u mojej babci M przestawiam u babci meble.Mój O jak to O biegał po całym mieszkaniu.Bawił się przy drzwiach nagle spadła na nadstawka z segmentu i walnęła w drzwi a w drzwiach szyba a mój Oluś pomiędzy drzwiami a szafą nie wiem jak to się stało że Olusiowi nic się nie stało.Ale trząsł się jak galareta.Nie mógł się uspokoić Laski chyba coś nad Nim czuwa bo to już drugi raz.W święta choinkę z komody na siebie ściągnął.---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- co do nosideł My mieliśmy Beco geminni ale u Nas się nie sprawdziło nosiliśmy się w domu ale B nie pasowała.Sprzedałam je z zyskiem 50zł po 15min od wystawienia na all. ![]() ale widziała w gazecie jakieś nosidło siateczkowe na lato.Jak znajdę tą gazetę to Wam pokażę.
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Tego kolesia z youtube mój mąż namiętnie ogląda 80% rzeczy zrobił które on pokazuje
najlepszy jest jak mówi " w magdonaldsie" |
|
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
u nas kolejna noc ok, z przerwa na jedzenie oczywiscie choc mala miala duzy problem, zeby zasnac wieczorem, ale jak zasnela to obudzila sie dopiero przed 5, dalam cycka bo mi spuchl bardzo i boje sie zapalenia zasnela i pospala do 7 ![]() Brumek co sie Tymkowi poprzestawialo???? Wspolczuje nocki, musze przyznac, ze hardkorowa a jak dzisiaj?Adasiu wszystkiego najlepszego z okazji miesiecznicy Blondynka nie dziwie sie, ze Cie zmrozilo. Kurcze, jakas opatrznosc chyba jednak czuwa nad nim |
|
|
|
#900 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() Akurat miał gotowane jarzynki (różne, co się wzięło) + makaron. Nie rozjeżdżaj TŻa, szkoda by było ![]() Cytat:
Cytat:
identyczny mamy ![]() Cytat:
czwarta ![]() Cytat:
Cytat:
jaką zrobisz, to będzie dobra ![]() gdzieś ty tam zaglądała? Igorku, zaległy wieeelki buziak! ![]() siedzę i czekam aż mi mąż kawę zrobi ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

zębole

, za to mam krzywa górna dwójke
no i u mnie jest tak, że jak się jedzie do rodziny to jak na wakacje, mimo że jestem prawie u siebie to obijam się jak mogę i robimy sobie wycieczki bo to koło Karpacza itd.

Najpierw w ogóle spać nie chciał. Na rękach od razu się uspokoił, ale wpatrywał się we mnie szeroko otwartymi oczami i wtulał mocno. I tak siedzieliśmy, chodziliśmy, bujałam go na rękach... Każda próba odłożenia kończyła się rozdzierającym krzykiem. W końcu zaczęło mu się chcieć spać i przysnął mi w ramionach. Odłożyłam - krzyk, druga próba - to samo. Plecy już mi strzykały, kolana też i nogi mi sie plątały.
why
poszedl do fryzjera i scial swoje dlugie wlosy na krotko - granda normalnie!
chcialam ja ululac bez niczego, ale sie nie udalo. Dalam wode, napila sie, ale nie uspokoila. Skonczylo sie na tym, ze zrobilam MM i wypila cala butle i zasnela w lozeczku momentalnie bez zadnego lulania. Ewidentnie byla glodna. To co? Mam ja w nocy glodzic, bo dziecko w jej wieku nie powinno juz jesc w nocy? Nie widze jakos tego... Pomozcie