Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-15, 20:16   #1711
olamakota
Przyczajenie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

bokeh - Twój blog jest niesamowity, mam nadzieje ze mieszkamy niedaleko, bo chyba fotografa na ślub już znalazłam!

Dziewczyny widziałyście to?
Nawet mój TZ się zainteresował

Edytowane przez olamakota
Czas edycji: 2012-07-15 o 20:22
olamakota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:23   #1712
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olamakota Pokaż wiadomość
bokeh - Twój blog jest niesamowity, mam nadzieje ze mieszkamy niedaleko, bo chyba fotografa na ślub już znalazłam!

no widziałyśmy widziałyśmy bokeh jest po prostu neisamowita

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:34   #1713
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

A skąd jesteś??
Stary 2012-07-15, 20:35   #1714
olamakota
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

A skąd jesteś??
Łódź.
olamakota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:36   #1715
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziewczyny...... u mnie kolejne plamienie....... jakiś koszmar..... 13t2d.... Mam nadzieję, że to nie ma nic wspólnego z ciążą.... Jutro mam wizytę, ranyyyyyy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:40   #1716
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziewczyny...... u mnie kolejne plamienie....... jakiś koszmar..... 13t2d.... Mam nadzieję, że to nie ma nic wspólnego z ciążą.... Jutro mam wizytę, ranyyyyyy
lekkie czy mocne?
A nie miałaś mieć przypadkiem teraz okresu ?? (gdybys nie była w ciąży) jeśli masz luteine to bierz ! i nie denerwuj sie jutro na wizycie wszystkiego sie dowiesz

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-07-15 o 20:41
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:45   #1717
LadyWhisper
Zakorzenienie

spore, aż mi wkładkę przelało, ale jednorazowe, jasna krew, teraz co chwilę sprawdzam i nic nie ma, luteinę mam, brałam jakieś pół godz przed plamieniem, serce mi wali jak głupie, mąż mówi, że pewnie przez to, że tyle chodziliśmy dzisiaj, w sumie za każdym razem jak miałam plamienie to wcześniej dużo chodziłam....... Może dlatego....... Byle do jutra............

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 20:47   #1718
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
spore, aż mi wkładkę przelało, ale jednorazowe, jasna krew, teraz co chwilę sprawdzam i nic nie ma, luteinę mam, brałam jakieś pół godz przed plamieniem, serce mi wali jak głupie, mąż mówi, że pewnie przez to, że tyle chodziliśmy dzisiaj, w sumie za każdym razem jak miałam plamienie to wcześniej dużo chodziłam....... Może dlatego....... Byle do jutra............
poloz sie, bedzie dobrze
Stary 2012-07-15, 21:00   #1719
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Podzielcie się ze mną swoją opinią czy warto kupic taki zestaw
http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...457526228.html
Poczatkowo chciałam kupic wszystko w Ikei ale nie ma tak przewijaka na komodzie musiałabym osobno kupic komode i dołożyć przewijak ale to sporo drożej wychodzi
Ja powiem Ci, że warto bo taki podobny mam Dokładnie Miś z gwiazdkami z firmy Klupś.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
się robi uwielbiam je i mogłabym oglądać i oglądać
z większości metki już pourywane bo miałam je wyprać i poskładać od szafy, ale chyba jeszcze poczekam z tym praniem aż się więcej uzbiera.

ceny były śmiesznie niskie także jestem podwójnie zadowolona za wszystko nie wiem czy by mi 20 zł wyszło tak mniej więcej w przeliczeniu.
Bardzo ładne ubranka

Cytat:
bo twierdzi, że jeszcze za wcześnie i coś się może stać, a on by chyba umarł, gdyby coś się stało, a te ciuszki i rzeczy by zostały......

zwykłe, bez pasa, ale z gumką i biodrówki jeszcze nie mam takiego brzucha, żeby z pasem kupować..... Poza tym jakoś mnie ten pas nie przekonuje i wręcz przeraża

ja rok i trzy miesiące

Hosenko Ty w ogóle jesteś rekordzistką
Ubrania z pasem ciążowym są bardzo wygodne, polecam.

Cytat:
LADY nie czekaj do jutra tylko jedź na izbę przyjęć!!! Jasne plamienia, żywa krew są niebezpieczne. Ciemne plamienia, brudzenia - brunatna wydzielina to może być, ale nie krew!
Albo chociaż zadzwoń do lekarza lub na IP i powiedz co sie dzieje.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:00   #1720
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam

Jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich smaków, jedzenia u mnie ostatnio tragedia z jedzeniem- ciągle głodna chodzę a na nic nie mam ochoty . Nawet ukochana pizza mnie nie zachwyca. Jak otwieram lodówkę to od wszystkiego mnie odrzuca , jak obiad jakiś mąż ugotuje to wezmę kilka kęsów i dosyć po wszystkim mnie mdli chocby to miałobyć najpyszniejsze jedzenie na świecie. Już jakiś tydzień tak mam , nie wiem co się dzieję . Żywię się jogurtami ale ileż można
Znam to

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja używam oliwki w sprayu i kremu odżywczego z Biedronki (taki za 6,99, bardzo duży słoik, są 2 rodzaje, ja mam ten czerwony). Moja znajoma używała tego z Ziaji i nie była zadowolona, dlatego ja go na pewno nie kupię (zresztą na wizażu też ma takie sobie opinie), ale podobno dobry jest balsam z rossmanowskiej firmy BabyDream (jest seria dla mamy, taki różowy). Ogólnie to nie trzeba niczego specjalnego na rozstępy, wystarczy coś dobrze nawilżającego.
Rewelacyjna seria Ja mam mamową oliwkę, a dla córy długo kupowałam płyn do kąpieli i szampon, kremy mam różne też na wiatr, słońce. A dla siebie mam szampon teraz dzieciowy

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość

Jakby nie zeszło po wapnie to skonsultuj się z lekarzem.
Dziewczyny nie straszę, tylko uczulam, na cholestazę ciążową.
Też zaczyna się od swędzenia i wysypki.

Ale cholestaza ciążowa to później, koło 30 tygodnia, czasem ciut wcześniej.

Cytat:
Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek
Wyraźnie ciążowy :d

Cytat:
z większości metki już pourywane bo miałam je wyprać i poskładać od szafy, ale chyba jeszcze poczekam z tym praniem aż się więcej uzbiera.

ceny były śmiesznie niskie także jestem podwójnie zadowolona za wszystko nie wiem czy by mi 20 zł wyszło tak mniej więcej w przeliczeniu.
Piękne

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Sliczne ciuszki! ja kupilam dzisiaj 1 "dzieciowa" rzecz - mieciutki kocyk w Smyku z misiem. I na razie symbolicznie poprzestane na kocyku, to bedzie pierwsza rzecz czekajaca na Malenstwo. Ale tak swoja droga - wyraznie potrzebuje korkow w temacie przyszlego rodzicielstwa - bo tak ogladajac rzeczy to nie wiedzialam na jakie rozmiary patrzec czy np. jaki smoczek. Ogromnie duzo nauki przede mna.
Na każdej rzeczy jest opisany miesiąc przeznaczenia
Jak masz 0-3 to znaczy że smoczek (obojętnie czy ciumkacz czy butelkowy) od urodzenia do 3mca końca, czasem jest 0+ i to znaczy że na pierwszy m-c, czasem 1+ czyli powyżej 1miesiąca.

Cytat:
Trzymam kciuki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:07   #1721
suzi31
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35314581]
Ale cholestaza ciążowa to później, koło 30 tygodnia, czasem ciut wcześniej. [/QUOTE]

Osobiście znam położną, która miała od 7 tc.
Stary 2012-07-15, 21:10   #1722
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

Świetne rzeczy czemu u nas nie ma takich wyprzedaży

Cytat:
Trzymaj sie i nie stresuj za nadto zadzwoń do swojego lekarza niech ci podpowie co robić
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:20   #1723
bokeh
Zakorzenienie

Ja zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży wyskoczyła mi duża wysypka na nodze, najpierw myślałam że coś mniepogryzło bo swędziało, ale po tygodniu zeszło..... mam nadzieje że nie było to nic złego
Stary 2012-07-15, 21:27   #1724
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Ja zanim się dowiedziałam że jestem w ciąży wyskoczyła mi duża wysypka na nodze, najpierw myślałam że coś mniepogryzło bo swędziało, ale po tygodniu zeszło..... mam nadzieje że nie było to nic złego
Nic złego to nie było, spokojnie
Stary 2012-07-15, 21:29   #1725
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane

moja dzidzia fika koziołki
czuję już to coraz wyraźniaj, jestem pewna,że to nie jelita hehehe
jutro mam wizytę,troszkę się denerwuję
aaaaaaa i TZ przeprosił jaki miałam sex na przeprosiny mogę pokłócić się jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam uczulenie straszne na rekach obu czy moge wapno? Bo moze ktora brala albo wie?
ja brałam,najpierw dożylnie w szpitalu a potem w syropie w domu

Cytat:
Napisane przez margi86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u mnie już rozpoczęłam 4 miesiąc i zastanawiam się nad kremami przeciw rozstępom. Jakich używacie albo macie zamiar używać? a wogóle to jak dbacie o skórę?
używam babydream oliwki na noc bo brudzi a na dzień mam mleczko
dostałam też mnóstwo próbek musteli i elancyl- mustela jest super, tylko ta cena
a babydream kosztuje grosze

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
LadyWhisper, nie ma za co.

W ogóle ta firma BabyDream jest fajna)
ja ostatnio miałam problemy ze skórą i głową ( )
babydream załatwił problem poza tym jest super tani a używam go także do demakijażu a także jako płyn do higieny intymnej- spora oszczędność, co?

Cytat:
Wlasnie wracam ze sklepow z poszukiwan sukienki oczywiscie nie znalazlam nic, ale zrobilam zdjecie mojemu brzuchowi bo w jednej sukience wygladal na taki duzy ze musialam, hah wiadomo bialy poszerza ale zawsze mialam plaski brzuszek
brzusio piękny, sugeruję,żebyś wstrzymała się z kiecką heheh bo do wrześ nia jeszcze troszkę a brzusio pewnie urośnie

Cytat:
Długo jesteście już w związkach z waszymi TZ?
ponad 15 lat

Cytat:
Lady, trzymam kciuki leć na IP

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-07-15 o 21:30
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:37   #1726
sylwietta1988
Zakorzenienie

a mnie się podobają łóżeczka firmy Aruś kolorowe śliczne pościele i w kompelcie praktycznie całe wyposażenie za niewielką cenę i na pewno chce miec z szuflada na dole bo to wygodne niesamowicie na zapasowe rzeczy

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

dużą ofertę można obejrzec na allegro, a poza tym realnie też nie mam do nich zastrzeżen bo rok temu sąsiadka kupiła własnie z tej firmy i powiem szczerze- rewelacyjnie się prezentuje, szuflada działa bez zarzutu i bardzo dobra jakośc materiału, z którego zrobione jest całe wyposażenie . ode mnie 5 klask i:
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 21:58   #1727
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
ale leniwa niedziela małż już pojechał i nudzę się sama; prawie udało nam się cały weekend bez focha wytrzymać, ale żeby tradycji stało sie zadość dzisiaj rano jak robił śniadanie, to zrobił taki bajzel w kuchni, że sie na niego wydarłam i poszłam do innego pokoju trzaskając drzwiami; wiedziałam, że za mną przyjdzie i tak czekam i czekam niby obrażona, a jego nie ma, a ja głodna jak cholera, bo w tym zamieszaniu zapomniałam zawinąć talerza z kanapkami i jak w końcu przyszedł to znów się na niego wydarłam, że mógł się bardziej guzdrać, jak ja tutaj z głodu umierałam

to koleżanka jak leżała już na sali poporodowej, to obok niej leżała babka z dzieciątkiem i koleżanka do niej mówi: "Jaki śliczny synek. Jak ma na imię?", a babka na to z taka złością: "Karolinka!" okazało się, że lekarz jej powiedział, że będzie córka

też dzisiaj oglądałam łóżeczka i w sumie nic mi się zbytnio w oczy nie rzuciło; podobają mi się białe łóżeczka z takimi szerokimi i płaskimi szczebelkami, ale w sumie nie takie tanie są

ale już fajnie wygląda
mi się też podobają białe i takie napewno będę kupować, bo córka już ma białe łóżko, to nie będę mieszać kolorystycznie

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Od od poznania się?
Długo jesteście już w związkach z waszymi TZ?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

A Ty jak długo?
w małżeństwie 2,5 roku
a przed małżeństwem 1 rok.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Lady - dokładnie jak dziewczyny mówią, pojedź na IP
Stary 2012-07-15, 22:06   #1728
elllmi
Zakorzenienie

oszaleję z tymi wózkami do tej pory podobały mi się 3, a jak zaczęłam czytać więcej, to doszłam do 8 i każdy ma niby coś nie tak, więc skąd ja mam wiedzieć jaki jest dobry

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-15, 22:23   #1729
bokeh
Zakorzenienie

A ja postanowiłam szyc sukienke, więc aktualnie szukam krawcowej juz nie będe was zanudzać opowieściami sukienkowymi :P
Stary 2012-07-15, 23:03   #1730
szklanka19
Zadomowienie

Lady a brzuch Cię przy tym plamieniu boli? Kurczę, może lepiej zadzwoń do lekarza, albo do szpitala, żeby Ci doradzili czy masz czekać do jutra czy lepiej pojechać na izbę. Trzymaj się kochana!

Bokeh sukienkę według własnego projektu?

Dziewczyny macie zgagę? Ja od paru dni mam, ale dość szybko mijała jak zjadłam migdały, a dzisiaj koszmar jakiś, nic nie pomagało. Dobrze, że mam aptekę blisko, lekarka polecała Gaviscon i nawet pomógł. Co prawda w smaku i konsystencji obrzydliwy, ale na szczęście działa
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:48   #1731
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
oszaleję z tymi wózkami do tej pory podobały mi się 3, a jak zaczęłam czytać więcej, to doszłam do 8 i każdy ma niby coś nie tak, więc skąd ja mam wiedzieć jaki jest dobry
Idź do sklepu, sprawdź namacalnie swoje typy. Mało tego - przejedź się wózkiem po sklepie, pounoś go tak jakbyś na krawężnik chciała wjechać, podnieś do góry - to wszystko istotne.

Cytat:
A ja postanowiłam szyc sukienke, więc aktualnie szukam krawcowej juz nie będe was zanudzać opowieściami sukienkowymi :P
Będziesz, będziesz

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Dziewczyny macie zgagę? Ja od paru dni mam, ale dość szybko mijała jak zjadłam migdały, a dzisiaj koszmar jakiś, nic nie pomagało. Dobrze, że mam aptekę blisko, lekarka polecała Gaviscon i nawet pomógł. Co prawda w smaku i konsystencji obrzydliwy, ale na szczęście działa
Baaaardzo rzadko i przez kilka sekund.

Lady i jak, jest lepiej?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 08:54   #1732
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie przyszłe mamuśki i już obecne

Wczoraj wieczorkiem wróciliśmy z weekendowego wyjazdu nad jeziorko było super pogoda dopisała nabrałam nowych sił na cały tydzień pracy Co zauważyłam to nie mogę jeść serka białego z czosnkiem (taki zwykły do smarowania na kanapki) to pierwsza rzecz którą do ust nie mogę wziąć reszta bez zmian jem wszystko i nie tyje jak to możliwe nie wiem

Byłam przed wyjazdem u gienia dzidzia rośnie i wszystko jest dobrze więc jest super
Teraz zmykam już do pracy miłego dzionka wam życzę
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:11   #1733
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Lady a brzuch Cię przy tym plamieniu boli? Kurczę, może lepiej zadzwoń do lekarza, albo do szpitala, żeby Ci doradzili czy masz czekać do jutra czy lepiej pojechać na izbę. Trzymaj się kochana!

Bokeh sukienkę według własnego projektu?

Zapożyczona z internetu lekko zmodyfikowaną
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35319352]Idź do sklepu, sprawdź namacalnie swoje typy. Mało tego - przejedź się wózkiem po sklepie, pounoś go tak jakbyś na krawężnik chciała wjechać, podnieś do góry - to wszystko istotne.

Będziesz, będziesz

[/QUOTE]

No dobra będę
pokaże wam jaką z fasonu bo materiał zwykły gładki ecru najlepiej. Tylko z przodu chce zrobić dekold

Lady JAK SIE CZUJESZ ??

Ja dziś na 13 30 ide na prenatalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2470119414.jpg (25,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2470119414_1.jpg (16,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2470119414_2.jpg (17,5 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-07-16 o 09:18
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:20   #1734
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
nazeczona zdjecia przepiekne, widoki tez
Sliczna dziewczna z Ciebie a para z Was no i brzuszka jeszcze nie widac

Ahh dziękuję, brzuszka nie widać, choć po Majorce trochę mi się przytyło...

Cytat:
Cześć dziewczyny,

od dłuższego czasu sledze wasze pogawędki ale brakowało mi odwagi aby coś napisać. Tez jestem przyszłą styczniową mamusia. Ogromnie podoba mis się podoba atmosfera tego wątku, to jak sobie doradzacie, pomagacie chwalicie...

Dzisiejszego poranka spotkało mnie coś ciekawego , niestety nie były to oświadczyny(których nie mogę się doczekać od kilku lat) ale znalazłam(przez przypadek) na laptopie TZ zapisane na pulpicie takie zdjęcie.

Wiem że trochę przesadzam, a Wy długo czekałyście na oświadczyny?
Pierścionek przepiękny(a mój TZ rzadko trafia w mój gust).
Witaj, ja czekałam około 2 lat bycia razem no a teraz już jesteśmy małżeństwem

Wczoraj mieliśmy sesje ślubną, a dzisiaj już w pracy. Ale ciasto, ploty, opowiadania to trochę czasu minęło
Stary 2012-07-16, 09:28   #1735
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja sobie co tydzień czytam opisy kolejnych tygodniu (tu na Wizazu) i w zasadzie nie wiedziałam, że widoczny brzuch jest nie tyle przez rosnace dziecko, a przez przesuniętą w przód macicę - więc widoczny brzuch w 12 tygodniu jest jak najbardziej normalny.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:35   #1736
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja sobie co tydzień czytam opisy kolejnych tygodniu (tu na Wizazu) i w zasadzie nie wiedziałam, że widoczny brzuch jest nie tyle przez rosnace dziecko, a przez przesuniętą w przód macicę - więc widoczny brzuch w 12 tygodniu jest jak najbardziej normalny.
Ja mam taka aplikacje na telefonie, i co środe (bo wtedy mam kolejny tydzień) mam opis mojego aktualnego tygodnia co sie dzieje z dzieckiem itp zawsze niecierpliwie czekam na środe
Stary 2012-07-16, 09:41   #1737
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

od dłuższego czasu sledze wasze pogawędki ale brakowało mi odwagi aby coś napisać. Tez jestem przyszłą styczniową mamusia. Ogromnie podoba mis się podoba atmosfera tego wątku, to jak sobie doradzacie, pomagacie chwalicie...

Dzisiejszego poranka spotkało mnie coś ciekawego , niestety nie były to oświadczyny(których nie mogę się doczekać od kilku lat) ale znalazłam(przez przypadek) na laptopie TZ zapisane na pulpicie takie zdjęcie.
Załącznik 4778862

Wiem że trochę przesadzam, a Wy długo czekałyście na oświadczyny?
Pierścionek przepiękny(a mój TZ rzadko trafia w mój gust).
OO mam taką sytuację jak TY!!! jestem 5 lat z moim ukochanym i niedobrzelec mi się jeszcze nie oświadczył, niedługo mam urodziny więc... może może... zawsze jak jest jakaś okazja to sobie myśle.. a może to już... no ale nię będę wymuszać hahaha zresztą jesteśmy szczęśliwi
Kobietki jutro lecę zanosić dokumenty do notariusza i w czwartek podpisujemy akt kupna DZIAŁKI

Cytat:
Ja tak samo tylko że... miałam wysypkę na dłoniach, ale tylko przez dwa dni.

Jejuu..znowu się przywlokła do mnie infekcja, tylko że teraz to leci ze mnie normalnie.......! ;/ nic nie swędzi nie piecze, no kurde brałam leki chwile dobrze i znowu, dbam o higienę bardzo ale dupa tam no ;/ znowu to cholerstwo zostaje clotrimazol ....znowu.... bo nie będę zadnych brac globulek na własną rękę... ja pitole:/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Ja mam taka aplikacje na telefonie, i co środe (bo wtedy mam kolejny tydzień) mam opis mojego aktualnego tygodnia co sie dzieje z dzieckiem itp zawsze niecierpliwie czekam na środe
Heheh ja dzisiaj zaczynam kolejny tydzien 15 ale któraś z dziewczyn napisała mi tydzień temu że już skończyłam tydzien 14 i już mam 15 to dzisiaj by wychodziło ze 16 czyli już nie wiem, no ale wszedzie mi pisze ze 15;p więc raczej zaczęłam 15 dobrze myśle czy źle bo już nie wiem?;p
ja lukam sobie na kalendarz ciąży - http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:41   #1738
marsi11
Zakorzenienie

hej,
ja dziś do gina lecę i zaczynam się już niecierpliwić
chciałabym już zobaczyć bejbika
dziś mi się śnił mój synio,że nie mogłam go karmić piersią a potem mnie obsikał hehehe

miłego dnia
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:46   #1739
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja sprawdzam tu: https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/Kalendarz-ciazowy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 09:49   #1740
bokeh
Zakorzenienie

kiedyś madam agula pisała jakims prograie z pampersa, do wyliczania dni czy coś... nie pamietam już kojarzycie??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości