|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Ufff przed chwilką zrobił, na szczęście obyło się bez czopka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Agata - wiesz, to jeszcze zależy gdzie pewnie. W większych miastach na pewno znajdzie się taki basen, o jakim piszesz, ale w mniejszych miejscowościach pewnie nie. No i niestety, ale woda w większości nawet dużych basenów pozostawia wiele do życzenia. Np. woda w największym Aquaparku w Trójmieście to jest taki syf, że moja gin mówi, że prawie wszystkie grzybice i inne infekcje u pacjentek to właśnie stamtąd
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4563 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie.
Borys waży 5170g ( 6 tygodni, bez pampersa, godzinę po jedzeniu, waga ur 3430 g) chyba nie jest jakoś mega utuczony prawda ? któraś dziewczyna pisała mi, że jeśli piskle się tak pręzy to może nie chce już jesc albo jest zmęczone ssaniem. Dzisiaj przy takim prężeniu, najpirw Borysa odbiłam, a potem odłożyłam gościa na chwilę na łózko , zeby sobie odpczał i po 3-5 minutach zassał z powrotem cyca więc chyba sprawa rozwiązana, jeszcze to poobserwuje. poza tym to ja mu sie nie dziwie, po okolo 8-10 minutach ciagniecia laktatorem zauwazylam ze leci jak na zbawienie tego pokarmu, takie kap , kap , kap , moze faktycznie musi mocno ciagnac zeby uciagnac i mu sie nie chce, dziwne, bo jak naciskam brodawkę to pokarm się pokazuje - nie tryska, ale wypływa wydawałoby się swobodnie. no nic, nie bede sie juz doktoryzować, musze poobserwować. dzisiaj ide do gina na kontrole, ciekawa jestem. Szmaragdowy Kotku robię od 2 dni tak jak poradziłaś i jest spoko, karmię z dwóch piersi, leję 30ml mm jak widze ze ejszcze by zjadl leje kolejne 30mm troche zabawy jest ale zazwyczaj nie potrzebuje wiecej niz 30ml wiec spoko. Cytat:
kism - dobra reszte potem bo musze sie przygotować do lekarza
|
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Buraczki zrobione kompot sie wekuje ![]() Robię obiadek bo M będzie przejazdem i weznie Filipka w trasę jutro najprawdopodobniej przyjedzie.Boję się okrutnie że bez mamy wiadomo sobie nie poradzi.A Filip tak bardzo chce nawet się już spakował,parę autek i kolorowanka,piórnik ![]() A oglądałyście kabarety na TVP2 w sobotę???Ja lałam ze śmiechu,w pamięć mi zapadł Grabowski(Ferdek Kiepski) co zapijał wszystko wódeczką która jak wiadomo jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła
|
||
|
|
|
#4565 |
|
Wtajemniczenie
|
To nie jedź raczej do Aquaparku, chyba że masz globulki i clotrimazol w domu
|
#4566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do dostosowania, to wiesz, z tego co się orientowałam u nas zajęcia z takimi maluchami organizowane są na dużych basenach (nie żadnych brodzikach czy basenikach dla dzieci), więc nie wiem na ile nagrzewają tam wodę i tak samo nie wiem czy takie dzieci mają zajęcia w chlorowanej wodzie? |
|
|
|
|
#4567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zajęcia dlla dzieci są w mniejszej niecce, z cieplejszą wodą. Jeśli coś budzi moje zastrzeżenia to tam nie idę.
|
|
|
#4568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Link do Grabowskiego http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-...wiesci/7984079
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda musie spełniać parametry co do temperatury i składu więc myślę, że i u Ciebie będzie wszystko w porząfku. Może zadzwoń i zapytaj co oferują dla niemowląt, i wtedy zdcydujesz. Mogę tylko napisać, że większosć znajomych chodzi z dziećmi na basen od początku i dzieciaki rozwijają się świetnie, rzadko chorują, a wodę kochają
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
chce kupic malemu plaszczyk na zime...
teraz ma 7 kg plaszczyk ktory mi sie pdooba jest na 9-12/ 80 cm, koles napisal, ze na 10 kg. bedzie czy bedzie za maly ;/ ?? po 80 jaki jest rozmiar ?? ile moze urosnac do zimy :P ?
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mała waży ledwo 4200 a ma prawie 9 tygodni no niby dziewczynki inaczej na wadze przybieraja no ale ... cieszylam sie jak glupia jak waga przekroczyla 4kg, ciekawe, ze lekarz nie zareagowal na taki maly przyrost wagi (wg mnie jest maly), nie powinnam jej dokarmiac mm??? ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
moja jeszcze popindala w 56
|
|
#4574 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, mąż jak go weźmie to jest piękny bek a u mnie nie może się odbić... Nie mogę go sobie ułożyć, jakby pierś mu przeszkadzała...Hm... Jak nie dawałam delicolu były problemy z brzuszkiem... Teraz jak od piątku daję to nie ma już takich jazd... Sama nie wiem... Muszę sobie jakiś łatwy plan ułożyć, bo nie wiem za każdym razem czego i kiedy mogę się po małym spodziewać. Cytat:
Cytat:
Ja przed chwilą w przypływie desperacji wsadziłam Piotrka w rożek (po długim noszeniu, tuleniu a wcześniej próbach zabawienia), dałam smoka do buzi i odłożyłam do wózka... Zasnął prawie natychmiast... Chyba wprowadzę taki rytuał w życie... ![]() U nas Piotrek na ogół po jedzeniu jest pakowany w wózek i idziemy na spacer. Nie zawsze śpi, ale zazwyczaj nie płacze... Cytat:
![]() :roll eyes:Cytat:
Gdzie kupujesz? Mąż ostatnio w aptece płacił za buteleczkę 37zł, a ja kupiłam w sobotę drugą flaszeczkę za 41... Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam
![]() Kism super chłopaki Stokroteczka ślicznie z córcią wygladacie ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Ladybird polecam ONE MILION, mój mąż tylko to używa. JOOP niebieski tez jest fajny
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
odpisałam pięknie, nacytowałam się i Adam ruszył ręką i co? i poszło wszystko w diabłu!
Kism pięknych masz tych chłopców, jak ksero normalnie! ktoś mi dziecko zaczarował, moje trudy odkładanie go do własnego łóżeczka wzięły w łeb po 3 razie kiedy zaczął budzić się o 2.30 każdej nocy i za chiny ludowe nie pozwolił się odłożyć - nie wiem o co mu chodzi, ale tak się cieszyłam że mam łóżko dla siebie, nawet jak wstawałam karmić równo co 1.5h. jestem zmęczona, do tego Adasiowi zrobił się zastrzał na paluszku - leczymy na razie szarym mydłem z wodą, bo jutro ma być u nas położna to zapytam czy mam jechać z nim do szpitala czy co ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Agata - Twój jak i mój, Adam ma 7.400 i ja bym nie kupiła mu kurtki na 80 na zimmę, bo on już zaczyna wchodzić w 74 - nosi ubrania na 3-6 miesiaca i niektóre są praktycznie na niego, reszta odrobinkę tylko luźniejsze, zaraz będzie wchodził w 6-9 a ma dopiero 3.5 miesiąca
|
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie chyba macie racje
)kurde, ale podoba mi sie ten plaszczyk.... nawet na jesien ![]() http://allegro.pl/st-bernard-polarko...487641079.html kapukat masz racje, moj tez wlasnie nosi takie rozmiary jak Twoj, tylko moj miesiac mlodszy.... dobra no to raczej wstrzymam sie juz z zakupami zimowymi hehe ![]() w sumie to na jesien bardziej ta kurtka.../( w sumie to moze ja kupie bo tania?:P hmmm noo podoba mi sie.... )moniczka ciesz sie, ze ejszcze wciskasz w 56, bo u mnie masa ciuszkow nie zalozona ani razu bo maly tak przybiera. A takie ladne ciuszki pokupilam... )
|
#4578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Filipek pojechał z tatusiem a ja głupia już tęsknie...mój mężczyzna |
||
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anulka4771;35334287]
A mówiłam żeby dużo nie kupowac sama sie nie mieszcze w zadne ciuchy wiec nic sobie nie kupuje, licze na diete cud i ze spadnie to 15 kg, takze z nudow kupuje malemu ![]() ![]() gdybym miala dalej swoja zarabista figure stroilabym siebie
|
#4580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- [QUOTE=agatka661;35334930]Ja na szczęście dosslam Juz do swojej wagi 22 kg zrzucone
|
|
#4581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My już po kapieli, jedzeniu, i oficjalnym ważeniu. Miki waży 4080 - od najniższej wagi (ponoć od tej wagi powinno się liczyć przybieranie) 1520g w 7tygodni. W sumie nie jest najgorzej, ale mogło być już dzisiaj 4500 .Miki już śpi. Jestem ciekawa czy obudzi się o 0.00 czy ok. 1.00. Tacca jak tam ważenie oficjalne Piotrusia?? Chwal się ![]() .
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
rozowa to podaj ta diete cud prosze
![]()
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to witaj w klubie - tylko ja tez nie kupuje nic malemu nie lubie zakupow
Edytowane przez kapukat Czas edycji: 2012-07-16 o 21:19 |
|
|
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
Zdradź mi szybciutko jak to zrobiłaś?? Ja miałam 23 na plusie, zostało jeszcze 10!
Kotku mam do Ciebie pytanie. Czy Ty mimo TSH w okolicach niedoczynności trzymasz dietę 1000 kcal żeby nie przytyć? Czy źle Cię zrozumiałam. Dla mojej endokrynolog moje TSH 2,5 w ciąży było ok. Teraz nie przyjmuje na NFZ. Jak mam zapłacić jej za wizytę to poszukam innego specjalisty!
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też sukces!!! 3140!!! U nas też tylko strużka się ulewa. To już nie to co było, nawet jeszcze dziś po południu po spacerze paw normalny był, a teraz nic. ![]() Piotruś też już wykąpany, nakarmiony, wsadzony w becik i usypia... A wytrąbił 100ml żarełka jak nic... Byku mi rośnie. |
|
|
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i za jedną buteleczkę zapłaciłam 19 zł (a zamówiłam 2), do tego linomag do pupy, bo w aptece płaciłam 9 zł, a tam jest za 5 zł z groszami. W sumie zamówienie zrobiłam na 100 zł (w aptece to samo wyniosło by mnie 180 zł) |
|
|
|
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
wiesz co pije wode bez gazu i nie jem slodyczy a tak to wszystko jem, samo spadło
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny. teraz ja zabieram sie za czytanie "jezyk niemowląt". trochę późno no ale lepiej późno niż wcale
mam nadzieję że uda mi się lepiej zrozumieć moje dziecko ![]() dzisiaj się trochę podłamałam. chciałam nauczyć Marcię picia z butelki. jak dla mnie to jest to konieczne chociażby żebym mogła się ruszyć z domu czy żeby mogła pić moje mleczko jak pójdę do pracy ![]() odciągnełam 180mln z jednej piersi robiłam małe przerwy ale wydawało mi się że chce więcej no i w końcu wypiła całą butlę. później strasznie płakała i ogólnie to całe popołudnie mamy do bani aż boję się spróbować jeszcze raz nie wiem ile ona zjada z piersi i dlatego nie wiedziałam ile podać jej w butli bałam się że może ją przekarmię i rozboli ją brzuszek no i czy to możliwe że po butli będą dokuczać jej kolki a po piersi nie? przez całe popołudnie nie mogła usnąć, łapała drzemki po 2 minuty i zaraz się budziła po kąpieli też nie chciała jeść. czy to dlatego że ciągle ma dość po tej popołudniowej porcji?? nic z tego nie rozumiem ![]() gratuluje ostatnim rozpakowanym mamusiom kism - fajnie że jesteś! i jakich masz przystojniaków!! stokroteczka, różowa - super fotki! millena trzymam kciuki żebyś ogarnęła sytuację! kapukat - powodzenia dla Adasia na wizycie położnej. oby miała dla Was dobre wieści! Ewunia super że tak fajnie sobie poradziłaś! ![]() begie - powodzenia z tesciową i oby te kuleczki to nic poważnego! dziękujemy za życzenia z okazji 2 mcy anulka kiedy Ty masz czas na kabarety??
|
|
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

troche zabawy jest ale zazwyczaj nie potrzebuje wiecej niz 30ml wiec spoko. 

Nie wiem na ile to prawda, ale ja już odstawiłam delicol. Espumisan jeszcze będę dawała raz dziennie.
Jego dzień wygląda jak wzorcowy łatwy plan.
Nie wiem, mąż jak go weźmie to jest piękny bek a u mnie nie może się odbić... Nie mogę go sobie ułożyć, jakby pierś mu przeszkadzała...

aż boję się spróbować jeszcze raz