|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
HELP !!!
Jak włączyć samą nianie elektroniczna w AngelCare (po odłączeniu płytek)?
|
|
|
|
#1052 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() a z tz na razie ok, ale u nas tak bywa, raz lepiej raz gorzej przed wyjazdem jeszcze był konflikt i przez pierwsze 2 dni pobytu... niestety ![]() też lubię next gratuluję wózka świetny wybórnasz sprawuje się super, bezproblemowy Cytat:
![]() budowa - te roboty ziemne najmniej ciekawe były, teraz domek będzie w oczach rósł, super ![]() tak myslałam że siebie ciągnie...
|
|
#1053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odkrywanie świata bywa bolesne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na pogrubione aż parsknęłam śmiechem ![]() 2. Pokażesz kiedyś jakieś fotki z budowy? Będziemy na bieżąco śledzić jak rośnie dom ![]() A daleko to jest od miejsca, gdzie obecnie mieszkacie? 3. Dziś po południu było już lepiej
|
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie ma w instrukcji? jaki masz model?
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
Oooo czyżby kolejna ciąża na wątku
?Natko super, że budowa idzie pełną parą . My byliśmy dzisiaj oglądać dom w stanie surowym, który w 90% pokrywa się z projektem, który zamierzamy wybrać. Wrażenie było super. Ach, już bym chciała żeby coś się ruszyło u nas.
|
|
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenka opowiadaj o tej kaszance z kapusta, dokładnie
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polujące na piłeczki do basenów!
Patrzcie, co będzie w tesco od czwartku
|
#1058 |
|
Zadomowienie
|
Patik, ale masz przeboje ze swoją niewymowną...
![]() Natka, fajnie, że wycieczka rowerowa udana. ) Tż posiedział z Nami przez kilka dni i wczoraj wieczorem wrócił do pracy. W tygodniu ma pomalować nasz pokój i korytarz- aż się boję co zastanę po powrocie. Jak skończy to do Nas dojedzie i wrócimy w niedzielę. Nunie muszę porobić zdjęcia i wystawić na allegro- ale to po powrocie. Fajnie, że Wasza szybciutko się sprzedała. Maclaren jest do 22 kg, duży, szeroki, i dłuuuugaśny po złożeniu. (Blondynko, miałaś rację ) Przy nim Nuna to pchełka. Ogólnie dobrze się prowadzi, jest cichutki i MA regulowany podnóżek- mam nadzieję, że nam posłuży.
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam ac401, na stronie producenta jest napisane że wystarczy odpiąć płytki, ale włącza się alarm
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1060 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, bierzesz folię aluminiową, kładziesz kaszankę do tego garść kiszonej kapusty(jeśli nie masz czasu na długie grillowanie możesz ją wcześniej trochę obgotować- ja daję surową). Posypujesz przyprawą grillową, zawijasz i kładziesz na grilla. Na koniec zajadasz ze smakiem
- mówię Ci super połączenie, wcześniej robiliśmy z cebulą.
|
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
spróbuj jeszcze z podsmazonymi pieczarkami, papryka i cebula. Mocno posolic i popieprzyć. Reszta tak samo jak przy kaszance z kapusta. Też pycha. Ja następnym razem spróbuje z kapusta
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, znowu po lebkach czytam.
Co do taty i mamy. Nie sa razem, nie szanowal jej nigdy az w koncu odeszla, zostal sam na wlasne zyczenie i niestety wszystkie obowiazki spadly na mnie Jak byl zdrowy to mial w nosie kto i kiedy go odwiedza, a teraz wymaga od wszystkich. On cale zycie byl sam dla siebie - rozpuszczony jedynak. Bylismy wczoraj na konsultacjach o chemie, lekarz jak go zobaczyl, od razu powiedzial, ze sie nie kwalifikuje bo na 90% by jej nie przezyl. Powiedzial, ze widzi jak wyglada i ze go to zabije. Ojcu ulzylo - bal sie tej chemii. A lekarz swietny - zaproponowal swoja pomoc i w ramach Caritasu bedzie przyjezdzal na wizyty domowe i w ramach Caritasu, tata bedzie mial pielegniarke do domu. Powiedzialam ze mieszka sam i niestety... postawil oczy (oboje wiemy ze takie stadium jest na razie, a pozniej juz bedzie gorzej), powiedzial ze jesli zajdzie potrzeba to pozniej do szpitala paliatywnego go skieruje na "doleczenie". Wiec kochane nie musze mowic co dalej. Skoro na wypisie jest napisane ze w ciagu miesiaca rak na skorze twarzy podwoil swoja objetosc....A ja padam na twarz - w skrocie. Oliweczko super ze imie dla synka wybrane i bardzo ladne ![]() zdjecie Dominika z urodzin, jaki przystojniak fiu fiu hanysek( z mamusia chyba), piekne zdjecie. A ja zjadlam sniadanko, kawe wypilam, czekam na mojej mamy faceta, ma zostac z Marysia a ja mam jechac zarejestrowac skuter dla TZ i jechac do taty bo po 9 ma pyc pielegniarka i chciala zebym byla przy tym.
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1064 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Generalnie nie mam dostępu do Internetu, więc nawet nie mam jak podczytać co u Was. Czasem wi-fi podłapie mi coś niezabezpieczonego, ale to nie to samo u mnie bez większych emocji(tych pozytywnych, bo negatywnych nie brakuje) więc pomine ten temat.Zuza rośnie szalenie szybko Nie chodzi jeszcze sama, co mnie samej by nie martwiło, ale lekarka wywiera na nas presje, że na roczny bilans dziecko z założenia powinno samo już chodzić. Leniwy egzemplarz mi sie trafił i strachliwy w dadatku Dalej leczymy naczyniaki. Wczoraj byłam u alergologa i niestety kazała próbować przejść z pepti na zwykły bebilon, bo pepti po roku nierefundowane. Niestety, bo już eksperymentowałam i alergia Zuzce wcale nie nmineła![]() Nic to, pożyczyłam play'a na kilka dni, więc chociaż troche Was podczyta, a póżniej znowu zniknie w nicości
|
|
|
|
#1065 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Dominik znowu dzisiaj źle spał Nie wiem czy to czasem nie jest wina tego kataru... Zatyka mu się nosek, nie potrafi oddychać, wybudza się. Mam dość tego jego kataru Już 2 m-ce jak nie dłużej to trwa. Czy to się w końcu skończy?Dzisiaj wyniki wymazu. W sumie ucieszyłabym się jakby coś wyszło, bo wyleczylibyśmy antybiotykiem i dziecku w końcu by ulżyło. Leki na alergie pomogły na chwilę, więc nie wiem czy tu jest źródło. Nie wiem już co robić. Na pewno tego tak nie zostawię, bo przecież widzę jak go męczy... Mam wrażenie, że pediatrzy traktują go jak królika doświadczalnego, cały czas przepisują coś nowego, a może pomoże ![]() Cytat:
![]() To jest jakieś 18 km od obecnego miejsca zamieszkania. Cytat:
![]() Najgorzej wyjść z papierków, później robota ruszy Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A wózeczka gratuluję, oglądałam na żywo, bardzo fajny ![]() A Ty spryciula jesteś, na remoncik się usunełaś z domu ![]() Cytat:
Coś ta Wasza lekarka głupoty gada, bo roczne dziecko wcale jeszcze nie musi chodzić!
|
|||||
|
|
|
#1066 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pojechaliście z psami? Cytat:
, ale ja też nigdy nic nie wyłączam jak jest burza![]() Cytat:
Ja na początku dawałam Julci te kaszki specjalne na dobranoc, ale z racji tego, że one są od 4, 6 i 9 miesiąca stwierdziłam, że za mało sycące i wczoraj kupiłam z nestle tą z kakaem od 12 miesiąca ( to nic, że dopiero za miesiąc kończy) i na próbe dałam wczoraj na noc i niewiem czy to było powodem, ale jak się obudziła o 23:30, tak odłożyłam Ją spowrotem o 3:40 W między czasie dawałam Jej tą kaszkę i mleko(3) i po pierwszej nieudanej próbie odłożenia w końcu usnęła. Niewiem, czy to przez tą kaszkę? Takie nocki już u nas bywały, ale ostatnio jak sie przebudziła, to zjadła, albo się przytuliła i poszła dalej spać.Cytat:
![]() Widać po zdjęciach ogólną radość ![]() Fajnie, że w pracy Ci się podoba Cytat:
![]() Cytat:
Witamy. Jak już wspomniałam wyżej jestem dzisiaj mega niewyspana, ja niewiem kiedy w końcu odpocznę.... Wogóle mam doła ogólnego, ale co tam, życie.... Jutro, albo po jutrze przyjdzie wózek, ale nie moge się doczekać
|
||||||
|
|
|
#1067 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczko kochana, a co się stało, żeś smutna???
Natko tak myślę o tym Dominikowym, katarze, bo Hania miała bardzo podobnie, tylko nieco krócej. chodziła zakatarzona przez jakiś miesiąc, aż w pewnym momencie nawet mimo antybiotyku katar nie mijał. dostaliśmy wtedy fenistil krople i kazała mi pediatra inhalowac dziecko kilka razy dziennie (u nas był na zmianę mucosolvan i atrowent oraz sól fizjologiczna). i powiem Ci, że coś poskutkowało bo po 2 tygodniach tej kuracji katar w końcu odpuścił... nie wiem, pewnie już stosowaliście inhalacje iustynko ojj nie zazdorszczę tego spalonego tv, ale dobrze, że ubezpieczenie macie. ja tam burzy się boję i zawsze jak jestem w domyu to odłączam z kontaktu cały sprzęt. poza lodówka of course... po tym jak tż spaliło komputer (w jego rodzinnym domu) jestem przewrażliwiona ![]() Beatko super, że z pracy zadowolona jesteś! i pokaż Juleczkę ![]() DaKaro, Cookie Marzenko, ale brzmi smacznie ta kaszanka...narobiłaś mi ochoty..a ja w pracy i musze się obejść smakiem ![]() brumku dzięki za linka o piłkach! muszę dyskretnie komuś z rodziny podsunąć pomysł na prezent na roczek ale u nas w tesco już ta promocja kiedyś na te piłeczki była....eveewe ![]() pozostałym ciociom również dziękuję za miłe słowa dzień dobry! ja tez nie wyspana...Hanka sobie urządziła w nocy polowanie na cyca...co się niby najadła i ją odsuwałam to ta zaczynała się rzucać, wiercić i dosłownie ATAKOWAĆ mnie przez sen... no nie wiem ile ja tak jeszcze pociągnę...a z odstawianiem u nas kiepsko bo ta mała cycopijka mnie terroryzuje
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | ||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
wiecie że ja po 10 miesiacach dowiedziałam się że Dawid ma naczyniaka???? na ostatniej konsultacji lekarka ot tak sobie powiedziała (nacyzniak na karku jeszcze jest.." jaki naczyniak?! on ma od urodzenia właściwie takie zaczerwienienie wysoko na karku, własciwie w pasie wlosow juz, wiec trzeba się przyjzec by to zobaczyc widzialo go kilku lekarzy, nie jestem pewna czy nawet nie okreslono tego jako alergiczne kiedys nikt do tej pory nie nazwal tego naczyniakiem nie wiem czy nie powinnam tego gdzies skonsultowac Cytat:
też wstałam zmęczona, zły sen miałam....
|
|
#1070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to o czym Ty piszesz to chyba nazywa się 'dziobnięcie bociana' gdzieś o tym czytałam bo Zuza też to ma i ja mam. To taka nieregularna czerwona plama pod włosami ? Nie jest to groźne, więc nie musisz się denerwować ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Ale jesli bardzo się tym niepokoisz, to moge dokładnie popytać chirurga, skąd to jest i jak do tego podchodzić, bo dzisiaj idziemy na wizyte mi wystarczyło tylko że powiedziała, żeby nie zawracać sobie tym glowy, więc nei zgłębiałam |
|
|
|
|
#1071 |
|
Zadomowienie
|
dzięki za szybką odpowiedź
![]() ma czerwoną pajęczynkę w pasie włosów tuż nad karkiem rozległą na ok 3x10cm, nie jest wypukla ani bordowa, ot zaczerwienie żuczek jeszcze śpi, jak wstanie to może uda mi się zrobić zdjęcie dzięki! u nas lekarze też nie zwracali na to uwagi, nawet nie nazywali po imieniu jak dotąd
|
#1072 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa moje cudowne dziecko, dotychczas śpiące do 9:30 -10, wstało o 7:30. Spać...
Ale skoro już wstał to zaraz się ciepło ubieramy (całe 15 stopni na termometrze) i idziemy kupić coś na obiad Jeszcze Wam poodpisuję z opóźnieniem jak zwykle i się zbieramy. Cytat:
Młody w nocy mi głową przywalił. chyba jak się przekręcał z brzucha na plecy to wstał na czworaki i walnął w bok uderzając mnie. Następnej nocy poprawił i dostałam w skroń z tej samej strony ![]() Cytat:
w życiu bym nie powiedziała, że ma roczek dopiero Cytat:
Więc dajemy tylko kaszki Zdrowy Brzuszek, które są bez cukru. Małemu super smakują same, bez owoców (owoc dostaje po kaszce do rączki), a w dodatku jak tylko przygotuję kaszę to nasza kotka się melduje i muszę uważać bo poluje na miseczkę, tak jej ta kaszka smakuje Może jeszcze Wam napiszę, że wczoraj wybraliśmy się do sklepu rowerami. Przy okazji znaleźliśmy nowy plac zabaw, więc wpakowałam młodego na huśtawkę, a Tż poszedł coś załatwić. Sąsiednią huśtawkę zajął chłopiec wielkości mojego syna, mama zagadała że podobnej są wielkości i oczywiście się okazało, że tamten ma 16 miesięcy ![]() Powinnam się chyba przyzwyczaić już, ale nadal mnie to zadziwia. W sumie plus jest taki, że jak Jul zacznie chodzić z nami za rączkę, to nie będę musiała się schylać
|
|
#1073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapytam go dzisiaj co dokładnie o tym wie
|
|
|
|
|
#1074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kolina Radek też ma takiego naczyniaka na karku jak Dawid
Tak jak Coockie pisała, :"dziobnięcie bociana" może zniknąć ale nie musi. Lekarka mówiła, że przy płaczu może się bardziej zaczerwienić. Cytat:
A o której chodzi spać? Radek poszedł wczoraj koło21 spać, w nocy 4 razy się budził, ostatecznie wstał o 5,50 ![]() Teraz ma drzemkę, śpi już od godziny. Dzisiaj gotuję mu zupę rybną http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html Wcześniej jadł pięknie rybę a ostatnio pogardził. Może w zupie zje. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Pediatra podeszła do tego tak spokojnie, ale ortopeda powiedział "wie pani, że tutaj to jest naczyniak?" jakby co najmniej raka ogłaszał ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Kajool tak robiła. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Wczoraj miałam mega doła , uwyłam się strasznie. Teraz z perspektywy czasu myślę sobie, że pewnie przesadziłam... Radek miał wczoraj dzień anty mama. W ogóle do mnie nie chciał iść, tylko tata i tata. Było mi strasznie przykro. Nie chciał się ze mną bawić, na ręce żebym go wzięła też nie. A ścięło mnie z nóg jak mu chciałam obiad dać a ten w ryk, tż przyszedł i go nakarmił, Radek nawet nie kwięknął. Szczęśliwy jeszcze sobie gruchał. Razem się bawili. Cieszę się, że mają dobry kontakt i mały przepada z ojcem ale gdzie jest miejsce dla mnie? Tego najbardziej się obawiałam zanim urodziłam, że ... no sama nie wiem co... Że chyba nie będę tą najważniejszą osobą dla Radka
|
|||
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka1985 Dzięki dla Ciebie i wszystkich którzy zyczyli nam miłego wypoczynku.
Oczywiście jesteśmy z psami. Wczoraj troche popadało, więc na plaży nie bylismy. Sarenka spędziła pół dnia ze swoimi kuzynkami, bawiła się super, ani razu nie zakwiczała i my mieliśmy dziecko z głowy Dziś zaprosiliśmy znajomych i rodzinkę na obiadowego grilla
|
|
|
|
#1076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tego, że Radek wczoraj miał dzień taty- to ja bym oszalała z radości chyba gdyby się zdarzył jeden taki dzień mała ma jakiś kryzys i chodzi po domu i tylko "mama,m mama" a mama nie ma stu rąk żeby dziecko ogarnąć, dom i jeszcze obiad jakiś zjeść - bo o robieniu go nie ma mowy nie martw się tylko ciesz się z tego, że Radek ma tak świetny kontakt i silny z tatą. uwierz, że na pewno jesteś dla Radka najważniejsza! bo przecież jesteś jego mamą. jeszcze nie raz Ci to udowodni |
|
|
|
|
#1077 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak piszecie że to nie jest jakoś niepokojace i wymagające natychmiastowej konsultacji, to przy kolejnej wizycie zapytam, niech mi coś więcej powie próbowałam zrobić zdjęcie, ale nie wysiedzi tyłem, musi sprawdzić co za nim kombinuję ![]() i nie martw się zachowaniem Radzia, miał taki dzień i już, na pewno nie jest to trwałe Cytat:
fajnie tak wyjechać z rodziną całą włącznie z czterołapkami
|
|
#1078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

zębole

Z kolei znajomych z Poznania zaprosimy do siebie w innym terminie, więc urodziny będą na raty. W menu sałatki, szaszłyki, zrazy, dziczyzna, jakaś zupa+ciacho i tort, który postaram się sama zrobić. To będzie mój pierwszy tort, więc mam nadzieję, że nikomu nie zaszkodzi.

świetny wybór

?

(Blondynko, miałaś rację
- mówię Ci super połączenie, wcześniej robiliśmy z cebulą. 

Jak byl zdrowy to mial w nosie kto i kiedy go odwiedza, a teraz wymaga od wszystkich. On cale zycie byl sam dla siebie - rozpuszczony jedynak. Bylismy wczoraj na konsultacjach o chemie, lekarz jak go zobaczyl, od razu powiedzial, ze sie nie kwalifikuje bo na 90% by jej nie przezyl. Powiedzial, ze widzi jak wyglada i ze go to zabije. Ojcu ulzylo - bal sie tej chemii. A lekarz swietny - zaproponowal swoja pomoc i w ramach Caritasu bedzie przyjezdzal na wizyty domowe i w ramach Caritasu, tata bedzie mial pielegniarke do domu. Powiedzialam ze mieszka sam i niestety... postawil oczy (oboje wiemy ze takie stadium jest na razie, a pozniej juz bedzie gorzej), powiedzial ze jesli zajdzie potrzeba to pozniej do szpitala paliatywnego go skieruje na "doleczenie". Wiec kochane nie musze mowic co dalej. Skoro na wypisie jest napisane ze w ciagu miesiaca rak na skorze twarzy podwoil swoja objetosc....
12.06.2010