Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-16, 23:44   #1051
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

HELP !!! Jak włączyć samą nianie elektroniczna w AngelCare (po odłączeniu płytek)?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:45   #1052
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Kolina, daje się wyczuć, że odpoczęłaś. Zdjęcia cudne i z tż chyba już lepiej, co?

Ja też powoli zaczynam myśleć o urodzinach Hani. Musimy zorganizować je u rodziców, bo nie ma sensu, żeby rodzice i dziadkowie do nas przyjeżdżali- nie mamy warunków na nocleg. Pewnie Was zaskoczę, że mamy w planach zrobienie grilla w ogródku. Z kolei znajomych z Poznania zaprosimy do siebie w innym terminie, więc urodziny będą na raty. W menu sałatki, szaszłyki, zrazy, dziczyzna, jakaś zupa+ciacho i tort, który postaram się sama zrobić. To będzie mój pierwszy tort, więc mam nadzieję, że nikomu nie zaszkodzi. Jeśli się nie uda, to pocieszam się, że dziecko małe i nie będzie tego pamiętać. Aaa no i u Nas ostatnio grillowym hiciorem jest kaszanka +kiszona kapusta, więc też pewnie kilka zrobimy.

Ciuszki Next uwielbiam - chyba tylko z nimi nic się nie dzieje po praniu. Szkoda, że w Polsce nie ma tej sieci.

W temacie wózkowym, to Hania stała się szczęśliwą posiadaczką Maclarena xlr- mam nadzieje, że to już ostatni i docelowy wózek.
wypoczełam
a z tz na razie ok, ale u nas tak bywa, raz lepiej raz gorzej
przed wyjazdem jeszcze był konflikt i przez pierwsze 2 dni pobytu... niestety

też lubię next

gratuluję wózka świetny wybór
nasz sprawuje się super, bezproblemowy

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Byliśmy dzisiaj na pierwszej wycieczce rowerowej z Domkiem. Moje dziecko zachwycone
Tylko ściąga mi spodnie z tyłka ukazując moje majtki wszystkim dookoła Do tego wykopuje mnie z siedzonka i sprawia mu to wielką radochę, zgubiliśmy buta, ale znalazł się

Byliśmy też na budowie, robota idzie pełną parą. Prawie już fundamenty skończone mamy. Już fajnie widać zarys domu.

Jak będzie pogoda to mam zamiar pojechać tam na rowerze. Tż się śmieje, że w połowie drogi będzie musiał po nas dostawczakiem przyjechać A ja mu pokażę!

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie szarpania włosków, uszu itd. Byłam ciekawa czy to tak każde dziecko, czy Domin to jakiś wyjątek
Kiedyś szarpał uszy a teraz włosy i drapie tył głowy
pewnie ma niezłą za tobą na rowerze, musisz zakupić body i będzie po problemie

budowa - te roboty ziemne najmniej ciekawe były, teraz domek będzie w oczach rósł, super

tak myslałam że siebie ciągnie...
Stary 2012-07-16, 23:46   #1053
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila ostatnio namiętnie ciągnie się za włosy! i to nie wtedy gdy jest zmęczona, ale chyba w momentach gdy odkrywa że na tej jej główce coś rośnie i namiętnie wyrywa sobie włosy z głowy i ogląda za każdym razem co uda jej się wyrwać

Odkrywanie świata bywa bolesne

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Co u nas - Malwinka raczkuje na całego, odbyła dwa loty samolotem - odwiedziliśmy siostrę w NI, jest radosna, uśmiechnięta i wszystkich czaruje . Ja nadal siedzę w domu, na razie nie szukam pracy. Powoli zaczynamy załatwiać dokumenty związane z budową. Ot, tak powoli nam czas upływa .
To poprosimy jeszcze zdjęcia Malwisi

Cytat:
1. Byliśmy dzisiaj na pierwszej wycieczce rowerowej z Domkiem. Moje dziecko zachwycone
Tylko ściąga mi spodnie z tyłka ukazując moje majtki wszystkim dookoła
Do tego wykopuje mnie z siedzonka i sprawia mu to wielką radochę, zgubiliśmy buta, ale znalazł się

2. Byliśmy też na budowie, robota idzie pełną parą. Prawie już fundamenty skończone mamy. Już fajnie widać zarys domu.
Jak będzie pogoda to mam zamiar pojechać tam na rowerze. Tż się śmieje, że w połowie drogi będzie musiał po nas dostawczakiem przyjechać A ja mu pokażę!

3. Niech się paluch jak najszybciej goi!
1. Ale fajnie
A na pogrubione aż parsknęłam śmiechem

2. Pokażesz kiedyś jakieś fotki z budowy? Będziemy na bieżąco śledzić jak rośnie dom
A daleko to jest od miejsca, gdzie obecnie mieszkacie?

3.
Dziś po południu było już lepiej
Stary 2012-07-16, 23:49   #1054
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
HELP !!! Jak włączyć samą nianie elektroniczna w AngelCare (po odłączeniu płytek)?
nie wiem niestety
nie ma w instrukcji?
jaki masz model?
Stary 2012-07-16, 23:49   #1055
DaKaro
Zadomowienie

Oooo czyżby kolejna ciąża na wątku ?

Natko super, że budowa idzie pełną parą . My byliśmy dzisiaj oglądać dom w stanie surowym, który w 90% pokrywa się z projektem, który zamierzamy wybrać. Wrażenie było super. Ach, już bym chciała żeby coś się ruszyło u nas.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:50   #1056
iustyna1
Wtajemniczenie

Marzenka opowiadaj o tej kaszance z kapusta, dokładnie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-16, 23:50   #1057
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny polujące na piłeczki do basenów!
Patrzcie, co będzie w tesco od czwartku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2012-07-16 o 23.48.18.jpg (45,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zrzut ekranu 2012-07-16 o 23.48.51.jpg (90,8 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-07-16, 23:54   #1058
marzena_S
Zadomowienie

Patik, ale masz przeboje ze swoją niewymowną...

Natka, fajnie, że wycieczka rowerowa udana. Domek widzi, że ma zgrabną mamę i chce to pokazać całemu światu. (przypomniała mi się Twoja historia z myciem okien) Tż posiedział z Nami przez kilka dni i wczoraj wieczorem wrócił do pracy. W tygodniu ma pomalować nasz pokój i korytarz- aż się boję co zastanę po powrocie. Jak skończy to do Nas dojedzie i wrócimy w niedzielę. Nunie muszę porobić zdjęcia i wystawić na allegro- ale to po powrocie. Fajnie, że Wasza szybciutko się sprzedała. Maclaren jest do 22 kg, duży, szeroki, i dłuuuugaśny po złożeniu. (Blondynko, miałaś rację) Przy nim Nuna to pchełka. Ogólnie dobrze się prowadzi, jest cichutki i MA regulowany podnóżek- mam nadzieję, że nam posłuży.
Stary 2012-07-16, 23:57   #1059
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nie wiem niestety
nie ma w instrukcji?
jaki masz model?
Mam ac401, na stronie producenta jest napisane że wystarczy odpiąć płytki, ale włącza się alarm

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Za dużo sprzątania, choć buldogi ucieszyłyby sie pewnie bardziej od Sarenki

Stary 2012-07-17, 00:10   #1060
marzena_S
Zadomowienie

Iustyna, bierzesz folię aluminiową, kładziesz kaszankę do tego garść kiszonej kapusty(jeśli nie masz czasu na długie grillowanie możesz ją wcześniej trochę obgotować- ja daję surową). Posypujesz przyprawą grillową, zawijasz i kładziesz na grilla. Na koniec zajadasz ze smakiem- mówię Ci super połączenie, wcześniej robiliśmy z cebulą.
Stary 2012-07-17, 00:28   #1061
iustyna1
Wtajemniczenie

spróbuj jeszcze z podsmazonymi pieczarkami, papryka i cebula. Mocno posolic i popieprzyć. Reszta tak samo jak przy kaszance z kapusta. Też pycha. Ja następnym razem spróbuje z kapusta
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 05:52   #1062
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, znowu po lebkach czytam.

Co do taty i mamy. Nie sa razem, nie szanowal jej nigdy az w koncu odeszla, zostal sam na wlasne zyczenie i niestety wszystkie obowiazki spadly na mnieJak byl zdrowy to mial w nosie kto i kiedy go odwiedza, a teraz wymaga od wszystkich. On cale zycie byl sam dla siebie - rozpuszczony jedynak. Bylismy wczoraj na konsultacjach o chemie, lekarz jak go zobaczyl, od razu powiedzial, ze sie nie kwalifikuje bo na 90% by jej nie przezyl. Powiedzial, ze widzi jak wyglada i ze go to zabije. Ojcu ulzylo - bal sie tej chemii. A lekarz swietny - zaproponowal swoja pomoc i w ramach Caritasu bedzie przyjezdzal na wizyty domowe i w ramach Caritasu, tata bedzie mial pielegniarke do domu. Powiedzialam ze mieszka sam i niestety... postawil oczy (oboje wiemy ze takie stadium jest na razie, a pozniej juz bedzie gorzej), powiedzial ze jesli zajdzie potrzeba to pozniej do szpitala paliatywnego go skieruje na "doleczenie". Wiec kochane nie musze mowic co dalej. Skoro na wypisie jest napisane ze w ciagu miesiaca rak na skorze twarzy podwoil swoja objetosc....

A ja padam na twarz - w skrocie.

Oliweczko super ze imie dla synka wybrane i bardzo ladne
zdjecie Dominika z urodzin, jaki przystojniak fiu fiu
hanysek( z mamusia chyba), piekne zdjecie.

A ja zjadlam sniadanko, kawe wypilam, czekam na mojej mamy faceta, ma zostac z Marysia a ja mam jechac zarejestrowac skuter dla TZ i jechac do taty bo po 9 ma pyc pielegniarka i chciala zebym byla przy tym.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:15   #1063
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marzenka opowiadaj o tej kaszance z kapusta, dokładnie
O to samo miałam pytać
Kaszanka to kiszka?

Madzik ale wyrósł Dominik
Przystojniak
Widzę na zdjęciach, że wybrał kieliszek
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 07:24   #1064
CookieMonsters
Rozeznanie

Dzień dobry
Generalnie nie mam dostępu do Internetu, więc nawet nie mam jak podczytać co u Was. Czasem wi-fi podłapie mi coś niezabezpieczonego, ale to nie to samo u mnie bez większych emocji(tych pozytywnych, bo negatywnych nie brakuje) więc pomine ten temat.
Zuza rośnie szalenie szybko Nie chodzi jeszcze sama, co mnie samej by nie martwiło, ale lekarka wywiera na nas presje, że na roczny bilans dziecko z założenia powinno samo już chodzić. Leniwy egzemplarz mi sie trafił i strachliwy w dadatku Dalej leczymy naczyniaki. Wczoraj byłam u alergologa i niestety kazała próbować przejść z pepti na zwykły bebilon, bo pepti po roku nierefundowane. Niestety, bo już eksperymentowałam i alergia Zuzce wcale nie nmineła Wychodzi na to, że albo dziecko głoduje, albo choruje
Nic to, pożyczyłam play'a na kilka dni, więc chociaż troche Was podczyta, a póżniej znowu zniknie w nicości
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:12   #1065
Natka_
Zakorzenienie

Hejo

Dominik znowu dzisiaj źle spał Nie wiem czy to czasem nie jest wina tego kataru... Zatyka mu się nosek, nie potrafi oddychać, wybudza się. Mam dość tego jego kataru Już 2 m-ce jak nie dłużej to trwa. Czy to się w końcu skończy?
Dzisiaj wyniki wymazu. W sumie ucieszyłabym się jakby coś wyszło, bo wyleczylibyśmy antybiotykiem i dziecku w końcu by ulżyło.
Leki na alergie pomogły na chwilę, więc nie wiem czy tu jest źródło. Nie wiem już co robić. Na pewno tego tak nie zostawię, bo przecież widzę jak go męczy...
Mam wrażenie, że pediatrzy traktują go jak królika doświadczalnego, cały czas przepisują coś nowego, a może pomoże

Cytat:
1. Ale fajnie
A na pogrubione aż parsknęłam śmiechem

2. Pokażesz kiedyś jakieś fotki z budowy? Będziemy na bieżąco śledzić jak rośnie dom
A daleko to jest od miejsca, gdzie obecnie mieszkacie?

3.
Dziś po południu było już lepiej
Nawet wczoraj Wam chciałam wkleić kilka fotek, ale nie chciały mi się przesłać na lapka. Dzisiaj jakoś je wrzucę i pokażę
To jest jakieś 18 km od obecnego miejsca zamieszkania.

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Natko super, że budowa idzie pełną parą . My byliśmy dzisiaj oglądać dom w stanie surowym, który w 90% pokrywa się z projektem, który zamierzamy wybrać. Wrażenie było super. Ach, już bym chciała żeby coś się ruszyło u nas.
My właśnie przed kupnem naszego projektu również byliśmy oglądać taki domek. Jeszcze bardziej się napaliliśmy, bo miał wszystko co nas interesowało
Najgorzej wyjść z papierków, później robota ruszy

Cytat:
Ooo dzięki na cynk! Muszę w czwartek takie upolować

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Natka, fajnie, że wycieczka rowerowa udana. Domek widzi, że ma zgrabną mamę i chce to pokazać całemu światu. (przypomniała mi się Twoja historia z myciem okien) Tż posiedział z Nami przez kilka dni i wczoraj wieczorem wrócił do pracy. W tygodniu ma pomalować nasz pokój i korytarz- aż się boję co zastanę po powrocie. Jak skończy to do Nas dojedzie i wrócimy w niedzielę. Nunie muszę porobić zdjęcia i wystawić na allegro- ale to po powrocie. Fajnie, że Wasza szybciutko się sprzedała. Maclaren jest do 22 kg, duży, szeroki, i dłuuuugaśny po złożeniu. (Blondynko, miałaś rację) Przy nim Nuna to pchełka. Ogólnie dobrze się prowadzi, jest cichutki i MA regulowany podnóżek- mam nadzieję, że nam posłuży.
Domek lubi jak z jego matki ludzie mają ubaw
A wózeczka gratuluję, oglądałam na żywo, bardzo fajny Pewnie macie brązowo-różowy?
A Ty spryciula jesteś, na remoncik się usunełaś z domu

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Generalnie nie mam dostępu do Internetu, więc nawet nie mam jak podczytać co u Was. Czasem wi-fi podłapie mi coś niezabezpieczonego, ale to nie to samo u mnie bez większych emocji(tych pozytywnych, bo negatywnych nie brakuje) więc pomine ten temat.
Zuza rośnie szalenie szybko Nie chodzi jeszcze sama, co mnie samej by nie martwiło, ale lekarka wywiera na nas presje, że na roczny bilans dziecko z założenia powinno samo już chodzić. Leniwy egzemplarz mi sie trafił i strachliwy w dadatku Dalej leczymy naczyniaki. Wczoraj byłam u alergologa i niestety kazała próbować przejść z pepti na zwykły bebilon, bo pepti po roku nierefundowane. Niestety, bo już eksperymentowałam i alergia Zuzce wcale nie nmineła Wychodzi na to, że albo dziecko głoduje, albo choruje
Nic to, pożyczyłam play'a na kilka dni, więc chociaż troche Was podczyta, a póżniej znowu zniknie w nicości
Witam Cookie
Coś ta Wasza lekarka głupoty gada, bo roczne dziecko wcale jeszcze nie musi chodzić!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:15   #1066
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Oliweczka Mateuszek... Ladnie

Cytat:
Biegać, skakać, latać, pływać...urlopowo — w: Świnoujście, i znikam
Przyjemnego wypoczynku
pojechaliście z psami?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
właśnie burza spaliła nam telewizor i modem ... Do tego padał tak wieki grad, że tż trzymał się za głowę i patrzył na auta auta na szczęście całe. Cholera jasna telewizor ma chyba rok
, ale ja też nigdy nic nie wyłączam jak jest burza

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Teraz już jest tylko tak

2) Mamy, które podają dzieciom kaszki na noc; o której godzinie podajecie?
I czy to są zawsze kaszki te na noc z gwiazdkami czy takie "śniadaniowe" też podajecie?

3) Jak się teraz bawicie z maluchami?
Ja mam wrażenie, że za mało się z Radkiem bawię.
Chodzi mi o takie zabawy połączone z nauką.

Co się dzieje Lili?

Ja na początku dawałam Julci te kaszki specjalne na dobranoc, ale z racji tego, że one są od 4, 6 i 9 miesiąca stwierdziłam, że za mało sycące i wczoraj kupiłam z nestle tą z kakaem od 12 miesiąca ( to nic, że dopiero za miesiąc kończy) i na próbe dałam wczoraj na noc i niewiem czy to było powodem, ale jak się obudziła o 23:30, tak odłożyłam Ją spowrotem o 3:40 W między czasie dawałam Jej tą kaszkę i mleko(3) i po pierwszej nieudanej próbie odłożenia w końcu usnęła. Niewiem, czy to przez tą kaszkę? Takie nocki już u nas bywały, ale ostatnio jak sie przebudziła, to zjadła, albo się przytuliła i poszła dalej spać.
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hej!!!

My juz po roczku, w sobotę wyprawialiśmy. Wszystko świetnie się udało. Dominik dostał ten zestaw zabawek co kiedys Wam pokazywałam, samochód jeździk od chrzestnej, 2 pary kapcioskarpetek, ubranka i kaskę. Domek odkrywczy i dżungla z fisher price bardzo mu się podoba. Jedzonko wszystkim smakowało. Mały Maksiu- synek chrzestnej D. (2mc-e) zaprotestował i na imprezce kumpla wcale nie chciał spać Na dole kilka fotek.

Super, że się udały urodziny
Widać po zdjęciach ogólną radość
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Oliweczko, bardzo ładne imię!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

śliczne imię - baaardzo mi się podoba Mateusz

Fajnie, że w pracy Ci się podoba
Cytat:
Dobry wieczór

Byliśmy dzisiaj na pierwszej wycieczce rowerowej z Domkiem. Moje dziecko zachwycone
Tylko ściąga mi spodnie z tyłka ukazując moje majtki wszystkim dookoła Do tego wykopuje mnie z siedzonka i sprawia mu to wielką radochę, zgubiliśmy buta, ale znalazł się

Byliśmy też na budowie, robota idzie pełną parą. Prawie już fundamenty skończone mamy. Już fajnie widać zarys domu.

Oliweczko, ładne imię
Pierwsza wyprawa zaliczona-świetnie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Co do taty i mamy. Nie sa razem, nie szanowal jej nigdy az w koncu odeszla, zostal sam na wlasne zyczenie i niestety wszystkie obowiazki spadly na mnieJak byl zdrowy to mial w nosie kto i kiedy go odwiedza, a teraz wymaga od wszystkich. On cale zycie byl sam dla siebie - rozpuszczony jedynak. Bylismy wczoraj na konsultacjach o chemie, lekarz jak go zobaczyl, od razu powiedzial, ze sie nie kwalifikuje bo na 90% by jej nie przezyl. Powiedzial, ze widzi jak wyglada i ze go to zabije. Ojcu ulzylo - bal sie tej chemii. A lekarz swietny - zaproponowal swoja pomoc i w ramach Caritasu bedzie przyjezdzal na wizyty domowe i w ramach Caritasu, tata bedzie mial pielegniarke do domu. Powiedzialam ze mieszka sam i niestety... postawil oczy (oboje wiemy ze takie stadium jest na razie, a pozniej juz bedzie gorzej), powiedzial ze jesli zajdzie potrzeba to pozniej do szpitala paliatywnego go skieruje na "doleczenie". Wiec kochane nie musze mowic co dalej. Skoro na wypisie jest napisane ze w ciagu miesiaca rak na skorze twarzy podwoil swoja objetosc....

A ja padam na twarz - w skrocie.

Oliweczko super ze imie dla synka wybrane i bardzo ladne
No dokładnie teraz wszystko spadło na Ciebie współczuję

Witamy.

Jak już wspomniałam wyżej jestem dzisiaj mega niewyspana, ja niewiem kiedy w końcu odpocznę....

Wogóle mam doła ogólnego, ale co tam, życie....

Jutro, albo po jutrze przyjdzie wózek, ale nie moge się doczekać

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:35   #1067
pieleszka
Wtajemniczenie

Oliweczko kochana, a co się stało, żeś smutna??? i niech dół się zakopie!!

Natko tak myślę o tym Dominikowym, katarze, bo Hania miała bardzo podobnie, tylko nieco krócej. chodziła zakatarzona przez jakiś miesiąc, aż w pewnym momencie nawet mimo antybiotyku katar nie mijał. dostaliśmy wtedy fenistil krople i kazała mi pediatra inhalowac dziecko kilka razy dziennie (u nas był na zmianę mucosolvan i atrowent oraz sól fizjologiczna). i powiem Ci, że coś poskutkowało bo po 2 tygodniach tej kuracji katar w końcu odpuścił... nie wiem, pewnie już stosowaliście inhalacje

iustynko ojj nie zazdorszczę tego spalonego tv, ale dobrze, że ubezpieczenie macie. ja tam burzy się boję i zawsze jak jestem w domyu to odłączam z kontaktu cały sprzęt. poza lodówka of course... po tym jak tż spaliło komputer (w jego rodzinnym domu) jestem przewrażliwiona

Beatko super, że z pracy zadowolona jesteś! i pokaż Juleczkę

DaKaro, Cookie zguby nasze

Marzenko, ale brzmi smacznie ta kaszanka...narobiłaś mi ochoty..a ja w pracy i musze się obejść smakiem

brumku dzięki za linka o piłkach! muszę dyskretnie komuś z rodziny podsunąć pomysł na prezent na roczek ale u nas w tesco już ta promocja kiedyś na te piłeczki była....

eveewe i życzę dużo sił i cierpliwości dla taty! i dziękuję za komplement -tak to ja na zdjęciu z Hanyskiem
pozostałym ciociom również dziękuję za miłe słowa

dzień dobry!
ja tez nie wyspana...Hanka sobie urządziła w nocy polowanie na cyca...co się niby najadła i ją odsuwałam to ta zaczynała się rzucać, wiercić i dosłownie ATAKOWAĆ mnie przez sen... no nie wiem ile ja tak jeszcze pociągnę...a z odstawianiem u nas kiepsko bo ta mała cycopijka mnie terroryzuje

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:46   #1068
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Oliweczko kochana, a co się stało, żeś smutna??? i niech dół się zakopie!!

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 08:52   #1069
Kolina
Zadomowienie

hej

Cytat:
Dzień dobry
jakiego typu macie nacyzniaki? i gdzie?
wiecie że ja po 10 miesiacach dowiedziałam się że Dawid ma naczyniaka???? na ostatniej konsultacji lekarka ot tak sobie powiedziała (nacyzniak na karku jeszcze jest.."
jaki naczyniak?!
on ma od urodzenia właściwie takie zaczerwienienie wysoko na karku, własciwie w pasie wlosow juz, wiec trzeba się przyjzec by to zobaczyc
widzialo go kilku lekarzy, nie jestem pewna czy nawet nie okreslono tego jako alergiczne kiedys
nikt do tej pory nie nazwal tego naczyniakiem
nie wiem czy nie powinnam tego gdzies skonsultowac

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Witamy.

Jak już wspomniałam wyżej jestem dzisiaj mega niewyspana, ja niewiem kiedy w końcu odpocznę....

Wogóle mam doła ogólnego, ale co tam, życie....

Jutro, albo po jutrze przyjdzie wózek, ale nie moge się doczekać

też wstałam zmęczona, zły sen miałam....
Stary 2012-07-17, 09:02   #1070
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
hej

jakiego typu macie nacyzniaki? i gdzie?
wiecie że ja po 10 miesiacach dowiedziałam się że Dawid ma naczyniaka???? na ostatniej konsultacji lekarka ot tak sobie powiedziała (nacyzniak na karku jeszcze jest.."
jaki naczyniak?!
on ma od urodzenia właściwie takie zaczerwienienie wysoko na karku, własciwie w pasie wlosow juz, wiec trzeba się przyjzec by to zobaczyc
widzialo go kilku lekarzy, nie jestem pewna czy nawet nie okreslono tego jako alergiczne kiedys
nikt do tej pory nie nazwal tego naczyniakiem
nie wiem czy nie powinnam tego gdzies skonsultowac

też wstałam zmęczona, zły sen miałam....
Zuza ma naczyniaki na uchu i boku na wysokości żeber.Są wypukłe i przed leczeniem rosły, dlatego leczymy to o czym Ty piszesz to chyba nazywa się 'dziobnięcie bociana' gdzieś o tym czytałam bo Zuza też to ma i ja mam. To taka nieregularna czerwona plama pod włosami ? Nie jest to groźne, więc nie musisz się denerwować konsultowałam to z chirurgiem i bardzo dużo dzieci to ma. Czasem zanika czasem nie, ale to nawet nie jest defekt kosmetyczny, bo tego nie widać

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Ale jesli bardzo się tym niepokoisz, to moge dokładnie popytać chirurga, skąd to jest i jak do tego podchodzić, bo dzisiaj idziemy na wizyte mi wystarczyło tylko że powiedziała, żeby nie zawracać sobie tym glowy, więc nei zgłębiałam
Stary 2012-07-17, 09:11   #1071
Kolina
Zadomowienie

dzięki za szybką odpowiedź

ma czerwoną pajęczynkę w pasie włosów tuż nad karkiem
rozległą na ok 3x10cm, nie jest wypukla ani bordowa, ot zaczerwienie

żuczek jeszcze śpi, jak wstanie to może uda mi się zrobić zdjęcie
dzięki!

u nas lekarze też nie zwracali na to uwagi, nawet nie nazywali po imieniu jak dotąd
Stary 2012-07-17, 09:12   #1072
toskaKrk
Wtajemniczenie

Aaaa moje cudowne dziecko, dotychczas śpiące do 9:30 -10, wstało o 7:30. Spać...

Ale skoro już wstał to zaraz się ciepło ubieramy (całe 15 stopni na termometrze) i idziemy kupić coś na obiad

Jeszcze Wam poodpisuję z opóźnieniem jak zwykle i się zbieramy.

Cytat:
Czy Wasze dzieci te z ciągną się za włosy i drapią np. tył głowy, jak są śpiące?
Julian jak jest śpiący zaraz rączkę do włosów wyciąga i zasypia ciągnąc się za nie.

Cytat:

Oj, biedna jesteś A co się stało, że się w nią uderzyłaś?
Młody w nocy mi głową przywalił. chyba jak się przekręcał z brzucha na plecy to wstał na czworaki i walnął w bok uderzając mnie. Następnej nocy poprawił i dostałam w skroń z tej samej strony

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hej!!!

My juz po roczku, w sobotę wyprawialiśmy. Wszystko świetnie się udało. Dominik dostał ten zestaw zabawek co kiedys Wam pokazywałam, samochód jeździk od chrzestnej, 2 pary kapcioskarpetek, ubranka i kaskę. Domek odkrywczy i dżungla z fisher price bardzo mu się podoba. Jedzonko wszystkim smakowało. Mały Maksiu- synek chrzestnej D. (2mc-e) zaprotestował i na imprezce kumpla wcale nie chciał spać Na dole kilka fotek.
Dominik bardzo dorośle wygląda w życiu bym nie powiedziała, że ma roczek dopiero

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja na początku dawałam Julci te kaszki specjalne na dobranoc, ale z racji tego, że one są od 4, 6 i 9 miesiąca stwierdziłam, że za mało sycące i wczoraj kupiłam z nestle tą z kakaem od 12 miesiąca ( to nic, że dopiero za miesiąc kończy) i na próbe dałam wczoraj na noc i niewiem czy to było powodem, ale jak się obudziła o 23:30, tak odłożyłam Ją spowrotem o 3:40 W między czasie dawałam Jej tą kaszkę i mleko(3) i po pierwszej nieudanej próbie odłożenia w końcu usnęła. Niewiem, czy to przez tą kaszkę? Takie nocki już u nas bywały, ale ostatnio jak sie przebudziła, to zjadła, albo się przytuliła i poszła dalej spać.
Ja się boję dawać te słodkie kaszki z obawy, że dziecko dostanie na wieczór kopa energii z cukru
Więc dajemy tylko kaszki Zdrowy Brzuszek, które są bez cukru. Małemu super smakują same, bez owoców (owoc dostaje po kaszce do rączki), a w dodatku jak tylko przygotuję kaszę to nasza kotka się melduje i muszę uważać bo poluje na miseczkę, tak jej ta kaszka smakuje

Może jeszcze Wam napiszę, że wczoraj wybraliśmy się do sklepu rowerami. Przy okazji znaleźliśmy nowy plac zabaw, więc wpakowałam młodego na huśtawkę, a Tż poszedł coś załatwić. Sąsiednią huśtawkę zajął chłopiec wielkości mojego syna, mama zagadała że podobnej są wielkości i oczywiście się okazało, że tamten ma 16 miesięcy
Powinnam się chyba przyzwyczaić już, ale nadal mnie to zadziwia.
W sumie plus jest taki, że jak Jul zacznie chodzić z nami za rączkę, to nie będę musiała się schylać
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:25   #1073
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
dzięki za szybką odpowiedź

ma czerwoną pajęczynkę w pasie włosów tuż nad karkiem
rozległą na ok 3x10cm, nie jest wypukla ani bordowa, ot zaczerwienie

żuczek jeszcze śpi, jak wstanie to może uda mi się zrobić zdjęcie
dzięki!

u nas lekarze też nie zwracali na to uwagi, nawet nie nazywali po imieniu jak dotąd
nie nazywali, bo to CHYBA nie jest naczyniak, chirurg twierdzi że to po prostu znamie zapytam go dzisiaj co dokładnie o tym wie
Stary 2012-07-17, 09:40   #1074
Lili 83
Zakorzenienie

Kolina Radek też ma takiego naczyniaka na karku jak Dawid
Tak jak Coockie pisała, :"dziobnięcie bociana" może zniknąć ale nie musi. Lekarka mówiła, że przy płaczu może się bardziej zaczerwienić.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Aaaa moje cudowne dziecko, dotychczas śpiące do 9:30 -10, wstało o 7:30. Spać...
Można się przyzwyczaić do dobrego co?
A o której chodzi spać?

Radek poszedł wczoraj koło21 spać, w nocy 4 razy się budził, ostatecznie wstał o 5,50
Teraz ma drzemkę, śpi już od godziny.

Dzisiaj gotuję mu zupę rybną
http://www.osesek.pl/ksiazka-kuchars...-miesiacu.html
Wcześniej jadł pięknie rybę a ostatnio pogardził. Może w zupie zje.

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
nie nazywali, bo to CHYBA nie jest naczyniak, chirurg twierdzi że to po prostu znamie zapytam go dzisiaj co dokładnie o tym wie
U nas właśnie pediatra i ortopeda nazywają naczyniakiem.
Pediatra podeszła do tego tak spokojnie, ale ortopeda powiedział "wie pani, że tutaj to jest naczyniak?" jakby co najmniej raka ogłaszał

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Ja się boję dawać te słodkie kaszki z obawy, że dziecko dostanie na wieczór kopa energii z cukru
Więc dajemy tylko kaszki Zdrowy Brzuszek, które są bez cukru. Małemu super smakują same, bez owoców (owoc dostaje po kaszce do rączki), a w dodatku jak tylko przygotuję kaszę to nasza kotka się melduje i muszę uważać bo poluje na miseczkę, tak jej ta kaszka smakuje
Mam tę kaszkę w domu, tylko Radek je UU. Nie podaję MM i zastanawiam się czy nie zrobić tej kaszki na wodzie.
Kajool tak robiła.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Wczoraj miałam mega doła , uwyłam się strasznie.
Teraz z perspektywy czasu myślę sobie, że pewnie przesadziłam...
Radek miał wczoraj dzień anty mama.
W ogóle do mnie nie chciał iść, tylko tata i tata.
Było mi strasznie przykro.
Nie chciał się ze mną bawić, na ręce żebym go wzięła też nie.
A ścięło mnie z nóg jak mu chciałam obiad dać a ten w ryk, tż przyszedł i go nakarmił, Radek nawet nie kwięknął. Szczęśliwy jeszcze sobie gruchał.
Razem się bawili.
Cieszę się, że mają dobry kontakt i mały przepada z ojcem ale gdzie jest miejsce dla mnie?
Tego najbardziej się obawiałam zanim urodziłam, że ... no sama nie wiem co... Że chyba nie będę tą najważniejszą osobą dla Radka
Stary 2012-07-17, 09:45   #1075
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Oliweczka1985 Dzięki dla Ciebie i wszystkich którzy zyczyli nam miłego wypoczynku.

Oczywiście jesteśmy z psami.
Wczoraj troche popadało, więc na plaży nie bylismy. Sarenka spędziła pół dnia ze swoimi kuzynkami, bawiła się super, ani razu nie zakwiczała i my mieliśmy dziecko z głowy

Dziś zaprosiliśmy znajomych i rodzinkę na obiadowego grilla

Stary 2012-07-17, 09:49   #1076
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam tę kaszkę w domu, tylko Radek je UU. Nie podaję MM i zastanawiam się czy nie zrobić tej kaszki na wodzie.
Kajool tak robiła.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

A ścięło mnie z nóg jak mu chciałam obiad dać a ten w ryk, tż przyszedł i go nakarmił, Radek nawet nie kwięknął. Szczęśliwy jeszcze sobie gruchał.
Razem się bawili.
Cieszę się, że mają dobry kontakt i mały przepada z ojcem ale gdzie jest miejsce dla mnie?
Tego najbardziej się obawiałam zanim urodziłam, że ... no sama nie wiem co... Że chyba nie będę tą najważniejszą osobą dla Radka
co do kaszki to własnie miała się pytać czy można ją zrobic na samej wodzie?? i czy to bedzie smaczne?? bo korci mnie dac ją Hani, ale ja karmię UU i nie mam nawet MM w domu, a ona jest przecież bezmleczna...

a co do tego, że Radek wczoraj miał dzień taty- to ja bym oszalała z radości chyba gdyby się zdarzył jeden taki dzień mała ma jakiś kryzys i chodzi po domu i tylko "mama,m mama" a mama nie ma stu rąk żeby dziecko ogarnąć, dom i jeszcze obiad jakiś zjeść - bo o robieniu go nie ma mowy nie martw się tylko ciesz się z tego, że Radek ma tak świetny kontakt i silny z tatą. uwierz, że na pewno jesteś dla Radka najważniejsza! bo przecież jesteś jego mamą. jeszcze nie raz Ci to udowodni

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 09:55   #1077
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
dzięki

Cytat:
Kolina Radek też ma takiego naczyniaka na karku jak Dawid
Tak jak Coockie pisała, :"dziobnięcie bociana" może zniknąć ale nie musi. Lekarka mówiła, że przy płaczu może się bardziej zaczerwienić.

...
U nas właśnie pediatra i ortopeda nazywają naczyniakiem.
Pediatra podeszła do tego tak spokojnie, ale ortopeda powiedział "wie pani, że tutaj to jest naczyniak?" jakby co najmniej raka ogłaszał

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Kajool tak robiła.

Razem się bawili.
Lili nam nie obwieszczono tego w takim tonie, a wręcz ignorowano temat, a że żuk miał symptomy skazy jak był malutki to myślałam że to własnie alergiczne, czy od ciepła....
ale jak piszecie że to nie jest jakoś niepokojace i wymagające natychmiastowej konsultacji, to przy kolejnej wizycie zapytam, niech mi coś więcej powie

próbowałam zrobić zdjęcie, ale nie wysiedzi tyłem, musi sprawdzić co za nim kombinuję

i nie martw się zachowaniem Radzia, miał taki dzień i już, na pewno nie jest to trwałe

Cytat:
Oliweczka1985 Dzięki dla Ciebie i wszystkich którzy zyczyli nam miłego wypoczynku.

Oczywiście jesteśmy z psami.
Wczoraj troche popadało, więc na plaży nie bylismy. Sarenka spędziła pół dnia ze swoimi kuzynkami, bawiła się super, ani razu nie zakwiczała i my mieliśmy dziecko z głowy

Dziś zaprosiliśmy znajomych i rodzinkę na obiadowego grilla
carmela super że wyjazd udany, że Sarenka daje wam wypocząć
fajnie tak wyjechać z rodziną całą włącznie z czterołapkami
Stary 2012-07-17, 09:59   #1078
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
co do kaszki to własnie miała się pytać czy można ją zrobic na samej wodzie?? i czy to bedzie smaczne?? bo korci mnie dac ją Hani, ale ja karmię UU i nie mam nawet MM w domu, a ona jest przecież bezmleczna...

ja daje wszystkie kaszki na wodzie, bo na pepti są niesmaczne i Zuzka nie chce jeść. A w ogóle dużo bardziej niż kaszki ze sklepu smakuje jej kasza kukurydziana z owocami
Stary 2012-07-17, 10:01   #1079
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
jaki naczyniak?!
To znamię na karczku nazywane jest przez pediatrów naczyniakiem - Szymon też to ma Jest to całkowicie niegroźne więc się nie martw

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 10:05   #1080
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle dużo bardziej niż kaszki ze sklepu smakuje jej kasza kukurydziana z owocami
U nas też zwykła kukurydzianka z owocami jest numerem 1
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości