|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
|
|
#1022 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
dotarłam
cześć mamuśki
|
|
|
|
#1023 |
|
Wtajemniczenie
|
ale nie jest tak źle... Przy kredycie było obowiązkowe ubezpieczenie domu. Sprawdziliśmy i jesteśmy ubezpieczeni od szkód z powodu przepięcia po uderzeniu pioruna. Tz już zgłosił szkody. sąsiadom spaliło lapka i modem, innym telewizor. Masakra jakaś. I wyjedź tu spokojnie na urlop
i znowu internet tylko w komórce
|
|
#1024 |
|
Wtajemniczenie
|
Cookie wróciła
Iustyna właśnie miałam pisać o ubezpieczeniu. Dobrze, że macie Lili ale już nie płaczesz? ![]() Marina Jesteś bardzo silną kobietą, wiesz? Smarkul śpi. Ciekawe jak długo Wiem, że to obrzydliwe, ale ma taką nową zabawę. Zaraz po kichnięciu rozmazuje gile po twarzy
|
#1025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jacieee, rozmazuje gile? mnie tak wczoraj ubawiła qpa w wannie
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Kur napisałam taki elaborat i mi wszystko się komp wyłączył
OK, try again: Justyna o kurcze nie wyłączasz z gniazdka tv w czasie burzy? oby się nie wymigali z wypłaty odszkodowania z kredytu, wiesz jak to jest .. kombinują jak mogą.Marina zawsze mi się kojarzyło że w budowlance mozna dobrze zarobic nawet w PL. Gdyby tż robił bez pośredników sam na siebie..jak myślisz? gdyby sam zaczął ? wyjazd za granicę..eh cieżki temat. Gdyby była pewna praca, dobre zarobki, znajomi którzy pokierują i na początek pomogą.. Znowu złapało mnie jakies świństwo. Chyba grzybica, swędzi i piecze w wiadomym miejscu ( pewnie po antybiotykach się przyplątało dziadostwo) Podoba mi się wóek espiro vector, widziałam na żywo u koleżanki i mm chęć Blondynka co myślisz? Pieleszko ślicznie wyglądacie Kolina witaj,. Wypoczęta? naładowana pozytywną energią? Monia no ja mam podobne menu..karczek, kiełbaski, skrzydełka, szaszłyki, tort, sałatka z kalafiora, pomidory w śmietanie, mizeria, wafle z masą krówkowa, i rogaliki jak mi się zechce piec. U nas start o 16 chcę szybko wykurzyć towarzystwo.
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już jest tylko tak ![]() 1)Dziewczyny jaki rowerek polecacie dla "starszaka"? Bratanek będzie miał niedługo 3 urodziny i zastanawiamy się z siostrą nad rowerkiem, nie chcemy wtopić. 2) Mamy, które podają dzieciom kaszki na noc; o której godzinie podajecie? I czy to są zawsze kaszki te na noc z gwiazdkami czy takie "śniadaniowe" też podajecie?3) Jak się teraz bawicie z maluchami? Ja mam wrażenie, że za mało się z Radkiem bawię. Chodzi mi o takie zabawy połączone z nauką. Ciemna masa. Kolina super, że się Wam wczasy udały. Myśmy się martwiło o Wasze biuro podróży ![]() Marina ja bym wysłała męża za granicę do pracy. Jakbym była w takiej sytuacji jak Wy to chyba nie miałabym wyjścia. Albo na max 3 miesiące żeby się odbić z kasą albo pod warunkiem, że z dzieckiem bym mogła dojechać. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Patik mi się Espiro strasznie podobają, ideały Ale cena
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
patik no nie wyłączyłam, nigdy nie wyłączałam...
Lili kupcie rowerek biegowy- rewelacyjna sprawa. My kupiliśmy teraz na 4 urodziny Kubie. Tak ładnie łapie równowagę, że może na wiosnę już mu 2 kółka kupimy biegowe są super, za nasz daliśmy 219 zł w rowerowym.
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja na używany patrzę . Na tablica pl jest dużo ofert, tylko to są wózki 3w1 albo 2w1, a mi potrzebna sama spacerówka. Napisałam kilka mail, chociaż wątpię żeby ktoś chciał sprzedać samą spacerówkę za mniejsza kasę i zostać z gondolą.
|
#1030 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Hej!!!
My juz po roczku, w sobotę wyprawialiśmy. Wszystko świetnie się udało. Dominik dostał ten zestaw zabawek co kiedys Wam pokazywałam, samochód jeździk od chrzestnej, 2 pary kapcioskarpetek, ubranka i kaskę. Domek odkrywczy i dżungla z fisher price bardzo mu się podoba. Jedzonko wszystkim smakowało. Mały Maksiu- synek chrzestnej D. (2mc-e) zaprotestował i na imprezce kumpla wcale nie chciał spać Na dole kilka fotek.Cytat:
Ja zawsze chciałam pracować w budżetówce, bo taka praca to wydaje mi się stabilna, jak już się raz załapie to można spokojnie do emerytury pracować. A szukasz pracy o podobnym charakterze? Cytat:
za wszystkie nowości i prosimy o zdjęcie blondyneczki z kolczykami.Cytat:
[QUOTE=brumek;35316088 Kupiłam Tymciowi w piątek bidon ze słomką i dziś już pięknie opanował picie z niego Poza tym byliśmy na sushi, gdzie ze smakiem pałaszował awokado, kawalątek pieczonego łososia i ryż A wczoraj na działce też kilka nowości, bo i porzeczki jadł (wszystkie 3 kolory ), i morele, i borówki, i maliny, choć te już znał Prosto z krzaczka [/QUOTE] za picie z bidonu. Musze też sprawić taki D., bo niekapka dalej nie lubi.[QUOTE=agawoo;35316231 A ja jestem podałamana - kolejny raz mała dostała histerii przed spaniem. Po kąpieli zjadła, myslałam, że uśnie, ale nie -pobawiła sie, a potem nagle się zmęczyła i ryk nie z tej ziemi Usnęła dopiero jak się umęczyła Nie wiem, co sie dzieje, dlaczego tak płacze wieczorem... Zębów nie widać, więc to chyba nie to Głodna nie jest ... Więc o co chodzi?? [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Dlatego w tym roku daliśmy sobie spokój, a w przyszłam już się gdzieś razem wybierzemy.Cytat:
Cytat:
|
|
#1031 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() super, ze sie dobrze bawilas uuu nie fajnie
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() Wybaczcie nieobecność, odwdzięczę się w naturze ![]() U nas też po roczku. W klubie wstawię jakieś foty.
|
#1033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała, ale daleko....
Cytat:
Cytat:
co jest? ![]() zdolniacha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
patik, kurczę, ciągle coś... oby wreszcie cię wszelkie paskudztwa opuściły! Oliweczko, bardzo ładne imię!
|
|
|
#1034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zawsze tę dedykowaną na noc też mam wrażenie że mało edukacyjnie się bawimy :/ ja byłam z itaką, zwykle z nimi jeździmy ale końcem maja jak szukałam ofert pisałam do triady z prośbą o przysłanie ofert do hiszpanii.. tak, dziękuję Cytat:
![]() ze zdjęć widać że było wesoło i kolorowo ![]() co wybrał ze stoliczka? jeśli chodzi o nasz wyjazd, to też miałam obawy, ale ten wyjazd to jedna z niewielu okazji wspólnego wyjazdu, moj tz ciągle poza domem, było to potrzebne nam wszystkim ja wypoczęłam ![]() Julia Beatki ma kolczyki? też chcę zobaczyć tam w hiszpanii każda malutka dziewczynka ma kolczyki, nawet te malutkie całkiem te błyszczące akcenty w uszkach przy ich karnacji były bardzo wyraźne, fajnie to wyglądało jeszcze wam napiszę że byliśmy kilka razy na fieście, gdzie było dużo mam z wózkami, u nich dominują wózki w chromowanych ramach, marki przeróżne, najwięcej inglesina, quinny, bebecar, stokke, bugaboo, maclaren, casualplay, babysafe, chicco czy cybex nazwy pamiętam bo się powtarzały ciągle, ja za każdym wózkiem się oglądałam, tak miały ozdobione, różne przywieszki etc i te maluszki w nich słodko śpiące
|
|
#1035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że byliście ubezpieczeni ...U nas moja mama ma jobla na tym punkcie i jak jest burza to wszystko z kontaktu wyłacza (oprócz lodówki na szczęście) ... Cytat:
![]() Myślisz, że minie? Oj, oby, bo sie wykonczymy
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
:tak:
Widziawszy na fejsbogu |
|
|
|
#1037 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cookie - telepatia, bo myślałam dziś o Tobie. I chciałam rano zapytać, czy ktos coś wie, ale w nawale postów zapomniałam
![]() Wiem, wiem... Ja po prostu padam przez Tobą, ze Ty to wszystko przygotujesz Właśnie wróciłam z pierwszej pobudki ![]() Ale nic to, nie tracę nadziei ![]() Cytat:
Piękny tort, piękny Pan Roczniak (fajna koszula ). I Wasze mieszkanko wyremontowane też się świetnie prezentuje A co Dominik wybrał? ![]() Cytat:
Cytat:
Jak się udało? Kapciochy były? ![]() Cytat:
Ręce opadają na takie wydarzenia
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Lili, dopiero teraz zauważyłam. Co jest
![]() DaKaro ![]() Wizażowa córa marnotrawna
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
Fakt, zagubiłam się. Wracam na łono wizażu wraz z nowym wątkiem .Co u nas - Malwinka raczkuje na całego, odbyła dwa loty samolotem - odwiedziliśmy siostrę w NI, jest radosna, uśmiechnięta i wszystkich czaruje . Ja nadal siedzę w domu, na razie nie szukam pracy. Powoli zaczynamy załatwiać dokumenty związane z budową. Ot, tak powoli nam czas upływa .
|
|
|
|
#1042 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A praca fajnie, szybko czas leci, tydzień za tygodniem ucieka nie wiadomo kiedy... Cytat:
u kosmetyczki u nas w Mielcu, bardzo fajny salon, kompetentna pani, sprawnie zrobiła co musiała zrobić i do domku, i ładne mieli kolczyki do wyboru - zdecydować się nie mogłam które wybrać Cytat:
i jaka ona się robi laleczka - słodka dziewczynka przykro mi że tż marudny na zakupach ale mój tez tak ma Cytat:
rozumiem że ci przykro i ciężko... Cytat:
zdjęcia zrobie jutro może ja nie zapomnę śliczne imię - baaardzo mi się podoba Mateusz Cytat:
miło było Cię widziec w Biedrze śliczna jak zawsze - Igorek uroczy - wózek fajny szkoda że musiałam lecieć tak szybko może jeszcze wpadniemy kiedyś na siebie ![]() Cytat:
Cytat:
a gdzie? gdzie? bo ja nie w temacie jestem? ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
super że niedaleko będziecie się budowac - musimy się poznać wreszcie ![]() a jak studia? Ty nie kończyłaś teraz studiów czasem? bo mi umknęło.
|
|
|
#1043 | ||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() Cytat:
![]() Lila ostatnio namiętnie ciągnie się za włosy! i to nie wtedy gdy jest zmęczona, ale chyba w momentach gdy odkrywa że na tej jej główce coś rośnie i namiętnie wyrywa sobie włosy z głowy i ogląda za każdym razem co uda jej się wyrwać ![]() Cytat:
współczuję ![]() Carmelka udanego wypoczynku Madzia ale super ten Twój kawaler, i te włoski kręcone
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
spadam - obiad na jutro gotowy, dla Julci też - pranie musze jeszcze rozwiesić, tż na 2 zmianie do 1.00 w nocy, no i się wykapać -
jeju... miałam tz-towi uprasować coś na jutro.. zapomniałąm.. ![]() lece na desce poszaleć
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
Beatko jeszcze rok mi został, szybko zleci, a potem podyplomówka jeśli zapału starczy
. Dokładnie, trzeba w końcu się zebrać i poznać bliżej. Może jakieś spotkanko z dziewczynami?
|
|
|
|
#1046 |
|
Zadomowienie
|
Oooo, ile zgub się pojawiło.
Wodaqua, ależ Ci dziewczyna urosła- cudna jest! Przykre, że i Ciebie dopadły "problemy młodej matki", mam nadzieję, że wkrótce znajdziesz wymarzoną pracę. Zaglądaj do Nas częściej bo bardzo tu Ciebie brakuje.Cookie, DaKaro, co u Was? Kolina, daje się wyczuć, że odpoczęłaś. ![]() Madzia, ale Dominikowi rosną szybko włosy! Chyba zaczynają się kręcić? Na tych zdjęciach wygląda na sporego kawalera-rośnie przystojniak. ![]() Aania, coś czuję w kościach, ze niebawem Adaś będzie miał rodzeństwo. ![]() Iustyna, o matko, współczuję. Dobrze, że macie ubezpieczenie. mam nadzieję, że szybko odzyskacie pieniądze. ![]() Agawoo, ślicznotka z Twojej córki. Tutaj wielokrotnie był polecany żel dentinox- jeśli on nie przynosi ulgi to ja podaję Nurofen.Monia, ale menu! Szacun!Lili, mów co się dzieje? ![]() Meszsares, ![]() Natka, daj znać jak się Domkowi wyprawa rowerowa spodobała. ![]() Madziulka, to się nazywa fachowa obsługa klienta. ![]() Ja też powoli zaczynam myśleć o urodzinach Hani. Z kolei znajomych z Poznania zaprosimy do siebie w innym terminie, więc urodziny będą na raty. W menu sałatki, szaszłyki, zrazy, dziczyzna, jakaś zupa+ciacho i tort, który postaram się sama zrobić. To będzie mój pierwszy tort, więc mam nadzieję, że nikomu nie zaszkodzi.Ciuszki Next uwielbiam ![]() W temacie wózkowym, to Hania stała się szczęśliwą posiadaczką Maclarena xlr
|
|
|
|
#1047 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Byliśmy dzisiaj na pierwszej wycieczce rowerowej z Domkiem. Moje dziecko zachwycone Tylko ściąga mi spodnie z tyłka ukazując moje majtki wszystkim dookoła Do tego wykopuje mnie z siedzonka i sprawia mu to wielką radochę, zgubiliśmy buta, ale znalazł sięByliśmy też na budowie, robota idzie pełną parą. Prawie już fundamenty skończone mamy. Już fajnie widać zarys domu. Jak będzie pogoda to mam zamiar pojechać tam na rowerze. Tż się śmieje, że w połowie drogi będzie musiał po nas dostawczakiem przyjechać A ja mu pokażę!Dziękuję za odpowiedzi odnośnie szarpania włosków, uszu itd. Byłam ciekawa czy to tak każde dziecko, czy Domin to jakiś wyjątek ![]() Kiedyś szarpał uszy a teraz włosy i drapie tył głowy ![]() Cytat:
Pieleszko, śliczne z Was dziewczyny ![]() Oliweczko, ładne imię ![]() Patik, znowu jakieś dziadostwo Cię nawiedziło ![]() Madziulka, a mój Domek na odwrót, odkąd potrafi chodzić to momentalnie zapomniał jak się raczkuje... Nie mam pojęcia o co chodzi z tym mlekiem. Domek nawet i na 3 się budził, także u nas żadna reguła ![]() Niech się paluch jak najszybciej goi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dominik oparzył się lampką u moich rodziców i ma poparzonego paluszka. Pęcherz już pękł, teraz została taka brzydka ranka, ale już się goi ![]() On szarpie swoje włoski, nie moje Mi póki co nie robi krzywdy![]() Wam to dobrze wczasowiczki! ![]() Niech Hania tam nikogo nie podrywa, bo Domek będzie zazdrosny! ![]() A wypadki pewnie że się będą zdarzały, u nas póki co codziennie Ale to oparzenie było paskudne...Kiedy wracacie? Cytat:
![]() CO się stało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe szczęście, że ubezpieczone! Carmela, udanego wypoczynku! |
||||||
|
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie mi się przypomniało: Aaniu też mam wrażenie, że możesz kupić test
i różowe ciuszki...
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

... Do tego padał tak wieki grad, że tż trzymał się za głowę i patrzył na auta

Wiem, że to obrzydliwe, ale ma taką nową zabawę. Zaraz po kichnięciu rozmazuje gile po twarzy
nie wyłączasz z gniazdka tv w czasie burzy? oby się nie wymigali z wypłaty odszkodowania z kredytu, wiesz jak to jest ..
kombinują jak mogą.

za wszystkie nowości i prosimy o zdjęcie blondyneczki z kolczykami.
[/QUOTE]

zębole