Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-17, 19:54   #3481
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Popieram Ponadto nie wyobrażam sobie wizyty całej rodziny po porodzie jak np. będę karmić. U mojego tż brata tak było, ona leżała taka zmęczona, próbowała karmić, a tu wszyscy teściu, teściowa itp. siedzieli i się gapili...
Nie zniosłabym tego...
oj dokładnie... u mnie do szpitala przychodził tylko mąż i moja mama. i wkurzały mnie tabuny ludzi przychodzących do innych ani jak spokojnie nakarmić, ani wstać żeby nic nie poleciało i nic nie wyszło a po porodzie z nacięciem zabawnie się człowiek kładzie i wstaje
to samo z karmieniem, ja akurat musiałam trochę powalczyć, więc po powrocie do domu młoda jadła co 2h... ale zajmowało jej to 1,5h więc miałam przerwy jakieś 30 min i nie znosiłam gdy ktoś patrzył jak karmię... tylko tż mógł przy reszcie się cholernie krępowałam I wkurzałam się na wszelkie odwiedziny, wolałam sobie spokojnie leżeć z córcią i cieszyć się bliskością

a tak jeszcze w kwestii publicznego kp (karmiłam 11 miesięcy więc chyba mogę się wypowiedzieć ). Na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy karmiłam publicznie. Raz zdarzyło mi się karmić na plaży, ale poszłam w ustronne miejsce, nakryłam nas pieluszką, nic nie było widać. Raz w samochodzie, ale poprosiłam tż żeby odjechał gdzieś na ubocze parkingu. Będąc w gościach z Marysią, zawsze karmiłam w innym pokoju i zamykałam drzwi, dając do zrozumienia że nie życzę sobie towarzystwa. Ceniłam sobie swoją intymność i spokój Marysi przy jedzeniu. A moja pierś była źródłem jedzenia dla mojego dziecka, dla reszty była po prostu piersią, czyli częścią ciała nacechowaną seksualnie...

Cytat:
Dziewczyny, w którym tygodniu poznałyście płeć dzidziusia?
w 40 nie no żarcik taki w 20 tyg na połówkowym lekarz powiedział, że chyba dziewczynka, ale nie ma pewności, bo nie daje się dobrze podejrzeć. I na żadnym późniejszym usg nawet mowy nie było więc pewność mieliśmy jak się urodziła

Onyks, widziałam Twoje pw Poproszę tż, żeby jeszcze dziś Ci odpisał

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Aaby, a propos jeszcze tego, co napisałaś 'Jak będziesz mamą..."..zgadzam się z Tobą w 100%.
Jestem świadoma tego, że jak zostanę mamą, to na pewno niektóre moje 'punkty widzenia' się zmienią... ale zauważyłam jedną rzecz (oczywiście mówię bezosobowo, a nie piję do nikogo), że wszystkie mamy jakiekolwiek rady odbierają jako atak. Mimo tego, że nie jestem mamą, mam jakąśtam wiedzę na temat dzieci, tego jak się rozwijają itp. I czasem widzi się, że ktoś mógłby zrobić jakiś np. kolejny krok itp w uczeniu dziecka czegoś...ale powiedzenie tego zawsze kończy się tym, że słyszę 'póki nie będziesz matką, to co możesz wiedzieć', 'pogadamy, jak będziesz mamą'.
Sytuacje np. kiedy mówi się, że normy są jakieśtam wzbudzają wręcz agresję 'bo kto te normy ustanowił, to sztuczne gadanie'.. wiadomo, że każdy człowiek jest inny, każde dziecko rozwija się inaczej.. ale te normy jakoś obowiązują.
Dziwi mnie dlaczego zawsze każda uwaga odbierana jest jako atak, a nie jako bezstronna uwaga, która wypowiadana jest dla dobra dziecka.
Nie wątpię w to, że większość mam chce dla swoich dzieci, jak najlepiej - wiadomo..ale czasem pewnych rzeczy się po prostu nie widzi, tak jak osoba z zewnątrz...
Se pogadałam...
mam nadzieję, że ja tak nie będę robić tzn póki co na pewno nie robię cenię sobie uwagi i sugestie innych - co zrobię to już moja decyzja, ale posłuchać innych zawsze warto

Zabciu, super że wizyta udana strasznie zabawny ten Wasz lekarz
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 19:59   #3482
Amani
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Pyta sie mnie czy bylam juz z malym w centrum handlowym a ja ze nie jeszcze ze sie troche boje a on do mnie kobieto wyjdz do ludzi bo w domu oszalejesz. Powiedzial ze lepiej wyjsc sklepu bo obcy ludzie nie beda dotykac malego niz na impreze rodzinna bo wiadomo kazdy chce na rece. Na koniec wzial malego na rece i tak powaznie do niego " To co Dominik ja zabieram Cie na zakupy , a mama niech jedzie na plaze sie opalac"

Moja kolezanka tez chodzi do niego z coreczka i pytala go kiedy malej odpadnie pepuszek a on jej pokazuje ze jak nacisnie i bedzie piszczal ( i cos zapiszczalo ) to znaczy ze jeszcze nie. Znjoma sie zmieszala mysli co jest grane a okazalo sie ze mial w kiszeni gumowa kaczke i jak dotykal pepuszka to przyciskal ta kaczke
a to ci żartowniś

wiecie co.... zjadłam właśnie frytki
Była u mnie koleżanka z chłopakiem, często się teraz z nimi widzę (praktycznie codziennie) i kluski śląskie mi sie rozgotowały, więc na szybko zrobiłam frytki....

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:00   #3483
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
a tak jeszcze w kwestii publicznego kp (karmiłam 11 miesięcy więc chyba mogę się wypowiedzieć ). Na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy karmiłam publicznie. Raz zdarzyło mi się karmić na plaży, ale poszłam w ustronne miejsce, nakryłam nas pieluszką, nic nie było widać. Raz w samochodzie, ale poprosiłam tż żeby odjechał gdzieś na ubocze parkingu. Będąc w gościach z Marysią, zawsze karmiłam w innym pokoju i zamykałam drzwi, dając do zrozumienia że nie życzę sobie towarzystwa. Ceniłam sobie swoją intymność i spokój Marysi przy jedzeniu. A moja pierś była źródłem jedzenia dla mojego dziecka, dla reszty była po prostu piersią, czyli częścią ciała nacechowaną seksualnie...
Przepieknie to ujelas, zgadzam sie ze wszystkim i podpisuje sie pod tym.

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:02   #3484
ButterBear
Zakorzenienie

Żabciu, niezły lekarz. Fajnie, że ma takie poczucie humoru, rozładowuje nerwy i napięcie
Skojarzył mi się z takim filmem z Robinem Williamsem, jak był lekarzem, który zakładał nos klauna
No i najważniejsze, że Dominik rozwija się prawidłowo

Natala, mi się też wydaje, że zawsze warto posłuchać czyichś rad. Przecież nie trzeba się do każdej stosować.

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:03   #3485
Malensstfo
Zakorzenienie

Ej dziewczyny widziałyście reklamę konta ING z tą dziewczynką?? "Strasnie duzo jes" Rozbraja mnie za każdym razem...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:06   #3486
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny widziałyście reklamę konta ING z tą dziewczynką?? "Strasnie duzo jes" Rozbraja mnie za każdym razem...
Nie widziałam..
Ale mnie notorycznie rozwala reklama Oreo z małym chłopcem, który sprowadza tatę do kuchni i daje mu oreo o północy i składa życzenia

Hania

Stary 2012-07-17, 20:07   #3487
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
O matko! Posikałam się!!!

Cytat:

Zabciu, super że wizyta udana strasznie zabawny ten Wasz lekarz
dziekuje oj zabawny zabawny

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
a to ci żartowniś

wiecie co.... zjadłam właśnie frytki
Była u mnie koleżanka z chłopakiem, często się teraz z nimi widzę (praktycznie codziennie) i kluski śląskie mi sie rozgotowały, więc na szybko zrobiłam frytki....
no

ooo ty frytki

Cytat:
Żabciu, niezły lekarz. Fajnie, że ma takie poczucie humoru, rozładowuje nerwy i napięcie
Skojarzył mi się z takim filmem z Robinem Williamsem, jak był lekarzem, który zakładał nos klauna
No i najważniejsze, że Dominik rozwija się prawidłowo
.
Dokladnie tak lekarz bardzo na luze , jestesmy bardzo zadowoleni z wyboru

Hehe wiem o jakim filmie mowisz to nasz ma podobne podejscie do malego pacjenta

Cytat:
slodka jest a jaki ten facet zmieszany sie zaslania

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:11   #3488
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam..
Ale mnie notorycznie rozwala reklama Oreo z małym chłopcem, który sprowadza tatę do kuchni i daje mu oreo o północy i składa życzenia
Butter proszę
http://www.youtube.com/watch?v=XA1X8AxUDoo

A Oreo też fajne
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:32   #3489
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

czy ktoras mnie jeszcze pamieta

Nie bylo mnie chyba z tydzien. Wiele sie dzialo, maly konczyl szkole byly pozegnania, i spotkania w nowej szkole wiec ciagle mnie w domu nie bylo. Mialm jeszcze wizyte z mala u krdiologa. Na szczescie wszystko z serduszkiem ok troche mi nerwow zeszlo, ale (zawsze musi byc) lekarka twierdzi ze brzuszek jest troszeczke wiekszy i nie wie czy dlatego ze mala sie obiadla czy opila ale trzeba sprawdzic na nastepnej wizycie

Malenstfffo
az sie poplakalam, gratuluje kochana z calego serca

Strong ale niespodzianke Kamilek zrobil. Gratulacje dla nowoupieczonaj mamusi i tatusia i duzo zdrowka dla Kamilka

Ide nadrabiac chociaz ostatnie posty

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:34   #3490
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, zapomniałam Wam napisać. Na farbie jagodowy mus napisali, że pachnie podczas malowania....myslałam, że to ściema...ale wcale nie, serio czuć jagody podczas malowania
ejjjjjjj moja "zielona oliwka" tez pachnie tylko taki zapach blizej nie podobny do niczego (na bank nie pachnie oliwkami haha)

Cytat:
Dziekuje kochana
No poczucie humoru to on ma pierwszy raz jak bylismy to nie polapalam z ta wizyta w piatek bo z taka powazna mina to gadal az sie zmieszalam

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Dziekuje
Nie chce myslec z czym wyskoczy nastepnym razem

Pyta sie mnie czy bylam juz z malym w centrum handlowym a ja ze nie jeszcze ze sie troche boje a on do mnie kobieto wyjdz do ludzi bo w domu oszalejesz. Powiedzial ze lepiej wyjsc sklepu bo obcy ludzie nie beda dotykac malego niz na impreze rodzinna bo wiadomo kazdy chce na rece. Na koniec wzial malego na rece i tak powaznie do niego " To co Dominik ja zabieram Cie na zakupy , a mama niech jedzie na plaze sie opalac"

Moja kolezanka tez chodzi do niego z coreczka i pytala go kiedy malej odpadnie pepuszek a on jej pokazuje ze jak nacisnie i bedzie piszczal ( i cos zapiszczalo ) to znaczy ze jeszcze nie. Znjoma sie zmieszala mysli co jest grane a okazalo sie ze mial w kiszeni gumowa kaczke i jak dotykal pepuszka to przyciskal ta kaczke

boski lekarz

Super ze Domis sie prawidlowo rozwija

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 20:46   #3491
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Pewnie ze pamietamy

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

boski lekarz

Super ze Domis sie prawidlowo rozwija
no

Dziekuje slicznie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 21:11   #3492
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Aaby, ja zgadzam się z Twoją wypowiedzią
Cytat:
Ja też, absolutnie
Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
moge sie pod Twoja wypowiedzia podpisac obiema recami

a podkreslone wyjatkowo mi sie nie spodobalo....to ze ktos nie "jest mama" nie znaczy ze nie moze miec swojego zdania i jego glosno wypowiadac.
Dzięki dziewczyny

Cytat:
Aaby, a propos jeszcze tego, co napisałaś 'Jak będziesz mamą..."..zgadzam się z Tobą w 100%.
Jestem świadoma tego, że jak zostanę mamą, to na pewno niektóre moje 'punkty widzenia' się zmienią... ale zauważyłam jedną rzecz (oczywiście mówię bezosobowo, a nie piję do nikogo), że wszystkie mamy jakiekolwiek rady odbierają jako atak. Mimo tego, że nie jestem mamą, mam jakąśtam wiedzę na temat dzieci, tego jak się rozwijają itp. I czasem widzi się, że ktoś mógłby zrobić jakiś np. kolejny krok itp w uczeniu dziecka czegoś...ale powiedzenie tego zawsze kończy się tym, że słyszę 'póki nie będziesz matką, to co możesz wiedzieć', 'pogadamy, jak będziesz mamą'.
Sytuacje np. kiedy mówi się, że normy są jakieśtam wzbudzają wręcz agresję 'bo kto te normy ustanowił, to sztuczne gadanie'.. wiadomo, że każdy człowiek jest inny, każde dziecko rozwija się inaczej.. ale te normy jakoś obowiązują.
Dziwi mnie dlaczego zawsze każda uwaga odbierana jest jako atak, a nie jako bezstronna uwaga, która wypowiadana jest dla dobra dziecka.
Nie wątpię w to, że większość mam chce dla swoich dzieci, jak najlepiej - wiadomo..ale czasem pewnych rzeczy się po prostu nie widzi, tak jak osoba z zewnątrz...
Se pogadałam...
Teraz ja zgadzam się z każdą literką

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
O ile sie nie myle to byla pierwsza badz jedna z nielicznych Twoich wypowiedzi, ktora skomentowalam....

Nie bede zbytnio rozwijac dyskusji, ale TAK, uwazam ze w kwestii akurat tego czy zdjecie dziecka zaraz po porodzie uwieczniac czy nie to trzeba miec zdanie jak sie to przezyje. Bo KAZDE obce dziecko w takiej systuacji bedzie Cie moze i nawet obrzydzac, dopoki nie ujrzysz swojego, wlasnego dziecka, z Twojego brzucha, w Twoich ramionach, po wielu godzinach wysilku ... To czy warto to uwieczniac moze powiedziec ktos kto to przezyl i takie jest moje zdanie.
Poor you...

Jak dobrze, że stoisz na straży i pilnujesz tego, co chcę i co mogę
Zakończyłam temat. Nie będę dyskutować z kimś, kto nie pozwala mi mieć własnego zdania.
Btw, na chłopski rozum: skoro o tym, czy chcę mieć foto, zdecyduję po urodzeniu - to jak moje pierwsze dziecko ma mieć takie foto?

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
No moja to będzie radami ciepała z rękawa nieustannie. Będzie się działo
Oj tak, już widzę moją

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
W ogóle to nie napisałam Wam o poniedziałkowej wizycie. Ogólnie na usg nie bylo widać żadnych sygnałów, że owu się zbliża. Był to w sumie dopiero 7dc ale przy clo powinna ta owulka być szybciej. Także teraz mam brać podwójną dawkę i znowu w piatek do kontroli zobaczymy czy coś lepiej.

Pytałam się jej też co z tą torbielą co miałam ostatnio. Czy to mogła byc owulka to mi powiedziala, że nie bo nie było tam komórki jajowej. I w ogóle, że na usg nie są w stanie sprawdzić czy pęcherzyk ma komórkę jajową. I tak naprawdę to, że jakiś rośnie to jeszcze nic nie oznacza. Szczególnie przy policystycznych jajnikach.

Lekarka mi powiedziała że te clo mogę brać max 6 cykli w tym czasie juz powinnismy powoli sprawdzać drożność jajowodów i nasienie. Jak się po tym czasie nie uda to ona uważa, że powinnam mieć inseminacje. No ale mam nadzieję, że jakoś może wcześniej się uda.. nie chcę zeby moje dziecko pwostało z jakiegoś "zabiegu"
.
Trzymam kciuki! Wierzę, że ujrzycie swojego kropka bez ingerencji

Cytat:
Pięknie powiedziane

Stokrotko, udanego urlopu!
Zaaabcia, super, że Dominik tak pięknie przybiera i że droga minęła bez problemów No i lekarz - cudo!
Malensstfo, "Strasnie duzo jes" Super jest ta mała!
Butter, ja też wymiękam przy oreo
Mówisz, że pachnie jagodami? Chyba sobie malnę sypialnię
Today, oczywiście, że pamiętamy! Bardzo się cieszę, że z serduszkiem wszystko dobrze A brzuszek na pewno objedzony

Przysnęło mi się wieczorem
Wykąpałam się, pozmywałam, muszę wysuszyć i wyprostować kłaczki... Zatem żegnam się i życzę wszystkim dobrej nocy

Jutro kolejny ciężki dzień...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:19   #3493
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia daję jej czasami herbatkę na brzuszek (pediatra mi kazała). Nie codziennie, ale raz na kilka dni i od tej pory nie ma problemów z gazami. Dobrze, ze wszystko z małym ok.

Kotku brawa za postępy, co kupujecie jeszcze ??

stokrotko udanego urlopowania

tomalinko trzymam kciuki.

Today

Ale się dziś z małą nachodziliśmy. Obskoczyliśmy też kilka sklepów w galerii (szukałam sobie butów) ale nic nie znalazłam jakoś tak nic ciekawego nie ma, albo ja taka wybredna.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:29   #3494
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Kotku brawa za postępy, co kupujecie jeszcze ??

stol i krzesla i taki maly regalik jakby (na ksiazki)
Ale się dziś z małą nachodziliśmy. Obskoczyliśmy też kilka sklepów w galerii (szukałam sobie butów) ale nic nie znalazłam jakoś tak nic ciekawego nie ma, albo ja taka wybredna.
wiesz co to faktycznie albo nic nie ma w sklepach albo ja jestem wybredna tak samo jak Ty

wiecie co.....chyba komp mi umiera tzn mruga mi monitor i co jakis czas gasnie calkiem (ale jakby podswiecic np latarka to widac ze cos tak jest)

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:32   #3495
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kotku hehe to witaj w klubie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 21:35   #3496
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
przeleciałam was szybciutko i żegnam się na 8 dni (chociaż nie wiem czy laptopa nie weźmiemy ze sobą) Mam nadzieję, że wrócimy w trojkę
Stokrotko, udanego wyjazdu życzę Wypocznijcie

Cytat:
Z nudów pobawiłam się listą ...
Chciałabym się ponudzić
Byle do czwartku, jak zdam ten egzamin, to wreszcie poczuję, że mam wakacje. Aaa... i w piątek chyba wreszcie zgłoszę się do szpitala. Chociaż pewnie mnie nie przyjmą z tym skierowaniem, tyle czasu temu wystawione
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:36   #3497
emigra
Zakorzenienie

Aaby rzeczywiscie baaardzo smieszne... Mowie o tym ze po porodzie tak naprawde sie wie czy warto uwieczniac pierwsze sekundy z zycia dziecka, a czy uwiecznisz to Twoj problem- ja o tym nie myslalam i zaluje a Ty z gory twierdzisz ze takie zdjecia sa feee, nie wiedzac co czuje wtedy kobieta, bo ja akurat do tych paru sekund chcialabym wracac....
Ty ogladajac takie djecia widzisz cycka- ja dziecko i szczesliwa mame - to ta roznica, ktorej nie zauwazasz. Miej sobie zdanie jakie chcesz, ja mowie co i czyje zdanie ja cenie, w tym przypadku tych, ktore to maja za soba i znaja juz te emocje.

Strippi ale ja wlasnie uwazam takie zdjecie za cudne i wlasnie takie bym chciala miec z Julka moja a mam jak juz byla wytarta i w czapie a to nie to samo ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:42   #3498
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aaby rzeczywiscie baaardzo smieszne... Mowie o tym ze po porodzie tak naprawde sie wie czy warto uwieczniac pierwsze sekundy z zycia dziecka, a czy uwiecznisz to Twoj problem- ja o tym nie myslalam i zaluje a Ty z gory twierdzisz ze takie zdjecia sa feee, nie wiedzac co czuje wtedy kobieta, bo ja akurat do tych paru sekund chcialabym wracac....
Ty ogladajac takie djecia widzisz cycka- ja dziecko i szczesliwa mame - to ta roznica, ktorej nie zauwazasz. Miej sobie zdanie jakie chcesz, ja mowie co i czyje zdanie ja cenie, w tym przypadku tych, ktore to maja za soba i znaja juz te emocje.
....
Emigro, przykre to, co napisałaś - że cenisz zdanie tylko tych kobiet, które mają już dzieci. Pozostałe też mają prawo do swojej opinii, nawet jeśli czegoś nie przeżyły. Nie są przez to gorsze ani głupsze. Wypowiadasz się z taką... wyższością. Aż niemiło to czytać. Zwłaszcza osobom, które może i chciałyby przeżyć to, co Ty i "znać te emocje", ale jakoś im los nie sprzyja
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-17, 21:44   #3499
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mrowinko trzymam kciuki aby cie przyjęli. Super, ze się zdecydowałaś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 21:46   #3500
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko trzymam kciuki aby cie przyjęli. Super, ze się zdecydowałaś
Szukam w necie informacji, ile jest ważne skierowanie do szpitala - i niewiele udało mi się znaleźć Zobaczymy. Mam nadzieję, że nie stchórzę
Stary 2012-07-17, 21:48   #3501
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Mrowinko a jak coś, to możesz iść po kolejne skierowanie?? Trzymam kciuki.

Stary 2012-07-17, 21:50   #3502
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko a jak coś, to możesz iść po kolejne skierowanie?
Myślę, że tak, lekarka pewnie mi wystawi kolejne.
Chyba już czas ruszyć dalej, bo ta niepewność mnie wykańcza. Wolałabym już wiedzieć, co jest nie tak, czy w ogóle mamy szanse.
Stary 2012-07-17, 21:52   #3503
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaa no to dobrze. Daj koniecznie znać co i jak.

Dziś rozmawiałam z mężem o tych chrzcinach i chyba jednak zaprosimy te 19 osób i zrobimy w lokalu. W tym tygodniu się chcemy tym zająć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-17, 21:53   #3504
ButterBear
Zakorzenienie

Mrowniko, wklejam Ci co znalazłam
"Podobnie jest w przypadku skierowania na leczenie szpitalne - nie ma ustalonego administracyjnie terminu ważności skierowania do szpitala - zachowuje ono ważność tak długo jak istnieje przyczyna jego wystawienia."

Hania

Stary 2012-07-17, 21:55   #3505
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaa czyli powinno być ważne

Stary 2012-07-17, 21:56   #3506
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko, wklejam Ci co znalazłam
"Podobnie jest w przypadku skierowania na leczenie szpitalne - nie ma ustalonego administracyjnie terminu ważności skierowania do szpitala - zachowuje ono ważność tak długo jak istnieje przyczyna jego wystawienia."
Aha, czyli nie ma znaczenia, że skierowanie jest wystawione ponad miesiąc temu? Półtora miesiąca nawet. Bo przyczyna (czyli niepłodność) nie ustała, skoro dziecka nie ma
Stary 2012-07-17, 22:31   #3507
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Se pogadałam...
Masz racje modra kobieto

Cytat:

Dziekuje kochane za kciuki
Po wizycie wszystko wporzadku Domino przybral na wadze 2lbs czyli jakies 900g ma 1,5in wiecej = 3,81cm Pomiary glowki super ( ale nie zapytalam ile dokladnie ) Nastepna wizta 14stego sierpnia i szczepionki Zesikal sie dwa razy bez pampersiaka raz olal gabinet a raz mnie Kupsko tez szczeslil Lekrz jak zwykle w super humorze pytal czy maly juz liczy do 12 a ja ze pewnie naawet do 21 mu sie udaje i to w dwoch jezykach Pierwszy raz jak bylismy to powiedzial Nam ze w piateki nie mozemy umawiac sie na wizyty bo to dzien brzydkich dzieci a ze nasz jest slodki i jesli juz se umowimy to mamy mu worek na glowe zalozyc amerykanskie poczucie humoru

Pozniej wstapilam do polskiego sklepu spotkalam 3 znajome dostalam pochwaly ze super wygladam Takze mam boski humorek

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Nie bylo mnie chyba z tydzien. Wiele sie dzialo, maly konczyl szkole byly pozegnania, i spotkania w nowej szkole wiec ciagle mnie w domu nie bylo. Mialm jeszcze wizyte z mala u krdiologa. Na szczescie wszystko z serduszkiem ok troche mi nerwow zeszlo, ale (zawsze musi byc) lekarka twierdzi ze brzuszek jest troszeczke wiekszy i nie wie czy dlatego ze mala sie obiadla czy opila ale trzeba sprawdzic na nastepnej wizycie

:

Strong czekamy

Tomalinka trzymam kciuki!

Jestem wyszkolona z pierwszej pomocy na kolejne 2 lata

Troche sie pzredluzylo i niedawno wrocilismy..Seba spi, aj zjadlam kolacje i ide spac
Stary 2012-07-17, 22:34   #3508
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde oo super, ja też miałam jakiś czas temu w pracy szkolenie z pierwszej pomocy, przydatne

Stary 2012-07-17, 22:35   #3509
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Blonde oo super, ja też miałam jakiś czas temu w pracy szkolenie z pierwszej pomocy, przydatne
ja musze co 2 lata odswiezac
Stary 2012-07-17, 22:51   #3510
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
ja musze co 2 lata odswiezac
Ja nawet nie wiem jak jest u nas, bo miałam je pierwszy raz. Pamiętam, ze byłam wtedy w 20 którymś tyg ciąży i musiałam pokazać sztuczne oddychanie na tym manekinie z tym moim wielkim brzucholem

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Padłam Mąż mi zasnął na kanapie obok mnie. Budze go teraz a on do mnie przez sen "Pamiętaj, ze 1 litr cieczy trzeba trzymac daleko" i spi dalej o matko, co mu się śni, że takie rady mi daje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości