|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dzień dobry.
Czy ja wiem czy takie wielkie, po prostu tak jak dziewczyny piszą, stanik jest dobrze dopasowany, nic się nie wylewa, nie odstaje, cyce stoja na baczność Cytat:
Cytat:
Co do niedrapek, jak mały ma wyglądac jak frankenstein to wolę mu ubrac niedrapki a pazurki nawet w nich się zetrą. Tylko pierwsze powinny się same zetrzeć, później można obcinać. A emolienty jak było napisane wcześniej rozleniwiają skórę, która nie umie później sama wytworzyć bariery ochronnej. Dla zdrowej skóry emolienty to zło !!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja mam spore na piersiach i widzę że na udach mi zaczynają się pojawiać
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
hej wreszcie mam neta
powydzwanialam i mi podlaczyli. nie jestem w stanie zzacytwoac bo po 3 dniach to do jutra nbym nie skonczyla.. ![]() Zielona dziekuje To jest zmoejgo watku akurat rocznik i miesiac mojej corkin prosilabym tylko o rozsylanie tego linku moze ktos wpadnie na co choryje mala.. dziekuje z gory. ja dzisiaj siedzialam okolo fgodziny na kiblu i plakalam z bolku takie mialam zaparcia ;( udalo sie sie myslakam ze umre tam... |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Wpadłam się przywitać od rana. Nasz Maluch szaleje od wczoraj. Czuję go zupełnie inaczej niż wcześniej. Normalnie czułam typowe kopniaki, a teraz jakby fikał, rozpychał się i obracał w brzuszku. Przedziwne uczucie, ale cudowne. A ja od rana wygrałam aukcję na allegro. http://allegro.pl/bambini-cienka-kur...482899668.html Wiem, że mało praktyczna, ale bardzo mi się spodobała. Może wykorzystam ją, gdyby jesień okazała się cieplejsza, a jak nie to najwyżej sprzedam kiedyś dalej, ale nie mogłam się oprzeć za te 8,50. A wczoraj w lumpku kupiliśmy śliczny bezrękawnik i spodenki dla synusia.
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wy to tym pędzeniem z postami będziecie mnie zadziwiać nieustannie Cytat:
córkę kąpałam w wodzie z użyciem mydła, a po kąpieli oliwkowałam - teraz tez tak zamierzam robić
|
|
|
#366 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z tym pasem mnie zaskoczylas bo ja akurat dobre opinie slyszalam musze sie powaznie nad tym zastanowic, rozleniwienie miesni to nic dobrego Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez mam problem że nie umiem sie oprzec wielu rzeczom wczoraj wieczorem mi tz delikatnie zasugerowal ze moze zrobimy maly stop z ciuszkami
|
|||
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
WITAJCIE!!!
Dziękuje za słowa otuchy Dziś jestem zapisana w tym centrum stomatologii,ale dopiero 0 13.30.Jestem spokojniejsza i mam nadzieję,że mi pomogą i nie pójdziemy z torbami...nawet Kubuś się uspokoił i fajnie dziś się z nami bawił.Rano Jureczek przyszedł do mnie do łóżka,(bo śpie na dole,żeby nie latać po tych schodach) i mi przykładał swoją zimną rączkę do policzka a potem wziął łyżkę.Kochany mój...Potem pokazałam mu jak jego braciszek w brzuchu dokazuje i przyłożył rękę i mu się spodobało,kopnął go ![]() W sumie to tak sobie pomyślałam,że w ciąży z Jureczkiem piłam dużo mleka krowiego(uwielbiam)brałam od rodziców,a teraz rzadziej,bo tam nie jeździmy od kiedy młodsza siostra mnie wygoniła z jej podwórka.Iwtedy nie miałam problemów z zębami. Jak jestem u starszej mojej siostry to od takich ludzi sobie kupuje.I dziecko wyciąga ze mnie wszystkie pokłady wapnia jakie mam i zęby lecą...Oby dziś mi podleczyli,bo kiedyś słyszałam,że zepsute zęby mogą bardzo wpłynąć na dziecko.Już nie pamiętam dokładnie co,ale wole nie wiedzieć i nie czytam nic w necie.Trzymajcie kciuki ![]() Cytat:
Dearlie śliczna kurteczka! Trzymam za wizyty.Pozdrawiam ciepło
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-18 o 10:35 |
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, doła mam dziś i jakoś tak bez sensu wszystko, żołądek dalej boli
|
|
|
|
#369 |
|
Rozeznanie
|
Hej, cytowałam i wyłączyłam przeglądarkę
co ze mnie za ciapa.Trochę nadrobić musiałam angel jak zobaczyłam Twoją wyprawkę to się zszokowałam, ja tyle nie mam ![]() Miałam tyle cytować i nie pamiętam... Cieszę się, że wizyty udane, nie ma większych problemów, wszystkie w domkach do rozwiązania zostają. Sojka już za miesiąc rozpakowana będziesz ![]() Iwonka Ty po porodzie to chudzinka będziesz odrazu Ja już mam 12-13 kg na plusie... dziś się okaże ile dokładnie. Idę o 13 do lekarza, a tak mi się nie chce... anesh_ za Was mocno kciuki zaciskam, będzie wszystko ok, zobaczysz Brzuszki na meilu są piękne, Gda śliczna figurka ciążowa, zawsze o takiej marzyłam, ale niestety - każdy organizm inny U mnie remont pełną parą. Mężul ostro remontuje,,, podziwiam go za siłe, bo do 17 w pracy, później do 22 w domu ![]() Ja w tym pyle i kurzu i zapachu unigruntu bardzo dobrze się czuje. Zapach benzyny to dla mnie teraz najpiękniejszy zapach. Co mi się porobiło ![]() Większość wyprawki już mam, wczoraj kupiłam reszte brakujących rzeczy. Rozstępy mam na udach, są małe ale ułożyły sobie taką siateczkę. Samruje się kremem z AA mama i ja. Trochę pomaga bo nie są tak wielkie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty...
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś się stało Kochana czy tak po prostu? Dzisiaj ten dzień jakiś taki smutaśny, więc pewnie znaczna część z nas będzie miała gorszy humor. Cytat:
Ja to głupia jestem, bo wczoraj podliczyłam ciuszki i mam taaaaaaaakie braki, ale oczywiście zamiast zabrać się za kupowanie konkretów to kupuję głupoty.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-07-18 o 10:34 |
||
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z Krakowa i okolic.Znalazłam w necie taki ośrodek gdzie maja fajne usg,może któraś już tam robiła...bo nagrania są niesamowite.Zobaczcie same
![]() http://www.ultramedica.pl/usg_4d_3d_ciazy_plodu.html A ja ugotowałam i zjadłam sobie miseczkę budyniu śmietankowego i jestem pełna...A pogoda pod psem... Spać...
|
#372 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), wygodny ale nie workowaty strój i jest się piękną i ponętną przyszłą mamą ![]() Cytat:
a tak poważnie Gda, Ty zawsze pięknie wyglądasz!Cytat:
ostatnio teściowa wyjechała do mnie z tekstem, że nie wyglądam na dziewczynkę. A ja na to: "jak to nie, przecież jestem dziewczynką. Michał może potwierdzić" Cytat:
w ogóle tak mi się nie podobają te staniki do karmienia... wszystkie takie babciowe i aseksualne zupełnie... Cytat:
co do pasów, to położna na sr je odradzała, ale przyznam się bez bicia, że nie pamiętam dlaczego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj miałam imprezę w domu. siostra zorganizowała baby shower i zaprosiła moje koleżanki. wszystko samiutka zorganizowała: sałatki, przekąski, słodkości - mniam... objadłam się jak bąk i jeszcze mam sporo pozostałości w lodówce, w tym przepyszna galaretka z owocami i szarlotka były zabawy i w ogóle śmiesznie było.Świetnie się bawiłam. i te prezentyhttp://www.smyk.com/ecry-rabbit-spiw...t-niemowlaka-p i jeszcze od mojej siostry komplecik pościeli z baldachimem i rożkiem taki beż brąz http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...463488809.html wszystko jest takie piękne, że aż zasnąć do 2 w nocy nie mogłam tylko to wszystko oglądałam po tysiąc razy, przekładałam, dotykałam, bo takie mięciutkie i milutkie... normalnie nie ma jak przyjaciele... bo nie spodziewałam się i obecności wszystkich w środku wakacji (wiadomo, każdy ma różne plany, pracę itd) i takiej fantastycznej atmosfery ![]() ba... nawet siostry mojego męża przyszły (a kontakt to ja z nimi mam znikomy) i wyglądało na to, że dobrze się bawią i jeszcze o dekorację zadbały: baloniki z różnymi dziecięcymi tekstami i takie inne cuda - nie miałam pojęcia, że takie rzeczy w ogóle są ![]() i jeszcze Wam tak przynudziłam i się paskudnie chwalę wszystkim, ale te rzeczy są takie słodkie, że buźka sama się śmieje, jak się na to maluszkowe wyposażenie patrzy...
|
|
|
#373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swietne ma te ciuszki i osoba bardzo miła. Wczoraj mi przyszedł kombinezon ale kurde mole wątpie jakoś że mój szkrabek sie w niego zmieści ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciukaski za wizytki ![]() A co do Twoich ulubionych zapachów to sie uśmiałam I jeszcze krede pochrupać to już całkiem mnie rozbroiło ![]() A mężul to naprawde nieźle sie sprawuje, tyle czasu coś robić. Ale powiem szczerze, że mój też taki jest, jak sie zaprze bo jest coś do zrobienia to też tak robi że 24/24 robi. Ja bym padła na pysk ![]() Aaaaa i gratuluje rozpoczętych tygodni ![]() Dzisiaj mi chyba dostarczą prześcieradełka dla maluszka bo dostałam maila i widze po tranzycie, że już do mnie jadą heheh. Przypuszczam że około 15tej już je będe mieć |
||
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki,
ja dziś wreszcie wyspana. Taka byłam padnięta że pewnie nawet jak mała w nocy kopała to nie czułam. Oczywiście pocytowałam i mnie z neta wyrzuciło Karolluki a po ile ten pajac w Pepco? bardzo ładny jest. Angel a Ty to naprawde z tą wyprawką ubrankową poszalałaś ja mam może 1/15 tego co Ty, czyli prawie nic ale mam metlik w głowie, nie wiem jak szybko dzieci rosną, jak z wymiarami, no i tak mi schodzi przez to moje myślenie![]() Maggie super że impreza się udała. śliczne rzeczy dla maluszka dostałaś ![]() Katee trzymam kciuki żebyś wróciła bez bolącego zęba i przy okazji nie poszła z torbami ![]() No i gratuluje wszystkich rozpoczetych tygodni. U mnie jeszcze kilka dni i rozpoczynam III trymestr
|
|
|
|
#375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zazdroszczę baby showera, sliczne rzeczy ![]() tamlin i weronika dziękuje za odpowiedź
|
|
#376 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kate, mam nadzieję, że dzisiejsza wizyta pomoże. Zęby w ciąży lecą jak oszalałe. i niestety nie można tego lekceważyć, bo od zębów różne zakażenia mogą się w organizmie porobić i zaszkodzić dziecku. więc nawet jak bez znieczulenia (choć są specjalne dla kobiet w ciaży) to trzeba leczyć. Kanałowo również tylko trochę w ciemno i bez prześwietlenia. dopiero po porodzie trzeba prześwietlić i sprawdzić czy kanał został w całości wypełniony.
Cytat:
a imię przepiękne wybraliście dla córci. w ogóle niesamowicie podoba mi się Zuzanna, Adrianna, Lilianna, Hanna - anna się wszędzie powtarza, ale już jako pojedyńcze imię mi nie pasuje Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie to super Ci dziewczyny imprezę zrobiły. Pozazdrościc. i masz sie czym chwalić
co do dbania to hmm dbam jak wychodzę gdzieś to raczej zawsze pomalowana paznokcie u rak maluje z nudów a na nogi chodzę do koleżanki kosmetyczki wiec zawsze ładnie wygladają. Angel ja też mam jakies 1/4 z tego co Ty i uważam że mam dużo tych ciuszków poszalaś nie ma co Ja w niedzielę idę na pierwsze ktg i bede miec sprawdzaną szyjkę wiec może będę mogła wiecej sie poruszać oby bo trochę mam do robienie
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia daj znać koniecznie jakie te prześcieradełka są
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-18 o 12:09 |
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
lourose oj kochana co to się stało ?
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-07-18 o 12:10 |
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko szybko wyrasta z ciuchów. Moja kolezanka urodziła niedawno córke i w przeciągu 4 dni do rozmiaru 56 sie już nie mieściła i teraz jej to leży. Ja będe kupować na bieżąco potem jak bede widzieć że robi sie małe ![]() A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże czy tylko ja tak sobie nie byłam???!
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
dubelek
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-07-18 o 12:45 |
|
|
|
#382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i super ze imprezka sie udala, jednak taki babyshower to naprawde fajna sprawa dziewczyny wy mi nie mowice o denstyscie ja unikam jak ognia, boje sie pieronsko ![]() ![]() chodze tylko do jedngo co znam co daje znieczulenie bezbolesne the wand, takiego na szczykawe w zyciu bym nie wziela...no ale teraz w ciazy nie wiem czy mozna takie, pewnie nie
|
||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
maggie piękna niespodzianka
i cudowne prezenty! dziewczyny się postarały ![]() 3mam kciuki za dzisiejsze wizyty mamuśki i gratuluję rozpoczętych tygodni!
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko szybko wyrasta z ciuchów. Moja kolezanka urodziła niedawno córke i w przeciągu 4 dni do rozmiaru 56 sie już nie mieściła i teraz jej to leży. Ja będe kupować na bieżąco potem jak bede widzieć że robi sie małe ![]() A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże?? czy tylko ja tak sobie nie byłam?
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w rozmiarze 56 mam pojedyncze sztuki najwyżej podwinę trochę rękawki czy coś i będzie git
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ostatni raz byłam na usuwaniu kamienia przed ciążaCytat:
ostatnio sie zastanawialam czy kupowac wiecej, ale szkoda ma kasy na cos co moze nawet nie ubieze. Cytat:
mnie przy tym znieczuleniu nic nie bolalo nigdy, uwielbiam je ![]() tak w ogóle to aga ton sie nie pokazuje, a miala isc na wizyte wczoraj z tymi wynikami
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-07-18 o 12:19 |
|||
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jakoś mi nie spieszno żeby tam iść chyba wcale nie pójde ![]() Ja chyba musze body dokupić w rozmiarze 62 bo mam same pajace i jeden śpioch
|
||
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jakoś nie mam humoru ostatnio, nawet nie wiem co mam pisać
. Mój TŻ wyjeżdża jutro z rana na 4 dni i będę samotna, do tego wczoraj była rodzina w odwiedzinach u moich rodziców i się wywiązała kłótnia i było bardzo nieprzyjemnie .Zaczynam jutro 3 trymestr w końcu to mnie trochę pociesza, bo szczerze mówiąc nie lubię być w ciąży i mam nadzieję, że szybko zleci do porodu. Widzę, że pisałyście o stanikach, ja przed ciążą nosiłam 65G, a teraz 70H i mam nadzieję, że już nie urosną więcej . Poza tym jak się ma trochę większy biust to stanik w dobrym rozmiarze jest jak zbawienie, nie jest mi szkoda wydać 100 zł, bo komfort zupełnie inny .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

za wizyty.

co ze mnie za ciapa.
Coś się stało Kochana czy tak po prostu? Dzisiaj ten dzień jakiś taki smutaśny, więc pewnie znaczna część z nas będzie miała gorszy humor.