III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-18, 15:52   #451
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Anesh trzymam mocno kciuki za Maleńką, żeby wszystko było dobrze.
Ach dziewczyny... normalnie mam najwspanialszą siostrę pod słońcem
z all mogę polecić tego sprzedawcę: mirek-76 zamówienie złożone w środę wieczorem a w pt w południe przesyłka już była w domu także tempo ma ekspresowe

Konczi, bardzo ładna ta szafka i komoda i dobrze, że na jasną sie zdecydowaliście, bo o niebo ładniejsza. A z lamp nr 2 mi się podoba

maggie bardzo ładna pościel, rozumiem, że to łóżeczko chwilowo stoi pod oknem ??? czy docelowo ????

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A w dupie mam co ona myśli, siedzi księżniczka i nawet garów nie umyje.
Monia wiem że masz ją w du.ie ale młodzież dzisiejsza tak ma ... chociaż powinna pomagać bo w końcu też czeka na braciszka nie ???
na długo do Was przyjechała?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
maggie, martusia no miałam, miałam ale męzul powiedział dziś rano, że ma nadzieję, że skoro wyremontował łazienkę to dzisiaj jak wróci to będzie posprzątane
tak sobie wzięłam to do serca, że się zbytnio rozpędziłamwiem kochane, należy mi się lanie

ugryzł by się chłopina w język masz odpoczywać wiesz o tym ? nie będę komentowała tego zachowania .. przemilczę dobrze ?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Tobie i wszystkim innym. Ja już tony Zdrowasiek do nieba wysłałam za mojego maluszka. Jakby któraś zachciała to również proszę

kochaniutka wszystko będzie dobrze zobaczysz ciocia Konczi tak mówi

no dobra lampę jakąś stojącą wybiorę ale co ze światłem sufitowym ????
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:55   #452
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Coś się stało Kochana czy tak po prostu? Dzisiaj ten dzień jakiś taki smutaśny, więc pewnie znaczna część z nas będzie miała gorszy humor.
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
lourose oj kochana co to się stało ?
Dzięki dziewczyny W zasadzie to wszystkiego po trochu, taki dzień patrzeć na siebie nie mogę, opuchnięte blade zombie, kasy ciągle brak, wakacji wizja się oddala, mąż w pracy siedzi całymi dniami, przychodzi koło 23 zmęczony, jestem sama, w pracy jeden dupek mnie denerwuje i to chyba tyle
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 15:55   #453
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
No dziewczyna w szpitalu też coś o tym właśnie wspominała więc może i racja.
Do 23 tc jest tylko refundowana, gin mi mówił, jak ostatnio byłam. Ja płaciłam jakoś ok 30 zł, ale mam wziąć paczkę i jak mi przejdzie twardy brzuch to mam już nie brać i powiem Wam, że faktycznie pomogło, nie mam od jakiegoś czasu już tych twardnień.

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
A w dupie mam co ona myśli, siedzi księżniczka i nawet garów nie umyje.
To chyba taki wiek ja podobno też byłam okropna i leniwa jak miałam 14-15 lat, ale jakoś z czasem mi przeszło .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:03   #454
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Matko do dentysty nuie chodzi i jeszcze mleczaki ma. Jak to zrobiłaś? ja swoje stałe mam już po 3 razy leczone
Ano właśnie niewiem jak. U dentysty byłam na leczeniu ostatnio w liceum albo i wcześniej. Później tylko przeglądali mi przy okazji wizyt u ortodonty bo chciałam aparat, ale przez moje dwa mleczaki nie mam założonego, bo pod jednym stałego nie ma, a drugiego nie znaleźli mimo otwarcia zatoki szczękowej. I tylko ten ułamany mleczak mnie boli, żaden inny.

Cytat:
Dziękuję Tobie i wszystkim innym. Ja już tony Zdrowasiek do nieba wysłałam za mojego maluszka. Jakby któraś zachciała to również proszę
Będzie dobrze słonko

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Monia wiem że masz ją w du.ie ale młodzież dzisiejsza tak ma ... chociaż powinna pomagać bo w końcu też czeka na braciszka nie ???
na długo do Was przyjechała?

no dobra lampę jakąś stojącą wybiorę ale co ze światłem sufitowym ????
Tylko o te gary mi chodziło, bo wyłażą ze zlewu a jej nie przeszkadza. Teraz sfochowała się i poszła gdzieś nic nie mówiąc. Ma być u nas do piątku, i nie przyjechała tylko przyszła bo miasto to samo. Pewnie do mamusi polazła się pożalić.
Co do lamp to czasem nie kupuj w Ikei takiego słońca na sufit, bo daje takie przytłumione ciemne światło, jakbyś przez rolety jasne na dwór wyglądała.
Stary 2012-07-18, 16:07   #455
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
na to wychodzi że na 100 % przepisał ... nie rozumiem co im szkodzi zapisać na ryczałt ? A ja biorę 4 tablety dziennie więc taką paczkę będę miała na tydzień a do tego jeszcze inne leki masakra jakaś . No ale trzeba brać wszystko dla dobra dzidzi
Laski na ryczałt może wypisać tylko do pewnego tygodnia nie pamiętam do ktorego bo mi wczesniej wypisał 3 opakowania placilam po jakie s 3 zl i teraz czekają sobie aż będą potrzebne
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:08   #456
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie łóżeczko małej będziecie mieli pod oknem tak jak na zdjęciu??
niestety łóżeczko musi tak stać (dlatego będzie założony baldachim) bo innej opcji nie ma. Pokoik jest malutki i jeśli chcielibyśmy je postawić w innym miejscu to nic oprócz łóżeczka i naszego łóżka już by się nie zmieściło, albo szafa by się nie otwierała zupełnie.
nasze mieszkanie niby tycie nie jest (47m) ale kiepsko rozmieszczone. Duży pokój ma 25 m a reszta mieszkania (przedpokój, łazienka, kuchnia i mały pokój) kisi się na tych 22 metrach.
już i tak tymi meblami w małym pokoju jeździliśmy jak tylko się da i kombinowaliśmy maksymalnie próbując na siłę to łóżeczko gdzie indziej postawić, ale zupełnie nie ma jak. jedyna opcja to dłuższym bokiem dosunięte do naszego łóżka i wówczas do okna zostanie jakieś pół metra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7119425.jpg (55,2 KB, 73 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-07-18 o 16:10
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:09   #457
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Matko do dentysty nuie chodzi i jeszcze mleczaki ma. Jak to zrobiłaś? ja swoje stałe mam już po 3 razy leczone
Jak już mowa o mleczakach to ja też je jeszcze mam

Cytat:
na to wychodzi że na 100 % przepisał ... nie rozumiem co im szkodzi zapisać na ryczałt ? A ja biorę 4 tablety dziennie więc taką paczkę będę miała na tydzień a do tego jeszcze inne leki masakra jakaś . No ale trzeba brać wszystko dla dobra dzidzi
Też mam taką ilość. 2x2.
Cenę przeboleję, ale nienawidzę aplikacji

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

Wiem że w tym wątku ktoś opublikował listę wyprawkową.
Jeżeli ktoś ma ją pod ręką to plisss- wklejcie. Nie mogę znaleźć a dopiero zabieram sie za kompletowanie, jestem w czarnej d...e po przeprowadzce help
Sa na pierwszej stronie

Cytat:
Bedzie dobrze
Stary 2012-07-18, 16:09   #458
Katee27
Zadomowienie

Wróciłam od dentystki.Masakra!ale bolało,mimo znieczulenia.Otworzyła i poszerzyła mi 3kanały i nadrobiła kawałek zęba.Po kieszeni też bolało!!!330zł za 1ząb a to jeszcze nie wszystko!
za tydzień idę na głębsze poszerzenie kanałów i zmiane lekarstwa,które starczy na ok.3miesiące,potem już włoży coś na stałe a i trzeba nadbudować koronę czy coś tam.Chyba pójdziemy z torbami...Mąż wściekły...
Później nadrobie,teraz nie mam siły.Ząb boli i będzie bolał a na fotelu spędziłam ponad 2godziny!i już mnie nie chciała dłużej męczyć...
I chyba naprawdę wolę rodzić niż tak leczyć zęby...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:10   #459
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hejka!
gratuluje rozpoczętych tygodni
ja dzisiaj skończyłam 30 tydzień i leci mi 31=:
Gratulacje

Cytat:
też mi się tak wydaje, że puchnięcie nie ma nic wspólnego z płcią. ja teoretycznie spodziewam sie dziewczynki, a podobno wyglądam kwitnąco. wiadomo, że na puchnięcie wpływu się nie ma, ale na "resztę" wyglądu już tak. bo przecież ciąża nie zwalnia z dbania o siebie, tym bardziej, jeśli jest na to czas (Bo po narodzinach już nie będziemy go aż tyle miały nawet na domowe zabiegi kosmetyczne). dlatego regularnie maluję odrosty, paznokcie u rąk i stóp zadbane i pomalowane (jakoś daję radę z tymi stopami), nóżki gładziutkie, makijaż delikatny (kreski delikatne i tusz) - bo bez pomalowanych rzęs wyglądam na chorą, włosy umyte (teraz bardzo wolno mi się przetłuszczają, więc myję raz na 4 dni
), wygodny ale nie workowaty strój i jest się piękną i ponętną przyszłą mamą

wczoraj miałam imprezę w domu. siostra zorganizowała baby shower i zaprosiła moje koleżanki. wszystko samiutka zorganizowała: sałatki, przekąski, słodkości - mniam... objadłam się jak bąk i jeszcze mam sporo pozostałości w lodówce, w tym przepyszna galaretka z owocami i szarlotka były zabawy i w ogóle śmiesznie było.Świetnie się bawiłam. i te prezenty wszyscy mnie zaskoczyli niesamowicie, bo myślałam o drobiazgach (przecież to nie chodziło o naciąganie nikogo na drogie prezenty) a to się dziewczyny pozrzucały na pościel http://allegro.pl/3el-haftowana-posc...442620482.html (brąz turkus krem), taki pałąk http://allegro.pl/tiny-love-palak-lu...446938376.html , 2 kocyki jeden duży i gruby (będzie na później) i drugi taki http://allegro.pl/kocyk-koc-bobas-dw...416978536.html , poduszkę do karmienia http://allegro.pl/motherhood-poduszk...480077139.html i śpiworek do spania dla maluszka
http://www.smyk.com/ecry-rabbit-spiw...t-niemowlaka-p

i jeszcze od mojej siostry komplecik pościeli z baldachimem i rożkiem taki beż brąz http://allegro.pl/3ele-posciel-z-haf...463488809.html
wszystko jest takie piękne, że aż zasnąć do 2 w nocy nie mogłam tylko to wszystko oglądałam po tysiąc razy, przekładałam, dotykałam, bo takie mięciutkie i milutkie... normalnie nie ma jak przyjaciele... bo nie spodziewałam się i obecności wszystkich w środku wakacji (wiadomo, każdy ma różne plany, pracę itd) i takiej fantastycznej atmosfery
ba... nawet siostry mojego męża przyszły (a kontakt to ja z nimi mam znikomy) i wyglądało na to, że dobrze się bawią i jeszcze o dekorację zadbały: baloniki z różnymi dziecięcymi tekstami i takie inne cuda - nie miałam pojęcia, że takie rzeczy w ogóle są i dziś od rana siędzę uhahana i tak mi fajnie bardzo

i jeszcze Wam tak przynudziłam i się paskudnie chwalę wszystkim, ale te rzeczy są takie słodkie, że buźka sama się śmieje, jak się na to maluszkowe wyposażenie patrzy...
Ale super. Naprawdę brawa dla siostry.

A co do dbania to ja też nie wyjdę z domu niepomalowana.
To, że w ciąży nie oznacza, że mam wyglądać jak kocmołuch.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj sie, ja też zbyt dużo nie mam bo przesadzać nie ma sensu.
Dziecko szybko wyrasta z ciuchów.
Moja kolezanka urodziła niedawno córke i w przeciągu 4 dni do rozmiaru 56 sie już nie mieściła i teraz jej to leży.
Ja będe kupować na bieżąco potem jak bede widzieć że robi sie małe

A co do zębów... Jest tu jeszcze któraś co nie była u dentysty przez całą ciąże czy tylko ja tak sobie nie byłam???!
Ja od kilku lat chodzę tylko do kontroli. Nawet po pierwszej ciąży nic mi się nie posypało.
Ale obowiązkowo nitka obok pasty.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Położna mówiła, że jeśli zauważymy, że dzidzi się drapie, to można mu lekko zsunąć rękawek, co nie ograniczy tak bardzo ruchów dłoni, a zapobiegnie drapaniu buzi. Oczywiście powiedziała, że każda mama zrobi jak uważa, ale ona poleca takie rozwiązanie.

Co do emolientów, to powiedziała, żeby ich używać po to by zapobiec powstaniu jakiegokolwiek problemu ze skórą, póki ta skóra jest tak delikatna. W sumie zaobserwowałam, że i tak każda moja koleżanka która ma dziecko prędzej czy później zaczyna używać tych emolientów, bo coś się dzieje ze skórą dziecka...

Mówiła też, żeby oliwki używać tylko do pielęgnacji okolic intymnych u dziewczynek i główki, a ciałko dokładnie osuszać po kąpieli i nic już nie nakładać.

Każdy oczywiście ma swój rozum, przemyśli co jest dobre dla jego dziecka i tego będzie się trzymał
Zresztą ja nie mam od 3 lat żadnych problemów z zębami, tylko kamień zdejmujemy i żadnego borowania
To mamy mocne zęby - albo dobrą dietę

Co do Emolium to przy starszym położna zaleciła. Kupiłam butelkę 400 ml i jedną zuzyłam. Potem juz kupowałam tańsze preparaty. Na szczęście mu to nie zaszkodziło.
A oliwki nigdy nie używałam i nie mam zamiaru.

A skład Domolu sprawdziłam dzisiaj w sklepie. I jest ok. Ale z tymi fosforanami to nawet nie chodzi o szkodliwość dla naszej skóry, ale o środowisko. Więc jak ktoś nie zwraca na to uwagi to nie musi czytać składu proszków

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:13   #460
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wróciłam od dentystki.Masakra!ale bolało,mimo znieczulenia.Otworzyła i poszerzyła mi 3kanały i nadrobiła kawałek zęba.Po kieszeni też bolało!!!330zł za 1ząb a to jeszcze nie wszystko!
za tydzień idę na głębsze poszerzenie kanałów i zmiane lekarstwa,które starczy na ok.3miesiące,potem już włoży coś na stałe a i trzeba nadbudować koronę czy coś tam.Chyba pójdziemy z torbami...Mąż wściekły...
Później nadrobie,teraz nie mam siły.Ząb boli i będzie bolał a na fotelu spędziłam ponad 2godziny!i już mnie nie chciała dłużej męczyć...
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2012-07-18, 16:14   #461
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
przecież leczenie kanałowe w ciąży jest bezpłatne
http://www.nfz.gov.pl/new/index.php?...145&artnr=4878

Zapraszam
Stary 2012-07-18, 16:17   #462
Konczita
Zakorzenienie

Tamlin właśnie myślałam o tym słoneczku dobrze że uprzedziłaś ...
oj to mało fajnie że tak blisko ale z drugiej strony można ją do mamusi wysłać
to co pochwale się kolorem nie ???

Katee biedactwo ... i jeszcze tyle kasy za ból trzeba zostawić ehhh tule
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201207182800.jpg (51,0 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 201207182801.jpg (61,4 KB, 56 załadowań)
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-07-18 o 16:18
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:18   #463
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
.A tego pajaca dostałam gratis m.in.przy zakupie leżaczko-bujaczka.
mam takiego samego dla Leośka
Cytat:
[COLOR="DarkSlateGray"]wieści od Enigmama
[B]dojechali cali i zdrowi, podróż długa bo co chwilkę robili postoje, jest super - morze piękne i cieszy się jego urokami w sobotę do domku a w niedzielę w góry aaa i jeszcze wieści takie że wróci gruba bo opycha się pysznościami no goframi - to tak dla narobienia nam smaka
pozdrawia wszystkie mamusie cieplutko
o kurcze ale bym gofra zjadła
Cytat:
Wróciłam z zakupów. Doslownie 15 minut byłam i to jeszcze autem, a teraz na kręgosłup wytrzymać nie mogę tak łupiea jak siedzę to wydaje mi się że mi żebra w brzuch wchodzą. Nic tylko leżeć.
mam tak samo

wrescie mi doszły koszulki i stanik do karmienia.ponad tydzień czekałam.jeszcze jednej koszulki mi nie przesłali bo niby producent nie wysłał im na czas i ma być za 2,3 dni.ja cież pierdziele.nie ma to jak isc sobie samemu do sklepu i od razu kupic
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:21   #464
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
O ile lekarz ma podpisaną umowę z nfz, a niestety większość to tylko prywatka.
Stary 2012-07-18, 16:21   #465
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
My z reguły w tamtych okolicach jesteśmy późnym wieczorem, ale jak kiedyś będziemy mieli pojawić się o normalnej porze to z chęcią
Super. Jakby coś mój kontakt na mailu.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:23   #466
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładny kolorek
Stary 2012-07-18, 16:23   #467
maggie123
Zakorzenienie

Konczi, śliczne dziewczyńskie kolorki
Cytat:
O ile lekarz ma podpisaną umowę z nfz, a niestety większość to tylko prywatka.
no fakt... o tym zapomniałam.

Zapraszam
Stary 2012-07-18, 16:23   #468
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach dziewczyny... normalnie mam najwspanialszą siostrę pod słońcem
z all mogę polecić tego sprzedawcę: mirek-76 zamówienie złożone w środę wieczorem a w pt w południe przesyłka już była w domu także tempo ma ekspresowe

Konczi, bardzo ładna ta szafka i komoda i dobrze, że na jasną sie zdecydowaliście, bo o niebo ładniejsza. A z lamp nr 2 mi się podoba

szukam na all piżamy do karmienia w rozmiarze s i szlafroka i jakoś nie mogę nic sensownego u jednego sprzedawcy znaleźć jak macie jakieś namiary, to podeślijcie, pliz....
Ale śliczne to łóżeczko i pościel

Cytat:
Ale na NFZ nie zostałaby tak szybko przyjęta. Poza tym to co refunduje fundusz w kwestii leczenia kanałowego tutaj nie obejmuje bo Katee pisała, ze to ząb pod mikroskop.

Katee biedulko znieczulenie dostałaś pewnie to najbezpieczniejsze i One niestety nie działają tak silnie.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-18, 16:25   #469
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

sliczne kolorki
30.03.2016 Antek Fabian
Stary 2012-07-18, 16:31   #470
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
wpadlam tylko prosic o kciuki za dzisiejsza moja wizyte o 18.30 mozna prosic?
strasznie sie dzis zle czuje , chyba ta pogoda na mnie tak dziala.. slabo mi , rece mi sie trzesa i serce napieprza jak szalone
i ja rowniez 3mam kciuki za wizyty dzis - bo z tego co pamietam anusia ma dzisiaj
a nadrobie Was kochane jak wroce , wieczorkiem
Trzymam mocno kciuki za twoją wizytę i wszystkie pozostałe dzisiejsze również, wracajcie z samymi dobrymi wieściami

Cytat:
Wróciłam z zakupów. Doslownie 15 minut byłam i to jeszcze autem, a teraz na kręgosłup wytrzymać nie mogę tak łupiea jak siedzę to wydaje mi się że mi żebra w brzuch wchodzą. Nic tylko leżeć.
A w ogóle to dopatrzyłam się na USG połówkowym i tym ze szpitala że moje dziecię ma za mały obwód brzuszka o tydzień. Musi być jakieś wychudzone. Biedne moje Zacznę chyba więcej jeść, cóż że zgaga mnie wykończy

Trzymam kciuki, oby wizyty się udały

to w piątek lecę do Pepco

To tak jak ja my jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, ale mam nadzieję że w tym roku uda się chociaż zalać fundamenty, a w następnym roku będzie stal już pod daszkiem.
chociaż i tak zastanawiam się nad kupnem komody, bo nie wiem gdzie ja te wszystkie rzeczy małej pomieszcze, ale nie lubię zagraconych mieszkań

ja jeszcze przed ciążą za Luteinę płaciłam grosze, a teraz nie wiem bo TŻ wykupował
Właśnie mi na USG wyszło że malutka ma o 3 tygodnie mniejszy brzuszek i dlatego mnie poili kroplówkami w szpitalu, a teraz mam zaleconą dietę bogatą w białko i min. 3 litry wody mineralnej dziennie. Ale spokojnie tygodniowa różnica to jeszcze nie powód do obaw

Cytat:
Trzymam mocno kciuki za ciebie i twojego maluszka Wierzę mocno że będzie dobrze

Cytat:
Biedactwo nie dość że bolało to jeszcze tyle kasy zabuliłaś cenią się strasznie dentyści ale cóż ząbki trzeba leczyć nie ma wyjścia

Konczi śliczny pokoik

Edytowane przez karolluki
Czas edycji: 2012-07-18 o 16:33
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:33   #471
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Katee biedna Ty. ale chyba Cię tak cały tydzień nie będzie bolało, co? no i mam nadzieję że za tydzień znowu nie będzie chciala trzech stów, bo wtedy to już masakra

Cytat:

śliczny kolorek
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:38   #472
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

gda: a mowila jak uzywac tej oliwki? przy kazdej zmianie piluszki czy tylko po kapieli na intymne miejsca dziewczynki. i jaka ?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:38   #473
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Właśnie mi na USG wyszło że malutka ma o 3 tygodnie mniejszy brzuszek i dlatego mnie poili kroplówkami w szpitalu, a teraz mam zaleconą dietę bogatą w białko i min. 3 litry wody mineralnej dziennie. Ale spokojnie tygodniowa różnica to jeszcze nie powód do obaw
No 3 tygodnie to już rzeczywiście dużo. Dzięki za info, bo ja bardzo mało pije a nabiału to prawie wcale nie jem ostatnio. Teraz wiem na co zwrócić uwagę. Dziekuję
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:38   #474
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Bardzo ładnie . Ja planuję pomalować pokój dla małej na beżowo i może jakieś naklejki np. http://allegro.pl/naklejki-kolorowe-...471146753.html . Do tego mebelki sosnowe, lubię takie jasne pomieszczenia .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-18, 16:41   #475
anesh_
Zakorzenienie

Anusia i niegrzeczna za wizyty
Konczi ładne mebelki, chociaż ja bym wzięła jednak białe - ale wiadomo - kompromis musi być.
Tamlin też bym się wkurzyła...

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Anesh dobrze Ci z siostra.. widzisz jak czas szybko leci

Cytat:
Ja nie byłam i nie pójdę bo się boję. Chyba że jak uzbieram pieniądze to do studia stomatologicznego w Pile, ponoć jak w spa się człowiek czuje.
Super tam jest - ja chodzę do ortodonty tam i do dentysty. Wyrywałam tam 4 zęby do aparatu i mimo, że zęby miałam rozpiłowywane, bo wyjść normalnie nie chciały.... to i tak zrobione to wszystko profesjonalnie. Dentysta super. A te Panie ortodontki cud, miód malina - ale fakt drogo...

Cytat:

Super prezenty maggie. Siostra siee spisała.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Musi byc dobrze

MUSI BYĆ
Stary 2012-07-18, 16:47   #476
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie . Ja planuję pomalować pokój dla małej na beżowo i może jakieś naklejki np. http://allegro.pl/naklejki-kolorowe-...471146753.html . Do tego mebelki sosnowe, lubię takie jasne pomieszczenia .
Uwielbiam takie naklejki. Słodkie są

Konczi bardzo ładne kolorki

W ogóle zazdroszczę dziewczyny tych pokoików dla dzieciaczków. My na razie na 2 pokojach więć mogę zapomnieć. Ale pod koniec roku odbieramy klucze od nowego lokum i tam hulaj dusza

Anesh też trzymam kciuki za Ciebie

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-07-18, 16:55   #477
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Super tam jest - ja chodzę do ortodonty tam i do dentysty. Wyrywałam tam 4 zęby do aparatu i mimo, że zęby miałam rozpiłowywane, bo wyjść normalnie nie chciały.... to i tak zrobione to wszystko profesjonalnie. Dentysta super. A te Panie ortodontki cud, miód malina - ale fakt drogo...
U Andrzejewskich tak? A to znieczulenie co dziewczyny pisały oni mają?
Stary 2012-07-18, 17:04   #478
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

kochaniutka wszystko będzie dobrze zobaczysz ciocia Konczi tak mówi
Cytat:
Będzie dobrze słonko
Cytat:
Bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki za ciebie i twojego maluszka Wierzę mocno że będzie dobrze
Dziękuję. Nawet nie wiecie jak dużo dla mnie to znaczy

Konczi śliczne kolorki.
Katee biedna Ty. I jeszcze tyle kasy wzięli...

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Anesh też trzymam kciuki za Ciebie

Cytat:
U Andrzejewskich tak? A to znieczulenie co dziewczyny pisały oni mają?
Tak, do Andrzejewskich. Nie wiem niestety czy mają to znieczulenie, bo ja zawsze miałam to ze strzykawką, bo mi ono, aż tak nie przeszkadza,a zresztą nie miałam pojęcia, że w ogóle jest jakieś inne.

Biorę się za prasowanie.

Tż dzisiaj wraca, załatwił wszystko i wraca dziś zamiast jtr. Cieszę się.
Stary 2012-07-18, 17:28   #479
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam taką ilość. 2x2.
Cenę przeboleję, ale nienawidzę aplikacji
No ja nie lubię z rana :/

Konczi śliczne kolorki
Stary 2012-07-18, 17:32   #480
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cześć dziewuszki. Chciałam o sobie przypomnieć czytałam dość regularnie ale poprzedni wątek, ten muszę jeszcze nadrobić.

Anesh pomodle się za Twoje malenstwo, wierzę że wszystko dobrze się skończy

Czytałam wcześniej że coraz więcej z nas ma skurcze... U mnie to samo czyli nie ma poprawy. Colds też miałam tak często jak kiedyś opisywalas ale z szyjka wszystko dobrze, przynajmniej do ostatniej wizyty.
Kończymy właśnie remont salonu, teraz bierzemy się za pokój dziecinny mebelki będą tymczasowe, z ikei, za 3-4 lata zmienimy.
Moja przyjaciółka jest w ciąży. Coza radość!!! Ale niestety ma ciągle mdłości i wymioty. Oby tylko do końca I trymestru.
Przychodzi do mnie polozna ale jest beznadziejna, zalezy jej tylko na kasie z nfz. Za każdym razem mówi że ona tylko na chwilę, nie chce przeszkadzać u że na to czy tamto jeszcze za wcześnie. To po jaką cholerę przychodzi?? Żeby zgarnąć podpis za nic.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości