|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Moje Drogie, spisałam moje PIERWSZE OBJAWY CIĄŻY
Mam nadzieję, że Wam to pomoże, chociaż wiadomo, że każda z nas będzie odczuwała obecnosć fasolki w zupełnie inny sposób. A oto i one:
![]() Tak więc głowy do góry Staraczki! Bo nie znacie dnia i godziny ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez aigrene Czas edycji: 2012-07-19 o 09:01 |
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim! Ale naprodukujecie tych postów zawsze popołudniami, że nie mogę Was potem nadrobić. @ u mnie na maxa męczy. Zaopatrzyłam się dziś w pyralginę, bo czuję, że znów będę musiała się wspomóc. Oby jak najszybciej się @ skończyła i wracamy do staranek w 3 cyklu. Mam nadzieję, że ten właśnie okaże się szczęśliwym.
Cytat:
Obawy każda kobieta ma, ale nie masz się co martwić. Powinnaś się teraz mniej stresować, w końcu nosisz pod sercem największy skarb. ![]() Anteria, może zrób test. Może to jednak ciąża? Szejda, trzymam kciuki, żeby to było to. A jakoś podświadomie czuję, że Ci się jednak udało. ![]() Magdammm, ale super, że TŻ się zdecydował. Działajcie zatem do oporu ![]() Ruda_not_grazyna, witamy! Ja też bym poczekała z testem do 28dc. Trzymam kciuki za powodzenie!
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni odwlekam ten test bo sobie myślę będzie rano na pewno @ a jak nie to dopiero zrobię i wtedy tak jak i dziś pojawia się krew i rezygnuje.
Już od Niedzieli plamię chociaż w niedziele byłam przekonana że to już normalna @ bo to krwawienie było dość mocne ale jednorazowe, dodam że po seksie. O niedzieli w poniedziałek praktycznie były małe plamki tylko wtorek jednorazowe plamienie i tak do dzisiaj. Boję się robić test wydaje mi się że wiem że to nie to w ogóle się już na to nie nastawiam a mimo to ciąglę o tym myślę nigdy tak długo nie plamiłam, ba wcześniej przed wizytą u ginekologa nie miałam plamień w ogóle. Po prostu owszem przed @ trochę plamiło ale praktycznie zaraz przychodziła @ a teraz dzisiaj na podpasce nic nie doszło ale na papierze zauważyłam normalną krew więc może to już to. Ale od kilku dni w sumie ciągle tak mam więc już sama nie wiem. Sorki dziewczyny że wam tak spamuje ale muszę się wygadać bo się po prostu martwię.
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
No to z objawów które wypisała aigrene - tydzień po owulacji miałam takie kłucia krótkotrwałe pulsujące, dosłownie kilka razy w ciągu dnia ale nigdy jeszcze czegoś takiego nie miałam. Piersi od tego właśnie czasu bolą mnie strasznie, przy każdym niemal ruchu, są twarde i nabrzmiałe. Oprócz tego mam rozpulchnioną szyjkę macicy. Tyle, że te objawy (no może za wyjątkiem kłucia ale kto wie czym spowodowanego) mogą również świadczyć o zbliżającej się @, więc póki co czekam na testowanie, właśnie się zorientowałam że mój 28dc wypada w poniedziałek, a nie we wtorek więc mam jeden dzień mniej do czekania
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3967 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to działajcie tam ostro![]() ![]() Cytat:
Szejda- oby to była ciąza, 3mam kciuki! Hej kobitki moje U Nas dziś deszcz pada od rana... ehh ta pogoda... maskara. W sumie jeszcze 2 dni i powrót do domu... dlatego staramy się korzystać jak się da z tych wakacji... po powrocie do domu mieliśmy zacząć powoli starania a tu na razie wszystko mi się chyba poprzesuwa.... Jak @ nie przyjdzie to po weekendzie zrobię jeszcze jeden test,jak wyjdzie negatywny to od razu zamówię testy owulacyjne i przejdę się do gina bo tak czy siak miałam zamiar iść zrobić cytologię itd. Dziewczyny później zajrzę żeby zobaczyć Wasze sprawozdania od lekarzy ![]() Buziaki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-19 o 10:59 |
|||
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin coś długo ta twoja @ nie przychodzi, może nie przyjdzie...
|
|
|
|
#3969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rzeczywiście piąteczka w takim razie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i na pewno będzie wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
bo ja mam dzis 23 dc i jakos korci mnie zeby zrobic test
tym bardziej ze ten miesiac to nasz pierwszy starankowy, wiec? Wy zawsze robicie w okolichac palnowanej @?
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe dziś może być jeszcze za wcześnie, więc po co się niepotrzebnie rozczarować. A kiedy owulka była wiesz? Wychodzi na to że będziemy testować podobnie, ja mam 24dc :P
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aigrene Trzymam kciuki za wizyte! ale zdjecia napewno nie dostaniesz bo to będzie tylko malutki pęcherzyk lub zarodek
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
U mnie był ból piersi i brzucha jak na miesiączkę, potem piersi zaczęły nadwyraz rosnąć, pojawił się biały śluz i miałam wzdęcia. Następnie pojawił się apetyt na kwaśne i zaczęłam pić nienatrualne dla mnie ilości wody - jakbym na wiecznym kacu była. Zrobiłam test i dwie kreseczki - natychmiast, bez chwili czekania.Jestem teraz w piątym tygodniu - u lekarza jeszcze nie byłam, wybieram się w przyszłym tygodniu. Od kilku dni odczuwam dodatkowo senność, zaczęłam częściej chodzić do toalety i bolą mnie nogi, zwłaszcza, gdy chodzę na obcasach. |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dzisiaj
Zrobiłam test i niestety nie jestem w ciąży Normalnego okresu nadal brak, tak samo jak i bólu. Chyba już nie będę miała w ty miesiącu normalnego okresu ciągle tylko plamienia i plamienia. Pytanie jak długo jeszcze
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już tyle razy test robiłam, że już wiesz, że nie ma co za wczesnie robić, bo i tak to nie będzie adekwatne. ja zwykle robię w dzień spodziewanej miesiączki, albo po ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- a do lekarza się wybierasz?? |
|
|
|
|
#3976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witam was Wczoraj mi wizaż szalał i nie mogłam sie do was dotrzeć Aktualnie nadrabiam materiał
|
|
#3977 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Dziś kolejny dzień cyklu i jak na razie cisza Mam taką cichą nadzieję, że się udało.. Nie powinnam się tak nakręcać, Tż ciągle mi to powtarza, tylko powiedzcie mi - jak to zrobić? Piersi mnie bolą już od jakiegoś czasu, ale coraz mniej, podobnie z brzuchem. Śluzu praktycznie nie mam, więc pewnie niedługo się pojawi miesiączka a wraz z nią moje rozczarowanie.. Ale z drugiej strony - niech ta miesiączka przychodzi, jedziemy niedługo na wakacje, to wtedy może coś zdziałamy ![]() ANTERIA - ja bym wybrała się do lekarza, sprawdzi o co chodzi z tymi plamieniami i brakiem normalnego okresu. no-angel Twój post daje mi nadzieje od poniedziałku czuję się jak na kacu, ciągle czuję 'ciężar' w żołądku, ciągle pije, w dodatku tylko i wyłącznie kwaśne, gdzie zawsze słodkie gazowane napoje mi towarzyszyły przez cały dzień! ostatnio mnie nawet odrzuciło od moich ukochanych malin - jednego dnia były słodkie, zjadłam jedną i odstawiłam, następnego mega kwaśne i wcinałam jedna za drugą choć to pewnie wszystko moje urojenia ze względu na chęć zobaczenia dwóch kreseczek no a przed okresem też miewam różne zachcianki
|
|
|
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki kochane.
Byłam u lekarza ginekologa dzisiaj. Dostałam zaświadczenie do pracy o ciąży i dostałam również L4. Tak jak chciałam. Od razu jak tylko zaczęła mnie badać wyczuła fasolkę. Widziałam taką radość na jej twarzy jakby skarb jakiś odkryła. Miłe to było, dała mi też pomacać fasolkę, żebym wiedziała gdzie jest. Potem zrobiła mi USG. Pęcherzyk jest, ma 14,4 mm co odpowiada 5 tydz i 3 dzień. Wszystko jest ok i przebiega prawidłowo. Nie widać w tym pęcherzyku nic, ciemność, ale lekarka na moje wątpliwości powiedziała, że tak jest, bo to wczesna ciąża. Będzie widać za tydzień, dwa. Za dwa tyg kolejna wizyta. W 12 tyg muszę zgłosić się na badania prenatalne, które z racji mojego wieku będę mieć za free. Modlę się, aby było wszystko ok, żeby fasolka nie miała żadnych wad genetycznych. lekarka mówiła, że gdyby się okazało, że dziecko ma np. zespół Downa będę mogła ciążę usunąć . Nie chcę jeszcze o tym myśleć. Mam na to 7 tyg. Oby ich doczekać. Dzastin - Ty mnie nie denerwuj i rób testa. BO normalnie ruszę do Ciebie dziewczyno, a że ja też znad morza to daleko nie będzie. TESTUJ!!! Przecież wiesz i my wiemy, że jesteś w ciąży. Czuję to z daleka.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#3979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zawsze jest pod górkę... ja @ przez ostatnie kilka miesięcy miałam jak z zegarku a teraz kiedy zaczeliśmy starać sie o dzidzie to @ mi wykręca numery...i jak tu się nie wkurzyć? Dziewczyny,a gdzie sprawozdania od lekarzy??? ![]() U Nas dziś cały dzień pada...,dziś z Tż obudziliśmy się o 10.. po czym o 11:30 znowu się położyliśmy i tak usneliśmy... i o 13:30 dopiero się obudziliśmy... więc szybko się wyrychtowaliśmy i poszliśmy na miasto zjeść jakiś obiad ![]() A teraz piję sobie Redds'a żurawinkę-więc zdrówko O pojawiła się Isia- no to dobrze,że na razie z fasolką jest ok. Oby się zdrowo rozwijała i wszystkie badanie wyszły pozytywnie, 3mam kicuki!!! Przeczekam do weekendu i ty mi się tam lepiej nie denerwuj
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-07-19 o 18:05 |
||
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
isia jak to dala Ci dotkanac fasolke?? tam w srodku?? i czulas cos??
dziewczyny czytam regularnie, dopinguje zebyscie nie zapomnialy, ze istnieje![]() dzis w dobrym humorku, bo moje slubne zdjecia i film doszly!! |
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to jest,ze na poczatku jest poprostu czarna plamka,ja mialam tak w 5 tyg a 2 tyg pozniej zrobila sie juz wieksza i z tak otoczka i wtedy juz wiadomo czy bedzie ciaza mnoga,a w 12 juz mini dzidzia,ale oczywiscie jeszcze nie w pelni wyksztalcona. |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak u innych dziewczyn? Na obiadek mam dziś żurek zrobiony przez mężą i córkę. Wróciła nasza mała z obozu. Powiedzieliśmy jej wczoraj, że się rodzina powiększy. Najpierw zrobiła wielkie oczy na mnie a potem z piskiem rzuciła się w moje objęcia i kwiczała - ale super!!! ale super!!! ale super!!! Jeszcze kilka razy się upewniała czy aby na pewno jestem w ciąży. Jak szłam spać to mówi: życzę WAM miłych snów. Miło.
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi powiedziała ostatnio, że chyba usunie jak kolejne badania wujda potwierdzające....
|
|
|
|
|
#3984 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A ja wam przedtem nie zdazylam napisac ze wyniki nastepne wyszly mi bardzo zle 880 norma 5
wiem ze sytuacja jest powazna i musze tam biec jak najszybciej! Jutro mam dzwonic to moze pan z Krakowa mnie przyjmie ale musze blagac i kwiczec ze w ciazy jestem... ![]() masakra. wracam do Harrego Pottera ![]() Cytat:
oczywiscie kac z niczego... ![]() Cytat:
ja w tamtej ciazy tez widziałam pecherzyk a gin sie tez tak usmiechnął że odrazu mi się zrobiło błogo, conajmniej jakby widział wielkie dzicie ![]() Co do wad to znam jedna dziewczyne ktora ma duze prawdopodobienstwo... no jest to tragedia, ale usunac bym nie usuneła, sumienie by mnie zjadlo.. Napewno Isia u Ciebie bedzie ok, a badanie poprostu profilaktyczne wiec lepiej dla Ciebie ze za darmo ![]() Cytat:
![]() a Ty lepiej sie delektuj tym redsem bo cos czuje ze za pare dni odmowisz sobie piwka tak jak ja ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie @ nadchodzi, rozkręca się... buuu, ale przy moim stresie, lepiej, że jest bo inaczej bałabym się, że coś znów mi się poprzestawiało, poza tym w tym cyklu nie byłam w stanie nawet mniej więcej sprecyzować, kiedy miałam owu a i chyba raczej głowy nie miałam do tego.Cóż, trudno. Fajnie, jak mogę wbić się do Was tutaj i poczytać, jakie szczeście Was dotyka Przynajmniej jest się z czego ucieszyć Od razu nastrój lepszy.Ja od poniedziałku biorę urlop, taki dłuższy, pewnie miesięczny, ale muszę dogadać się czy płatny 2 tygodnie, czy bezpłatny... sytuacja niestety wymaga ![]() Jak się poogaraniam i zbiorę w sobie będę się odzywać. Tymczasem czekam na kolejne wieści o fasolinkach Trzymam kciukasy
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie załamana i nie widzi innej opcji. to kazałam jej na sieci zapisać się na forum z matkami dzieci chorych, i dokształcić się, że choroba to nie wyrok. brak słów. ale ludzie są różni. oczywiście zaraz sobie pomyślałam, że ja to kurcze nie umiem zajść, a ona myśli o usunięciu! |
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie zgłupieć idzie od tego wszystkiego ![]() A i witam nowe staraczki ![]() Trzymam kciuki za Szejdę, Dzastin i Pszczouę coś czuję, że wszstkie zafasolkowane ![]() I oczywiście trzymam za nas wszystkie ![]() Ja czekam na @, Clo już zakupione, wczoraj wzięłam ost. luteinę a dziś coś mnie jajnik boli oby tam się nic nie działo.
|
|
#3988 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno wszytsko będzie dobrze, trzeba być dobrej myśli A ja trzymam kciuki, żeby żeby badania były zadowalające Fajnie, że córka się ucieszyła Cytat:
Cytat:
![]() Hej kobity! U mnie nadal cisza, rano trochę plamienia a teraz nic, już zsama nie wiem co o tym myśleć. Cezkam do poniedziału i robie test. Ja wczoraj pojechałam do pracy rowerem i jak miałam wracać już do domu, to się rozpętała burza, grad, wiatr i ulew na maksa a ja rowerem Koleżanka z mężem się zlitowała i zabrała mnie i mój rower do domu. Także oboje wróciliśmy do domku![]() Miłego dnia i żeby szybko zaczął się weekend |
|||
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki wynik w tym wieku to prawie norma no cóż im więcej lat tym tak sprawa wygląda, ale aby potwierdzić zespół downa lub inne wady należy sprawdzić przezierność karkową a w razie złych wyników biopsje bo test pappa to tylko statystyka ![]() poza tym kto by jej ciąże usunął???? do tego trzeba mieć wskazania, zaświadczenie z poradni genetycznej,że dziecko ma złożone wady i nie ma szans by się urodzić zdrowe zresztą był taki smutny wątek tutaj na forum......dziewczyny, które nie miały wyboru.... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=531868 Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-07-20 o 08:05 |
|
|
|
|
#3990 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Witam nowe staraczki i nowo przybyłą zafasolkowaną
![]() Ja niestety ostałam @ dziś z rana. Już wczoraj czułam, że to będzie to. Nie nastawiałam się w tym cyklu (poza jednym dniem co ten test nieszczęsny zrobiłam) Termofor już sobie zrobiłam i tak jestem zawieszona w kucki bo tylko w tej pozycji nie boli aż tak bardzo. Choć u mnie nie "nie boli aż tak bardzo" tzn, że i tak wzięłam 2 nospy i 2 pyralginy... i wciąż umieram
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

To sie zaczęło ok 18.30 i do końca dnia taki bóll się pojawiał. No i ogromne wzdęcia, co męczy mnie do teraz
Przez nastepne dni ten ból, róznież ten na dotyk, byl już słabszy i pojawiał się rzadziej, nie był jednostajny, ale pojawiał się każdego dnia, po prostu czułam, że coś tam się dzieje. Dlatego trochę mnie to zastanowiło i zrobiłam test we wtorek- pozytywny 

dzisiaj na podpasce nic nie doszło ale na papierze zauważyłam normalną krew więc może to już to. Ale od kilku dni w sumie ciągle tak mam więc już sama nie wiem. Sorki dziewczyny że wam tak spamuje ale muszę się wygadać bo się po prostu martwię.
*

) i gdy zobaczyłam wtedy II upragnione kreski to wcale nie tylko się cieszyłam... Radość była bardzo pomieszana ze strachem, nie wiem sama to burza myśli. W tej już wiem co i jak wiec tego nie odczułam ale w pierwszej miałam różne myśli i napewno to gdzies na początku wątku jest. Pytałam dziewczyn czy to normalne itp. 
za wizytę i na pewno będzie wszystko ok 

Przecież wiesz i my wiemy, że jesteś w ciąży. Czuję to z daleka.
oczywiscie kac z niczego...