III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 08:58   #571
Filusia88
Zadomowienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez jamajka18 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września
witamy

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey kochane
to dostałam reprymendę od Was wczoraj, więcej się to nie powtórzy

w ogóle dziś mija nam z mężulem 6 lat bycia razem nie obchodzimy tego jakoś specjalnie od kiedy jesteśmy małżeństwem. Świętujemy w grudniu 3 rocznicę ślubu. Miło jednak było dziś z rana, tak przed pracą poleżeć przytuleni i sobie powspominać naszą pierwsza randkę

ja dzisiaj jadę na kolejne spotkanie z położną, tzn. teść mnie zawozi znów biedny będzie siedział godzinę w aucie i czekał dziś to ostatnie spotkanie w tym m-cu, bo położna idzie na urlop. Będziemy opracowywały plan porodu aż strach się bać

zmykam was nadrobic i zobaczyc do karczku, bo chcę przed wyjściem z domu zrobic częśc obiadu
no i tak ma być!
oszczędzaj się Kochana, bo Dzidziol teraz najważniejszy!
Twój TŻ też powinien o tym pamiętać i powstrzymać się od takich uwag

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Witaj No to mały już sporo waży.

Ty nie sluchaj głupot mamy i siostry, bo jeszcze się zablokujesz psychicznie i pokarmu rzeczywiście mieć nie będziesz. co ma przybieranie na wadze wspólnego z karmieniem. ja chudzielec jestem, a siara leci, więc sie nastawiam że pokarm będę miała. nie suchaj nikogo bo
nie przejmuję się, ale sprawia to trochę przykrości jednak
pocieszyłaś mnie, bo ja siarę to mam już od dawna
oby faktycznie wróżyła pokarm
Stary 2012-07-19, 08:59   #572
kraven
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Filusia wybacz ale wiekszej głupoty nie słyszałam. Ja tyje tylko w brzuchu, biust mi się na razie nie powiększył, nie leci mi siara, ale moja siostra miałą tak samo, piersi Jej urosły w 37 tygofniu i wykarmiła całą 3 swoich dzieci. Wiec nie słuchaj nikogo, bo to tylko stresuje i może faktycznie powodować zaburzenia laktacji.

Jamajka witaj

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-07-19 o 09:01
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 08:59   #573
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny! czy mogę do Was dołączyć? Czekam z mężem na Filipka termin mam na 10 września

Witamy
Gratuluję synka i dobrego przebiegu ciąży. Napisz coś więcej - pracujesz czy jesteś na L4? Skąd jesteś? No i jak idzie kompletowanie wyprawki?
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:03   #574
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
jesli chodzi o ten tens to ja we wtorek zaczynam szkole rodzenia w koali i beda o tym mowic, to dam zanc

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow

a ja dzis o rok starsza idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść
a jutro usg

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:04   #575
jamajka18
Przyczajenie

Cieszę się, że zostałam tak miło przyjęta;D Wg lekarza Fifi może ważyć nawet ponad 4 kg (!), więc chyba o rozmiarze 52 mogę zapomnieć;P Macie może doświadczenie odnośnie wagi dziecka a rozmiaru?
jamajka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:06   #576
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
I ja witam się dziś wyjątkowo od rana, bo mam dzisiaj wolne.

Na 14 jadę na wizytę, więc proszę zaciskajcie kciuki.

Sojka, Sandra gratuluję 35 tygodnia!

Witamy na wątku. Duży już chłopak z Filipka.

Gratuluję rocznicy
Widzę, że coraz więcej wolnego masz. I bardzo dobrze Oczywiście zacisnięte.

Dziewczyny nie orientujecie się kiedy będą kolejne wyprzedaże w dziecięcych sklepach tj. Smyk, 5-10-15 ?
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:09   #577
jamajka18
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Witamy
Gratuluję synka i dobrego przebiegu ciąży. Napisz coś więcej - pracujesz czy jesteś na L4? Skąd jesteś? No i jak idzie kompletowanie wyprawki?
Jestem studentką (pedagogika specjalna). Po wakacjach III rok i obrona licencjatu (nie wiem jak sobie poradzę) Planuję starać się o indywidualną organizację studiów, bo nie mieszkam w mieście w którym studiuję, także przy małym codzienny pobyt na uczelni byłby raczej niemożliwy Poza tym od maja tego roku jestem żoną O ciąży dowiedziałam się 30 grudnia, więc Sylwestra świętowaliśmy już we troje. Jestem z lubelskiego;D a co do wyprawki... Nie umiem się za to zabrać, bo nie wiem co jest najbardziej potrzebne, co zbędne. Czytam o wyprawkach i mam mętlik w głowie;D
Stary 2012-07-19, 09:09   #578
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej
A u nas tak, że mała skacze, a jak tatuś dotyka brzuszka to cisza.... Chyba wstydliwa jest...
nasza czeka tylko kiedy tatuś się zbliży jak wraca z pracy i się z małą wita to zaczyna tany i potrafi się domagać gałsiulków tatusia
no jak nic córunia tatunia rośnie nie ?

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja już kupiłam laktator elektryczny, wybrałam podwójny Ardo Calypso. Dużo czytałam o laktatorach i ten miał najlepsze opinie - super gwarancja na 400 godzin użytkowania, wszystko w komplecie (różnye wielkości przystawek do piersi) i w razie czego tanie części zamienne. Za pojemniki posłużą mi w razie czego butelki bo mają wieczka w zestawie.

Tu jest link do pojedynczego: http://allegro.pl/ardo-63-00-61-caly...467271220.html

ja muszę poczytać o lakrymatorach i na pewno o tym tez poczytam 0- link już sobie zapodałam, dziękuję
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:11   #579
kraven
Zakorzenienie

Kasiam to daj koniecznie znać co i jak z tym elektycznym znieczuleniem.
Bo opinie w interniecie są zachęcające.

Wczoraj TŻ mi puścił kołysanke dla Małego - poryczałam się. http://www.youtube.com/watch?v=W2ZfcEkseSc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-07-19 o 09:12
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:11   #580
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
coverty skąd ja to znam... u nas też remont i remont, a mężul myśli, że oprócz ciuszków, łóżeczka i wózka nic dziecku nie potrzeba więcej jak to mówi: jeszcze dużo czasu, by wszystko kupić teraz tylko kupuje farby, gipsy itp. itp. a rachunki minimum 100zł
ja chciałabym do końca miesiąca dac zarobic rajowi rodzica i w d#pie mam remont, muszę zdobyć kasę na razie uzbierałam 60zł, jeszcze 100 a który ręczniczek z kapturkiem od rodzyneczek polecacie? żeby był milusi, cieplusi i duży? i kocyk? bo w raju rodzica te dwie rzeczy mi się bardziej podobają
z recznikow polecam ten http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...502394404.html

nie tylko ejst milusi jak kocyk to jeszcze duzyy wiec na dlugo starczy

ja wczoraj wylicytowałam małej http://allegro.pl/disney-pierwsze-sw...484422014.html

Stary 2012-07-19, 09:12   #581
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny nie orientujecie się kiedy będą kolejne wyprzedaże w dziecięcych sklepach tj. Smyk, 5-10-15 ?

W 5-10-15 jak byłam wczoraj to już ruszyła wyprzedaż do 75%, a do smyka planuję ruszyć w weekend to dam znać.
Stary 2012-07-19, 09:15   #582
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:

styczeń, zimowa wyprzedaż

Cytat:
Jestem studentką (pedagogika specjalna). Po wakacjach III rok i obrona licencjatu (nie wiem jak sobie poradzę) Planuję starać się o indywidualną organizację studiów, bo nie mieszkam w mieście w którym studiuję, także przy małym codzienny pobyt na uczelni byłby raczej niemożliwy Poza tym od maja tego roku jestem żoną O ciąży dowiedziałam się 30 grudnia, więc Sylwestra świętowaliśmy już we troje. Jestem z lubelskiego;D a co do wyprawki... Nie umiem się za to zabrać, bo nie wiem co jest najbardziej potrzebne, co zbędne. Czytam o wyprawkach i mam mętlik w głowie;D
witaj dasz rade !! ja bede pisac teraz mgr i jakos musze przebrnac dziekanki nie zamierzam brac

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
W 5-10-15 jak byłam wczoraj to już ruszyła wyprzedaż do 75%, a do smyka planuję ruszyć w weekend to dam znać.
w smyku wyprzedaz trwa juz od połowy czerwca, mało co juz zostało, same body z krotkim, letnie sukienki i sporo pajacow.

Stary 2012-07-19, 09:15   #583
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Z wyprawką mam podobnie. Na razie chcę skończyć tą ubrankową. Na Twoim miejscu z rozmiaru 56 w ogóle bym zrezygnowała. A Wy z mężem wysocy jesteście? nie wiem czy od tego zależy wzrost malucha podczas porodu...my raczej średniego wzrostu jesteśmy, a mała ma kość udową większą o tydzień...

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
nasza czeka tylko kiedy tatuś się zbliży jak wraca z pracy i się z małą wita to zaczyna tany i potrafi się domagać gałsiulków tatusia
no jak nic córunia tatunia rośnie nie ?

ja muszę poczytać o lakrymatorach i na pewno o tym tez poczytam 0- link już sobie zapodałam, dziękuję
moja teraz tez lubi jak tatuś rączkę przystawi, wcześniej to taka zabawna cisza w brzuchu się robiła

Edytowane przez martusia26
Czas edycji: 2012-07-19 o 09:17
Stary 2012-07-19, 09:16   #584
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Ja też skończyłam pedagogikę Ciekawe, czy zdobyta wiedza przyda się przy naszych maluchach? ;-p
Co do wagi to moja mała też zapowiada się duża i lekarz sam radził, żebym kupowała od razu śpiochy i pajace na 62, na 56 mogę ewentualnie zaryzykowac pojedyncze sztuki. No chyba, że chodzi o body to mówił, że może być różnie - dziecko może mieć długie nogi i w body 56 się zmieści, a może całe być długie i od razu body też 62.
Czyli metoda prób indywidualnych jak już się maluszki urodzą
Stary 2012-07-19, 09:17   #585
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Filusia wybacz ale wiekszej głupoty nie słyszałam. Ja tyje tylko w brzuchu, biust mi się na razie nie powiększył, nie leci mi siara, ale moja siostra miałą tak samo, piersi Jej urosły w 37 tygofniu i wykarmiła całą 3 swoich dzieci. Wiec nie słuchaj nikogo, bo to tylko stresuje i może faktycznie powodować zaburzenia laktacji.

Jamajka witaj
dzięki za pocieszenie Kochana
jak ze wszystkim - nastawienie to połowa sukcesu

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jesli chodzi o ten tens to ja we wtorek zaczynam szkole rodzenia w koali i beda o tym mowic, to dam zanc

a ja dzis o rok starsza idziemy w zwiazku z tym na kolacje i zamierzam sie obejść
a jutro usg
100 lat! 100 lat! I dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!
oraz oczywiście sprawnego wyjścia z dwupaku

Cytat:
na pierwszej tronie masz linki do wyprawkowych list

Edytowane przez Filusia88
Czas edycji: 2012-07-19 o 09:18
Filusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:18   #586
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:

witaj dasz rade !! ja bede pisac teraz mgr i jakos musze przebrnac dziekanki nie zamierzam brac

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

w smyku wyprzedaz trwa juz od połowy czerwca, mało co juz zostało, same body z krotkim, letnie sukienki i sporo pajacow.
W smyku już pierwsze zakupy poczyniłam właśnie pod koniec czerwca, ale jak zawsze lipiec/sierpień będą następne - tak mówiła sprzedawczyni przynajmniej u mnie.
Stary 2012-07-19, 09:20   #587
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
hehe ja myślałam, że Ty na siemiradzkiego się zdecydowałaś. ja tam jadę obejrzeć kąty. na ujastku w sumie za nic się nie płaci, więc można przyjechać z ulicy, ale personel za to podobno niezbyt "miły"
Cytat:
no jednak ujastek, troche lepsze opinie czytalam o ujastku no i jednak w siemieradzkiego trzeba placic za wszystko. wole ta kase jakos inaczej sporzytkowac. na ujastku oplace na pewno 1 osobowa sale i to zeby tz mogl z nami zostac
presonel jakos przezyje, tz bedzie ze mna caly czas wiec jakos bedzie
Dziewczyny ja na Ujastek się zdecydowałam. Moja koleżanka rodziła tam w kwietniu, mówiła że opieka jest b. dobra i nie miała zastrzeżeń do personelu. Byliśmy na dniach otwartych i miejsce zrobiło na mnie dobre wrażenie, położna która oprowadzała wycieczkę była konkretna ale miła.

Cytat:
No to witammy 35 tc Sandra, to jak? nasze zdrowko chyba nie ?? a raczej naszych Brzdacow
Brawo
Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
hej ja dziś chyba mam doła, pogoda do d...., a poza tym tak sobie siedze i myśle - do terminu 2 m-ce a ja nic z wyprawki prawie nie mam, stwierdzilismy z mężem najpierw odswieżanie mieszkania a pózniej wyprawka, ale mam wk....wa, bo to malowanie sie przeciąga coraz więcej kasy idzie bo i to i tamto wychodzi i trzeba zrobić, a wczoraj jak sie po wizycie wybrałam do baby fantu ( lubelanki wiedzą) to wyszłam chora - tam jest wszystko takie piękne i chciało by się to miec ale ceny przerażające, zrobiłam niewielkie zakupy -typu ręczniczek dla Malego itp, a kobieta która stała przede mną w kolejce miała koszyk a tam dosłownie same pierdółki typu smoczki butelki jakieś gryzaki wanienka - generalnie wszystko zmieściło się jej w tej niwielkiej wanience i przyszło jej zapłacic 1350 zł
jedyna dobra wiadomość to taka ze teściowa zasponsoruje nam łożeczko a chcemy klupsia Radek II
po wypłacie w sierpniu miomo nieskończonego remontu robie konkretne internetowe wyprawkowe zakupy o mam stresa - chyba dam zaobic rodzyneczkom
Uszka do góry... ja remontów nie znoszę i kiedy mąż zaproponował że zedrzemy tynk strukturalny i pomalujemy na gładko prawie padłam A co do wyprawki - powolutku a wszystko skompletujecie Weszłam raz do takiego sklepu z art. dla dzieci, ceny kosmiczne - na all opłaca się poszperać i wybrać najtańsze opcje, bo producenci często są ci sami.

Cytat:
Hejka!
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
I ja witam się dziś wyjątkowo od rana, bo mam dzisiaj wolne.
Na 14 jadę na wizytę, więc proszę zaciskajcie kciuki.
W końcu dziewczyno wypoczniesz trzymam kciuki

Kupiłam na all (raj rodzica) rogal do spania, podkładki pod prześcieradło, prześcieradła, pieluchy tetrowe... najbardziej czekam na rogala
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:20   #588
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę pedagogika specjalna to tak jak ja i po wakacjach również czeka mnie licencjat tyle tylko że ja studiuję zaocznie

Skoro dużo rzeczy jeszcze stoi u Ciebie pod znakiem zapytania to u nas na pewno jeszcze wiele się dowiesz
Stary 2012-07-19, 09:26   #589
martusia26
Rozeznanie

Cytat:

A te pajace co są w 3pakach to z dobrej bawełny są? Jakiś czas temu oglądałam i nie podobał mi się materiał. Kasiam Ty chyba kupowałaś jakieś. Materiał w porządku?
Teraz myślę o takich, wychodzi 14 zł za sztukę.
http://www.smyk.com/pajac-dziewczecy...a-dla-dzieci-p
Ja chyba przez neta wszystko pozamawiam bo kręgosłup nie da mi już połazić. A jak z jakością w 5-10-15, bo tam nigdy nie byłam?
Stary 2012-07-19, 09:27   #590
jamajka18
Przyczajenie

Cytat:
Z wyprawką mam podobnie. Na razie chcę skończyć tą ubrankową. Na Twoim miejscu z rozmiaru 56 w ogóle bym zrezygnowała. A Wy z mężem wysocy jesteście? nie wiem czy od tego zależy wzrost malucha podczas porodu...my raczej średniego wzrostu jesteśmy, a mała ma kość udową większą o tydzień...
Mąż ma 183 cm a ja 168cm więc nie wiem... a co do wagi, to ja po urodzeniu ważyłam ponad 4 kg, a mąż prawie 5(!)kg. Także "chłop jak dąb" może być z Filipa.
Stary 2012-07-19, 09:32   #591
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Hej mamcie

Dziewczyny mam pytanko: kupujecie laktator i pojemniki do przechowywania pokarmu?? bo nie wiem czy kupić od razu czy dopiero po porodzie, jakiej firmy itd., czarna magia jak dla mnie, więc doradźcie coś

ja kupie po porodzie jak będe pewna że cycusie pełne pokarmu
Ale taki ręczny.

Cytat:

no peeeewnie
Witaj w naszym gronie

Cytat:
Dzięki Pierwsza ciąża, więc wszystko jest nowe. Jak na razie nie mogę narzekać, bo przebiega dobrze. Obecnie jestem w 32tc i Mały waży 2116g. Wierci się jak szalony i każdy dzień z Nim jest fantastyczny

to duży maluszek, ja też w 32 tygodniu a mój szkrab ma 1772g

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Ja BARDZO bym chciała zakupić laktator i zamierzałam to zrobić jeszcze przed porodem
ale na nieszczęście moja kochana rodzinka (na czele z sis i mamusią) stwierdziły że w moim przypadku będą to wyrzucone pieniądze w błoto...
chodzi im konkretnie o to że praktycznie nie przytyłam i... że pokarmu mieć nie będę na 100%
ja rozumiem że nauczone doświadczeniami i z ich obserwacji może tak wynikać (na pewno chcą też tylko mojego dobra ), ale nie powinny mi tak gadać
ja mam tak ambitne plany karmienia Malusiej
...
no w każdym razie wstrzymam się póki co jednak, ale jeśli miałabym kupować to zdecydowałabym się na elektroniczną medele (do przemyślenia czy swing, czy mini)

nie słuchaj pierdół, moja koleżanka jest tak chuda, że jej prawie nie widać a wykarmiła cyckiem dwoje dzieci
Co ma waga w ogóle do pokarmu

Cytat:
Witaj No to mały już sporo waży.

Ty nie sluchaj głupot mamy i siostry, bo jeszcze się zablokujesz psychicznie i pokarmu rzeczywiście mieć nie będziesz. co ma przybieranie na wadze wspólnego z karmieniem. ja chudzielec jestem, a siara leci, więc sie nastawiam że pokarm będę miała. nie suchaj nikogo bo
Tak, zgadzam sie w 100%

Ooooo ludzie.... Ja znowu jak wypluta śliwka.
Nie cierpie rannych zmian pracy od męża bo sie potem męcze
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:36   #592
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Ja BARDZO bym chciała zakupić laktator i zamierzałam to zrobić jeszcze przed porodem
ale na nieszczęście moja kochana rodzinka (na czele z sis i mamusią) stwierdziły że w moim przypadku będą to wyrzucone pieniądze w błoto...
chodzi im konkretnie o to że praktycznie nie przytyłam i... że pokarmu mieć nie będę na 100%
ja rozumiem że nauczone doświadczeniami i z ich obserwacji może tak wynikać (na pewno chcą też tylko mojego dobra ), ale nie powinny mi tak gadać
ja mam tak ambitne plany karmienia Malusiej
...
no w każdym razie wstrzymam się póki co jednak, ale jeśli miałabym kupować to zdecydowałabym się na elektroniczną medele (do przemyślenia czy swing, czy mini)

ja oprócz ubranek, których przejrzenie odkładam w czasie nie mam właściwie NIC...
dla siebie do szpitala, oprócz 1 koszuli do karmienia (prezentu) nie mam NIC
nie mogę się jakoś zmobilizować...
a dziś skończyłyśmy z Basią 30 tydzień i zaczynamy 31
gratuluje nowego tygodnia!
a posiadanie pokarmu nie zależy od tycia czy wielkości piersi

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:36   #593
zielona1911
Zakorzenienie

karolluki
ja zamierzam karmic piersia i zamierzam czasem tez wyjsc bez dziecka wiec kupuje reczny Avent.

Katee
oddala,ale tylko stowke tak wiec oszczednie jade w tym miesiacu. Jeszcze dzis dostane przelew ale to musze mieszkanie zaplacic i rachunki i tez ponad stowka mi zostanie do ostatniego

Ja juz sie nie moge doczekac poniedzialku i wizyty,zeby zobaczyc jak maly rosnie i dostac ladne zdjecie usg

co do wagi to niewiem czy to az tak bardzo zalezy od rodzicow maz 182cm ur 2,5kg a ja 165cm ur.3300g a moj synek ur 57cm 3650g-no ale fakt faktem duzo żarłam w tamtej ciazy i przytylam ok 12kg
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:39   #594
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

O rany dopiero wstałam.Nie mogłam wczoraj zasnąć do późna bo mnie tak zgaga męczyła.Przeszło po paru łykach coli.

Cytat:
Cytat:
a dziś skończyłyśmy z Basią 30 tydzień i zaczynamy 31
gratulacje dziewczyny

a jesli chodzi o laktatory to bardzo dobre opinie słysze o medeli.ale kupie dopiero jak bedzie potrzebny bo jednak troche kosztuje
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:41   #595
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

wrocilam jakos przezylam , kolejka taka ze malo tam nie padlam, ale tz byl ze mna
Dearlie kciuki za wizyte
Cytat:

wszystkiego najlepszego kochana ,STO LAT
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ooooo ludzie.... Ja znowu jak wypluta śliwka.
Nie cierpie rannych zmian pracy od męża bo sie potem męcze
i ja tez nie lubie rannych zmian meza, wstaje o 4.20, nastawia budzik po 5 razy i mnie budzi a ja potem spac juz nie moge, ja nie wiem jak on sobie wyobraza jak mała z nami bedzie w pokoju

ah no i zapomnialam, witam nowa mamusie

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-07-19 o 09:42
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:42   #596
Sojka1990
Zadomowienie

A ja dzisiaj z Tzetem do pracy pojechalam :p wynudze sie troszke w tym Chelmie ale przynajmmniej poslucham jak moj facet szkolenie prowadzi :p. dziewczynki u swojego taty wiec nuda w domu samej siedziec.

wczoraj bylo o dentyscie a ja dzis obudzilam sie z krwawiacym zebem :/

witam oczywiscie nowa mamusie
Stary 2012-07-19, 09:45   #597
kasiam187
Wtajemniczenie

Cytat:
A te pajace co są w 3pakach to z dobrej bawełny są? Jakiś czas temu oglądałam i nie podobał mi się materiał. Kasiam Ty chyba kupowałaś jakieś. Materiał w porządku?
Teraz myślę o takich, wychodzi 14 zł za sztukę.
http://www.smyk.com/pajac-dziewczecy...a-dla-dzieci-p
Ja chyba przez neta wszystko pozamawiam bo kręgosłup nie da mi już połazić. A jak z jakością w 5-10-15, bo tam nigdy nie byłam?
jak dla mnie material super, ta bawełna jest taka gruba a delikatna. mam 6 szt ze smyka i to sa najlepsze pajace ze wszystkich co mam i polecam ci kupic przez smyk com i odebrac w empiku bo taniej niz w stacjonarnym sklepie ja bym chetnie wiecej kupila ale mam juz troche tych pajaców a na 68 to juz w zimowej wyprzedazy.

w tym 5-10-15 nie bylam nigdy, akurat omijam zawsze szerokim lukiem galerie gdzie wiem ze jest ten sklep bo tyle tam ludzi zawsze ze przejść nie mozna.

Cytat:

100 lat! 100 lat! I dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!
oraz oczywiście sprawnego wyjścia z dwupaku

dziekuje

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość

wszystkiego najlepszego kochana ,STO LAT
dziekuje

Stary 2012-07-19, 09:49   #598
Almariel
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kasiam wszystkiego najlepszego

I dla wszystkich, które zaczynają kolejny tydzień gratulacje
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 09:55   #599
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

a jutro usg
100 lat 100 lat

Ja sie wy łamię .. bo ja nie zamierzam karmić piersią
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:04   #600
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

kasiam187 wszystkiego najlepszego

Gin tłumaczył, że starzenie się łożyska to naturalny proces. Moje jest na poziomie 33-34 tygodnia, czyli o 1,5-2 tygodnie do przodu. Mały też z pomiarów o tydzień starszy. Naczytałam się oczywiście głupot w necie i bzikowałam... Dziś już jakaś spokojniejsza jestem. Na każdej wizycie badane są przepływy i u mnie nie są już tak idealne.
Mówił mi, żebym nie nastawiała się na 40 tygodni ciąży, po 24 sierpnia mogę rodzić i problemu nie będzie. Stwierdził to na podstawie dojrzałości łożyska i mojej szyjki. Mam się oszczędzać jak dotychczas i nie stresować. U każdego proces starzenia się łożyska wygląda inaczej. Mówił, że miał przypadki, że łożysko zaczęło starzeć się bardzo wcześnie, a ciąża była przenoszona...

Dlatego w takich przypadkach najważniejsza jest opieka lekarska dlatego wczoraj zaczerpnęłam porady innego specjalisty, który stwierdził, że jestem dobrze prowadzona i jestem spokojniejsza.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości