|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Mi w USG co robilam kilka dni temu tez wyszly torbielki. Torbiele ma kazda kobieta z piersią o budowie gruczołowej. Lekarz robiac USG zawsze kiedy choc ma cień watpliwosci zaleca biopsje, raka nie przeoczy w USG. Inaczej wyglada niz torbiel ![]() Więc nie piszcie tak ogólnie strasząc inne dziewczyny. Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() nie mysl o jedzeniu ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
![]() Gwendolinka ma okragle 325 o ile sie nie myle. A uwierz ze wazniejsza jest projekcja niz pojemnosc. Pojemnosc czasem nie ma znaczenia. O wiele wieksze maja wymiary implantu. |
||||
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Dziękuję za odpowiedź,
Czyli rozumiem, że jeżeli miałam operacje 2 miesiące temu - nic z wakacji...:-( a za miesiąc mam rocznicę ślubu i mąż chciał mnie gdzieś porwać... Ciekawe czy sa przypadki że dziewczyna zachodzi w ciążę 3 miesiące po operacji... ciekawe co z wkładkami? |
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez bylam pewna ze na 13 to bedzie ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- [QUOTE=Agatau88;35393349]Nie strasz dziewczyny. Mi w USG co robilam kilka dni temu tez wyszly torbielki. Torbiele ma kazda kobieta z piersią o budowie gruczołowej. Lekarz robiac USG zawsze kiedy choc ma cień watpliwosci zaleca biopsje, raka nie przeoczy w USG. Inaczej wyglada niz torbiel ![]() Więc nie piszcie tak ogólnie strasząc inne dziewczyny. Ja mam UHP rozstaw mialam 21cm, mam 13 cm implant a przerwa miedzy cycami jest. A no widzisz wiec u mnie przy zmianie z UHP na HP przy 12 cm tez pewnie bedzie przerwa. a co dopiero przy 10,5 jak to ktoras napisala ostatnio "autostrada" ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Agatau wyslalam zaprosznie jak chcesz to so oblukaj moja wyjsciowke
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
madziullasz powodzenia dzisiaj
Olivkaa200 i anika75 gratulacje Uf w końcu nadrobiłam zaległości w czytaniu .Tak czytam o tych rozstawach sutków, ale to chyba nie jest podstawą do tego jaką ma mieć szerokość implant. Chociaż mogę się mylić. Pamiętam, że pani dr sprawdzała miarką szerkość piersi i na tej podstawie dobierała szerokość implantu. Tzn. powiedziała jaki widzi u mnie implant i późnie dla pewności jeszcze zmierzyła.
|
#395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze Tym razem wszystko Ci sie ładnie zrosnie i nie będzie żadnego znaku po szwach ![]() Wierze na słowo, ale ja jeszcze nie mam pojęcia co to jest ta projekcja Dlatego mam nadzieje, ze mi coś doradzicie po zobaczeniu wyjsciowek.Wiadomo, ze to lekarz decyduje ale nie zaszkodzi Wasze fachowe oko
|
|
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Alex
Ladna wyjsciowka. Jedrne, bedzie swietny cyc ![]() Ale masz daleko od siebie i sutki troszke na boki. Bedzie trzeba szeroki implant. |
|
|
|
#398 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno byłaś na konsultacji? Tzn chodzi mi o to, ze musisz czekać bo ma tylu pacjentów? Czy sama chciałam np w Listopadzie? Dużo jest chętnych na poprawę matki natury???
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Laski wpadne potem buźka
|
|
|
|
#400 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie szerszy to napewno... tylko ile ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
a listopad to ja wybralam celowo bo wtedy mam urlop a nie moge sobie za bardzo manewrowac bo mieszkam w Anglii akurat jak ja czekalam na konsultacje to wychodzila mloda angielka z murzynem chyba oboje sie tam operowali wiec wiem ze nie tylko z Polski sie tam tną ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- co do implantu to powiedzialam mu ze oczekuje pełnego C małego D i tak tez dobieral, no coz przed op. pomierzy jeszcze raz i troche podyskutujemy i pewnie bedzie zmiana tego implantu co mam zaproponowany
|
|
#401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i czemu wybrałas akurat tego lekarza? Ktos Ci polecił??
|
|
|
#402 |
|
Raczkowanie
|
Asiek masz priva
![]() A ja zmykam Kochane bo niedlugo do pracy wleze pewnie po Buziam i zycze milego dnia
|
#403 |
|
Zadomowienie
|
ja mam napisane w pospisie jaka pojemnosc implantu
Moje cycki to raczej...a bardziej: zdecydowanie, z tych mniejszych. Ja mam ten implancik co wiele dziewczyn w sumie ale jestem "wieksza" bo mam 170cm i 90w biodrach wiec nie jestem kurczaczkiem jak niektóre drobinki . Ja to taka dorodna baba... hehehe---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- ja właśnie wjezdzam do Warszawy idę cos zjeść bo jestem mega głodnaaaaa pozniej znowu bus... ugh
|
#404 | |
|
Raczkowanie
|
U mnie dobrala implant dokladnie tak samo
![]() Cytat:
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
ASIEK kochana wiesz jak jest zawsze każda rada jest dobra tym bardziej od kobiet które coś w życiu przeszły podobnego co ja
Powiem wam jeszcze kochane w sierpniu na trzy dni płyniemy statkiem STENA LINE ze wszystkimi atrakcjami mamy wtedy drugą rocznicę ślubu bardzo się cieszę. Oczywiście ja na ten pomysł wpadłam a moj TŻ był w szoku,że taki super miałam pomysł i stwierdził,że muszę go naprawde bardzo KOCHAC,że jeszcze po jego wybrykach fb potrafie tak super myśleć. Mój mężuś powiedział,że nie ma z nią kontaktu i nie ma zamiaru psuć tego naszego wspaniałego małżeństwa i że bardzo mnie kochaMADZIULASZ kochana trzymaj się tam cieplutko bedzie dobrze jeszcze 1.15 min i masz swoje cycunie ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ![]() Cytat:
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=anika75;35388123]Madziulka, trzymaj się dzielnie, nie ma czego się bać
Dziękuję Wam Dziewczynki za gratulacje . Joasi, mężuś dba o mnie niesamowicie, poduchy mi wczoraj z 15 razy układał zanim stwierdziłam, że już mi wygodnie, jedzonko robi, fajny ten mój chłop ogólnie . I zagląda ciągle do stanika, hehehehe![]() Klaudeczko, jak moje bimbałki zobaczysz, to będziesz płakała, że ich nie chciałaś Mam tylko jeden, ale bardzo ważny problem, który świadczy o mojej głupocie i nieodpowiedzialności, więc nie krzyczcie na mnie, tylko doradźcie Kochane, bo wariuję .W piątek przed operacją odebrałam wynik usg na którym wyszło, że mam w prawej piersi bezechową torbiel wielkości 9mmx5mm. Do dr nie mogłam w ogóle się dodzwonić (teraz już wiem, że miała przeprowadzkę), więc pojechałam z tymi wynikami i miałam zapytać o tę torbiel w klinice. Anestezjolog wyniki obejrzał a moja dr nawet o nie nie poprosiła, a ja na śmierć z tego stresu zapomniałam ją zapytać. No i mam implant w pakiecie z torbielą. Dziewczyna, która leżała ze mną mówiła, żeby teraz po operacji to już broń boże nie mówić jej o tej torbieli, bo dr chyba mnie zamorduje. I nic nie powiedziałam, bo rzeczywiście bałam się jak małe dziecko. Sęk w tym, że w miejscu, gdzie mam tę torbielkę czuję spore kłucie i nie wiem, czy to przez torbiel, czy tak sobie kłuje bo musi. Wiecie coś na temat takich torbieli? A może ona mi pękła i dlatego tak kłuje? No boję się cholerka anik hmm ja jak rozmawialam wczesniej z dr to mowila ze gdyby w piersi byl jakis torbiel cos w tym stylu to od razu sie tym zajmie i wytnie podczas jednej operacji hmm moze lepiej powiedz przynajmniej bedziesz wiedziec jak to kontrolowac wysle Ci potem pw oki wieczorkiem lece teraz nie mam czasu na nic |
|
|
|
#407 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniu, oczywiscie powinnas swoje P Dr powiedziec o tych torbielkach, bedziesz spokojniejsza, no i tak jest uczciwie wobec lekarza, choc uwazam, ze sam powinien sie tym zainteresowac, ale to juz inna bajka ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Hahah, trzeba bylo wszystkie na nasze forum zaprosic! ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Ja bylam umowiona na 16-ta. Pod Klinike dojechalam godzine wczesniej, obok jest park. Poszlam sobie jeszcze do tego parku, posiedzialam na laweczce, posluchalam ptaszkow, popatrzylam na golebie... akurat byla piekna pogoda I tez totalny luzik Z glodu nie umarlam wiec Madzula pewnie tez przezyje Ech, na wspominki mi sie zebralo ![]() Madziullasz, myslimy o Tobie choc Ty o tym teraz pewnie nawet nie myslisz
Niczego nie żałuję!!! Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png Edytowane przez Andzikus Czas edycji: 2012-07-19 o 17:29 |
||
|
|
|
#408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... to malutko Dziewczynki, szerokości implantu nie dobiera się tylko do rozstawu brodawek
|
|
|
#409 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie Doktor mierzyla szerokosc klatkie piersiowej, szerokosc i wysokosc sutka. Nawet nie pamietam czy rozstaw brodawek brala pod uwage. Jak probowalam sama cos sobie wyliczac to najlblizej tego co dobrala mi moja Doktor bylam odliczajac od szerokosci klatki piersiowej 3 cm na mostek i wynik dzielac na pol. To takie moje wlasne wyliczanki. A swoja droga, ciekawe czy ktoras z Dziewczynek wie jak sie powinno profesjonalnie wyliczac szerokosc implantu?---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Zajrzyj sobie tutaj: http://www.estheticon.pl/nowosci/by-...obrac-implanty Mnie ten artykul bardzo wiele wyjasnil W ogole warto chyba poczytac te stronke, jest tam wiele informacji, ktorych na innych portalach o augmantacji nie znajdziesz.---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Alex, kiedy wybierasz sie na jakas konsultacje? Podpatrz jak Cie Dr mierzy i zrob nam potem maly wykladzik na ten temat, dobrze? Kurcze, zaluje, ze gdy mnie mierzono bylam w takim przejeciu, ze nie pamietam zbyt wiele ![]() A wiecie, ze 21-go lipca (juz za 2 dni) moje cycunie skoncza 3 miesiace?!
Niczego nie żałuję!!! Moje cycunie mają już: http://www.suwaczek.pl/cache/5236f50686.png Edytowane przez Andzikus Czas edycji: 2012-07-19 o 17:32 |
|||
|
|
|
#410 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak każda cycolina No ale czasami blond kolor na mojej głowie zobowiązuje !!! Ja też mam 170 cm wzrostu i w biodrach to też wąska nie jestem ![]() Miłej podróży i udanej zabawy!! Cytat:
![]() Albo żeby chociaż na oko powiedzieć co dr może zaproponować. Ja to jeszcze chciałabym wiedzieć o co chodzi z tym kształtem "łezki" i "okrągłym"??? od czego to zależy?? Dziękuję za adres stronki zaraz sobie poczytam
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To czy ksztal lezki czy okragly zalezy glownie od Twoich preferencji. Jesli chcesz zeby Twoje piersi mialy ksztalt zblizony do efektu push-up wybierasz okraglaski, a jesli zalezy Ci na bardziej naturalnym wygladzie to wybierasz anatomki, czyli lezke Jak poogladasz troche dluzej rozne zdjatka to powoli zaczniesz zauwazac roznice
|
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak zaczynałam myśleć o operacji to chciałam żeby tylko były,nawet nie jakieś mega duże, ale jak już Was troszkę poczytałam to nabrałam ochoty na większe !!! hihihi No w końcu raz się cycki robi!!! To czemu by nie zaszaleć! Tzn nie to, żebym chciała jak Pamela chodzić, no ale fajnie jest mieć co pokazać ![]() I chyba wolałabym te okrągłe, no ale to lekarz chyba podpowiada też
|
|
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
Wreszcie...ustaliłam termin. 19 września nie cieszę się jednak tak do końca bo bardzo prawdopodobne, że jednak operacja się nie odbędzie, ale to bliżej września będę wiedziec. Najważniejsze, że wstępny termin mam Pozdrawiam |
|
|
|
#414 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!! Tym bardziej mąż powinien docenić jaką kobietę ma obok siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
ojeje... ![]() ale może się odbędzie i wszystko bedzie ok
|
|
|
#415 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie, zawsze warto z doktorem wszystko dokladnie przedyskutowac.
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- O kurcze, nikogo z rodziny, zadnej przyjaciolki? Nic? A myslalas o wynajeciu kogos do pomocy? Skad jestes? Moze moglabym Ci jakos pomoc? Kurcze, w koncu to nie powod zeby zrealizowac swoje marzenia. Niemozliwe, po prostu niemozliwe....
|
#417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki mam pytania, czy narkoza moze miec wplyw na termin miesiaczki?powinnam dzis dostac a nie ma isie martwie
![]() Zauwazylam ze moja lewa piers jest wieksza i oczywiscie mam jakies glupie mysli ze tam cos sie w srodku dzieje to normalne czy nie ze lewa piers wieksza?
|
#419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rzadko się zdarza, że od początku są symetryczne. ja mam krzywe do tej pory ![]() pewnie prawa jest mniej spuchnięta. z tego co pamiętam sporo dziewczyn miało problem z lewuskami. nic sie nie martw, pewnie wszystko jest w porządku
|
|
#420 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
Chyba nasze piersiki juz tak maja, bo jak napisala Malinka, wiekszosc z nas tak ma
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

nigdy nie mierzylam, bo chyba wolałam nie wiedzieć...

.
zaraz sobie poczytam