|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Ostatnio szukałam informacji na temat wagi dziecka w poszczególnych tygodniach i znalazłam coś takiego: Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży. 9-10 tydzień - 5 g 11-12 tydzień - 12 g 13-14 tydzień - 25 g 15-16 tydzień - 80 g 17-18 tydzień - 150 g 19-20 tydzień - 260 g 21-22 tydzień - 350 g 23-24 tydzień - 540 g 25-26 tydzień - 900 g 27-28 tydzień - 1100 g 29-30 tydzień - 1360 g 31-32 tydzień - 1800 g 33-34 tydzień - 2250 g 35-36 tydzień - 2750 g 37-38 tydzień - 3100 g 39-40 tydzień - 3600 g źródło: http://dzieci.civ.pl/waga-dziecka-w-ciazy Według tych danych, Twój maluch ma prawidłową wagę w 26 tygodniu, więc nie masz co się martwić.
|
|
#722 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
)i po globułkach minęło,ale teraz zauważyłam,że mam bardzo dużo takiego rzadkiego śluzu nie wiem,czy to normalne.W poniedziałek mam wizytę...Cytat:
Właśnie nie wiem,skąd ta suma?W pon.dostanę następne L4 to we wtorek zaniosę do zusu i się dowiem,co jest grane![]() Mam nadzieję,ze to jakaś przedpłata za kilka dni...Narazie się tym nie stresuje,mam nadzieję,ze się wyjaśni na moją korzyść...
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
A to samorządowe becikowe jest chyba uzależnione od zarobków.
W BYdgoszczy napisali, że przyznają go jeśłi dochód na 1 osobę nie przekracza 504 zł !
|
#724 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.No ja niestety nie jestem ubezpieczona.. Tzn. jestem, ale podłączona pod ubezpieczenie mojego ojca, bo nigdzie nie pracowałam, sama się nie ubezpieczałam. Więc tak na dobrą sprawę nic mi się nie należy. Dobrze sobie to wszystko układam, tak? Cytat:
|
||
|
|
|
#726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się nie pcham po dodatkowe pieniądze, ale takie kwoty zawsze mnie śmieszyły. To jak na studiach socjalne przy zarobkach rodziców nie mogło przekroczyć 550 zł na osobe
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
przeczytałam Was po łepkach ale później z Wami poplotkuję bo teraz burza u mnie szleje, prąd zabrali a bateria od laptopa nie naładowana
![]() buziaki |
|
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda diagnozę "grzyb" usłyszałam dopiero dzisiaj. Wcześniej podobno tylko "coś" zaczynało się dziać, bo był stan zapalny.Ja sobie często powtarzam w myślach, że to cud, że mój organizm okazał się na tyle silny. Straszono mnie, że mogę mieć problemy z zajściem w ciążę ze względu na jego wyniszczenie. A tutaj nie dość, że się udało, to jeszcze tak dobrze znoszę ten stan. Masz rację... powinnam chyba częściej myśleć tymi kategoriami. Cytat:
A proszę powiedz mi tylko czym ją wyleczyłaś? Ja mam przez 6 dni stosować Pimafucin, a później przez 10 iladian direct.
|
|
#730 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedne becikowe odłożymy na jakąś lokatę dla Małej, a resztę na coś przeznaczymy . Wiadomo, nie są to zawrotne pieniądze, ale będziemy choć troszkę do przodu. Myślę, że rząd tak rzadko nam coś daje, że jak już daje to warto brać Bez kombinatorstwa, tylko to, co przysługuje.
|
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Dochód 504zł jest przy dodatku z tytułu urodzenia dziecka, jest przyznawane przez Mops dla osób które mają zasiłek rodzinny.
|
|
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Ale u mnie była burza, masakra... a wiatr tak wiał, że myślałam że mi okna wyrwie :/
gratuluję udanych wizyt. Dearlie obyś się szybko uporała z infekcją. A u mnie właśnie była położna na wizycie. Bardzo fajnie było. Poopowiadała mi trochę. Na następnej wizycie przyniesie mi materiały o pozycjach do porodu. I będziemy pisały plan porodu. ![]()
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu w Bydgoszczy becikowe samorządowe jest tylko dla osób z takimi dochodami.
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Co do becikowego to u nas samorządowego nie dają, więc dostaniemy tylko to co przysługuje każdemu... ale dobre i to.
|
|
|
|
#737 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie dziękuje kochana
Colds tak dobrze myślisz mnie wlasnie maz ubezpieczyl osobno i placi za mnie skladke.u mnie znowu sie chmurzy. I musze znowu cos zjesc
|
|
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi po bigosie jakoś nie bardzo Ale to pewnie dlatego, że teściówka robi z kapustą z puszek :/. No cóż, herbatkę posiorbię ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Ale pojechaliśmy na zakupy i zaczęłam mówić czego potrzebujemy. Zaszliśmy w dany dział, zaczęłam szukać. Znalazłam np. kocyk. Po czym grzecznie pytałam jaki, by wybrał . Zielony, różowy, a może niebieski? .I tak z każdą rzeczą |
||
|
|
|
#741 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Ja dziś byłam pierwszy raz od trzech lat u innego fryzjera, bo do mojej ukochanej fryzjerki za daleko mi już jeździć no i oczywiście jestem rozczarowana, bo do tamtej tak się przyzwyczaiłam, że nie musiałam nic mówić sama mi robiła wszystko jak trzeba i byłam baaardzo zadowolona a tutaj strzyżenie jakieś nie do końca takie jak trzeba a kolor to już w ogóle do bani, ciemniejszy dużo wyszedł niż w palecie i przyzwyczaić się nie mogę, bo zniknął mój ukochany rudy i jakiś taki ni to brązowy ni to miedziany jest Pomarudziłam i zmykam się myć, mam nadzieję, że jutro uda mi się zwiedzić porodówkę w moim mieście Dobranocka laseczki! |
|||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona idź do ZUSu i powiedz że jesteś ubezpieczona u nich i czy Ci się coś należy po urodzeniu dziecka, to Ci wszystko powiedzą.
Tamlin krus daje chyba nawet 3200zł Jest to pewne, bo szwagier dostał od nich kasę na początku lipca. Dlatego u nas TŻ weźmie kasę, bo jest w krusie, a ja jako ubezpieczona w urzędzie pracy guzik bym dostała....Becikowe a to dla matki to nie to samo. Nie wiem na jakiej to jest zasadzie, ale u nas na pewno się to dostaje. |
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie przygotowuje do trąby
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Kalpana to Ty niezłą kaskę zgarniesz.
|
|
|
|
#745 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w pełni popieram Twoją argumentację ![]() z tych samych względów upieram się przy karmieniu piersią, a że chcę wrócić na studia wiem że laktator będzie mi niezbędny ![]() Cytat:
![]() ale tamlin twojej cioci nie potrafię zrozumieć Cytat:
nasz tatinek też się śmieje zawsze że ja chyba ściemniam że Basia aż taka jest ruchliwa, bo co on przykłada rękę czy twarz do brzucha to Mała się uspokaja ![]() teraz jak już widać naocznie że się rusza pod skórą to zaczyna wierzyć w te dzikie harce ![]() Cytat:
Cytat:
nastawienie i chęci to ja mam wielkie! ![]() i chyba przemyślę kwestię zakupu tego laktatora jeszcze przed porodem ![]() zawsze to większa motywacja ![]() Cytat:
dla tatusia za zaangażowanie
Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-07-19 o 21:20 |
||||||
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to mój gin powiedział, że od września mam iść na zwolnienie. Nie dzieje się nic złego ale po 32 tyg uważa, że cięzarna powinna siedzieć w domu.
Dziewczyny, wiem, że to jeszcze troche, ale nigdy nie byłam na zwolnieniu. Wiem, że trzeba go dostarczyć do pracodawcy. Ale czy przy zwolnieniu związanym z ciążą trzeba jeszcze gdzieś coś zgłaszać?
|
#747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nietylko o Tobie mowa Tak, u mnie też - szła taka chmura czarna i tak wiało, że byłam pewna że coś sie zacznie dziać, ale po kilku minutach wiatr ucichł, chmura przeszła i na maxa słońce świeciło ![]() Cytat:
![]() Jedne strasznie chwalą aventa, inne tommee, a jeszcze inne całkiem jakieś drogie, które i tak mogą okazać sie dla małego nie takie ![]() Cytat:
Mój jest do 15kg więc troche posłuży ![]() Chiciałabym żeby sie ciut bardziej angażował w to nasze życie i co nas czeka jak dzidzi na świat przyjdzie, a nie tylko te przeklęte auta. Fakt że zarobi zaś na tej "wycieczce" z kumplem, a kasa sie przyda no ale ja zaś sama w domu. Powiedziałam mu że sobie pójde w pieron i tyle będzie, to mi powiedział że mnie w domu nie zostawi samej tylko mam z nimi jechać ![]() Akurat mi sie chce z tym porąbanym psychopatą jego kolegą jechać. Przez tego barana musiałam imię dla dzidzi zmienić - chociaż i tak znowu niezdecydowanie mnie wzięło
|
|||
|
|
|
#748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zadowolona z zakupionych butelek, ciekawe jak mój synek podejdzie do tematu. ![]() Cytat:
Kraven, jestem pod wrażeniem, że Ty nigdy na zwolnieniu nie byłaś. Musisz być okazem zdrowia.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

bo w 25 tyg i 6 dniu ważyl nie całe 900 gram

)i po globułkach minęło,ale teraz zauważyłam,że mam bardzo dużo takiego rzadkiego śluzu
nie wiem,czy to normalne.W poniedziałek mam wizytę...
Jestem żonką 

Właśnie Lactovaginal chociażby...
Co prawda diagnozę "grzyb" usłyszałam dopiero dzisiaj. Wcześniej podobno tylko "coś" zaczynało się dziać, bo był stan zapalny.
A proszę powiedz mi tylko czym ją wyleczyłaś? Ja mam przez 6 dni stosować Pimafucin, a później przez 10 iladian direct.

Ja myślałam, że teraz to częściej będę pod jego kontolą, a tu taki klops. Może lekarz ma urlop w sierpniu, nie dopytywałam. W ogóle ta pogoda dzisiejsza chyba źle na mnie wpływa. Mdli mnie, głowa pęka. Mam ochotę rozryczeć się w niebogłosy, żeby mi ulżyło, a nawet nie mam na to siły.