Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 22:24   #1411
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mojej mamie zaproponowano notebooka z internetem w t-mobile. Limit pobieralnosci jest 4Gb. Nie wiem czy to duzo czy mało? Ogolnie używała by do przeglądania stron i skype. Podpowiedzcie czy sie opłaca to brać czy lepiej od takiego neta trzymać sie z daleka.
4 GB na skype to stanowczo za malo. Niestety ta aplikacja zwlaszcza z kamerka pobiera duzo transeru. Pozniej co prawda internet jest, ale strasznie zwalnia. Ja mam teraz w Playu ale az 13GB :P
A co do notebooka, bardziej oplaca sie kupic jakiegos lapka na raty, niż w tej opcji z internetem.
Stary 2012-07-19, 22:24   #1412
agawoo
Zakorzenienie

Angry Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Dobry wieczór

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Amelka: oklaski: to juz powazny wiek
Co Ci jest?
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dla Amelki
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To wielkie święto! Pamiętam, jak się cieszyłam na naszą półrocznicę
Cytat:

Amelka bardzo dziękuje za życzenia

Oliweczka, pytalas co mi jest - nie mam pojęcia :/ Obudzilam się z bólem głowy, jakaś taka osłabiona, nawet za b ardzo nie miałam siły zajmować się Amelką:/ Ale Tz potem wyszedł z nią na spacer, ja się ogarnęłam i przeszło ....

Cytat:
za mną łazi fasolka po bretońsku...
Kolina, narobiłas mi smaka na fasolkę
Cytat:
Ze mną na sali poporodowej leżała dziewczyna, która już miała 7-ltniego synka. Więc niby taki duży. A codziennie po kilka godzin na telefonie wysieli. On popłakiwał leciutko do słuchawki, pytał czemu musi mieszkać u dziadków i czy ona na pewno wróci i będzie dalej jego mamą
Ze mną też leżała dziewczyna, która miała chyba 8-letniego synka. Leżałyśmy kilka dni, bo po cesarce. I synek raz przyszedł do niej na chwilkę, bo bardzo chcial zobaczyć siostrę, ale mąż zaraz go zabral. A ta dziewczyna mowiła, że to i tak sie skończy nocnym płaczem za mamą

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:24   #1413
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

żaneta nosidło przyszło, mi się podoba, zuzi mniej. Mam nadzieję, że na urlopie zmieni zdanie. Nawet tz się podoba. Mam tylko wrażenie, że te"ramiona" są na mnie za długie trochę. Zobaczymy jak trochę pochodzimy w nim. Wykonanie stuper, nie jest takie grube jak się wydaje z wyglądu.
Do duszy się pisze z kom. Mieszka ktoras w okolicach szklarskiej?
Żaneta ja czytam ten wątek o lence
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:29   #1414
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Żaneta, Kajool dziekuje za odpowiedzi. Odradze jej w takim razie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:31   #1415
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

W ogole cos mi sie zrobilo na szyi, takie ropniaki bolace i rozsiewaja sie coraz bardziej. Bylam u lekarki, dala krem, ale mam wrazenie, ze ich jeszcze wiecej jest.

No i musze sie pochwalic. Szymon jeszcze wczoraj np. pokazywal cos cala dlonia, dzisiaj juz paluszkiem. I taki szczegol, ale pytam sie go, gdzie jest kotek, to ladni emi wskazal. Niestety nie chce brawa robic, tzn.publicznie. Bo dzisiaj go obserwuje, a Szymek sklada dlonie i klaszcze i sie cieszy. No ale nikt go nie widzial.
I od wczoraj spiewa jak leci jakas muzyka. No to sie pochwalilam, ale poprostu musialam, bo tak mnie jego umiejetnosci ciesza strasznie
u nas brawo to tez hit ostatnich dni
Słodki widok

Chelsea miałam pisać ze niezwykle uroczy tort

A z moja wizyta w Warszawie to na razie plany, jeszcze nie potwierdzone niestety

Justyna do nie jest niedaleko
Idziesz?

Eliko co u was?

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:33
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:32   #1416
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Matko, aż się łzy kręcą To zawsze dla dziecka trauma, jakby go nie przygotowywać
pociesze Cie, ze nie zawsze moja Klara tez ze mna dzien w dzien, a jak poszlam do szpitala rodzic Blanke to poprostu dala sobie wytlumaczyc i cos tam zrozumiala (miala niecale 2 lata). Nie bylo placzow i lamentow, nic z tych rzeczy. a bylam w szpitalu tydzien. Przed porodem (3 dni) przyjezdzala z TZtem i chodzilismy na spacery do parku czy na rynek (robilam male wagary), a po porodzie nie widzialysmy sie 4 dni. Nie dzwonilysmy do siebie, bo podobno nie nalezy.
Tajemnica tkwi poprostu w stosunkach z druga bliska osoba. Moj TZ (oprocz mnie) jest jej calym swiatem, osoba, ktora daje jej poczucie bezpieczenstwa na tyle silne, ze nawet jak ja na jakis czas znikne (nie nagle oczywiscie, przygotowywalismy ja na to dlugo) to ona nie traci gruntu pod nogami.
Wiele tez zalezy od charakteru dziecka.
A w pierszy dzien mojej nieobecnosci nie powiedziala TZtowi, ze nie ma mamusi, tylko zauwazyla zolza jedna, ze brakuje mamusi kolderki

marzenka - nie bij nie bijnaprawde chcialam teraz cos wkleic i nie moge tych zdjec na kompie znalezc - wcielo je czy co...
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:35   #1417
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dajcie link do watku o tej Lence
Stary 2012-07-19, 22:35   #1418
brumek
Zakorzenienie

Carmela - ale aniołek w Sarniej skórze A kocisko GIGANT

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku w środę jestem w Stolycy
Choć tak biznesowe zaledwie na kilka chwil
I zastanawiam sie jak tu wykombinowac chwilke żeby wyskoczyć na kawę z Tymonkiem i Tobą
Reflektujesz ?
Że co?!?!?! Telik to najlepsza wiadomość tego półrocza!!! Kiedy, gdzie, o której, WOW!

Schudnięcia zazdroszczę, a zakupami dla Jaśka się chwal

Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki. Mojej mamie zaproponowano notebooka z internetem w t-mobile. Limit pobieralnosci jest 4Gb. Nie wiem czy to duzo czy mało? Ogolnie używała by do przeglądania stron i skype. Podpowiedzcie czy sie opłaca to brać czy lepiej od takiego neta trzymać sie z daleka.
Mąż mówi że do przeglądania stron to spoko, ale ze skypem może być śliska sprawa Może 4 G nie wystarczyć. Policzył ze to ok. 7,5 godzin rozmów dobrej jakości na sypie z wideo. Oczywiście, gdyby nie robiła nic więcej, tylko gadała.
Zależy ile rozmawia...

Cytat:
1.W ogole cos mi sie zrobilo na szyi, takie ropniaki bolace i rozsiewaja sie coraz bardziej. Bylam u lekarki, dala krem, ale mam wrazenie, ze ich jeszcze wiecej jest.

2.No i musze sie pochwalic. Szymon jeszcze wczoraj np. pokazywal cos cala dlonia, dzisiaj juz paluszkiem. I taki szczegol, ale pytam sie go, gdzie jest kotek, to ladni emi wskazal. Niestety nie chce brawa robic, tzn.publicznie. Bo dzisiaj go obserwuje, a Szymek sklada dlonie i klaszcze i sie cieszy. No ale nikt go nie widzial.
I od wczoraj spiewa jak leci jakas muzyka. No to sie pochwalilam, ale poprostu musialam, bo tak mnie jego umiejetnosci ciesza strasznie
1. Ojej, a cóż to?
2. Brawo Szymek

Cytat:
Teliczku Brumek pewnie oszaleje z radości ze bedzie mogła Was w koncu poznać
Oszalał
Stary 2012-07-19, 22:36   #1419
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Długo w nim jeździcie, zadowolona jesteś? Jaki masz kolorek? I jeszcze jedno, czy choć trochę można go rozłożyć żeby dzieć łatwiej usnął? Podoba mi się wizualnie.
Teściówka chce dorzucić 300zł do fotelika, urodzinki Malwinki idą. Miło z jej strony .
.
No juz dluzsza chwile. Kolor taki różowo - brazowy. Jestem bardzo zadowolona, co do rozkladania, to troszke sie da. Polega to na tym, ze przód fotelika podnosi sie lekko do gory. Szalu nie ma, ale dziecku jednak inaczej sie jedzie. Generalnie polecam.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:36   #1420
iustyna1
Wtajemniczenie

co do odwiedzin dzieci w szpitalach, to u nas na porodówce jest zabronione wprowadzanie dzieci poniżej 7 lat. Kuba był przez pół ciąży nastawiany na to, że pójdę po szpitala na kilka dni i wrócę z siostrzyczka. Była moja mama i tz z nim. Wiedział co się dzieje, że wrócę, dzwonił do mnie, ja się nie martwiłam bo był w dobrych rękach. Mój pobyt w szpitalu nie był dla niego straszny. Oczywiście tęsknil i ja też. Jak wróciłam, to oddalam małą tz i babci a jakas godzinę tuliłam się z kuba i rozmawiałam. Pytał o różne rzeczy a ja mu odpowiadałam to chyba zależy od dziecka i przygotowania go na ten moment.
Wydaje mi się, że nie powinno się takich małych dzieci przyprowadzac do mamy po porodzie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-19, 22:41   #1421
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
pociesze Cie, ze nie zawsze moja Klara tez ze mna dzien w dzien, a jak poszlam do szpitala rodzic Blanke to poprostu dala sobie wytlumaczyc i cos tam zrozumiala (miala niecale 2 lata). Nie bylo placzow i lamentow, nic z tych rzeczy. a bylam w szpitalu tydzien. Przed porodem (3 dni) przyjezdzala z TZtem i chodzilismy na spacery do parku czy na rynek (robilam male wagary), a po porodzie nie widzialysmy sie 4 dni. Nie dzwonilysmy do siebie, bo podobno nie nalezy.
Tajemnica tkwi poprostu w stosunkach z druga bliska osoba. Moj TZ (oprocz mnie) jest jej calym swiatem, osoba, ktora daje jej poczucie bezpieczenstwa na tyle silne, ze nawet jak ja na jakis czas znikne (nie nagle oczywiscie, przygotowywalismy ja na to dlugo) to ona nie traci gruntu pod nogami.
Wiele tez zalezy od charakteru dziecka.
A w pierszy dzien mojej nieobecnosci nie powiedziala TZtowi, ze nie ma mamusi, tylko zauwazyla zolza jedna, ze brakuje mamusi kolderki
Penie masz rację, że zależy od charakteru. No i tej drugiej osoby. A Tymek, choć tata go uwielbia, a on tatę też lubi , to mam wrażenie że nie jest z nim tak bardzo silnie związany. Tzn. jest związany, ale gdyby mnie nie było (na razie), to tata by nie pomógł w tęsknocie. Niestety spędzają ze sobą za mało czasu. I martwi mnie to

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
żaneta nosidło przyszło, mi się podoba, zuzi mniej. Mam nadzieję, że na urlopie zmieni zdanie. Nawet tz się podoba. Mam tylko wrażenie, że te"ramiona" są na mnie za długie trochę. Zobaczymy jak trochę pochodzimy w nim. Wykonanie stuper, nie jest takie grube jak się wydaje z wyglądu.
Do duszy się pisze z kom. Mieszka ktoras w okolicach szklarskiej?
Żaneta ja czytam ten wątek o lence
Ale nie lubi w sensie niecierpliwi, że tak trzeba ciasno siedzieć, czy coś innego?
Stary 2012-07-19, 22:43   #1422
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Carmela - ale aniołek w Sarniej skórze A kocisko GIGANT

Że co?!?!?! Telik to najlepsza wiadomość tego półrocza!!! Kiedy, gdzie, o której, WOW!

Schudnięcia zazdroszczę, a zakupami dla Jaśka się chwal

brumeczku kochany ale jeszcze nic nie mogę obiecać
Jade tam na rozmowy, nie będę sama i zachodze w głowę jak sie wyrwać na choćby kilkanaście minut( z rozmowy sie nie wykręce bo będę pełniła min role tłumacza)
No niestety będę bez Jacha

Ale intensywnie myśle co i jak

A schudnieciem sama jestem zaskoczona( wzięłam sie za dietę ale i odstawilam tabletki)

Zakupki zaraz wkleje
Stary 2012-07-19, 22:44   #1423
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Stary 2012-07-19, 22:46   #1424
iustyna1
Wtajemniczenie

brumku dawno jej nie nosiłam w chuście i chyba już nie lubi być taka ograniczona. Ona już biega a ja jej każe siedzieć w miejscu i tyłem do świata
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-19, 22:46   #1425
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumeczku Podziekuj mężowi za fachowe wyłożenie sprawy a skype No cóż... Ze mną by rozmawiała. A możemy godzinami ....

Telik bardzo ładne zakupki
Stary 2012-07-19, 22:47   #1426
CrazyMachine
Zadomowienie

Jak tak czytam o tych pobytach mam w szpitalach to mam wrażenie, że moja by nie zauważyła nawet że mnie nie ma. Do każdego idzie jak w dym, a na punkcie babci ma bzika. Nie czuję się jakoś specjalnie wyróżniona - nie okazuje większego przywiązania do mnie niż do innych. Może to głupie. Ja bym za nią strasznie tęskniła. Ostatnio nawet miałam propozycję fajnego wyjazdu i noclegu, ale bez dziecka, na jedną noc i nie mogłam jej zostawić.
Stary 2012-07-19, 22:48   #1427
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej

Domcio już śpi (coś wcześnie jak na niego )
Byliśmy dzisiaj na szczepineiu (świnka, odra, różyczka) i muszę pochwalić mojego DZIELNEGO syna, bo nawet nie zakwilił!
Waży 10,5kg, mierzy 79cm. Wszystko w porządku, z katarem skierowała nas do alergologa (ewidentnie alergiczny...). Bardzo zachwalała Domka, jego umiejętności itd. a ja jak zwykle pękałam z dumy
Później byliśmy na budowie, wróciliśmy obłoceni okropnie. Muszę chyba kupić nam jakieś kalosze i wozić w samochodzie.

Żeby nie było tak kolorowo to tak walnęłam w kant stołu, że ledwo nogą ruszam, siniak taki że hoho
Jak jechaliśmy to złapała nas ulewa, źle się jechało, nic nie było widać, Domek siedział jak zahipnotyzowany
Jutro jak będzie ładna pogoda to jedziemy na rowerze.

Tż-ta oczywiście jeszcze nie ma, pewnie późno wróci, bo zasypują dalej fundament. Ciśnienie tam dzisiaj jakieś było, wszyscy wściekli, chyba coś nie szło...

Domcio dziękuje cioteczkom za komplementy
A budowa idzie idzie, codziennie tam walczą Sama chętnie bym tam pomogła, ale nie mam co z Dominikiem zrobić, moja mama i siostra w pracy od 14-22... A teściowa-wiadomo

Muszę się pożalić:
Może to głupie wściekłam się bo, wczoraj przyjechał jakiś facet na budowę i się pyta kto jest właścicielem (ja i mąż tam byliśmy oboje) a mój teść leci i krzyczy "ja!"
W ogóle wyobrażacie sobie, wszyscy nam pomagają pracownicy Tż-ta, wujek, mój tata, a mój teść sobie CAŁY DZIEŃ stoi i patrzy Nawet nie zapyta czy coś pomóc. Mój tata o 6 rano przyjeżdża i sam robi, bo dopiero o 14-15 Tż przyjeżdża z pracownikami (bo wiadomo nie może zawalić zleceń). Zostawia czasem jednego pracownika tacie do pomocy, no ale mój teść NIC nie robi. Jak mój tata szarpał się z jakąś rurą, to teść stał obok i nawet nie zapytał czy potrzymać... Ale non top przyjeżdża i się czymś chwali mojemu tacie. Przykre to. I widzę, że Tż-towi też niezręcznie, ale co on może...

Ja kiedyś skleiłam sobie buzię

Coś około 140 m2. Trochę duży nam wyszedł, bo dorobiliśmy drugie miejsce w garażu, przez co nad połową zrobiliśmy pokój... Ale stwierdziliśmy, że jednak się przyda, bo chcemy jeszcze napewno dzieci (może nawet 2? ).

Z poddaszem użytkowym

.....
brawo dla Domcia dzielny chłopak!
a ja dzisiaj walnęłam małym palcem w chodzik Dawida aż na kolana padłam z bólu
140m to w sam raz i dobry pomysł z pomieszczeniem nad garażem, u nas to się hobby nazywa, ale tylko nazywa, bo pusto na razie, ma powierzchnię calkowitą ok 40m (użytkowej jakieś 30m), w przyszłości chcemy mieć pomieszczenie na relaks, jakiś tv, coś do muzyki, no i kilka przyrządów do ćwiczeń
co do teścia to.... znam ten typ, mój tata z rakiem a tez zapieprzał na budowie, eee może się ugryzę w język....

Cytat:

Czy któraś będzie się jeszcze wybierała do ikei, miałabym malutkie zamówienie
no, ja byłam dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kolina a wiesz że, pamiętałam, że pisałaś. I Crazy też. Ciekawe jak u niej teraz z włosami. Ja ogromnie jestem przewrażliwona na tle włosów, to mój czuły punkt. Marzą mi się do pasa, a tu takie cyrki
przez to je ścięłam
a z powrotem chcę mieć do pasa, zapuszczam!

Cytat:
tez, wlasnie chce sie zapytac lekarki, czy cos z tym robimy. Ale to tylko widac na zdjeciach
ha widze, ze nie tylko ja mam takie podejscie
czasami tez na zdjeciach łapię..
napisz co powie twoj lekarz na konsultacji

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Ogladałam te kulki w Tesco...i nie kupiliśmy. Są ciensze i mniejsze niz te z placów zabaw-już widzejak turlaja sie we wszystkie zakamarki
Chyba zmienimy mleko z 2 na 3...mam wrazenie,że sie nim nie najada...jeszcze miesiac temu wystarczało jej 130 na noc a teraz wypija 150 i ciagnie butle na sucho
u nas 150ml idzie, ale często zostawia
w ogóle to od kiedy jemy stałe pokarmy to mniej mleka wciąga, kiedys potrafił 180ml czy więcej, teraz już daaaaaaawno się to nie zdarzyło

cdn musze podzielić wiadomość bo za dużo grafiki....
Stary 2012-07-19, 22:54   #1428
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

No i musze sie pochwalic. Szymon jeszcze wczoraj np. pokazywal cos cala dlonia, dzisiaj juz paluszkiem. I taki szczegol, ale pytam sie go, gdzie jest kotek, to ladni emi wskazal. Niestety nie chce brawa robic, tzn.publicznie. Bo dzisiaj go obserwuje, a Szymek sklada dlonie i klaszcze i sie cieszy. No ale nikt go nie widzial.
Jak każda mamusia.

za tydzień mamy wizytę u naszej neurolog i boje,że z Lilą na rehabilitację znów będziemy jeździć bo od ostatniej wizyty nie zrobiła większych postępów ruchowych... Bo Lena przyniej to istny diabołek, który jest wszędzie, dosłownie!
Stary 2012-07-19, 22:55   #1429
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
brumku dawno jej nie nosiłam w chuście i chyba już nie lubi być taka ograniczona. Ona już biega a ja jej każe siedzieć w miejscu i tyłem do świata
u nas to samo -mam Ergo Baby, megawygodne, ale coz - panna (podobnie jak siostra) nie usiedzi na jednym miejscu 30sek, a co dopiero w takim ograniczajacym ruchy czyms! Ale moze na urlopie na jakies krotkie wypady po lesie da sie skusic.

Beatka - ale Julcia podobna do Ciebie, szok!!! i taka duza sie wydaje
agawoo - gratki za pol roczku! masz sliczna czarnulke
Chelasea - torcik - wow!!! ja tez chce tak umiec...
Oliweczka - jeny, jaki fajny brzuszek ale masz dorodne dzieciaczki, wiesz?
Carmela - Sarcia jak zwykle czaruje swoja drobna figurka Wydaje mi sie, ze rozmiarowo podobna do mojej - 8kg, bucik 17

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-07-19 o 23:03
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:56   #1430
CrazyMachine
Zadomowienie

Marina, moje włosy już są ok, nawet odrosły, tylko te nowe krótsze są i sterczą trochę.
Ja już kilka razy miałam problemy z wypadaniem. Ostatnio to wiadomo ciąża. Raz problemy właśnie ginekologiczne, a innym razem nie wiadomo co to było. W każdym razie chodziłam do dermatologa. Najpierw przepisano mi jakąś miksturę robioną w aptece - nie podziałało na mnie, ale to jest tańsza opcja. Później dostałam droższy lek - ok 80 zl za butelkę i to mi pomogło.
Ja bym zaczęła jednak od wyprawy do rodzinnego i ustalenia co zrobić z tą morfologią, skoro kiepska.
Stary 2012-07-19, 23:00   #1431
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Chce udowodnić, że jestem najwiekszym błędem w życiu jej synusia, a matka ze mnie najgorsza z możliwych
w sumie 2 tygodnie urlopu, prawie tydzień minął
Zuzka to wie kto to 'mama' i 'tata', ale nie mówi. Jak słyszy 'tata' to sie rozgląda i szuka, bo mało go widzi, a jak mówie do niej jakieś zdanie ze słowem 'mama' to mnie całuje i sie cieszy
a mój telefon tez dawno w utylizacji, bo mamy telefon najfajniejszy, choćby nei wiem jaki grat by to był. Zaśliniła mi w samsungu avilli wszystko. Nie działał dotyk, klawisze, wejście do ładowania

Dzisiaj to nie, ale musimy się kiedyś umówić 'w terenie' gdzie chodzicie na spacery?
Wspólczuje Pozostaje chyba tylko ją ignorować, bo inaczej tylko sie nadrnerwujesz niepotrzebnie

Cytat:
Byliśmy dzisiaj na szczepineiu (świnka, odra, różyczka) i muszę pochwalić mojego DZIELNEGO syna, bo nawet nie zakwilił!
[...]
Muszę się pożalić:
Może to głupie wściekłam się bo, wczoraj przyjechał jakiś facet na budowę i się pyta kto jest właścicielem (ja i mąż tam byliśmy oboje) a mój teść leci i krzyczy "ja!"
W ogóle wyobrażacie sobie, wszyscy nam pomagają pracownicy Tż-ta, wujek, mój tata, a mój teść sobie CAŁY DZIEŃ stoi i patrzy Nawet nie zapyta czy coś pomóc. Mój tata o 6 rano przyjeżdża i sam robi, bo dopiero o 14-15 Tż przyjeżdża z pracownikami (bo wiadomo nie może zawalić zleceń). Zostawia czasem jednego pracownika tacie do pomocy, no ale mój teść NIC nie robi. Jak mój tata szarpał się z jakąś rurą, to teść stał obok i nawet nie zapytał czy potrzymać... Ale non top przyjeżdża i się czymś chwali mojemu tacie. Przykre to. I widzę, że Tż-towi też niezręcznie, ale co on może...

[...]Coś około 140 m2. Trochę duży nam wyszedł, bo dorobiliśmy drugie miejsce w garażu, przez co nad połową zrobiliśmy pokój... Ale stwierdziliśmy, że jednak się przyda, bo chcemy jeszcze napewno dzieci (może nawet 2? ).
Natka, domek 140 m2 to całkiem fajny metraż Przeglądalam ostatnio sporo projektów i na takiej powierzchni można już wszystko rozplanować tak, żeby było wygodnie A z ciekawości - robicie projekt indywidualny czy gotowy?

dla dzielnego Domka

A co do teścia to brak slow Kierownik budowy z niego pierwsza klasa .. a dlaczego powiedział, że to on jest wlascicielem> Ma jakis udzial w tej budowie czy budujecie za swoją kasę (nie musisz odpowiadać)?

Cytat:
agawoo dla Was tez za pół roczku
Dziękujemy
Cytat:
Ogladałam te kulki w Tesco...i nie kupiliśmy. Są ciensze i mniejsze niz te z placów zabaw-już widzejak turlaja sie we wszystkie zakamarki
My też ich w koncu nie kupiliśmy, też jakieś małe mi sie wydawały .. Zamówię te z all jednak
Cytat:
Dokładnie, tym bardziej że mój tata też ciężko pracuje od rana do wieczora cały rok i teraz kiedy ma 2 tygodnie urlopu, to zamiast odpocząć to robi od rana do wieczora u nas My do budowy mamy firmę, ale tę część roboty mój tata chciał nam zrobić, zawsze to kilka tysięcy w kieszeni. Dzisiaj tata się szarpał z taką maszyną, Tż w koparce inni z łopatami, a ten sobie stał i patrzył. Nawet jak poszedł do sklepu to kupił tylko sobie coś do picia a im nic... Najbardziej spragniony... Zaraz leciałam szybko coś kupić dla wszystkich. Wyobrażacie sobie?
No nie mogę, co za czlowiek .. Przypomina troche mojego szwagra, który u siebie na budowie stal i patrzył co robia inni (a nie była to wynajęta firma tylko mój Tz, teść i parę innych osób)
Cytat:
Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi Obiecuję, że będziemy grzeczni
O proszę, jak się zareklamowała
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
wklejam zaległe obiecane zdjęcia Julci w kolczykach
Slicznie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Przesyłam zdjęcia Julci, Mateuszka i wózka
Oliweczka, śliczna córcia i wózek też super Maluchy będą miały fajowy wóz

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-07-19 o 23:22
Stary 2012-07-19, 23:02   #1432
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Srutka zjada na noc 240 wody i 8 miarek, czyli ponad norme z instrukcji

W przyszłym tygodniu pojedziemy chyba na licytacje ziemi z domem, chcemy mieć domek letniskowy na wsi, jakieś 20 min. od Pobierowa w Zachodniopomorskim. W życiu nie bylismy na przetargu z gminy, musze poczytać jak to wygląda
240ml - sporo, ale jak ma zapotrzebowanie?

Pobierowo byłam tam na obozie harcerskim, w fajnym lasku mieszkaliśmy, do morza blisko, miałam kilku znajomych z Kamienia Pomorskiego (obok ns mieli obóz), jakiś czas pisaliśmy ze sobą, ale potem jakoś wygasły znajomości

powodzenia na licytacji!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
wklejam zaległe obiecane zdjęcia Julci w kolczykach
jejuuu jaka śliczna
coraz bardziej mi się takie malusie dziewuszki z kolczykami podobają!

Cytat:

Zaczełam kupowac słoiczki....mam teraz mało czasu na gotowanie...jak juz cos robie to na ogol same ziemniaki-a tak ma codziennie inny posilek. Ktos jeszcze kupuje słoiczki? Czy tylko ja taka leniwa?

I Ile Wasze dzieci jedza pieczywa na raz?W postaci kanapek?

I miałam sie pochwalić
Ewik: robi pa pa,dzwoni do taty,pokazuje oko(po miesiacu treningu...)pokazuje jaka jest duza,i dzisiaj pusciła buziaka
A dzisiaj cały jak tylko udało jej sie stanac to sie zasmiewała ibiła sobie brawo Wogóle coraz czasciej chce stac sama

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ona jest cudowna!!!!Ta grzyweczka na bok, minki-czadowa!!!A w kolczykach jej bardzo ładnie
my jemy słoiczki, Dawid nie zjada tak dużo, połowę tego dużego, naszego jedzenia spróbuje ale dosłownie tylko spróbuje, jeszcze go tym nie nakarmiłam

a chlebka max połowę kromki bez skórki, najczęściej 1/4

brawo za nowe umiejętności

Cytat:
Co kupione?
zabezpieczania naroznikowo-gniazdkowo-szufladowe
podnózek ten mały dla dziecka
wycieraczka
dwa male kosze na pranie
wieszaczki samoprzylepne
szczotke do kibla za 1,99

chyba tyle

Cytat:
ja cały czas na takim komórkowym necie działam - na playu - śmiga dobrze, ale nie mam ograniczenia prędkości (tyle ile sieć wyciąga) i limitu danych w miesiącu
jestem zatwardziałam zwolenniczka netu po kablu, uważam że jest najlepszy jakościowo i najmniej awaryjny (w domu u mamy mmiałam netię) no ale poprzeprowadzce tak szybko kabla nie dostaniemy, no i przemieszczam sie sporo
więc ten komórkowy jest ok jeśli nie bedzie używała kamery

Carmela zdjecia obłędne, Sarenka ze skrzydełkami, z fontanna z głowki psy które uwielbiam i kot w nosidełku, każde zdjęcie oko cieszy!

a ja dzisiaj przez przypadek usunełam kilka zdjęc Dawida za pomocą shift+del czyli całkowicie z pominięciem kosza no i panika, na szybko znalazłam jakiś program w necie, pierwszy z brzegu i udało mi się wszystkie zdjęcia odzyskać za pierwszym podejściem

jedno poniżej
taką demolkę po kąpieli dziś benio urządzał - patyczki dały mi 3 minuty na posmarowanie, powycieranie, uczesanie i ubranie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 781.jpg (22,8 KB, 58 załadowań)
Stary 2012-07-19, 23:07   #1433
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela - Sarcia jak zwykle czaruje swoja drobna figurka Wydaje mi sie, ze rozmiarowo podobna do mojej - 8kg, bucik 17
Klony Ja tam włosów z głowy rwać nie będę z powodu mojego kruszonka
Zresztą ktoś w rodzinie musi być szczupły

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:08   #1434
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Kolina

Odradze jej tak czy inaczej. Głownie mialobyc do skypa, a na takie sprawy to najlepszy net stacjonarny.
Dziekuje
Stary 2012-07-19, 23:10   #1435
CrazyMachine
Zadomowienie

Znalazlam w koncu ten tort, fenomenalny
Świętującym dziewczynom przesyłam buziaki
A sama już uciekam spać. Dobranoc
Stary 2012-07-19, 23:14   #1436
iustyna1
Wtajemniczenie

stronczek pytałas o ten wątek leny, jest na dole, tytuł: pomocy moja córka umiera.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-07-19, 23:20   #1437
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
stronczek pytałas o ten wątek leny, jest na dole, tytuł: pomocy moja córka umiera.
czytałam go parę dni temu, jak się pojawił jako nowy tytuł w dole strony
strasznie smutna historia
okropnie

może uda się coś znaleźć, widziałam że sprawa została nagłośniona równiez poprzez fb https://www.facebook.com/#!/events/499503780075949/
Stary 2012-07-19, 23:20   #1438
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
teraz w ikei z kartą "ikea family? można taniej kupić różne zabezpieczenia
one chyba zawsze w tej cenie są z kartą.

Natka, ja byłam dziś koło Ikei ale będę pewnie w najbliższym czasie, tylko nie wiem czy w ciągu kilki dni najbliższych. Ale pisz śmiało!
A teść.... brak słów!
Fajny domek będzie!

Cytat:
Zazdroszczę Wam tych urodzinowych grilli, może ktoś nas zaprosi Obiecuję, że będziemy grzeczni

ja zapraszam w sobotę będzie, ale imieninowy, nie urodzinowy.

Ok, idę...
niech mnie ktoś przytuli....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:21   #1439
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
agawoo - gratki za pol roczku! masz sliczna czarnulke
Dziękujemy bardzo
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Fotki:
Carmela, śliczna córcia

Stary 2012-07-19, 23:22   #1440
iustyna1
Wtajemniczenie

aniula ja Cię tulę miłej nocy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości