|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Aniu tule, a co sie stało
Alez smutna historia z Lenka Cieżko będzie mi zasnąć I niesamowita pomoc od wizazanek Zamykam do pustego łoża bo mąż do kina na jakaś premierę pojechał
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
nie zwrocilam na to wcześniej uwagi
w domu mamy gniazdka w które nic oprócz wtyczki się wlożyć nie da (mają swoje blokady) a do mieszkania dopiero teraz kupowałam no i narożniki tu i tu, bo Dawid bardziej mobilny się zrobił
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-07-19 o 23:29 Powód: literówka |
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Bry wieczór.
Ala, Natalka, sto lat ślicznotki! Brumku, mniej mnie bo jak jestem u rodziców to głupio ciągle do laptopa biegać. To się gdzieś wyjdzie, ktoś przyjdzie, Hania śmiga jak perszing i robi milion rzeczy naraz i tak czas ucieka, a później siły na pisanie brak. Jak wrócimy do Poznania, to na pewno będzie mnie więcej. Rowerek wybrany? Blondynko, jak przeglądałam rowerki to widziałam ten który pokazałaś, ale cena według mnie mocno wygórowana. Monia, ale Kinga miała przygodę- biedulka. ![]() Oliweczko, pięknie wyglądasz. Mateuszek widać rośnie, Julka urocza- te jej duże oczka. Beata, mała ślicznotka z Julki. Carmela, uroczy motylek z Sarki, a z kotem chyba wypadają podobnie wagowo. Natko, nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Ja bym po takim wspólnym dniu nie wytrzymała i chyba zapytała go czy się za bardzo nie przemęczył? Teściowie się jednym słowem dobrze dobrali... Zazdroszczę metrażu, przy moich 40 m to pałać i już niedługo sama będziesz urządzała u siebie grill party.Telik, a przez Poznań czasem nie jedziesz? ![]() ![]() Zakupy widać udane i takie męskie. też by mnie mógł taki efekt dopaść z zaskoczenia.![]() Marina, łączę się w bólu bo u mnie z włosami jest identycznie.Też łykam skrzypowitę i efektów nie widać. Musiałabym sobie badanie krwi zrobić...Chelsea, piękny torcik Ci wyszedł. ![]() Żaneta, moim zdaniem dodanie mango i banana do masy to super pomysł- na pewno smaczny i oryginalny. Ja jutro robię próbę generalną robienia tortu, ciekawe czy efekt będzie podobny do tego na zdjęciu.
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tort cudo, dla mnie na pewno nie do wykonania.... |
|
|
|
|
#1445 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy będziemy widzieć na pewno? Szkoda tylko, że Jaś nie jedzie ![]() A dietka to pewnie SB, tak? Ja nie potrafię dietować. Nie mogę się zmobilizować, zacząć. A kg lecą (nie w tą stronę co trzeba Cytat:
![]() 2. Nie Już wczoraj na 100% była krowa a dziś się skłaniam ku żabce Bo coś tak czuję podskórnie, że dziecku by się bardziej spodobała. Choć dla mnie krowa fajniejsza... Nie miała baba kłopotu ![]() 3. Wow! Czekam na relację ![]() Ale się chłopak obłowił ![]() Cytat:
ten mój chrześniak malutki już od dawna nie pozwala się przodem do siebie nosić, bo chce być buźką do świata, w ogóle nie lubi przutulania. A Tymus to największa przylepa na świecie. Łapie mnie rączkami, ściska, wtula się w dekolt. I tak mu najlepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Padłam ![]() ![]() Aniu, co się dzieje?
|
|
#1446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w lazience mam kuwetę dla kotów, więc dostęp tam ma ograniczony, bo przypuszczam że dość szybko kuweta stałaby się równie atrakcyjna jak piasek na plaży, a gdyby jeszcze coś w niej znalazł.. ok, nie fantazjuję...patyczki to zajęcie na dziś, codziennie ma inny rekwizyt ale dzisiaj musiałam zrobić to zdjęcie, jak się obsypał od stóp do głów i ten uśmieszek....---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- cichutko, pora gasić światło... dobrej nocy wyśpijcie się jak należy
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dostałam się na mgr!!!
Było tylko 100 miejsc na całą mgr i jestem. Na szczęście zostawili te egzaminy co zawsze wchodziły do średniej, a nie te co niby miały być.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1448 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bylismy z nią w klinice okulistycznej-miała bardzo dokładne badania, łącznie z zakraplaniem tego płynu na rozszerzenie źrenic i wszystko jest ok . Byliśmy jak miała jakieś 6 miesięcy.![]() Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
Jak zmieniłam Jej kaszkę na zwykłą, to odrazu widać poprawę-lepiej sypia Mierzyłam i ma 12 cm, a rozmiar z befado 18. Paputków w rosie nie znalazłam i zdecydowalam, że jednak nie kupuję- w domu wolę jak chodzi na boso, bądź w skarpetkach/rajstopkach, a do tego pomieszczenia gosp. jak wychodzę to założę Jej buciki i już. Chyba dopiero do przedszkola Jej kupię ![]() Tak JUŻ pół roku Wczoraj widziałam w pepco taką fajną okrągłą deskę, ale wydawała mi się zbyt mała. Jednak P. mnie uświadomił, że nie nakładę tam niewiadomo ile serów, więc chyba ją kupię ![]() Wogóle On uważa, że deska serów nie pasuje na grilla A Wy co myślicie? To nie będzie taki zwykły grill...Odnośnie wózka, to właśnie mam wątpliwości, czy to przednie siedzenie będzie wygodne dla Julci...ale chyba niestety nie, no i jak Jej coś dam do schrupania( a Ona uwielbia przegryzki w wózku), to odrazu Jej wypadnie na ziemię wyjdzie w praniu.Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznie Cytat:
![]() klask i: GRATULACJE SZCZĘŚCIAROWitam. Jak już wspomniałam wyżej nie najlepiej się czuję, zwłaszcza po południami, o wieczorach nie wspomnę.... wczoraj ZNOWU miałam biegunkę, zawroty głowy, nudności, bóle brzucha( sorki za te opisy)-raczej tak wysoko, więc żołądek. A dzisiaj niby już zjadłam drożdżówkę, a kręci mi się w głowie trochę... Na urlop miałam iść od 13 sierpnia, ale niewiem, czy nie pójść wcześniej, co sie będę męczyć...a po urlopie odrazu na zwolnienie-sama niewiem? Zawsze to dłużej pośpię( wątpliwa sprawa, ale może akurat...)i wogóle wszystkie obowiązki rozłożę na raty... Co mi radzicie? A z dobrych wieści u mnie, to wczoraj moi rodzice kupili bilety do Pl i będą na urodzinach Julci |
||||||
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1450 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na szybciutko.
Z wątkiem jestem na bieżąco, ale no nie mam czasu pisać. W pracy sajgon, ( a od jutra jestem sama ), Domek jeszcze trochę smarka, TŻ na L4. Także same wiecie ![]() Marina gratulacje ![]() Iustyna chyba sobie odpuszczę to nosidło. Domek by pewnie nie usiedział. Stronczek net z T-mobile jest najlepszy A tak serio, to owszem jest, ale może nie pociągnąć skype z kamerką na średnim zasięgu. No i 4 GB to mało. To bardziej tak do przeglądania stron. No i założę się, że jak dzwonili do Twojej mamy to oferowali super, mega, giga niski abonament 39,9 tylko że umowa wtedy jest na 48 miesięcy ![]() Bruno, Karolka, Nataniel, Juluś Sara dla Ciebie
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczynki
Cieszę się niesamowicie, bo zawsze chciałam się uczyć ile się tylko da .Oliweczko idz na to zwolnienie... W sumie niedaleko do 13.08, ale moim zdaniem nie ma co czekać. Męczysz się... A Twoje samopoczucie ( no i Matiego ) są teraz na pierwszym miejscu. Ja bym poszła. Co innego jakbyś nie miała tych dolegliwości o których pisałaś, to wtedy można pracować... Ej, tylko jak już będziesz w domu, to nie będziesz z nami pisać! Więc nie idz ![]() I ja teraz spojrzałam na wątek o chorej Lence... Boże, dlaczego takie tragedie dotykają bezbronne istoty.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1452 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
]Marinko[/B] gratuluję!!! super, że się udało!!!!! ależ Ty zdolniacha ![]() zaległe sto lat dla Alicji i Natalki jej dziewczyny jakie wy wszystkie zdolne jesteście -takiego tortu jak Chelsea czy Kajool to w życiu nie upiekę. Isia ten tort ze świnkami rewelka! a w smaku to taki waśnie tort będzie u Hanyska na roczku. jest przepyszny!!!!Natko budowa idzie pełną parą! a teścia nie zazdroszczę... dzieciaki śliczne wszystkie bez wyjątku Carmelko trzymam kciuki za przetarg! Aniu u nas na oddział poporodowy nie wpuszczają dzieci. z tego co mi się zapamiętało, to chyba powyżej 14 lat dopiero. tak samo było na oddziale w Poznaniu... i też uważam, że to jak dziecko zareaguje na nieobecność mamy to kwestia przygotowania go, rozmowy, próby wytłumaczenia. no i tego jaką więź ma dziecko z drugim opiekunem (tatą, dziadkami czy nianią...). u TŻ w rodzinie jego siostra mając mała córeczkę robiła studia podyplomowe, co wiązało się z tym, że co drugi weekend wyjeżdżała. i jej córeczka bardzo szybko oswoiła się z tą sytuacją. nie było płaczu, ani histerii. brawa dla dzieciaków za nowe umiejętności!!!! zdolniachy nasze!!! moja córeczka zaczyna chodzić z pchaczem i ten widok mnie mega rozczula!!! ), robi brawo, papa, jaka duża, pokazuje ile ma kłopotków, jakie dobre jedzonko, gdzie jest lampa, szczeka jak pies i udaje odgłos sowy to się "pochwaliłam" dzieckiem ![]() ja też czytam wątek o Lence. straszne to wszystko. najgorsza ta bezsilność. nawet nie próbuje sobie wyobrażać co czuje mama tej dziewczynki... i w tym temacie- znacie historię chorej Laury i jej dzielnej mamy?? ostatnio przeczytałam całego bloga pani Emili, a ile łez wylałam przy tym to moje.... - Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-07-20 o 08:27 |
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Podpinam się śmiało
|
|
|
|
#1454 |
|
Wtajemniczenie
|
podpinam się! buziaki dla solenizantów
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękujemy za życzonka |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i porozmawiam z Nim o ewentualnym zwolnieniu.No to fakt, że jak będę w domu, to rzadko będe zaglądać Julka dostaje jakiegoś uczulenia jak siadam przy kompie.Też czytałam ten wątek o Lence... ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- BRUNO, KAROLINKA, NATANIEL i JULEK dzisiaj Wasze święto, a więc po różyczce dla Was
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Bruno, Karolcia, Nataniel i Julus
Jaciee dokładnie ta oferta Marinka moje gratulacje
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
STO LAT dziesiejszych roczniaków Cytat:
![]() Cytat:
idź do lekarza po zwolnienie, na pewno znajdziesz więcej chwil na odpoczynek fajnie że rodzice przyjadą
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kazali przyjść jak dziecko będzie mówiło co przedstawia dany obrazek, np. kaczka, kotek itd. to wtedy już będzie takie zwykłe badanie. |
|
|
|
|
#1460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
och nawet nie wiem jak bym chciała do poznania ![]() u mnie włosy własnie odrastają jak szalone łykałam merz special-teraz mam takie odstającego jeżyka ![]() Cytat:
jade na 90 %, spotkanie juz umówieone na 13 jeden problem jest-bo Jas na cały dzien zostaje(troche z mamą troche z Tztem) i mam wyrzuty sumienia no i przeciez cały czas jestem mamą karmiącą wiec z UU tez musze uwazac ale tak wstepnie myslałam ze jakbysmy przyjechali za wczesnie do chociaz na jakąś kawe w CH bym Cie wyrwała ![]() dietka SB udało mi sie zrzucic 2 kg ale mysle ze odstawienie tabletek tez swoje zrobiło Cytat:
![]() Aniu trzymam kciuki
|
|
#1461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejeczka Kuneczki
![]() Się wyspałam Co prawda poszłam spać o 2, ale z własnej głupoty, a nie przez Tymcia. Dziś pobudek nie było wcale ![]() Ale dzisiaj mamy jubilatów: Brunek, Karolinka, Julek, Nataniel - sto lat!!!!! Agadus - jak remont? Cytat:
Cytat:
Musisz koniecznie się poskarżyć lekarzowi na wizycie! I pewnie, że jeśli masz możliwość, to odpuść sobie troszkę edit: doczytałam że idziesz dziś. Super decyzja :ehem; ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście dostosuję się do tego, co najwygodniejsze dla Ciebie i po drodze, ale zapraszam gorąco! Zobaczyłabyś Brzdąca w naturalnych warunkach
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marinko szczerze gratuluje bo wiem jak wiele to dla Ciebie znaczy. wspaniale że się dostałaś - ja byłam pewna że tak bedzie ![]() w pracy już się "oswoiłam" i po cichu czasem zaglądnę do Was w przerwie mam nadzieje że szef nie ma "szpiega" na firmowych komputerach ![]() Oliweczko - ślicznie wyglądasz i brzuszek już taki duży jest.. przecudnie i Julcia też tak pięknie chodzi i śledzi każdy krok mamusi. dobrze dziewczyny radzą, lepiej idz na zwolnienie już skoro się źle czujesz.. szkoda żebyś się męczyła i na siłe była w pracy.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-07-20 o 10:34 |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że sie zaklimatyzowałaś w pracy Teraz lepiej już się czuję, zjadłam śniadanie, przeszłam się po lesie i jest mi lepiej. Pewnie to wszystko ze zmęczenia...
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
I super wózek kupiłaś, zapomniałam napisać przedtem, dużo dałaś za niego? te wózki dla bliźniaków i dla dzieci rok po roku sąmasakrycznie drogie...
|
|
#1466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Super wiadomość z rana Cytat:
Jak się tak źle czujesz, to lepiej idź na to L4. A urlop zostaw sobie na po porodzie, dlużej będziesz w domu z dzieciaczkami A deska serów jak najbardziej na grilla pasuje Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-07-20 o 11:25 |
|||
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywany kupilismy, ale używany tylko 5 miesięcy za 600PLN, więc super okazja i to jeszcze na gwarancji. Martwi mnie tylko to przednie siedzonko dla Jusi ![]() Cytat:
, a po macierzyńskim wezme takie wczasy drugi raz( co roku można) więc i tak i tak będę trochę dłużej z Mateuszkiem i Juleczką+ jeszcze zaległy urlop niewiele zostanie-10 dni, ale zawszeDziękuję za opinie odnośnie deski na grilla , chyba odwrotnie powinno być
|
||
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Bruno, Karolinka, Julek, Nataniel
najlepsze życzenia urodzinowe dla naszych roczniaków sto lat dzieciaki
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Becia w pracy jesteś, czy urlop?
Patik tam pewnie ostro przygotowuje imprezę dla Sarity bo Jej nie widać.
|
|
|
|
#1470 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Pozaznaczane mam od wczoraj Wasze wypowiedzi. Już miałam odpisywać, gdy teść podszedł mi do lapka i bezczelnie wyłączył, twierdząc, ze nie siedzę na kompie .
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Teściowie się jednym słowem dobrze dobrali... Zazdroszczę metrażu, przy moich 40 m to pałać
i już niedługo sama będziesz urządzała u siebie grill party.
też by mnie mógł taki efekt dopaść z zaskoczenia.
Musiałabym sobie badanie krwi zrobić...
zębole
Kiedy będziemy widzieć na pewno?
Już wczoraj na 100% była krowa a dziś się skłaniam ku żabce
Bo coś tak czuję podskórnie, że dziecku by się bardziej spodobała. Choć dla mnie krowa fajniejsza... Nie miała baba kłopotu 

i bylismy z nią w klinice okulistycznej-miała bardzo dokładne badania, łącznie z zakraplaniem tego płynu na rozszerzenie źrenic i wszystko jest ok
wyjdzie w praniu.
klask i:

Cieszę się niesamowicie, bo zawsze chciałam się uczyć ile się tylko da