Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 17:10   #481
bebe1987
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Nasza córcia już jest oficjalnie zarejestrowana
Ale Wam to poszło ekspresem!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:23   #482
wvictoria
Wtajemniczenie

Coś bym zrobiła... Tylko nie wiem co
Mam zakaz od męża wchodzenia na allegro w sumie to nie mam ochoty na zakupy. A co u Was??

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:26   #483
ewka5891
Zakorzenienie

Agunia za usg

Cytat:
Nasza córcia już jest oficjalnie zarejestrowana

ewka-prostuję niektóre informacje Skrócony akt ur. dają jeden, potem można kupić dowolną ilość tych pełnych (do paszportu właśnie)-taki pełny akt kosztuje 10f. Dają też dokument, który trzeba zanieść do przychodni żeby tam też zarejestrować dziecko. W szpitalu też powinni Ci dać list do przychodni-tam będą wszystkie dane z porodu.

super
no i dziękuję bardzo za informacje

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Mam zakaz od męża wchodzenia na allegro w sumie to nie mam ochoty na zakupy. A co u Was??
ja upiekłam muffinki do kawy a teraz czekam az TZ wróci z pracy...

u mnie jest na odwrót, jeszcze chwila i TZ dostanie zakaz wchodzenia na e-Baya

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:27   #484
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
nuda...posprzątałam to moje burdello i czekam na Małża....pogoda straszna-leje....nie ma co ze sobą począć
Stary 2012-07-20, 17:35   #485
prince_polo
Zakorzenienie

jestesmy w domu

usypiam małą

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:41   #486
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Agunia za usg

super
no i dziękuję bardzo za informacje

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

ja upiekłam muffinki do kawy a teraz czekam az TZ wróci z pracy...

u mnie jest na odwrót, jeszcze chwila i TZ dostanie zakaz wchodzenia na e-Baya
Mój ostatnio się zaniedbał z allegro i e-bayem Wkurza go bo całą wyprawkę kupiłam przez neta i wydaje mu się, że dużo tego. Ciekawe co by powiedział jakby trzeba było jechać do sklepu i kupić to samo drożej... Mężczyźni

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
nuda...posprzątałam to moje burdello i czekam na Małża....pogoda straszna-leje....nie ma co ze sobą począć
Też myślałam o sprzątaniu. Ale weszłam do salonu i jest tam tyle do zrobienia, że dziś już się za to nie wezmę bo albo będę musiała przerwać w połowie (czego nie lubię) albo będę musiała sprzątać w nocy (a na to nie mam ochoty). Więc opuściłam salon z mocnym postanowieniem posprzątania jutro (już nie będzie odwrotu). Sypialnie ogarnęłam wczoraj - trzeba jeszcze wyprać dywan ale żeby to zrobić to trzeba go wyciągnąć na podwórko, czego sama nie zrobię.

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jestesmy w domu

usypiam małą
Super wiadomość

Była u mnie koleżanka i opowiadała o koledze, którego syn miał mieć wyrywanego zęba. Chłopiec ok. 9 lat z zespołem Downa. Ząb miał być wyrwany pod ogólną narkozą. Uśpili go, wyrwali zęba i jak przyszło do wybudzania to okazało się, że nie da rady. Jak go intubowali to zakrztusił się treścią żołądka (coś źle wkładali rurkę) i tym co miał w górnych drogach oddechowych (nie wiem jak to się stało). Zawieźli go do innego szpitala gdzie trzymali go w śpiączce farmakologicznej. Do tego wszystkiego doszedł obrzęk płuc i mózgu i jakieś zmiany w mózgu. Chłopiec od ok. 2 tygodni jest w domu jako roślina, karmiony sondą. A samo wyrywanie zęba było na początku maja. Ech... strasznie smutna historia

Stary 2012-07-20, 17:45   #487
pumas
Zakorzenienie

Biedna mamka, tyle musi się nacierpieć

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
dzięki Pumcia ja kupiłam ten laktator ale teraz nie wiem czy potrzebuję na dobrą sprawę, mrozić raczej nie będę, w nocy też mi się wydaje wygodniej cyca podać
ja karmię też około 10 razy ale z tego 2-3 to krótkie karmienia, kilkumiutowe; cały czas mam schizę że to za mało

a skurcze - te już przy zaawansowanym rozwarciu - też bym opisała jako rozrywanie

pytałam ostatnio lekarza i chyba mi powiedział że w fazie aktywności wirusa się zaraża ale już pewna nie jestem bo jakaś taka skołowana wtedy byłam...
A czemu nie chcesz mrozić? Ja słyszałam, że najlepiej mrozić ten pierwszy pokarm, bo jest najlepszy i pomaga dzieciom wyzdrowieć, gdy mają np. 7 miesięcy itp.

Jesli nie masz nawału pokarmu, to pewnie laktator się nie przyda. U mnie to wybawienie!

Też mam takie krótkie karmienia, ja to nazywam: drugie danie, czyli dojadanie po obiadku

Linka, cudny opis porodu, wzruszyłam się. Poród z zaskoczenia to jest to

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
Dziewczyny malej wyszla jeszcze bakteria ecoli w moczu a oni ją wypisują do domu!
tO chyba nie mądre? za 2 tyg kazał lekarz zrobic jeszcze raz Posiew. i tyle.

Mamcia 3maj się słońce! 3mam mocno kciuki!
Prince, bakteria ecoli raczej nie wymaga hospitalizacji, zwalcza się ją antybiotykiem.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Trochę Was nadrobiłam - jakoś

Trzymam kciuki za Mamcię,ale ona biedna się męczy .

Od wczoraj z mężem sypiamy tylko w dzień. W nocy Patryś ma jakieś apogeum płaczu . Dzisiaj spróbujemy dać mu kropelki od kolki. Może to ona tak na niego działa .

Teraz moje dziecko sobie smacznie śpi już od 10. W sumie się mu nie dziwie, bo też jest pewnie wykończony marudzeniem w nocy i płaczem
Może nie śpi w nocy, bo sypia dużo w dzień?

Cytat:
Rany, biedna Mamcia... Niech się trzyma

Sas dzieki za odp

Blue nie boisz się, ze przyzwyczai się do butelki i "zapomni" jak się ssie z piersi?
Wiesz linka, apropo przyzwyczajania się do butli - ja mam butelki antykolkowe i tylko tymi karmię, one mają bardzo małą dziurkę i trudno się z nich je, więc moja mała woli pierś niż te butle, bo jest jej łatwiej paradoksalnie. Położna jak zobaczyła te butelki to powiedziała, że bardzo dobre, bo dziecko musi się natrudzić, żeby się najeść.

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki - zaraz mąż przyjedzie z pracy i jedziemy do szpitala. Akcja się nie zaczęła ale ginka kazała jechać to jadę - może chociaż ktg zrobią. Powiem Wam że adrenalina jest... Nie wiem w sumie czemu bo pewnie skoro się nie zaczęło to nic się nie wydarzy. Oby chociaż ktoś mnie zbadał.
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja tak miałam, 3 dziewczyny na sali, co chwila wycieczki odwiedzających (do mnie przychodził tylko mąż, teściowie jak chcieli przyjechać to zabroniłam), zwłaszcza w weekendy. Wtedy były upały, w salach duszno i gorąco a tu zwala się jeszcze dodatkowe 5 osób i siedzi bóg wie ile, nie było czym oddychać I żadne z nich nie pomyślało, że jak któraś chciała karmić, albo jak ja odciągnąć pokarm, to żeby wyjść koszmar.
Niby można było iść do pokoju laktacyjnego, ale tam też były pielgrzymki do sterylizacji butelek i laktatorów, w tym sporo facetów wyręczało w tym mamusie i tam też nie było ani odrobiny prywatności
A szpital niby tak się reklamuje, że są limity osób odwiedzających i jak przyjdzie więcej to wypraszają z sal, taaa jasne
i jak ogólnie ze szpitala byłam zadowolona, tak to w ogóle mi się nie podobało

trzymam mocno
U mnie też był wycieczki, mojej rodziny. tż siedział prawie cały dzień, moja mama też. Ale tak było u każdej kobity, więc nie miałam wyrzutów sumienia. A duchota swoją drogą... koszmar. W moim szpitalu też podobno tylko 1-2 osoby mogły być z odwiedzających, w praktyce było różnie, czasem wypraszali, ale rzadko

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Witam się po ktg. Wyszły mi mega skurcze ponad 100 (ponad skalę?), ale nieregularne. Bardzo dokładnie je czułam+ból krzyża. Mój gin poszedł na urlop, więc po opis i podpis na wyniku ktg poprosiłam lekarza dyżurnego. Oczywiście jak tylko zobaczył mój wykres to zaraz zabrał mnie na badanie. Okazało się, że szyjka jest bardzo rozmiękczona i rozwarcie na 1 palec. Mówił, że dziś albo w ten weekend urodzę! Skurcze są nadal silne ale nieregularne, jak się uregulują to mam jechac do Bydgoszczy (u mnie z racji cukrzycy z insuliną mnie nie przyjmą na oddział). Jak odejdą wody to karetka... Cholera, mąż ma dziś nockę w pracy... Teraz trochę krwawię po badaniu
A to niespodzianka! Czyli czekamy na kolejnego dzidziusia!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
No i guzik się dowiedziałam... kobieta na IP powiedziała, że jest kolejka do KTG i że generalnie pierwszeństwo mają kobiety ze skurczami i możemy ewentualnie spróbować jutro... I była zdziwiona że na szkole rodzenia (W TYM SZPITALU KUŹWA) powiedzieli nam żeby w dniu TP przyjechać na KTG nawet jak nic się nie będzie działo. JA pierdzielę!!! Wiedziałam, że coś pójdzie nie tak i ch.ja załatwimy, po prostu to czułam. Polska państwowa służba zdrowia to jakaś żenada, przynajmniej ja zawsze mam jakieś krzywe jazdy i doświadczenia. Generalnie to mogę sobie tak jeszcze 2 tygodnie śmigać... ZAje.biście. Jestem zła i mam już dosyć chce mi się wyć
Nie martw się, może będziesz mieć poród z zaskoczenia, jak wiele z nas A tak serio, wiem, jakie to wkurzające, tak czekać... Też czekałam tydzień i nagle urodziłam. Może u Ciebie też tak będzie...

Cytat:

My dzisiaj wybieramy się na USG bioderek małej, trzymajcie kciuki
Powodzenia Napisz, jak było.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
A u nas nawet pogoda się polepszyła, chmury przeszły i jest ładnie i ciepło Dlatego zaliczyłyśmy dzisiaj długi spacer

Miałam dzisiaj nieprzyjemną rozmowę z teściową, zwróciła mi uwagę, że mój pokarm jest niewartościowy, mała się nie najada, nie przybiera na wadze - ona tego nie widzi - a do tego ciągle ryczy i ja się nią zająć nie umiem. Strasznie to przykre. Powiedziała, że mam się iść przebadać, bo pewnie mam anemię, bo tak chudnę i nic nie jem, a przez to dziecko je samą wodę i, żebym poszłam szybko do pediatry, niech małą zbada, bo pewnie jest chora przeze mnie. Nawet nie mam ochoty tego komentować.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 17:52   #488
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj nieprzyjemną rozmowę z teściową, zwróciła mi uwagę, że mój pokarm jest niewartościowy, mała się nie najada, nie przybiera na wadze - ona tego nie widzi - a do tego ciągle ryczy i ja się nią zająć nie umiem. Strasznie to przykre. Powiedziała, że mam się iść przebadać, bo pewnie mam anemię, bo tak chudnę i nic nie jem, a przez to dziecko je samą wodę i, żebym poszłam szybko do pediatry, niech małą zbada, bo pewnie jest chora przeze mnie. Nawet nie mam ochoty tego komentować.
Nie przejmuj się. Na pewno nie ma racji
Szkoda tylko, że teściowe/mamy nie rozumieją, że takim gadaniem nie pomagają. Swoją drogą to masz cierpliwość bo ja bym jej powiedziała co myślę o takim głupim gadaniu.

Stary 2012-07-20, 17:54   #489
eninka84
Zadomowienie

Cytat:
Biedna mamka, tyle musi się nacierpieć

A czemu nie chcesz mrozić? Ja słyszałam, że najlepiej mrozić ten pierwszy pokarm, bo jest najlepszy i pomaga dzieciom wyzdrowieć, gdy mają np. 7 miesięcy itp.

Jesli nie masz nawału pokarmu, to pewnie laktator się nie przyda. U mnie to wybawienie!

Też mam takie krótkie karmienia, ja to nazywam: drugie danie, czyli dojadanie po obiadku

Linka, cudny opis porodu, wzruszyłam się. Poród z zaskoczenia to jest to

Prince, bakteria ecoli raczej nie wymaga hospitalizacji, zwalcza się ją antybiotykiem.

Może nie śpi w nocy, bo sypia dużo w dzień?

Wiesz linka, apropo przyzwyczajania się do butli - ja mam butelki antykolkowe i tylko tymi karmię, one mają bardzo małą dziurkę i trudno się z nich je, więc moja mała woli pierś niż te butle, bo jest jej łatwiej paradoksalnie. Położna jak zobaczyła te butelki to powiedziała, że bardzo dobre, bo dziecko musi się natrudzić, żeby się najeść.

Powodzenia!

U mnie też był wycieczki, mojej rodziny. tż siedział prawie cały dzień, moja mama też. Ale tak było u każdej kobity, więc nie miałam wyrzutów sumienia. A duchota swoją drogą... koszmar. W moim szpitalu też podobno tylko 1-2 osoby mogły być z odwiedzających, w praktyce było różnie, czasem wypraszali, ale rzadko

A to niespodzianka! Czyli czekamy na kolejnego dzidziusia!!!!!!!!

Nie martw się, może będziesz mieć poród z zaskoczenia, jak wiele z nas A tak serio, wiem, jakie to wkurzające, tak czekać... Też czekałam tydzień i nagle urodziłam. Może u Ciebie też tak będzie...

Powodzenia Napisz, jak było.

A u nas nawet pogoda się polepszyła, chmury przeszły i jest ładnie i ciepło Dlatego zaliczyłyśmy dzisiaj długi spacer

wiesz co....taką tesciową to bym tylko potraktowała i wyprosiła ode mnie z domu....
Stary 2012-07-20, 17:59   #490
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
O kurcze. No to jakieś lekarstwa powinna dostac???? A może wybierzecie się z nią do specjalistycznej kliniki? Centrum Zdrowia Dziecka czy coś?? ALbo zadzwoń tam chociaż!!!!
:
cenytum zdrowia dziecka to ja mam daleko, w takiej małej miescinie meiszkam z emasakra.......
Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
moje pierwsze dziecko mialo ta bakterie i po urodzeni dostawala antybiotyk przez 10 dni
Cytat:
no dobra a On mi nie przepisał nic. Poza mascia na gronkowca i kąpieli w kali.
na tą ecoli to nic nie dostałam mam za 2 tyg posiew zrobic. A na wypisie pisze ze jest 10^4

martwie sie. W ponidzialekj pojade gdzie sprywatnie.
kurde taki syf w tym szpitalu a ja jeszcze płaciłam za dobe 40 zł zamiast miec darmo bo karmie..... u Was tez sie tyle płaci za nocleg z dzieckiem????

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-20, 18:00   #491
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
o jak milutko....:p ala:
z jakiej firmy masz te butelki Pumasku??
pytałam o przyrost piersi mam karmiących, więc pytam i Ciebie-ile po porodzie urosły??
nosisz jakiś pas poporodowy na brzuszek??

boziu biedny Ciastusiu, ale ty masz się z tym szpitalem i lekarzami....współczuję.. ..

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-07-20 o 18:02
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:10   #492
prince_polo
Zakorzenienie

robie pizze..... dla tzta

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-07-20, 18:12   #493
dottta
Zakorzenienie

ale miałam przygody wczoraj, auto mi sie rozkraczyło - dobrze, że nie na środku drogi. Już naprawione na szczęście ale nerwy były Dzisiaj witam się w 37tc lada chwila i będziemy donoszone jutro mam spotkanie z położną z którą chcę rodzić mam nadzieję, że przypadniemy sobie do gustu

Idę nadrobić
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:20   #494
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to dziadosko
No trochę tak. Ja ybym się na takie coś nie porwała - mąż był ogromną pomocą w szpitalu.

Cytat:

Blue nie boisz się, ze przyzwyczai się do butelki i "zapomni" jak się ssie z piersi?
Z butelki trudniej jej jeść, dlatego się odważyłam. Dziś będziemy próbować innych pozycji przy karmieniu piersią. Wiesz, musimy znaleźć jakiś złoty środek. Na razie szukamy.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
jak leci pod ciśnieniem to trzeba karmić "pod górkę" czyli kładziesz sie na plecach a mała na brzuchu koło brodawki, powinna cyca chwycić, próbowałam, może dla maluszka nie jest to najwgodniejsza pozycja ale się nie krztusi
O! Karmiłam tak zaraz po cięciu - spróbujemy.

Cytat:
Ale jej musiało być głupio. A następnym razem jak przyjdziesz do sklepu to przyglądnij się jej, obejrzyj i stwierdź - ooo, widzę, że pani też się dzieciątka spodziewa Ciekawe jak zareaguje...

Z tymi odwiedzinami na korytarzu to ja nie wiem czy to taki głupi pomysł. Wyobraźcie sobie, że leżycie na sali np. 3 osobowej. Do współspaczek przyszło w odwiedziny po 3 osoby. A wy właśnie chcecie iść siusiu - bez majtek lub z wielkim podkładem między nogami... Wiem, że można wyprosić ale ja osobiście nie chciałabym się tłumaczyć dlaczego proszę o wyjście osoby odwiedzające. Poza tym te 2 czy 3 dni da się wytrzymać. Ja prosiłam żeby w odwiedziny do szpitala nie przyjeżdżał nikt oprócz męża. Nikomu nic się nie stanie jak zobaczy małego kilka dni później, a dla mnie będzie to bardziej komfortowe rozwiązanie, że nie muszę się silić na bycie miłą, wygadaną i zadowoloną ze wszystkiego. I tak jak piszę - leżąc w szpitalu chciałabym mieć komfort tego, że jak potrzebuję to mogę w każdej chwili wstać, nie martwiąc się, że mąż koleżanki (lub jej ojciec) zobaczy moją zakrwawioną koszulę lub że będę karmić dziecko przy obcych ludziach. A nie zamierzam świecić cyckami przy nikim. Tak, wiem, karmienie jest naturalną czynnością. Ale sikanie też, a jakoś nikt tego nie robi publicznie
Masz rację, dlatego idealnie jest znaleźć szpital z jednoosobowymi salami.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:21   #495
eninka84
Zadomowienie

próbuje nadrobić, bo mało dzis jestem przy kompie, Co z Mamcią????
Stary 2012-07-20, 18:21   #496
KatarzynaAnnaRoza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
super opis aż się wzruszyłam
Ja również...
To takie piękne dostać taki dar jakim jest dziecko
KatarzynaAnnaRoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:26   #497
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia teściowa przegięła, ja bym ograniczyła jej teraz kontakty do minimum, to się w pale nie mieści takimi tekstami rzucać

Mam info od chmielinki:
hej, rano odszedł mi czop podbarwiony krwią i cały dzień miałam kroplówki z fenoterolu, a teraz jestem na tabletkach i dostaje 3x dziennie zastrzyki na rozwój płucka dla małej. Czasem mi twardnieje brzuch, ale skurczy już nie mam. Czekamy, jak akcji nie będzie to w pon mam wyjść. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś i nowych dzieciaczków (jeśli się pojawiły)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:29   #498
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Z butelki trudniej jej jeść, dlatego się odważyłam. Dziś będziemy próbować innych pozycji przy karmieniu piersią. Wiesz, musimy znaleźć jakiś złoty środek. Na razie szukamy.
.
ale to nie chodzi o to czy łatwiej czy trudniej z butli tylko o sposób jedzenia, ja boje sie jeszcze podawac butle, nawet ze smoczkiem jeszcze jestem ostrożna, podobno 6 tyg trzeba żeby dziecku zakodowała sie prawidłowa technika ssania

"Do ssania piersi dziecko używa około 40 mięśni twarzy, a ssaniu butelki lub smoczka tylko 4. Ssanie piersią wymaga więc lepszej koordynacji mięśniowej i większego nakładu pracy dla mięsni jamy ustnej i języka. Jest to wytłumaczenie, dlaczego podawanie butelki lub nawet smoczka przy karmieniu naturalnym, może spowodować to, że dziecko odrzuci pierś. Po prostu może zapomnieć jak powinno ssać pierś, a dodatkowo zorientuje się co jest łatwiejsze, ponieważ butelka wymaga od dziecka małego wysiłku. Najważniejsze aby dziecko podjęło prawidłowo technikę ssania piersi, jest to szczególnie ważne u noworodków, które bardzo łatwo po podaniu butelki przysposobią sobie ten prosty sposób. A ponowne przyuczenie do ssania piersi może zakończyć się niepowodzeniem. "

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-07-20 o 18:33
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:30   #499
osia86
Raczkowanie

GG do osia86 Send a message via Skype™ to osia86

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas dziś też zaczął się 36. tc., ale wg kółeczka, którego używają lekarze, to ostatni tydzień 8. m-ca, a nie początek 9... Przynajmniej ja tak liczę u siebie
Nie miałam czasu na wizaż przez 2 dni i nie dość, że nowy wątek (WITAM SERDECZNIE!!), to ile stron od razu Już powolutku nadrabiam gdzieś od jakichś 3 h - mówiłam wczoraj mężowi, że muszę co wieczór czytać, bo będę miała ogromne zapóźnienia, ale jak wróciliśmy wczoraj po 22:00 ze SR, to jeszcze kolacja i o 23 padłam ledwo żywa. I wczoraj, i dziś milion załatwiań na mieście - po tym jego szpitalu: we wszystkich urzędach, bankach, instytucjach, galeriach... On teraz od 16 odsypia po obiedzie, a i dlatego, że dostał tabletkę na uczulenie i po niej śpi, a ja Was podczytuję bezkarnie, choć w domu taki syf, że szkoda gadać, oby tylko teściowa i żaden inny gość nie wpadli bez zapowiedzi
Czytam dalej i będę komentować na bieżąco, bo niestety nie umiem tak, żeby cytować kilka postów w 1 moim...
osia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:36   #500
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jestesmy w domu

usypiam małą
Super! Jak się czujecie?

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:

Ad1. Ja przetrwałam bez odciągania nawał pokarmu i się unormowało - tzn. jest o wiele lepiej.
Ad2. Mam takie same doświadczenia z butlą
Ad3. faktycznie nie ma co komentować
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:38   #501
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy już kolejnego dzieciaczka

Buena napisała:

"Nadia ur. się o 22.30, waga 3290 i 58cm. jest cudna i już ciągnie cyca."

Ekspresowo jej poszło
gratulacje

Cytat:

W nocy smsowałam z mamką-biedna się nacierpiała, ale nie wiem czy urodziła bo się nie odzywa

Przed 2 miała rozwarcie na 2cm i skurcze co 4 minuty. Miała bóle z krzyża bo dziecko ułożyło się plecami do jej pleców i mieli próbować ją przekręcić... Wpół do 6 pisała że jest na porodówce. Ale rozwarcie dopiero na 3cm, nie mogła rodzić w wodzie bo za wolno akcja postępowała. Dali jej leki na przyspieszenie i zzo, a do tego gas&air. Na koniec napisała: Jestem zawiedziona i rozczarowana. nie tak miało być. ale byle mała była zdrowa

Napisałam do niej o 10, ale jeszcze się nie odezwała... mam nadzieję, że jednak poszło i Amelka jest już na świecie, a mamcia po prostu odsypia
Cytat:
Sms od mamci:

leżę pod dwoma kroplówkami igłami wbitymi w kręgosłup ktg i ciśnieniomierzem. o 10 miałam dopiero 4cm... wykończę się tutaj...((

i teraz drugi (napisałam jej czy może cc byłoby rozwiązaniem):

powiedziała że to normalne przy wywoływaniu i że od 5cm rozwarcie postępuje szybciej... mam dość powiedziała że o 18 powinnam urodzić(((

Tak mi jej szkoda
Cytat:
Mamcia pisze

nie boli tak bardzo bo dostalam epidural... tylko leze jak kloda nie czuje nog bo sa zdretwiale... teraz mam rozwarcie 5 6 cm zaraz przyjdzie lekarz
biedna trzymam kciuki

Anna
my też bankujemy krew dla nas to po prostu rodzaj ubezpieczenia - płaci się je ale liczy się na to, że nigdy nie trzeba będzie z niego skorzystać.
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:39   #502
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No trochę tak. Ja ybym się na takie coś nie porwała - mąż był ogromną pomocą w szpitalu.

O! Karmiłam tak zaraz po cięciu - spróbujemy.

Masz rację, dlatego idealnie jest znaleźć szpital z jednoosobowymi salami.
Tylko takich szpitali jest stosunkowo mało nawet takich z salami 2-osobowymi nie ma za wiele...

Cytat:
Pumcia teściowa przegięła, ja bym ograniczyła jej teraz kontakty do minimum, to się w pale nie mieści takimi tekstami rzucać

Mam info od chmielinki:
hej, rano odszedł mi czop podbarwiony krwią i cały dzień miałam kroplówki z fenoterolu, a teraz jestem na tabletkach i dostaje 3x dziennie zastrzyki na rozwój płucka dla małej. Czasem mi twardnieje brzuch, ale skurczy już nie mam. Czekamy, jak akcji nie będzie to w pon mam wyjść. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś i nowych dzieciaczków (jeśli się pojawiły)
No to kciuki za dziewczyny

Cytat:
Napisane przez osia86 Pokaż wiadomość
U nas dziś też zaczął się 36. tc., ale wg kółeczka, którego używają lekarze, to ostatni tydzień 8. m-ca, a nie początek 9... Przynajmniej ja tak liczę u siebie
Nie miałam czasu na wizaż przez 2 dni i nie dość, że nowy wątek (WITAM SERDECZNIE!!), to ile stron od razu Już powolutku nadrabiam gdzieś od jakichś 3 h - mówiłam wczoraj mężowi, że muszę co wieczór czytać, bo będę miała ogromne zapóźnienia, ale jak wróciliśmy wczoraj po 22:00 ze SR, to jeszcze kolacja i o 23 padłam ledwo żywa. I wczoraj, i dziś milion załatwiań na mieście - po tym jego szpitalu: we wszystkich urzędach, bankach, instytucjach, galeriach... On teraz od 16 odsypia po obiedzie, a i dlatego, że dostał tabletkę na uczulenie i po niej śpi, a ja Was podczytuję bezkarnie, choć w domu taki syf, że szkoda gadać, oby tylko teściowa i żaden inny gość nie wpadli bez zapowiedzi
Czytam dalej i będę komentować na bieżąco, bo niestety nie umiem tak, żeby cytować kilka postów w 1 moim...
Pod wiadomością, którą chcesz cytować (w jej dolnym, prawym rogu) są trzy ikonki - ta środkowa to cytowanie właśnie wielu postów. Jak już zdecydujesz, że wystarczy cytowanych wiadomości klikasz cytuj lub odpowiedz i masz te wszystkie które zaznaczyłaś do cytowania Mam nadzieję, że wytłumaczyłam, a jak nie to pytaj, postaram się lepiej to wyjaśnić

Stary 2012-07-20, 18:46   #503
osia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
mamy sab simplex,mam nadzieję że zacznie działać
Wczoraj na SR położna nam polecała ten specyfik, ale on jest chyba dostępny w Niemczech i ponadto dużo kosztuje...
Stary 2012-07-20, 18:49   #504
red_scorpio
Rozeznanie

Cytat:

Mam info od chmielinki:
Właśnie miałam pisać bo chmielinka do mnie też napisała

Ja mam dziś mega doła. Łażę po domu i wyję o byle co... wydaje mi się, że brzuch jeszcze mi urósł i już w ogóle nie mogę nic zrobić do tego doszedł mega katar. Już mam dość!!!

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:00   #505
osia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
A można karmic z krwawiącej piersi?
Można, wczoraj nam położna na SR o tym mówiła - krew matki nie zaszkodzi dziecku w żaden sposób, no i trzeba jak najwięcej wietrzyć piersi...
Stary 2012-07-20, 19:02   #506
phdwao
Zakorzenienie

Blue dokladnie, dlatego zdecydowalam sie na stary szpital ale tam tz moze byc ze mna od rana do wieczora. A polna to znow masowka i sie jej boje.

Pumas tesciowa ma z glowa, lepiej niech ona sie przejdzie do lekarza....

Chmielinka trzymaj sie tam, kurde za szybko na ciebie jeszcze:-/

Ciekawe co u mamci????

Ciastek fajnie ze juz w domku, powiem ci ze duzo ma tych bakterii w moczu malautka:-(
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:02   #507
osia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Anna z tym piciem wody to różnie u mnie jest - czasem wypijam 2 litry a czasem pół. Staram się pamiętać o piciu ale ciężko mi to przychodzi... W sumie muszę sobie doczytać jaki to ma związek z wodami - wczoraj gin mówił, że mam odpowiednią ilość.
Mój lekarz mówił mi w środku ciąży, że mam za mało wód i małemu jest niewygodnie, a ja wtedy piłam jak opętana! Ale to podobno bez związku - nieważne, ile Ty pijesz, tylko ile dzidziuś wydala... A ja chyba tyle piłam na cukrzycę i do teraz mi zostało, woda idzie zgrzewkami
Stary 2012-07-20, 19:06   #508
red_scorpio
Rozeznanie

Jeszcze info od chmielinki: Dziękuję bardzo za słowa otuchy trzymam mocno kciuki za Mamcię, Vestis i Bebe. Gratulacje dla Bueny. Jak coś sie będzie działo to dam znać.

red_scorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:10   #509
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Jeszcze info od chmielinki: Dziękuję bardzo za słowa otuchy trzymam mocno kciuki za Mamcię, Vestis i Bebe. Gratulacje dla Bueny. Jak coś sie będzie działo to dam znać.
Oby wszystko poszło dobrze

Stary 2012-07-20, 19:13   #510
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój opis porodu.
Linka cudowny opis porodu Brawa dla Was

Czytam o Mamci, wymęczy się biedna. Mam nadzieję, że Amelka jest już z nią. Córcia wynagrodzi jej te męki

Za Chmielinkę, żeby Mała jeszcze troszkę posiedziała w brzuszki.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości