|
|
#481 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
|
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
Coś bym zrobiła... Tylko nie wiem co
![]() Mam zakaz od męża wchodzenia na allegro w sumie to nie mam ochoty na zakupy. A co u Was??
|
|
|
|
#483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agunia
za usgCytat:
super ![]() no i dziękuję bardzo za informacje ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
u mnie jest na odwrót, jeszcze chwila i TZ dostanie zakaz wchodzenia na e-Baya
|
|
#484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
jestesmy w domu
usypiam małą
|
#486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wkurza go bo całą wyprawkę kupiłam przez neta i wydaje mu się, że dużo tego. Ciekawe co by powiedział jakby trzeba było jechać do sklepu i kupić to samo drożej... Mężczyźni ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Super wiadomość Była u mnie koleżanka i opowiadała o koledze, którego syn miał mieć wyrywanego zęba. Chłopiec ok. 9 lat z zespołem Downa. Ząb miał być wyrwany pod ogólną narkozą. Uśpili go, wyrwali zęba i jak przyszło do wybudzania to okazało się, że nie da rady. Jak go intubowali to zakrztusił się treścią żołądka (coś źle wkładali rurkę) i tym co miał w górnych drogach oddechowych (nie wiem jak to się stało). Zawieźli go do innego szpitala gdzie trzymali go w śpiączce farmakologicznej. Do tego wszystkiego doszedł obrzęk płuc i mózgu i jakieś zmiany w mózgu. Chłopiec od ok. 2 tygodni jest w domu jako roślina, karmiony sondą. A samo wyrywanie zęba było na początku maja. Ech... strasznie smutna historia
|
||
|
|
|
#487 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Biedna mamka, tyle musi się nacierpieć
![]() Cytat:
Jesli nie masz nawału pokarmu, to pewnie laktator się nie przyda. U mnie to wybawienie! Też mam takie krótkie karmienia, ja to nazywam: drugie danie, czyli dojadanie po obiadku ![]() Linka, cudny opis porodu, wzruszyłam się. Poród z zaskoczenia to jest to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A tak serio, wiem, jakie to wkurzające, tak czekać... Też czekałam tydzień i nagle urodziłam. Może u Ciebie też tak będzie...Powodzenia Napisz, jak było.Cytat:
Dlatego zaliczyłyśmy dzisiaj długi spacer ![]() Miałam dzisiaj nieprzyjemną rozmowę z teściową, zwróciła mi uwagę, że mój pokarm jest niewartościowy, mała się nie najada, nie przybiera na wadze - ona tego nie widzi - a do tego ciągle ryczy i ja się nią zająć nie umiem. Strasznie to przykre. Powiedziała, że mam się iść przebadać, bo pewnie mam anemię, bo tak chudnę i nic nie jem, a przez to dziecko je samą wodę i, żebym poszłam szybko do pediatry, niech małą zbada, bo pewnie jest chora przeze mnie. Nawet nie mam ochoty tego komentować. |
|||||||||
|
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że teściowe/mamy nie rozumieją, że takim gadaniem nie pomagają. Swoją drogą to masz cierpliwość bo ja bym jej powiedziała co myślę o takim głupim gadaniu. |
|
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potraktowała i wyprosiła ode mnie z domu....
|
|
#490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na tą ecoli to nic nie dostałam mam za 2 tyg posiew zrobic. A na wypisie pisze ze jest 10^4 martwie sie. W ponidzialekj pojade gdzie sprywatnie. kurde taki syf w tym szpitalu a ja jeszcze płaciłam za dobe 40 zł zamiast miec darmo bo karmie..... u Was tez sie tyle płaci za nocleg z dzieckiem????
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :p ala:z jakiej firmy masz te butelki Pumasku?? pytałam o przyrost piersi mam karmiących, więc pytam i Ciebie-ile po porodzie urosły?? nosisz jakiś pas poporodowy na brzuszek?? boziu biedny Ciastusiu, ale ty masz się z tym szpitalem i lekarzami....współczuję.. ..
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-07-20 o 18:02 |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
robie pizze..... dla tzta
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
ale miałam przygody wczoraj, auto mi sie rozkraczyło - dobrze, że nie na środku drogi. Już naprawione na szczęście ale nerwy były Dzisiaj witam się w 37tc mam nadzieję, że przypadniemy sobie do gustu ![]() Idę nadrobić
|
|
|
|
#494 | |||
|
Zakorzenienie
|
No trochę tak. Ja ybym się na takie coś nie porwała - mąż był ogromną pomocą w szpitalu.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
próbuje nadrobić, bo mało dzis jestem przy kompie, Co z Mamcią????
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia teściowa przegięła, ja bym ograniczyła jej teraz kontakty do minimum, to się w pale nie mieści takimi tekstami rzucać
![]() Mam info od chmielinki: hej, rano odszedł mi czop podbarwiony krwią i cały dzień miałam kroplówki z fenoterolu, a teraz jestem na tabletkach i dostaje 3x dziennie zastrzyki na rozwój płucka dla małej. Czasem mi twardnieje brzuch, ale skurczy już nie mam. Czekamy, jak akcji nie będzie to w pon mam wyjść. Pozdrowienia dla wszystkich mamuś i nowych dzieciaczków (jeśli się pojawiły)
|
#498 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Do ssania piersi dziecko używa około 40 mięśni twarzy, a ssaniu butelki lub smoczka tylko 4. Ssanie piersią wymaga więc lepszej koordynacji mięśniowej i większego nakładu pracy dla mięsni jamy ustnej i języka. Jest to wytłumaczenie, dlaczego podawanie butelki lub nawet smoczka przy karmieniu naturalnym, może spowodować to, że dziecko odrzuci pierś. Po prostu może zapomnieć jak powinno ssać pierś, a dodatkowo zorientuje się co jest łatwiejsze, ponieważ butelka wymaga od dziecka małego wysiłku. Najważniejsze aby dziecko podjęło prawidłowo technikę ssania piersi, jest to szczególnie ważne u noworodków, które bardzo łatwo po podaniu butelki przysposobią sobie ten prosty sposób. A ponowne przyuczenie do ssania piersi może zakończyć się niepowodzeniem. " Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-07-20 o 18:33 |
|||
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
U nas dziś też zaczął się 36. tc., ale wg kółeczka, którego używają lekarze, to ostatni tydzień 8. m-ca, a nie początek 9...
Przynajmniej ja tak liczę u siebie ![]() Nie miałam czasu na wizaż przez 2 dni i nie dość, że nowy wątek (WITAM SERDECZNIE!!), to ile stron od razu Już powolutku nadrabiam gdzieś od jakichś 3 h - mówiłam wczoraj mężowi, że muszę co wieczór czytać, bo będę miała ogromne zapóźnienia, ale jak wróciliśmy wczoraj po 22:00 ze SR, to jeszcze kolacja i o 23 padłam ledwo żywa. I wczoraj, i dziś milion załatwiań na mieście - po tym jego szpitalu: we wszystkich urzędach, bankach, instytucjach, galeriach... On teraz od 16 odsypia po obiedzie, a i dlatego, że dostał tabletkę na uczulenie i po niej śpi, a ja Was podczytuję bezkarnie, choć w domu taki syf, że szkoda gadać, oby tylko teściowa i żaden inny gość nie wpadli bez zapowiedzi ![]() Czytam dalej i będę komentować na bieżąco, bo niestety nie umiem tak, żeby cytować kilka postów w 1 moim... |
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Super! Jak się czujecie?
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
Ad2. Mam takie same doświadczenia z butlą Ad3. |
|
|
|
|
#501 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacjeCytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Anna my też bankujemy krew dla nas to po prostu rodzaj ubezpieczenia - płaci się je ale liczy się na to, że nigdy nie trzeba będzie z niego skorzystać.
|
||||
|
|
|
#502 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet takich z salami 2-osobowymi nie ma za wiele...Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że wytłumaczyłam, a jak nie to pytaj, postaram się lepiej to wyjaśnić
|
|||
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziś mega doła. Łażę po domu i wyję o byle co... wydaje mi się, że brzuch jeszcze mi urósł i już w ogóle nie mogę nic zrobić do tego doszedł mega katar. Już mam dość!!!
|
|
|
|
|
#505 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Blue dokladnie, dlatego zdecydowalam sie na stary szpital ale tam tz moze byc ze mna od rana do wieczora. A polna to znow masowka i sie jej boje.
Pumas tesciowa ma z glowa, lepiej niech ona sie przejdzie do lekarza.... Chmielinka trzymaj sie tam, kurde za szybko na ciebie jeszcze:-/ Ciekawe co u mamci???? Ciastek fajnie ze juz w domku, powiem ci ze duzo ma tych bakterii w moczu malautka:-( |
|
|
|
#507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#508 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze info od chmielinki: Dziękuję bardzo za słowa otuchy
trzymam mocno kciuki za Mamcię, Vestis i Bebe. Gratulacje dla Bueny. Jak coś sie będzie działo to dam znać. |
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Linka cudowny opis porodu
![]() Czytam o Mamci, wymęczy się biedna. Mam nadzieję, że Amelka jest już z nią. Córcia wynagrodzi jej te męki Za Chmielinkę, żeby Mała jeszcze troszkę posiedziała w brzuszki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

Ale Wam to poszło ekspresem!

w sumie to nie mam ochoty na zakupy. A co u Was??
za usg

potraktowała i wyprosiła ode mnie z domu....