|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja pamiętam jak moja malutka siostrzenica spała kiedyś ze mną i chyba coś jej się przyśniło bo zaczęła rzucać się na łóżku. wreszcie się obudziła, spokojnie usiadła i mówi do mnie: o ku.rwa, smok tu lata |
|
|
|
|
#932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
![]() Znowu...byle do piatku... |
||
|
|
|
#933 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja bratanica zjeżdżała sobie na zjeżdżalni i na raz słyszę krzyk. Podchodzę do niej i pytam co się stało a ona do mnie: ciociu jakiś pająk mnie upierd..... w palec ![]() Lidzia to full wypas z tym zwiedzaniem. Pisałaś wcześniej że na zaparcia po żelazie kakao pijesz. A ja zawsze myślałam, że to potęguje problem
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba przyznać że dzieciaki są niesamowite jak im się coś takiego wymsknie |
|
|
|
|
#937 | |||||
|
Zadomowienie
|
Też widziałam ładne używane na allegro,ale mąż pyta,czy mam zadużo kasy???a teraz jeszcze z tymi zębami,to już całkiem odpuściłam...
Cytat:
szyj mamuśka pokemona![]() Cytat:
![]() Pamiętam jak byłam w szpitalu po porodzie i u nas w kuchni puścił syfon i mąż miał robotę,przynajmniej odświeżył dywaniki teraz mamy tylko jeden. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420131]a ja juz bym chciała koniec sierpnia.nie moge sie doczekać na moje dzieciątko Ja też...oby było wszystko dobrze... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam pleśniaka i zjadłam od razu 3kawałki,zaraz pękne!
|
|
#938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35421136]o masakro
![]() jak to mówia wypadki chodzą po ludziach.współczuje[/QUOTE] Cytat:
wyłam dobrych kilka dni, tż też, na pewno nie przy mnie, ale po kątach chyba sobie pochlipał. ale cóż, trzeba było się wziąć w garść i ogarnąć ten burdel bo nikt by za nas tego nie zrobił. co nas nie zabije to nas wzmocni, podobno ![]() Cytat:
dlatego ratuję się jak mogę, no spa, urosept, dużo płynów i częste siku. ginekolog mi mówił, że mała jest tak ułożona że bardzo naciska na narządy wewnętrzne, w tym nerki dlatego może być z nimi problem, który po porodzie powinien zniknąć. póki co łykam lekarstwa i czekam co dalej |
||
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#940 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczcie, jak mi w ciągu niecałych dwóch tygodni wywaliło brzuszek... chyba za dużo ciast piekę ostatnio
![]() dla porównania 28 tydz plus 3-4 dni i brzuch w 30 tygodniu
|
|
|
|
#942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a z nerkami to naprawdę musisz uważać brzuszek faktycznie troszkę wyskoczył, ale i tam mama laska
02.05.2009 Ola 19.10.2009 Edytowane przez aloy Czas edycji: 2012-07-20 o 19:04 |
|
|
|
|
#943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
a ja dzisiaj w tym szpitalu widziałam kobietkę, która miała tak wielki brzuch, że jeszcze takiego to nie miałam okazji u nikogo zaobserwować i jeszcze sukienka podkreślała ogrom tego brzuszka, może była w ciąży mnogiej albo po prostu taka jej uroda była ale ledwie stała wychylona do tyłu, więc w kwestii brzuchów tak jak ze wszystkim to jest naprawdę indywidualna sprawa, co nie zmienia faktu, że każdy jest boski i cudowny |
||
|
|
|
#944 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jak, dobry wyszedł?
|
||
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Idę sobie zrobić naleśniki z pieczarkami i serem, chciałam zamówić kebaba, ale stwierdziłam, że jak sama cos zrobię to będzie zdrowiej .
|
|
|
|
|
#946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale usg i tak zrobił ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#947 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o szok...Cytat:
A fotka jest,sprawdziłam z 10.03. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
witam się, dzieki za info w sprawie butelek
Sojka 1990- w lbn na racławickich na przeciwko szpitala wojskowego na dole w bloku jest mała klinika stomatologiczna - miałam tam usuwane chrurgicznie ósemki , a wiem że tam można za dodatkową opłatą mieć narkoze, bo współpracują z anestezjologiem ( oczywiście za dodatkową opłatą), była dziewczyna która robiłą sobie tam 4 ósemki jednoczesnie wlaśnie pod narkozą, odnośnie ułożenia pośladkowego to mój Mały jeszcze 2 tygodnie temu był pośladkowo i gin straszył cc, ale powiedział żeby od czasu do czasu przyjmowac pozycję " na kucaka" - oprzeć sie na łokciach i kolanach i starac się rozluznic brzuch - nie stosowałam tego reguralnie, ale teraz na ostatniej wizycie 18.07 mały by już skierowany główkowo - także może warto spróbowac - a poza tym u mojej koleżanki córcia przekręciłą sie przed samym porodem trzeba być dobrej myśli
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgrabniutki brzuszek. Idę się myć i na pottera chcę już w łóżeczku leżeć z herbatką
|
|
|
|
|
#950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420544]ja tez tego nie rozumiem.straszne chamstwo żeby odesłać cięzarną która w konkretym celu przyjechała na dodatek.mój gin zawsze jak usg robi to dopóki nie zobaczy tego co chce.najwyżej robi pare minut przerwy żebym sie wysikała albo coś zjadła i sie napiła i dalej ogląda.straszne patafiany.to jest wręcz niehumanitarne.na jego miejscu miabym wyrzuty sumienia cholerne że odesłałam pacjentke z niczym [/QUOTE] lekarze wyrzutów sumienia nie mają... w końcu to tylko numerek i nic ponadto Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
może wstyd się przyznać ale ja uwielbiam całą sagę, czytam ją całą raz w roku ![]() film też chętnie obejrzę ![]() matko, jak mnie po tym urosepcie goni na siku, tak ma być? Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-07-20 o 19:38 |
||
|
|
|
#952 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ja uwielbiam całą sage pottera
|
||
|
|
|
#953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się dzisiaj rozczuliłam na tej porodówce, bo tam przed jednym pokojem stał tatuś i pilnował maluszka swego leżącego w tej szklanej "misce" a ten dzieciulek taki świeżo urodzony był, tzn już umyty i zapakowany ale cały pomarszczony i czerwony, normalnie aż mi łzy w oczach stanęły, że jeszcze troszkę i z mężem będziemy mieli naszą Lili też tak zapakowaną i w ramionach Cytat:
|
||
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam prawie 30tydz i mam 98cm obwod brzucha
![]() przelew dostalam pare minut przed 18,polecialam szybko poplacic i zaplacilam kobiecinie za mieszkanie i jej powiedzialam o tej dotacji czy sie zgodzi bo trzeba troszke umowe pozmieniac i raczej sie zgodzila,wziela papiery i wypelni je w domu bo jedzie na wakacje i przedostatniego mi je podrzuci zebym juz dostala dotacje na sierpien Trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo bo dzieki temu 400zl bede miala co miesaic w kieszeni
|
|
|
|
#955 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A pleśniak nawet dobry,ale wyglądem nie zachwyca mnie tak jak tamten Twój.Pewnie dlatego,że ciut zmieniłam przepis.Margarynę dałam całą i cukier do ciasta,potem do piany też nieco cukru pudru.I teraz wiem,że na tę część z kakao będę brać mniej ciasta Cytat:
![]() laska,laska...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-20 o 19:50 |
|||
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po urosepcie tak ma być, oczyszcza się układ moczowy więc sikaj kochana na potęgę podrzucić ci moje mega podpachy?
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam na mailu...GDA nie oszukuj,że tyle przytyłaś.Ciąża Ci bardzo służy,wyglądasz kwitnąco!Aga też ściemnia z tą wagą jak nic...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-07-20 o 20:00 |
|
|
|
|
#958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Poszły Wy mi z tymi ciastami stąd
Matko jak mi się takiego domowego ciasta zachciało.Cytat:
A po urosepcie mnie jakoś bardziej nie gania. Cytat:
Chyba jakiś stan zapalny mi się w pipce robi, bo mnie swędzi Lekarz polecił mi jakieś AbiOfem na takie swędzenia. Niby nic się tam nie dzieje, tyle że flora bakteryjna inna. |
||
|
|
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
tak się mierzycie to i ja poleciałam po centymetr, a co
96 cm Lidka, chętnie skorzystam z Twoich podpasek bo nie wiem, czy dam rade wysiedzieć na filmie. a na tvn- ie mało reklam dają
|
|
|
|
#960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie... ja łykam więcej tabletek dziennie niż moja babcia... od 3 dni dołączyłam jeszcze 3 razy po 2 tabletki wisiołka podczas posiłku. jakby mi było mało tego, co już wcześniej brałam... ale za niecałe 3 tygodnie z polecenia lekarza odstawiamy wszystkie "wspomagacze-podtrzymywacze" [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35423129] na szczescie znam paru porządnych [/QUOTE] ja też, ale to perełki wśród pozostałych... a przecież to powinien być standard Cytat:
![]() Cytat:
6 tygodni temu moja mała była ułożona główką w dół i chyba nie zmieniła swego położenia, bo ruchy ciągle czuję tak samo tzn. mocniejsze kopnięcia, przeciaganie się powyżej pępka, po bokach w żebra i delikatniutkie puknięcia nisko + czasami duży ucisk główki na szyjkę macicy. Zamówiłam sobie ubraniową wyprawkę: http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-...468156672.html http://allegro.pl/koszula-ramiaczko-...469723282.html http://allegro.pl/szlafrok-podomka-d...468155150.html mam nadzieję, że szybko przyjdzie zamówienie i będę zadowolona (na żywo oglądałam na targu identyczne, ale wychodziły drożej niż przez all)
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

. Gdy poprzednio ich zalalismy, mieszkaliśmy jeszcze z ciocią to ona załagodziła sprawę, choc wiem, że łatwo nie było