III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-20, 18:38   #931
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mnie też to bawi. Na razie przynajmniej bo bardzo sporadycznie się to zdaża.
Pamiętam jak pierwszy raz Paula przeklnęła. Zaznaczę że my w domu nie klneliśmy więc niewiem skąd moje dziecko takie słowa znało. Miała może z 2,5 roku, siedziała na przewijaku bo ją ubierałam a na przeciw na kanapie siedziała maskotka- królik. No i ona tak patrzy i patrzy na tego królika i naraz: " Klólik ty chu.ju"
Do tej pory jak sobie to przypomnę to mi się gęba śmieje

ja pamiętam jak moja malutka siostrzenica spała kiedyś ze mną i chyba coś jej się przyśniło bo zaczęła rzucać się na łóżku. wreszcie się obudziła, spokojnie usiadła i mówi do mnie: o ku.rwa, smok tu lata
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:39   #932
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
co za buc jeden, to ty się tu denerwujesz a on że się nie da i już
Dobrze, że idziesz do sprawdzonego teraz
Mój gin robi usg co 3 tyg., a jak mi wypada wizyta częściej to tylko serduszko bada więc nie wiem
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
No nie takich lekarzy to tylko pałować, jedziesz ze wskazaniem konkretnego pomiaru a i tak ci tego nie robi. Pójdziesz do lekarza Tamlin i tak jak ona pisze na pewno wszystko się wyjaśninadal ślemy pozytywną energię kochana!

Znowu...byle do piatku...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:40   #933
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ciacho gotowe, zapraszam do stołu
korzystam póki mogę, bo być może czeka mnie dietka od następnego tygodnia
o żesz ale mi smaka narobiłaś.akurat nie mam nic słodkiego w domu a nie chce mi sie wychodzić.chyba bede musiała
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:46   #934
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętam jak pierwszy raz Paula przeklnęła. Zaznaczę że my w domu nie klneliśmy więc niewiem skąd moje dziecko takie słowa znało. Miała może z 2,5 roku, siedziała na przewijaku bo ją ubierałam a na przeciw na kanapie siedziała maskotka- królik. No i ona tak patrzy i patrzy na tego królika i naraz: " Klólik ty chu.ju"
O matko! prawie się posikałam ze śmiechu i łzy mi poleciałyprześmie szna sytuacja no i weź tu człowieku nie parsknij śmiechem, no nie da się

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:

ja pamiętam jak moja malutka siostrzenica spała kiedyś ze mną i chyba coś jej się przyśniło bo zaczęła rzucać się na łóżku. wreszcie się obudziła, spokojnie usiadła i mówi do mnie: o ku.rwa, smok tu lata
No następna historia fakt, że mi dzisiaj przyjechały te mega podpachy z hartmanna ale ja ich jeszcze używać nie chcę, a przez was chyba będę musiała, bo mi mała na pęcherzu leży i jeszcze śmiech do tego i zaraz łóżko załatwię siuśkami
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:48   #935
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

oplułam monitor

Moja bratanica zjeżdżała sobie na zjeżdżalni i na raz słyszę krzyk. Podchodzę do niej i pytam co się stało a ona do mnie: ciociu jakiś pająk mnie upierd..... w palec

Lidzia to full wypas z tym zwiedzaniem. Pisałaś wcześniej że na zaparcia po żelazie kakao pijesz. A ja zawsze myślałam, że to potęguje problem

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:50   #936
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre
Trzeba przyznać że dzieciaki są niesamowite jak im się coś takiego wymsknie
Stary 2012-07-20, 18:53   #937
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
dzięki, ale też nie nowy - używka ale w bdb stanie
Też widziałam ładne używane na allegro,ale mąż pyta,czy mam zadużo kasy???a teraz jeszcze z tymi zębami,to już całkiem odpuściłam...

Cytat:
Moje dziecko się właśnie wkur.wiło
Trzeba uważać na słownictwo
Pies wyrwał Pikaczu Pauli łapki, wyciągnął watę, siedzę i przyszywam kończyny Pokemonowi.
Dla 5-latki to tragedia,nie ma co się śmiaćszyj mamuśka pokemona
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
elena no normalnie u mnie jak nie urok to sra#zka
anusia no pod nami zbyt wyrozumieli sąsiedzi nie mieszkają niestety. Gdy poprzednio ich zalalismy, mieszkaliśmy jeszcze z ciocią to ona załagodziła sprawę, choc wiem, że łatwo nie było
tamlin no właśnie nie mamy kafelek dzięki za kciuki, byłam u nich przed chwilą ale nadal nikogo nie ma w domu może jeśli zalało im coś to wyschnie nim wrócą najgorzej, że podwieszany sufit mają i halogenypodczas ostatniego zalania dwa im się zepsuły
niegrzeczna wózeczek bardzo ładny, ja chciałam odkupić ten sam używany, też właśnie czarny w białe kwiaty ale mężul nie zgodził się na czarny
Współczuję kochana z tą pralką.Uważaj na siebie i nie rób gwałtownych ruchów,bo wtedy brzuch twardnieje.Rozumiem,że chciałaś szybko wytrzeć,ale mokre ręczniki też ważą a wczoraj dostałaś reprymendę

Pamiętam jak byłam w szpitalu po porodzie i u nas w kuchni puścił syfon i mąż miał robotę,przynajmniej odświeżył dywaniki
teraz mamy tylko jeden.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420131]a ja juz bym chciała koniec sierpnia.nie moge sie doczekać na moje dzieciątko[/QUOTE]
Ja też...oby było wszystko dobrze...

Cytat:
No co za dupek Cholerna Polna. Dlatego jej nienawidzę. Traktują ludzi jak zabawki, w zależności od humoru szanownego pana doktorka. Konowały zaje... Kurde przecież przyjechałaś w konkretnym celu, głównie na ocenę twarzy, powinien czekać do usranej śmierci aż malec się odpowiednio ustawi. Dobrze że jedziesz do mojego gina. On ostatnio chyba z pół godziny czekał aż mały odsunie pępowinę z twarzy abyśmy mogli zobaczyć i zdjęcia dostać. Wszystko dokładnie mierzy i na pewno nie odeśle Cię bez pewności co z dziubkiem maleństwa.
Może jakaś kawa przy okazji?
A usg nie ma wpływu na dzidzię.
Dokładnie,co za lekarz!!!Anesh przykro mi z zaistniałej sytuacjioby za tydzień wszystko było jasne.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanko do dziewczyn których dzidzie ułożone już są główkowo - gdzie czujecie ruchy maleństwa?
Cytat:
Ja wszędzie, na dole, u góry, z boku. No jedynie tam gdzie ma plecy ( na moim prawym boku ) to nie, jedynie jak się wypina wtedy. Ale ogólnie to w całym brzuchu. Mój ma stopę przy twarzy więc na dole też kopie, a dodatkowo gmera łapkami mi w pipce.
U mnie podobnie,ale najczęściej lewa strona mojego brzucha.
Cytat:
No cóż, faceci Pogmerać lubią
a le się uśmiałam!!!!!!!!!choć od wewnątrz brzucha to dziwne uczucie

Zrobiłam pleśniaka i zjadłam od razu 3kawałki,zaraz pękne!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:54   #938
aga_ton
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35421136]o masakro
jak to mówia wypadki chodzą po ludziach.współczuje[/QUOTE]

Cytat:

Matko nic tylko siąść i płakać
Cytat:
O kurcze. Współczuję. Wyobrażam sobie jak się zdenerwowaliscie.
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
wspóøczuje....
Cytat:
Normalnie aż trudno wyrazić słowami współczucie
najważniejsze, że mimo takiego wypadku nadal masz pozytywne nastawienie i w końcu ogarniecie domek
powiem Wam dziewczyny, że wtedy świat nam się zawalił. tyle pracy, tyle pieniędzy poszło na marne, dodatkowo fakt, że wszystko było nowiutkie, jeszcze nie używane a my nawet nie zdążyliśmy z tego skorzystać.
wyłam dobrych kilka dni, tż też, na pewno nie przy mnie, ale po kątach chyba sobie pochlipał.
ale cóż, trzeba było się wziąć w garść i ogarnąć ten burdel bo nikt by za nas tego nie zrobił. co nas nie zabije to nas wzmocni, podobno

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość

Jak mnie pierwszy raz złapało to też ból nasilał się w nocy i przechodził jak wstawałam i chodziłam po pokoju. Nerki opukiwało mi kilku lekarzy, sąsiadka pielęgniarka, a nawet ja sama próbowałam wyczaić czy coś tam mnie zaboli i waliłam się po plecach. I nigdy mnie nic nie zabolało... Wyniki moczu zawsze miałam i mam dobre. Nie chce straszyć, bo wcale nie jest powiedziane że musicie mieć to samo, ale wiem po sobie ze dobre wyniki i brak bólu samej nerki o niczym nie świadczą. No nie wiem...
W szpitalu mi powiedzieli, że w ciąży trudno cokolwiek stwierdzić. Może po prostu coś sie rozciąga i temu boli, może dzidzia na coś naciska... A może coś się dzieje, ale nie ma możliwości żeby to zbadać i trzeba czekać. Ech i dlatego nie lubię ciąży

Jak mi ktoś mówi, że ciąża to nie choroba to mnie normalnie nosi...
coco, ja też podejrzewam, że to może coś z pęcherzem lub nerkami, bo kiedyś miałam już z nimi problem i brałam antybiotyki, biseptol bodajże. ból był bardzo podobny do teraźniejszego...
dlatego ratuję się jak mogę, no spa, urosept, dużo płynów i częste siku. ginekolog mi mówił, że mała jest tak ułożona że bardzo naciska na narządy wewnętrzne, w tym nerki dlatego może być z nimi problem, który po porodzie powinien zniknąć. póki co łykam lekarstwa i czekam co dalej
Stary 2012-07-20, 18:58   #939
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dokładnie,co za lekarz!!!Anesh przykro mi z zaistniałej sytuacjioby za tydzień wszystko było jasne.

Wierze w tego lekarza od Tamlin.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 18:58   #940
aloy
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
oplułam monitor

Moja bratanica zjeżdżała sobie na zjeżdżalni i na raz słyszę krzyk. Podchodzę do niej i pytam co się stało a ona do mnie: ciociu jakiś pająk mnie upierd..... w palec

Lidzia to full wypas z tym zwiedzaniem. Pisałaś wcześniej że na zaparcia po żelazie kakao pijesz. A ja zawsze myślałam, że to potęguje problem
zaraz padnę, co jeden dzieciak to jest lepszy...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:02   #941
aga_ton
Wtajemniczenie

zobaczcie, jak mi w ciągu niecałych dwóch tygodni wywaliło brzuszek... chyba za dużo ciast piekę ostatnio

dla porównania 28 tydz plus 3-4 dni i brzuch w 30 tygodniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch 28 tc.jpg (34,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch 28 tc..jpg (38,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch 30 tc.jpg (25,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch 30 tc..jpg (24,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-07-20, 19:02   #942
aloy
Raczkowanie

Cytat:
powiem Wam dziewczyny, że wtedy świat nam się zawalił. tyle pracy, tyle pieniędzy poszło na marne, dodatkowo fakt, że wszystko było nowiutkie, jeszcze nie używane a my nawet nie zdążyliśmy z tego skorzystać.
wyłam dobrych kilka dni, tż też, na pewno nie przy mnie, ale po kątach chyba sobie pochlipał.
ale cóż, trzeba było się wziąć w garść i ogarnąć ten burdel bo nikt by za nas tego nie zrobił. co nas nie zabije to nas wzmocni, podobno

coco, ja też podejrzewam, że to może coś z pęcherzem lub nerkami, bo kiedyś miałam już z nimi problem i brałam antybiotyki, biseptol bodajże. ból był bardzo podobny do teraźniejszego...
dlatego ratuję się jak mogę, no spa, urosept, dużo płynów i częste siku. ginekolog mi mówił, że mała jest tak ułożona że bardzo naciska na narządy wewnętrzne, w tym nerki dlatego może być z nimi problem, który po porodzie powinien zniknąć. póki co łykam lekarstwa i czekam co dalej
o matko! ja bym się chyba załamała jakby mi nowiutki dom zalało, ze wszystkim... współczuje...
a z nerkami to naprawdę musisz uważać

brzuszek faktycznie troszkę wyskoczył, ale i tam mama laska

Ola 19.10.2009

Edytowane przez aloy
Czas edycji: 2012-07-20 o 19:04
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:10   #943
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
oplułam monitor

No na mnie mleko jakoś tak działa, że po nim toaletę nawiedzam bez żadnych problemów, a że samego jakoś za bardzo nie uwielbiam, to kakao sobie dodaję do niego i ciepłe piję i od razu mi lżej jak ciężar z kiszek spadnie

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
zobaczcie, jak mi w ciągu niecałych dwóch tygodni wywaliło brzuszek... chyba za dużo ciast piekę ostatnio

Piękny brzunio masz i rzeczywiście sporo się zaokrąglił w tak krótkim czasie

a ja dzisiaj w tym szpitalu widziałam kobietkę, która miała tak wielki brzuch, że jeszcze takiego to nie miałam okazji u nikogo zaobserwować i jeszcze sukienka podkreślała ogrom tego brzuszka, może była w ciąży mnogiej albo po prostu taka jej uroda była ale ledwie stała wychylona do tyłu, więc w kwestii brzuchów tak jak ze wszystkim to jest naprawdę indywidualna sprawa, co nie zmienia faktu, że każdy jest boski i cudowny
Stary 2012-07-20, 19:10   #944
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
A my dziś z mężulkiem byliśmy w szpitalu porodówkę oglądać i ogólnie oddział.
Teraz to ja już się nic a nic porodu nie boję, normalnie szpital jak hotel, nowiutki budynek, oddział wyglądał mega przytulnie, położna przyjazna i taka z normalnym podejściem kobieta, niczym nie straszyła, podała wszystkie niezbędne informacje, kazała się pozytywnie nastawiać do porodu. Ja biorę opcję z prywatną położna, więc podpisałam dziś umowę i od tej pory mogę do pani dzwonić z pytaniami i wątpliwościami a płacę dopiero po porodzie i tylko wtedy, jeśli w tym szpitalu urodzę, bo jeśli coś się wydarzy i jednak trafię do innego szpitala to tutaj nic nie płacę. Zadowolona jestem bardzo z tej wizyty, oby poród też takie pozytywne wrażenia we mnie zostawił
super, że masz tak pozytywne nastawienie. ja, jak zobaczyłam pierwszy raz porodówkę, to myślałam, że tam rzygnę. teraz podchodzę do tego bardziej spokojnie

Cytat:
oplułam monitor

też dobre

Cytat:

Zrobiłam pleśniaka i zjadłam od razu 3kawałki,zaraz pękne!
i jak, dobry wyszedł?
Stary 2012-07-20, 19:14   #945
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Ładny brzusio i wcale nie taki duży, ja dzisiaj mierzyłam mój i już mam 100 cm w obwodzie, a to dopiero 27+1 .

Idę sobie zrobić naleśniki z pieczarkami i serem, chciałam zamówić kebaba, ale stwierdziłam, że jak sama cos zrobię to będzie zdrowiej .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:18   #946
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dzisiaj w tym szpitalu widziałam kobietkę, która miała tak wielki brzuch, że jeszcze takiego to nie miałam okazji u nikogo zaobserwować i jeszcze sukienka podkreślała ogrom tego brzuszka, może była w ciąży mnogiej albo po prostu taka jej uroda była ale ledwie stała wychylona do tyłu, więc w kwestii brzuchów tak jak ze wszystkim to jest naprawdę indywidualna sprawa, co nie zmienia faktu, że każdy jest boski i cudowny
ja ostatnio napadłam na mojego ginekologa, że ma zrobić mi dodatkowe usg bo inaczej nie wyjdę z gabinetu. jak zapytał czemu, to powiedziałam mu, że wszyscy się mnie czepiają, że brzuch jest za mały i na pewno mała nie rozwija się prawidłowo. a on popukał się w głowę i nie kazał mi słuchać mądrości ludowych ale usg i tak zrobił

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
o matko! ja bym się chyba załamała jakby mi nowiutki dom zalało, ze wszystkim... współczuje...
a z nerkami to naprawdę musisz uważać

brzuszek faktycznie troszkę wyskoczył, ale i tam mama laska
a tam laska... laska to ja byłam 12 kg temu
Stary 2012-07-20, 19:22   #947
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
a odnośnie zalania... to chyba nie opowiadałam Wam swojej niemiłej "przygody" .
na dwa tygodnie przed przeprowadzką pękł nam wężyk przy wannie na poddaszu i woda lała się 2 dni... wchodzimy do domu a tam obraz nędzy i rozpaczy...
300 metrów zalane
woda stała wszędzie, z sufitów się lało a farba lateksowa odchodziła płatami... nie muszę dodawać, że wszystko oprócz mebli mieliśmy wykończone, sufity podwieszane, farby, płytki, panele, wykładzina, nawet żyrandole...w końcu za kilka dni mieliśmy się przeprowadzić...
Idzie się załamać w takiej sytuacji,współczuję.

Cytat:
O kurcze. Współczuję. Wyobrażam sobie jak się zdenerwowaliscie.
A w ogóle to muszę się wziąć za moje kończyny i włosy. Za tydzień na wesele. Musze iść do fryzjera i paznokcie zrobić.
A jutro do teściów chyba pojedziemy. Nie byłam ponad miesiąc. może upiekę jakieś szybkie ciasto - tylko czy teściowa zasłużyła
Dobrze się zastanów

Cytat:
o szok...

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
W szpitalu mi powiedzieli, że w ciąży trudno cokolwiek stwierdzić. Może po prostu coś sie rozciąga i temu boli, może dzidzia na coś naciska... A może coś się dzieje, ale nie ma możliwości żeby to zbadać i trzeba czekać. Ech i dlatego nie lubię ciąży

Jak mi ktoś mówi, że ciąża to nie choroba to mnie normalnie nosi...
Dokładnie,zwłaszcza jak ktoś musi łykać tyle prochów dziennie.
A fotka jest,sprawdziłam z 10.03.

Cytat:
A my dziś z mężulkiem byliśmy w szpitalu porodówkę oglądać i ogólnie oddział.
Teraz to ja już się nic a nic porodu nie boję, normalnie szpital jak hotel, nowiutki budynek, oddział wyglądał mega przytulnie, położna przyjazna i taka z normalnym podejściem kobieta, niczym nie straszyła, podała wszystkie niezbędne informacje, kazała się pozytywnie nastawiać do porodu. Ja biorę opcję z prywatną położna, więc podpisałam dziś umowę i od tej pory mogę do pani dzwonić z pytaniami i wątpliwościami a płacę dopiero po porodzie i tylko wtedy, jeśli w tym szpitalu urodzę, bo jeśli coś się wydarzy i jednak trafię do innego szpitala to tutaj nic nie płacę. Zadowolona jestem bardzo z tej wizyty, oby poród też takie pozytywne wrażenia we mnie zostawił
To super!!!to nic tylko rodzić

Cytat:
O matko! prawie się posikałam ze śmiechu i łzy mi poleciałyprześmie szna sytuacja no i weź tu człowieku nie parsknij śmiechem, no nie da się

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------
No następna historia fakt, że mi dzisiaj przyjechały te mega podpachy z hartmanna ale ja ich jeszcze używać nie chcę, a przez was chyba będę musiała, bo mi mała na pęcherzu leży i jeszcze śmiech do tego i zaraz łóżko załatwię siuśkami
Od razu sprawdzisz jaką mają chłonność

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-07-20, 19:23   #948
coventry
Raczkowanie

witam się, dzieki za info w sprawie butelek
Sojka 1990- w lbn na racławickich na przeciwko szpitala wojskowego na dole w bloku jest mała klinika stomatologiczna - miałam tam usuwane chrurgicznie ósemki , a wiem że tam można za dodatkową opłatą mieć narkoze, bo współpracują z anestezjologiem ( oczywiście za dodatkową opłatą), była dziewczyna która robiłą sobie tam 4 ósemki jednoczesnie wlaśnie pod narkozą,
odnośnie ułożenia pośladkowego to mój Mały jeszcze 2 tygodnie temu był pośladkowo i gin straszył cc, ale powiedział żeby od czasu do czasu przyjmowac pozycję " na kucaka" - oprzeć sie na łokciach i kolanach i starac się rozluznic brzuch - nie stosowałam tego reguralnie, ale teraz na ostatniej wizycie 18.07 mały by już skierowany główkowo - także może warto spróbowac - a poza tym u mojej koleżanki córcia przekręciłą sie przed samym porodem trzeba być dobrej myśli
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:24   #949
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście różnicę widać
Zgrabniutki brzuszek.

Idę się myć i na pottera chcę już w łóżeczku leżeć z herbatką
Stary 2012-07-20, 19:24   #950
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie w tej klinice. Nadal nic nie wiadomo,bo dzidzia akurat jak zaczal mnie badac obróciła sie tyłem. ale ten lekarz tez nie chciał za bardzo tego sprawdzac.... pomierzył co było widoczne, a jak buzki zobaczyc sie nie dało to powiedział, ze niestety,ale sie nie da. Moja ginka jednak inaczej do tego podchodziła. Umówiłam sie do tego lekarza co mi Tamlin dała nr i jade 27 lipca. I w ogóle zdziwiona jestem, bo od razu przez tel mnie wypytał wszystko co i jak. A teraz mam watpliwosci co do ilosci usg..... to bedzie 4 w tym m-cu.... czy to dzidzi nie zaszkodzi?
Anesh... co za dupek z tego lekarza! dobrze, że umówiłaś się do kolejnego. będziemy czekać kolejny tydzień na pozytywne wieści - bo tylko takie mogą być!
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35420544]ja tez tego nie rozumiem.straszne chamstwo żeby odesłać cięzarną która w konkretym celu przyjechała na dodatek.mój gin zawsze jak usg robi to dopóki nie zobaczy tego co chce.najwyżej robi pare minut przerwy żebym sie wysikała albo coś zjadła i sie napiła i dalej ogląda.straszne patafiany.to jest wręcz niehumanitarne.na jego miejscu miabym wyrzuty sumienia cholerne że odesłałam pacjentke z niczym
[/QUOTE]
lekarze wyrzutów sumienia nie mają... w końcu to tylko numerek i nic ponadto
Cytat:
anesh, mi podobne bóle dokuczają od kilku dni, najgorzej jest w nocy, tak mnie rwie, że nie mogę się podnieść, małżonek ściąga mnie na siłę z łóżka bym pochodziła bo wtedy zazwyczaj szybko przechodzi. mówiłam o tym ginekologowi, zbadał mnie, opukał nerki i stwierdził, że mała musi naciskać na jakiś nerw... sama nie wiem, co o tym myśleć do tej pory wyniki moczu miałam wzorowe, dopiero teraz pojawiło się trochę białka i cukru... na wszelki wypadek mam powtórzyć badanie za 2 tygodnie, łykam urosept i nospę i czekam co dalej...
też mam takie bóle najczęściej po prawej stronie, albo pod łopatką po lewej stronie pleców. gin stwierdził, że dzidziuś pewnie na jakieś nerwy naciska i niestety nic konkretnego w ciąży stwierdzić się nie da, tym bardziej, że wyniki mam dobre
Cytat:

Aga, ale masz maleńki brzuszek śliczniuszek
Cytat:

właśnie w sukienkach wygląda się grubiej tzn. jakby się miało większy brzuszek, no nie? mimo to ciągle w sukienkach pomykam, bo tak mi zdecydowanie wygodniej. Poza tym nie mam żadnego ubrania typowo ciążowego. W końcu też nie kupiłam żadnych spodni ciążowych, bo wszystkie były na mnie za duże i wisiały mi w biodrach, udach i w ogóle. kupiłam sobie tylko jedne spodnie niby jeansowe z laycrą 2 rozmiary większe niż nosiłam przed ciążą z bardzo niskim stanem i jak jest zimno to wówczas je noszę (choć zbyt dobrze nie wyglądają, bo są za trochę za szerokie w nogawkach) Dlatego nie mam wyjścia i zostają sukienki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:31   #951
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ładny brzusio i wcale nie taki duży, ja dzisiaj mierzyłam mój i już mam 100 cm w obwodzie, a to dopiero 27+1 .
mi nie chodzi czy duży czy nie, tylko że powiększył się w tak krótkim czasie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Rzeczywiście różnicę widać
Zgrabniutki brzuszek.

Idę się myć i na pottera chcę już w łóżeczku leżeć z herbatką
tamlin, Ty też fanka pottera czy Twoja córcia?
może wstyd się przyznać ale ja uwielbiam całą sagę, czytam ją całą raz w roku
film też chętnie obejrzę

matko, jak mnie po tym urosepcie goni na siku, tak ma być?

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-07-20 o 19:38
Stary 2012-07-20, 19:33   #952
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:

hehe.fajny brzusio
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
na szczescie znam paru porządnych

ja uwielbiam całą sage pottera
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:37   #953
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Idzie się załamać w takiej sytuacji,współczuję.

Dobrze się zastanów

o szok...

A fotka jest,sprawdziłam z 10.03.

To super!!!to nic tylko rodzić

Od razu sprawdzisz jaką mają chłonność
No jeszcze kilka takich wpisów o dzieciach i pewnie by do tego doszło
ale się dzisiaj rozczuliłam na tej porodówce, bo tam przed jednym pokojem stał tatuś i pilnował maluszka swego leżącego w tej szklanej "misce" a ten dzieciulek taki świeżo urodzony był, tzn już umyty i zapakowany ale cały pomarszczony i czerwony, normalnie aż mi łzy w oczach stanęły, że jeszcze troszkę i z mężem będziemy mieli naszą Lili też tak zapakowaną i w ramionach

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Anesh... co za dupek z tego lekarza! dobrze, że umówiłaś się do kolejnego. będziemy czekać kolejny tydzień na pozytywne wieści - bo tylko takie mogą być!

też mam takie bóle najczęściej po prawej stronie, albo pod łopatką po lewej stronie pleców. gin stwierdził, że dzidziuś pewnie na jakieś nerwy naciska i niestety nic konkretnego w ciąży stwierdzić się nie da, tym bardziej, że wyniki mam dobre

Aga, ale masz maleńki brzuszek śliczniuszek

właśnie w sukienkach wygląda się grubiej tzn. jakby się miało większy brzuszek, no nie? mimo to ciągle w sukienkach pomykam, bo tak mi zdecydowanie wygodniej. Poza tym nie mam żadnego ubrania typowo ciążowego. W końcu też nie kupiłam żadnych spodni ciążowych, bo wszystkie były na mnie za duże i wisiały mi w biodrach, udach i w ogóle. kupiłam sobie tylko jedne spodnie niby jeansowe z laycrą 2 rozmiary większe niż nosiłam przed ciążą z bardzo niskim stanem i jak jest zimno to wówczas je noszę (choć zbyt dobrze nie wyglądają, bo są za trochę za szerokie w nogawkach) Dlatego nie mam wyjścia i zostają sukienki
No sukienki takie wrażenie potęgują, ale i tak uwielbiam patrzeć na kobiety w ciąży i na swojego brzucholka też, niezależnie w co jest ubrany, a ty piękna jesteś i szcuplutka więc na pewno w czymkolwiek wyglądasz cudnie
Stary 2012-07-20, 19:39   #954
zielona1911
Zakorzenienie

ja mam prawie 30tydz i mam 98cm obwod brzucha
przelew dostalam pare minut przed 18,polecialam szybko poplacic i zaplacilam kobiecinie za mieszkanie i jej powiedzialam o tej dotacji czy sie zgodzi bo trzeba troszke umowe pozmieniac i raczej sie zgodzila,wziela papiery i wypelni je w domu bo jedzie na wakacje i przedostatniego mi je podrzuci zebym juz dostala dotacje na sierpien kurde i bede placic tylko 600zl
Trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo bo dzieki temu 400zl bede miala co miesaic w kieszeni
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 19:41   #955
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
W sumie u mnie kakao tez pomaga,no i ma wapń

Cytat:

Faaajnyyyod ciast?pewnie Lenka urosła
A pleśniak nawet dobry,ale wyglądem nie zachwyca mnie tak jak tamten Twój.Pewnie dlatego,że ciut zmieniłam przepis.Margarynę dałam całą i cukier do ciasta,potem do piany też nieco cukru pudru.I teraz wiem,że na tę część z kakao będę brać mniej ciastaZaraz Ci pokaże..

Cytat:
ja ostatnio napadłam na mojego ginekologa, że ma zrobić mi dodatkowe usg bo inaczej nie wyjdę z gabinetu. jak zapytał czemu, to powiedziałam mu, że wszyscy się mnie czepiają, że brzuch jest za mały i na pewno mała nie rozwija się prawidłowo. a on popukał się w głowę i nie kazał mi słuchać mądrości ludowych ale usg i tak zrobił

a tam laska... laska to ja byłam 12 kg temu
Już Ci mówiłam,że masz fajnego gina,prawda
laska,laska...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 200720121013.jpg (31,2 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-20 o 19:50
Stary 2012-07-20, 19:42   #956
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
mi nie chodzi czy duży czy nie, tylko że powiększył się w tak krótkim czasie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

film też chętnie obejrzę

matko, jak mnie o tym urosepcie goni na siku, tak ma być?
Ja też jestem Potteromaniakiem i czytam i oglądam takie pierdoły jak Zmierzch lub inne takie młodzieżowe sagi i wcale się tego nie wstydzę a jaką miałam radochę jak mi jeszcze wówczas mój narzeczony poszczególne tomy Pottera kupował i w prezencie dawał, a on napatrzeć się nie mógł na moją radość z tych prezentów, bo ja ogólnie książki kocham i zabroniłam mu kwiaty mi kupować tylko kazałam książki i tym sposobem od wielu lat na oczy kwiatka w prezencie nie dostałam

Po urosepcie tak ma być, oczyszcza się układ moczowy więc sikaj kochana na potęgę podrzucić ci moje mega podpachy?
Stary 2012-07-20, 19:47   #957
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
No jeszcze kilka takich wpisów o dzieciach i pewnie by do tego doszło
ale się dzisiaj rozczuliłam na tej porodówce, bo tam przed jednym pokojem stał tatuś i pilnował maluszka swego leżącego w tej szklanej "misce" a ten dzieciulek taki świeżo urodzony był, tzn już umyty i zapakowany ale cały pomarszczony i czerwony, normalnie aż mi łzy w oczach stanęły, że jeszcze troszkę i z mężem będziemy mieli naszą Lili też tak zapakowaną i w ramionach
Rozczuliłam się i ja...to takie cudowne uczucie,patrzeć na swój SKARB po drugiej stronie brzucha...ach....

Byłam na mailu...GDA nie oszukuj,że tyle przytyłaś.Ciąża Ci bardzo służy,wyglądasz kwitnąco!Aga też ściemnia z tą wagą jak nic...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-07-20 o 20:00
Stary 2012-07-20, 19:47   #958
tamlin111
Zakorzenienie

Poszły Wy mi z tymi ciastami stąd Matko jak mi się takiego domowego ciasta zachciało.
Cytat:
film też chętnie obejrzę

matko, jak mnie po tym urosepcie goni na siku, tak ma być?
Ja uwielbiam, książki i filmy
A po urosepcie mnie jakoś bardziej nie gania.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki zeby mi sie udalo bo dzieki temu 400zl bede miala co miesaic w kieszeni
Trzymam

Chyba jakiś stan zapalny mi się w pipce robi, bo mnie swędzi
Lekarz polecił mi jakieś AbiOfem na takie swędzenia. Niby nic się tam nie dzieje, tyle że flora bakteryjna inna.
Stary 2012-07-20, 19:48   #959
aga_ton
Wtajemniczenie

tak się mierzycie to i ja poleciałam po centymetr, a co
96 cm

Lidka, chętnie skorzystam z Twoich podpasek bo nie wiem, czy dam rade wysiedzieć na filmie. a na tvn- ie mało reklam dają
Stary 2012-07-20, 19:54   #960
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Idę sobie zrobić naleśniki z pieczarkami i serem, chciałam zamówić kebaba, ale stwierdziłam, że jak sama cos zrobię to będzie zdrowiej .
ja chcę kebaba!!
Cytat:
no właśnie... ja łykam więcej tabletek dziennie niż moja babcia...
od 3 dni dołączyłam jeszcze 3 razy po 2 tabletki wisiołka podczas posiłku. jakby mi było mało tego, co już wcześniej brałam...
ale za niecałe 3 tygodnie z polecenia lekarza odstawiamy wszystkie "wspomagacze-podtrzymywacze"
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35423129]
na szczescie znam paru porządnych
[/QUOTE]
ja też, ale to perełki wśród pozostałych... a przecież to powinien być standard
Cytat:
No sukienki takie wrażenie potęgują, ale i tak uwielbiam patrzeć na kobiety w ciąży i na swojego brzucholka też, niezależnie w co jest ubrany, a ty piękna jesteś i szcuplutka więc na pewno w czymkolwiek wyglądasz cudnie
dziękuję dobra kobieto za miłe słowa
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja mam prawie 30tydz i mam 98cm obwod brzucha
przelew dostalam pare minut przed 18,polecialam szybko poplacic i zaplacilam kobiecinie za mieszkanie i jej powiedzialam o tej dotacji czy sie zgodzi bo trzeba troszke umowe pozmieniac i raczej sie zgodzila,wziela papiery i wypelni je w domu bo jedzie na wakacje i przedostatniego mi je podrzuci zebym juz dostala dotacje na sierpien kurde i bede placic tylko 600zl
super, trzymam kciuki

6 tygodni temu moja mała była ułożona główką w dół i chyba nie zmieniła swego położenia, bo ruchy ciągle czuję tak samo tzn. mocniejsze kopnięcia, przeciaganie się powyżej pępka, po bokach w żebra i delikatniutkie puknięcia nisko + czasami duży ucisk główki na szyjkę macicy.

Zamówiłam sobie ubraniową wyprawkę:
http://allegro.pl/pizama-ciazowa-do-...468156672.html
http://allegro.pl/koszula-ramiaczko-...469723282.html
http://allegro.pl/szlafrok-podomka-d...468155150.html
mam nadzieję, że szybko przyjdzie zamówienie i będę zadowolona (na żywo oglądałam na targu identyczne, ale wychodziły drożej niż przez all)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości